Vraag:
Was de Millennium Falcon eenmalig of werd hij in massa geproduceerd?
Kai Qing
2016-02-02 03:09:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Specificeren de boeken ooit of er al dan niet een ander schip van dit merk bestaat? Of is het echt uniek? Misschien hebben fabrikanten lang geleden in een melkwegstelsel ver weg enkele eenmalige eenheden gemaakt, maar hier is het zeldzaam voor iets waarvan je zou denken dat het behoorlijk duur is om te bouwen.

In de X-Wing en Tie Fighter computerspellen bestonden andere schepen van dat model, maar ik weet niet of het specifieke merk en model ooit in een van de noviteiten is genoemd.
De Millennium Falcon is een aangepast vrachtschip.
Voeg een legends-tag toe als u EU-antwoorden wilt, anders is uw beste gok de Visual Dictionary.
Ik betwijfel ten zeerste dat * enig * "commodity" -ruimteschip als eenmalig kan worden gebouwd.Je kunt misschien een speeder bouwen als je de onderdelen hebt, of een enorm groot ruimtestation bouwen als je het budget hebt, maar een eenmalig gebouwd vrachtschip met hyperspace zou gewoon te duur zijn.
Acht antwoorden:
#1
+97
KutuluMike
2016-02-02 03:19:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Millenium Falcon is niet uniek; het was een model YT-1300f Corellian licht vrachtschip. Dit impliceert dat er andere soortgelijke schepen zijn, inclusief andere variaties op het YT-1300-model.

U kunt veel informatie over de Millennium Falcon vinden in een begeleidend boek, Star Wars: The Force Awakens: Incredible Cross-Sections . Het modelnummer verschijnt ook minstens één keer op het scherm: in Star Wars: Rebels aflevering "Fighter Flight" op een poster.

Merk echter op dat het Millenium Falcon is in hoge mate aangepast; een deel van het maatwerk wordt genoemd in The Force Awakens . Het is niet duidelijk hoeveel van het schip in voorraad is en hoeveel er op maat is.


Als je bereid bent om buiten Canon naar Legends te gaan, het modelnummer van het schip en andere soortgelijke Corellian lichte vrachtschepen, zijn te zien in sommige videogames, en er is een hele roman genaamd Millennium Falcon die de geschiedenis beschrijft. Het schip had het serienummer YT-1300 492727ZED, een van de vele van dergelijke schepen, maar vanaf het begin werd aangetoond dat het schip enkele "eigenaardigheden" had om het te onderscheiden van zijn tegenhangers.

In Legends was het schip ook ten minste één keer vernietigd en opnieuw opgebouwd, dus het valt te betwisten of het nog steeds hetzelfde schip is of niet.

Tegen de tijd van TFA denk ik dat de Falcon geluk zou hebben als een klein onderdeel ervan fabrieksorigineel was.
Volgens [SW Wikia] (http://starwars.wikia.com/wiki/YT-1300_light_freighter) werd het "YT-1300" -modelnummer vermeld in de Star Wars Rebels-cartoon (die als canon wordt beschouwd) op een poster.
Ook in de Force Awakens-roman: * "Rapporten van onze troopers op de grond geven aan dat de droid ontsnapte aan gevangenneming door te vluchten op een gestolen Corelliaans vrachtschip, een YT-model." *
Een klein technisch detail om te suggereren dat er "vergelijkbare YT1300a – e-modellen" zijn - dat is niet _noodzakelijk_ waar.De _f_ zou kunnen zijn voor ‘vracht (er)’, in welk geval er een YT1300c (vracht) of een YT1300p (passagier) kan zijn geweest, maar niet noodzakelijk een alfabetische reeks a – e.
Akkoord.Voorbeeld: je hebt TIE / LN en TIE / IN, maar dat betekent niet dat AN-KN bestaat
Het is van hem / haar / zijn.
Tijd voor een [Ship of Theseus] (https://en.wikipedia.org/wiki/Ship_of_Theseus) referentie :)
@BinaryWorrier, Ik heb veel nagedacht over deze kwestie met betrekking tot auto's, en ik heb vastgesteld dat de ziel van de auto (het stuk dat het zijn essentie geeft) het reservoir voor de ruitensproeiervloeistof is.Ik weet niet zeker of de Falcon een van deze had, maar het zou kunnen :)
De Millenium Falcon is als een Series Land Rover.Honderdduizenden gebouwd, maar eentje die nog steeds in gebruik is, heeft heel weinig originele onderdelen en tenzij de eigenaar een echte pureist is, waarschijnlijk nogal wat upgrades van de originele specificaties.
In de Thrawn-trilogie vindt het imperium een andere yt1300-lookalike om te proberen Leia te ontvoeren.
#2
+93
HorusKol
2016-02-02 04:57:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals gezegd is de Millenium Falcon een sterk gemodificeerd YT-1300f-vrachtschip.

Als je goed kijkt in Attack of the Clones en Revenge of the Sith, kun je andere schepen van hetzelfde zien class:

YT-1300f freighters (Millenium Falcon type) in Star Wars prequels

Afbeeldingsbron: 10 verborgen details in Star Wars-films, Screen Rant

Het is vermeldenswaard dat we in de onderste afbeelding naar de daadwerkelijke Millennium Falcon kijken.
Dat is best netjes.De bovenste vooral omdat het suggereert dat een van de mods de cockpit was die aan de zijkant uitsteekt.
@WadCheber - bedankt, dat stukje vergeten ... maar toch, drie YT-1300's in de AotC-scène daar
@KaiQing - ze zouden een eerder model kunnen zijn ...
@WadCheber Dat wordt ook beweerd in de beeldbron, maar hoe wordt dat bepaald?
@Zommuter: Vergelijk met de bovenste afbeelding.Cockpit naar rechts, sateliet schotel bovenop.Geen van beide YT-1300 in de bovenste afbeelding heeft die.
@DevSolar Dat is een goede indicator, maar is er een officiële verklaring hierover?
@Zommuter: Ik boog * lang * geleden weg uit dit "officiële" ding.Voor mij persoonlijk, wat ik las in mijn WestEndGames Star Wars 2e editie.RPG-boek zal * voor altijd * "canon" blijven, en de prequels zijn nooit gebeurd.Ik ben op die manier gelukkiger.;-)
@DevSolar Goed idee - nogmaals, dit betekent dat je Doctor Who misschien niet leuk vindt: P
@Zommuter: Dat is waarom, ondanks dat YouTube-fragmenten er verleidelijk uitzagen, ik nooit ging zitten om het echt te bekijken.Soms is * dromen * over dingen veel beter dan er echt achter te komen.(Medichlorians, mijn achterkant ...) ;-)
@DevSolar Mocht je dat ooit doen, begin dan met de 2005-serie (die met Christopher Eccleston), tenminste _I_ kan de oude serie nog steeds niet waarderen ...
@Zommuter - Ik geloof dat Lucas er commentaar op heeft gegeven.
@DevSolar [Dit andere antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/a/117165/15742) geeft aan dat de cockpit en andere items standaardopties waren, niet Han's persoonlijke knutselwerk.
@DevSolar ging met de WEG-referentie, er was een opmerking in het Source Book over de YT-1300-serie."Je zou duizend YT-1300's kunnen nemen en in een jaar zou je duizend verschillende schepen hebben".Dus dat adresseert tenminste dat er een grote porduction van het model is.
@DevSolar - ha haa!Ik voel me grotendeels hetzelfde.Wat was er vóór A New Hope?Niets.Ik heb niet eens besloten of ik accepteer dat geweld ontwaakt totdat ik zeker weet waarom Harrison Ford op de aftiteling staat voor ep 8
Ik zie minstens 3 "Puddle Jumpers" van SG: Atlantis in dat schilderij ...
niet helemaal - ik denk dat de "plasjumpers" die je ziet vierkanter zijn dan de SG: A-exemplaren
#3
+56
Chro
2016-02-02 22:34:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een officiële Millennium Falcon Haynes-handleiding. Het eerste deel van het boek bespreekt alle modellen van de YT-1300 Corellian Freighter die te koop zijn en gaat later in op details over de daadwerkelijke Millennium Falcon en zijn aanpassingen.

In de 4e afbeelding op Amazon (hieronder weergegeven) kun je het detailniveau zien dat voor het boek is gemaakt. Het toont enkele van de vele configuraties waarin u uw eigen vrachtschip kunt krijgen. Modified YT-1300 Corellian Freighter options

#4
+23
Au101
2016-02-02 03:30:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Denk als volgt aan de Millennium Falcon:

enter image description here

Er zijn veel Nissan Skylines, maar dit is een sterk aangepaste ( binnen het "universum" van de Fast and the Furious -films, en ook in de echte wereld) en is daarom uniek. Er is maar één Millennium Falcon. Maar een. Maar het is een aangepaste versie van een vrij algemeen vrachtschip. Inderdaad, in het oude Legends-spel Star Wars: Rebel Assault II: The Hidden Empire heb je "The Corellia Star":

enter image description here

Ik hou van je analogie, maar ik denk, beter gezegd, het is als http://imgur.com/ToF08jW
@corsiKa +1, maar ik denk nog nauwkeuriger, maar ten koste van het feit dat het minder een analogie is, is het als https://i.stack.imgur.com/N01aT.jpg
lol.ja ik dacht zoiets.Sommige mensen houden van de maagdelijke mobiele man die eenmalige ontwerpen maakt, dus je weet maar nooit.Maar ik zou zeggen dat zelfs als er maar één millenniumvalk bij naam is, het niet unieker is dan welk basisvoertuig dan ook dat is aangepast.Iemand heeft er een aantal gemaakt.Iemand anders heeft er een omgebouwd tot een superschip en het een naam gegeven.werkt voor mij
@corsiKa hoewel je zou moeten zien wat er onder de motorkap zit;)
#5
+15
ThePopMachine
2016-02-03 23:49:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om een ​​volledig filmcanon-antwoord te geven, in The Force Awakens :

Nadat Han Rey heeft geïnformeerd dat ze op de Millennium Falcon zijn, hebben we de volgende regel 1

REY: (verrast) Dit is de Millenium Falcon! Dit is het schip dat de Kessel Run in 14 parsecs heeft gedaan!

Aangezien Rey een expert is op het gebied van berging en scheepsmodellen, en aangezien ze weet van de Kessel Run, kunnen we redelijkerwijs concluderen dat:

  1. Ze weet hoe een YT-1300 Correlian vrachtschip eruitziet.
  2. Ze weet dat de Millenium Falcon een YT-1300 was.

Toch vermoedde ze niet dat het schip in het autokerkhof de Millenium Falcon was. Daarom moet het zo zijn dat de Millennium Falcon niet uniek is .


1 Ik ga vanaf geheugen, als iemand het exacte citaat uit de novelle heeft, update dan

waar waar ... dat is logisch.Misschien weet ze dat YT-1300 een oud model is, zoals Al Bundy's Dodge in Married with Children.Maar had niet overwogen dat deze specifieke valk de beroemde valk was.Fijne logica
14 was het verkeerde cijfer, dus Han corrigeerde haar onmiddellijk.
@musicwithoutpaper: Ja, en ...
Sorry, maar het is een misvatting om die twee gevolgtrekkingen uit die lijn te trekken.Het zou veel redelijker zijn om te concluderen dat ze geen idee had hoe de Millennium Falcon eruit zag, laat staan dat het een YT-1300 was, of dat ze wist dat het schip waarin ze zich bevond een YT-1300 was.De meeste mensen zullen een schoolbus herkennen als een bus, maar kunnen je niet vertellen welk merk / model het is.Of iemand had kunnen horen van de [Thrust2] (https://en.wikipedia.org/wiki/Thrust2) die het snelheidsrecord over land vestigde in 1983, maar dat betekent niet dat ze enig idee hebben hoe het eruit ziet of hoe het eruit zou kunnen zienuit als het op een autoshow of autosloperij was.
Is dit een echt citaat wat ze zegt?Is parsec (eerder `((km / s) / Mpc)`) niet een eenheid die een afstand uitdrukt?Dus aangezien de Kessel-afdaling een route is, betekent dit dan dat deze een afstand heeft van 14 parsec?Maar wat is in dit geval de relatie tot het ruimteschip?.... Ik ben in de war.
@Zaibis: Eh ... ben je echt nog nooit eerder aan het debat over * parsec * blootgesteld ??![Zie] (http://scifi.stackexchange.com/questions/20359/kessel-run-in-12-parsecs-screenplay-error-or-part-of-the-movie)
@YLearn: Dit is geen theorie van logische klasse.Het gaat er niet om of je dat formeel kunt afleiden.Ik zei dat je dat * redelijkerwijs kunt afleiden *.De duidelijke indruk, gebaseerd op haar uitdrukking en houding en aangezien Rey zeer goed geïnformeerd lijkt te zijn over schepen en de Millenium Falcon die het Kessel Run-record breekt (blijkbaar nog steeds vasthoudt), is dat ze hoogstwaarschijnlijk (1) en (2) kent.Het een drogreden noemen en dan (ongegrond) beweren dat het "veel waarschijnlijker" is om iets anders af te leiden, is de drogreden.... (vervolg)
Rey is een expert.Denk je niet dat een liefhebber zou weten hoe Thrust2 eruitziet, maar het niet zou kunnen identificeren ten opzichte van een ander vergelijkbaar voertuig.Als een liefhebber dat voertuig in een verlaten pakhuis tegenkwam en iemand zei dat het Thrust2 was, denk je dan niet dat ze zouden zeggen: "Dit is Thrust2! Dit is de auto die het snelheidsrecord over land van 650 kilogram per lumen heeft overtroffen.! "
#6
+9
PRMan
2016-02-03 05:32:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Star Wars zegt Han 3 dingen die verwijzen naar de aanpassingen:

  1. Het heeft beter dan verwachte sublight- en lightspeed-engines dan je zou verwachten van dat soort vrachtschip. ("Ze heeft het waar het telt, jochie.")

  2. Het heeft een lightspeed-motor die afstanden naast zwaartekrachtputten kan verkorten ("Het zorgde ervoor dat de Kessel onder de 12 parsecs "). In de romans wordt hiermee bedoeld dat een betere lichtsnelheidsmotor dichter bij sterren kan komen en kortere paden kan nemen dan mogelijk zou zijn met een kleinere motor. Zeer handig om weg te komen van Imperial Star Destroyers.

  3. Het heeft verborgen laadruimten die blijkbaar ERG goed zijn in het voor de gek houden van scanners. ("Ik gebruik ze om te smokkelen. Ik had nooit gedacht dat ik mezelf erin zou smokkelen.")

Het is niet duidelijk of hij het op die manier heeft gewonnen of het heeft aangepast zichzelf. Maar dit alles impliceert dat het een standaard vrachtschip is dat speciaal is aangepast voor smokkel.

Hallo, welkom bij SF&F!Dit beantwoordt de vraag niet direct en lijkt meer op een opmerking op de post van iemand anders.Dit kan echter worden uitgebreid om de vraag misschien te beantwoorden.Zoals het er nu uitziet, kan uw antwoord worden gemarkeerd voor verwijdering.
Nu we het toch over het onderwerp hebben: is er ooit uitgelegd waarom de Millennium Falcon zo'n geweldig gevechtsschip is?Het is een licht vrachtschip, maar het kan nog steeds gemakkelijk met Tie-Fighters omgaan.
Om eerlijk te zijn, de scanners waren nog niet echt gebruikt toen Han verklaarde: "Ik gebruik [de verborgen vrachtruimten] voor smokkel", dus we weten niet echt of ze de scanners voor de gek houden of niet.
Vergeet niet: "Ik heb zelf veel speciale wijzigingen aangebracht."
#7
+3
Captain Cranium
2016-02-03 20:24:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hoop dat ik dit correct doe, om te verwijzen naar een bestaande vraag en antwoord. Niet letterlijk een duplicaat, maar in feite is de inhoud gedekt. ​​

De betekenis van deze vraag kwam aan de orde in de bespreking van een andere die werd beantwoord op 'Wat is de romp en structuur van de Millennium Falcon gemaakt van? '. Het betreft het Haynes-handboek, zoals hier is vermeld.

De essentie is dat de Falcon qua productie niet meer eenmalig is dan welke andere YT-1300 ook, in het gevoel dat meerdere ontwerpopties zo flexibel waren om mee te beginnen dat de term niet echt van toepassing is. Alle YT-1300's waren daarom een ​​soort eenmalige exemplaren, maar dit exemplaar lijkt in de loop van de tijd nog unieker (tm) te zijn geworden sinds de fabricage.

Dat is inderdaad een mooie vraag, maar ik zou niet zeggen dat je er een duplicaat van zou kunnen afleiden, zelfs als de stof daar ergens in zit.Ik heb deze vraag gepost omdat ik deze niet kon vinden in basiszoekopdrachten op deze site.Ik voelde dat het bedekt moest zijn.
Prima, wat mij betreft.Ik concurreer niet, maar vestig de aandacht op iets waardoor dit opeens nogal vertrouwd overkwam.Ik hoop dat mijn eerdere inspanningen kunnen helpen.
@CaptainCranium: alleen omdat een antwoord op een andere vraag terloops een versnapering noemt die - als je met je ogen dichtknijpt en je hoofd precies goed kantelt - kan worden opgevat als een antwoord op deze vraag, betekent *** NIET *** dat de vragenzijn duplicaten.Twee vragen zijn duplicaten als en slechts als ze hetzelfde stellen;antwoorden kunnen dit niet veranderen.
@Martha Het lijkt erop dat je niet helemaal hebt gelezen of begrepen wat ik schreef: ik zorgde ervoor dat ik _niet_ een duplicaat verkondigde.Dat was het punt om veel relevante informatie in de buurt aan te geven, zonder OP te bekritiseren omdat het niet de hele wereld had gelezen voordat het ernaar vroeg.Toch bedankt voor de grap over 'terloops, een versnapering', wanneer het volledige gedetailleerde antwoord op een _andere_ vraag nuttig is voor deze vraag.
#8
+1
joseph mark Hadley
2017-10-04 21:28:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Heir to the Empire (onderdeel van de Empire-trilogie van Timothy Zahn) gebruiken de Nogrhi-commando's een YT-1300 om Han en Leia te misleiden zodat ze hen kunnen ontvoeren. Han is oprecht verrast dat ze hetzelfde merk en model hebben kunnen vinden

"Goede vraag," zei Han grimmig. Hij leunde weer voorover en keek deze keer goed aan ... en toen hij onder dekking terug dook, was er een sardonische, halve grijns op zijn gezicht. "Eenvoudig antwoord: dat is niet de Falcon."

"Wat?" Vroeg Wedge, zijn mond viel een paar centimeter open.

"Het is nep," zei Han tegen hem. " Ik kan het niet geloven - deze jongens hebben ergens een ander werkend YT-1300 vrachtschip opgegraven. "

Wedge floot zachtjes. "Jongen, ze willen je echt graag."

In het Star Wars: The Essential Guide to Vehicles and Vessels factbook (gepubliceerd in 1996 ) het gedeelte over de Millennium Falcon zegt dat

de Falcon niet leek te verschillen van de duizenden andere Corellian Engineering YT-1300-lampen vrachtschepen op de sterroutes van het rijk.

Dus daaruit lijkt het erop dat het een in massa geproduceerd voertuig is.


Ook lijkt de Outrider bestuurd door Dash Rendar (in verschillende EU-romans en games) een later model te zijn in de YT-serie schepen, aangezien deze wordt vermeld als een YT-2400 licht vrachtschip.

Is dat een canonboek?Betekent dit ook dat het in massa is geproduceerd of een een- / tweevoudige?
Dit zou baat hebben bij wat hoofdlettergebruik en interpunctie.
@Edlothiad - Het is een EU-roman, dus nooit canon.
Ik heb de vrijheid genomen om de citaten die je hebt genoemd te laten vallen en om de boeken te verwijzen naar (en te linken) aan Wookieepedia.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...