Vraag:
Wat is het grootste (geconstrueerde) fysieke object waarvan wordt gedroomd in sciencefiction?
DampeS8N
2011-01-12 22:07:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan 3 soorten grote bedenken.

 • Op volume
 • Op basis van een lineaire maat
 • Op massa of gewicht

Bonuspunten voor alle drie . Extra bonuspunten voor het feit dat het object realistisch van constructie is.

Laten we eraan toevoegen dat het niet van nature voorkomt.

Overweeg misschien om de 'bonuspunten' te verwijderen .. hoe gaat u ze toekennen?
@Tim Post: overweeg misschien om een ​​gevoel van plezier te kweken. Maar om te antwoorden, heb ik ze toegekend door het antwoord te kiezen dat ik deed.
Het is bekend dat ik bonuspunten toekent voor antwoorden die ik echt leuk vind, door middel van het toekennen van een premie.
Verreweg niet zo groot als Ringworld, maar aangezien het lijkt te worden beschreven in een relatief ongebruikelijk boek, noem ik _The Ship_, beschreven door [Robert Reed] (http://www.robertreedwriter.com/) in zijn romans [ Marrow] (http://www.robertreedwriter.com/novels/marrow.html) en [The Well of Stars] (http://www.robertreedwriter.com/novels/wellofstars.html). Het is een ruimteschip ter grootte van Jupiter, met, nou ja ... een verrassing ;-)
Zouden de Tardis meetellen voor de "op volume"? Het is groter van binnen en zo groot als het moet zijn!
34 antwoorden:
#1
+79
Bill the Lizard
2011-01-12 22:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het grootste qua volume zou waarschijnlijk een Matrioshka-brein zijn.

Een Matrioshka-brein is een verzameling van meerdere concentrische Dyson-bollen die gebruikmaken van verschillende golflengten van licht.

Hier is de lijst van Wikipedia's artikel over megastructuren waar ik het vond:

 • De Alderson-schijf is een theoretische structuur in de vorm van een schijf, waarvan de buitenste straal gelijk is aan de baan van Mars of Jupiter en de dikte enkele duizenden mijlen is. Een beschaving zou aan beide kanten kunnen leven, vastgehouden door de zwaartekracht van de schijf en toch zonlicht ontvangen van een ster die op en neer beweegt in het midden van de schijf.
 • Een Dyson-bol (ook bekend als een Dyson-schaal) verwijst naar een structuur of massa van ronddraaiende objecten die een ster volledig omgeeft om volledig gebruik te maken van zijn zonne-energie.
 • Larry Niven's Ringworld is een kunstmatige ring met een straal die ongeveer gelijk is aan de straal van de baan van de aarde. Een ster is aanwezig in het midden en de ring draait om kunstmatige zwaartekracht te leveren.
 • Een Matrioshka-brein is een verzameling van meerdere concentrische Dyson-bollen die gebruik maken van verschillende golflengten van licht.
 • Een Stellaire motor gebruikt ofwel het temperatuurverschil tussen een ster en een interstellaire ruimte om energie te winnen of dient als een Shkadov-boegschroef.
 • Een Shkadov thruster versnelt een hele ster door de ruimte door selectief licht aan één kant ervan te reflecteren of te absorberen.
 • Topopolis (ook bekend als Cosmic Spaghetti) is een grote buis die roteert om kunstmatige zwaartekracht te bieden.

Een paar andere die hele sterren rondbewegen, worden waarschijnlijk als groter beschouwd in termen van massa als je telt de massa van de ster.

voel je vrij om dat op te splitsen in verschillende antwoorden. Dus we kunnen allemaal de grootste stemmen. Ik ben niet op zoek naar een lijst. Ik ben op zoek naar de GROOTSTE.
@DampeS8N: Ik heb degene gescheiden die volgens mij de grootste is.
Hoe gebruiken de Matrioshka-hersenen verschillende golflengten van licht?
@J.Pablo: Na het lezen van het artikel denk ik dat "verschillende golflengten van licht" onnauwkeurig zijn. `Een schaal ... zou de energie absorberen die op zijn binnenoppervlak wordt uitgestraald, die energie gebruiken om zijn computersystemen van stroom te voorzien en de energie opnieuw naar buiten uitstralen. nauwkeurig.
het brein lijkt wat overbodig. Ik zou denken dat elk ras dat in staat is om een ​​dyson-bol te bouwen, geen afvalwarmte aan de andere kant hoeft uit te stralen en een tweede grotere bol moet bouwen om het te vangen.
Het doel van het Matrioshka-brein is niet zozeer om alle energie op te vangen als wel om alle materie van het zonnestelsel om te zetten in rekenkracht.
Er is een grotere structuur besproken, hoewel ik niet weet of deze ooit in een verhaal is gebruikt. In zijn essay, _Bigger than Worlds_, bespreekt Larry Niven er verschillende, die steeds groter worden en eindigen met zijn "megasfeer". Kortom, een Dyson-bol rond het centrum van de melkweg in plaats van een enkele ster. "We leven in vrije val, boven een oppervlakte van tientallen miljoenen lichtjaren, in een atmosfeer die niet uitdunnen gedurende tientallen lichtjaren." Het is het laatste essay in de verzameling van Jerry Pournelle, The Endless Frontier, Volume 1.
> de volledige energieoutput van een ster gebruiken om computersystemen aan te drijven. WAUW!
#2
+68
Mike Scott
2011-01-12 23:33:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Greg Egan's Diaspora zijn de vervaardigde objecten aan het einde van de reis van de personages onvoorstelbaar groot in termen van ons universum. Elk subatomair deeltje bevat een heel universum, waarvan elk subatomair deeltje een heel universum bevat, en herhaalt vervolgens miljoenen keren totdat je in ons universum komt.

Niets anders in SF komt binnen triljoenen orden van omvang als zo groot.

Woah! Goed zo!
+1. Als er meer schrijvers zoals Greg Egan waren, dan zou deze vraag zo ongeveer zijn als "wat is het grootste aantal waarvan wordt gedroomd in de wiskunde" ...
Ik zou erop willen wijzen dat er wordt getheoretiseerd, zij het met weinig geloofwaardigheid, dat het universum een ​​vreemde lus is, dat subatomaire deeltjes uiteindelijk een universum kunnen worden als je klein genoeg wordt, bijvoorbeeld voorbij een quark. De meeste mensen verwerpen dit omdat het een heleboel klinkt als stoner-talk, die wordt getoond in _Animal House_.
@Apoc326, getheoretiseerd door wie? Ik neem aan dat je een hypothese bedoelt. Als we het over wetenschap hebben, is een theorie iets dat goed beschreven en begrepen is en nauwkeurig beschrijft wat er kan worden waargenomen.
@DampeS8N, Sorry daarvoor. Ik dacht niet dat een woordkeuze die in het gewone spraakgebruik onderling uitwisselbaar is, correctie op een relatief informele site zou rechtvaardigen. Ja, ik bedoelde wel een hypothese. Er zijn een paar ideeën die * zijn * gepubliceerd met betrekking tot het "universum" als een vreemd lus-idee dat ik noemde.
@Apoc326: Ik dacht dat je iets wilde toevoegen dat een specifieke persoon zei. Ik suggereerde dat de juiste termen het duidelijker zullen maken als het uit een wetenschappelijk artikel komt. Je zei dat je het niet moest afdoen als het geraas van een drugsverslaafde, dus ik vroeg je om de niet-gedrogeerde bron van de hypothese.
Universums in atomen hebben een lange geschiedenis in SF. Zie bijvoorbeeld: "The Girl in the Golden Atom", gepubliceerd in 1923: http://www.gutenberg.org/files/21094/21094-h/21094-h.htm#CHAPTER_I "Toen, heren, kwamen de meeste vreselijk gevoel van allemaal; ik wist eindelijk dat de wetenschappelijke prestatie die ik had gemaakt en verloren, bij mij weinig telde. Het was het meisje. Ik realiseerde me toen dat het enige wezen waar ik ooit voor kon zorgen, haar leven met haar wereld was, en, inderdaad, haar hele universum, in een atoom van die ring ... "
#3
+41
Gelvis
2011-01-13 22:49:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Multivac.

Isaac Asimov's In "The Final Question" verwijst Asimov naar de laatste versie van Multivac als het bekende universum. Het wordt tenslotte een god als het antwoord geeft op de vraag: kan entropie worden teruggedraaid?

Concreet creëert de AC een nieuw universum.
Kunnen we, als een creatie van onze creatie, het universum claimen als de grootste creatie in Sci-Fi?
@Steve: Bewijs door voorbeeld is nog steeds bewijs.
@Sukotto: inderdaad. Ik ben het eens met het antwoord; Ik probeerde net iets meer uitleg toe te voegen.
Evenzo aan het begin van Stephen Baxter's boek Manifold Time, is het hele universum computationeel verbonden (waarschijnlijk sommige stukken fysiek en sommige stukken door straling) als een soort gigantische computermotor / computer.
#4
+28
Carra
2011-02-19 06:55:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een apparaat dat een ster omgeeft is leuk, maar waarom zou je die sterren niet gebruiken om iets te bouwen? Fry heeft het gedaan!

enter image description here

[versla je;) maar een pluim voor het toevoegen van de afbeelding] (http://scifi.stackexchange.com/questions/328/what-is-the-largest-engineered-physical-object-dreamed-of-in-science -fictie / 335 # 335)
Frederic Brown schreef een verhaal genaamd Pi In The Sky, waarin een man lichtbreking en andere trucs gebruikte om de sterren aan de hemel te "bewegen" om een reclameslogan te spellen.
#5
+20
JustJeff
2011-02-19 04:36:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe zit het met de Great Attractor gemaakt door de Xeelee in Stephen Baxter's Ring? Omdat het een kunstmatige structuur is met galactische supercluster-proporties, zou het op zijn minst op de lijst moeten staan.

Vacuümdiagrammen hebben een overvloed aan megastructuren - de Great Attractor waarschijnlijk de grootste 'gebouwde structuur', maar er zijn aanwijzingen voor nog grotere werken - waaronder het ontwerpen van een 'veld met een lage dichtheid' van miljoenen lichtjaren door het oogsten van materie uit verschillende sterrenstelsels. De Ghosts proberen ook een ster van donkere materie te bouwen ... :)
Dit is zeker veruit de grootste, met een diameter van miljoenen lichtjaar.
#6
+16
Rob
2011-02-23 05:23:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Stargate Atlantis creëren de sterrenpoorten op aarde en Atlantis een wormgat met een lengte van drie miljoen lichtjaar. Het is een enkel geconstrueerd object wanneer het wordt geïnstantieerd. Natuurlijk is drie miljoen lichtjaar de waargenomen externe lengte; vermoedelijk is het veel korter als je er doorheen reist.

Het wormgat in Stargate Universe aan het begin van de serie is veel langer (maar ik kan me niet herinneren hoe lang).

Ook in Stargate Universe ontdekken ze dat de missie van het Ancient Starship Destiny was om wat achtergrondstraling van de schepping van het Universum te onderzoeken die leek te duiden op intelligent leven, mogelijk dat ons hele Universum is gemaakt. Ik denk dat dat als behoorlijk groot kwalificeert.
nee, het universum was toen veel veel kleiner.
#7
+16
Gabriele D'Antona
2011-01-13 01:55:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet zo groot als een universum, maar de planetenbouwers van de "Hitchhiker's Guide to the Galaxy" zijn indrukwekkend en fascinerend.

alt text

Helaas zijn de planeten zou van nature voorkomen, maar wie weet op het einde ...

Dit is misschien wel het kleinste ding op deze lijst. :)
In het boek is de Magrathea-fabrieksvloer veel groter aan de binnenkant dan aan de buitenkant, omdat hij groot genoeg is om op meerdere planeten tegelijk te werken terwijl hij in Magrathea zelf past.
Voortbouwend op wat Neilfein zei, is de 'fabrieksvloer' zoals hij wordt genoemd in een andere dimensie, en met verlichting vergelijkbaar met die van een fatsoenlijke ster, zijn de buitenmuren van de fabrieksvloer nauwelijks zichtbaar, afhankelijk van hoe reflecterend dat oppervlak is, dat zou een MASSIEVE afstand kunnen zijn, waardoor het een mogelijke kandidaat voor de Volume-winnaar is.
The Hitchhiker's Guide heeft ook het huis van Wonko the Sane, dat bijna het hele universum bevat.
#8
+12
DampeS8N
2011-01-12 22:08:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ringworld Maar ik weet dat jullie het beter kunnen doen! Het is ongeveer 300 miljoen mijl in omtrek en ongeveer 1 AU in straal (d.w.z. 93 miljoen mijl). Het is samengesteld uit materiaal met een treksterkte die dicht bij die van de sterke kernkracht ligt. Het is ongeveer even zwaar als alle planeten in een sterrenstelsel.

Een van mijn favoriete boeken. Ik heb het boek twee keer vervangen en heb eindelijk een harde kaft gekregen.
#9
+12
Ferruccio
2011-02-17 20:56:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In "Bill, The Galactic Hero" worden schepen aangedreven door een "Bloater Drive" die ervoor zorgt dat het schip zich uitbreidt tot het zo groot is als de melkweg. Als de schepen zo groot zijn, staan ​​de individuele atomen zo ver uit elkaar dat niemand de aanwezigheid van het schip opmerkt. Het schip wordt vervolgens op een andere locatie teruggebracht tot de oorspronkelijke grootte.

Dat zou een ongelukkige reis zijn als het de mensen niet ook aandoet ... Ik denk dat dat ook ongelukkig zou kunnen zijn. Gewoon een ongelukkig iets overal. Vooral als het halverwege kapot gaat.
Het doet het ook bij de mensen. Op zijn reis weg is er een kleine slip en Bill's thuisplaneet komt door de muur van het schip naar zijn kamer, krimpt en verdwijnt.
#10
+12
DampeS8N
2011-01-12 22:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In The Galaxy Railways is er een interstellair spoorwegsysteem van galactische afmetingen. (Dit is hetzelfde universum als de Harlock Saga en Galaxy Express 999)

#11
+12
Michael Kohne
2011-02-20 20:01:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Schlock Mercenary heeft een stroomgenerator die is opgebouwd uit de galactische kern. Het was oorspronkelijk gebouwd als een soort Trojaans paard (de wezens die het ontwierpen wilden dat ons melkwegstelsel vernietigd werd, de wezens die het bouwden werden misleid door te denken dat het slechts een generator was). Het werd niet langer een bom en alleen als generator bewaard door een alliantie van vrijwel alle ingewijden, samen met de vorming van de grootste AI die er is.

#12
+10
Timwi
2011-02-21 07:23:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het Star Trek-universum is het zeker het Borg Collective. Het omvat een aanzienlijk deel van ons melkwegstelsel.

hmm. Interessante kijk op het idee van een 'Engineer-object'.
The Slaver Empire, waarnaar wordt verwezen in de aflevering van de animatieserie "The Slaver Weapon", bezette een miljard jaar geleden de hele melkweg en was dus groter dan het Borg Collective. Er zijn tal van rijken in SF die meerdere sterrenstelsels omvatten. Maar ik zou een imperium geen "geconstrueerd object" willen noemen.
@KeithThompson: Point ingenomen, maar het Borg Collective is niet alleen een groot rijk dat bestaat uit miljarden individuele biologische eenheden. Ik kan gemakkelijk beweren dat het Borg Collective een gigantische computer / AI is op een manier die levende beschavingen niet zijn.
#13
+10
Uri
2011-02-18 06:27:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Peter Watt's Blindsight is het buitenaardse artefact Rorschach ongelooflijk massief (hoewel in de schaduw van een nabijgelegen planeet), maar er zijn aanwijzingen dat het constant groeit, mogelijk groter dan de plantengrootte.

In Alastair Reynold's Pushing IJs, de structuur waarin de schepen vastzitten, is ontworpen en aan het einde wordt aangegeven dat de grootte enorm is (mogelijk lichturen op schaal).

#14
+10
DampeS8N
2011-01-12 22:41:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Time Keeps on Slippin, een aflevering van Futurama, gebruikt Fry een Bad-Ass Gravity Pump om een ​​hele hoop sterren te verplaatsen om een ​​bericht aan Leela te spellen . Het bericht luidt:

"I Love You, Leela."

Wauw! Ik vraag me af hoeveel beschavingen door die liefdesbrief zijn weggevaagd.
@Bill de hagedis: Eeehh .. Ze werden later toch allemaal vernietigd in een wereldomvattende Doomsday Implosion ...
Niets zegt: "Ik hou van je" zoals omnicide.
#15
+9
JohnWinkelman
2011-02-22 19:12:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Endymion -boeken van Dan Simmons lieten de Ousters gemodificeerde bomen in een baan rond een ster groeien, met de bedoeling deze uiteindelijk volledig in een levende Dyson-bol te omsluiten. Ik herinner me de uitdrukking "Laat de grootte van continenten achter". Hoewel ze dat in het boek niet deden, was hun plan om dit uiteindelijk met andere sterren te doen, en ze misschien te verbinden, om de ruimte ertussen met leven te vullen. Ik geef ze de eer dat ze groot denken.

Ook, in Carl Sagan's Contact ,

helemaal aan het einde van de boek wordt vermeld dat een bericht verborgen is in de cijfers van PI, wat suggereert dat alle ruimte / tijd door iets is gecreëerd ...

Hmm .. Niet per se. Gegeven een begincijfer, kan elke reeks cijfers worden gevonden in pi. [Hier is een leuke illustratie] (http://www.dr-mikes-maths.com/pisearch.html)
@DampeS8N - De realiteit wordt niet betwist, maar in het boek verschijnt na voldoende cijfers het bericht, vervolgens een reeks van eenen en een nul en dan het laatste cijfer.
IIRC, de 1'en en 0'en vormden een cirkel wanneer ze in een matrix waren gerangschikt.
@DampeS8N: Dat wordt vermoed (en algemeen vermoed, denk ik) maar niet bewezen.
Ik kan het weerleggen. 1 herhaling * voor altijd * wordt niet gevonden in pi. Elke eindige reeks kan passen, maar geen enkele reeks.
#16
+8
David Thornley
2011-06-02 08:37:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Terry Pratchett's Strata is het de taak van de hoofdrolspelers om bewoonbare planeten te bouwen met een valse geschiedenis, zoals fossielen voor wezens die nooit echt hebben bestaan. Er lijkt een onweerstaanbare drang te bestaan ​​bij dergelijke bouwers om kleine onmogelijkheden als handtekening op te nemen. De personages leren meer tijdens het boek, en ...

Aan het einde van het boek vinden de protagonisten een van die kleine aanwijzingen dat hun universum door mensen is gebouwd met dezelfde "kenmerkende" gewoonte.

Ik wilde het feit ter sprake brengen dat The Hitchhiker's Trilogy volledig afhankelijk is van het concept van geconstrueerde planeten, maar dit lijkt iets soortgelijks.
#17
+8
Omega Centauri
2011-06-03 00:23:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het Stargate-universum ontdekte Rush dat de Destiny was gelanceerd om een ​​verborgen bericht te onderzoeken dat op de kosmische microgolfachtergrond is geschreven. Vermoedelijk was enige intelligentie die bestond vóór het bestaan ​​van ons universum in staat om deze boodschap te plaatsen met behulp van onvoorstelbare fysica. Helaas wordt de serie beëindigd, dus we zullen nooit achterhalen wie (of wat) het heeft gemaakt met welk doel. Maar het omvat wel het hele universum!

#18
+7
merk
2011-01-13 00:52:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In massa is dit misschien niet erg groot, maar in termen van de schaal van de afstand die het aflegt, is het ENORM - de stargate is in de stargate-serie. Een reeks wormgattransporten die niet alleen dit melkwegstelsel overspannen, maar ook verbinding maken met een ander (Andromeda) sterrenstelsel.

Het netwerk strekt zich ook uit tot het Pegasus-sterrenstelsel in Stargate Atlantis
De McKay / Carter Intergalactic Gate Bridge zou hier ook een goede kandidaat zijn!
#19
+7
WOPR
2011-06-07 10:40:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat dacht je van de "Fleet of Worlds" - de thuisplaneten van de Pierson's Puppeteer race. Bestaande uit de eigenlijke thuiswereld, "Haard" genaamd, en zijn landbouwwerelden, gerangschikt in een vijfhoekige Klemperer-rozet. en versneld tot 80% van de lichtsnelheid door inertieloze aandrijvingen.

#20
+6
vsz
2012-03-04 03:03:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Cyberiad van Stanisław Lem bouwt iemand een gigantische robot uit bijna alle materie in het heelal. Het hele verhaal is nogal ironisch, maar het kan nog steeds in aanmerking komen.

#21
+5
user1030
2012-03-04 05:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De structuur die eenvoudigweg bekend staat als The City of the Megastructure in Tsutomu Nihei's Blame! lijkt alles te overtreffen anders hier.

Het is een klassiek geconstrueerde structuur (dwz geen kwantum "er is een heel universum binnenin!" uitlopers) die zich ruwweg bolvormig naar buiten uitstrekt vanaf het centrum van het zonnestelsel naar een punt op of voorbij het baan van Jupiter. Het wordt voortdurend uitgebreid en wordt gebouwd door onbeheerste AI's. Het heeft meerdere niveaus ('de megastructuur' verwijst nominaal naar de constructies die de niveaus scheiden, maar is soms ook een afkorting voor het geheel) en dus is het theoretische 'bewoonbare volume' enorm, hoewel in de praktijk maar weinig gebieden zuurstof of zwaartekracht hebben, of gebrek aan moordende androïden, of enz.

Nominaal maakt dit het een Dyson-bol, of liever een reeks Dyson-bollen, maar ik ben niet op de hoogte van enig ander fictief werk dat een Dyson-bol uitbeeldt die zo groot is . Het heeft ook enkele elementen van een Matrioshka-brein, aangezien er een soort computernetwerk doorheen lijkt te lopen.

(muggenzifterij) er * is * tenminste nog één universum binnenin, waarschijnlijk meerdere (Toha Heavy Industries is groter van binnen en sluit aan op alternatieve realiteiten), zelfs meer als je de Netsphere meetelt. Dat neemt echter niets weg van de externe grootte.
#22
+5
merk
2011-01-13 00:50:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb voor de dyson-sfeer gestemd als de grootste realistische. Als je iets wilt dat niet zo groot is, maar misschien wel realistischer - dan komt de cultuur uit de boeken van iain banks. Schepen die mijlen lang zijn, miljoenen mensen huisvesten, andere schepen huisvesten en in staat zijn om andere schepen te bouwen.

niet bekend, zijn het FTL?
Hoe zit het met de meervoudige dysonsferen in het Iain M Banks-boek Matter, over de Shellworld van Sursamen, die enorme dysonsferen zijn die om elkaar heen zijn gewikkeld, met een meer opklimmende race op hogere niveaus. De kern is het super geavanceerde buitenaardse wezen, en op niveau 6 of 7 leven de parasieten van het super geavanceerde buitenaardse wezen, die ver genoeg gevorderd zijn om hun eigen niveau te krijgen. Elke bol is enorm.
@DampeS8N - Ja tegen de FTL. De schepen waren een van mijn favoriete dingen in de Culture-serie. Ze hadden een interessant concept dat hoe zwaarder een schip, hoe hogere snelheden het kon halen. Deze enorme schepen van stadsformaat zouden rond reguliere circuits varen of nieuwe gebieden verkennen, waarbij ze kleinere schepen in verschillende kwadranten lieten vallen en oppikken. Vanwege de ongelijkheid in haalbare snelheden, hadden ze schepen in sleepbootstijl die konden vertragen, een kleiner schip konden oppakken en het vervolgens op snelheid konden brengen voor een rendez-vous.
Hm, als ze FTL waren, dan kunnen ze niet realistischer zijn. Omdat het heel lang zou duren om de Dyson Sphere te maken zonder FTL, maar het zou kunnen.
Ik weet niet zeker of de Shell-werelden Dyson-sferen zijn. Dyson Spheres zijn structuren die zijn ontworpen om een ​​ster te omsluiten en zijn output te verzamelen. De Shell Worlds zijn slechts granaten die op een (zeer grote) bovenbouw zijn gebouwd.
#23
+5
scope_creep
2011-01-17 09:20:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien niet de grootste, maar de computers in David Zindells A Requiem for Homo Sapiens-trilogie, waarbij The Broken God de eerste was, zijn de computers werkelijk enorm en beslaan 300.000 planeten met elke planeetcomputer geassocieerd met een ster om deze van stroom te voorzien. De plot gaat over mensen die van normale mensen worden uitgebreid tot elk van deze computers, en sommige van de enorme computergevoelige entiteiten die worden ontmanteld tot kinderspeelgoed, nadat ze zijn vernietigd. Een werkelijk uitstekende serie boeken die het lezen waard zijn, over het overwicht van de mens, geschreven in de poëtische taal van Zindell.

Wat stelt hen in staat om tussen planeten te communiceren? Een soort FTL-communicatiesysteem?
Communicatie via de Manifold, (de plaats onder kwantumschuim), het soort fundamenten van realiteit of materie. Het lezen waard. Beginnende hoofdheld en zijn stam hebben zichzelf genetisch gemodificeerd tot Neanderthalers die de Manifold doorkruisen in schepen die op zoek zijn naar nieuwe routes. Ik zeg niets meer.
De Wikipedia-plotpagina beschrijft alleen de eerste honderd pagina's van The Broken God. Het is een moeilijk SF-boek.
#24
+3
Martin Schröder
2012-10-22 04:24:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het Perry Rhodan Multiverse hebben we

 1. De Loolandre is het hart van de eindeloze armada met een diameter van minstens vier lichtjaren
 2. Het Tiefenland is een schijvenwereld met een diameter van één lichtjaar (en elke lichtseconden een zenderkoepel)
#25
+3
Workin' class hero
2012-08-15 13:29:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat dacht je van The Stone van Greg Bear's EON . De beschrijving ervan is dat het eindeloos was, groter van binnen dan van buiten; een uitgeholde asteroïde verbond TARDIS-mode met The Way, een cilindrische kunstmatige ruimte met een diameter van twaalf kilometer en oneindige lengte.

In het vervolg, Eternity , wordt onthuld dat de Weg niet werkelijk oneindig is; het eindigt met het openen in een klein universum (eindig maar onbegrensd). De lengte van de Weg is moeilijk te berekenen aan de hand van het boek, maar aangezien het de Geshels minstens enkele duizenden jaren subjectieve tijd kost om er met bijna de lichtsnelheid overheen te reizen, zou een ruwe schatting van een miljard lichtjaar conservatief.

#26
+3
geoffc
2011-06-16 18:52:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het boek Hex van Allen Steele wordt een Dyson-bol beschreven, maar dan gemaakt van zeshoeken, 1000 mijl (K? Ik ben het vergeten, maar 1000 van de eenheden) lang, 100 mijlen breed, elk als een aparte habitat.

Ja, ik weet dat er Dyson-bollen zijn genoemd, maar dit is er een interessant voorbeeld van. 36 biljoen biopods (elke arm van elke hex).

Een ander voorbeeld van Dyson Sphere kan zijn in de Hunted Earth-serie van Roger Mcbride Allen (helaas maar twee boeken, maar geweldige!)

#27
+3
Eastern Monk
2011-02-20 19:36:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat we allemaal "The Death Star" hier vergeten en het ultieme wapen zo groot als een paar honderd zonnen.

Als je naar Star Wars 'Death Star verwijst, is de werkelijke grootte / het volume van de death star niet gespecificeerd in de films, maar het is duidelijk kleiner dan een gasreus en kan door een nietsvermoedende waarnemer worden aangezien voor een maan
"Dat is geen maan ..."
#28
+2
Riduidel
2011-01-12 22:33:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er geen ruimte-operareeks waarin een (duidelijk) verdwenen buitenaards ras letterlijk een melkwegstelsel heeft uitgehouwen? Ik herinner me zelfs dat er een soort toeristen deze melkweg bezoeken. Ik herinner me zelfs dat het geen melkwegstelsel is, het is een ketting van sterren, die met elkaar verbonden zijn door ... een typisch Ancient Disappeared Race-middel. Volgens de uitstekende opmerking van Timday is het de kiimt-thuiswereld in Night's Dawn hyper-enorme trilogie van Peter F. Hamilton.

Vind de details!
Dit zou waarschijnlijk een opmerking moeten zijn.
Mijn gok voor deze: de Kiint homeworlds in The Naked God, derde boek in de Peter F. Hamilton Night's Dawn-trilogie. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Naked_God#Plot_summary.
Ja ! Bedankt @timday
#29
+2
Peter
2012-10-22 02:34:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het Magog World Ship is vrij groot, ik kan geen feiten vinden over zijn grootte, maar het is een zonnestelsel met minstens 11 planeten.

#30
+2
eta-carinae
2013-03-10 12:31:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanaf het tweede seizoen van Lexx creëerde Mantrid een von Neumann-sonde-drone van zijn eigen arm. Uiteindelijk wordt Mantrid misleid om alle Mantrid-drones, die op dat moment alle materie in het oorspronkelijke universum van Mantrid hadden verteerd, naar één plek op te roepen.

De Mantrid-drones verzamelden alle materie in een universum en creëerde kunstmatig een grote crunch toen Mantrid hen opriep naar dezelfde locatie.

#31
  0
Jason
2012-08-27 08:51:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Men zou kunnen zeggen dat het creëren van een parallel universum zou voldoen aan de voorwaarden van de vraag van het OP.

 • Het torbeast in Neal Asher's Cowl creëerde parallelle tijdlijnen.
 • Brandon Mulls Beyonders - ontwikkeld universum
 • Alistair Reynolds ' Absolution Gap - parallel universum dat uiteindelijk is vernietigd door malafide terraforming-machines (geen geconstrueerd universum, maar elk terraforming-systeem dat een universum kan uitschakelen, zou redelijk groot moeten zijn)

en andere ...

#32
  0
matthew craig
2013-03-08 15:55:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het antwoord van de massa ga ik met de zenderstations in star trek voyager allemaal samen daar waar een paar honderd maar elk werd aangedreven door een zwart gat als je maar ze samen hebt, heb je veel massa verzonden ze waren kunstmatig gemaakt

#33
-3
Umbrella Corporation
2012-08-27 12:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Borg's Hypercube.

In Star Trek: Alien Spotlight - Borg strips, vond Picard een punt in Spacetime dat een draaikolk van Temporal Energy was waarop veel toekomstige evenementen plaatsvonden. gebalanceerd (volgens berekeningen van gegevens). Nadat hij er doorheen was gesprongen, kwam Enterprise-E Borg uit de toekomst tegen. Ze vonden Borg's Hypercube die heel erg groot was, waarvoor Enterprise-E op een mier leek.

Is er enig bewijs dat het groter is dan een Dyson Sphere? Ze hebben in ieder geval de grootte van een zonnestelsel, als je ver genoeg uitzoomde om het hele ding te zien, zou je een buitengewoon sterke telescoop nodig hebben om een ​​schip in de buurt te zien.
#34
-4
Umbrella Corporation
2012-08-27 11:41:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cybertron.

Het getransformeerde en ontwikkelde lichaam van Primus. Het was vroeger de thuisplaneet van de Transformers-robot. Het formaat is aanzienlijk groter dan de aarde. Bekijk het lichaam dat opduikt vanuit de ruimebrug voor de aarde, zoals weergegeven in de film Transformers: Dark of the Moon :
Cybertron and EarthDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...