Vraag:
Waarom vloog R2-D2 niet in Return of the Jedi?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-03-08 17:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Return of the Jedi:

Artoo duwt de gouden droid over de rand en stapt van zichzelf af, tuimelend in de richting van het zand.

Maar in Attack of the Clones:

ARTOO gebruikt zijn raketjets om de fabriek in te vliegen.

Waarom gebruikte R2-D2 zijn jets niet in RotJ in plaats van met voeten in het zand te eindigen?

Update: ik ben op zoek naar een in- universum uitleg .

Alle antwoorden lijken erop gericht uit te leggen waarom R2 mogelijk niet in staat was om de raketten te gebruiken. Misschien zag hij gewoon geen behoefte in. Het was het einde van de strijd, hij was bezig zichzelf en 3PO uit de weg te ruimen om opgepakt te worden (zonder verwachting van verder gebruik tot na het ophalen) en wist dat 3PO ook in een waarschijnlijk hulpeloze positie zou landen. Dus ... Waarom brandstof verspillen om met de goede kant boven te zijn als je wordt opgehaald? Is verticaal zo belangrijk voor een magneettakel?
Uh, hoe zit het met de Jawa's in A New Hope hebben ze verwijderd om R2 meer verkoopbaar te maken als een service droid?
Nou ja, het heeft maar 5 jaar geduurd, maar we hebben eindelijk een volledig canonantwoord, met dank aan de nieuwste SW-romans.
@Valorum waar verwijst u precies naar?
@StealthRabbi - Aan [mijn antwoord hieronder] (https://scifi.stackexchange.com/a/124553/20774).
Negen antwoorden:
#1
+58
DavRob60
2011-03-08 22:30:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit lijkt duidelijk een verklaring achteraf, maar hier is wat ik vond:

Het tijdschrift, Star Wars Insider Issue 62, legt uit dat R2's fabrikanten bij Industrial Automation hun fabrieksgarantie op astromech hadden beperkt. raketten tot ongeveer 20 jaar, wat zou verklaren waarom R2 zijn raketten niet heeft in de originele trilogie.
generalanswers.org

Ik was aan het nasynchroniseren op die verwijzing omdat ik geen exemplaar heb van Star Wars Insider Issue 62. Ik vond dezelfde tekst ook op een gecachte Wikipedia-pagina en die sectie is al lang geleden verwijderd. (zie Wikipedia Talk over R2-D2)

Hoe dan ook, uit het Industrial Automaton Wookieepedia-artikel is er een opmerking over deze beperking van de garantie die holonetnews als referentie:

RORDIS CITY, NUBIA - Herroeping van eerdere consumentendocumentatie die een "levenslange" betrouwbaarheid garandeerde in hun after-market astromech hover-raketten, Industrial Automaton heeft de garantie nu beperkt tot 20 standaardjaren. Deze beslissing is van invloed op alle optionele R2, R3 en R4-aangepaste pootbeugels en raketsystemen voor stuwstof in een vat. [...]

Ik denk een beetje dat dit geen echt goed antwoord is, ik ken het kanon, maar ... als Han de Falcon kan houden, waarom zou je Luke (of Chewie) niet vertellen hoe hij de raketten moet repareren?
Hoe kon je twijfelen aan een canonverklaring? Ketterij!!!!
Weten Luke of Chewie * zelfs dat R2-eenheden * friggin '* raketten hebben?
Of waarom kan R2 ze niet zelf repareren? Hij is een * onderhoudsdroid *!
* "naderhand uitleg" * is beter bekend als ** ret-conning **
@Vaughn - Han moest genoeg informatie in zijn hoofd hebben over alle aan elkaar geplaveide stukken van de Falcon. Tussen dat, sabbac moves en pick-up lines was er weinig ruimte over voor daadwerkelijke onderhoudskennis.
Verkeerd antwoord! R2D2 gebruikte raketten in latere films (bij het verslaan van Jabba en de bemanning). Betekent dat de raketten nog werkten ...
Antwoord is nog steeds geen canonieke verklaring. Geen garantiedekking betekent niet dat raketten niet werkten.
@SachinShekhar Nee, R2-D2 heeft nooit raketten gebruikt op Jabba's schip, de vraagsteller vermeldt het zelfs in zijn vraag.
@SachinShekhar De vraag is niet ** of ** raketten niet werkten, maar ** waarom ** ze niet werkten. De beperking van de fabrieksgarantie geeft aan dat de raketten na verloop van tijd defect kunnen raken.
@Wikis: ... wat denk je dat er gebeurt als een chirurg blindedarmontsteking krijgt?
#2
+40
jwenting
2011-03-09 12:26:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere mogelijke reden zou kunnen zijn dat de raketten (zelfs als ze brandstof hadden) niet krachtig genoeg waren om R2-D2 op te tillen in het zwaartekrachtveld van Tatooine (dat, aangezien het een vrij grote planeet is, waarschijnlijk een relatief hoge zwaartekracht heeft). ).

Als ik me Attack of the Clones goed herinner, vond die scène plaats op een asteroïde of planetoïde, dus in lage zwaartekracht.

Raketten die krachtig genoeg waren om een R2-D2 optillen in 1G (1 versnelling van de zwaartekracht van de aarde) - en het is vrij waarschijnlijk dat Tatooine een hogere had dan dat - zou nogal groot en omvangrijk zijn. Thrusters voor (bijna) zwaartekracht om dezelfde massa voort te stuwen, kunnen een stuk kleiner zijn en dus gemakkelijker in een droid passen.

Omdat de R2-D2 voornamelijk is ontworpen voor gebruik in zwaartekracht (ruimteschiponderhoud) en reparatie, enz ...) de ontwerpers hebben het waarschijnlijk niet ontworpen met het oog op atmosferische vluchten in een omgeving met hoge G.

overeengekomen, en ik zinspeelde daarop in een van mijn opmerkingen hierboven. Goed zo.
Er is geen waarneembaar bewijs dat Tatooine of Geonosis een zwaartekracht hebben die ver van 1G ligt - mensen lijken met dezelfde snelheid te vallen, gegooide en vliegende objecten hebben 'normaal' ogende banen, enz. .
het is nogal moeilijk om een ​​high-G-omgeving op aarde te filmen, waarbij sommige acties worden vertraagd en andere tegelijkertijd worden versneld, vooral zonder de computerbronnen die nu beschikbaar zijn voor filmstudio's (bronnen die ILM niet had bij het filmen van de originele SW-films).
Het was een planeet (geonosis). Bovendien gebruikte R2 de raketten ook een paar keer tijdens de Clone Wars-serie als mijn geheugen me goed dient
@Thomas: Ja, maar het uiterlijk van de inheemse Geonosians lijkt erop te wijzen dat ze evolueerden in een omgeving met een zeer lage G.
@ThePopMachine Ik ben daar niet zo zeker van. De reden daarvoor is dat Star Wars voor veel dingen een gemakkelijke benadering kiest. Bijvoorbeeld de geonosians en ook wato (die daar niet veel sterker lijkt dan zij) hebben schijnbaar geen problemen op andere werelden zoals Tatooine, ... dus ik weet niet zeker of ze überhaupt gehinderd worden door "normale" zwaartekracht. Tbh ik weet niet eens zeker of canon star wars iets anders dan normaal kent en helemaal geen zwaartekracht (dus lage / hoge zwaartekracht). Ik kan me geen enkel geval herinneren waar lage / hoge zwaartekracht daar wordt vermeld
@Thomas: Eigenlijk dacht ik aan Kaminoans. Maar toch - ik denk dat we redelijkerwijs kunnen aannemen dat vliegende buitenaardse wezens van mensenformaat afkomstig zijn van planeten met een lagere zwaartekracht of een dichtere atmosfeer. Het is misschien discutabel, maar ik denk niet dat de claim van "geen waarneembaar bewijs" standhoudt. Het betekent dat er mogelijk tegenstrijdig bewijs is.
De zwaartekracht wordt bepaald door de massa van een object, niet door het volume.Tatooine is misschien groter dan de aarde, maar dat betekent niet dat het massiever is - het kan zijn gemaakt van minder dichte materialen.Een typisch zwart gat is veel massiever en toch veel kleiner.
#3
+17
Jeff
2011-03-08 23:02:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is waarschijnlijk dat R2 werd aangepast om de raketten te verwijderen, aangezien zijn focus verschoof van het onderhoud van ruimteschepen (met zijn vereiste voor zero-g mobiliteit) en naar 'Rebel hacker / awesomebot'.

Het is ook mogelijk dat als lid van de opstand tegen de regering van die tijd (in plaats van als robot in dienst van de huidige regering, zoals in de prequel-trilogie) de brandstof moeilijk te verkrijgen was. R2 kan niet veel opslagruimte voor brandstof hebben, en ik durf te wedden dat zijn vluchtcapaciteiten ofwel een aanzienlijk deel van zijn interne kracht vereisen OF een aparte brandstofbron nodig hebben. Als het brandstof is, dan is het zeker waarschijnlijk dat hij er toen geen had - ofwel omdat de rebellie niet dacht dat het nodig zou zijn, ofwel omdat het door Jabba's mensen was verwijderd (waarom zou een drankenschep het nodig hebben?). / p>

Houd er rekening mee dat er bewijs IS dat R2 vluchtcapaciteiten heeft in Empire Strikes Back (tenzij je denkt dat de bodem van een meer in een SWAMP een goede omgeving is voor een robot met wielen, en dat het waterpas genoeg zou zijn) voor zijn sensorsonde om een ​​vlak pad te behouden).

Ik beweer dat het nodig is om de raketten van R2 te onderhouden.Deze specifieke Rebel-droid heeft VEEL informatie in zijn databanken.Waarom een van de meest bruikbare ontsnappingsmiddelen verwijderen?
Het is zeer logisch dat Jabba ze leeg laat lopen.Je zou niet willen dat je nieuwe speeltje buiten het bereik van je droid-beller vliegt.
#4
+11
DVK-on-Ahch-To
2011-03-08 18:06:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van de plausibele redenen:

  1. omdat de kleine repulsorlift-motoren in R2 mogelijk niet werken boven het oppervlak "van de klif" (ofwel niet genoeg vermogen, ofwel problemen met de controle).

  2. Het was een snellere weg naar beneden :)

Ik weet geen canoniek antwoord.

#5
+6
Giuseppe
2012-08-31 11:15:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinds ik voor het eerst naar Revenge of the Sith keek, dacht ik dat er een direct antwoord op deze vraag werd gegeven toen R2 een volle lading petroleumachtige vloeistof uitspuwde en zijn stuwraketten gebruikt om het aan te steken en een stel battle droids op Dooku's te bakken. vlaggenschip. Het is zelfs duidelijk dat hij hier al zijn brandstof voor heeft gebruikt, want de stuwraketten hoesten en slaan daarna gelijk af. Waarom hij nooit bijvult is op verschillende manieren te verklaren. Misschien was de tank niet navulbaar, omdat die hoeveelheid brandstof bedoeld was om tientallen jaren mee te gaan. Of die bepaalde brandstof was na de val van de Republiek nooit meer beschikbaar.

#6
+6
Valorum
2016-04-09 03:19:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit wordt heel kort behandeld in een voetnoot in de (Disney-canon) Star Wars-roman Return of the Jedi - Pas op voor de kracht van de Dark Side .

Ergens, diep in zijn geheugen, herinnert R2 zich een tijd dat hij zijn raketstuwraketten had kunnen afvuren en het schip gracieus had kunnen verlaten. Maar ze hebben in tijden niet gewerkt en zijn garantie is lang, lang verlopen.

+1 voor het vinden van een canoniek antwoord.Maar ik denk nog steeds dat het een vrij zwakke ret-con is.Het zou bevredigender zijn geweest om te zeggen dat de Jawa's de raketten hadden uitgeschakeld om R2 onder controle te houden, a la een tegenhoudgrendel.Maar goed, ik ben geen officiële ret-conner, maar ik heb gisteravond in een Holiday Inn Express verbleven ...
En die raketten waren duidelijk ontworpen om hem van een ruimteschip af te werpen, niet om hem vanaf het oppervlak van een planeet te laten opstijgen.
@jwenting - We zien hem rondvliegen als Mary Poppins in de Clone Wars tv-show
#7
+2
user11960
2013-01-15 21:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien waren ze in de RotJ-secne uitgeschakeld of verwijderd ondanks het feit dat R2 een borgbout had. De voorman-robot in het paleis van Jabba herkende R2 als een onruststoker en had kunnen verklaren dat hij sluw genoeg was om op een gegeven moment te proberen de bevestigingsbout te omzeilen. Bovendien zou ik me voorstellen dat ze een item voor beperkt gebruik zouden zijn, aangezien R2 ze gedurende een zeer lange periode niet op Geonosis heeft gebruikt.

#8
  0
coppo
2014-06-09 23:06:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Wookieepedia:

R2-D2 gebruikte tijdens de Clone Wars een Brooks Propulsion-raketaanjager, die hij gebruikte om te ontsnappen en, in het geval van de Slag bij Coruscant, aanvallend. Na de Clone Wars werd Brooks Propulsion Devices, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van zijn boosters, echter gesloten, en zijn raketboosters raakten uiteindelijk beschadigd en konden dus niet worden gerepareerd. Desondanks had R2 nauwelijks spijt van het verlies van zijn vermogen om te vliegen.

Wiki-antwoorden zijn behoorlijk waardeloos, tenzij er een back-up van kan worden gemaakt met een originele bron.
#9
-1
Michael
2016-02-01 00:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb er geen bron voor, maar Occam's Razor; de raketten waren gebroken en nooit gerepareerd omdat de rebellie ze niet als een noodzakelijk kenmerk van hun Astromech droids zag.

Het is niet alleen R2, ook niet. Bekijk de scène in de Yavin IV-hangarbaai voor de aanval van Death Star. Astromech droids worden allemaal met kranen in de X-Wings en Y-Wings geladen.

Als je een bron KUNT vinden, zou dat je antwoord enorm verbeteren ...
Ik kan me voorstellen dat kranen in een hanger zouden worden gebruikt om beperkte raketbrandstof te behouden.
Welnu, in de geanimeerde tv-serie van Star Wars Rebels zien we dat de astromech droid Chopper zijn raketten behoorlijk gebruikt, zodat de Rebelion zeker de noodzaak en het gebruik van die tool kan zien.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...