Vraag:
Wat is er gebeurd met warp-drives die het universum hebben vernietigd?
Jack B Nimble
2011-03-18 03:39:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me een TNG-aflevering waarin sommige wetenschappers zeiden dat warp-drives veel schade aan de subruimte veroorzaakten. Aan het einde van de aflevering besloot Star Fleet dat de warp-snelheden beperkt zouden blijven tot warp 5, behalve in noodsituaties.

Natuurlijk reden ze in de volgende aflevering met warp 7 mee.

Wordt dit ooit nog eens genoemd in Star Trek?

Ik heb gehoord dat de Voyager zo is ontworpen dat hij dit probleem omzeilt. Ik denk dat er een artikel over geheugen-alpha over is. Grote vraag tussen haakjes.
De aflevering was [Force of Nature] (http://memory-alpha.org/wiki/Force_of_Nature_%28episode%29) Seizoen 7 Aflevering 9. Dit artikel over [Warp Field] (http://memory-alpha.org/ wiki / Warp_field) heeft een korte paragraaf over het onderwerp, beide op [Memory Alpha] (http://memory-alpha.org).
@Mark, Ik herinner me dat ik hetzelfde hoorde, de hele deal met het in- en uitzwaaien van VOY's gondel was bedoeld om de impact te verminderen.
Sinds wanneer heeft een negatief effect op het milieu ooit iemand ervan weerhouden sneller te rijden? ;-)
Ik had altijd gedacht dat de beperking werd opgelegd aan gebieden in de ruimte die gevoeliger zijn voor schade, maar ik heb zojuist de laatste scène in die aflevering opnieuw bekeken en het lijkt zeker een "wereldwijde" snelheidslimiet te zijn. Huh.
Als star-fleet net als elke andere bureaucratie is, hebben ze waarschijnlijk net de cijfers op de wijzerplaten laten veranderen, dus warp 9 is nu Warp 5.
Wat is er gebeurd met de vervuiling die de aarde heeft vernietigd? Er was een 'wereldwijde financiële crisis' en nu is het enige verhaal in de politiek economische groei. Ironisch genoeg zijn recessies succesvoller geweest om de uitstoot van kooldioxide te verminderen dan welk internationaal verdrag dan ook.
@MikeBoers Aan het einde van de aflevering leest kapitein Picard de richtlijn van de Federatieraad voor: "Totdat we een manier kunnen vinden om het warp-veldeffect tegen te gaan, denkt de Raad dat het onze beste manier is om de schade zo veel mogelijk te vertragen. ruimte die vatbaar wordt bevonden voor warp-velden, zal worden beperkt tot alleen essentiële reizen, en met onmiddellijke ingang zullen alle Federatie-schepen worden beperkt tot een snelheid van - Warp 5? - behalve in gevallen van extreme nood. " De richtlijn zou zo kunnen worden geïnterpreteerd dat alleen in "gebieden in de ruimte die vatbaar zijn voor warp-velden" de warp-reis beperkt is.
@RobertF Die opmerking zou een antwoord moeten zijn.
Het universum vernietigen zou een goede manier zijn om de serie af te sluiten met een grote finale.
["Ik kan warp 5 niet rijden"] (https://www.youtube.com/watch?v=RvV3nn_de2k)
Het mechanisme beschreven door het broer en zus team - analoog door Data als "een tapijt verslijten door er steeds weer op te lopen" - zou nooit van toepassing zijn op een noemenswaardige ruimte in de ruimte, dus de aflevering sloeg überhaupt nooit ergens op.Tussen de enorme omvang van de interstellaire ruimte en de uitbreiding van de ruimte zelf, zou er nooit twee keer in hetzelfde deel van de ruimte een warpveld worden gegenereerd.Ooit.Aardse milieuproblemen werken niet wanneer ze worden toegepast op de schaal van de melkweg.
Vier antwoorden:
#1
+50
user366
2011-03-18 04:02:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is nooit behandeld in de canon.

De aflevering waarnaar u verwijst, "Force of Nature", vond plaats in het laatste seizoen van The Next Generation op een moment dat de meeste inspanningen in verhaallijnen waren gericht op Star Trek: Voyager en Deep Space Nine : de ontwikkelaars van die shows concentreerden zich niet echt op de continuïteitsproblemen die werden geïntroduceerd als The Next Generation was aan het afronden. Inderdaad, zelfs schrijvers van The Next Generation negeerden of vonden er manieren omheen voor de rest van het seizoen.

Maar volgens Memory Alpha:

Volgens de niet-gepubliceerde VOY Seizoen 1-editie van de Star Trek: Voyager Technical Guide, door Rick Sternbach en Michael Okuda, werd gesuggereerd dat vanwege de pylonen met variabele geometrie, warpvelden mogelijk geen negatieve impact op bewoonbare werelden zoals vastgesteld in deze aflevering.

Maar aangezien de handleiding nooit is gepubliceerd, is het geen canon. Alternatieve theorieën zijn onder meer: ​​

  • In Deep Space Nine was de Dominion War belangrijker dan een bezorgdheid over het milieu.
  • In Star Trek : Voyager , ze waren zo ver weg van de Federatie en thuiskomen was zo'n enorme prioriteit, dat elke niet-kernregulering die hun reisvaardigheid kunstmatig beperkt, op staande voet werd afgewezen.

Het is ook interessant om op te merken dat er indirect naar de problemen in 'Force of Nature' wordt verwezen in de Voyager-aflevering van vorig seizoen, 'Renaissance Man', wanneer de hiërarchie probeert de bemanning van de Voyager te misleiden om hun warpkern uit te werpen omdat ze een gebied dat wordt ingenomen door mensen die geloven dat warp-drives de subruimte verstoren.

Het is ook vermeldenswaard dat TNG worstelde met zijn run door te proberen van een episodische serie (wat Roddenberry's bedoeling was met TOS en TNG) naar een voortdurende continuïteit te gaan.
In een notendop "Je moet extra pylonen bouwen"
AiliyitbmlCMT LOL ....
Het wordt opnieuw genoemd in S07E12 op ~ 1:30.De onderneming is bevoegd om "de warpsnelheidsbeperkingen voor de duur van de opdracht te overschrijden".
#2
+39
user1027
2011-03-18 04:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Al vroeg in de aflevering The Pegasus krijgt Picard de opdracht om naar het titulaire schip te zoeken. De admiraal die hem het bevel geeft, geeft hem ook toestemming om de warpsnelheidsbeperking te negeren voor het verloop van de missie. Deze aflevering was 3 afleveringen na Force of Nature , de aflevering waarin de 'snelheidslimiet' wordt geïntroduceerd.

Het werd nooit genoemd tijdens DS9. Tijdens VOY hebben ze het misschien tijdens een paar afleveringen genoemd waarin er gebieden in de ruimte zijn die onveilig zijn om door Warp Drive te reizen ( hier en hier), maar ik herinner me niet onvoorbereid.

Goede vangst, ik herinner me dat het werd genoemd, maar had weinig hoop om uit te vinden welke aflevering!
Ik vraag me echter af of warp boven 5 wordt genoemd na Force of Nature zonder dat het een noodgeval is?
Ik denk dat ze de limiet noemden (zoals in "we negeren het expres") voor de volgende 2 of 3 afleveringen, en deze vervolgens lieten vallen.
@sanity weet niet zeker wat de noodsituatie was, en helaas heb ik geen toegang tot TNG seizoen 7 om erachter te komen.
Het wordt ook terloops vermeld in de aflevering [Pegasus] (http://memory-alpha.org/wiki/The_Pegasus_ (aflevering)), wanneer Picard toestemming krijgt om de warpsnelheidsbeperkingen te overschrijden "voor de duur van deze opdracht".
#3
+9
Valorum
2015-12-20 02:51:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het korte antwoord is dat het niet opnieuw wordt behandeld, na het einde van TNG.

Uitleg in het universum

Citaat uit de Star Trek Encyclopedia (2e editie)

De raad beval verder Federatie-schepen door de melkweg om hun maximumsnelheid te beperken tot warp 4.7. (TNG: Force of Nature). Het Starship Enterprise-D en andere schepen hielden zich aan de "warp speed limit" voor de rest van Star Trek: The Next Generation. Daarna werd aangenomen dat Starfleet in staat was om een ​​meer "milieuvriendelijke" warp-aandrijving te ontwikkelen, dus de snelheidslimiet werd duidelijk opgeheven.

Men kan aannemen dat als de oplossing eigenlijk vrij triviaal was, de andere grote mogendheden er geen moeite mee zouden hebben gehad om het uit te voeren.

Out of Universe-verklaring

Waarom de beslissing was gemaakt om het probleem eenvoudigweg te verdoezelen, de eenvoudigste manier om ernaar te kijken is dat het blijven aandringen op ' warp-snelheidsbeperkingen ' regelmatige uitleg zou hebben geëist (toevoeging aan de lengte van scripts) zonder daadwerkelijk te verbeteren ze op welke manier dan ook.

Zoals Ronald D. Moore verklaarde in het boek Captains 'Logs: The Unauthorized Complete Trek Voyages:

... wanneer je de warp-aandrijving beperkt, wordt het tapijt onder Star Trek vandaan getrokken.

#4
-1
Thot Gimball
2018-08-26 03:51:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze verklaarden heel duidelijk dat de warpsnelheid beperkt was in getroffen gebieden van de ruimte - het was nooit beperkt tot alle gebieden van de ruimte. Aangenomen wordt dat elke keer dat ze zeggen 'geautoriseerd om de beperkingen van de warpsnelheid te overschrijden' dit komt omdat ze zich in een gebied bevinden dat wordt beïnvloed door de kloven.

Het getroffen gebied lijkt uitgestrekt te zijn en omvat alle bevoegdheden van het Alfa en Beta Kwadrant, inclusief de Federatie en haar naaste buren zoals de Klingons, Romulans, Ferengi, enz.;http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Speed_limit


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...