Vraag:
Waarom heeft C-3PO een zilveren onderbeen?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-01-19 15:34:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Star Wars is C-3PO een gouden robot, maar zijn rechterbeen is zilver. Waarom is dat?

(Bewerken: in de oorspronkelijke vraag stond dat hij een zilveren been "in sommige scènes" had. Blijkbaar dat is onjuist.)

Een man probeert dit zilveren been te gebruiken als ondersteuning voor zijn bewering dat de LHC werd gebruikt om kleine stukjes geschiedenis te veranderen.Een belachelijke bewering terwijl de realiteit is dat maar een paar mensen ooit hebben opgemerkt dat zijn rechteronderbeen altijd al zilver is geweest.Toen ik een kind was, had ik een zilveren c3po-speeltje.Het werd waarschijnlijk op de markt gebracht als een andere droid, maar voor mij kon c3po elke kleur hebben, omdat hij, net als al het andere in het SW-universum, lijkt te zijn samengevoegd van alles wat werkte.Niet zoals zijn rode arm in TFA.Waar het op neerkomt is - het is een vervangend onderdeel.
Twee antwoorden:
#1
+70
DampeS8N
2011-01-19 18:41:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Interessante vraag. Ik moedig je aan om het te lezen op de wookieepedia.

Kortom, aan het einde van aflevering 3 was C3PO in goud gedompeld en zijn geheugen gewist. Vervolgens diende hij als vertaaldroid naast de familie Organa in de senaat.

Enige tijd tussen die tijd en de gebeurtenissen in aflevering 4 werd er een bom in zijn been geplaatst. Gebeurtenissen ontvouwden zich waardoor het been veilig kon worden verwijderd, maar omdat hij speciaal in goud was ondergedompeld, waren er geen gouden benen in de buurt. En de tijd (of moeilijke tijden in de Organa-familie) stond hem nooit toe om zijn been te dopen.

Dat is de canon. Maar de echte reden is simpel. Ze wilden dat hij eruitzag alsof hij een geschiedenis had. Als een litteken op het gezicht.

Waar staat op wookiepedia iets over de bom? Hij was goud aan het begin van aflevering 3, dus je antwoord is ook verwarrend.
@RedCaio Er was geen "nieuwe canon" toen ik dit antwoord 5 jaar geleden creëerde.En Wookiepedia maakte toen een back-up van mijn antwoord, want daar kreeg ik in de eerste plaats de informatie van.
@DampeS8N: Nou, in ieder geval, Wookieepedia is geen primaire bron tenzij het een referentie geeft voor de informatie.En het feit dat het ondertussen is veranderd, toont aan waarom het geen goede bron is.Het kan een startpunt zijn.
@ThePopMachine Ook dit was geen standaard die we toen volgden.Voel je vrij om het andere antwoord te stemmen dat bevestigt (met de bronstrip) en voortbouwt op mijn oude antwoord.
#2
+19
Valorum
2015-07-18 18:22:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Disney Canon

Er wordt niet expliciet vermeld waarom zijn been zilver is, maar in de Phantom Menace is er een leuk klein " knipperlicht en je zult het missen " moment waarop je zie Jar Jar (in Watto's Shop) pratfalling voor een set droid-bedekkingen die een been missen .

Het is zeker mogelijk dat dit dezelfde hoezen waren die werden gebruikt voor C- 3PO, waarbij het afwezige deel is vervangen door een van een andere droid. Dit zou verklaren waarom de goudverf die door Padmé is aangebracht in een ander tempo slijt, waardoor één poot zilver blijft.

enter image description here

EU Canon.

Het been van de C-3PO werd vervangen door een dummy met een bom, zoals te zien is in de Star Wars Comic-serie " Star Wars: Droids: Rebellion".

enter image description here

Er is een tweede (zij het enigszins tegenstrijdig) verslag van dit incident in " C-3PO: Tales of the Golden Droid"

Griekspoor leidde naar de beruchte Smuggler's Moon van Nar Shaddaa. Unit Zed, een politie-droid, was geautoriseerd om autonoom te opereren, maar de sloppenwijkbewoners van Nar Shaddaa hadden geen respect voor politieagenten, robotachtig of anderszins. Unit Zed werd tot schroot geslagen en See-Threepio verloor zijn linkerbeen onder de knie. Een mysterieuze droid genaamd B-9D7 werd Threepio's weldoener en verving zijn ontbrekende ledemaat door een nieuw zilveren been, maar deze buitenlandse hardware was een vloek, geen geschenk. Een verborgen programmeermodule plaatste een zelfverzekerde, heroïsche persoonlijkheid over Threepio's zwakhartige en angstige en zorgde ervoor dat de droid een robotrevolutie ontketende tegen de droid-fabrikant Boonda the Hutt.

De revolutie kwam snel tot een einde toen werd ontdekt dat B-9D7, eigenlijk de menselijke industrieel Movo Brattakin in het lichaam van een droid, de gebeurtenissen had georkestreerd om zijn zakelijke rivaal Boonda uit te schakelen. Toen er een slaperbom werd ontdekt in Threepio's been, werd de gewraakte ledemaat vervangen door een gouden reserve en werd de oorspronkelijke persoonlijkheidsprogrammering van de droid hersteld.

Weten we * wanneer * hij het zilveren been kreeg?(d.w.z. had hij een zilveren poot in RotS?)
@RedCaio - Zijn benen in RotS lijken beide goudkleurig te zijn;https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/4e/84/01/4e8401712e3d04727e5194b3e88d781b.jpg
dat "knipperen en je zult het missen" moment dat je noemde, laat zien dat een droid het linkerbeen mist, niet het rechterbeen.Het is echter zeker mogelijk dat ze kunnen worden verwisseld.https://i.imgur.com/4PUzezX.jpg


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...