Vraag:
Back To The Future Flaw - waarom herkennen Marty's ouders hem niet in de nieuwe toekomst?
benhowdle89
2011-02-01 16:14:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat ik een fout heb opgemerkt, en ik zou graag willen weten of andere fans het ook hebben opgemerkt.

  • In de eerste BTTF reist Marty McFly terug naar 1955 (de middelbare schooltijd van zijn ouders).

  • Hij ontmoet zijn moeder en zij heeft de "hots" voor hem.

  • Hij helpt zijn vader, George.

  • En dan gaat hij terug naar 1985 (zijn huidige dag) en ziet dat alles anders is, omdat hij werd beïnvloed door zijn doen en laten in 1955 .

  • Zeker, aangezien Lorraine en George hun zoon hadden (Marty) en hij begon op te groeien, zouden ze niet denken: " Wacht even ... Hij ziet er een beetje uit als die jongen Calvin Klein die we kenden toen we op de middelbare school zaten! "

Klopt dat? Of mis ik iets?

DISCLAIMER: Ik vind BTTF leuk, beschouw het volgende als een algemene kritiek op de film.

Dat is een probleem. Hoe zit het met de mensen die van foto's verdwijnen en vervolgens weer verschijnen? Waarom zou dat gebeuren als de toekomst nog niet was beslist? En toch bleef Marty ze allemaal herinneren.
Een manier om te stelen van populaire internetvideo's. http://www.cracked.com/video_18203_why-back- to-future-secretly-horrifying.html Maar ....
DampeS8N - maak je een grapje? Ik heb die video nog nooit eerder gezien.
Dat stoorde mij ook vaak (en nee, ik heb de video niet gezien), maar het is maar een fictief plot, maak je er niet al te veel zorgen over: /
Dit is een voor de hand liggende vraag die waarschijnlijk bij bijna iedereen opkomt die de film ziet (zoals bij mij toen ik hem voor het eerst zag, waarschijnlijk tien jaar geleden); nogal onnodig en ongerechtvaardigd om te beweren dat het afkomstig is uit een video op een website.
Herinner je je nog iedereen met wie je naar de middelbare school ging? Vooral mensen die je maar een paar dagen kende? Dat was een grote middelbare school, en het is heel goed mogelijk dat ze Calvin Klein gewoon helemaal zijn vergeten.
Persoonlijk, als ik George was, zou ik misschien een beetje achterdochtig zijn ...
In een kleine stad is de kans groot dat mensen met elkaar in verband staan. U zult vaak gemeenschappelijke kenmerken zien.
Als hij aan hun deur zou verschijnen, ja, zouden ze die herinnering misschien hebben.Na hem te hebben zien opgroeien van een baby, door alle stadia van zijn leven waarin hij geen gelijkenis had met de bezoeker van lang geleden, om geleidelijk die blik te ontwikkelen, nee, ze zouden ze waarschijnlijk niet met elkaar verbinden.
Gerelateerd: http://movies.stackexchange.com/questions/61/why-dont-martys-parents-ever-mention-how-similar-he-looks-to-the-marty-of-1955/201#201
Zes antwoorden:
#1
+90
ElendilTheTall
2011-02-01 17:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk kan ik me herinneren hoe ongeveer 4 mensen er van de middelbare school uitzien, en dat komt omdat ik ze sindsdien heb gezien. Het geheugen van mensen zal natuurlijk variëren, maar het is niet zonder de mogelijkheid dat ze zouden vergeten hoe hij eruitzag, vooral omdat ze geen foto van hem zouden hebben.

Dit klinkt bij uitstek aannemelijk. +1
Marty was er ook maar een week. Hoeveel gezichten herinner je je nog van iemand die pas ongeveer een week oud was?
Vooral als het verliefdheid is, zoals bij Marty's moeder - val je voor het idee van de persoon, en niet de persoon ... Dit resulteert waarschijnlijk in vervormde herinneringen, zelfs als je het gezicht nog zou kunnen herinneren;)
@DVK Ik zie wat je daar hebt gedaan.
@Pureferret - huh?
Doctor * Emmett * Brown ... * bij uitstek * ... oh ..
Plus, hier is dit kind dat je vanaf een pasgeboren baby hebt zien opgroeien. Op een dag ga je echt naar hem kijken alsof je hem nog nooit eerder hebt gezien, en zegt: "Hé ..." ??
@DanRay: Nou, Marty's vader zou wel eens een akelige schok kunnen krijgen als hij dat deed: P
Ik herinner me nog veel meisjes op de middelbare school waar ik verliefd op was. Maakt dit mij een verliezer? :(
#2
+32
Django Reinhardt
2014-06-06 20:23:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit probleem is aangepakt in een zeer vroege versie van het scenario ...

  Ze verlaten allemaal en laten George achter zijn bureau zitten. George denkt ergens aan. Hij opent een bureaula en haalt een plakboek tevoorschijn ... geen gewoon plakboek ... een HYDRAULISCH SCHRAPBOEK. Het staat zo op de omslag, samen met de naam van de fabrikant: “E. Brown Enterprises. " George steekt de stekker in het stopcontact en pneumatische cilinders beginnen automatisch de bladzijden om te slaan. Bij een bepaalde pagina stopt het. George staart naar het krantenknipsel op de pagina.INSERT - CLIPPING Een verhaal met de kop "Politie Quell Near Riot At School Dance", samen met een foto van de dans die Marty op het podium laat zien! GEORGE staart naar de foto en schudt dan zijn hoofd. GEORGE Nee. INVOEGEN - FOTO Maar het is ... ROLL END TITELS OVER NIEUWS FOTO  

En, natuurlijk, wie zal zeggen dat ze het NIET opmerkten en commentaar geven erop, maar we hebben het niet gezien? Ik bedoel, wat zouden ze eigenlijk gezegd hebben?

Lorraine : (starend naar een jonge Marty) Wauw, Marty! Je ziet eruit als een middelbare schoolvriend van ons. (Tegen George) Lieverd, kom! Kijk naar Marty. Lijkt hij niet op die vriend van je, Kevin?

George : Bedoel je Calvin? Oh ja, dat doet hij! Jammer dat we geen foto's van hem hebben. Eerlijk gezegd, als hij al die jaren geleden niet was verdwenen, had ik gezworen dat je me bedroog!

Lorraine : Oh, schat! Alsof ik je zou bedriegen ...

George : Ik weet het, schat. (* kiss *) Is Biff al klaar met die auto?

Onthoud dat Calvin maar een paar dagen in 1955 was, en Marty 13 jaar werd geboren later. Wat zouden JOUW ouders zeggen als je op een jeugdvriend zou lijken die ze in 30 jaar niet hadden gezien?

* En, natuurlijk, wie zegt dat ze het NIET hebben opgemerkt en er geen commentaar op hebben gegeven ... maar we hebben het gewoon niet gezien? * Dit is de echte sleutel hier. Wanneer Marty terugkeert naar het veranderde heden, bestaat alle anderen in deze tijdlijn sinds de splitsing. Het zou eigenlijk nog * minder * logisch zijn als ze nu eindelijk iets zouden opmerken en zeggen.
'Kun je je nog elke persoon herinneren die je 30 jaar geleden hebt ontmoet? Ik wed dat je er zoveel bent vergeten! " Natuurlijk, maar deze man speelde een belangrijke rol bij het samenbrengen van deze twee. Hoewel hij ze maar een week kende, speelde hij een behoorlijk belangrijke rol in hun leven.
@PaulD.Waite: Gedrag onthouden is één ding, een gezicht is iets anders. Ik kwam ooit mijn leraar geschiedenis op de middelbare school tegen nadat ik hem 10 jaar niet had gezien. Ik herinnerde me zijn lessen heel goed, maar totdat ik met hem ging praten, wist ik niet zeker of de man naar wie ik keek dezelfde persoon was. Dit was iemand die ik ongeveer vijf jaar lang dagelijks had gezien, niet iemand die na een week verdween; en het was na een onderbreking van slechts 10 jaar, niet 30.
@RoyalCanadianBandit: zeker, maar heeft je geschiedenisleraar op de middelbare school je samen met je vrouw geholpen? Sterke emotie zorgt voor sterke herinneringen.
Dit heeft meer stemmen nodig
Omdat Marty op Seamus McFly van BTTF III lijkt, dus waarom zou je een gelijkenis 30 jaar geleden met iemand anders in twijfel trekken? De vraag impliceert dat George ook vermoedt dat hij niet de vader is als hij zich realiseert hoezeer zijn zoon eruitziet als iemand die zijn vrouw echt leuk vond op de middelbare school.Een beetje zoals hoe de zoon van Arnold Schwarzenegger met de meid echt duidelijk werd toen het kind opgroeide.
#3
+31
Gortron
2012-04-12 14:33:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is heel goed mogelijk dat Marty's ouders en Biff zich Calvijn herinneren van hun middelbare schooltijd. Marty verschijnt echter niet zomaar op een dag, volgroeid in de huidige tijd. Hij is geboren en ze zien hem opgroeien.

Terwijl Marty opgroeit, denken George, Lorraine of zelfs Biff misschien bij zichzelf: 'Hé, die jongen doet me denken aan de man op de middelbare school', maar dan doen ze het waarschijnlijk af als een actueel, bekend gezicht bovenop een oude herinnering aan iemand die ze op de middelbare school kenden.

Ze gaan misschien zelfs een beetje verder en denken dat ze hun kind subtiel hebben beïnvloed toen hij opgroeide, om te zijn als iemand die ze kenden toen ze jong waren.

#4
+11
user748
2011-02-06 23:36:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal proberen de vragen van iedereen in een paar paragrafen hieronder uit te leggen. Excuses voor eventuele spelfouten of grammaticale fouten, want ik had geen tijd om het woord voor woord door te nemen, of om het op schaal te maken of om het te schilderen: :)

In het BTTF-universum, als je Als je in de tijd reist, onthoud je alles wat er in de oorspronkelijke tijdlijn is gebeurd, samen met eventuele wijzigingen die je tijdens je reizen hebt aangebracht. Dat is de manier waarop ik de film altijd heb geïnterpreteerd. Dus wanneer Biff (in BTTF2) als volwassene door de tijd reist, brengt hij zijn wijzigingen aan, en er is genoeg vertraging om terug te kunnen reizen naar 2015.

Net zoals Marty deed met die van zijn ouders, " TIME "geeft je de kans om dingen terug te veranderen als dat nodig is, vooral als je jezelf bijna volledig moet uitroeien. Ik bedoel, als Marty zijn vader zou vermoorden, zou dat een ander verhaal zijn. De filmmakers hebben twee manieren gevonden om veranderingen in de tijd aan te brengen; vertraagde acties (in het geval van BTTF 1) of alternatieve tijdlijnen (BTTF 2&3).

Marty stelde de eerste ontmoeting van zijn ouders alleen maar uit, en slaagde er toch in om ze op hetzelfde dansfeest bij elkaar te krijgen. Ik bedoel realistisch gezien, Marty was een of andere kerel die ze dat schooljaar een paar dagen kende. Biff maakte een groter deel van hun leven uit, nadat hij een aantal jaren (verondersteld) bij hen op school had doorgebracht. Het is dus logisch waarom zij, George of Biff zich Marty niet zouden herinneren.

#5
+8
K-H-W
2012-04-12 21:14:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is één aspect dat u mist; hoewel WIJ de nieuwe incarnaties zien van de ouders die hem voor het eerst zagen (in filmachtige zin), hebben ze hem in hun realiteit zien opgroeien van een baby.

Als je iemand keer op keer ziet, vooral als ze aan het groeien zijn, heeft dat de neiging om je perceptie van hem of haar een beetje te beïnvloeden. Misschien hebben ze uiteindelijk de gelijkenis opgemerkt, maar er is nooit de plotselinge verandering die het publiek ziet om er de aandacht op te vestigen. Zeker; hij ziet eruit als 'Calvijn' uit hun tienerjaren. Maar dat is zojuist, en ze kijken naar hem sinds hij een baby was; het is onwaarschijnlijk dat ze meer dan een vluchtige verbinding zouden maken.

#6
+3
Valorum
2020-04-23 20:39:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit werd besproken door BTTF-schrijver Bob Gale in een recent interview. Kortom, zijn ouders kenden 'Calvijn' maar heel kort en dat hun herinneringen aan hem in de loop der jaren natuurlijk wazig zouden worden.

"Houd er rekening mee dat George en Lorraine Marty / Calvijn kenden Marty / Calvijn pas acht dagen toen ze zeventien waren, en ze zagen hem niet eens elke van die acht dagen. Dus vele jaren later herinneren ze zich misschien nog die interessante jongen die ze op hun eerste date bij elkaar had gekregen. '

Hij vervolgde: "Maar ik zou iedereen willen vragen terug te denken aan hun eigen middelbare schooldagen en zich af te vragen hoe goed ze zich een kind herinneren dat misschien zelfs maar een semester op hun school heeft gezeten. Of iemand met wie je maar één keer uit bent geweest. Als je na 25 jaar geen fotoreferentie had, zou je waarschijnlijk slechts een vage herinnering hebben. "

Geconcludeerd Gale," Dus Lorraine en George vinden het misschien grappig dat ze ooit Calvin Klein hebben ontmoet, en zelfs als ze dachten dat hun zoon op de leeftijd van 16 of 17 enige gelijkenis vertoonde met o hem, zou het niet erg zijn. Ik durf te wedden dat de meesten van ons in de jaarboeken van onze middelbare school kunnen kijken en foto's kunnen vinden van onze tienerklasgenoten die enigszins op onze kinderen lijken. "

'Back to the Future' scenarioschrijver sluit plotgat te midden van hernieuwd debatDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...