Vraag:
Wie regeert het universum aan het einde van de Dune-saga?
Mark Rogers
2011-01-18 23:41:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vroeger las ik de eerste 2 1/2 of zo Dune -boeken en ik vraag me af wie aan het einde van de serie uiteindelijk het universum regeert. Ik weet dat er een Sandworm Atreides-keizer was die een paar millennia regeerde en daarna zelfmoord pleegde vanwege galactische stagnatie.

Dus wat Frank Herbert betreft, in plaats van zijn zoon, die het universum regeert op het einde van de Dune-saga?

** Ho, dit heeft een `[SPOILER-ALERT]` tag nodig **!
Dit heeft geen [spoiler-alert] nodig in de titel. De titel is voldoende om iemand die niet wil weten wat er uiteindelijk gebeurt aan te duiden om er niet op te klikken.
Vier antwoorden:
#1
+32
SandChigger
2011-01-30 13:27:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aan het einde van Chapterhouse: Dune , het laatste REAL Dune-boek van Frank Herbert, regeert niemand "het universum", of zelfs de melkweg.

The Honored Matre -turned-Bene Gesserit Murbella is het hoofd geworden van beide groepen vrouwen, en de ghola van Duncan Idaho is ontsnapt met Sheeana en anderen op het no-ship dat op Chapterhouse Planet wordt gehouden. Of het Oude Rijk zal worden overspoeld door welke vijand de geëerde Matres ook vluchtten, is een open vraag.

Het hele punt van Leto II's Gouden Pad was om de mensheid te bevrijden van de mogelijkheid om ooit weer door één persoon te worden gecontroleerd. of organisatie en tegen het gevaar weggevaagd te worden door een enkele natuurramp of kunstmatige ramp.

Aan het einde heerst niemand over de Duniverse.

Kunt u die bewering over het punt van het Gouden Pad ondersteunen, of is het pure interpretatie? Omdat ik de indruk kreeg (lang voordat Brian Herbert op het toneel verscheen) dat het doel van het Gouden Pad was om het zo te maken dat de mensheid de terugkomende machines zou overleven.
Dit is een goed antwoord; correct in elk opzicht voor zover ik weet.
@chaos: SandChigger heeft gelijk. Herbert legt het Gouden Pad vrij expliciet uit in zijn romans, zij het misschien maar één keer.
@Noldorin mijn begrip van het Gouden Pad gaat ook meer in de richting van de interpretatie van chaos. Het Gouden Pad werd gedaan om de verstrooiing op gang te brengen, zodat de mensheid zo wijd verspreid is over het universum dat de machines ze niet allemaal kunnen vinden. De mensheid conditioneren tegen elke vorm van onderdrukking en regering was slechts een middel.
@OliverS: Ze hebben in zekere zin allebei gelijk. Het is nooit expliciet vermeld in * Frank Herbert's * originele Dune-saga welke rampzalige toekomstige gebeurtenissen Leto II The God Emperor zag, en het is alleen zijn zoon die ze concreet maakt door de Thinking Machines in het verhaal in het laatste boek te brengen.
'... het laatste ECHTE Duinboek ...' Nuff zei !!
Ik herinner me de Leto die zei dat het was om te voorkomen dat de mensheid gecontroleerd zou worden, maar vooral om te voorkomen dat ze ooit absoluut gecontroleerd zouden worden door iemand met voorkennis.
Als iemand zou kunnen zeggen dat hij het universum regeert, zou het Duncan Idaho zijn.Hij is in feite het hoogtepunt van de hele serie - een perfecte mix van mens, mentat, fokkerij en kunstmatige intelligentie - als het ultieme opperwezen.
#2
+3
scope_creep
2011-01-19 03:35:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De zwaardmeester, Duncan Idaho, de Ghola is ontworpen om een ​​superieure mentat te zijn, en is ontworpen om de mensheid een superlange afstand te plannen over het hele melkwegstelsel. Ik herinner me vaag de regel van de ghola gedurende 40 of 60.000 jaar.

Ik kan me het interval van 40 km niet herinneren. Wat gebeurt er daarna?
Leto II wordt een zandworm. Daarvoor in de staat van gedeeltelijk gecreëerde snadtrout, denk ik dat hij drieduizend jaar regeert, daarna wordt hij afgemaakt. Gedurende die tijd trainde hij de Ghola tot een mentat door herhaaldelijk te doden en nieuwe klonen uit Axolotl-tanks. De hele serie is voorbij, denk ik 100.000 jaar. De eerste 4 boeken zijn verspreid over 3-4 duizend jaar, maar de ghola wordt gedurende millennia constant gecreëerd en gedood door verschillende rassen, ixianen, face-dansers en de geëerde matres. Het zijn de ghola's die superieur handelen en die het gouden pad beheersen, of de verstrooiing om er zeker van te zijn dat het succesvol is.
@Elzo Valugi, ik heb de originele serie ongeveer 6 keer gelezen, elke keer dat je er nieuwe dingen uithaalt.
Dat is niet de "regel van ghola". Duncan wordt pas in het laatste boek de heerser van de melkweg en we weten nog niet hoe lang .. nog niet.
Het is interessant hoe Duncan als resultaat "de ultieme Kwisatz Haderach" wordt. Enige informatie over of dat in de aantekeningen van Herbert stond of dat het puur een creatie is van Brian en Kevin (de ultieme ketters van DUNE)?
#3
+1
M. A. Golding
2015-12-23 11:37:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aan het einde van de Dune-saga heerst er geen personage met een naam. Er is een enorm interstellair imperium in Dune dat regeert over duizenden of miljoenen sterrenstelsels.

Maar er zijn honderden miljarden sterren in ons melkwegstelsel en honderden miljarden sterrenstelsels in het waargenomen deel van het universum. Zo regeert het menselijke ruimte-imperium in Dune over een kleine druppel in de zee van de ruimte.

En de machtigste buitenaardse ruimte-keizer die er zou kunnen bestaan ​​in het Dune-universum, onbekend bij de personages en de lezers, regeert niet over het universum, omdat hij niet regeert over het Menselijke Rijk.

Als het rijk in Dune heerste over het heelal, de hoogste edelen in Dune zouden geen hertogen zijn. Er zouden koningen zijn die koninkrijken regeren, ondergeschikt aan koningen der koningen (koningen aan de tweede macht) die ondergeschikt zouden zijn aan koningen van koningen der koningen (koningen aan de derde macht) en verder tot koningen tot de 47ste macht, koningen tot de 99ste macht macht, koningen tot de 457e macht, koningen tot de 1826e macht en verder tot DE KEIZER.

#4
  0
akaioi
2017-09-10 07:25:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Antwoord - niemand!

Dat is een groot deel van Leto II dat de verstrooiing uitlokt. Hij wilde dat het menselijk ras zich zo ver en wijd verspreidde dat geen enkele natie, geen enkele macht - zelfs geen voorkennis - hen allemaal in dezelfde toekomst kon vangen. In Chapterhouse geloof ik dat iemand de bevolking van de Scattering schat als "megatrillions".

Dat gezegd hebbende, heeft de lokale buurt duidelijk een grote hond, namelijk de Face Dancers. We krijgen aanwijzingen dat er meerdere facties zijn wier houding ten opzichte van de geëerde Matres was "Haal ze!" Maar de ex-Tleilaxu Face Dancers waren degenen die hun kont schopten en confisqueerden bijna al hun geheime wapen. Die feiten duiden erop dat, in ieder geval in de lokale regio, de FD's de top zijn.

Hmm ... een probleem kwam net bij me op ... Oké, we merken op dat de BG's in wezen de HM's hebben overgenomen. door zich aan hen over te geven. Leuke gok, maar er is een probleem. Herinner je je al die "Haal ze" kerels die daar in de verstrooiing zijn? Ze haten de HM's met een brandende passie. Ze zullen het idee "Oh, we zijn een stuk aardiger nu we een bedrijfsfusie hadden met de Bene Gesserit" misschien niet geloven. Ik denk dat de combinatie BG / HM geërfd veel krachtige vijanden heeft!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...