Vraag:
Waarom is Captain America Mjolnir niet waardig?
Kalissar
2015-04-22 20:38:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de film nog niet gezien, maar in de trailer zien we Cap proberen Mjolnir op te tillen in de humoristische scène waarin elke Avenger het probeert.

Mjolnir beweegt zelfs maar een heel klein beetje en op dit moment zien we Thors glimlach verdwijnen. Dit is natuurlijk bedoeld als een humoristische en luchtige scène.

Maar het zette me aan het denken: waarom is Captain America Mjolnir niet waardig? Hij lijkt de meest "perfecte" mens te zijn die iemand kan zijn: dapper, niet egoïstisch, legitieme leider, prompt tot opoffering (zoals te zien is in de eerste film, wanneer hij op een nepgranaat springt).

Ik stel deze vraag in het licht van deze zeer specifieke scène, maar ik ben geïnteresseerd in het Marvel Universum (en Marvel Cinematic Universe) als geheel. Misschien heeft Captain America ooit Mjolnir gehanteerd? Misschien heeft hij een individuele fout waarvan ik me niet bewust ben en die hem onwaardig maakt?

Hij pakte het gevecht met Ironman op: "Big Man in a metal suit."
Ik zag een headcanon-concept (absoluut NIET officieel) dat in die scène Steve Mjolnir KAN opheffen. Als je goed kijkt, borstelt hij het handvat met zijn vingers voordat hij heel * theatraal * probeert het op te tillen. Het idee is dat hij er een beetje tegenaan stootte, besefte dat hij het kon verplaatsen, maar besloot toen te doen alsof hij het niet kon omdat hij zijn vriend niet op een feestje wilde laten zien. Duidelijk gewoon een fan-concept, maar het is in karakter voor Steve en leuk om voor te stellen.
Een deel van de sondes hier is dat we nog steeds niet weten hoe mjolnir de waarde bepaalt. Steve mag dan een supermens zijn en vele dingen waardig zijn, maar hij is misschien niet de krachten van een god waardig.
stomme telefoon autocorrectie. een deel van het * probleem *.
Misschien GELOOFDE hij gewoon niet dat hij het waard was.
We zien Thor Cap's schild door een paar Ultrons slaan in een van de trailers, het is niet meer dan eerlijk dat Steve een paar slagen krijgt met Mjolnir.
@tonye heeft dit artikel genoemd dat van belang kan zijn; http://in.ign.com/comics/67578/feature/12-other-characters-who-have-lifted-thors-hammer-m
Je hebt het achterstevoren. Het was Mjolnir die Cap niet waardig was, en niet andersom.
Ik geloof dat hij * bijna * waardig is. Denk aan het gesprek tussen Cap en Stark bij Hawkeye. Stark: "Ik vertrouw een man zonder donkere kant niet". Cap: "Misschien heb je het gewoon nog niet gezien." Cap heeft nog steeds problemen; hij is niet 'puur' zoals Vision is. We zagen hetzelfde in de eerste Thor-film, waarin Thor tijdelijk onwaardig was. Het zou me niet verbazen als hij de hamer opheft in Avengers 3. Ik moet zeggen dat de theorie van Nerrolken ook behoorlijk verbazingwekkend klinkt!
Gerelateerde vraag: [Is Captain America Mjolnir waardig?] (Http://movies.stackexchange.com/q/33875/9311) op [Movies & TV.SE] (http://movies.stackexchange.com/).
Nou, het kan nog steeds erg zwaar zijn. Je zou een absolute heilige kunnen zijn en twee ton goud waardig kunnen zijn, maar dat betekent niet dat je het zou kunnen optillen.
Er zijn nu verschillende antwoorden (inclusief mijn eigen) die bespreken of hij het wel of niet waard was met bijgewerkte informatie van _Avengers: Endgame_ en het einde van de Infinity Saga.Misschien wilt u de nieuwe antwoorden lezen met meer informatie en het geaccepteerde antwoord naar eigen inzicht wijzigen.
@TheLethalCarrot Inderdaad, het Feige en Russo interview is inderdaad voldoende om de vraag te beantwoorden, ik zal het geaccepteerde antwoord veranderen.
@Kalissar Ik wilde niet ongemakkelijk zijn, maar wilde je de acceptatie veranderen in dat antwoord omdat dat antwoord niet het Feige- of Russo-interview bevat?
Zeventien antwoorden:
#1
+127
Mark Bessey
2015-04-22 21:39:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn interpretatie was een beetje anders dan die van jou. Wanneer andere karakters Mjolnir proberen te verplaatsen, beweegt het helemaal niet . Wanneer Captain America het probeert te verplaatsen, beweegt het.

Ik denk dat hij het waarschijnlijk niet opneemt, omdat hij weet dat dit een luchtig moment zou moeten zijn, en hij wil het niet Thor in verlegenheid brengen of conflicten veroorzaken. Nu hij weet dat hij het waard is, Thor weet het , en hij heeft zijn punt duidelijk gemaakt.

Ik denk dat we zullen zien wanneer de film uitkomt ...

Update na het zien van Avengers: Endgame. Er is een scène in de laatste film die specifiek teruggaat naar deze scène uit Age Of Ultron, en jongen, voel ik me gerechtvaardigd.

Dit zou cool zijn als het waar is.
Ik hoop dat er een scène in de film zit waarin hij die hanteert.
@AdamDavis: Ik hoop dat er een scène is waarin ze het schokgolfeffect Mjollnir-vs-shield gebruiken. Ik heb de hele Slag om New York gewacht tot ze een manier vonden om dat tegen de Chitauri te gebruiken, maar dat hebben ze nooit gedaan! :(
Ik denk niet dat Steve eruitziet alsof hij zich bewust is van het feit ... Althans vanaf dat fragment. Misschien kan de volledige scène in de film er anders uitzien ...
Dus ik heb eindelijk de film gezien. Ik had echt niet het gevoel dat hij het had kunnen optillen.
Hulk kon de hamer niet bewegen.De kapitein gaf een beweging.De kapitein tilde het op.Zelfs Thor kon het niet verroeren in de originele Thor.Ofwel waardig of niet - er is geen halfwaardige - de kapitein handelde!
Re: "Update na het zien van Avengers: Endgame" Had die bewerking net moeten schrijven als "Update: ik wist het!": P.
Voor zover ik weet, kun je Mjolnir verplaatsen (als je het waard bent) of je kunt het niet verplaatsen, die kapitein gaf toe, het betekent dat hij het zou kunnen verplaatsen.
De belichaming van "deze oude bron"!
#2
+79
Clyde
2015-04-22 20:45:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mensen horen zeggen dat ze dachten dat het kwam omdat toen hij het probeerde op te halen, het om de verkeerde reden was. Ze speelden een spel in de scène en probeerden te zien of iemand het kon oppikken. Mensen speculeren of het om een ​​serieuzere reden was, in plaats van een game / opzichtige reden zoals in de scène, zou hij het oppikken.

We weten in strips dat hij het eerder heeft opgepikt, dus hij is zeker heeft het vermogen, of in ieder geval het potentieel.

Comic panel of Captain America holding Mjolnir as lightning strikes, with the caption "AVENGERS ASSEMBLE!" In the background are green robots with a red swastika.

+1. Dit is het meest voorkomende verhaal dat ik heb gehoord. Het andere idee dat ik vaak hoor, is dat Steve eerlijk gezegd niet gewelddadig genoeg is. Mjolnir vereist nederigheid, vandaar Thors zoektocht naar waardigheid, maar het is ook een wapen van de god van de Vikingen: Steve heeft misschien gewoon niet genoeg Klingon-bloed voor de smaak van Mjolnir.
Het doet me ook afvragen of er een verband is met de waardigheid van de * huidige * wielder. In de meeste gevallen van anderen die de hamer oppakken, is Thor op de een of andere manier arbeidsongeschikt of "niet waardig".
Als de context ertoe doet en het pronken / spelen van een spel een onwaardige actie is, roept dit dan niet de vraag op waarom dit niet voor Thor lijkt te gelden? Hoe komt het dat iemand anders om hem op te tillen buitengewoon waardig moet zijn en een buitengewoon dringende behoefte aan de hamer heeft, maar Thor kan hem gebruiken als zijn dagelijkse chauffeur?
@Random832 moet de scène opnieuw bekijken. Maar misschien laat hij iedereen het proberen en laat hij niet echt zien dat hij de enige is. Of een ander mogelijk antwoord is: als je het in eerste instantie oppakt, kun je het nu opnemen totdat het onwaardig wordt geacht (een grote fout maken). Dit zijn allemaal gissingen, totdat de films uitkomen, zullen we het waarschijnlijk niet weten.
Knip. Opmerkingen (die beslist [niet leuk] werden (http://meta.stackexchange.com/questions/240839/the-new-new-be-nice-policy-code-of-conduct-updated-with-your-feedback )) zijn verwijderd.
... en dat is het geluidseffect dat ze kozen?
@Nerrolken U hoeft geen geweld in gedachten te hebben om Mjolnir te gebruiken.Odin zelf zegt dat de hamer "geen gelijke heeft, noch als wapen om te vernietigen, noch als gereedschap om te bouwen."Omdat Cap om geen van deze redenen probeerde het op te tillen, is het redelijk om aan te nemen dat hij op dat moment niet 'waardig' was.Dat gezegd hebbende, het eerder genoemde headcanon is best gaaf :-)
@maguirenumber6 Oh, ik ben het er helemaal mee eens dat je de hamer kunt gebruiken voor andere doeleinden dan geweld, ik bedoelde alleen dat, aangezien waardigheid wordt bepaald door een Vikinggod, het misschien vereisten heeft die niet perfect Amerikaans zijn in hun ideologie.In wezen zeg ik dat de hamer Steve Rogers misschien een beetje een watje of een mietje zou vinden, aangezien hij alleen vecht om mensen te beschermen en niet "geniet van een goede strijd" zoals Thor en de Asgardianen.
Hoe is dit gesprek veranderd nu de film al een tijdje uit is?Vision kan het terloops oppikken, en je kunt zeggen dat hij beslist net zo van een gevecht houdt als Cap.
Het kan ook zijn dat waardigheid een drempelwaarde is, niet 100%.Thor kan een bonus krijgen voor waardigheid omdat hij een Asgardiaan en de zoon van Odin is, terwijl alle anderen nederiger / moediger / wat dan ook moeten zijn om het waardigheidsquotiënt te halen.
@Nerrolken "Steve heeft misschien niet genoeg Klingon-bloed voor de smaak van Mjolnir" ... Gark, je mixt echt je middenhandsbeentjes daar.
Je zou moeten zeggen dat *** harnas hanteren, niet *** oppakken ***.
#3
+38
Thaddeus Howze
2015-04-23 03:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Captain America KAN waardig zijn, maar op dat moment NIET waardig genoeg om de hamer te hanteren. Wanneer Mjolnir door anderen is gehanteerd, is het meestal een moment van extreem gevaar en dan kunnen de "bijna waardigen" een niveau hoger komen, tijdelijk "waardig voor het moment" worden.

  • Meerdere keren in de canon Marvel Universe is Mjolnir opgeheven door Captain America en anderen, maar dit is meestal "in extremis". Dit zouden situaties zijn waarin de Hamer is wat nodig is om het probleem op te lossen en de betovering tijdelijk wordt opgeheven zodat een "bijna waardig individu" het cijfer kan halen.

  • Captain America en Superman hebben beiden "de cut minstens één keer gemaakt."

Two distinct comic panels. On the left is Captain America holding Mjoldir, while thinking "This is almost unbelievable! Somehow I'm able to lift Thor's hammer while others far stronger than I couldn't even budge it!!" On the right is Superman holding both Mjolnir and Captain America's shield and breaking through a wall.

  • Maar zoals Thor opmerkt een paar seconden na de actie is afgelopen: "Er is een betovering op mijn hamer gelegd door mijn vader Odin. Het is niet ... gemakkelijk op te tillen door anderen. Mijn vader is streng, Superman. Maar niet dom. Een zeer paar waardigen hebben dit mogen overkomen de betovering, in wanhopige uren. Maar weet dit. Misschien was het maar kort ... maar het was in goede handen. "

Superman attempting to lift Mjolnir but finds he is unable to. Thor says "allow me", and then the dialogue described above.

Zie ook: Wat gebeurt er met ‘de betovering van waardigheid’ op Mjolnir na de dood van Odin?

Hé Thaddeus, ik wachtte op een antwoord van jou, maar deze beantwoordt niet echt het "waarom is hij niet waardig" deel van de vraag. Wat bedoel je met "Op dit moment niet waardig genoeg"? Wat heeft hij op dit moment nodig om waardig genoeg te zijn?
@Kalissar Ik denk dat de komische antwoorden dat - er moet iemand anders nodig zijn om de hamer te gebruiken, en dat was niet nodig.
Superman met het schild van Mjolnir en Captain America. Ja, dat is in het minst niet overdreven.
Op het etentje is er geen dreiging die niet kan worden aangepakt door de huidige waardige gebruiker van Mjolnir, Thor. Daarom betekent de beweging van de hamer de potentiële waardigheid van Steve Rogers, maar hij is niet verwikkeld in een strijd waarbij Thor niet beschikbaar is en dus "stand-by" blijft.
He-Man! Wat doe je alsof je Thor bent?
#4
+29
Skooba
2019-04-26 06:16:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spoilers allemaal voor Avengers: Endgame

Te updaten vanaf Avengers: Endgame

Captain America is inderdaad waardig en gebruikt Mjolnir in de strijd tegen Thanos.

Thor zegt zelfs zelf:

"Ik wist het."

Wat impliceert dat Steve tijdens de scène in Age of Ultron op dat moment waardig was, maar ervoor koos om dat niet te doen. Dit werd bevestigd door Anthony Russo in een Reddit AMA -post, Captain America had Mjolnir kunnen hanteren in Avengers: Age of Ultron .

Q : Kon Cap altijd Mjolnir hanteren (wat betekent dat hij het had kunnen oppikken in Age of Ultron en besloot het niet te doen), of werd hij in de loop van de tijd steeds waardevoller?

Anthony: Hij kon altijd. Onze interpretatie van de beroemde scène in Ultron was dat toen hij besefte dat hij Mjolnir kon oppakken, hij er snel voor koos om dat niet te doen, omdat hij Thor niet in verlegenheid wilde brengen.

Kevin Feige bevestigde ook dit in een eerdere Reddit AMA.

KrazzyDJ: Cap-lifting Mjolnir was een van de sterkste (juichende) momenten in Endgame. Wordt hij op dat moment waardig of is hij al een tijdje waardig sinds bijvoorbeeld Avengers: Age of Ultron?

KevFeige: We denken dat hij altijd waardig was en beleefd in Age of Ultron.

#5
+18
user20155
2015-05-15 08:23:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat Steve Rogers niet waardig is, maar toch ...

'waardig' zijn is nogal vaag en wordt ter dood besproken, maar de scène die dit eigenlijk het beste verklaart, komt uit de einde van Age of Ultron.

Steve Rogers: Maar als je de hamer in een lift steekt?

Tony Stark: Hij gaat nog steeds omhoog.

Steve Rogers: Elevator is niet waardig.

Steve is jaloers op The Vision en wil een reden waarom hij dat niet kon, we verwachten zoveel van Tony, maar Steve voelt zich bedrogen dat hij "niet waardig was". Tijdens het feest wilde hij de hamer hanteren om te pronken, weinig meer. Nu wiebelt Mjolnir, omdat we weten dat Steve een goed mens is, maar op dat moment waren zijn bedoelingen minder dan waardig.

Captain America straining to pick up Mjolnir in "Age of Ultron"

Steve wilde de hamer hanteren voor precies dezelfde reden die Thor deed toen hij op aarde landde:

Thor attempting to pick up Mjolnor in "Thor"

En Thor faalde hier ook, dus waarom zou de Visie die hanteren? Omdat hij het aan Thor wilde overhandigen om de Avengers tegen Ultron in beweging te krijgen en onmiddellijk het uitdeelde. The Vision wilde Mjolnir niet per se, hij wilde dat de Avengers zouden samenwerken - dat maakte hem waardig.

Als "pronken = onwaardig", betekent dat dat de wedstrijd de hele tijd was opgetuigd.En als dat het geval is, waarom krijgt Thor dan zelf een pas om Mjolnir op te halen en flamboyant te gooien?Er is ook geen reden om te geloven dat Steve jaloers is of zich bedrogen voelt, en het is niet nodig om het liftgesprek aan het einde van de film uit te leggen.Het is een eenvoudig mysterie waarom de Vision waardig is, aangezien de wedstrijdscène heeft vastgesteld dat niemand anders het waard is, en het is een geldige vraag of kunstmatig zijn telt.
Visie kan ook gewoon zijn als de lift, in natura en / of intentie.
#6
+15
TheLethalCarrot
2019-08-16 17:41:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gebroeders Russo hebben onlangs onthuld dat ze de scène zo interpreteerden dat hij hem altijd kon opheffen, maar ervoor kozen dat niet te doen, zoals we zien in dit antwoord van @galacticninja.

GeneralBenKenobi: Kon Cap altijd Mjolnir hanteren (wat betekent dat hij het had kunnen oppikken in Age of Ultron en besloot het niet te doen), of werd hij in de loop van de tijd steeds waardevoller?

Russo_Brothers: Anthony: Hij kon altijd. Onze interpretatie van de beroemde scène in Ultron was dat toen hij besefte dat hij Mjolnir kon oppakken, hij er snel voor koos om dat niet te doen, omdat hij Thor niet in verlegenheid wilde brengen.

reddit, r / marvelstudios, wij zijn Joe en Anthony Russo, regisseurs van Marvel Studios 'Avengers: Endgame. AMA!

Het is echter de moeite waard erop te wijzen dat Kevin Feige, voordat ze dit zeiden, dit beantwoordde in een reddit AMA waarin hij verklaarde dat hij kon het altijd optillen en was gewoon beleefd om het luchtige moment dat die scène was niet te verpesten.

KrazzyDJ: Mjolnir was een van de sterkste (menigte -cheering) momenten in Endgame. Wordt hij op dat moment waardig of is hij al een tijdje waardig sinds bijvoorbeeld Avengers: Age of Ultron?

KevFeige: We denken dat hij altijd waardig was en beleefd in Age of Ultron.

reddit, r / marvelstudios, Hallo reddit, ik ben Kevin Feige. AMAA

Als we in universum-perspectief gaan, ontdekken we dat Thor geloofde dat Cap altijd Mjolnir zou kunnen hanteren. Ten eerste lijkt zijn reactie op het zien van Mjolnir in de scène in Avengers: Age of Ultron aantonen dat hij zich bewust is van wat er is gebeurd. Later in Avengers: Endgame zegt hij dat hij zich ervan bewust was dat Cap Mjolnir terug in die scène zou kunnen hanteren wanneer we het daadwerkelijk zien gebeuren.

Thor: Ik wist het!

Avengers: Endgame


Om het andere deel van de vraag aan te pakken: Cap heeft Mjolnir verschillende keren in de strips gehanteerd. De allereerste keer dat hij dit doet, is volgens mij in Thor nummer 390, waarin Captain America Mjolnir hanteert om het terug te geven aan Thor. Later na de slag houden Thor en Cap beiden de greep van Mjolnir vast terwijl ze praten over de band die hen nu bindt. Met name het laatste paneel lijkt te zijn wat u zoekt.

Thor and Cap hold Mjolnir together
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Tegen het einde van de stripserie Fear Itself in nummer 7 zien we Steve Mjolnir opnieuw optillen.

Fear Itself Cap lifting Mjolnir
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Na dit punt wordt het een beetje raar en Cap hanteert Mjolnir in de Secret Empire -serie. Om een ​​lang verhaal kort te maken Cap wordt gehersenspoeld door Hydra die de inscriptie van Mjonir heeft veranderd om te lezen:

Wie deze hamer vasthoudt, als hij de sterkste is, zal de kracht bezitten van Hydra.

Het gaat door wat hoepels, maar uiteindelijk wordt Cap bevrijd en bestrijdt hij de Hydra Cap en in de strijd zwaait hij met Mjolnir voordat hij deze aan Lady Thor geeft.

Secret Empire Cap lifts Mjolnir and hits Hydra Cap with it
Klik op afbeelding om te vergroten.

De laatste instantie in de strips waarvan ik op de hoogte ben, staan ​​in What If? X-Men Age of Apocalypse waar Cap Mjolnir de hele tijd zwaait. Interessant is dat Cap in dit verhaal ook de bliksemkrachten van Thor kan gebruiken.

What If? X-Men Age of Apocalypse Cap wields Mjolnir and uses Thor's lightning powers
Klik op de afbeelding om te vergroten.

#7
+11
David Mulder
2015-04-26 02:25:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus nadat we Avengers: Age of Ultron hebben bekeken, weten we nu dat in MCU

Vision consequent het waard is om Mjolnir te hanteren, zelfs als er geen speciale behoefte of gevaar is

en daarom kunnen we elke notie negeren dat het een moment van gevaar vereist. Buiten de MCU was Captain America het waard Mjolnir tweemaal te hanteren op momenten van groot gevaar, dus daar kwam de theorie vandaan, maar om de bovenstaande reden zou diezelfde logica niet van toepassing zijn op MCU.


Nu, wat betreft de meest geprezen theorie dat Captain America Mjolnir niet heeft opgetild om te voorkomen dat Thor in een moeilijke positie komt:

Ik zag daar geen enkele aanwijzing voor in de rest van de film en ik denk dat als dat het beoogde idee was, het overduidelijk zou zijn gemaakt. Corrigeer me alsjeblieft als ik het mis heb, want ik heb hier geen speciale aandacht aan besteed.


Wat houdt dat dan over? Eerlijk gezegd denk ik dat de eerlijkste beoordeling is dat binnen de grenzen van MCU niet duidelijk is gemaakt waarom hij Mjolnir slechts gedeeltelijk kon verplaatsen. Je zou verwachten dat het een binair iets is: een van beide is of een is het niet waard om Mjolnir te hanteren. Ik geloof dat dat de reden is waarom de theorie van Mark Bessey veel verdienste heeft, maar op zijn best is dat voorlopig slechts een door fans gemaakt idee.

Ik heb me dit afgevraagd. Visie is eigenlijk een kind, hij was aan het einde van de film nog maar een dag of zo oud. Hij is nog niet onderworpen aan zijn menselijke natuur. Zou zijn onschuld kunnen zijn wat hem dat toestaat? Ik heb mijn best gedaan om subtiel te zijn terwijl ik specifiek was met deze vraag.
@Robert Persoonlijk denk ik niet dat dat logisch is, want hij heeft twee nogal 'menselijke' naturen in zich. Het is niet alsof hij als een kind uit een schone lei begon.
Zien we Vision stormen oproepen, bliksem werpen of Mjolnir beheersen? Nee. Mjolnir opheffen en het GEBRUIKEN zijn twee verschillende dingen. Visie kan het opheffen omdat hij een bewuste machine is. Hij is echter niet "waardig" genoeg om de kracht van THOR te verwerven.
@Thaddeus Je nam die liftdiscussie aan het einde van de film serieus ?! : O Ik ben er vrij zeker van dat het de twee waren die probeerden excuses te bedenken waarom ze hadden gefaald waar Vision slaagde.
@DavidMulder met zijn pakken die in staat zijn om onafhankelijk te handelen (op de automatische piloot zonder iemand erin) zou je denken dat dit een theorie was die Tony gemakkelijk op de proef zou kunnen stellen, ik hoop dat dit in een toekomstig MCU-aanbod gebeurt.
#8
+6
galacticninja
2019-08-09 12:51:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Anthony Russo * kon Captain America in een Reddit AMA-post (Ask me alles) Mjolnir hanteren tot aan de gebeurtenissen van Avengers: Age of Ultron .

V: Zou Cap altijd Mjolnir kunnen hanteren (wat betekent dat hij het in Age of Ultron had kunnen oppikken en besloten het niet te doen), of werd hij in de loop van de tijd steeds waardiger?

Anthony: Hij kon altijd. Onze interpretatie van de beroemde scène in Ultron was dat toen hij besefte dat hij Mjolnir kon oppakken, hij er snel voor koos om dat niet te doen, omdat hij Thor niet in verlegenheid wilde brengen.

* Anthony Russo is een van de Russo Brothers, die Captain America: The Winter Soldier , Captain America: Civil War , Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame .

Misschien ben je geïnteresseerd om te weten dat [Feige dit bevestigde] (https://scifi.stackexchange.com/a/217258/58193) voordat de gebroeders Russo dat deden en zijn woord heeft hier waarschijnlijk meer over te zeggen dan die van hen.
#9
+5
Robert
2015-04-24 19:34:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

dapper, niet egoïstisch, legitieme leider, prompt tot opoffering

Hetzelfde kan gezegd worden over Tony Stark, afgezien van het niet egoïstische deel. Hij is dapper, Tony is meestal de eerste die het opneemt tegen een vijand. Hij is een legitieme leider, hij is eigenlijk degene die de wrekers aan Cap's zijde heeft verzameld in de eerste film. Hij is ook prompt om op te offeren. Weet je nog wie heel New York en alle Avengers heeft gered van een nucleaire explosie?

Maar meer op uw vraag. Deze versie van Captain America is niet hetzelfde als zijn tegenhanger in het stripboek. In de strips is Cap perfect, of zo dicht mogelijk bij perfect als hij maar kan zijn. In de MCU is dit niet het geval. Zeker, Steve is een heel goed mens, maar hij lijdt aan grote gebreken. Hij is buitengewoon arrogant, bijna op het niveau van Thor uit de film Thor.

In de MCU is het duidelijk dat Steve zichzelf als beter beschouwt dan elk ander mens op de planeet. Sommige van zijn regels uit de Avengers laten dat zien. "Grote man in een harnas, doe dat uit en wat ben je?" Alleen al deze zin is ongelooflijk beledigend. Hij vertelt Tony niet alleen dat hij niets is zonder dat harnas, maar dat iedereen die Steve voelt dat hij onder hem staat, niets is. Het is het equivalent van iets zeggen in de trant van "Oh, je hebt je land nooit gediend of iets teruggegeven aan je gemeenschap? Je staat onder mij."

Nogmaals, ja, Steve is dapper, heldhaftig en onzelfzuchtig, maar deze kwaliteiten maken iemand niet waardig. Bedenk dat Thor dezelfde kwaliteiten had, net als Tony (afgezien van het onzelfzuchtige deel). Wat Thor in de eerste Thor-film onwaardig maakte, was een combinatie van een paar dingen. Zijn arrogantie, kerel dacht dat hij onaantastbaar was, beter dan alle anderen op Asgard, en boven de wet vanwege zijn afkomst. Cap is bijna net zo arrogant. Thor was in het begin ook niet nederig. Hij heeft nooit anderen erkend omdat ze hem hielpen, het waren altijd zijn prestaties, die van niemand anders.

Cap is ook buitengewoon zelfingenomen. Bekijk de meeste van zijn argumenten of confrontaties met iemand in de film. In zijn hoofd heeft hij altijd gelijk, het is zijn weg of de hoge weg en als je het niet met hem eens bent, heb je het mis, einde verhaal. Dit blijkt uit zijn schuldgevoelens over Bucky in CA: TFA. Ja, Steve probeerde zijn steentje bij te dragen om het land te helpen, maar hij gaf Bucky een rotgevoel omdat hij probeerde hem ervan te weerhouden om zich aan te melden.

Bucky probeerde wanhopig Steve te redden van schaamte, de gevangenis, en waarschijnlijke dood. Bucky was een goede vriend en stelde zelfs andere manieren voor waarop Steve de oorlogsinspanning kon helpen, iets waar Steve eigenlijk de spot mee dreef (nogmaals, zelfs voordat hij door het Super Soldier-programma ging, dacht hij dat hij boven bepaalde mensen en bepaalde dingen stond). Zoals ik al zei, hij gaf Bucky een vreselijk gevoel omdat hij probeerde hem te beschermen, allemaal omdat Steve vond dat hij gelijk had en boven het werken in een fabriek om voorraden voor de troepen te produceren.

Steve: "What do wil je dat ik schroot verzamel in mijn rode wagentje? "

Bucky:" Ja! "

Steve:" Ik ga niet in een fabriek zitten . Bucky, Bucky, kom op, er zijn mannen die hun leven neerleggen. Ik heb niet het recht om minder te doen dan zij. Dat is wat je niet begrijpt, dit gaat niet over mij. "

Bucky: "Juist. Omdat je niets te bewijzen hebt."

Deze dialoog laat duidelijk zien dat Steve niet gelooft dat het de moeite waard is om zoiets te doen. Natuurlijk kunnen zijn woorden als patriottisch worden beschouwd, maar Bucky kijkt dwars door hem heen. Steve's motivaties om in het leger te gaan zijn volledig egocentrisch. Hij vindt dat hij de hele wereld iets moet bewijzen. Hij zegt eigenlijk: "Wil je dat ik me bij de vrouwen voeg die wapens en schoenen maakt terwijl alle mannen naar buiten gaan om te vechten? Phhp. Alsjeblieft, ik kan net zo goed vechten tegen iemand anders, kijk maar." Op het eerste gezicht kunnen we alleen op basis hiervan nog een paar onwaardige eigenschappen toevoegen. Narcistisch, egocentrisch, seksistisch ... Ik weet zeker dat er nog veel meer kunnen worden toegevoegd, maar ik denk dat we ongeveer een half dozijn eigenschappen hebben die MCU Steve onwaardig zouden maken.

Nu dat ik erover nadenk, MCU Captain America is eigenlijk een sukkel, zelfs meer dan Tony Stark of Thor.

Steve's arrogantie komt nog meerdere keren in de film naar voren. Kolonel Phillips opdracht geven hem namen en informatie te geven, je bent een kapitein, niet God. Nogmaals, Ik kan het niet, ik ben een kapitein. Ik ben er vrij zeker van dat de positie van Peggy Carter veel hoger was dan die van een pas gepromoveerde kapitein.

Zijn eigengerechtigheid is ook volledig te zien in de Avengers. In de scène waarin hij ontdekt dat SHIELD de Tesseract gebruikt om wapens te maken. Het kan hem schaamteloos schelen dat de wapens van de aarde niets zijn in vergelijking met mensen als de Hulk of Thor. Het maakt hem niet uit dat als de Hulk op een wereldwijde ramp zou gaan, niemand hem zou kunnen stoppen met hun huidige wapens. Of als Asgard of een andere beschaving de aarde zou aanvallen, zou de mensheid volkomen weerloos zijn. Dat doet er allemaal niet toe, het enige dat telt is dat SHIELD een energiebron gebruikt om deze wapens te maken. Vergeet niet dat het de mensheid vooruit kan helpen. Steve zag alleen wapens en ontwerpen van HYDRA en herinnerde zich wat ze konden doen. Zelfs Fury's uitleg waarom ze de Tesseract gebruikten, ging door het ene oor en het andere uit. Voor Steve had hij gelijk: punt, einde van het verhaal, de verdediging van de mensheid is verdoemd.

Dit zijn de flagrante redenen waarom Captain America het niet waard is om Mjolnir in het MCU te hanteren. Hij is buitengewoon arrogant, zelfingenomen, narcistisch, egocentrisch, seksistisch, trots en beschouwt zichzelf als boven alle anderen. Dit zijn de exacte aspecten die Thor onwaardig maakten om de hamer te hanteren in de eerste Thor-film. Pas toen Thor zijn trots, arrogantie, zelfingenomenheid liet vallen en zijn eigen menselijkheid accepteerde, was hij in staat om Mjolnir opnieuw te hanteren. Ik kan me voorstellen dat Cap aan het begin van Age of Ultron zijn arrogantie, trots en eigengerechtigheid begint te verliezen, en daarom kan hij de hamer bewegen, maar hem nog niet oppakken.

Tony Stark is een zware drinker, Steve Rogers niet, dus ... ik zou verwachten dat de Noorse goden Stark begunstigen.
"In de MCU is het duidelijk dat Steve zichzelf als beter beschouwt dan alle andere mensen op de planeet." Nee. Hij heeft gewoon een afkeer van jongens als Tony Stark.
@PaulD.Waite, en toch beschouwt hij zichzelf als bovenstaand om in een fabriek te werken om de oorlogsinspanning te helpen. Bekijk de films waar Captain America in zit en let echt op, je zult zien dat Steve zichzelf echt beter vindt dan alle anderen.
@Robert: "en toch beschouwt hij zichzelf boven het werken in een fabriek om de oorlogsinspanning te helpen" - dat lijkt niet waarschijnlijk. Hij denkt dat hij nuttiger is om een ​​team te leiden dat Hydra-bases uitschakelt, omdat hij daar echt goed in is. (Ik kan je verzekeren dat ik niet naar mijn telefoon keek door de Captain America-films.)
Op dat moment had Steve geen idee wie HYDRA was. Herinner je je het argument dat hij met Bucky had over het niet vervalsen van zijn documenten om bij het leger te gaan en hoe hij nog steeds de oorlogsinspanning kon helpen door wapens te maken? ** Steve: ** "Wat wil je dat ik doe, schroot inzamelen in mijn kleine rode wagen? "** Bucky: **" Ja! "** Steve: **" Ik ga niet in een fabriek zitten. Bucky, Bucky, kom op, er zijn mannen die hun leven neerleggen. Ik heb geen recht om minder te doen dan hen. Dat is wat je niet begrijpt, dit gaat niet over mij. "** Bucky: **" Juist. Omdat je niets te bewijzen hebt. "
Bucky doorzag wat Steve aan het doen was. Het ging er helemaal om dat hij iets probeerde te bewijzen. De dialoog ondersteunt dat. Steve vond zichzelf boven het werken in een fabriek. Dit was allemaal voordat Steve Captain America werd. Steve ontdekte pas wie HYDRA was nadat hij zijn infuus had gekregen en begon pas met het uitschakelen van hun bases nadat hij Bucky's eenheid had gered.
Bovendien zijn er maar een paar dingen die Tony en Steve scheiden. Tony's geld, Tony's egoïsme en Tony's playboy-levensstijl. Zoals ik al zei, heeft Tony dezelfde kwaliteiten als Steve. Hij is moedig, zal zichzelf opofferen om anderen te redden, wil anderen beschermen en is ongelooflijk arrogant.
Ik zou de seksistische beschuldiging betwisten, Steve zegt niet dat vrouwen inferieur zijn, in feite noemt hij nooit vrouwen in dat gesprek, en hij behandelt Peggy met respect als niemand anders haar serieus zal nemen.Maar verder denk ik dat dit een goed antwoord is dat eigenlijk verklaart waarom hij onwaardig is.Je mag het echter een beetje te dik leggen, Cap heeft veel goede eigenschappen en Mjolnir gaf wel toe aan hem
'Ik ga niet in een fabriek zitten. Bucky, Bucky, kom op, er zijn mannen die hun leven neerleggen. Ik heb niet het recht om minder te doen dan zij. Dat is wat je niet begrijpt, dit is niet't over mij. "- hoe" ik heb geen recht om ze minder te doen (leg zijn leven op het spel in het ultieme offer) "=" Ik denk dat ik beter ben dan mensen die in fabrieken werken. "??Dat is een vreemde opvatting.
#10
  0
AndyD273
2016-12-01 02:45:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn persoonlijke theorie is dat Mjolnir meer is dan alleen een hamer, het is een zeer geavanceerd stukje oude hemelse technologie en bevat iets dat op zijn minst gelijkwaardig is aan een zwakke AI.
We zien in Thor dat de hamer in staat is om reageren op spraakopdrachten van Odin wanneer het instructies krijgt, en het is intelligent genoeg dat het in staat is te bepalen wanneer Thor waardig is geworden om het weer te gebruiken en in staat is om zichzelf naar hem toe te drijven.

Het is veilig om te zeggen dat er geen echte "magie" in de MCU * zit, alleen technologie en kennis die niet te onderscheiden is van magie, en dus is een intelligente hamer geloofwaardig.

Dit betekent dat hij beslist wie hij toestaat til het op, en wie kan dat niet. Het zijn niet alleen levenloze objecten, anders had de vrachtwagen met de sleepkabel in THOR hem van de plaats van de botsing kunnen verplaatsen. Het kan zichzelf bewegen en sturen, dus als het op één plek wil blijven, doet het dat ook. Als het wil verhuizen, doet het dat. Als het door iemand wil worden opgehaald, dan is dat toegestaan.

De hamer zelf wilde de Avengers laten zien dat Vision zijn zegen had, dus het stond Vision toe om het op te pakken om het punt over te brengen. Dat betekent niet dat Vision het altijd zou kunnen optillen.

Dit maakt de scène waarin Cap probeert de hamer op te tillen eigenlijk een beetje leuker; Als de hamer intelligent is, zou hij dan een beetje kunnen wiebelen om met Thor te rotzooien?

* Zelfs in Dr. Strange wanneer de Ancient One beschrijft hoe ze hun "magie" doen, zegt ze zoiets als " Wat jij spreuken noemt, is de programmeertaal van het universum, aangedreven door energie die vanuit andere dimensies wordt gekanaliseerd ... "

Recente gebeurtenisupdate: recent bewijs wijst op het idee dat Captain America altijd in staat is geweest om de hamer, maar besloot het niet te doen omdat hij Thor geen pijn wilde doen. Toen hij het eenmaal aanraakte en het bewoog zelfs nog bairly, wist hij dat hij het kon oppakken en stopte dus.

Oh, de aanbidders van de God van AI zijn ijverig in hun volharding dat er geen magie is ... * tsk, tsk. * (Schudt het hoofd.)
@Wildcard Ik zei wel '** tenminste ** een zwakke AI'.Mjolnir bewust zijn is het enige dat echt al zijn gedrag en mogelijkheden verklaart.Zeg wat je wilt, maar volgens wat we hebben gezien van de MCU met Asgard, Guardians of the Galaxy, Legion, Dr.Strange, enz. Zijn er bepaalde regels en technologieën waarmee mensen het universum kunnen manipuleren, wat in wezenmagie, maar op een ordelijke, voorspelbare, wetenschappelijke manier.
#11
-1
Grey Wolf
2015-04-25 17:18:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Captain America is sterfelijk, net als Thor, maar op een andere manier. Er lijkt een vorm van energie uitgewisseld tussen Thor en Mjolnir die er niet altijd is tussen iemand anders en Mjolnir. Het zou heel goed kunnen zijn wat Thor waardig maakt en niemand anders totdat Thor te ver buiten het gevecht is.

#12
-1
Tommy
2015-05-03 03:56:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat Steve Mjolnir zeer waardig is, maar op dat specifieke moment twijfelde hij te veel aan zichzelf en zijn vermogen om het team te leiden. Hij gelooft niet dat hij beter is dan alle anderen, hij heeft eigenlijk problemen met het gevoel van eigenwaarde en denkt altijd dat hij niet genoeg doet. Thor werd onwaardig geacht vanwege zijn egocentrisme in zijn eerste film. Toen hij eenmaal zijn leven onbaatzuchtig voor anderen ging geven, reageerde de Hamer nogmaals. Cap wordt soms gekweld door het feit dat hij niet iedereen kan redden en dat hij misschien niet genoeg doet om mensen te helpen. Deze twijfels tasten waarschijnlijk zijn ‘waardigheid’ aan, zoals besloten door Mjolnir. Anders dan dat, zou hij het waard zijn.

#13
-1
Hoffmann
2015-04-24 02:13:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn interpretatie is dat, hoewel pet waardig is, het nog steeds de hamer van Thors is en dat hij springlevend is. Cap kan de hamer dan niet volledig optillen omdat hij gewoon zou pronken, als hij hem zou optillen om iemand te beschermen die hij wel zou kunnen.

#14
-1
bob sagitt
2015-05-02 22:38:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film vertelt Captain America aan Tony Stark dat hij een donkere kant heeft, maar niemand heeft die nog gezien. De nog onzichtbare donkere kant van Captain America zou mogelijk de reden kunnen zijn waarom hij het niet waard is.

#15
-2
Cam
2015-05-15 03:21:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik realiseerde me dat ik wat laat ben om hier te feesten, maar ik strompelde naar binnen omdat dezelfde vraag me dwars zat. Maar de theorie die ik nu bedacht, is dat het indirect was. Cap zou de hamer in een andere context kunnen optillen, wanneer hij dat echt nodig had, op dezelfde manier waarop Vision de hamer in de film kan optillen omdat hij dat nodig had. Het team wist niet zeker of hij te vertrouwen was, ze wisten niet allemaal of hij echt aan hun kant stond. De hamer liet zich optillen om te bewijzen dat Vision het waard was.

#16
-2
Irishpanda
2016-12-01 03:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bekijk dit graag op een iets andere manier dan de meesten. In mijn kleine wereld grijnsde Thor terwijl elke Avenger een poging deed, maar eigenlijk verwachtte dat Steve het zou optillen. Toen hij dat niet deed, verdween de grijns ...

#17
-5
rod
2015-04-24 07:16:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er kan maar één persoon tegelijk de Mjolnir hanteren. Andere mensen kunnen de hamer hanteren als Thor niet waardig is of niet in hetzelfde universum.

Hallo en welkom bij SFF.SE. Ik moedig je aan om [de tour] te nemen (http://scifi.stackexchange.com/tour). Misschien kunt u uw antwoord onderbouwen met enkele citaten / referenties?
Hier zijn een paar compilaties die verwijzen naar mijn antwoord [12 ANDERE KARAKTERS DIE THOR'S HAMMER MJOLNIR HEBBEN OPGEHEVEN] (http://www.ign.com/articles/2014/09/30/12-other-characters-who-have- lifted-thors-hammer-mjolnir), [WIE HEEFT THOR'S HAMER GESLAGEN?] (http://marvel.com/comics/discover/181/who-has-wielded-thors-hammer)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...