Vraag:
Hoe domineren mensen de Federatie in Star Trek?
Casebash
2011-02-20 05:49:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met al de verschillende rassen in de federatie, hoe slagen de mensen erin om het te domineren?

Om nog maar te zwijgen, ze waren niet de eersten die de Warp-technologie ontdekten, dus het is ook niet die voorsprong ...
Doen ze? Verwar je Star Fleet en Federation niet echt? Jean-Luc Picard is een Star Fleet-kapitein, de aarde maakt deel uit van de Federatie.
Ze wonnen het in een spelletje Fizbin.
Er is een vergelijkbare vraag over [scheepsontwerp] (http://scifi.stackexchange.com/questions/4362/why-are-all-federation-starships-similar-in-design)
Mensen waren diplomatieker dan andere leden van de Federatie.
Ik heb het altijd toegeschreven aan het feit dat de mensheid zo ver achterliep op het gebied van technologie, dus ze hadden niet echt een significante interstellaire invloedssfeer tegen de tijd dat de Coalition of planets werd opgericht. Daarom was de nieuwe Federatie-vloot de enige vloot die de mensen echt hadden, terwijl de andere rassen allemaal onafhankelijke armada's onderhielden.
Andere gerelateerde vraag: hoe komt het dat het wordt gedomineerd door mensen uit Noord-Amerika / Europa?
Veertien antwoorden:
#1
+67
Mark Rogers
2011-02-20 05:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel Enterprise een deel van dit probleem aanpakt, is het grotendeels onverklaard in het Star Trek-universum. Het helpt natuurlijk altijd bij het vertellen van verhalen, omdat buitenaardse karakters soms moeilijker zijn voor kijkers dan menselijk uitziende karakters.

In sommige afleveringen worden de kijkers ertoe gebracht te geloven dat er andere schepen zijn waar de crew is voornamelijk Vulcan of een ander ras. Maar het komt zelden voor dat een niet-menselijke Star Fleet-kapitein een belangrijk personage is in een aflevering.

In Enterprise worden de aanpasbare mensen vaak vergeleken met het starre Vulcan-ras of de gepassioneerde Andorians een>. In die serie zijn mensen de cruciale vredestichters die een nieuwe universele orde tot stand brengen, zo je wilt, in de vorm van de Federatie. In feite vertegenwoordigen de mensen een soort midden in de weg met een recentelijk ontstane utopische samenleving die hen in staat stelt gemakkelijker vrede te onderhandelen tussen verschillende soorten (Vulcans en Andorians). Omdat de mens centraal staat bij de oprichting van de Federatie, gaan we ervan uit dat de aarde een primaire rekruteringswereld is voor service in Star Fleet.

Star Fleet was voornamelijk menselijk in de Original Series, maar de Animated Series had een grote verscheidenheid aan niet-menselijke bemanningsleden. Ik denk dat het gewoon een te grote uitdaging was om op te maken, te acteren en verhalen te vertellen om te veel gewone niet-menselijke personages in de live-actieshow te hebben.

Animated Series example of non-human crew

Als je het vergelijkt met de rol van mensen in Babylon Five, lijkt het erg op elkaar. Dat is deels wat de klanten (publiek) willen. En gedeeltelijk, denk ik, is het dat de producenten van beide series tolerantie en vredestichting willen bevorderen.
en deels omdat de make-up goedkoper is ...
Maar humanoïde buitenaardse wezens in moderne stijl (Bajoraanse nekvlekken of een wenkbrauwplooi lijken te zijn ontworpen om gemakkelijk toe te voegen), net genoeg zodat de kijker de soort kan identificeren, maar niet zozeer dat de kijker zich ermee kan identificeren.
Zoals ik al zei in mijn antwoord op een [gerelateerde vraag] (http://scifi.stackexchange.com/questions/4362/why-are-all-federation-starships-similar-in-design/4365#4365), denk ik Mensen namen het voortouw vanwege de bestaande spanningen tussen de andere 'grote drie' - Andorians en Vulcans. Als ze eenmaal de voorhoede hadden, is het een kwestie van traagheid (en niemand anders zo irriteren dat ze het proberen weg te nemen).
"de mensen vertegenwoordigen een soort midden op de weg" - wij domineren door verveling
@OmegaCentauri Bajoranen hebben normaal gesproken geen vlekken op hun nek. Ze hebben gerimpelde neuzen. Bedoel je Trill?
#2
+32
Michael Scott Shappe
2011-02-24 04:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We krijgen nooit een enkele, canonieke reden waarom dit zo zou moeten zijn. Sommige romans (voornamelijk die van Diane Duane) hebben een alternatieve visie gepostuleerd waarin zelfs Enterprise niet wordt gedomineerd door de mensheid van de aarde, maar een volledig geïntegreerde bemanning van vele soorten, maar op het scherm laat zelfs de film uit 2009 een overheersing zien van mensen in de Enterprise -ploeg.

Star Trek: Enterprise impliceert dat de lessen die de mensheid leerde van zijn oorlogen die het mogelijk maakten om zich te verenigen nadat First Contact het een ideale katalysator maakte om de verschillende andere rassen in zijn regio van de ruimte samen te brengen (bijv. Vulcans, Andorians, Tellarites), en natuurlijk schrijft een groot deel van de eer bij Captain Archer en zijn bemanning.

De vroege stadia van de Original Series praten niet echt over de Federatie, en laten het in feite nogal vaag achter onder welke autoriteit Enterprise (1701) en Starfleet opereert. "The Cage" impliceert bijvoorbeeld dat de Enterprise een aardschip is, niet een "Federation" -schip, en andere vroege verhalen zetten deze implicatie voort. Dit maakt de aanwezigheid van Spock nog opmerkelijker, aangezien hij in deze opvatting echt de enige alien op het schip is!

Na verloop van tijd evolueerde het concept van de Federatie, en hoewel de klassieke serie nooit een andere zou laten zien buitenaardse wezens op de Enterprise, zou het een volledig Vulcan-bemand ruimteschip noemen, Intrepid , met de implicatie dat andere grote rassen waarschijnlijk ofwel hun eigen aparte vloten hadden, of hun eigen schepen met voornamelijk bemanningen van hun ras. Pas in Star Trek: The Motion Picture , in de grote Rec Deck-scène, beginnen we het gevoel te krijgen van een grotere integratie tussen soorten in de bemanning, wat misschien een verklaring in het universum suggereert dat Starfleet nerveus was over verschillende soorten die op dat niveau nauw samenwerkten zonder rivaliteit en koos ervoor om langzaam te integreren.

Uiteindelijk is @vonjd hierboven echter niet onjuist, ondanks alles wat hij heeft neergehaald. Roddenberry's visie ging over de menselijke toekomst, en voor goed of slecht, er waren latere schrijvers voor nodig om met het idee te komen dat, als de mensheid kon leren de huidskleur en religie en geslacht te negeren, het ook een schip kon bemannen of station met andere soorten aan boord.

Er is ook een puur praktisch probleem, namelijk dat de make-up om de meeste buitenaardse viasages te creëren duur en oncomfortabel is om te dragen. De huid van Michael Dorn werd bijvoorbeeld ernstig aangetast door het jarenlang dragen van Worfs hobbelige hoofd. Susanna Thompson (die de Borg Queen speelde in verschillende afleveringen van Voyager ) stopte bijna na de eerste filmdag omdat ze de make-up en het kostuum zo pijnlijk vond om in te werken. Vandaag de dag, met moderne CGI, zou het kunnen het mogelijk zijn om Enterprise te bemannen met enkele van de interessantere niet-homone rassen die Diane Duane bedacht heeft, maar het zou nog steeds een duur vooruitzicht zijn.

[Update 16 april 2019: Star Trek: Discovery heeft de 2250s enigszins opnieuw geïnterpreteerd. De operationele autoriteit van Starfleet is nu vastgesteld als de Verenigde Federatie van Planeten zoals we die leerden kennen. De verschillende Starfleet-schepen die we zien hebben een veel meer "gemengde" bemanning, meer verwant aan wat Diane Duane vroeger in haar boeken presenteerde, omdat moderne budgetten en make-upcapaciteiten het mogelijk maken, hoewel we nog steeds niets zo vreemds hebben gezien als een Hamalki opduikt.

We zien ook enig bewijs dat de Admiraliteit explicieter gemengd is. Als we meer dan één admiraal in Star Trek: Discovery zien, zien we over het algemeen vertegenwoordigers van de Founding Four: mensen, Vulcans, Tellarites en Andorians.

Niets van dit alles verandert het algemene gevoel dat de mensheid en de aarde "senior partners" zijn in de Federatie, waardoor de oorspronkelijke vraag nog steeds geldig is en nog steeds canoniek onbeantwoord blijft.]

+1 Ik denk dat je de spijker op zijn kop hebt geslagen ... Starfleet is geboren uit menselijke idealen.
#3
+14
Jeff
2011-12-01 02:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen in het Star Trek-universum zijn expansionistisch, niet zelfvernietigend, en broeden gemakkelijker dan vergelijkbare soorten. De andere 'belangrijkste' rassen van de Federatie, de Vulcans en de Andorians, hebben ernstige beperkingen wat betreft hun voortplanting.

Vulcans komen maar eens in de zeven jaar ver en de Andorians hebben vier ouders nodig voor een succesvolle zwangerschap . Dit is zo erg geworden voor de Andorians dat ze een ernstig bevolkingsprobleem hebben - hun aantal neemt af.

We zien niet veel van andere niet-menselijke soorten - er zijn er niet veel vertegenwoordigd op de schepen of stations die we vaak zien. Het is daarom waarschijnlijk dat andere soorten niet dezelfde drive hebben als mensen om 'nieuw leven en nieuwe beschavingen te zoeken'. Mensen vormen waarschijnlijk een aanzienlijk percentage, misschien zelfs een meerderheid, van Starfleet.

Met mensen als drijvende kracht achter Starfleet, en die een aanzienlijk aantal van de planeten van de Federatie bevolken, is de grotere vraag: 'Hoe kunnen mensen DE Federatie NIET domineren? "

Er moet worden vermeld dat hun vijanden niet veel beter af zijn als het gaat om populatie of reproductie:

Romulans hebben grotendeels dezelfde beperkingen als Vulcans met de extra nadelige gevolgen voor een samenleving die geen liefde, vertrouwen of wederzijdse steun aanmoedigt.

Cardassians hebben geen duidelijke problemen met reproduceren, maar ze worden belemmerd door hun samenleving. Het heeft de neiging repressief te zijn, en het moreel (en dus het geboortecijfer) van de bevolking lijdt daaronder.

Klingons zijn gewelddadig zelfvernietigend. Vanaf het moment dat ze volwassen zijn (primaire reproductieve leeftijd) zoeken hun krijgers een gewelddadige dood, en vinden ze maar al te vaak.

Gewoon een muggenzifterij op het laatste punt: Klingons zoeken glorie in de strijd (wat vaker wel dan niet leidt tot een gewelddadige dood). Het wordt als heerlijk beschouwd om in de strijd te sterven, maar dat betekent niet dat ze hun tijd besteden aan het proberen te sterven.
@Robotnik: Nee, maar een aanzienlijk deel van hun reproductief volwassen mannen gaat regelmatig actief op zoek naar gewelddadige conflicten. Ze zoeken geen dood, maar glorie. Natuurlijk leidt het zoeken naar glorie vaak tot de dood, wat ons terugbrengt naar "veel Klingons sterven zonder zich voort te planten".
Wat is ... precies wat ik zei? Het deel dat ik aan het muggenziften was, luidt * "hun krijgers zoeken gewelddadige dood" *, wanneer, zoals we hebben vastgesteld, ze glorie zoeken in de strijd, waardoor ze een groter risico lopen om te sterven voordat ze zich voortplanten. Het is een subtiel punt, maar een onderscheiding die ik de moeite waard vond
#4
+9
KCL
2011-02-20 10:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En het is belangrijk op te merken dat "Star Fleet" al bestond vóór de oprichting van de Federatie, die de toon zou zetten voor de cultuur van Star Fleet. In de jaren zestig was de parallel met de Star Trek Earth natuurlijk de Verenigde Staten. De VN is gevestigd in New York zoals de Federatie zich op aarde bevond en in die tijd (en wat dat betreft nog steeds) waren de VS over het algemeen de Big Stick voor verschillende confrontaties over de hele wereld.

Het interessante vraag is deze: in TOS waren er zelden meer dan shuttles of kleine transportschepen van andere soorten binnen de Federatie. Moeten we aannemen dat de Vulcans, Andorians en Tellarites hun kapitaalschepen hebben ontwapend en ontmanteld?

Ik zou genoegen nemen met schepen van andere soorten die ofwel te zijner tijd worden ontmanteld of ze blijven in gebruik voor niet-exploratie- en niet-militaire doeleinden.
met betrekking tot de schepen; Ik denk dat de Star Fleet-schepen niet per se "menselijke" schepen zijn, het zijn Start Fleet-schepen. De kans is groot dat er schepen zijn die zijn ontworpen en gebouwd door scheepswerven die door mensen worden beheerd en die in niets lijken op de schepen die Star Fleet maakt. we krijgen ze helaas nooit te zien.
Ik denk niet dat de Vulcans et al. Zichzelf ontwapend hebben. Op dezelfde manier als de VN een vredesmacht heeft terwijl de lidstaten hun eigen legers blijven handhaven, kan ik me voorstellen dat de leden van de Federatie nog steeds hun eigen vloten hebben. We zien ze gewoon nooit.
Welnu, ik zou denken dat met het delen van technologieën van een consortium als de Federatie, de beste technologieën zouden worden gecombineerd en vrijwel alle eigen scheepsontwerpen van de ledenrassen overbodig zouden maken. Misschien wonnen de menselijke (afgeleid van Vulcanus) rompconstructie en het basisontwerp van andere rassen, dus Federatie-schepen lijken op vroege menselijke schepen, maar misschien droegen de Andorranen hun beste phaser- of Warp-kerntechnologie bij terwijl de Tellerieten de beste schilden hadden? Zet ze allemaal bij elkaar en je hebt een menselijk uitziend schip dat beter is dan het aanbod van een enkel ras.
#5
+9
vonjd
2011-02-20 22:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, ik denk dat veel mensen me daarvoor zullen haten, maar mijn antwoord is: Omdat het verhaal door mensen is geschreven ;-)

Duidelijk. Het OP wil echter waarschijnlijk een * in universe * -verklaring.
#6
+8
McKay
2012-01-19 21:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat wat we zien een factor is die tot een tweeledige ongelijkheid leidt:

Mensen zijn ontdekkingsreizigers.

Ik denk dat dat de reden. Toen het eerste contact met de Vulcans plaatsvond, zaten de Vulcans nog steeds vrijwel thuis, met af en toe wetenschappelijke expedities.

Maar toen mensen naar de sterren gingen, begonnen ze echt te verkennen. Dit heeft twee dingen veroorzaakt:

  1. Ze zijn naar andere planeten gegaan en leven op andere werelden, omdat ze houden van het gevoel van avontuur dat koloniseren met zich meebrengt.

  2. Hoewel alle leden van de Federatie zich bij Starfleet kunnen aansluiten en de wereld kunnen verkennen, doen niet zoveel leden dat ze niet zo graag ontdekken.

Dus de reden dat er waarschijnlijk meer mensen in de Federatie zijn, is dat ze op veel meer werelden leven, en de kans is groter dat mensen zich bij Starfleet aansluiten dan bij andere soorten. Deze samengestelde factor betekent dat er veel meer mensen in Starfleet zijn dan andere soorten. Natuurlijk zijn er hier en daar een paar symbolische benzieten, maar niet zo veel.

Ik hou van deze theorie.Dat mensen een meer aangeboren gevoel van onderzoek hebben - vergelijkbaar met de Klingons hebben een meer aangeboren smaak voor confrontatie.Dus toen (zoals afgebeeld in ENT) we begonnen te kijken onder elke rots die we konden vinden (universum-gewijs), vinkten we een paar mensen af.Dit leidde tot confrontaties, die de oprichting van Star Fleet dwongen, sterk genoeg te zijn om te beschermen tegen mensen die de Federatie als een bedreiging zagen.De bestaande ledenrassen zagen dat de informatie die ze van deze gekke menselijke ontdekkingsreizigers hadden opgedaan enorm ten goede zou komen, voegden zich bij.Bovendien beschermd door Star Fleet-schepen.
#7
+6
Lèse majesté
2011-12-02 13:39:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of mensen de Federatie "domineren" is onduidelijk. Het hoofd van de Federatie is in de geschiedenis van Star Trek tweemaal als niet-mens getoond (Jaresh-Inyo, een Grazerite, en Ra-ghoratreii, een Efrosian) en tweemaal als mens (Jonathan Archer en Hiram Roth). Dit is een te kleine steekproefomvang om solide conclusies te trekken over de verhouding tussen menselijke en niet-menselijke presidenten, maar het geeft wel aan dat het staatshoofd niet altijd een mens is (zoals te verwachten is gezien het democratische karakter van de Federatie) .

Er is ook gesuggereerd in ten minste ENT, TNG en DS9 dat er veel niet-menselijke en niet-aardse sterrenschepen in starfleet zijn. Hoewel integratie misschien de voorkeur heeft gezien de doelen en idealen van Starfleet en de Federatie, zijn er praktische voordelen aan het hebben van een bemanning die voornamelijk bestaat uit soorten uit een enkele wereld:

  • De fysiologie van verschillende soorten kunnen sterk variëren, en hun milieu- en ergonomische behoeften zijn verschillend. Het zou gemakkelijker zijn om sterrenschepen te bemannen met levensvormen die compatibele omgevingsbehoeften hebben en die kunnen worden opgevangen door een gedeeld ergonomisch ontwerp van apparatuur.
  • Soorten die al op dezelfde werelden leven, zijn eraan gewend te leven en ermee om te gaan een ander. Culturele verschillen komen daarom minder vaak als een verrassing of interfereren met teamwerk. Het delen van een rode draad kan ook de bemanning binden en de kameraadschap versterken.
  • Het is gewoon handiger om schepen op aarde te hebben die voornamelijk door bewoners van de aarde worden bemand. Hetzelfde zou gelden voor sterrenschepen die op andere planeten zijn gestationeerd.

Wat betreft waarom de aarde het leidende lid (en in feite de hoofdstad) van de Federatie is, die neerkomt op de aarde als een van de grondleggende werelden en degene die, zoals Mark Rogers aangeeft, de vredestichter was die om te beginnen alle grondleggers bij elkaar bracht.

Dus de grotere vraag is: waarom is de aarde niet een meer geïntegreerde samenleving? Gezien de doelstellingen en idealen van de Federatie, zou je verwachten dat er veel soortoverschrijdende immigratie tussen de lidwerelden van de Federatie plaatsvindt. De enige planeten die geïntegreerde populaties lijken te hebben, zijn Risa, een resortplaneet van de Federatie, en Farius Prime, een neutrale wereld in het wetteloze grensgebied.

#8
+5
dkuntz2
2011-04-28 06:09:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen zijn niet het centrum van de Federatie, behalve dat de Aarde waar het hoofdkantoor van de Federatie is gevestigd.

De belangrijkste reden dat het grootste deel van Starfleet menselijk is, is simpelweg omdat Starfleet is wat de Aarde Starfleet is (wat was een Terrans Only Club) evolueerde naar, wat betekent dat de meeste andere rassen niet dezelfde stimulans of banden ermee hadden als de mensen.

Wat betreft de Federatie zelf, de enige keer dat we de President van de Federatie zien as a Human is in The Voyage Home, waar net als in The Undiscovered Country de president een Efrosian is en in DS9 de president een Grazerite.

#9
+4
KeithS
2011-09-17 06:15:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel rassen in het Star Trek-universum die zo bijna menselijk zijn dat er misschien geen waarneembaar verschil is. De Betazed en de Trill (tenminste niet samengevoegd) zijn qua uiterlijk allemaal niet te onderscheiden van mensen, om er maar een paar te noemen.

Het is ook zeer waarschijnlijk dat mensen, met hun honger naar kolonisatie, zich zouden hebben verspreid naar nabijgelegen systemen waar geen intelligent ras op leefde. Dit wordt keer op keer bevestigd in de ruimte-sci-fi; of mensen nu supralight reizen hebben of niet, ze hebben gewoonlijk Venus, Mars, Io en andere gasreuzenmanen gekoloniseerd en orbitale stations gebouwd rond gasreuzen en 'deep space'-stations in gebieden zonder zonnestelsel maar met een strategische betekenis. Als ze daar kunnen wonen, kunnen ze overal wonen.

#10
+1
digityo
2013-06-13 05:12:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het altijd als de Verenigde Naties beschouwd, elke planeet heeft zijn eigen beschermende kracht (dwz Betazed had alleen verdedigingssatellieten en werd overgenomen door de Dominion, en Vulcan had nooit iets anders dan een wetenschappelijke vloot) en wanneer de federatie werd gevormd. De aarde gaf zijn ruimte-instituut op, samen met zijn zelfbestuur om de hoofdstad te worden (dus wordt het beschermd door Starfleet). Ze vermelden wel dat het probleem, althans tot op zekere hoogte, de integratie van de lidmilitairen is (zou kunnen worden uitgelegd dat planetaire verdediging veiligheid is en niet militair), maar dan zou je denken dat er een paar schepen zouden zijn die er meer Andoriaans of Vulcaans uitzien als een moderne Surok-klasse of zoiets in Starfleet.

#11
  0
Luke
2013-01-14 12:22:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen domineren Starfleet omdat ze de meest militaristische van de ledenwereld zijn, ze het meest gedreven zijn om te verkennen en ze een aanzienlijk bevolkingsvoordeel hebben.

#12
  0
Pododintin
2014-01-11 05:50:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het een mix is ​​van al deze ... sterrenvloot is een aardse organisatie, dus het zou logisch zijn dat de aarde (waarschijnlijk de grootste menselijke populatie) meer mensen zou rekruteren en op andere werelden zou de meest prominente instelling dat doen hebben niet veel buitenaardse wezens in hun wereld, het impliceerde een beetje dat mensen kunnen studeren om overal bij Starfleet te komen, maar om een ​​opdracht te krijgen of in dienst te treden moet je naar Star Fleet Acadamy op aarde gaan en aan bepaalde criteria voldoen, ook mensen kunnen als een gek fokken en wij zijn extreem expansionistisch en weten niet hoe ik aan dit idee kwam, maar ik dacht altijd dat het duidelijk was dat mensen beter geschikt zijn voor de moeilijkheden van ruimtereizen, dus het duurde langer om andere soorten te huisvesten, ik zou zeggen dat de grotere vraag gaat over schepen en dat een was echt geldkwestie (kan geen goedkope realistische modellen bouwen zonder CGI) alsof je tng en ds9 kijkt, ze hergebruiken het wigschip tientallen keren voor een breed scala aan soorten.

#13
-2
TrekFreakazoid
2015-11-08 23:51:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen domineren de Federatie niet, in feite denk ik niet dat we ooit een menselijke president op het scherm hebben gezien en we zien veel verschillende soortenwetenschappers en ambassadeurs in Tng en DS9. Mensen domineren Star Fleet en dat zou zijn omdat het een door mensen gestichte Organisatie is op de thuisplaneet van de mensheid ... net zoals de Vulcan Science Academy wordt gedomineerd door Vulcans, maar buitenaardse wezens gaan daarheen.

#14
-3
user17526
2013-09-23 05:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt het helemaal mis. Starfleet Academy is als het Westpunt van Star Trek. En om officier te worden op een Starfleet-schip, moet je afstuderen aan de Starfleet Academy. Daarom zie je in foto's van de Academie vooral mensen met een kleine verstrooiing van buitenaardse wezens.

Er zijn vergelijkbare instellingen met vergelijkbare normen voor toelating op andere planeten, zoals de Vulcan Science Academy die ook veel afstudeert topofficieren. En andere planeten hebben hun eigen "Starfleet" -equivalenten. Het is logisch dat aardse schepen voornamelijk mensen zouden hebben, Vulcan-schepen zouden voornamelijk Vulcans hebben, enz ..

De mensen die Star Trek maakten hadden graag al deze verschillende wezens op verschillende schepen getoond, maar de kosten, make-up en zelfs CGI zijn onbetaalbaar.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...