Vraag:
Zijn alle stormtroopers even arme soldaten als die in de films?
Ryan
2011-06-08 09:19:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Star Wars-films zien we consequent hoe arme soldaten stormtroopers zijn. Ze vertonen zeer ondermaats schietvaardigheid, waardeloze huiszoektactieken en worden gemakkelijk voor de gek gehouden en verslagen door Ewoks en rebellen.

Dat gezegd hebbende, herinner ik me dat ik een personagegids las die stormtroopers definieerde als de allerbeste van het beste (beste scherpschutter, bovengemiddelde intelligentie, enz.). Dus, in het rijk van het Expanded Universe, blijft de mal die de films instellen waar zijn of zijn het slechts de uitzonderingen op de regel?

Misschien waren ze allemaal uitstekende scherpschutters totdat ze General Order 66 uitvoerden. Daarna waren ze onderworpen aan het Principle of Evil Marksmanship. Dus het is echt niet hun fout.
Leuke vraag, Ryan! Het lot van Death Star was afhankelijk van Stormtroopers, dus het moeten zorgvuldig uitgekozen geavanceerde krijgers zijn. Desalniettemin verloren ze het kindergevecht ...
Bedenk dat Leia een senator was en dat de moord op haar ernstige gevolgen zou hebben gehad. Hoewel haar gevangenneming zeer gewenst was, was er hoogstwaarschijnlijk een doorlopende opdracht die haar de dood verbood. Dit kan ook helpen bij het verklaren van onderdrukkend vuur terwijl ze door de gangen jagen. En moet ook uitleggen waarom de rebal-ontploffingen een explosief effect leken te hebben, waar de schoten van de Stormtroppers gewoon een beetje verscheurden.
@Chad was Leia op dat moment toch niet gepland voor uitvoering?En ze schoot op hen.
Getrainde scherpschutters in een vuurgevecht hebben een slagingspercentage van ongeveer 1%.Gezien de zeer lage vuursnelheid van blasters zou je kunnen zeggen dat het eigenlijk niet zo slecht gaat met de Stormtroopers.
Twaalf antwoorden:
#1
+349
Jeff
2011-06-08 18:18:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stormtroopers zijn geen arme soldaten. Laten we eens kijken naar de situaties waarin ze zich bevinden:

A New Hope : Stormtroopers onder leiding van Vader grijpen een Blockade Runner en lijden wat verliezen. Soldaten op Tatooine zijn vatbaar voor Force Persuasion en zijn traag om de grote kanonnen uit te breken om te voorkomen dat een vrachtschip ontsnapt. Stormtroopers op de Death Star vertonen een slechte nauwkeurigheid en tactiek tijdens hun jacht op de hoofdcast. Velen lijken te zijn gedood of gewond, en zeer weinigen komen zelfs DICHT om de goeden te raken.

Empire Strikes Back : Snowtroopers overrompelen geprepareerde verdedigingswerken op de rebellenbasis. De rebellen worden geleid en vluchten. Later escorteren Stormtroopers Vader op Cloud City, doen in wezen niets ... behalve het volledig (en vrijwel onzichtbaar) overnemen van de volledige beveiliging.

Return of the Jedi : Storm and Verkenners bewaken de bosmaan van Endor. Een heimelijk aanvalsteam, ondersteund door de inheemse volkeren van de maan, valt de basis aan en vernietigt deze.

Door deze in orde te brengen:

ANH: Tijdens de instapactie aan het begin van de film, de stormtroopers vallen een schip aan. Ondanks dat de verdedigers dekking gebruiken en zich bewust zijn van hun toegangspunt, lijden ze slechts kleine verliezen en nemen ze snel de controle over het schip over.

De stormtroopers op Tatooine maken hoogstwaarschijnlijk deel uit van de plaatselijke politie, geen reguliere legereenheden. - hun training is ondermaats, ze zijn in een routine terechtgekomen en ze proberen extra taken toe te voegen bovenop hun standaardtaken - van hen wordt verwacht dat ze het verkeer in en uit een stad zo groot als Mos Eisley volgen. Als het allemaal de fan raakt, reageren ze met respectabele snelheid op onzekere informatie (een enkele niet-menselijke informant, die waarschijnlijk goed werd betaald voor zijn moeite).

Na de ontsnapping van Death Star, zegt Leia het zichzelf:

"Het was te gemakkelijk. Ze lieten ons ontsnappen."

De stormtroopers kwelden de hoofdcast tijdens hun hele terugtocht naar het schip. Ze bleven opereren onder hun bevel (inclusief het bevel om de piloot of prinses niet te doden, om ervoor te zorgen dat ze naar de rebellenbasis ontsnapten), zelfs terwijl ze slachtoffers maakten. Op een bepaald moment in de achtervolging, nadat Luke ziet dat Obi-wan neergeslagen wordt, zien we stormtroopers zorgvuldig richten, en elk schot mist, zelfs als ze worden uitgeschakeld. Ze tonen een opmerkelijke toewijding aan hun plicht door koel te blijven onder vuur, te schieten om te missen en hun natuurlijke verlangens naar wraak te negeren tegen degenen die hun vrienden en collega's pijn doen.

ESB: Hier is niets te zien. Stormtroopers doen wat ze doen. Ze bestormen en overrompelen vaste, voorbereide verdedigingswerken met zo'n snelheid dat ze de interne beveiliging kunnen afsnijden en de basis veel sneller kunnen overrompelen dan de rebellen hadden verwacht. Ze doen dit ONDANKS de manier waarop hun zware artillerie wordt gehinderd door de rebellen-luchtmacht.

Later, bij Cloud City op Bespin, namen ze de controle over tot het punt waarop de normale operaties niet werden onderbroken, de gewone mensen hadden geen idee van hun aanwezigheid, en handhaafden het. Zoals Mark in de commentaren opmerkte, deden ze dit vrijwel zonder voorbereidingstijd. Dus in staat zijn om feilloos de controle te krijgen over wat in feite een ruimtestation is (de beste parallel die ik kan bedenken, ondanks dat het technisch in de atmosfeer is), en het voor onbepaalde tijd effectief vast te houden, discretie te behouden, zelfs na onopzettelijke ontdekking, is een toepassing van hun standaardtraining , aangezien ze het vanuit een staande start konden doen.

RotJ: Dit is de situatie waarin de stormtroopers het slechtst worden afgebeeld. In de jungle zijn ze niet in staat de vernietiging van de schildgenerator te voorkomen.

Hun verlies wordt echter verzacht door verschillende factoren, waarvan er vele terug te voeren zijn op de keizer zelf:

  1. Ze krijgen geen geschikte uitrusting voor hun omgeving. Zij hebben glanzend wit pantser in een jungle.
  2. Ze bereiden hun verdediging niet goed voor - er zijn geen 'kill zones' rond de basis zelf, die elke militair zou voorbereiden in een gebied met dicht gebladerte.
  3. Ze worden gedwongen om de geheime groep in eerste instantie te laten slagen, terwijl de keizer aan Luke werkt.

Laten we nu eens kijken naar hun oppositie: de Ewoks. Ja, ze lijken dom. Het zijn piepkleine teddyberen, ze zijn gemaakt voor marketingdoeleinden, en lang niet genoeg van hen werden op sterven na dood getoond. Maar denk vanuit het perspectief van het universum echt na over wat we zien. Deze kleine, nieuwsgierige, schattige fuzzballs zijn volledig psychotisch. Ze bieden in GROTE aantallen vrijwilligers aan om wezens aan te vallen die goddelijke krachten hebben (relatief), ze kennen het gebied goed, ze observeren hun vijanden al een hele tijd. En ze zijn zo sterk als de hel. Ewoks zien moeiteloos keien ter grootte van hun torso optillen en gooien. Hoewel het duidelijk is dat de 'rotsblokken' rekwisieten waren die waren gemaakt van piepschuim, vanuit een oogpunt van in het universum, moeten we aannemen dat het rots was.

Het kan me niet schelen HOE goed je pantser is, de kinetische de kracht van zoveel steen, met die snelheid, zal je gek maken. En wat gebeurt er als je merkt dat je op je kont zit, een hersenschudding hebt, omringd door primitieve wezens met de kracht om je ledemaat van ledemaat te scheuren? We zouden blij moeten zijn met de kunstzinnige bezuinigingen die de film maakt.

Ik zou kunnen doorgaan, maar het typen heeft al lang genoeg geduurd.

In het kort , de tijden dat we stormtroopers zien 'zuigen' zijn alle momenten waarop hun handen zijn vastgebonden door politiek, overkoepelende militaire strategie of incompetentie van hun superieuren.

De keren dat we ze hun werk zien doen zonder dergelijke problemen , ze presteren buitengewoon goed.

Ik betwijfel of "De Stormtroopers op Tatooine waarschijnlijk deel uitmaken van de plaatselijke politie" (ANH), zoals Lord Vader zegt tegen de officier die verantwoordelijk is voor het aan boord gaan van Leia's schip om een ​​detachement naar beneden te sturen. Dus die troopers zijn tenslotte van Vaders Star Destroyer en niet van Tatooine.
@Ghanima Ik weet dat dit ongeveer een jaar oud is, maar dat detachement is waarschijnlijk degene die alle Jawa's heeft vermoord en waarschijnlijk het huis van Ben doorzocht terwijl de hoofdpersonen op weg waren naar Mos Eisley.De troopers in Mos Eisley reageerden waarschijnlijk net op een APB.
Dit is misschien mijn favoriete Star Wars-uitlegpost.Ik ben het er helemaal mee eens dat ze het in wezen heel goed doen, behalve waar Force-gebruikers (Kenobi, Vader, Palpatine) tussenkomen met hersentrucs of met bevelen om anderen te lokken ... behalve de Ewok-strijd.Ik wil nu een Sam Peckinpah en / of Monty Python-versie van de Ewok-strijd zien, met veel meer bloed aan beide kanten.
4,5 jaar later voel ik me genoodzaakt om toe te voegen dat de Battle of Endor, verteld vanuit het perspectief van een stormtrooper, de Ewoks afbeeldt als absolute nachtmerries in de strijd.
@Oldcat: Nee, "We zijn eigendom geworden van * zillion * 1 miljoen teddyberen."Kwantiteit heeft soms een geheel eigen kwaliteit.
@CodeswithHammer: Hoeveelheid + verhulling + terreinkennis + voorbereiding?"Yub, yub, b *****."- De Ewoks
Ze hebben niet alleen glanzend wit pantser in de jungle van Endor, ze gebruiken absoluut ongeschikte hogesnelheidszweefvliegtuigen met een vast voorwaarts kanon en blijkbaar geen achteruitkijkspiegel.Het resultaat is even voorspelbaar.En je kunt het de soldaten niet kwalijk nemen dat ze hun bazen niet over de gebreken vertellen.Kritiek uiten is geen goed idee in het leger van Darth Vader (tenzij je Darth Vader bent) ...
Tatooine is een door Hut gecontroleerde planeet.Er is geen regelmatig compliment van Storm Troopers.
@Ghanima Voor de StormTroopers-viewpoint op Tatooine is er natuurlijk het geweldige TROOPS-minifilm: https://www.youtube.com/watch?v=LvswNDAAZCU
Ik ben het eens met dit antwoord.Als ze niet gehinderd worden door al die onzin, presteren ze best goed.Kijk bijvoorbeeld naar The Force Awakens.Ja, ik weet dat ze deel uitmaken van een diff-regime, misschien nu een diff-training hebben, maar ze zijn eigenlijk best bekwaam.
ISTR dat het script oorspronkelijk wookies had in plaats van ewoks.Ze veranderden de karakters, maar niet de plot.
@Stefan: Ja, Chewie was te intelligent en bekwaam geworden voor Lucas om zich op zijn gemak te voelen bij het uitbeelden van zijn soort als jager / verzamelaars van stammen die hulp van de Rebellen nodig hadden.
@Jeff, was dat echt de reden?Ik nam aan dat hij uitverkocht was vanwege de schattigheidsfactor!
@Stefan: ja, de verhandelbaarheid van de Ewoks speelde ook een grote rol.Overweeg dit: hun soortnaam wordt nooit op film gesproken, maar toch weet iedereen wie ze zijn.Marketing was een aantrekkingskracht op de Ewoks, en Chewie's 'beschaafdheid' was een duwtje weg van Wookies.
In recentere canon lijkt het echter een allegaartje te zijn.R1 toonde ze als behoorlijk bekwaam.In SW: Rebels zijn ze altijd 100% afschuwelijk, bijna als een running gag.Ik kan me niet in het bijzonder herinneren dat ze ofwel bekwaam of incompetent waren in de nieuwe strips / romans, maar ik heb ze niet allemaal gelezen.
@TVann - Ik heb Rebellen niet gezien, maar aangezien het een tekenfilm voor kinderen is, weet ik niet zeker hoeveel ervan op het eerste gezicht kan worden ingenomen.De regels van 'canon' in Star Wars zijn aanzienlijk Disneyfied, ten nadele van de serie (IMHO).Rouge 1 heeft echter stormtroopers die zich precies gedragen zoals ik zou verwachten - ze zijn niet perfect, maar ze zijn een bekwame militaire macht en kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn als ze bekwaam worden geleid.
#2
+51
WOPR
2011-06-08 09:49:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, ze zijn erger.

Die vertegenwoordigen, volgens Palpatine, wie zou moeten weten: "een heel legioen van mijn beste troepen"

"Zoals het is je rebellenvloot! Ik was het die de Alliantie de locatie van de schildgenerator liet weten. Het is redelijk veilig voor je zielige kleine groep. Een heel legioen van mijn beste troepen wacht op hen. "

We kunnen aannemen dat de rest slechter is dan die op Endor.

Per Obi Wan kunnen we ook aannemen dat sandpeople mogelijk de ergste van allemaal zijn:

"Deze explosie punten - te nauwkeurig voor sandpeople. Alleen Imperial Stormtroopers zijn zo nauwkeurig "

Ik dacht dat "een heel legioen van mijn ** beste ** troepen" een eufemisme was of op zijn minst een bluf.
Vrij zeker dat de keizer een grapje maakte. Vadar * deed * een snuif-lach na die opmerking.
Nog een inconsistentie: blijkbaar is de pistooltraining van Sand People de afgelopen decennia sterk afgenomen, omdat ze in The Phantom Menace podracers ophaalden die met honderden kilometers per uur vlogen.
@Tomari7 zou je dat als vraag moeten posten.
@Tomari7 Ik dacht niet dat ze "ze eraf haalden", maar veel opnamen om er een te raken. In APM raken ze er maar één en schieten ze vaak, niet?
@TylerH:Ah ja, de altijd populaire methode om de pijl af te vuren en er vervolgens de roos omheen te trekken.
@SeanDuggan Ik weet niet zeker of ik het volg. Suggereer je dat dat is wat * ik * aan het doen ben?
-1
@Tomari7: misschien waren alle Zandmensen met een goed richtvermogen toevallig in het dorp dat Anakin vernietigde.
Ik weet dat dit een oud bericht is, maar iemand heeft een video gemaakt om deze bewering te bespotten dat stormtroopers beter schieten dan de zandmensen: https://www.youtube.com/watch?v=XgGnoZzVxs4
#3
+40
Keith
2011-06-08 18:26:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aan de ene kant is dit zo lui schrijven dat het een algemene trope is, ook wel het principe van kwaadaardig schietvaardigheid genoemd - in feite kunnen ze niet goed zijn, aangezien de helden constant dichtbij moeten zijn om gepakt / neergeschoten te worden en toch altijd wegkomen. Ik denk echter dat het probleem universeel is: bijna niemand in het universum kan rechtop schieten. Kijk maar naar Greedo die niet in staat is om iemand aan de overkant van de tafel te raken (hoewel ik zou debatteren over die Han die eerst schoot).

Gezien alle standaardproblemen met projectielwapens op ruimteschepen zijn blasters misschien slechter, maar goedkoop en betrouwbaar alternatief?

Wie heeft The Force nodig als je een Smith & Wesson hebt!
Ik heb geen idee waar je het over hebt. Greedo kreeg nooit een schot.
@Jeff Hij moet naar een teruggekeerde propaganda kijken die door het rebellen-uitschot wordt verspreid ...
@Jeff - Jar Jar heeft ook nooit bestaan ​​:-)
Wie? Google Zoeken suggereert dat je zou kunnen bedoelen met [can can] (http://en.wikipedia.org/wiki/Can-can)
Het is zeer vermeldenswaard dat dit probleem voorkomt in elke actiefilm met vuurwapens.Zelfs als de mensen die proberen de hoofdrolspelers neer te schieten, crackshots zouden moeten zijn, moeten ze missen zodat de hoofdrolspelers overleven.*** De enige reden waarom mensen Star Wars hiervoor uitkiezen, is omdat de missers duidelijker zijn met blasterbouten dan met onzichtbare kogels ***
@Keith: Wie heeft er nooit bestaan?* (lege uitdrukking) *
#4
+13
DVK-on-Ahch-To
2011-06-08 18:46:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De reden voor de discrepantie (een van hen) was:

  • Originele ST's waren uitsluitend klonen van Jango Fett. De officieren zijn speciaal gegroeid / gehersenspoeld om meer onafhankelijke / betere strijders te zijn.

  • Bij ANH zijn slechts 1/3 van de stormtroopers Fett-klonen. De meeste zijn normale menselijke rekruten.

  • Bij ROTJ zijn er nog meer normale menselijke rekruten dan klonen van Jango Fett.

Het is ook vermeldenswaard dat vanwege het versnelde verouderingsplotapparaat dat het mogelijk maakte een leger te creëren tussen TPM en AotC, de Fett-klonen door ANH zouden zijn verouderd tot het equivalent van 50's of 60's, wat betekent dat ze waarschijnlijk niet bovenaan staan van hun spel.
@Tomari7: weten we dat versnelde veroudering doorgaat nadat de kloon volwassen is geworden? Dat is redelijk, je verwacht niet dat wegwerpsoldaten erg lang zullen leven, maar is het vastgelegd in canon?
Selectie en training hebben nog steeds effect, zelfs als je geen klonen hebt.Tegenwoordig hebben we geen klonen en toch is er een enorm verschil tussen bijvoorbeeld je gewone infanterie-soldaat en een lid van een special forces-team.Door de beste te kiezen en ze een uitzonderlijke training te geven, krijg je (ver) bovengemiddelde troepen, zelfs als je "alleen" toegang hebt tot "gewone" mensen.
Dat de Fett-klonen in een versneld tempo ouder werden, was een kanon in Legends.
Omdat Jango Fett er in de prequels helemaal niet in is geslaagd senator Amidala te vermoorden, verklaart dat misschien de problemen die Stormtroopers hebben.
#5
+12
Raphael
2012-02-19 06:17:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is opmerkelijk dat stormtroopers worden afgebeeld als veel bekwamer in het uitgebreide universum. Hoewel de oude normen soms afbrokkelen, bestaan ​​er nog steeds bekwame troepen, die superieur zijn aan de meeste vergelijkbare eenheden in de melkweg.

Uit mijn hoofd herinner ik me Timothy Zahn's Survivor's Quest en Allegiance als bijzonder goede voorbeelden. In beide boeken krijgen we actie te zien vanuit het standpunt van de stormtroopers.

#6
+11
Scott McIntyre
2011-06-08 18:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor RotJ,

Ewoks / Rebels = Vietcong, Empire = VS (The Empire).
Of Ewoks = American Colonials, Empire = Britten.
Of Ewoks = Afghanen, Empire = Rusland.

De relatief slecht bewapende guerrillastrijders hebben vaak een voordeel ten opzichte van de grotere indringers.

#7
+10
aramis
2011-06-12 10:38:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste voorbeeld van hoe slecht stormtroopers zijn, is het vergelijken van de door Lucas goedgekeurde statistieken in de verschillende RPG's tussen Stormtroopers en de Heroes.

In WEG's Star Wars de RPG is een Stormtrooper zo goed als normaal mensen krijgen ...

Stormtrooper
Str 2D (3D voor schadedoeleinden)
__ Brawling 3D
Dex 2D (gereduceerd tot 1D door pantser)
__ Blaster 4D (gereduceerd tot 3D door pantser)
__ Brawling Parry 4D (gereduceerd tot 3D door pantser)
__ Dodge 4D (gereduceerd tot 3D door pantser)
Kno 2D
Per 2D
Tech 2D
Mech 2D
WEG Star Wars 1E, pagina 103

Merk op dat 4D eigenlijk heel behoorlijk is, met 2D als gemiddelde mensstatistieken, 3D als gemiddelde startende pc-statistieken, waarbij we opmerken dat beginnende menselijke spelerpersonages tot 4D in een attribuut kunnen hebben, en Han Solo's blastervaardigheid is 9D ...

De stormtroopers zijn, zoals bijna alle schurkenlegers, gevaarlijk, niet voor bijzondere vaardigheid, maar voor enorme aantallen.

In de huidige FFG Star Wars is de attribuutschaal 1-6, waarbij mensen normaal gesproken 2 als minimum hebben en bijna geen pc's 6-en; geen enkele startende pc kan nog met een 6 beginnen. Vaardigheden lopen van 0-5.

De Stormtrooper is Brawn 3, Agility 3, andere attributen 2'en, geen vaardigheden, 5 WT (versus 10 basis) 5 bepantsering die 2 punten laminaat telt. Effectieve vaardigheid van een groep is een enkele aanval met een effectieve vaardigheid van (Aantal in groep samen schieten) -1.

Betekent D d6?
Over het algemeen zie je meestal een #D, het verwijst naar # d6. Merk op dat WEG's Star Wars de 2e game van het d6-systeem was ... en alleen d6's gebruikte.
@aramis: is het vermelden waard dat deze statistieken na correctie zijn voor hun bepantsering. Zonder de straf van het pantser voor Dex, waren Stormtroopers op 3D dex en 5D blaster.
@Jeff Verkeerd. Zie SWRPG 1E, p. 103.
1E is verouderd. De nieuwe (re) statistieken in WEG Star Wars Revised hebben voorrang.
Ze zijn allebei vervangen, Jeff - en de stormtroops in de editie van FFG zijn ook minion-niveau. Gevaarlijk alleen in groepen.
Spelmechanismen moeten aan een heel andere reeks criteria voldoen dan films.Deze vraag gaat specifiek over films.De RPG is waarschijnlijk gemaakt om de gevoelens van het kijken naar films op te wekken, dus Stormtroopers hoeven niet erg gevaarlijk te zijn.Dit geeft dus geen antwoord op de vraag.
#8
+7
rbottel
2011-06-08 17:23:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de eerste drie afleveringen zijn de Stromtroopers gloednieuw en fris. Dus toen waren ze uitstekende troopers aangezien het allemaal klonen zijn van Jango Fett (de beste premiejager). Echter, 20 jaar later in de sequels moesten veel van hen worden vervangen door standaardpersoneel. Dus, hoewel Endor de beste kan zijn, zouden ze over het algemeen gemiddeld zijn.

"Standaard persoonlijk" is vrij breed.Tegenwoordig hebben we geen klonen en toch is er een enorm verschil tussen bijvoorbeeld je gewone infanterie-soldaat en een lid van een special forces-team.Door de beste te kiezen en ze een uitzonderlijke training te geven, krijg je (ver) bovengemiddelde troepen, zelfs als je "alleen" toegang hebt tot "gewone" mensen.
#9
+3
Shalindra
2016-03-12 02:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geprobeerd een aantal punten toe te voegen zonder bestaande te dupliceren. Ook als je liever een samengevat antwoord hebt (niet het mijne): Waarom stormtroopers altijd missen op imgur.com Met ' Stormtrooper ' bedoel je de shocktroepen van het keizerlijke leger . We zien het keizerlijke leger niet tijdens Episodes 4, 5 en 6 omdat er geen echte oorlogen zijn zoals tijdens de Clone Wars. We zien bijna altijd de shocktroepen (d.w.z. Stormtroopers). Om uw vraag te beantwoorden: nee . In feite zijn alle Stormtroopers uitstekende vechtmachines. Waar je ze ook ziet missen, het was allemaal de bedoeling.

Ik hoef niet te herhalen wat talloze andere bronnen al hebben vermeld. ( Je kunt veel andere verklaringen vinden ). Probeer [Wookieepedia]: 2

Stormtroopers, door dissidente burgers minachtend aangeduid als bucketheads, waren de elite-stoottroepen in het keizerlijke leger , geplaatst onder het Stormtrooper Corps, de landstrijdkrachten van het Galactische Rijk. Ze werden in het bijzonder onderscheiden door hun loyaliteit aan keizer Sheev Palpatine , de stichter van het rijk, en waren naar verluidt niet in staat hem of het keizerlijke regime te verraden.

Ook wordt ons verteld dat ze beter zijn dan de Clone Troopers die we zien tijdens de Clone Wars, die veel overwinningen behaalden tijdens de Clone Wars, zelfs met grote kansen. Vergeet niet dat tijdens de beginjaren van het rijk nog steeds veel klonen uit de Clone Wars waren die Stormtroopers waren.

De stormtroopers r presenteerden de ultieme evolutie van de clone troopers , de soldaten die aan de zijde van de Galactische Republiek vochten tegen de Confederacy of Independent Systems in een langdurig en langdurig conflict dat bekend werd als de Clone Wars.

Hoewel het rijk geleidelijk zijn aantal originele Stormtroopers verloor die voorheen klonen waren in het Grand Army of the Republic, behoren de meeste Stormtroopers die we in de films zien tot het 501st Legion (Death Star voornamelijk door hen bemand). Het waren de persoonlijke troepen van Darth Vader . Hij voerde ook het bevel over dezelfde mannen tijdens de Galactische Republiek. En alleen de besten werden gepromoveerd tot dit legioen. Vader handhaafde de hoogste normen.

Het 501st Legion, ook bekend als het 501st Battalion, was een elite-eenheid van clone troopers in het Grand Army of the Republic tijdens de Clone Wars

Stormtrooper-cadetten hebben gedurende een hele lange tijd extreme training ondergaan, alleen de besten werden geselecteerd.De kwaliteit van de stormtrooper is mogelijk verminderd tijdens de latere jaren van het rijk. Maar toch zou het geen goed idee zijn om aan te nemen dat het kleine deel van Stormtroopers dat we in de films zien, elke andere Stormtrooper of the Empire beschrijft.

Anders dan hun voorgangers, de meerderheid van de stormtroopers, waren niet-kloonrekruten. Keizerlijke cadetten werden verscheept naar keizerlijke academies en onderworpen aan rigoureuze trainingsprogramma's om hooggetrainde shocktroepen te produceren die fel loyaal waren aan het rijk. Cadetten trainden onder andere om met blasters af te vuren, leerden keizerlijke wandelaars te besturen en de meedogenloosheid die nodig was om een ​​stormtrooper te worden. Cadetten die Imperial Academies bijwoonden, werden ook gedwongen om programmeerbare hindernisbanen te trotseren die waren ontworpen om hun kracht, behendigheid, reflexen en intelligentie te testen. Dergelijke cursussen en vaardigheidstests werden in de loop van de tijd steeds moeilijker en de aansprakelijkheid voor verliezen was zwaar. Terwijl cadetten de academie bezochten, droegen ze witte uniformen en speciale helmen, vergelijkbaar met de standaard stormtrooper of pilotenuitrusting. Naast hun basisopleiding kregen veel cadetten ook andere niet-gevechtstaken op de basis. Dergelijke taken boden cadetten de mogelijkheid om ervaring op te doen over hun leeftijdsgenoten, en werden vaak gepresenteerd als beloning voor uitstekende prestaties tijdens trainingsoefeningen. Terwijl cadetten werden geëvalueerd, kregen de leidinggevende officieren vaak de instructie om kennis te nemen van prestaties die zouden kunnen duiden op affiniteit met de Force, en dit te melden aan een van hun superieuren.

Ik hoop dat ik bracht iets nieuws naar de tafel. Dank je.

#10
+2
Flynn Rider
2014-12-20 03:46:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen krijgen de verkeerde ideeën als ze naar de films kijken. Als de stormtroopers een onafhankelijke overlevingstraining met een clone trooper hadden gehad, zouden ze beter zijn geweest. De grootste kracht van Stormtroopers is hun teamwork. Als er meer tijd zou worden besteed aan het slijpen van elke trooper tot de perfecte soldaat ... zou er nog veel meer leven om op een andere dag te vechten en vijanden uit te schakelen.

Heeft u hier een bron voor of bent u gewoon aan het speculeren?
#11
+2
Captain is King
2016-11-16 06:25:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lezen van Vóór de Awakening is het stormtrooper-programma behoorlijk rigoureus en biedt het alleen de beste stormtroopers, waarbij de zwakken achterblijven en vergeten worden. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de training van de stormtroopers in het verleden was, maar gezien het feit dat als de stormtroopers in de oudere films meer 'op hun spel' waren geweest, het veel dingen zou hebben veranderd en veel zou hebben verknoeid voor de rebellen, wat mogelijk voor een heel ander einde zorgt, misschien zelfs een minder bevredigend einde als je van de oude Star Wars -films houdt.

Ik denk niet dat stormtroopers zo slecht zijn, ze moesten gewoon worden uitgespeeld omwille van de overwinning van de rebellen, en laten we niet vergeten dat ze het niet altijd verpesten, zoals in de begin van A New Hope (ze missen niet altijd!). Om je vraag te beantwoorden, denk ik echter dat ze beter zijn vanwege de manier waarop ze in de boeken worden afgebeeld, en omdat ze niet allemaal rechtstreeks inspelen op de overwinning van de rebellen, waardoor de verhaalschrijvers ze tot hun volle potentieel schrijven.

#12
+2
Ghoti657
2017-05-02 22:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stormtroopers zijn vaak nog slechter in de boeken dan in de films, inclusief de nieuwe canonboeken. In het eerste Aftermath -boek doodt een rebellencommando genaamd Jom tientallen stormtroopers terwijl hij ongewapend is, met een gebroken arm (beginnend op p. 212).

In het tweede Aftermath -boek beschrijft de auteur de stormtroopers letterlijk als 'incompetenten' (p. 364):

Jas haalt troopers neer links en rechts met haar slakkenwerper. Jom is al met al bruter - hij en de Wookiee komen daar binnen, lichamelijk schrapend met hun vijanden, witgepantserde incompetenten naar links en rechts vaak in elkaar gooien.

In het boek Lost Stars , wat ook canon is, de op een na grootste triomf van de stormtrooper die op het scherm te zien was (hun eerste werd met de Tantive IV), de Battle of Hoth, is een complete ramp. Het rijk nam meer dan 700 slachtoffers, waarschijnlijk voornamelijk stormtroopers, volgens de opnamen van het slagveld die door Ciena Ree worden beoordeeld.

Bovendien is de rol van Stormtroopers veranderd sinds deze vraag 5 jaar geleden voor het eerst werd gesteld. In de EU-dingen van de jaren negentig was er een apart 'keizerlijk leger' dat minder elite was dan de stormtroopers. Dit manifesteerde zich in veel videogames, zoals Star Wars Galaxies, waar stormtroopers een speciaal 'elite'-segment van het keizerlijke leger vormden.

Deze positie werd veel minder geloofwaardig na Attack of the Clones kwam uit, en toen Revenge of the Sith. Het is vrij duidelijk dat de Stormtroopers een directe afstammeling waren van het Grand Army of the Republic, en niet een ding van de speciale strijdkrachten.

'Elite' is opnieuw geïnterpreteerd als 'beter dan het gemiddelde' in plaats van 'speciale troepen'. Het Stormtrooper-korps maakt nu expliciet deel uit van de stamgasten van het keizerlijke leger, en in de boeken zijn ze vaak slechts het garnizoen van de planeet in kwestie.

Ze zijn gerekruteerd van de meeste planeten in het rijk, en werden in en uit planetaire garnizoenen geroteerd tot de dood van Palpatine, op welk punt veel verschillende garnizoenen permanent aan planeten vastgingen, niet in staat waren om versterkingen te krijgen of te vertrekken.

In de Aftermath-serie en Lost Stars, bijvoorbeeld, wordt er buiten de stormtroopers geen melding gemaakt van stamgasten van het Imperial Army. Die interpretatie van 'elite' is sinds het midden van de jaren 2000 niet meer van kracht door auteurs, en met het wissen van de canon van Disney is het nu grotendeels irrelevant.

Ik speculeer dat een deel van de reden waarom stormtroopers zo slecht zijn in gevechten, is dat velen van hen zelden in het veld trainen. In Lost Stars trainde iedereen binnenshuis op hun destroyers. Alleen stormtroopers die in planetaire garnizoenen zijn geplaatst, zouden regelmatig toegang hebben tot veldtraining, aangezien anderen jaren in de ruimte doorbrengen.

In planetaire garnizoenen, in tegenstelling tot Star Destroyers, namen ze vaak de rol van politie en (letterlijke) slavenmeesters op zich en waren ze constant bezig met het doen van taken die anderen zouden moeten doen.

In Lost Stars waren het stormtroopers die naar de Bodach'i-slaven keken en hen aan het werk zetten, niet de plaatselijke politie, slavenhandelaren of zelfs bewakers.

In aflevering IV zien we stormtroopers politiecontroles uitvoeren in Mos Eisly.

Alleen op sterk verstedelijkte werelden zoals Coruscant en Corellia lijkt hun een effectieve en grote lokale wetshandhaving te zijn, zodat de stormtroopers hoeven dat niet te doen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...