Vraag:
Waarom herinnerde Molly Wemel zich het perronnummer niet?
Scimonster
2014-09-17 19:42:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het eerste Harry Potter-boek vraagt ​​Molly haar kinderen "welk platformnummer is het ook weer?"

Met bonzend hart duwde Harry zijn karretje achter hen aan. Ze stopten en hij ook, net dichtbij genoeg om te horen wat ze zeiden. 'Nu, wat is het perronnummer?' zei de moeder van de jongens. 'Negen en driekwart!' fluisterde een klein meisje, ook roodharig, dat haar hand vasthield. 'Mam, kan ik niet gaan ...' 'Je bent niet oud genoeg, Ginny, wees nu stil. Goed, Percy, jij gaat eerst. ' (Harry Potter en de Steen der Wijzen, Hoofdstuk zes, "De reis van platform negen en driekwart")

Waarom herinnerde ze het zich niet alleen? Ze zou daar de afgelopen 10 jaar kinderen hebben gebracht, om nog maar te zwijgen van haar eigen jaren op Hogwarts.

Misschien gewoon om de kinderen te vermaken? Het is net alsof een oude oma zijn kleinkinderen iets gemakkelijks vraagt ​​zodat ze gelukkig kunnen zijn?
eerste boeken hebben altijd enkele verschillen in vergelijking met latere boeken.
Misschien is er meer dan één platform in de Wizarding World en varieert hun treinschema ...
AilihbyeisCMT - Er zijn
Een nummer dat u slechts één keer (of zelfs twee keer) per jaar gebruikt, vergeet u gemakkelijk. Ik kan me bijvoorbeeld nooit herinneren in welk kiesdistrict (18 of 19?) Ik ben.
Ik denk dat het platform ongeveer om de tien jaar op een ander station wordt herbouwd, omdat Dreuzels uiteindelijk merken dat de tovenaars daar naartoe gaan en het onderzoek beginnen. Misschien is perron negen en driekwart nog maar een paar jaar oud.
@RBarryYoung: heel waar. FWIW, _I_ kende het nummer 9 ¾ niet toen ik op deze vraag klikte, hoewel ik de Harry Potter-boeken vaker heb gelezen en dat wil ik graag toegeven!
@RBarryYoung Dat is eigenlijk een fantastisch punt. Misschien zijn eigen antwoord waard. We onthouden alleen het nummer omdat het belangrijk is voor het verhaal, maar als je in de wereld bent, zijn al die dingen slechts dagelijkse details. Ik herinner me de postcode van mijn ouders niet meer, of het laatste terminalnummer voor Dallas op de luchthaven, of iets dergelijks. Verdorie, ik ben vergeten op welke verdieping sommige van mijn collega's op kantoor zijn. Reactie is zo duidelijk dat het de moeite waard is om als antwoord te posten.
Uit het heelal. Het stelt J K Rowling in staat om het platformnummer in een gesprek te verwerken. Een meer realistisch gesprek zou kunnen beginnen met Molly die zegt "Hier zijn we. Fred en George, jij eerst". Maar dat zou de lezer niet zoveel vertellen.
@leftaroundabout heel waar, ik weet al een tijdje dat ik bleef denken dat het platform 9 1/2 was.
AilijfcbfvCMT bron?
@Lohoris Zie ook [mijn commentaar] (http://scifi.stackexchange.com/questions/67906/why-didnt-molly-weasley-remember-the-platform-number?noredirect=1#comment139064_67914) die deze bewering betwist.
@Lohoris: er is geen canon-bron. Ik wil gewoon geloven dat Harry's kinderen niet gestoord zullen worden door Dreuzelfans als ze in 2017 op het platform aankomen.
Ze vroeg op Parenting.SE "Hoe zorg ik ervoor dat mijn dochter het treinperron herinnert dat ze voor het eerst gebruikt" en kreeg te horen dat ze moest proberen er een spel van te maken en het nummer "vergeten".
Ze weet het niet meer omdat ze dom is.: P.
Zes antwoorden:
#1
+156
alexwlchan
2014-09-17 20:47:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De manier waarop het in de boeken wordt beschreven, laat het klinken alsof het slechts een vraag was die Ginny moest beantwoorden:

"Nu, wat is het platformnummer?" zei de moeder van de jongens.

"Negen en driekwart!" fluisterde een klein meisje, ook roodharig, dat haar hand vasthield. "Mam, kan ik niet gaan ..."

De jongens gaan dwars door de slagboom, dus ze moeten er vlak naast staan. Hieruit volgt dat mevrouw Wemel hen naar het juiste platform heeft geleid, zodat ze weet wat het is.

Er wordt niet vermeld dat ze zenuwachtig of gefrustreerd is (of in ieder geval niet meer dan je zou verwachten met Fred en George als zonen) over het niet kunnen vinden van het platform.


ETA: Ik heb verschillende commentaren gezien die zeiden dat dit misschien iets uit de film was; het is niet. Dit is wat Molly zegt in de film, die Harry hoort na een gesprek met de stafmedewerker van het station:

… natuurlijk elk jaar hetzelfde, boordevol Dreuzels! Kom op: platform negen en driekwart op deze manier.

Ze lijkt niet bijzonder zenuwachtig of bezorgd, behalve om Ginny dicht bij haar te houden en ervoor te zorgen dat ze er allemaal doorheen komen de barrière veilig. Er is nooit enige twijfel over wat het platformnummer is.

De meest populaire manipulatieve! Wemel plotpunt kapot, 1+ komt jouw kant op.
Het klinkt alsof het meer een inconsistente film-plot is, zoals ik me herinner in de film dat ze zenuwachtig / gefrustreerd leek.
In de film was ze zenuwachtig / gefrustreerd omdat ze probeert om 4 kinderen klaar te krijgen om een ​​heel jaar naar school te gaan, terwijl er nog een blijft hangen.
#2
+63
Jack B Nimble
2014-09-17 19:53:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is waarschijnlijk in het voordeel van Ginny. Ginny begint volgend jaar op Zweinstein, en Molly stelt een vraag waarop ze duidelijk het antwoord weet, om te zien of Ginny die kan beantwoorden.

Ze ondervraagt ​​eigenlijk Ginny, zoals ouders vaak doen. Het zou absurd zijn te denken dat Molly het juiste platform niet echt kent of onthoudt. Met bezems, portkeys, Floo-netwerken en Apparation is de Hogwarts-trein waarschijnlijk de enige trein die ooit door magie is geboren.

En in de zes jaar dat Harry naar Hogwarts ging, veranderde het platform niet.

Net zoals de kinderen vragen: "Onthoud waar de auto geparkeerd staat!".
Het [Jeukende lot] (http://thumbnails.hulu.com/8/180/20899_512x288_manicured__dUbNd1oBAkupEzaojxkyBg.jpg)?
Dit antwoord wordt versterkt door het feit dat ze al op de platforms 9 en 10 stonden.
#3
+40
Valorum
2014-09-17 22:24:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De kans is groot dat ze echt probeert uit te zoeken welk platform ze zullen gebruiken. In het Pottermore-moment op platform 9 3/4 merkt JKR op dat er andere "fractionele platforms" waren die tovenaartreinen gebruiken om heksen en tovenaars naar verschillende magische bestemmingen te vervoeren.

Het is heel goed mogelijk dat de Hogwarts Express in andere jaren vertrok vanaf een ander platform en ze zoekt naar een bevestiging van welk platform ze zullen vertrekken deze keer ;

"Bij het kiezen van het nummer van het verborgen platform dat jonge heksen en tovenaars naar de kostschool zou brengen, besloot ik dat het een getal zou moeten zijn tussen die van de Dreuzelplatforms - daarom was duidelijk een fractie. Dit deed de interessante vraag rijzen hoeveel andere fractionele platforms er tussen de platforms met een volledig nummer op King's Cross lagen, en concludeerde ik dat dat er waarschijnlijk nogal wat waren.

Hoewel deze nooit in het boek worden genoemd, denk ik graag dat het mogelijk is om een ​​versie van de Oriënt-Express mee te nemen naar dorpen met alleen tovenaars in continentaal Europa ( probeer platform zeven en een half), en dat andere platforms naar behoefte kunnen worden geopend, bijvoorbeeld voor grote, op e-off evenementen zoals Celestina Warbeck-concerten (zie uw ticket voor details). "

dit waren ook mijn gedachten, het lijkt mij verdacht dat 2 keer per jaar een massa vreemd geklede mensen, sommigen met uilen, rondhingen in hetzelfde gebied op het treinstation, het lijkt veel aannemelijker dat de Zweinstein-trein zou kunnen overstappen elke paar jaar.
@Himarm - Als je denkt dat dat raar genoeg is om dreuzel-aandacht te trekken, dan ben je duidelijk nog nooit bij een vertoning van de Rocky Horror Show geweest.
@Himarm Of zowat elke anime-conventie
@Richard onthoud dat het zich afspeelde in de vroege jaren 90, laat staan ​​gekheid in conventies
Nou, en als ze al honderden jaren naar 9 3/4 waren gegaan (de trein lijkt ongeveer 1860-80-achtig te zijn) zou dat nog achterdochtiger zijn.
@Himarm In de Epiloog, die meer dan 20 jaar later plaatsvindt, staan ​​ze nog steeds op 9 3/4. En ik denk dat ze in het geheugen van Sneep ook op 9 3/4 staan. Dat is een periode van wat, ~ 50 jaar?
@scimonster - Ja, maar dat vertegenwoordigt slechts 8 van de 40+
Het drong niet eens tot me door dat er meer dan één trein in het station zou zijn.* 'JKR merkt op dat er andere "fractionele platforms" waren' *.Het is volkomen logisch dat er misschien anderen zijn die verschillende richtingen uitgaan.+1 verbijsterd: P.
Hebben we enig bewijs dat de Hogwarts Express ooit een ander platform heeft gebruikt?
@ibid.Geen.Maar wie weet hoe vaak ze het in meer dan 40 jaar hebben verplaatst?
Ja, maar vreemd genoeg staat het elke keer dat het boek het vermeldt op hetzelfde platform.
@ibid - Nou, de laatste 3 jaar is mijn trein naar huis vertrokken vanaf hetzelfde perron.Vanaf morgen zal het veranderen (voor een jaar) terwijl ze wat baanrenovaties uitvoeren.
Als ze andere fractionele platforms gebruikten, is het ook mogelijk dat ze ook andere stations gebruikten, voor magische bestemmingen in andere delen van het land (of in andere landen).Perron 1 en 3/8 bij Waterloo voor de Magische Kanaaltunnel, misschien (ongeveer 100 jaar ouder dan de Dreuzelkanaaltunnel).:)
#4
+16
RBarryYoung
2014-09-18 19:25:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het meest waarschijnlijke antwoord is ook het eenvoudigste (en minst interessante). Ze is het waarschijnlijk vergeten omdat ze het niet zo vaak gebruikt.

Een nummer dat u slechts één keer (of zelfs twee keer) per jaar gebruikt, vergeet u gemakkelijk. Ik kan me bijvoorbeeld nooit herinneren in welk lokaal kiesdistrict (18 of 19?) Ik ben. Wie herinnert zich het nummer van hun rijbewijs?

OK, dat is meestal een lang nummer, maar hoe zit het met het nummer van uw congresdistrict? Hoe zit het met het adres van uw school? Dit zijn allemaal dingen die we vaak vergeten, niet omdat ze moeilijk te onthouden zijn, maar simpelweg omdat we ze niet zo vaak gebruiken, en bij de jaarlijkse of halfjaarlijkse gelegenheid die we doen, kunnen we het gewoon opzoeken ( of vraag het iemand anders), dus het is niet echt de moeite waard om te proberen om de lange termijn te onthouden.

Vergeet niet dat het nummer op hun kaartjes staat en dat ze op de juiste plek stond voordat ze het vroeg.
@Scimonster Ik neem aan dat je nog nooit hebt gevlogen of zo. Vrij gewoon om te zijn als: "Wat moet ik doen?" en moet je ticket opnieuw bekijken, zelfs als je er vlak voor staat om het dubbel te controleren.
@asteri Nee, nooit gehad tijdens het vliegen. :)
Ik moet zeggen dat ik nooit problemen heb gehad om een ​​lang nummer te onthouden - rijbewijs, creditcard, ik kan ze afrollen als dat nodig is. Ik zou het nu doen om het te bewijzen, maar ik hou van mijn identiteit waar die is, dank je.
#5
+16
Tacroy
2015-05-24 08:35:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom denk je dat ze het platformnummer niet heeft onthouden? Ouders (en andere onderwijzers) stellen vaak vragen waarvan ze het antwoord weten, met als doel dat hun kinderen het antwoord geven; het is een hulpmiddel dat het kind helpt feiten te onthouden.

Het is alsof je naar een pretpark gaat en je kinderen vraagt ​​"Oké kinderen, waar hebben we geparkeerd?" zodat uw kinderen onthouden waar de auto is als het gezin gescheiden raakt.

#6
  0
NicolasTSH
2015-07-22 05:09:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik las over een complottheorie: ze zei het met opzet om Harry naar zijn familie te lokken (Perkamentus waarschuwde haar voor Harry) maar complottheorieën verdienen geen aandacht, hoewel deze specifieke theorie interessant is.

Naar mijn mening is dit een ECHTE vraag, het is mogelijk dat het platform in zijn tijd een ander nummer had.

Dit is misschien beter als opmerking dan als antwoord.Als je voldoende reputatie hebt behaald, kun je reacties op berichten plaatsen!In de tussentijd raad ik je aan om onze [tour] (http://scifi.stackexchange.com/tour) te doorlopen - je krijgt een badge!
Akkoord.Fan-theorieën zijn leuk, maar dit is geen antwoord op de gestelde vraag, behalve heel tangentieel
Voordat jullie me vragen '' Maar ze brengt zijn zoons een paar jaar geleden naar het podium ''. Het zou Arthur Wemel kunnen zijn die zijn kinderen naar het podium brengt.Misschien werkt ze nog niet op de bediening.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...