Vraag:
Zijn er films gebaseerd op het werk van Robert Heinlein?
Jorge Florêncio
2011-02-14 22:10:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een film gebaseerd op het werk van Robert Heinlein? Zo ja, is er meer dan één?

Het is grappig, Dick heeft zoveel films (veel goede) en Heinlein heeft zoveel onzin. Het is een trieste dag voor een auteur wanneer Starship Troopers de beste verfilming van je werk is.
Het gedeelte "beste aanpassing" van uw vraag is te subjectief voor de regels voor deze site, en daarom heb ik voor sluiting gestemd. Als u dat deel van de vraag verwijdert, zou ik zeker mijn laatste stem verwijderen.
Kun je je * Stranger in a Strange Land * of * The Moon is a Harsh Mistress * voorstellen als films? Gewoon te veel rijk materiaal, IMHO.
Heb een bewerking ingediend met de "beste" zin verwijderd.
Bedankt voor de bewerking! Ik kan de afsluitende stemming niet echt verwijderen, maar deze zou binnenkort moeten verlopen.
Het verbaast me dat niemand [IMDB] (http://www.imdb.com/name/nm0374423/) heeft genoemd, die een completere lijst geeft dan de antwoorden tot nu toe (maar geeft geen informatie over hoe dicht elke aanpassing is) .
@Gilles: Ik heb de vraag gemarkeerd om te sluiten.
Het goede nieuws is dat geen van zijn allerbeste werk tot nu toe is omgezet in een hopeloze film. Verrassend dat nog niemand de jeugdromans heeft aangeraakt, waarvan er vele erg filmbaar lijken.
user56 - ik volg je suggestie en ontdekte dat heinlein in deze schrijfcredits staat in deze film die ik erg leuk vond: Predestination (I) (2014) Volledige cast en crew Geregisseerd door Michael Spierig ... (zoals The Spierig Brothers) (geregisseerd door) Peter Spierig ... (als The Spierig Brothers) (geregisseerd door) Writing Credits Michael Spierig ... (geschreven door) (als The Spierig Brothers) & Peter Spierig ... (geschreven door) (als The Spierig Brothers) Robert A. Heinlein ... (gebaseerd op het korte verhaal "All You Zombies" door)
Elf antwoorden:
#1
+26
Bill the Lizard
2011-02-14 23:37:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Puppet Masters is gebaseerd op Heinleins roman met dezelfde naam.

Destination Moon is gebaseerd op een van zijn korte verhalen.

Er was ook een aflevering van Masters of Science Fiction gebaseerd op een Heinlein-verhaal. Het verhaal was Jerry was een man.

Oh ja ... The Puppet Masters! Vergat het. Het volgt het boek redelijk goed, zoals ik me herinner. Ik heb de andere twee die u noemt niet gezien. Ik zal ze moeten bekijken.
zijn het oké?
@Jorge: Ik heb de hele * Masters of Science Fiction * -serie bekeken (het is te kort) en ik dacht dat alle verhalen goed waren gedaan. Ik heb de twee films niet gezien.
Ik vond de filmversie van The Puppet Masters erg leuk. Het had een behoorlijk goed talent: Donald Sutherland, Richard Belzer, Keith David, enz.
#2
+23
Rodger Cooley
2011-02-14 22:13:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Starship Troopers was ZEER losjes gebaseerd op zijn boek met dezelfde titel. Dat is de enige die ik ken. Het is ook een vreselijke aanpassing.

Ik stel me liever voor dat die film nooit heeft bestaan.
@Satanicpuppy - Ik voelde eigenlijk hetzelfde, maar sinds ik ernaar heb gekeken omdat het zo vaak op tv is gepubliceerd, ben ik het echt gaan waarderen. De film heeft een neo-40/50-cultuur in Fallout-stijl die geweldige satire is. Er zijn enkele hilarisch gruwelijke sterfgevallen en eigenlijk best goede speciale effecten. Het heeft waarschijnlijk te veel campy naaktheid voor sommige kijkers, maar ik moet vermelden dat er NPH in zit, zei nuff.
dus je weet niets van een vreemdeling in een vreemd land
ik herinner me de trailer voor die _starship troopers_ maar ik ren er voor weg, wist niet dat het gebaseerd was op een Heinlein-werk.
Je hebt het juiste gedaan, maar lees het boek als je dat nog niet hebt gedaan. Het grootste deel van het boek gaat over een bootcamp.
De film was eigenlijk alleen bedoeld als een leuke kleine bug-jacht-ravotten. De twee direct-to-dvd-sequels waren echt slecht.
Dus echt slecht. Maar ik ben met Mark ... je komt er overheen ... over 15 jaar of zo.
Ik had het gevoel dat het een prima film zou zijn geweest (ik vond de oorlogspropaganda-video's en dergelijke leuk) als ze gewoon niet hadden geprobeerd te beweren dat het Starship Troopers was.Eerlijk gezegd, verander een paar namen en niemand zou hebben beweerd dat het uit het Heinleins-boek is gehaald.
Ik was teleurgesteld in de film, maar nadat ik het boe-geroep opnieuw had gelezen, realiseerde ik me dat het boek voor 75% introspectie is, wat moeilijk is om een goede film van te maken.Ik was ook teleurgesteld dat ze het echte Camp Arthur Currie / CFB Calgary niet voor de film hadden gebruikt.Het was net ontruimd toen de film de productie begon en op zoek was naar huurders, maar dat is een detail waarvan slechts een paar nichefans zich bewust waren.
#3
+7
user865
2011-02-16 23:04:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er was ook een geanimeerde miniserie gemaakt van Rode Planeet.

#4
+5
Manzabar
2011-02-15 02:14:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is ook Roughnecks: Starship Troopers Chronicles, en hoewel niet geweldig, is hij beter dan de film Starship Troopers (hoewel vreemd genoeg beweert Wikipedia dat deze show gebaseerd was op zowel het originele boek &, die vreselijke film) .

Roughnecks was in veel opzichten dichter bij het boek, IMHO.
#5
+4
Mike Woodhouse
2011-02-15 15:14:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is twijfelachtig of het ooit gemaakt zou worden, maar er is een scenario voor Moon Is A Harsh Mistress hier

#6
+4
Kenster
2016-11-02 18:34:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Australische film Predestination uit 2014 is gebaseerd op Heinleins verhaal '—All You Zombies—' .

Zoals hier besproken, werd Heinleins roman Red Planet aangepast tot een geanimeerde miniserie. Je kunt het zien op YouTube.

#7
+3
yatima2975
2011-05-26 02:27:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het nog nooit gezien, maar op deze pagina staan ​​ook The Brain Eaters uit 1958. Heinlein klaagde aan wegens plagiaat, dus het moet in ieder geval redelijk dichtbij zijn:)

#8
+3
capnsid
2012-12-08 23:34:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De low-budget StarQuest: Beyond The Rising Moon, opnieuw bewerkt en geüpgraded als Outerworld is vanaf vrijdag aangepast, hoewel alleen verschillende onderdelen, namen, acties en de planeet Halcyon werden gebruikt. Volledig opgenomen in een D.C.-magazijn en met behulp van miniaturen ziet het er goedkoop uit, maar het is best goed en verslavend. Ik raad het aan als een um- (soort van) vrijdag.

#9
+3
Keith Thompson
2016-11-02 11:34:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker of dit telt, maar er is een korte video van "And He Built A Crooked House".

#10
+2
O Bloody Hell
2012-01-08 09:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor zover ik weet (en ik ben al tientallen jaren een SF- en filmliefhebber) zijn de bovenstaande vermeldingen alle Heinlein-dingen die zijn aangepast.

Je zou nominaal kunnen toevoegen: "The Trouble Met Tribbles "als erdoor geïnspireerd. David Gerrold was zich naar verluidt pas lang daarna bewust van enig verband, maar zelfs hij zag in dat de gelijkenis tussen Tribbles en RAH's "Flatcats" van The Rolling Stones verschrikkelijk dichtbij is. RAH werd vóór de productie gecontacteerd door de juridische afdeling van Paramount. en keurde het gebruik af als acceptabel voor hem.

Ik zou ook de gelijkenis opmerken tussen Star Trek's Operation: Annihilate! met RAH's "The Puppet Masters".

Ik ben het niet eens met de klachten over Starship Troopers. Het is niet een bijzonder nauwe aanpassing (Verhoeven begreep echt NIET de cultuur waar RAH over schreef, zoals blijkt uit de duidelijk nazi-achtige uniformen voor de Intel Officers) maar het is zelf geen vreselijke film, en het boek is opmerkelijk didactisch en Verhoeven deed het een redelijk goede taak om veel van dat subtiele materiaal in de film te krijgen met de ‘internet’ Wil je meer weten? ’- elementen - die destijds werden gezien als de toekomst van internet (dwz‘ push ’inhoud versus 'pull'-content - Zoals gewoonlijk hebben de commerciële belangen het mis. Een reden waarom door de overheid gestuurde technologie nooit werkt en centrale planningsprogramma's altijd mislopen. Het is onmogelijk om op betrouwbare wijze te voorspellen in welke richting een miljard mensen de dingen zullen beïnvloeden) / p>

Met andere woorden, als je ernaar kijkt als "gebaseerd op" ST in plaats van een daadwerkelijke aanpassing, dan is het niet verschrikkelijk.

"Het is onmogelijk om op betrouwbare wijze te voorspellen in welke richting een miljard mensen de dingen zullen veranderen" - het is zeker mogelijk. Ik ben er vrij zeker van dat op welke manier het ook trends zijn, het Kardashians zal omvatten.
Zijn de Kardashians Bajor niet binnengevallen?
#11
+1
user71418
2016-11-16 13:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stranger in a Strange Land

Is opgepikt voor een tv-serie voor SyFy ( bron)

Weet niet zeker hoe goed dat gaat gaan persoonlijk.

De controversiële elementen en echte drijvende krachten van de roman zijn religie en seks, die de uitgever van Heinlein op dat moment wilde dat hij eruit haalde. Maar zoals de auteur tegen zijn literair agent opmerkte: als religie en seks uit de tekst zouden worden verwijderd, zou wat overbleef het equivalent zijn van een "niet-alcoholische martini".

Ik weet dit strikt is geen film, maar dacht dat Heinlein-fans misschien een voorbijgaande interesse zouden hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...