Vraag:
Zijn E.T. en Star Wars in hetzelfde universum?
Flimzy
2011-11-01 14:00:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een antwoord over de Star Wars-tijdlijn, gebruikt de verschijning van ET-achtige wezens in het Star Wars-universum als referentiekader voor het dateren van de sagen ten opzichte van onze huidige tijd.

Ik herinner me dat ik de ET-achtige wezens opmerkte en besprak toen ik de film ook zag, maar is er een verklaring in het universum voor, of een in het universum samenhangen van de twee verhalen?

Of is het gewoon een schattig Hollywood-knipoogje van Star Wars naar de E.T. franchise?

HoloNet News Vol. 531 50 vermeldt ook dat senator Grebleips van Brodo Asogi een expeditie naar een ander sterrenstelsel financierde. Dit is een andere verwijzing naar E.T., aangezien E.T. bezoekt de aarde vanuit een ander sterrenstelsel in de film. Maar zijn sterrenoorlogen niet lang geleden?
@nonoway: Ja, maar het is ver weg, dus het kan even duren om hier te komen ...
In de film E.T. is er een scène waarin de kinderen op Halloween zijn, waarin we [een kind in een Yoda-kostuum] zien (http://starwars.wikia.com/wiki/File:Yoda_in_ET.jpg). Voor mij is dit het bewijs dat Star Wars fictie is binnen de E.T. universum. Ik zou dit als antwoord posten, maar ik heb niet de vereiste 10 rep van deze stack-uitwisseling.
Gezien het feit dat er * mensen * zijn in het freakin 'Star Wars-universum, zou het uiterlijk van E.T.'s nauwelijks schokkend moeten zijn.
@alex.jordan ja, en ik wed dat je gelooft dat aliens nooit in Roswell zijn geland. :) Alleen omdat mensen het fictie noemen, wil nog niet zeggen dat het nooit is gebeurd. Onthoud dat ST lang geleden plaatsvond, en zoals user3227 aangeeft, waren er expedities naar andere sterrenstelsels * zelfs toen *. Het is waarschijnlijk dat zo'n expeditie de aarde heeft bereikt en het verhaal heeft verteld aan ET's George Lucas.
Drie antwoorden:
#1
+220
DVK-on-Ahch-To
2011-11-01 14:52:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL; DR-antwoord : Ja. Als grap / paasei / cross-merchandising / vriendelijke grap / wat dan ook, hebben Spielberg en Lucas genoeg canoninformatie in hun universums geplaatst om te suggereren dat E.T. is echt een alien van een soort in een Star Wars Galaxy.


De twee regisseurs (Spielberg en Lucas) gingen samen naar de filmschool (waar ze THX 1138 maakten). Omdat ze elkaar kenden en in het verleden hebben samengewerkt, is het ook zeer aannemelijk dat ze met elkaar hebben samengewerkt aan E.T. die deel uitmaken van Star Wars.


ET's soorten heetten officieel The Children of the Green Planet , hun planeet heette Brodo Asogi


Achtergrondinformatie over de cross-over geschiedenis :

The Children of the Green Planet zijn een gastoptreden van de beroemde aliens uit de film ET uit 1982 van Steven Spielberg het buitenaardse. Deze wezens werden in de film ingevoegd om een ​​belofte waar te maken - nadat Steven Spielberg een Yoda-cameo en Star Wars-speelgoed in E.T. had opgenomen, beloofde George Lucas een E.T. cameo in de volgende Star Wars-film die hij maakte - The Phantom Menace.

Opmerking: in dit antwoord zijn alle citaten afkomstig van het Wikia-artikel dat hierboven is gelinkt, enigszins geherformuleerd en verbeterd.

Hoofdlink # 1: Visueel bewijs:

Zo ziet ET eruit:

enter image description here enter image description here

In " Star Wars Episode I: The Phantom Menace ", in de Galactic Senate, zien we het beeld van de senatoren uit Brogo Asogi (niet genoemd in de film) - die er 100 lijken % like ET:

enter image description here


Hoofdlink # 2: Soort / planeetnaam:

  • " ET: The Book of the Green Planet " (een boek uit de ET-franchise dat het vervolg is op de roman van de film) vermeldt op pagina 19 dat Brodo Asogi was een van de vele namen die aan de thuiswereld van ET werden gegeven, die zich allemaal vertalen naar 'Groene Planeet' en ' Kinderen van de Groene Planeet ' als de vertaalde naam van ET's soort.

  • In Star Wars Universe wordt dezelfde thuiswereldnaam gegeven aan de soort in het Cloak of Deception-boek (maar de soort naam is niet gespecificeerd).

  • De soort wordt genoemd in HoloNet News Vol. 531 50 die Senator Grebleips * van Brodo Asogi noemt.


Andere links:

Ten eerste, het "easter egg - Star Wars in ET" waarmee de hele crossover begon:

When ET gaat trick-or-treat met de kinderen, ziet hij een kind met een Yoda-masker en begint dat kind te volgen terwijl hij zegt: "Home ... home ..." (Componist John Williams voegde een fragment van zijn "Yoda Theme" uit The Empire Strikes Back to begeleiden deze scène.). Dit zou kunnen worden geïnterpreteerd als E.T. herkent een bekende soort uit zijn thuisstelsel.

Aanvullende SW-links naar ET:

HoloNet News Vol. 531 50 vermeldt ook dat senator Grebleips van Brodo Asogi een expeditie naar een ander sterrenstelsel financierde. Dit is een andere verwijzing naar E.T., aangezien E.T. bezoekt de aarde vanuit een ander sterrenstelsel in de film.

Pat Welsh, de vrouw die de stem deed voor E.T. in E.T. the Extra-Terrestrial, deed ook de stem voor de premiejager Boushh in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi.

* Verschillende mensen hebben melding gemaakt van het feit dat ' Grebleips 'is' Spielberg 'achterstevoren gespeld, als een ander gerelateerd paasei.

Voor verdere bevestiging van Lucas zelf, zie @Beofett's [uitstekend antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/a/13035/976)
Steven Spielberg was heel dichtbij, in feite regisseerde hij enkele scènes uit wraak van de sith, volgens een J.W. rinzler's boek: The Making of Star wars Revenge of the sith. (Ik geef toe dat mijn herinnering aan dat boek wazig is, het is al een tijdje geleden dat ik het voor het laatst heb gelezen). Ik herinner me nog vaag dat het oorspronkelijk een idee was dat door de kunstenaars van ILM was uitgebroed ... Jullie kunnen het allemaal zelf controleren, het is een boek dat de moeite waard is om te lezen.
#2
+63
Beofett
2012-03-13 17:49:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om het uitstekende antwoord van DVK uit te breiden, heb ik een bron gevonden die bevestigt dat de soorten die in TPM worden getoond in feite dezelfde soort zijn als in ET: een interview met George Lucas zelf (nadruk mine):

Een groet en suggestie uit Denemarken. In The Phantom Menace is er een cameo-optreden in een van de senaatskamers, door enkele van de E.T.'s. Zoals in E.T .: The Extraterrestrial film van Steven Spielberg. Omdat ze een gevestigde race in het Star Wars-universum moeten zijn, zou er niets mis zijn om ze in een andere cameo-rol (len) te hebben, hetzij in de nieuwe Star Wars-tv-serie of in toekomstige films. Met goedkeuring van Spielberg, natuurlijk. Omdat ze een race zijn gewijd aan wetenschap en verkenning, zouden ze gemakkelijk in het bekende Star Wars-universum kunnen passen.

...

George Lucas : The probleem is dat de ET ontwerp is eigendom van Universal Studios. Steven en Universal lieten me de ET's een fractie van een seconde zien , maar we zouden ze eigenlijk nooit gebruiken in een van de komende Star Wars-tv-shows of de toekomstige films. We hebben veel nieuwe soorten buitenaardse wezens om te onthullen en we hoeven de soorten van E.T. niet verder te screenen.

Het is buiten het universum duidelijk dat ze hetzelfde zijn. In het universum is het minder duidelijk, daar gaat de vraag over.
@RCToaster Eigenlijk beweerden sommige mensen dat er niet genoeg bewijs was, zelfs niet met de eerder genoemde bronnen buiten het universum, om te beweren dat ze hetzelfde waren. Bijv. het antwoord hieronder beweert dat we niet weten of ze er zelfs hetzelfde uitzien vanaf de verspilling. Hoewel het niets rechtstreeks in het universum citeert, kwalificeert het zich als een ["Woord van God"] (http://meta.scifi.stackexchange.com/a/1546/1359) antwoord, en kan het daarom als een legitiem worden beschouwd uitleg in het universum.
Let op het geaccepteerde antwoord op deze [metavraag die bespreekt wat in het universum inhoudt] (http://meta.scifi.stackexchange.com/q/1541/1359) stelt expliciet dat interviews in het universum verklaringen kunnen zijn, dus als de neerwaartse stemmen zijn omdat mensen denken dat mijn antwoord buiten het universum ligt, nodig ik de kiezers uit om deel te nemen aan de meta, zoals ons huidige beleid anders impliceert.
@Beofett - aangezien mijn antwoord 8 DV's opleverde, vermoed ik dat uw stemmers eerder mensen zijn die denken dat er geen verband is, en "het is belachelijk om iets anders te suggereren". +1 van mij, en eerlijk gezegd is jouw bewijs beter dan mijn antwoord.
#3
+15
Kirsty McNair
2012-02-29 21:04:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het bewijs dat ET en Star Wars een universum delen, is verre van overtuigend.

Als we strikt gebruik maken van canonmateriaal uit de films, hebben we alleen een foto van buitenaardse wezens die vanaf de taille op ET lijken, waarvan DVK een foto heeft gegeven.

We weten niet of ze volledig op ET lijken of dat ze, zelfs als ze dat wel doen, in feite van dezelfde soort zijn. Het zou gemakkelijk zijn om een ​​Centari bijvoorbeeld voor een Mens te verwarren.

Het meeste bewijs dat ze in hetzelfde universum zijn, komt van het uitgebreide universum of niet-canonwerk. Senator Grebleips die bijvoorbeeld een reis naar een ander sterrenstelsel financiert, heeft niet per se iets te maken met de reis van ET.

Er zijn daar genoeg punten om dingen aan elkaar te koppelen en een redelijk redelijke conclusie te trekken dat ET en Star Wars kunnen een universum delen.

Aan de andere kant wordt een duidelijk voorbeeld van een masker van Yoda gezien in ET Dit zou elke theorie over het delen van een universum ongeldig kunnen maken, maar het kan ook gewoon een paasei zijn om kijkers te helpen de verbinding te maken.

enter image description here

Dit betekent dat alle overeenkomsten tussen ET en een buitenaards ras in het Star Wars-sterrenstelsel is gewoon toeval. Star Wars is absoluut fictie binnen het ET-universum, en kan dus niet per definitie hetzelfde universum delen.

Waarom kan het bestaan ​​van Star Wars in ET niet het toeval zijn? Of waarom kan het geen documentaire zijn? Of is het misschien door de regering samengesteld uit found footage om de mensheid klaar te maken om echte buitenaardse wezens te ontmoeten?
Aangezien SW niet alleen in een melkwegstelsel ver, ver weg speelt, maar ook lang geleden, zou je kunnen _speculeren_ dat ET's soort sindsdien naar ons melkwegstelsel is gereisd, en de zuidwestelijke franchise van de aardbewoners is de echo van een onderbewuste herinnering aan dat melkwegstelsel ver weg. , ver weg...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...