Vraag:
Weten de Imperials dat ze slecht zijn?
RedCaio
2015-12-01 04:59:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Star Wars prequel-trilogie (en in de Clone Wars tv-show) zien we dat Darth Sidious de melkweg geleidelijk voor de gek hield .

De Republic werd gereorganiseerd in het Galactische Rijk met instemming van het volk , Palpatine had hen ervan overtuigd dat de Jedi verraders waren. Afgezien van een kleine groep van opmerkzame individuen (zoals Padme, Bail Organa en Mon Mothma), krijgen we de indruk dat tijdens het bewind van het rijk de gemiddelde persoon (burger of officier) zou kunnen geloven dat het rijk had gelijk .

Bedenk dat:

Het lijkt erop dat de keizer de schijn van goedheid moest behouden en wilde dat de imperialen dat ook zouden geloven.

Het rijk heeft echter een aantal echt slechte namen, zoals Death Star en Star Destroyer , die mensen waarschijnlijk zouden vertellen dat het rijk slecht was.

Ik realiseer me dat de constructie (en waarschijnlijk ook de naam) van de Death Star geheim werd gehouden voordat deze voltooid was n. Star Destroyers waren echter daarvoor in overvloed aanwezig.

Wisten de gemiddelde imperialen (zoals stormtroopers, officieren of admiraals) dat dat zij de "slechteriken" waren?

Als ze het rijk niet als slecht beschouwen, hoe kunnen ze dan de actie van het rijk voor zichzelf rechtvaardigen?

Gerelateerd: https://www.youtube.com/watch?v=hn1VxaMEjRU
EIGENLIJK gerelateerd: https://theweek.com/articles/467027/why-many-russians-still-love-stalin
Waarom zeg je dat de keizerlijke troepen de slechteriken zijn?
Stormtroopers "beantwoordden uiteindelijk keizer Palpatine met onvoorwaardelijke loyaliteit en onderdanigheid", dus waarschijnlijk hadden ze geen moreel dilemma over de acties van het rijk.http://starwars.wikia.com/wiki/Stormtrooper
De onderstaande antwoorden zijn goed, maar het zou nog beter zijn om een paar woorden van een stormtrooper te krijgen - "het is geweldig om die smerige rebellen op hun plaats te zetten" - zoiets.Op dit moment spreken we voor hen.
Het beste antwoord en de meeste opmerkingen gaan over de Star Destroyer ... Het zou logisch zijn om bij de vraag te blijven
@Izkata ja, ik mag het terugbrengen.Iedereen dacht dat dat _all_ was waar mijn vraag op was gebaseerd, lol.
Geen antwoord toevoegen, want ik ben hier niet 100% van overtuigd, maar ik had de indruk dat het kloonleger door de Kaminoans als ongelooflijk loyaal en onvoorwaardelijk werd gefokt.Jango Fett was een premiejager, notoir egoïstisch en rebels.Hij zou een vreselijke soldaat zijn, dus ze zouden de klonen zeker anders hebben moeten kweken om een effectief leger te vormen.Dus als ze gedwongen werden om bevelen zonder twijfel op te volgen, zou dat betekenen dat ze geen kans hadden om de motieven van het rijk in twijfel te trekken.
Het verschil tussen een patriot, een rebel en een opstandeling is een standpunt.De stormtroopers waren er vrij zeker van dat ze terrorisme bestreden - wat het kwaad maakte, was boosaardigheid van voorbedachtheid.
@seanboddy - maar om eerlijk te zijn waren de Stormtroopers een leger van klonen.Als je in een leger van klonen zit, ben je beslist de slechteriken.
Voorlopige vraag: is het rijk slecht?
Ik heb niet de middelen voor een volledig antwoord, maar ik denk dat de Imperials langzaamaan hun toewijding aan * Gerechtigheid * lieten varen en zichzelf als borgstelden van * Orde * zagen;dus ik denk dat ze min of meer begrepen dat ze niet echt "goeden" waren, maar ze gingen er toch mee akkoord.
Ik denk dat Stormtroopers weten dat ze aan de verkeerde kant vechten, maar ze steunen in het geheim rebellie.dat verklaart waarom ze geen hoofdpersonages kunnen neerschieten.
@user902383 de incompetentie van Episode IV kan worden verklaard door "Ze lieten ons ontsnappen" - er is een volgbaken op het schip om hen te traceren naar een rebellenbasis.Ze zouden deze informatie niet hebben gekregen.
Ik ben er vrij zeker van dat, net als de naamloze officier van [TROOPS] (https://www.youtube.com/watch?v=LvswNDAAZCU), de meeste Stormtroopers gewoon "enthousiast zijn over de richting waarin het heelal uitgaat" en ze willenom het verschil te maken".Ze willen ook het rebellerende uitschot vernietigen dat de melkweg terroriseert.
Niemand heeft de achtergrond van Han Solo nog genoemd.Van de [wookipedia-pagina] (http://starwars.wikia.com/wiki/Han_Solo): 'Solo ging toen naar de Imperial Academy in Carida en diende met onderscheiding.Hij werd echter eruit gegooid toen hij een keizerlijke officier ervan weerhield een Wookiee genaamd Chewbacca te slaan met een neuronische zweep omdat hij zich verzette tegen gevangenneming. 'Dit lijkt erop te wijzen dat hij geloofde dat het rijk een positieve kracht in de melkweg was totdat hij zich bewust werd van voorkennis, namelijk het institutionele racisme.
@Peter: "Voorlopige vraag: is het rijk slecht?"- Voor iedereen die is opgegroeid met alleen de drie films in zijn hoofd, is dat geen vraag.Een deel van mijn klacht over alles wat daarna kwam, is dat wat * was * een epische strijd van goed versus kwaad was, overspoeld werd door morele dubbelzinnigheid.Daarom blijf ik bij Harmy's Despecialized Edition van de films.
Beseffen Amerikanen dat ze slecht zijn?;)
@DevSolar Er zijn zoveel sprookjes, waarom zou je niet af en toe eens van een volwassen verhaal genieten?
Ik heb niet alle opmerkingen en antwoorden gelezen, maar ik heb het niet snel gezien.Heeft niemand de inherente slechtheid van het vernietigen ** van een hele planeet ** aangepakt?Ik bedoel, om een parallel te trekken: de VS zouden Al-Qaida of ISIS nooit gijzelen en dreigen het hele Midden-Oosten te vernietigen als ze zich niet zouden overgeven.Dus, hoewel er misschien enige subjectiviteit is over de vraag of de rebellen goed of slecht zijn (terroristen), zou het rijk dan niet als objectief slecht in het universum moeten worden gezien?
@ThePopMachine Ik zou zeggen dat westerse landen die zichzelf niet als slecht beschouwden, in sommige gevallen bereid waren om "het dorp te vernietigen om het te redden", om zo te zeggen.Ik zou zeggen dat * zeer weinig * echte facties (landen, organisaties, militairen of wat dan ook) zichzelf als ronduit slecht beschouwen;in het slechtste geval denken ze dat ze een noodzakelijk kwaad doen - misschien iets waarvan ze denken dat gewone mensen de kracht niet hebben - voor het grotere goed;"het doel heiligt de middelen".Absoluut, stripboek kwaad bestaat alleen in, nou ja, stripboeken :)
Zie Phineas en Ferb Star Wars voor een canonieke (hic!) Kijk hoe degenen die zich bij het rijk aansloten tegen de rebellen keken.
["Lawful Evil: orde brengen in het universum ... zelfs als we de shit eruit moeten wurgen"] (https://kimchiicecream.files.wordpress.com/2010/08/star-wars-lawful-evil.jpg)
@GreenstoneWalker Beetje laat, maar canon antwoord vanaf de openingscrawl tot A New Hope: "* Het is een periode van burgeroorlog. Rebellenruimteschepen, die vanuit een verborgen basis aanvallen, hebben hun eerste overwinning behaald tegen ** het kwaadaardige Galactische Rijk **.* "
De romans * Star Wars - Journey to the Force Awakens: Aftermath * en * Star Wars: Tarkin * beantwoorden deze vraag uitvoerig.Het antwoord lijkt te zijn "nee, in de meeste gevallen, inclusief die van Tarkin, en misschien zelfs die van Vader en Palpatine".Maar sommige Imperials sprongen van boord omdat ze beseften dat zij de slechteriken waren, en anderen sprongen van boord omdat ze duidelijk aan het verliezen waren, en realiseerden zich later dat ze slechteriken waren geweest.
En natuurlijk, * The Force Awakens * (de film en de novelle) verklaren enkele elementen van het perspectief van de Eerste Orde.
@WadCheber Ik heb het opgelost.Het bevat nu de oude delen van de vraag.:)
Upvote hersteld ...
https://www.youtube.com/watch?v=hn1VxaMEjRU Ik laat dit hier gewoon achter ...
Je moet behoorlijk hoog in het keizerlijke leger zitten om toegang te hebben tot de bestanden die zeggen "Ja, we zijn slecht".Het is net als Scientology.Je komt pas bij de echt gekke dingen als je hoog genoeg bent.
Negen antwoorden:
#1
+120
Jack B Nimble
2015-12-01 05:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommigen zagen de Republiek als een corrupte bureaucratische nachtmerrie waarin niets kon worden bereikt. Het Galactische Rijk was een kans om een ​​regering te maken die werkte.

Maar misschien was het genoeg om te weten dat de wet en de orde eindelijk hadden gezegevierd over corruptie en toegeeflijkheid, die waren de kenmerken van de Republiek geweest. - Tarkin: Star Wars, ch. 6

Dachten ze dat het slecht was? Blijkbaar niet.

Het grootste deel van de voormalige Republiek accepteerde het rijk zonder klagen, maar er waren veel groepen verzetsstrijders en separatistische overblijfselen op de loer in de melkweg. Lords of the Sith: Star Wars, ch. 2

In de toespraak van Palpatine aan het einde van Revenge of the Sith

Door de hele melkweg onder één wet, één taal en de verlichte begeleiding van één individueel, zal de corruptie die de Republiek in haar latere jaren teisterde, nooit wortel schieten. Regionale gouverneurs zullen de bureaucratie elimineren die de separatistische beweging ongecontroleerd liet groeien. Een sterk en groeiend leger zal de rechtsstaat waarborgen.

Palpatine vond de Republiek verouderd en corrupt. Hun verschillen in taal en soort zorgden ervoor dat er niets gebeurde. De Senaat kon niet eens besluiten om een ​​blokkade rond Naboo te stoppen of de crisis op Geonosis te helpen. Palpatine toonde aan dat de Republiek gebrekkig was, en hij bood een alternatief aan dat velen aansprak.

Sidebar

Iedereen is de held van zijn eigen verhaal.

Een held zegt “Ik heb een goede kant en een slechte kant. Ik moet mijn slechte kant onderdrukken en mijn goede kant kiezen. "
Een slechterik zegt:" Ik heb alleen een goede kant. " - Salt Lake Comic Con FanX 2015 - Heroes, Villains en Anti-Heroes in Harry Potter: Who’s Who? Paneel

Nngh.Waarom vergeten mensen steeds dat Palpatine en zijn Meester vóór hem degenen waren die de 'nutteloosheid' van de senaat in de eerste plaats hadden aangemoedigd?Je kunt de tekortkomingen in een systeem niet noemen als je opzettelijk hebt bijgedragen aan het veroorzaken ervan.
Dat doe je als je een boosaardig meesterbrein bent dat het publiek manipuleert om zijn eigen doelen te bereiken.
Of als u echt gelooft dat het gebreken zijn die moeten worden aangepakt, maar iets nodig hebben om het punt te bewijzen.Het is onethisch, maar het is misschien niet helemaal onjuist.
En het is niet alsof we zoiets niet zien in * moderne regeringen *.
Ik vind het heel interessant om Palpatine niet als slecht, maar als een fanaticus te zien.Ik denk dat er fundamentele moraal is die "goed" versus "slecht" schetst, maar om te zeggen dat Palpatine slecht was * omdat *, is niet bevredigend.Dus waarvoor was zijn vermeende poging om vrede te brengen in de melkweg?Het rijk leek zowel economisch als politiek stabiel genoeg te zijn geweest om een gigantisch wapen te bouwen, een enorm leger te ondersteunen en toch een werkende senaat te behouden.Zou de hele bevolking in opstand zijn gekomen als ze hadden vernomen dat Palpatine een Sith was?Zou het leven gewoon doorgaan?
@Tony: Joss Whedon heeft gezegd dat interessante slechteriken zichzelf niet als slecht zien.Hun acties zijn logisch voor hen, als een middel om doelen te bereiken waarvan ze denken dat ze de moeite waard zijn.Ik weet niet zeker of dat het geval is met de slechteriken van George Lucas en de Dark Side.Naast het hebben van hun eigen verwrongen logica en doelen, onderneemt Sith soms slechte acties om slecht te zijn.Ik denk dat ze het weten.Gewone keizerlijke officieren, OTOH, worden waarschijnlijk meestal bedrogen om slecht te zijn, omdat ze niet beseffen dat veel dingen waarop het rijk is gebouwd leugens / misleidingen zijn.
"Er is alleen het goede in mij" is een algemeen pad naar schurken in het echte leven, en beschrijft misschien de meeste dienaren van het rijk (waar de vraag over ging), maar het beschrijft niet de Sith - hun filosofiezou waarschijnlijk meer in de trant zijn van 'de fundamentele drang in alle menselijke relaties is het verlangen naar macht,' goedheid 'is slechts een fictie die zwakkere groepen gebruiken om anderen ervan te overtuigen hen niet te overmeesteren', een beetje zoals Nietzsche's ideeën over de [wilaan de macht] (http://en.wikipedia.org/wiki/Will_to_power) en [slavenmoraliteit] (http://en.wikipedia.org/wiki/Master–slave_morality).
Ad Palpatine: IIRC, de EU impliceert dat hij op de hoogte was van en voorbereid was op een grote dreiging van buitenaf dat, zo dacht hij, de Republiek in zijn vorm dan nooit zou overleven.Dus zelfs hij, zo slecht en verdraaid als hij, kan een of ander altruïstisch motief hebben om zijn ambities naar de schaal van de melkweg te brengen, en niet alleen maar ergens een kleine planeet tiranniseren.
@Raphael - De nieuwe Disney-canon lijkt te suggereren dat het doel van Palpatine gewoon de absolute macht was over de realiteit in de melkweg (zie [dit antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/a/106806/22250)), wat meer lijkt invasthouden aan hoe hij werd gepresenteerd in de prequels (met name zijn triomfantelijke kreet van "onbeperkte kracht!" bij het verzenden van Mace Windu)
`Goed is een standpunt, Anikan` - bondskanselier Palpatine, kort voordat hij duizenden Jedi afslachtte
Morele dubbelzinnigheid is een van de pijlers van de Star Wars-films waar ik zo dol op ben.Ik denk niet dat iemand zichzelf als slecht beschouwt.Gebaseerd op het citaat aan het einde van dit antwoord, kunnen de Jedi als schurken worden beschouwd (behalve Yoda, die zijn onvolkomenheden erkende en vocht om zo goed mogelijk te zijn)
Ja, hij kan de oorzaak zijn geweest van de problemen in de Senaat - en toch zou je kunnen beweren dat als hij het deed, anderen het al hadden kunnen / kunnen hebben en het toont gewoon aan hoe kwetsbaar dat systeem is voor manipulatie.
@Brandon 'Grappig' genoeg was Yoda een van de beste instrumenten in de val van de Jedi - hij was degene die de regels maakte die Anakin uiteindelijk aan de beurt maakten (en zorgde ervoor dat hoewel Jedi tot op zekere hoogte werd aanbeden, ze ook werdengevreesd en gezien als "raar").
@Tony-fanaat, ja.en hierop voortbouwend, zie ik in Anakin het idee dat kwaad geen slechte dingen doet, maar je eigen idee geeft van hoe de dingen zouden moeten zijn (Padme gaat niet dood, bijvoorbeeld), je eigen * wil * om zo te zeggenu in plaats van u te onderwerpen aan de wil van de kracht, of het algemene collectieve goed.
Het spijt me vreselijk voor het niet-accepteren, uw antwoord is geweldig!:)
#2
+101
Wad Cheber stands with Monica
2015-12-01 05:13:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL;DR:

In het algemeen kan het perspectief van het keizerlijke leiderschap worden onderverdeeld in een paar brede categorieën. In volgorde van hoe vaak elk van deze attitudes voorkwamen, van meest algemeen tot minst, zijn de categorieën:

 • " We zijn niet slecht. We zijn vastbesloten om vast te stellen wet en orde, en een meer rechtvaardige sociale structuur dan de Republiek ooit heeft kunnen creëren. Zelfs als we gedwongen worden de controle te behouden door geweld te gebruiken en angst bij te brengen, heiligen de doelen de middelen. "

  • De standaardpositie van bijna alle imperialen met de hoogste rang, herhaald door veel van hun ondergeschikten.
 • " Wij zijn de goeden , ook al doen we soms slechte dingen. We doen alleen slechte dingen als de slechteriken (dwz iedereen die ons tegenstaat) ons daartoe dwingen. En hoe slecht de dingen die we doen ook zijn, we zijn nog steeds beter dan de slechteriken. En natuurlijk, als de slechteriken geen problemen zouden blijven veroorzaken, zouden we nooit iets vervelends doen. "

  • Waarschijnlijk het meest voorkomend in de middenklasse en rang-en -bestand Imperials die waren geïndoctrineerd in de imperiale geest t en twijfelde er niet aan.
 • " Wij zijn de goo ... Wacht, we hebben net WAT gedaan? Oké, dat is duidelijk slecht, en wij zijn duidelijk de slechteriken, dus ik stopte ermee. "

  • Minder gebruikelijk dan de vorige categorieën, maar vaker dan je zou denken. Dit was het pad dat werd gevolgd door voormalige loyalisten van de Republiek die probeerden hun trouw te behouden na de oprichting van het rijk, maar intellectueel eerlijk genoeg waren om het groeiende bewijs te accepteren dat het rijk inherent slecht was.
 • " We zijn helemaal de goeden. Wacht, we hebben net de oorlog verloren? Dat rebellerende uitschot. Wacht, we hebben WAT gedaan tijdens de oorlog? En de keizer was eigenlijk een WAT? Oh ... ik denk dat we echt waren de slechteriken. Onzin. Ik wist het niet, ik zweer het! "

  • Voor velen in de keizerlijke rang bleef de overtuiging dat het rijk goed was intact tot na het einde van de oorlog en de wreedheden van het rijk eindelijk aan het licht konden worden gebracht. Veel mensen die voorheen in een van de vorige categorieën hadden gepast, bevonden zich nu in deze.
 • " We zijn slecht, en dat is geweldig, maar onze uiteindelijke doelen omvatten elementen die de massa ten goede zullen komen, zoals wet en orde ... Toch doen we dit ook voor onszelf. "

  • Zeer zeldzaam - ik Ik heb maar een of twee mensen gevonden die duidelijk in deze bizarre categorie thuishoren: Yupe Tashu (zie hieronder) en Darth Vader. En de eerste was grotendeels een oplichter, die probeerde iets te zijn dat hij echt niet was. Als zodanig is het mogelijk dat Vader alleen in deze categorie past.
 • " We zijn slecht, en dat is geweldig - geen kwalificatie, geen hoger doel , gewoon het kwaad. Verpest de wet en orde - dat is maar een coverstory. Echt, dit gaat allemaal over macht en het buigen van een hele melkweg naar de wil van één man. Niets anders doet er toe. "

  • Dit was de meest eerlijke beoordeling van het rijk, en er was maar één persoon die het onderschreef: Palpatine zelf. Alle anderen deden wat hij wilde, en hoewel niemand het besefte, was alles wat ze deden bedoeld om zijn positie te versterken en hem in staat te stellen zijn echte doel te bereiken: een god worden en de melkweg tot slaaf maken.


De meeste imperialisten beschouwden zichzelf niet als slecht:

Hier is hoe Moff Tarkin de imperiale geschiedenis beschreef in zijn memoires:

De factor die het meest heeft bijgedragen aan de ondergang van de Republiek was in feite niet de oorlog, maar het ongebreidelde eigenbelang. Het verraderlijke streven naar zelfverrijking, dat endemisch is voor het politieke proces dat onze voorouders hebben ontwikkeld, is door de eeuwen heen alleen maar doordringender geworden en heeft uiteindelijk het lichaam politiek zwak en corrupt achtergelaten. Beschouw het eigenbelang van de Kernwerelden, onwankelbaar in hun exploitatie van de Buitenste Systemen voor hulpbronnen; de Outer Systems zelf, ondermijnd door hun tolerante minachting voor smokkel en slavernij; die ambitieuze leden van de Senaat die alleen status en kansen zochten.

De reden dat onze keizer in staat was om te onderhandelen over de donkere wateren die kenmerkend waren voor de laatste jaren van de Republiek en aan het roer te blijven tijdens een catastrofale oorlog die de melkweg overspande, is dat hij nooit geïnteresseerd was in status of zelf -verheerlijking. Integendeel, hij is onvermoeibaar geweest in zijn toewijding om de melkweg te verenigen en het welzijn van zijn talloze populaties te verzekeren. Nu, met de instelling van sector- en opzichterbestuur, bevinden we ons in de unieke positie om onze schuld aan de keizer voor zijn decennia van onbaatzuchtige dienstbetoon terug te betalen door een deel van de last van alledaags heerschappij van zijn schouders te nemen.

Door het sterrenstelsel in regio's op te delen, bereiken we in feite een eenheid die voorheen afwezig was; waar ooit onze loyaliteit en loyaliteit verdeeld waren, dienen ze nu één wezen, met één doel: een samenhangend sterrenstelsel waarin iedereen gedijt. Voor de eerste keer in duizend generaties zullen onze sectorbestuurders niet alleen werken om Coruscant en de Kernwerelden te verrijken, maar ook om de kwaliteit van leven in de sterrenstelsels waaruit elke sector bestaat te verbeteren - om de ruimtewegen veilig te houden, het onderhouden van open en toegankelijke communicatie, waarbij ervoor wordt gezorgd dat belastinginkomsten correct worden geheven en toegewezen aan verbetering van de infrastructuur. De Senaat zal eveneens bestaan ​​uit wezens die niet toegewijd zijn aan hun eigen verrijking, maar aan de verrijking van de werelden die ze vertegenwoordigen.

Deze gedurfde visie op de toekomst vereist niet alleen de dienst van degenen met een onberispelijke reputatie en volmaakte vaardigheid in de rechtvaardige uitoefening van macht, maar ook de dienst van een groot leger dat zich toelegt op het handhaven van de noodzakelijke wetten om galactische harmonie te verzekeren. Het lijkt misschien voor sommigen dat de vaststelling van universele wetten en de wijdverbreide inzet van een zwaarbewapend leger stappen zijn in de richting van galactische overheersing, maar deze acties worden alleen ondernomen om ons te beschermen tegen degenen die politieke dissidenten binnenvallen, tot slaaf maken, uitbuiten of aanwakkeren en om iedereen die zich bezighoudt met dergelijke handelingen dienovereenkomstig te straffen. Beschouw ons nieuwe leger niet als indringers of indringers, maar als poortwachters, hier om de visie van de keizer op een gepacificeerd en welvarend sterrenstelsel te ondersteunen .
- Star Wars: Tarkin

Tarkin had, zoals de meeste imperialisten, de neiging de excessen van het rijk over het hoofd te zien, en gaf er de voorkeur aan zich te concentreren op de triomf van "wet en orde" boven de toegeeflijkheid en corruptie van de Republiek:

Maar misschien was het genoeg om te weten dat de wet en de orde eindelijk hadden gezegevierd over corruptie en toegeeflijkheid, die de kenmerken van de Republiek waren geweest.
- Star Wars: Tarkin

Soms werden ze gedwongen om hun eigen excuses te verzinnen wanneer ze werden geconfronteerd met imperiale brutaliteit. In de Clone Wars hadden de separatisten een maan veroverd die Antar IV heette. Spionnen van de republiek werden naar de maan gestuurd om afwijkende meningen en verzet tegen de separatisten aan te wakkeren, en al snel leidden ze duizenden pro-republikeinse guerrillastrijders. Toen de Clone Wars eindigde met de nederlaag van de separatisten en de stichting van het rijk, gaf Palpatine het bevel de maanbewoners te arresteren en te executeren wegens verraad. De Republiek (nu keizerlijke) spionnen op de maan vroegen toestemming om hun guerrillastrijders, die tenslotte loyaal waren gebleven, uit hun macht te halen, en vochten tegen de vijand met groot risico voor zichzelf, maar het verzoek werd afgewezen en keizerlijke troepen doodden iedereen op maan, ongeacht voor welke kant ze hadden gevochten. Tarkin steunde en stemde in met deze stap - die later bekend zou worden als de Antar Atrocity - maar begreep ook, in intellectuele zin, waarom zoveel spionnen van de keizerlijke / republiek op de maan overliepen nadat de slachting was begonnen:

De keizerlijke richtlijn om een ​​voorbeeld van de maan te maken, was destijds volkomen logisch voor Tarkin. Hij was geen vergelding; het was gewoon zo dat het scheiden van vriend en vijand ongetwijfeld veel separatisten in staat zou hebben gesteld ondergedoken te vluchten. Ze massaal op Antar 4 elimineren had de voorkeur boven ze later op te sporen, in welke afgelegen gebieden ze ook maar een schuilplaats vonden. Zijn acties hadden een boodschap aan andere voormalige GOS-werelden overgebracht dat de nederlaag hen geen absolutie voor hun misdaden betekende, of hen verzekerde dat het rijk klaar was om hen met open armen terug in de kudde te verwelkomen. De boodschap moest duidelijk worden gemaakt aan Raxus, Kooriva, Murkhana en de rest: geef alle voormalige separatisten over, of onderga hetzelfde lot als de bevolking van de Gotal-maan.

Toch kon Tarkin zien hoe een Republikeinse officier als Teller zich verraden zou voelen tot het punt waarop hij zou proberen om tegen alle verwachtingen in een wraakactie te voeren. Het leger was gevuld met degenen die weigerden te accepteren dat bijkomende schade acceptabel was toen het diende om de keizerlijke zaak te bevorderen. Bij gebrek aan orde was er alleen maar chaos. Verwachtte Teller een verontschuldiging van de keizer? Schadeloosstelling voor de gezinnen van degenen die ten onrechte waren geëxecuteerd? Het was verstandeloos denken. Vermenigvuldig Teller echter met een miljard of tien miljard wezens, en het rijk kan een serieus probleem tegenkomen ...
- ibid

Hoewel Tarkin ooit zei dat de imperiale benadering slecht was, zij het voor retorische doeleinden:

"En deze keer ga je je tegenstanders verpletteren voordat ze de kans krijgen zich te organiseren."

"Dat heet pacificatie, kapitein," zei Tarkin.

"Het is regel door angst. Je eist niet alleen onderwerping, je genereert kwaad."

" Dan zal het kwaad moeten doen. "

Teller staarde hem aan. "Wat verandert een man in een monster, Tarkin?"

"Monster? Dat is een standpunt, nietwaar? Ik zal dit echter veel zeggen: deze plek, dit plateau heeft mij gemaakt."
- ibid

Keizerlijke leiders waren comfortabel met het idee om de macht te behouden door hun onderdanen terreur te zaaien, omdat ze geloofden dat het allemaal voor het grotere goed was:

Tarkin hervatte zijn standpunt. Dit was hoe het rijk zou veroveren en regeren, hij dacht: door macht en angst ... Tarkin bracht het enorme schip er middenin, waarbij hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn eigen piloten en alle anderen in gevaar.
- Star Wars: Tarkin


Sommige imperialen dachten dat ze de goeden waren, ook al waren ze deed soms slechte dingen:

De oude Ahia-Ko-mensen geloofden dat het water zo zuiver was, het kon je zonden van je afnemen en je een beter mens achterlaten.

Was dat maar waar.
- De gedachten van keizerlijke admiraal Rae Sloane tijdens het douchen, Aftermath

En:

“Waarom een ​​rebel zijn? Waarom lid worden? "

"Om het rijk te vernietigen." Ze schudt haar hoofd.

"Nee. Te makkelijk. Dat is gewoon de verf. Kras de kleur weg, er zit iets persoonlijks onder. "

Hij laat haar weer zijn tanden zien - ontbloot in een vreselijke glimlach. 'Natuurlijk, admiraal. Het rijk heeft mensen in mijn omgeving pijn gedaan. Familie. Vrienden. Een meisje van wie ik ooit hield. En ik ben niet de enige. Wij allemaal in de New Republic, we hebben allemaal zulke verhalen. " Hij hoest. Zijn ogen tranen. "Wij zijn de oogst van alle vreselijke zaden die je hebt geplant."

" Maar we hielden de orde in een wetteloos sterrenstelsel ."

" En je deed het met een gesloten vuist in plaats van een open hand ."

"Je hebt een manier met woorden voor slechts een piloot." ...

De vrouw knikt, draait zich om en vertrekt zonder nog een woord te zeggen.
- Imperial Admiral Rae Sloane en haar gevangene, Wedge Antilles, Aftermath

Merk op dat Sloane het niet oneens is met de beoordeling van de Antillen ten opzichte van de gesloten vuist van het rijk.


Een keizer leek het kwaad te omarmen, maar gaf toe dat zijn steun aan imperialistische brutaliteit gedeeltelijk werd ingegeven door het verlangen naar "wet en orde":

Yupe Tashu, een niet-Force-gebruiker , waande zichzelf een historicus en occultist van de Sith, en diende als adviseur van Palpatine. Na de dood van Vader en Palpatine bleef hij poëtisch worden over de deugden van de Sith, maar hij was in wezen een fraudeur en een lakei.

Het gaat niet alleen om wet en orde. Het gaat om totale controle. We komen er altijd voor terug. Hoe hard je ook werkt om ons terug te slaan, we zijn een infectie in de botten van de melkweg . En we zullen altijd vooruitgaan wanneer je het het minst verwacht.
- Yupe Tashu, adviseur van keizer Palpatine, Aftermath

Hij zegt dit tegen Wedge Antilles, zijn gevangene; wanneer Wedge reageert door te dreigen met zijn tanden erin te trappen, antwoordt Tashu vrolijk:

Een vitale piek van woede en haat. Geboren uit de hopeloosheid die ik in je heb geplant. Een vreselijk klein zaadje. Ik kan niet wachten tot het zijn ellendige boom laat groeien en zijn lelijke vruchten voortbrengt .
- ibid

Voor al zijn inspanningen om anderen ervan te overtuigen dat hij in wezen een acoliet van de Sith was, komt hij nog steeds over als een nep. Zoals bijna alle imperialen rechtvaardigde hij uiteindelijk de brutaliteit van het rijk door een beroep te doen op het grotere doel van wet en orde. Toch erkende hij - in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van zijn mede-imperialen - dat het rijk ook geïnteresseerd was in macht omwille van de macht.


Sommige imperialen realiseerden zich dat zij de slechteriken waren geweest nadat ze verslagen bij Endor:

“Dit is niet een soort inspirerend verhaal. Een of ander scrappy, ragtag underdog-verhaal, een of andere bokswedstrijd waarin we de goedhartige gladiator zijn die het onderdrukkende regime ten val brengt dat hem in de arena heeft gezet. Zij [de Rebel Alliance / New Republic] krijgen dat verhaal te horen. Wij zijn degenen die hele werelden vol buitenaardse bewoners tot slaaf hebben gemaakt. Wij zijn degenen die iets hebben gebouwd dat een Death Star wordt genoemd onder leiding van een vervallen oude goblin die geloofde in de 'donkere kant' van een oude, krankzinnige religie. "
- Keizerlijke generaal Jylia Shale, Aftermath

En:

Het rijk had weinig interesse in het leren van de manieren en talen van andere culturen. Ze wilden niet eens dat hun mensen het in hun eigen tijd leerden.

(Sinjir wordt herinnerd aan de keer dat hij de jonge officier vond die Ithorese studeerde, van alle dingen. Die jonge, frisse kerel, zittend met gekruiste benen op zijn bed, een lange wijsvinger die de lijnen van de buitenaards script. Sinjir brak die vinger voor hem. Zei dat het beter was dan welke administratieve straf ook - en ook sneller.)

( Sinjir wordt er ook aan herinnerd: ik ben een vreselijk persoon. sterk > Schuld en schaamte duelleren in zijn buik als een paar sissende Loth-cats.)
- Voormalig Imperial Loyalty Officer Sinjir Rath Velus, ibid

Maar natuurlijk deden anderen dat niet, en beschuldigden hun tegenstanders ervan de kwaadaardige te zijn:

De rebellen - want dat zijn ze, rebellen, criminelen, devianten - deden wat ze deden met bijna geen oorlogsmachine op zijn plaats. Opstandelingen, allemaal.
- Moff Pandion, ibid

En:

“Is dit wie we zijn? nu? Teruggebracht tot gewone gijzelnemers? Misschien is het Galactische Rijk echt aan het vervagen, als een ster die helder wordt en dan spoedig tot stof komt . In ieder geval met mensen zoals jij aan het roer. ”
- Moff Pandion, ibid


Soms hoorde een voorheen trouwe keizer iets van iets zo vreselijk en slecht dat ze het bewijs dat het rijk slecht was niet langer konden ontkennen.

In dergelijke situaties liepen ze vaak over - soms massaal. Kort nadat het werk aan de eerste Death Star begon, nam het aantal afvallers uit het rijk enorm toe, waarbij talloze wetenschappers en technisch personeel de basis ontvluchtten waar het gevechtsstation werd gebouwd:

Gemotiveerd door grieven tegen het rijk, waren velen gevlucht en voortvluchtig geworden. Het aantal was zelfs zo hoog dat COMPNOR een lijst van meest gewilde wetenschappers en technici had samengesteld die over veiligheidsmachtigingen met hoge prioriteit beschikten. De verdwijningen werden vaak aangeboden als verklaring voor pesterijen tegen Imperial bases en installaties.
- Star Wars: Tarkin

Deze passage, die net na de beschrijving van de Antar Atrocity komt, schetst een boeiend beeld: Vroeger Keizerlijke loyalisten hadden hun vertrouwen in het regime geschokt door de massamoord op vriend en vijand op Antar, en werden vervolgens ingezet om te werken aan een ongekend wapen dat het rijk in staat zou stellen genocide op nog grotere schaal te plegen. Dit creëerde een nachtmerrieachtig scenario waarin een regime dat duidelijk bereid was ondenkbare gruweldaden te begaan, de middelen zou hebben om dat in een opwelling te doen. Een dergelijk vooruitzicht was voor veel imperiaal personeel te veel om te negeren, en dus lieten ze hun eerdere trouw aan het rijk achter en doken ofwel onder of werden actief in de bewegingen die later zouden samenvloeien tot de rebellenalliantie.

Dit gebeurt ook in de nieuwe Disney Canon-roman Lost Stars . Een hoog aangeschreven keizerlijke officier genaamd Thane Kyrell veracht de opstand totdat hij uit de eerste hand getuige is van de vernietiging van Alderaan; zijn geloof in het rijk is geschokt. Hij wordt vervolgens ingezet in een Spice-mijnwereld genaamd Kerev Doi, waar hij ontdekt dat het rijk de hele Bodach'i-soort tot slaaf heeft gemaakt om hen te straffen omdat ze zich verzetten tegen de keizerlijke heerschappij. Hij defecten die nacht.

Als de keizerlijke kopman zich realiseert dat Kyrell AWOL is geworden, ondervraagt ​​het Imperial Security Bureau zijn vrienden. De ISB-agent zegt:

"Hij is niet de enige die mensen heeft verloren," snauwde Ronnadam, maar toen werd zijn uitdrukking bedachtzamer. " En hij is niet de enige officier die we hebben zien haperen. Dezelfde misdrijven die een man twee jaar geleden een kassamedewerker zouden hebben bezorgd, worden nu van geval tot geval behandeld ... voorlopig. Er zal natuurlijk een boete worden betaald, maar als luitenant Kyrell op korte termijn terugkeert naar zijn dienst, kan hij zijn carrière zonder onnodige problemen voortzetten. "
- Star Wars: Lost Stars

Het is duidelijk dat zoveel keizerlijke troepen overliepen na de vernietiging van Alderaan dat het rijk gedwongen werd om mild te zijn in het omgaan met overlopen, in de hoop een deel van dit waardevolle personeel terug te krijgen .

In het kort, het was mogelijk voor een imperiaal om te beseffen dat het imperium slecht was, maar de meeste mensen die zo'n openbaring hadden, hielden kort daarna op imperialisten te zijn.


Natuurlijk was er één keizer die wist dat het rijk tot in de kern slecht was, en zich verheugde in zijn verdorvenheid en wreedheid, zonder enige pretentie een groter goed te dienen:

keizer Palpatine.

Uiteindelijk zou de duistere kant hem een ​​onfeilbare vooruitziende blik geven, maar tot die tijd zouden toekomstige gebeurtenissen net buiten het zicht blijven, vertroebeld door mogelijkheden en de niet-aflatende wervelingen van de Force. Hij had zichzelf tot heer gemaakt over alles wat hij onderzocht, maar hij moest nog veel leren. Acties die bedoeld waren om hem van zijn verheven baars te laten vallen, zouden niet eindigen met de succesvolle beheersing van dit meest recente fiasco. Maar hij behandelde iedereen die ervoor koos hem uit te dagen met dezelfde precisie die hij had toegepast bij het uitroeien van de Jedi. En hij liet zich niet afleiden van zijn doel om de geheimen te ontrafelen die veel van de Sith Masters vóór hem hadden gezocht: de middelen om de krachten van de duistere kant te gebruiken om de werkelijkheid zelf te hervormen; in feite om een ​​universum van zijn eigen schepping te vormen. Niet louter onsterfelijkheid van het soort waar Plagueis naar had verlangd, maar invloed van de ultieme soort .

Terwijl zijn rijk groeide en steeds meer van de uiterlijke systemen in zijn schoot bracht, zo zou ook zijn kracht zich ontvouwen, totdat elk wezen in de melkweg gevangen werd gehouden in zijn donkere omhelzing.
- Star Wars: Tarkin

Zelfs Vader lijkt soms nobelere doeleinden in gedachten te hebben gehad - orde, een einde aan conflicten en een afkeer van vernietiging:

Met onze gecombineerde kracht kunnen we een einde maken aan dit destructieve conflict , en orde brengen in de melkweg!
- Darth Vader aan Luke, The Empire Strikes Back

Maar Palpatine, en alleen Palpatine, wist dat het doel niet wet en orde was, of een billijke sociale structuur, of vrede; het doel was simpelweg om de melkweg te beheersen en van zichzelf een god te maken.Met betrekking tot de namen die het rijk gebruikte voor hun militaire materiaal:

Het idee dat de naam "Destroyer" opzettelijk kwaad suggereert, klopt gewoon niet. Een Destroyer is een soort marineschip in de echte wereld, en "Star Destroyer" betekent vermoedelijk "Destroyer die dingen doet in de ruimte in plaats van in het water".

In maritieme terminologie, een vernietiger is een snel manoeuvreerbaar oorlogsschip met een lange levensduur bedoeld om grotere schepen in een vloot, konvooi of gevechtsgroep te begeleiden en ze te verdedigen tegen kleinere, krachtige korteafstandsaanvallers. Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld aan het einde van de 19e eeuw als verdediging tegen torpedoboten, en tegen de tijd van de Russisch-Japanse oorlog in 1904 waren deze 'torpedobootjagers' (TBD) 'grote, snelle en krachtig bewapende torpedoboten die waren ontworpen. om andere torpedoboten te vernietigen. " Hoewel de term 'torpedobootjager' door marines sinds 1892 door elkaar werd gebruikt met 'TBD' en 'torpedobootvernietiger', was de term 'torpedobootjager' door bijna alle marines in het algemeen afgekort tot 'torpedobootjager' tijdens de Eerste Wereldoorlog. .

Voor de Tweede Wereldoorlog waren torpedobootjagers lichte schepen met weinig uithoudingsvermogen voor onbemande oceaanoperaties; typisch een aantal torpedobootjagers en een enkele torpedobootjager tender samen bediend. Na de oorlog zorgde de komst van de geleide raket ervoor dat torpedobootjagers de rol van strijder aan de oppervlakte konden opnemen die voorheen door slagschepen en kruisers werden vervuld. Dit resulteerde in grotere en krachtigere geleide-raketvernietigers die beter in staat waren om onafhankelijk te opereren.
- Wikipedia

Zeeschepen zijn bedoeld voor gebruik in oorlog en oorlog gaat over vernietiging. Het zou belachelijk zijn om een ​​gevechtsschip een "Hugs and Kisses Ship" te noemen, omdat het is ontworpen om andere schepen te vernietigen, niet om ermee te knuffelen.

Natuurlijk lijkt "Death Star" de meeste mensen nog steeds een veel angstaanjagender, wreder en onbeschaamd agressievere naam, en - zoals hierboven uitgelegd - liepen veel voorheen loyale imperialen over toen ze hoorden van de plannen om de eerste Death Star te bouwen. Maar ik vermoed dat de houding van de keizer, tenminste gedeeltelijk, was: "Als ik eenmaal een Death Star heb, kan ik het me veroorloven om mijn kaarten op tafel te leggen, want ... wacht erop ... OMDAT IK EEN DEATH STAR HEB. . Tegen de tijd dat mensen erover horen en boos worden, kan ik hun planeten opblazen als ze klagen, dus wat maakt het uit wat mensen denken? ".


Update:

In de nieuwe canonroman Bloodline worden Leia's gedachten over dit onderwerp onthuld:

"Aan het begin van de oorlog tegen het rijk, net zoals de Keizerlijke senaat werd ontbonden ... 'Ze slikte moeizaam. 'Mijn schip is veroverd door de Devastator. Dat was destijds het vlaggenschip van Darth Vader. Hij bracht me persoonlijk naar de Death Star, waar hij ... waar hij me ondervroeg. "

Het begrip drong in Casterfo's ogen op. "Je bedoelt ..." Zeg het gewoon. 'Ik bedoel, hij heeft me urenlang gemarteld. Terwijl een paar van zijn keizerlijke stormtroopers toekeken. " Soms kreeg ze dat als niets anders deed. De troopers waren soldaten van de linie geweest. Sommigen van hen hadden oprecht geloofd dat ze het juiste deden, zei ze tegen zichzelf.

Maar hoe kon je geloven dat nadat je een negentienjarig meisje op de grond zag kronkelen en schreeuwen om genade die nooit kwam? Hoe kon je daar staan ​​en dat meisje zien stuiptrekken in hulpeloze pijn zonder iets te doen, iets om te helpen?

Blijkbaar kunnen sommige mensen dat wel.
- Star Wars: Bloodline , Claudia Gray


In het rollenspel spreken ze de klasse "Destroyer" op een heel andere manier aan door te zeggen dat schepen met die naam meer op dreadnaughts en kapitaalschepen lijken, en dat de naam "Star Destroyer" specifiek werd gebruikt om angst te veroorzaken en niet om een bepaalde klasse.... hoewel ik graag een "Hugs and Kisses Ship" zou willen zien.
@kleineg - Ik weet zeker dat echte torpedobootjagers gedeeltelijk werden genoemd vanwege intimidatie.Ze begonnen als onderzeeërjagers, dus het konden "Antisubmarine-schepen" zijn.Ze kozen niet voor niets voor "Destroyers", waarschijnlijk omdat het eng klinkt."Dreadnought" is waarschijnlijk om soortgelijke redenen aangenomen - het betekent letterlijk "niets vrezen".
@kleineg "De U.S.S. Hugs and Kisses ... zijn vijfjarige missie ... om vreemde nieuwe werelden en beschavingen te zoeken en te vernietigen ..."
De USS Hugs and Kisses (gesponsord door Hershey) brengen chocoladeachtige goedheid naar de verste uithoeken van het rijk.
Ik heb de onderdelen van de death star / star destroyer terug in de vraag gezet.Ik wilde geen enkele vraag ongeldig maken.Ik vind je antwoord geweldig +1
@RedCaio - Zeer gewaardeerd.Dat was echt een coole zet van jouw kant.Ik denk dat ik nu eindelijk klaar ben met het herschrijven van het antwoord - ik heb nog nooit zulke drastische herzieningen aangebracht in een antwoord nadat ik het had gepost en ervan uitgaande dat ik er klaar mee was.Het was het waard - dit is een veel beter antwoord dan het oude was.
Dit antwoord laat de categorie van mensen weg van wie het morele kompas naar zelfvoordeel wijst, met uitsluiting van al het andere.Ze denken er simpelweg nooit over na of wat ze doen slecht is.Ze doen X om rijker of machtiger te worden, en naast zelfbehoud, denken ze niet na over enig ander gevolg van hun acties.
Wall of Text rolt een natuurlijke +20 tegen je ogen.Je sterft vreselijk.
#3
+62
Tony
2015-12-01 09:23:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zal gaan klinken als een lezing, maar heb geduld:

Allereerst benaderen we dit onderwerp met een (begrijpelijk) vooropgezette notie dat het rijk slecht is. In Episode IV, V en VI zien we de Rebel Alliance als een kracht ten goede, de kleine jongens die vechten tegen de super slechte imperiale slechteriken. Elk verhaal moet een protagonist en een antagonist hebben, en de Imperials vervullen duidelijk hun rol als antagonist met hun anonieme stormtroopers, death-y death-stars en enge star-destroyers. Ze zijn zeker niet de gelukkige, vrolijke goeden.

Maar. MAAR. Laten we eens kijken naar een vergelijkbare situatie. Laten we eens kijken naar de Verenigde Staten. Laten we eens kijken naar het leger; de tanks, de kanonnen, de soldaten. Militair is vaker wel dan niet bedoeld om angst op te roepen, om respect op te roepen. Je wilt je leger zeker niet in clownskostuums kleden. Je wilt dat je vijanden je vrezen , niet lachen om je. Stel je nu eens voor dat alles wat je ooit van de VS hebt gezien of wist, het leger was. De kanonnen, de vliegtuigen, de soldaten met hun zonnebril en kevlar. Het lijkt behoorlijk beangstigend. Dat is alles wat u zich ooit zou voorstellen als u de naam "Verenigde Staten" hoorde. Pure vernietiging, en terreur, en militair. Je zou geen idee hebben dat deze soldaten waarschijnlijk gewone mensen zijn zoals jij en ik. Die bijzondere, enge kijk op de VS zou de VS waarschijnlijk een beetje kwaadaardig doen lijken.

Maar als staatsburger van de VS kan ik je zeker vertellen dat we dat niet zijn. De meeste mensen willen geen andere landen binnenvallen. De meeste mensen houden niet eens bij wat de regering of het leger buiten de grenzen doet. De meeste mensen geven erom wat er vanavond op tv te zien is, of voordat het donker wordt, of met vrienden uit eten gaan. En je moet je realiseren dat het leger een enkele entiteit kan worden genoemd, maar het bestaat uit mensen zoals jij of ik. Mensen die zichzelf waarschijnlijk niet als slecht beschouwen, maar als mensen die werk doen voor het land dat ze thuis noemen.

Dus, teruggaand naar het rijk, ziet de "keizerlijke" zichzelf als slecht? Wel, wat is het rijk? Als ik op de hoogte ben van de huidige kennis, heeft het rijk het kloonprogramma afgebouwd en begon het te rekruteren uit de massa planeten die deel uitmaken van het rijk. Dus het "keizerlijke leger", terwijl het wordt geleid door de verraderlijke Darth Siduous, is meestal je gemiddelde keizerlijke burger. Elk van die naamloze, doelloze Stormtroopers die door Luke zijn neergehaald, heeft waarschijnlijk een gezin, of een broer of zus (of een soort van buitenaardse relatie). En elk van hen had waarschijnlijk geen idee dat Darth Sidous een Sith was. Zelfs als ze dat hadden gedaan, zou het voor hen persoonlijk iets hebben gedaan? Hun families hadden waarschijnlijk elke maaltijd eten op tafel, hadden een huis om in te slapen, kregen elke maand een keizerlijke cheque om op de keizerlijke bank te zetten. Ze gingen niet elke avond naar bed omdat ze zich zorgen maakten dat hun opperste leider een gerimpelde Sith was. In feite was het idee van Sith en Jedi pure legende en hekserij geworden, als je kijkt naar de eerste scène van de Vader in de Death Star. Natuurlijk, de gemiddelde keizerlijke burger zou af en toe nieuwsflitsen kunnen horen over "Rebel Attacks on our Empire's Fleet" of "Terrorist Bombing of Imperial Star Station", maar zolang ze niet worden getroffen, kan het ze waarschijnlijk niet schelen. Wat zou u doen als u vandaag zou vernemen dat uw land de afgelopen 20 jaar door een Sith werd geleid?

Dus, wisten de Imperial's dat ze slecht waren? Heeft een leger in de geschiedenis ooit gedacht dat ze slecht waren? Dacht iemand die werd aangevallen door een leger niet dat ze slecht waren?

Hier is mijn mening:

De rebellen vochten voor hun zaak, omdat ze WIST dat het rijk slecht was.

En de imperialen vochten voor hun zaak omdat ze wisten dat de rebellenalliantie slecht was.

De winnaars schrijven altijd de geschiedenisboeken.

Hier is een soort gerelateerde video die me altijd aan het lachen maakt

Are we the baddies...

Dus jij bent persoonlijk niet en misschien zijn de meeste mensen in de VS persoonlijk niet, maar de VS is - in enigszins vergelijkbare zin als het Galactic Empire in Star Wars.Wat voor soort antwoord op de vraag - ze wisten het niet omdat ze dat persoonlijk niet waren.
#4
+13
aroth
2015-12-01 11:35:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wisten de gemiddelde imperialen dat zij de "slechteriken" waren?

Over het algemeen niet. Ze denken waarschijnlijk niet eens dat ze de "slechteriken" zijn. In feite denken de meesten van hen waarschijnlijk helemaal niet over de kwestie na en zijn waarschijnlijk meer geïnteresseerd om gewoon door te gaan met hun leven, ongeacht wie technisch de leiding heeft.

Er is ook bewijs (overheersing van smokkelaars, Hutts die particuliere forten onderhouden waar ze volgens hun eigen regels spelen, premiejagers die het rijk betaalt in plaats van bevelen, goed bewapende en over het algemeen wetteloze bevolking die om de keizerlijke troepen aanzienlijk te overtreffen) dat veel mensen die binnen het rijk leven, en in het bijzonder op werelden aan de rand ervan, het als meer hinderlijk beschouwen om te vermijden dan als iets dat ze actief steunen, waaraan ze deelnemen of ertegen zijn.

Buiten de strijd tegen de rebellen is er vrij weinig bewijs dat suggereert dat de keizerlijke heerschappij openlijk onderdrukkend was voor iedereen die niet actief terugvecht (je mag je blaster hebben, dronken worden in de plaatselijke bar, de nieuwkomers lastig vallen zonder goede reden, en je arm eraf halen en niemand zal een oog dichtslaan, laat staan ​​keizerlijke troepen binnenhalen om je activiteiten te helpen of te belemmeren). En er werd niet veel gezegd over hoeveel nieuws over de militaire gruweldaden van het rijk eigenlijk terugfilterde naar de algemene bevolking. Houd er ook rekening mee dat een groot deel van de imperialen die daadwerkelijk aan de frontlinie deelnemen, klonen zijn die zijn geconditioneerd voor gehoorzaamheid.

Dus de doorsnee bewuste die in een imperiale wereld leeft en niet deelneemt aan het leger, zou waarschijnlijk niet denken dat hij in het "slechte" team zit. Ze zouden waarschijnlijk Palpatine's verhaal kopen over een aanhoudende oorlog die begon met separatisten van de Handelsfederatie, die zich ontwikkelde tot een bijna succesvolle moordaanslag door leden van de Jedi Council (die de meeste gemiddelde wezens waarschijnlijk niet kunnen onderscheiden van de Sith dat hij publiekelijk het separatistische leger; gezien het feit dat beiden dodelijke krijgers zijn met mystieke krachten en lichtzwaarden vanuit het perspectief van een leek) dat hem vreselijk misvormd achterliet, en gewoon nog steeds aan de gang is.

Ik kan me voorstellen dat zijn propaganda goed zou spelen bij iedereen die geen gedetailleerde voorkennis heeft over wat er feitelijk aan de hand was. Dubbel, want ondanks al hun wijsheid lijkt het er niet op dat de Jedi ooit iets hebben opgezet dat lijkt op een eigen gecoördineerde tegeninformatiecampagne. Drievoudig, aangezien de meesten het waarschijnlijk niet zoveel zouden kunnen schelen zolang het conflict hen niet persoonlijk treft.

Als ze het rijk niet als slecht beschouwen, hoe kunnen ze dan de De actie van het rijk tegen zichzelf?

Hoeveel weten ze over de acties van het rijk? Je ziet nooit journalisten die zijn ingebed in de inzet van stormtroepen.

Maar ik kan me in elk geval voorstellen dat ze het op ongeveer dezelfde manier zouden rechtvaardigen als wij westerlingen het aantal onschuldige mannen, vrouwen en kinderen rechtvaardigen dat onze activiteiten in het Midden-Oosten zijn dodelijk. Gezamenlijk, als "bijkomende schade" in een tijd van oorlog, en als iets dat de meeste mensen afkeuren, accepteren en bijna gelijktijdig vergeten.

Natuurlijk zou je denken dat de vernietiging van een hele planeet iets is waar mensen achter zullen komen, en een gruweldaad die groot genoeg is dat het niet zomaar kan worden afgedaan als "mensen sterven in oorlog". Wat het geval lijkt te zijn:

Zodra het nieuws over het lot van de wereld bekend werd, duizenden Alderanians die buiten de planeet waren, sloten zich aan bij de Rebel Alliance . De overlevenden van Alderaan werden een van de meest toegewijde soldaten van het Bondgenootschap en beloofden nooit meer dat het rijk een andere wereld zou vernietigen. De meeste keizerlijke militaire leden van Alderaan liepen onmiddellijk over naar de opstand .

... maar ook:

Een paar van de overlevenden van Alderania werden aanhangers van het rijk en gaven de onbeholpen en verraderlijke eerste voorzitter Prince de schuld Bail Organa en de rebellie omdat ze zich verzetten tegen de keizer en daardoor alles wat ze hadden, zelfs hun dierbaren, vernietigden.

De drempel voor rechtvaardiging lijkt dus te zijn wanneer het kwaad van het rijk persoonlijk relevant wordt. Wat, vanuit het standpunt van de menselijke geschiedenis, helaas juist is. De meeste mensen hebben getoond bereid te zijn om elk waargenomen of echt kwaad dat hun nominale natiestaat zou kunnen toebrengen van zich af te schudden, zolang dat kwaad maar wordt toegebracht aan iemand anders .

Het zijn alleen de voorbeelden en de mensen met voorkennis (zoals Padme, Bail Organa en Mon Mothma) die het kwaad zullen herkennen en er stelling tegen zullen nemen, zelfs als ze persoonlijk geen vel in de huid hebben. game nog niet.

Ik denk dat dit een geval is van kunst die het leven imiteert.

"Vernietiging van een hele planeet" moet in context worden gezien.Het rijk omvat miljoenen werelden, de grootste werelden hebben meer dan honderd miljard mensen.We kunnen aannemen dat Alderaan een van de grotere was, en dat, laten we zeggen, slechts een miljoen van de werelden een bevolking heeft van meer dan tien miljard - dus het totale verlies aan mensenlevens kan worden geschat op ongeveer 1 / 100.000ste van de totale bevolking.Ter vergelijking: het aantal burgerslachtoffers van de oorlog in 2003 in Irak bedroeg ongeveer 1 / 200ste.Dus ja, het was een enorme, brute daad van geweld, allemaal in een oogwenk ... maar het is een peanuts voor de meeste oorlogen en opstanden op aarde.
Uiteindelijk zou ik verwachten dat de meeste mensen meer geschokt zouden zijn door het doelwit zelf (een vreedzame, veilige planeet) dan door het dodental - zoiets als mensen waren absoluut verontwaardigd over de terroristische aanslag op Parijs onlangs, ook al was ditiets gebeurt de hele tijd ergens anders in de wereld.Triest, maar waarschijnlijk waar.
"Dood één persoon, en het is een tragedie. Dood een miljoen mensen, en het is een statistiek"
Het wordt niet getoond in de films, maar beweert de EU (nu * Legends * niet-canon) niet dat het rijk openlijk onderdrukkend was?Van niet-mensen bijvoorbeeld?Ook gebeurde er roekeloos met wapens zwaaien en armen snijden in de * marge * van het rijk.Ik betwijfel of je in een bar in Coruscant zou kunnen verschijnen en de plek zou kunnen fotograferen zonder gevolgen :)
@AndresF.Ja, maar dat is niet * inherent * slecht.Vergeet niet dat onze wortels van raciale tolerantie in grote mate voortkomen uit het * genetische * feit dat we meer hetzelfde zijn dan verschillend (dat wil zeggen, variaties binnen een ras zijn groter dan tussen rassen).Hetzelfde hoeft niet te gelden voor SW-soorten - en we zien de hele tijd specisme in de EU, zelfs vóór het rijk (bijvoorbeeld de Mon Calamari).En nogmaals, kijk naar de voorbeelden uit de echte wereld - mensen hebben de neiging om veel meer te geven wanneer * ze * onderdrukt worden, de meesten geven niet veel om * anderen * die onderdrukt worden.
@Luaan In het sterrenstelsel van Star Wars zijn buitenaardse wezens en mensen meestal "mensen".En in de EU wordt het rijk gepresenteerd als onderdrukkend en xenofoob, wat ja, in dit soort fantasie * inherent * slechte eigenschappen zijn.Ja, er was specisme vóór het rijk, wat een door de natiestaat gesponsord beleid niet minder slecht maakt.Net als in het echte leven waren er tijden in de geschiedenis, algemeen erkend (misschien simplistisch) als 'kwaadaardig', die inherent lelijke eigenschappen van de menselijke natuur uitbuitten die al lang daarvoor bestonden.De slechte kerels hebben het kwaad niet uitgevonden.Ik probeer de wet van Godwin hier niet in te roepen :)
Dat gezegd hebbende, ik denk dat dit antwoord behoorlijk is.Uiteindelijk is het rijk slecht omdat George Lucas dat zei;het zijn soms cartooneske schurken.Als we wat realisme in de serie zouden injecteren, zouden ze genuanceerder worden - ze zouden zichzelf zeker niet als slecht beschouwen, bijvoorbeeld.
Er is ook het feit dat wanneer een dictatuur voldoende onderdrukkend wordt, en de enige echte vereiste voor elke positie van autoriteit is dat je de hogere autoriteiten zonder twijfel gehoorzaamt, de lagere landen de mensen zelfs lager beginnen te misbruiken.In echte dictaturen worden niet alle misbruiken gepleegd door de Opperste Leider, of op zijn bevel, of zelfs als bijkomende schade bij het uitvoeren van zijn bevelen.Als je een medaille krijgt voor het vinden van een verrader, zul je meer verraders vinden dan er werkelijk zijn.
#5
+10
user12183
2015-12-02 09:04:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de recente canon van Star Wars Rebels zijn er specifieke passages die het uitzicht van binnenuit het rijk weerspiegelen.

Minister Maketh Tua, de belegering van Lothal, was verbijsterd over het feit dat Darth Vader er is.

Het spijt me, heer. Ik ben slechts een overheidsfunctionaris. Ik heb geen ervaring met dergelijke brute tactieken.

Hierna probeert minister Tua over te lopen.

Ik heb de ware reden ontdekt waarom het rijk naar Lothal.
...
Er is nog een reden die slechts weinigen kennen en die door de keizer zelf is bevolen.

De politieke klasse van het rijk kan op de hoogte zijn van geïsoleerde gevallen van hun handhavers gebruiken brutale tactieken om de orde op te leggen en te handhaven, maar dat zijn rebellenopstandelingen die die problemen veroorzaken.

Op een bepaald niveau zijn er echter mensen die sadistisch zijn en het leuk vinden om dat bevel af te dwingen.

Minister Tau was een goed mens, hoewel ze zich realiseerde dat er iets stinkt in het rijk. ... en een vis rot uit zijn kop. Dit was echter niet meteen duidelijk voor een politiek - het was iets waar ze in de loop van de tijd mee in het reine kwam.

Nu, over dat bevel dat ik hierboven noemde ...

Admiraal: ik heb je nummer laten scannen 7567, kapitein Rex.
Je was eens een held.
Jij en je soort brachten vrede in de melkweg. Waarom zou je jezelf verlagen om met verraders te vechten? Waar is uw loyaliteit?

Rex: Mijn loyaliteit was aan de Republiek, niet aan uw rijk.

Admiraal: Ik dien het bevel dat u hebt ingevoerd, kapitein.

(Van Stealth Strike, seizoen 2, aflevering 7 van Star Wars Rebellen)

Ja, er zitten zeker rotte appels in. Maar vanuit het perspectief van veel van de politieke klasse en zelfs de officieren van de marine - handhaaft dit een hard bevochten orde in een weerbarstig sterrenstelsel. Dat er nog steeds separatisten of opstandelingen of rebellen zijn of wat dan ook die de troepen bevechten die er zijn om de orde te handhaven - en het geweld escaleren. Nee, het rijk is vanuit dat perspectief niet slecht - het probeert gewoon de melkweg bij elkaar te houden na de chaos van de kloonoorlogen, en te voorkomen dat het verder in chaos afdaalt door een broodnodige orde te bieden.

Goed antwoord.Voeg misschien spoilertags toe aan bepaalde delen ervan.
Wat is er zo vreemd aan een bureaucraat die geen ervaring heeft met marteling om informatie te achterhalen?Het is alleen te verwachten in een bureaucratie die niet slecht is (en tot op zekere hoogte ook in een slechte).
@jwenting de tekstuele weergave krijgt niet de gesproken tonen, en de context eromheen is een beetje meer.Er is eerder een langere passage over hoe ze verwacht om te gaan met de rebellen - ze heeft de bewakers verdubbeld en patrouilles opgevoerd - wat verwachten haar superieuren nog meer?Waarop werd geantwoord dat het naar verwachting de hele planeet Lothal zal straffen - een gedachte die nooit bij haar opkwam.
#6
+8
Thunderforge
2015-12-01 09:15:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de continuïteit van Legends geloofde Grand Moff Bertroff Hissa niet alleen dat het rijk slecht was, maar genoot ervan (met alle ham van een met snor ronddraaiende slechterik) :

Aan mijn mede-grand moffs, en aan de grote admiraals, andere officieren, stormtroopers, premiejagers, slavenheren en slaven, Ik wens jullie allemaal duistere groeten!

- The Glove of Darth Vader (nadruk van mij)

Genoemde officieren, stormtroopers, premiejagers, en anderen lijken zijn opmerkingen juist op te volgen in plaats van geschokt te zijn door zijn flagrante vertoon van slechtheid. Dus ja, het lijkt erop dat de Imperials weten dat ze slecht zijn.

Eerlijk gezegd verscheen Hissa alleen in de Jedi Prince boeken voor jonge lezers, gericht op bij lezers 7-11 of zo, waardoor het niet verrassend is dat de slechteriken duidelijker slecht zijn. Dit is niet representatief voor alle officieren, aangezien er veel meer gevallen zijn van officieren in de continuïteit van Legends die oprecht geloven dat ze goed werk doen met het rijk (bijv.Pellaeon, Thrawn, Baron Soontir Fel). Toch maakt dit boek officieel deel uit van de continuïteit van Legends, hoe gek het ook was.

Heb je ooit een vriend gehad of samengewerkt met iemand met eigenaardigheden?Eerlijk gezegd, zolang hij zijn werk goed deed en niet duidelijk gemene dingen DOET, zou ik liever met een man als die quote werken dan met enkele van de (echte) goths waarmee ik te maken heb gehad.Een 'personage' dat resultaten boekt, kan veel speelruimte hebben voor hun persoonlijke gewoonten, zoals doen alsof ze voor een kwaadaardige organisatie werken of alle zinnen beëindigen met 'In overeenstemming met de profetie'
Een hele reeks opmerkingen is onlangs verwijderd omdat ze niet op het onderwerp stonden, en ik denk dat veel mensen dit citaat te serieus nemen.Dit is de manier waarop het personage in het boek werd geportretteerd, en het is slechts een van die gekke maar technisch canon-dingen in Legends-continuïteit (en zou waarschijnlijk net zo serieus moeten worden genomen als andere technisch canon-dingen zoals [de anti-Force] (http: //starwars.wikia.com/wiki/Anti-Force)).
Als je echter naar Legends Material kijkt, moet je naar Baron Soontir Fel kijken, die duidelijk voelde dat hij GOED WERK aan het doen was door de melkweg door te helpen orde en gelijkheid te handhaven.
@Mark Heeft hem toegevoegd aan de lijst met betere voorbeelden
#7
+3
Mark Wood
2015-12-01 23:19:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Goed" en "kwaad" zijn afhankelijk van de waarden van de spreker. Iemand die zich gedraagt ​​in overeenstemming met de waarden van de spreker is goed (volgens die spreker). Een betere vraag zou kunnen zijn "wat waren de typische waarden van een keizerlijke burger?"

#8
+2
Matt Thompson
2015-12-03 11:47:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We kunnen alleen echt speculeren over wat de gewone burgers van het rijk dachten. Ik denk echter dat er voldoende bewijs is uit de films dat het rijk een opzettelijke strategie had om te regeren door angst en orde te handhaven door middel van brutale repressie.

Bijvoorbeeld, nadat 3CP0 en R2D2 neerstortten op Tatooine, Empire was niet alleen tevreden met het interviewen van de Jawa's of de Lars-familie - ze vermoordden iedereen die in contact kwam met de droids. Toegegeven, ze probeerden het te laten lijken alsof de zandmensen het deden, maar het duidt er wel op dat het rijk de gewone mensen niet vertrouwt om met hen samen te werken.

Toen werd Alderaan voor niets vernietigd. aanwijsbare reden. Je kunt zoiets niet censureren, en het rijk is de enige organisatie in de melkweg die mogelijk de technologische capaciteit zou hebben om een ​​planeet te vernietigen. De Death Star was waarschijnlijk niet bedoeld als wapen voor gebruik tegen de rebellen, maar eerder als een instrument van angst - een bedreiging voor potentiële opstandelingen dat dissidentie niet wordt getolereerd, en dat het rijk alles in het werk zal stellen om zijn heerschappij.

De burgers van het rijk wisten vrijwel zeker dat ze een wrede en repressieve regering hadden, dat ze geen echte politieke vertegenwoordiging hadden op de hoogste regeringsniveaus en dat het rijk bereid was onschuldige burgers te doden om zijn regel af te dwingen. Ze zijn waarschijnlijk niet zo ver gegaan om ze "slecht" te noemen.

Maar, net als in de echte wereld, betekent het weten dat je een vreselijke regering hebt niet automatisch dat je tegen hen in opstand zult komen . Er zou zeker een sociale klasse zijn geweest die door het rijk werd begunstigd. Ze zouden geprofiteerd hebben van goedbetaalde banen binnen de elite-lagen van de bureaucratie of zakenwereld, en zouden veel hebben kunnen verliezen van de ineenstorting van het rijk. En dan zouden er altijd enkele leden van het publiek zijn die niet in staat zijn te denken dat hun eigen regering verkeerd zou kunnen doen, dus leef in plaats daarvan in ontkenning.

Het antwoord buiten het universum is dat George Lucas niet echt aan dit soort dingen dacht bij het maken van de films, dus de Galactic Civil War is echt een heel zwart-witverhaal van goed versus kwaad.

#9
  0
CLM
2015-12-04 10:36:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat ze zichzelf slecht dachten. Ze geloofden duidelijk in transparante orde boven mysterie en chaos (die de keizer orkestreerde tegen de manier waarop de Jedi dingen deden).

Kwaad houdt in dat ze zich ervan bewust zijn dat wat ze doen puur egoïstisch is. Als onderdeel van het rijk konden ze hun acties als altruïstisch en voor het "grotere goed" beschouwen.

Wat betreft Death Star en Star Destroyers, als we de EU overwegen - er is de overweging dat de tweede Death Star was al in aanbouw, niet ALLEEN om het rijk in het gareel te houden, zoals de raad aangeeft in A New Hope. Er is de overweging dat de Death Star en Star Destroyers zijn gemaakt om het binnenvallende leger van force immunes te vernietigen. Aangenomen wordt dat de keizer hun komst voorzag en de keizerlijke ingenieurs beval de gevechtsstations te ontwikkelen, zoals wij ze zagen.

De keizerlijke troepen kunnen zichzelf in dit licht gemakkelijk als goeden zien. Zelfs als ze slecht waren, geen schot, geen account, lui, goed voor niets.

Star Destroyers waren slechts een herziening van het hoofdschip dat in de kloonoorlogen werd gebruikt.Er is niets onheilspellends aan hun naam dan aan de namen van andere scheepsklassen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...