Vraag:
Waarom was Hermelien niet in Ravenklauw?
Often Right
2014-04-24 10:24:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze is duidelijk de slimste persoon van haar jaar, en het kenmerkende kenmerk van Ravenklauw is intelligentie. Waarom zou ze in Griffoendor zijn in plaats van in Ravenklauw?

Volgens OOTP - de sorteerhoed overwoog Hermelien in Ravenklauw te plaatsen - maar ik denk dat Hermeliens moed groter was dan haar intelligentie.
@mustard - ik wist dat ik die reden ergens had gelezen - bedankt daarvoor. De vraag staat echter nog steeds, voor zover ik me herinner dat dat de omvang ervan was: er is geen redenering als zodanig gegeven
tbh ik denk dat er echte moed voor nodig is om de gevolgen van een 'betweter' volledig te erkennen
Buiten de canon zijn alle helden in Griffoendor. [Hoe zou je anders weten dat ze de helden zijn?] (Http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DressCodedForYourConvenience) (Waarschuwing: TVTropes). Zelfs _Neville_ is in Griffoendor. Het is mijn grootste ergernis in het Harry Potter-universum: goeden in Griffoendor, slechteriken in Zwadderich, extra's in Ravenklauw en Huffelpuf.
Gerelateerd: _ [Waarom was Marcel Lubbermans in Gryffindor?] (Http://scifi.stackexchange.com/q/3710/19561) _
Ik beschouw Luna als een held, was ze niet in Ravenklauw?
Ze is niet erg intelligent IMO. Heb je haar idiote idee gezien van * het bevrijden van huiselfen *? De jeugd van tegenwoordig...
Geen antwoord, maar het is mogelijk dat zij, Harry en Ron allemaal in Griffoendor zijn geplaatst om de * tekortkomingen * in hun meest opvallende eigenschappen te ontdekken - Harry ontdekt dat zichzelf bewijzen waardig is niet het belangrijkste in het leven is, Ron ontdekt dat loyaliteit zijn grenzen, en Hermelien ontdekt dat een obsessie met kennis niet altijd de juiste manier is om dingen aan te pakken. Ja, ik denk dat Harry thuishoorde in Zwadderich, Ron in Huffelpuf en Hermelien in Ravenklauw, en ik ga er niet op terug.
@Zibbobz: Dat is een geweldige interpretatie, maar dan zou de hoed het met iedereen hebben gedaan, denk ik? Toch denk ik dat Draco goed geplaatst was in Zwadderich, in plaats van naar Huffelpuf te gaan voor een les over nederigheid.
Vijf antwoorden:
#1
+241
alexwlchan
2014-04-24 12:11:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Sorting Hat heeft eigenlijk lang over Hermelien nagedacht. Ze vermeldt het als iemand haar vraagt ​​naar een bijzonder gecompliceerd stukje magie in Order of the Phoenix :

"Waarom ben je niet in Ravenklauw?" vroeg hij [Terry Boot], terwijl hij Hermelien aanstaarde met iets dat bijna verwonderde. "Met hersens zoals die van jou?"

"Nou, de Sorteerhoed heeft serieus overwogen om mij in Ravenklauw te plaatsen tijdens mijn Sortering," zei Hermelien opgewekt, "maar uiteindelijk besloot hij over Griffoendor."

Dit is een zeldzame gebeurtenis, maar niet ongehoord. Pottermore heeft wat meer informatie over andere grenskandidaten:

Hatstall. Een archaïsche Zweinstein-term voor elke nieuwe student wiens Sorteren langer dan vijf minuten duurt. Dit is een uitzonderlijk lange tijd voor de Sorting Hat om te beraadslagen, en komt zelden voor, misschien eens in de vijftig jaar.

Van Harry Potters tijdgenoten kwamen Hermelien Griffel en Marcel Lubbermans het dichtst bij Hoedenstalletjes. De Sorteerhoed besteedde bijna vier minuten aan het proberen te beslissen of het Hermelien in Ravenklauw of Griffoendor moest plaatsen.

Wat betreft waarom Hermelien in Griffoendor wordt gesorteerd boven Ravenklauw, ik denk dat ze antwoordt dit zelf in Philosopher's Stone . Op de Zweinsteinexpress toont ze een duidelijke voorkeur voor Griffoendor boven Ravenklauw:

"Ik heb wat rondgevraagd en ik hoop dat ik in Griffoendor ben, het klinkt veruit het beste, hoor ik Perkamentus zelf was er een, maar ik neem aan dat Ravenklauw niet al te slecht zou zijn ... ”

We weten dat de Sorteerhoed rekening houdt met je keuze, dus als het moeilijk was om te plaatsen haar, dan kan het haar voorkeur gebruiken als de beslissende factor.

Later, in de kerkers terwijl ze proberen de Steen der Wijzen te bereiken, hebben we deze bijzonder veelzeggende regel:

"Ik ben niet zo goed als jij," zei Harry heel verlegen, terwijl ze hem losliet.

"Ik!" zei Hermelien. "Boeken! En slimheid! Er zijn belangrijkere dingen - vriendschap en moed en - oh Harry - wees voorzichtig! ”

Hermelien heeft de waarden van Griffoendor - moed en moed - hoger dan die van Ravenklauw - ruwe intelligentie en kennis .

Ze waardeert niet alleen deze eigenschappen; ze exposeert ze door de boeken heen. Ze moedigt Harry aan om het leger van Perkamentus te starten; ze vecht met hem in het Ministerie van Toverkunst; ze werkt samen met hem in de jacht op Gruzielementen. Maar ze begint als een stereotiepe betweter en we zien niet echt veel moed of moed.

De Sorteerhoed plaatste haar in Griffoendor omdat ze de eigenschappen van een Griffoendor in zich heeft, en als je haar in dat huis plaatst, kunnen ze eruit komen. Ze is al erg leergierig en intelligent, meer dan veel Ravenklauwen, dus ik denk dat ze meer te winnen heeft bij Griffoendor dan bij Ravenklauw.

En laten we haar rebellie tegen de autoriteit niet vergeten door SPEW op te richten te midden van een totaal gebrek aan steun van zelfs haar beste vrienden.
Geweldig antwoord, vooral de laatste zin!
Ik denk dat een heel belangrijk punt is dat * zelfs als * we beweren dat Hermelien "intelligenter en leergieriger" is dan dat ze dapper en moedig is, ze * moed * meer waardeert. Leergierig zijn is een natuurlijke neiging van haar, maar moed is iets dat ze actief heeft gekozen om te proberen te zijn (en dat is ze ook).
Dit is een uitzonderlijk antwoord, bravo!
Hermelien komt op voor zichzelf, ze komt op voor haar vrienden en ze komt op voor de zwakken. Dat is waarom ik haar leuk vind. Je kunt haar soort moed ook vergelijken met die van Harry. Harry's moed is roekeloos - in de hitte van emoties neemt hij buitengewone risico's. Terwijl Hermelien, ze is nooit roekeloos, maar ze is vastbesloten om te doen wat ze gelooft dat goed is, * en soms moet ze dapper zijn *.
Perkamentus was ook uitzonderlijk 'intelligent', waarschijnlijk de meest briljante en sluwste tovenaar; toch was hij in Griffoendor. Voldemort, nog een uitzonderlijk intelligente en nieuwsgierige jonge tovenaar; toch werd hij ingedeeld in Zwadderich. Laat maar zien dat intelligent zijn niet het enige is dat de Sorting Hat in overweging neemt.
Geweldig antwoord, doet me denken aan iets dat ik ergens heb gelezen.Harry zou in Zwadderich moeten zijn, Ron in Huffelpuf en Hermelien in Ravenklauw.Maar uiteindelijk kozen ze er allemaal voor om gryffindor te zijn
Blimey goed antwoord!
#2
+41
Stark07
2014-04-24 11:46:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Hermione is smart, intelligent, but also, she is the "take matters into your hands" type person, which is not a very Ravenclaw-y trait. She wasn't very hesitant to create polyjuice potions despite knowing that they are highly illegal. She also went ahead and trapped Rita Skeeter in a bottle! She just goes for the right thing if it fits her conviction. If you think about it, She is actually the perfect combination of Ravenclaw AND Gryffindor traits.
  2. She is also strong and courageous when it comes to the tough decisions. Erasing yourself from your own parents memories is something that would take more than all the courage in the world.

    I feel we see a lot of her stronger aspects throughout the series. She has all the identifying marks of Gryffindor on top of her intelligence, smartness. This makes her a Gryffindor.
#3
+22
John Peyton
2014-07-14 03:24:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik las een interessante theorie op Tumblr, getiteld The Golden Trio House:

Het Harry Potter-trio zijn eigenlijk representaties van de andere huizen. Hermelien is Ravenklauw, Ron is Huffelpuf en Harry is Zwadderich. Ze zijn allemaal in Griffoendor omdat ze erom vroegen. In feite had iedereen in dat huis in een ander huis kunnen zijn als ze niet hadden gevraagd om in Griffoendor te zijn. Je moet worden gevraagd om in Griffoendor te zijn omdat hun meest bepalende eigenschap moed is, en iedereen kan ervoor kiezen om moedig te zijn.

Het zou een beter antwoord zijn als u aangeeft waar u dit leest. Een interessante theorie echter, en niet zonder verdienste!
Nou, ik las het op een post ergens op Tumblr, dus helaas niet erg citeerbaar. Maar het leverde interessante stof tot nadenken op.
#4
+20
harper
2014-04-25 11:07:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De auteur wilde het hoppen van huizen vermijden. Ze wilde personages hebben die op elkaar inwerken. Het zou moeilijker zijn geweest om ze met elkaar te laten communiceren als Harry, Hermelien en Ron in verschillende huizen zouden zijn geweest. Met de genomen instellingen kon ze laten zien dat ze vrienden kregen zonder al te veel interactie tussen Ravenklauw en Griffoendor.

Dit verklaart waarom Rowling voor deze opstelling koos. Maar ik denk dat de vraag meer gaat over een verklaring in het universum.
@Einer - dat zou correct zijn
@Einer: Hmm, kan geen reden vinden voor dat gevoel.
#5
+3
please delete me
2014-07-14 07:53:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je Keirsian Temperament-typen toestaat, http://www.keirsey.com/sorthat.aspx, was Griffoendor een Idealist en Ravenklauw was Rationeel.

Hermelien is een INFJ. Idealisten gedragen zich vaak als Rationals terwijl ze opgroeien, vooral totdat ze leren erbij te horen. Hermelien, wiens ouders niet magisch waren, werkte heel hard om erbij te horen en gedroeg zich als een Rationeel voor het ongetrainde oog.

Dus op het eerste gezicht paste ze in Ravenklauw, maar bij verdere analyse was ze echt Griffoendor-materiaal.

Geen van de huizen past precies bij een Keirsey Temperament-type. Griffoendor lijkt SP voor mij - meestal - maar Percy is een SJ, Hermione een J, Perkamentus een NP ... Als Ravenklauwen het normaal niet erg vinden om irrelevante kennis na te streven, zoals hun welkomstbrief suggereert, dan zouden niet alle Rationals dat doen nou daar. NTP's zouden erin passen, maar ENTJ's en INTJ's zouden ergens anders eindigen. Onthoud ook dat van Ravenclaws Luna waarschijnlijk INFP is, Lockhart een soort NF is en Krinkel waarschijnlijk ook NF is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...