Vraag:
Kahless en Klingon-uiterlijk
Jin
2011-01-20 03:27:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de kloof tussen het optreden van Klingon in de originele serie en de andere (TNG en daarbuiten) nooit helemaal begrepen totdat ik onlangs las op Wikipedia:

A canonieke verklaring voor de verandering [in het uiterlijk van Klingon] werd gegeven in een tweedelige verhaallijn op Star Trek: Enterprise . De twee afleveringen, " Affliction" en " Divergence", werden uitgezonden in februari 2005. Een eerdere verhaallijn bevatte de Augments, genetisch gemanipuleerde mensen die overbleven na de Eugenetische Oorlogen van eind 20e eeuw, en die werden verslagen door kapitein Jonathan Archer en de Enterprise in de Klingon-ruimte. De Hoge Raad van Klingon vreest dat Starfleet legers van Augments aan het ontwikkelen was; nadat ze toegang hebben gekregen tot genetisch materiaal van de Augments, voeren de Klingons experimenten uit om hun eigen intellect en kracht te vergroten. De experimenten worden rampzalig wanneer een griepstam muteert en een dodelijke plaag wordt die zich over het rijk verspreidt, waardoor fysieke veranderingen worden veroorzaakt, waardoor de getroffene een uiterlijk uit het TOS-tijdperk krijgt. Dr. Phlox van de Enterprise formuleert een remedie voor het virus, maar de fysieke veranderingen blijven in de bevolking en worden geërfd door het nageslacht. Phlox gaf aan dat "ooit" de fysieke veranderingen ongedaan konden worden gemaakt.

Maar in de TNG-aflevering " Rechtmatige erfgenaam" heeft de gekloonde Kahless hetzelfde uiterlijk als de "gemuteerde" Klingons. Kahless leefde lang voor het experiment in de canonieke uitleg. Is dit een discontinuïteit van het plot?

"Een canonieke verklaring voor de verandering werd gegeven in een tweedelige verhaallijn over Star Trek: Enterprise" - God, dat was het, nietwaar? Dat is het verschil tussen DS9 en Enterprise. DS9 maakt van de kwestie een grappige oneliner voor Worf; Enterprise maakt er een verdomde tweedelige aflevering van.
@Paul - Je hebt natuurlijk gelijk; * Enterprise * nam zichzelf in de beste tijden te serieus. "Affliction" en "Divergence" waren echter redelijk goede afleveringen, gebouwd rond een dom uitgangspunt.
Vergelijkbare vraag over Trills: [Zijn er verklaringen in het universum voor hoe de verschijningsvormen van sommige soorten tussen reeksen veranderen?] (Http://scifi.stackexchange.com/q/20579)
Vier antwoorden:
#1
+36
user366
2011-01-20 03:54:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kahless in "Rightful Heir" had de oorspronkelijke, niet-gemuteerde weergave (ter bevestiging kun je een schermafbeelding bekijken op Memory Alpha).

Voorafgaand aan "Affliction" (inclusief de Star Trek: Enterprise-pilot " Broken Bow"), hadden Klingons hetzelfde uiterlijk als in TNG en daarbuiten. Het idee is dat ze een uiterlijk A vóór "Affliction" hadden, uiterlijk B tot TNG, en teruggingen naar uiterlijk A ergens vóór TNG.

Dus, Kahless, die bestond vóór de gebeurtenissen van "Affliction", was onaangetast. Er is echter is een plotbeschrijving in de originele serie-aflevering " The Savage Curtain", waar er blijkbaar een B-versie van Kahless is (klik nogmaals in Memory Alpha voor bevestiging).

Maar dit is bedoeld als een benadering van hoe het uiterlijk B Klingons dacht dat hij eruitzag, niet de werkelijke Kahless.

Kahless in "The Savage Curtain" is gemaakt door buitenaardse wezens op basis van de opvattingen van de Enterprise-bemanning; ze hadden het uiterlijk dat de bemanning over het algemeen aan hen dacht, en aangezien ze alleen uiterlijk _B_ Klingons zijn tegengekomen ...
Nu moeten we er rekening mee houden hoe Discovery dat compliceert ...
#2
+15
MPelletier
2011-01-20 04:04:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een verklaring die ik las (ik geloof in de Star Trek Encyclopedia) is dat het wezen uit The Savage Curtain de tegenstanders creëerde op basis van de verbeelding van Kirk en Spock (net zoals hij hun bondgenoten deed), en aangezien Kirk en Spock alleen Klingons kenden van de TOS-variant, zo dachten ze Kahless. Sorry voor het gebrek aan bronnen hierover.

De originele Kahless, die eeuwen leefde voordat er een serie plaatsvond, was daarom van de geribbelde voorhoofdsoort, en zijn kloon bleef zo. Het leuke aan deze uitleg is dat het werkt, of je de Enterprise nu wel of niet overweegt, het werkt.

#3
+10
Slick23
2011-01-20 03:58:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een soort retcon, of retroactieve continuïteit, waarbij latere afleveringen (of, in dit geval, een latere serie in dezelfde canon) de doorslaggevende feiten veranderen. In dit geval retourneert de Enterprise-aflevering de TNG-aflevering op een manier die zegt: wat je denkt te hebben gezien - wat je niet hebt gezien.

Dus hoewel de Kahless-kloon eruitziet als de gemuteerde Klingons, sinds Enterprise vernieuwde de verhaallijn van Klingon met nieuwe informatie, echt niet. Wikipedia heeft een artikel over retcons.

Maar zoals Mark uitlegt, ziet de TNG Kahless er niet uit als een gemuteerde Klingon. De gemuteerde Klingons zijn de oranjekleurige, niet-schedelruggen, die er Aziatisch uitzien. De originele Klingons zien eruit als Worf en alle andere TNG Klingons.
#4
-2
Kathleen Anlage
2019-02-05 13:44:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het altijd gelezen omdat Ridges een eerdere evolutie is van Klingon, waarbij Unridged de meer geëvolueerde vorm is en het virus ervoor zorgt dat hun fysieke verschijning terugkeert naar een minder ontwikkelde staat.

Heeft u enig bewijs dat u zou kunnen [bewerken] om deze theorie te ondersteunen?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...