Vraag:
Waarom was Spider-Man de enige persoon die een fysieke sensatie voelde van dit evenement in Infinity War?
Sidney
2018-05-07 15:50:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegen het einde van Infinity War ...

Thanos knipt met zijn vingers en ongeveer de helft van de Avengers verdwijnt in een wolk van stof en phlebotinum. Terwijl andere personages ontzetting of opluchting lijken te tonen dat ze aan het oplossen zijn, is Spider-Man de enige die tekenen van fysieke nood vertoont en tegen Iron Man zegt dat hij zich niet goed voelt voordat hij verdwijnt. Bovendien, op basis van de opmerkingen van Thanos dat dit de meest humane manier zou zijn om de universele bevolking in tweeën te snijden, zou men helemaal geen fysiek trauma verwachten.

Terwijl andere personages emotionele gevoelens toonden over dit evenement was Spider-Man de enige die tekenen van fysieke nood vertoonde. Waarom?

Spidey-sense misschien?
@Paulie_D Het tintelde.
Het is vermeldenswaard dat de andere helden emotioneel veel volwassener zijn en niet praktisch onkwetsbaar voor schade door bovennatuurlijke zintuigen en daarom waarschijnlijk veel meer het gevaar van hun beroep onder ogen zien dan Spiderman.
Ik geloof ook dat dit een shoutout is naar een soortgelijk citaat uit Tobey Maguire's Spider-Man 3. Maar ik heb deze beweringen niet kunnen bevestigen
@Ummdustry precies.Spider-Man is een jongen van 15 jaar;hij raakte begrijpelijkerwijs veel meer in paniek dan de andere personages.
@Edlothiad - Het was eigenlijk een improvisatielijn rechtstreeks van Dr. Who.
Je vergeet de "Steve" van Bucky.
@Paulie_D zelfs Mantis zei dat er al eerder iets aan de hand is
Omdat Spider-Man altijd doodsangst heeft.
Elf antwoorden:
#1
+118
Yakk
2018-05-07 19:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spider-man heeft spidey-sense.

De manier waarop spidey-sense werkt is gevarieerd, maar een beperkte vorm van voorkennis zijn is niet helemaal onmogelijk. Bovendien reageert hij waarschijnlijk instinctief om het gevaar te vermijden. In dit geval kan zijn lichaam niets doen om het te vermijden. Het is mogelijk dat zijn spieren allemaal trillen, zijn hart bonst en hij ervaart een paniekaanval over het hele lichaam omdat zijn instincten het onvermijdelijke einde proberen te ontwijken, maar nergens heen kunnen.

Er zijn ook dramatische redenen waarom dit zou gebeuren, maar de beste dramatische redenen hangen af ​​van de fictie in het universum.

Merk op dat Spider-Man niet het * enige * personage was dat reageerde.Een van de regels van Mantis is "er gebeurt iets ..." en Mantis heeft ook buitenzintuiglijke vermogens.
@Steam Fury merkte het ook op;maar alleen Spiderman reageerde met wat * pijn * leek (of misschien * angst *).
@Yakk Ik denk dat het meer angst is dan pijn.Hij zag er niet uit alsof hij pijn had.Hij zag er bang, zelfs doodsbang uit.
Was Spider Man niet een van de laatsten die vervaagde?Als dat het geval was, reageerde hij waarschijnlijk zoals hij deed, omdat hij iedereen zag.
@CaptainMan Afgaande op wat hij zei, is het aannemelijker dat hij aanvoelde wat er ging gebeuren (in plaats van dat af te leiden op basis van wat hij zag).
@xiaomy het kan zijn vanwege beide
@Yakk - Dat is wat we een "paniekaanval" noemen.Je lichaam reageert zoals het in noodsituaties doet (bijv.: Pompen adrenaline, hart en ademhaling versnellen), maar je kunt er niets constructiefs mee doen.
Ik denk dat ik ergens heb gelezen of het op YouTube heb bekeken dat de regisseurs beweren dat Tom Holland die scène heeft geïmproviseerd, dus je zult merken dat RDJ nogal overrompeld was.
#2
+78
Alarion
2018-05-07 18:09:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toegegeven, ik heb hier geen hard bewijs voor, maar ik vermoed dat dit een artistieke beslissing was van de kant van de schrijver / regisseur. En ik denk dat het puur in het voordeel van Tony is gedaan.

Tony's verhaal tijdens de film (en zelfs de laatste paar films) is dat hij zich zorgen maakte over een ultrakrachtige entiteit die de aarde / de mensheid bedreigt sinds de eerste Avengers. Hij zegt zoiets als "Ik maak me hier al zes jaar zorgen over" in de film. En nu is die dreiging werkelijkheid geworden.

Hij besteedt ook een groot deel van deze film (en Spider-Man Homecoming) aan het proberen om Peter te beschermen en hem uit gevaar te houden.

Door Peter op zo'n uitgesponnen manier en zelfs in Tony's armen te laten sterven, wordt het mes echt verdraaid dat Tony faalde in zijn twee hoofddoelen: de aarde beschermen en Peter beschermen. Het is een manier om dit ongelooflijk persoonlijk te maken voor Tony.

Peter die "lijdt" voordat hij oplost, helpt ook om het emotionele gewicht voor het publiek te verhogen. Hij is jong en aardig, dus zijn dood is een gemakkelijke emotionele verkoop voor het publiek.

Beschrijf uw uitstekende antwoord op de discussie die hij in het begin met Pepper had over het worden van ouders.Deze film * draaide * die dolk in Tony's hart.
Tony was hiervoor al een grote oude bal van PTSD, hij zal de volgende keer dat hij opduikt een full-on basket case zijn.Ik vraag me af hoe ver de MCU hem zal brengen.
#3
+75
Kai
2018-05-08 00:41:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Out of Universe

Vanuit een meta / out-of-universe-perspectief improviseerde Tom Holland eigenlijk zijn sterfscène.

Volgens Screen Rant , gebaseerd op een Redditor die Joe Russo een Q&A liet doen op hun school,

[Joe Russo] heeft [Tom Holland] zojuist geïnstrueerd om te doen alsof hij niet weg wil, het was Holland die besloot zijn regels te ad-libben: "Mr. Stark, ik voel me niet goed ”en de inmiddels iconische zin“ Ik wil niet gaan ”.

Het is waarschijnlijk dat Holland, niet een van de schrijvers of een regisseur, ofwel wist hij niet hoe de andere sterfgevallen in de film zich afspeelden, of dacht in een opwelling niet dat die regels zijn sterfscène enigszins anders deden lijken. In ieder geval was het zo goed geacteerd dat de regisseurs er duidelijk voor kozen om het in de film te houden.

In Universe

Vanuit het perspectief van een universum kan het verschil een paar zijn uitleg:

  1. We weten niet zeker wat er door de hoofden van de personages gaat als ze "afgestoft" zijn. Het kan zijn dat de andere personages het op dezelfde manier hebben ervaren als Peter Parker, maar ervoor kozen het niet uit te drukken.
  2. Bij echte ziekten of verwondingen kunnen twee mensen met exact dezelfde aandoening het nog steeds niet ervaren zoals op dezelfde manier, vanwege fysiologische verschillen van persoon tot persoon. Zoals anderen hebben opgemerkt, heeft Peter Parker zijn eigen unieke set spinkrachten, waaronder spider-sense, wat een effect had kunnen hebben op zijn ervaring.
We zien (vermoedelijk) ook het Spidey-gevoel aan het begin van de film, wanneer de haren op Peters arm opstaan als het ruimteschip in Manhattan aankomt.Ik weet niet zeker of we het ook echt in * Homecoming * hebben gezien.
Als je zo'n optreden op film krijgt, bewaar je het en laat je de nerds er zo vaak over discussiëren als ze willen.
#4
+11
Kaito Kid
2018-05-08 00:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Allereerst is de voor de hand liggende theorie dat zijn Spider-gevoel hem overspoelde met waarschuwingssignalen, vanwege het dreigende dodelijke gevaar, maar in tegenstelling tot de gebruikelijke gevallen, was er absoluut niets dat hij kon doen, bewust of instinctief, om dat gevaar te ontwijken of te stoppen.

Bovendien leken de meeste personages pijnloos te gaan, soms zonder te vermoeden dat er iets mis was totdat ze weg waren, zoals je kunt zien in Bucky, die zijn arm zag verdwijnen, vertelde Steve terloops , en was verdwenen. T'Challa probeert een metgezel te helpen opstaan, maar is zich totaal niet bewust van zijn eigen dood.

De personages die lijken te weten dat het eraan komt voordat ze letterlijk delen van hen zien verdwijnen zijn Spider-man, Groot, Mantis en Strange. Ze kunnen allemaal worden verklaard.

Dr Strange zag het waarschijnlijk gebeuren en verwachtte dat het met de rest zou verdwijnen, misschien met een precieze timing.

Mantis heeft een soort verband met gevoelens en emoties , en had misschien triljoenen aan het verdwijnen gevoeld. Hoewel dit haar eigen verdwijning niet verklaart, heeft ze niets gezegd dat suggereert dat ze zich bewust was van haar eigen dood, in tegenstelling tot enkele sterfgevallen.

Groot viel neer en zei zelfs "Papa". voordat ze verdwijnen. Groot heeft net als Spider-Man een genezende factor.

Misschien rekent de verdwijning tegelijk met de rest zenuwen af, daarom voelt niemand pijn. Gezien hoe belangrijk zenuwen zijn om gevaar te vermijden, kunnen ze zich erg snel herstellen, als een soort prioriteit, voor personages met een genezende factor. Dit is misschien de reden waarom Groot en Spider-man pijn leken te hebben. Hun genezende factor probeerde hun zenuwen te herstellen (met de rest), maar kon het niet bijhouden. Als alternatief 'merkte' de genezende factor zelf dat het dingen moest regenereren, en dit creëerde een onderbewust gevoel van pijn of angst, dat niet aanwezig was bij mensen als Bucky of Sam.

Last but not least, van alle mensen die we zagen sterven, was Spider-man waarschijnlijk de jongste. Stel je een tiener voor die plotseling superkrachten ervaart, en waarschijnlijk wat "ik ben onoverwinnelijke adrenaline" voelde naast hormonen en extreme stress, plotseling beseft dat hij doodgaat en niets kan doen om dit te voorkomen. Peter is wanhopig, in paniek en extreem bang. Zijn reactie is in die situatie natuurlijk perfect realistisch. De andere keren dat hij in gevaar was, vooral in Homecoming, had Tony altijd een truc om hem te redden en dingen op te lossen. Zijn eerste instinct is om naar Tony te schreeuwen om hem te redden (hij zegt zelfs "Please Mr Stark"). Hij wil wanhopig gered worden, zoals die keer met de parachute of op de veerboot, maar diep van binnen weet hij dat er deze keer niets is.

tl; dr: Peter wist dat het zou komen door spider-sense, had waarschijnlijk pijn vanwege zijn genezende factor, en was al ver boven zijn hoofd in een vreselijke en gevaarlijke situatie sinds enkele uren geleden, dus hij was extreem gestrest. Zijn reactie is te verwachten.

"Dr. Strange zag het waarschijnlijk gebeuren en verwachtte met de rest te verdwijnen, misschien met een precieze timing."Ja, ik moet me voorstellen dat dit de enige is (in 4 miljoen of wat het ook was) tijdlijn Vreemd zag waar ze de kans hadden om Thanos te verslaanom Tony te redden, maar uiteindelijk _exactly_ dat te doen).Dus ja, ik denk dat Strange volledig wist wat er ging gebeuren, maar vermoedelijk een toekomst heeft gezien waarin er een manier is om wat er is gedaan ongedaan te maken (of op zijn minst iets ergers te voorkomen).
#5
+8
IronSean
2018-05-07 19:41:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Andere personages ervoeren het ook, maar voor de meesten leek het een gevoel van shock / angst / verwarring te zijn. Ze waren volwassener, hadden meer meegemaakt en probeerden misschien zelfs in het reine te komen met wat er gebeurde of dat ze iets konden doen.

Spiderman is veel jonger, minder volwassen, spraakzamer en minder zeker van zichzelf. Hij heeft Tony vaak om hulp gevraagd en reageerde met angst en vroeg om hulp van zijn held die dat altijd had gedaan.

#6
+7
Muspelmegir
2018-05-07 18:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel ik geen solide antwoord kan geven, zou ik zeggen dat het slechts een plotapparaat was voor het bouwen van personages; ze vormden de relatie tussen Tony en Peter als een soort stiefvader / stiefzoon, dus het zou hartverscheurend en indrukwekkend zijn om Peter te zien sterven in Tony's armen.

#7
+5
Gaurav
2018-05-07 20:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het spidey-sense antwoord het is, maar het is de moeite waard eraan te denken dat de meeste mensen die "stierven" hoogopgeleide soldaten waren in een oorlogsgebied dat onlangs was getroffen door de Reality Stone. Als ze iets vreemds voelden, zouden ze kunnen aannemen dat ze het doelwit waren geweest met een vreemd nieuw wapen of dat Thanos de realiteit op hen had veranderd, en dat ze zouden proberen de bron van de aanval te lokaliseren toen ze verdwenen. Peter Parker, Dr. Strange, Bruce Banner en Young! Groot zijn de enige niet-soldaattypen in de groep die in plaats daarvan in paniek zouden raken, en Strange weet al wat er gaat gebeuren.

#8
+4
PCSgtL
2018-05-07 20:07:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spider-man draagt ​​een nano-tech pak dat we vlees hebben zien repareren. Het kan proberen het vlees dat aan het oplossen is te herstellen. Combineer dit met het spidergevoel uit het antwoord van Yakk, het geeft Spider-man nog een paar momenten om te beseffen / voelen wat er aan de hand is.

#9
+3
Sethen
2018-05-26 01:30:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tijdens een interview met HuffPost beweren de regisseurs Joe en Anthony Russo dat het Spider-Man's spinnengevoel was waardoor hij dit moment kon voelen:

In een interview met HuffPost, regisseurs Joe en Anthony Russo bevestigde de reden: het was te wijten aan zijn Spidey-gevoel, zijn vermogen om gevaar te zien voordat het toesloeg.

"Dat klopt", zei Joe Russo nadat ik had gevraagd of Peter Parker's Spidey-gevoel achter de vroege waarschuwing. "Hij was zich ergens van bewust."
HuffPost - What You Missed About The Saddest Death In ‘Avengers: Infinity War’

#10
+2
Sensoray
2018-05-07 20:09:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een reden zou kunnen worden toegeschreven aan een combinatie van zijn genezende factor en spinnengevoel. Vanuit zijn scherpe zintuigen is hij zich zeer bewust van zijn lichaam / omgeving en het kan zijn dat terwijl zijn lichaam aan het uiteenvallen was, hij kon voelen dat zijn lichaam constant probeerde zichzelf te herstellen en te genezen, maar faalde.

Ik vraag me af of Deadpool het is overkomen, zou zijn waanzinnige genezende factor het overtreffen?
#11
-2
user1306322
2018-05-08 01:16:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spidey is zo ongeveer het komische reliëf, altijd een grapje en is dat altijd geweest. Hij voegt grappen in waar dat gepast is en niet. Soms is hij grappig, soms rol je met je ogen bij de poging. Ik denk dat hij iets zegt in de zin van "Wo-oh! Er is iets mis!" is 100% karakter voor hem. Ofwel om de stemming te verlichten, of gewoon omdat hij dat soort dingen niet kan helpen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...