Vraag:
Wat is filkmuziek?
MatthewMartin
2011-01-13 19:04:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hoorde onlangs dat er een sci-fi-gerelateerde muziekvorm was genaamd 'Filk'.

Wat is Filk? Waar kan ik er informatie over vinden?

is dit niet een soort lijstvraag, die niet in de SE pov.
@benstraw Ik zou deze vraag geen lijstvraag willen noemen of om aanbevelingen vragen, en ik weet niet zeker waarom je het als zodanig opnieuw hebt getagd.
En we zijn echt niet slimmer dan Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Filk
@Wikis Vanaf nu zou elke vraag op deze site minstens één antwoord of opmerking moeten krijgen met een link naar Wikipedia.
@nellius vraagt ​​hij niet om een ​​aanbeveling waar hij filk kan vinden?
Twee antwoorden:
#1
+28
Mike Scott
2011-01-13 19:26:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Filk is muziek die is geschreven en / of uitgevoerd door SF-fans, vaak over onderwerpen die verband houden met SF- of SF-fandom. De term is afgeleid van een typfout (voor 'volksmuziek') in een SF-congresprogrammaboek uit de jaren vijftig.

Er is hier een redelijk goed inleidend artikel.

U kunt het vinden door andere links op de hierboven genoemde website te volgen.

Het was eigenlijk geen programmaboek, maar een artikel dat werd ingediend voor een fanpublicatie. zie [het artikel van Lee Gold] (http://www.fanac.org/Fan_Histories/filkhist.html).
#2
+6
Danielle Ackley-McPhail
2013-08-21 05:24:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om toe te voegen aan het vorige antwoord: filmnummers zijn vaak parodieën op bestaande nummers of nemen de muziek over op een bekend volkslied en schrijven er nieuwe, meestal humoristische teksten bij. Omdat filmen vaak een informeel evenement is waarbij iedereen meedoet, helpt het gebruik van bekende muziek de deelnemers om het lied goed te krijgen, zelfs als het de eerste keer is dat ze de woorden zingen. De nummers zijn vaak gebaseerd op fantasie of sciencefiction, maar niet altijd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...