Vraag:
Verhaal waar nummer 3 het monster is?
zompz
2011-04-21 22:57:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me dat ik als kind (in de jaren negentig) een verhaal las waarin de verteller een kleine jongen was en hoe hij maar twee keer per dag bang was - toen de klok 3:33 stond. De 3's zouden krachtig genoeg zijn (er waren er drie om 3:33) om de klok een minuut in de kamer van de jongen te laten staan ​​en te doen wat ze willen. Ze maakten de jongen bang voor die ene minuut dat ze vrij waren.

Ik denk niet dat het RL Stine was, maar ik kan me de auteur niet herinneren.

Update: het is zeker was niet RL Stine, maar het verhaal was in een vergelijkbare stijl.

Ik weet dat het slechts een verhaal van 15-20 pagina's was, dus misschien zat het in een verzameling korte verhalen?

De opmerkingen die om opheldering vragen en suggesties doen voordat het geaccepteerde antwoord werd gepost, zijn [verplaatst naar chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/67380/discussion-on-question-by-zompz-story-where-het-nummer-3-is-het-monster).
Pas op!De stemmen zijn momenteel op 314, en sluipen op tot 333!
@uhoh daar zijn ze!https://i.imgur.com/FibwHU6.png
@TobiasF.* Bingo! * (En halverwege het volgende "enge" nummer)
Ik zou upvote, maar we zijn op 333 ...
Een antwoord:
#1
+463
Kyle Hale
2015-10-22 22:23:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verhaal is " The Homework Horror" door Greg Cox. Het werd oorspronkelijk gedrukt in Amazing Stories , Volume 62, Issue 1, maar werd herdrukt in Bruce Coville's Book of Nightmares II: More Tales to Make You Scream , waar waarschijnlijk je leest het.

Het slechte getal in het boek is 5, niet 3.

a picture of three five-like dragons

Vijf bleven in de schaduw en hielden afstand. Tot 5:55.

Op dat moment, zodra de cijfers op de digitale klok veranderden, gleden er vijf langs de muur naar beneden en op de vloer. Voordat Danny kon bewegen, haakte de kromme staart van vijf om zijn voeten en trok zich dicht. Tanden van prikkeldraad staken hem door zijn sokken heen. Danny's lichaam schokte. Hij liet het rapport vallen. De radiator klikte plotseling aan en pasgeboren luchtstromen bliezen de kaart, compleet met zijn glimmende kleine sticker, de hele kamer door.

Five verstevigde haar greep en kneep pijnlijk Danny's enkels tegen elkaar. Maar zelfs terwijl hij het uitschreeuwde, weigerde hij zich over te geven. Hij kon nog steeds zijn gouden ster zien. Vijf hadden hier niet de leiding, wist Danny, zolang hij zich nog kon herinneren hoe hij eraan toe moest voegen.

Met zijn kleine rechterhand greep Danny de gigantische vijf bij haar enkele verticale staaf, stond toen op en sleepte het sissende nummer gedeeltelijk uit het vlak van de vloer. Hij pakte met zijn andere hand de wekkerradio. Het was nog iets te ver weg. Zonder er vijf los te laten, strekte Danny zijn arm uit tot een paar vingers de plastic wijzerplaat van de klok schaven. Hij hield zijn adem in en probeerde een plusteken tussen de vijf en de klok te visualiseren.

Even zag hij het echt: twee gekruiste balken van ongrijpbaar licht die voor zijn ogen hingen. Toen trok een korte groene flits links van zijn hoofd hem aan. Danny draaide zich om en zag de cijfers van de digitale klok onmiddellijk springen van 17:55 naar 18:00 uur.

De puntige staart van Five kwam los en trok weg, en Danny schopte zijn voeten uit elkaar. Hij voelde de dunne nek van vijf tussen zijn vingers krimpen. Beneden liet de koekoeksklok het eerste van een half dozijn enthousiaste piepgeluiden horen.

Danny gaf zijn klok een vriendelijk klopje. 'Goed gedaan, kleine zes. Je hebt het goed gedaan!'

Het oplichtende groene nummer flikkerde één keer, alsof ik het ermee eens was.


UPDATE: ik heb een beschamende hoeveelheid onderzoek gedaan om dit te bevestigen.

Eerst ging ik naar Google en zocht ik naar 'kort verhaal kwaad nummer' en kreeg ik dit LibraryThing-bericht dat op elkaar leek en wat meer details bood over de jongen die huiswerk maakte en het nummer dat mogelijk 5. Omdat het gedetailleerder was, ging ik naar Google Boeken en zocht ik naar boeken tussen 1980 en 2000 met de woorden huiswerk en 5:55 en ging ik verder met het doorlopen van alle resultaten (Google Zoeken naar boeken zou een stuk beter zijn als je gewoon kon filteren tussen non-fictie en fictie!)

En dan, op pagina 9 van de resultaten, was het resultaat van Amazing Stories die je helaas alleen fragmentweergave krijgt, dus ik zocht naar de zinnen rond de zin die ik vond om een ​​aantal verschillende fragmenten te krijgen om wat meer onderzoek te doen. Het was duidelijk het verhaal dat de LibraryThing-poster had gelezen, en aangezien het gaat om het nummer 5 dat om 5:55 uit een klok kan komen, is dit voor mij het verhaal dat zompz las.

Helaas , omdat het slechts een fragmentweergave was, het de auteur of het verhaal niet bevatte, en de link naar Google Boeken een extreem wazige en in feite waardeloze inhoudsopgave heeft. Maar er stond Amazing Stories , Volume 61 (1987), dus ik ging op zoek.

Blijkt dat de delen van Amazing Stories tweemaandelijks worden gedrukt, dus er waren 6 nummers van Volume 61 - en ze overlappen ook jaren, dus Volume 62 begon ook in 1987. Ik wist dat het verhaal op pagina stond 122 (uit het resultaat van Google Books), en wat Locus-zoekopdrachten leidden me tot de conclusie dat het verhaal 'The Homework Horror' heette, wat eigenlijk uit deel 62, nummer 1, niet uit deel 61 (het Google Het gescande boek is waarschijnlijk een bloemlezing.)

Toen was het gemakkelijk in te zien dat het verhaal was herdrukt in de anthologie van Bruce Coville, die precies hetzelfde soort boeken zijn dat ik begin jaren negentig las dus QED.

UPDATE: Ik heb Greg Cox gemaild over de vraag. Hier is zijn antwoord:

Wauw. Ik had geen idee dat mensen het nog steeds over dat verhaal hadden, waar ik al jaren niet meer aan dacht. Ik kan natuurlijk niet spreken voor de oorspronkelijke vraagsteller, maar die beschrijving klinkt zeker als mijn verhaal, dat ik bijna dertig jaar geleden schreef!

greg

Fantastisch, Kyle!Voor het geval je het nog niet wist, dit is de meest bekende onbeantwoorde vraag op de site: er wordt al * jaren * naar verwezen als ["de grote witte walvis van onbeantwoorde vragen"] (http://chat.stackexchange.com/ transcript / message / 16419846 # 16419846) en naar verluidt [onbeantwoord] (http://chat.stackexchange.com/transcript/198?m=23697222#23697222).Als je hierop antwoordt, krijg je [gegarandeerd een instant beroemdheid] (http://chat.stackexchange.com/transcript/message/23696141#23696141) en waarschijnlijk heel veel premies.Hartelijk welkom bij SFF.SE!
Dit.Is.VERBAZINGWEKKEND.Heel erg bedankt voor het speuren!Ik moet nu al deze boeken gaan kopen, zodat ik ze allemaal kan herlezen!
3000+ reputatie vanaf de eerste en enige post die de gebruiker op deze SE-site heeft geschreven, moet een soort record zijn.
@Rev1.0 Het is!Nogal gek ... hoewel het grootste deel van de eer natuurlijk naar de vraag gaat :) https://data.stackexchange.com/scifi/query/387329/highest-reputation-from-a-user-with-only-one-post
@EngineerToast Ik weet dat het een paar maanden geleden is, maar weet je nog of je dit bericht hebt gezien op de HNQ-lijst die op de desktopsite en stackexchange.com verschijnt?Of was het misschien een "populaire" vraag die u op een mobiele app zag?[Volgens de HNQ-formule] (http://meta.stackexchange.com/q/277344/300411), zou de eerste optie niet mogelijk moeten zijn!
@Nathaniel Ik denk dat de formule die u in uw antwoord citeert, een belangrijk voorbehoud mist van [Davids antwoord] (http://meta.stackexchange.com/a/61343/286319): `De kern van de formule (zonder de site-gebaseerdevernedering of verkeersschaling) is: `Ik denk dat het de verkeersschaling moet zijn geweest die werd weergegeven op de zijbalk HNQ-lijst toen ik het zag.
@EngineerToast Ik heb de "Site Factor" opgenomen in de formule waarmee ik heb berekend, en ik heb de waarde ervan bevestigd met een aantal voorbeelden op verschillende sites.Maar het is zeker mogelijk dat die factor, of een ander aspect van de formule, andere termen bevat die alleen van invloed zijn op de waarde in uitzonderlijke gevallen zoals deze.Helaas lijkt uw opmerking het enige (schriftelijke) bewijs te zijn voor het bestaan van dergelijke onbekende termen!
@Nathaniel Ik ben er vrij zeker van dat ik het daar heb gezien.Ik ben maar een paar keer op de Sci-Fi-pagina gaan browsen en ik kan me niet herinneren dat ik ooit op de SE-homelijst heb gebladerd, hoewel ik routinematig een bepaalde vraag zal bezoeken wanneer ik deze in HNQ zie.Ik heb een slecht geheugen, maar ik denk dat ik dit bovenaan de lijst zag toen ik Puzzling of Super User gebruikte.Helaas heb ik geen screenshot om dat te ondersteunen en ik kan er geen shot van vinden op de wayback-machine.We zouden wat SE-personeel moeten vragen om te bevestigen of hun formules dit mogelijk maken.
Hallo, Kyle en @EngineerToast, kun je iets zeggen over [deze vraag] (http://meta.stackexchange.com/q/283893/321647)?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...