Vraag:
Wie zijn Blake's 7?
Tony Meyer
2011-01-18 17:31:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de tv-serie Blake's 7 was er een wisselend aantal bemanningsleden van de Liberator en Scorpio , maar nooit 8.

Met Blake waren er Avon, Vila, Jenna, Gan en Cally. Tegen de tijd dat Dayna, Tarrent en Soolin aankomen, is Blake weg, dus ze zijn nauwelijks 'zijn' 7. Als je Orac en Zen meetelt, zijn er 7, maar Orac komt maar kort voordat Blake verdwijnt.

Verwijzen de zeven naar iets anders dan het aantal bemanningsleden? Bevat het ook Blake zelf (en Zen)? Is het gewoon een naam die niet te nauwkeurig moet worden bekeken?

Zes antwoorden:
#1
+18
Tony Meyer
2011-02-26 04:21:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De oorspronkelijke zeven zijn:

 • Vila
 • Jenna
 • Avon
 • Gan
 • Arco Trent
 • Tone Selman
 • Brell Klein

Blake is niet inbegrepen.

Deze personages waren aanwezig in het pilotscript dat Terry Nation in 1976 aan de BBC presenteerde - het had de titel "Blake's 7", en de hierboven voorgestelde personages, hoewel Selman en Klein niet in de pilot zouden verschijnen, maar in latere afleveringen zouden meedoen.

Tijdens het ontwikkelingsproces van de show zijn er verschillende wijzigingen aangebracht in de personages, waaronder het laten vallen van Trent en Selman als crew (ze verschijnen in de pilot maar worden gedood) en het volledig laten vallen van Klein. Er werden twee nieuwe personages geïntroduceerd: Zen en Cally - in plaats van de serie te hernoemen naar "Blake's 6", werd Blake achteraf ingebouwd in de zeven.

Details over deze veranderingen verschijnen in Liberation. The Unofficial and Unauthorized Guide to Blake's 7 en Blake's 7 Summer Special .

Het is niet normaal om vroege concept-scripts als verwijzingen op te nemen in vragen als deze.
@DJClayworth Gezien het feit dat het mijn vraag is, zal ik het toestaan ​​:) Serieus, het is volkomen toepasselijk: de vraag is waarom het cijfer 7 - er is geen verwachting dat het antwoord in het universum zal zijn, en het juiste antwoord omvat beslissingen die vóór- productie. Het is normaal om het materiaal te gebruiken dat de vraag het beste beantwoordt.
Alsjeblieft, het stellen van een vraag en het geven van je eigen antwoord met een zeer niet-standaard interpretatie van de vraag, is niet nuttig voor algemene lezers van de site en niet wat we hier zoeken. Als je echt met je kennis wilde pronken, zou je de vraag anders kunnen formuleren als "Wat waren de namen van Blake's Seven in de oorspronkelijke versie van het pilotscript".
#2
+14
Mike Scott
2011-01-18 17:45:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De oorspronkelijke zeven, waarnaar in de titel wordt verwezen, zijn Blake, Avon, Vila, Jenna, Gan, Cally en Zen.

Ik neem aan dat u geen enkele referentie heeft die aantoont dat dit correct is?
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Blake's_7
Zie ik geen uitleg op die pagina? Dat waren duidelijk de oorspronkelijke bemanning, maar dat wist ik al. Als dat de oorsprong is van "7", waarom is Blake dan opgenomen? Het lijkt heel vreemd om de bezitter in het bezeten aantal op te nemen.
Er zijn 11 leden in Oceans 11, waaronder Danny Ocean.
De aflevering waarin Cally meedoet (denk je dat het de vierde is?) Aan het einde is er een gesprek waarin Blake stelt dat er nu zeven zijn.Iemand anders betwijfelt dit en zegt dat er maar 6 zijn, waarop Blake antwoordt: 'Je vergeet zen'.Dus ik heb altijd geloofd dat dit het juiste antwoord was.
#3
+14
Ken
2015-10-08 00:25:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De zeven komen uit Blake's opmerking aan het einde van aflevering 4 van serie 1 ( Time Squad) wanneer Cally aan boord komt.

Hij zegt: " zeven van wij kunnen dit schip heel goed besturen ".

Avon klaagt erover dat hij Zen als een van de zeven beschouwt.

Dus de zeven waren:

 • Blake,
 • Avon,
 • Jenna,
 • Cally,
 • Gan,
 • Vila,
 • Zen.

Het is duidelijk dat er daarna personeelsbewegingen zijn - maar de zeven waren de oorspronkelijke zeven waarnaar hier wordt verwezen. Ik kan me later geen verwijzing naar nog eens zeven herinneren, en dat zou ik doen omdat ik een heel trieste man ben.

Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn, Robert Vaughn, Brad Dexter, Horst Buckholz (ik ben niet zeker van de spelling van de achternaam, ik heb het allemaal uit mijn hoofd gedaan!) ... ach kom op, het moet zo zijneen upvote waard
#4
+5
shoppy
2012-12-02 05:47:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de ZEVEN altijd gezien als zijnde

Serie 1 - Blake, Jenna, Avon, Vila, Gan, Zen, Cally

... Orac komt laat in S1 en Gan vertrekt vroeg in S2, dus de eerste kan worden beschouwd als de vervanging van de laatste ...

Serie 2 - Blake, Jenna, Avon, Vila, Zen, Cally, Orac

Serie 3 - Avon, Vila, Zen, Cally, Orac, Dayna, Tarrant

Serie 4 - Avon, Vila, Orac, Dayna, Tarrant, Soolin, Slaaf

#5
+3
johnc
2011-02-28 03:36:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan geen link naar het citaat vinden, maar ik herinner me dat Terry Nation zei dat de titel 'Blakes Seven' vanaf het begin gewoon een goed klinkende titel was, en hij maakte zich nooit al te veel zorgen of het er precies 7 waren bemanningsleden of niet.

#6
-1
luser droog
2012-06-19 06:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nu ben ik misschien ver weg, maar in de eerste aflevering bevond Blake zich al in een correctiefaciliteit omdat hij een opstand had geleid voordat het verhaal begon. Ik heb altijd aangenomen dat het deze originele originele crew was (ofwel allemaal dood of uit het geheugen gewist zoals Blake zelf) die "de zeven" waren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...