Vraag:
Is de Han / Leia vs Luke / Yoda-tijdlijn in The Empire Strikes Back kapot?
tonylo
2011-03-07 09:59:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus in The Empire Strikes Back neemt Luke afscheid van de rest na The Battle of Hoth en traint hij met Yoda.

Ondertussen ontwijken Han en zijn compagnie de keizerlijke vloot, landen in een ruimteworm en komen dan terecht in Cloud City.

Sommige mensen denken dat er hier een plotgat is, Luke's training zou even hebben geduurd, maar de verhaallijn van Han / Leia lijkt erop te wijzen dat hun gebeurtenissen gedurende een paar dagen plaatsvonden voordat ze in Cloud City belandden. Onnodig te zeggen dat Luke uiteindelijk Cloud City wordt, is kort daarna.

Is dit een toegegeven fout of zijn er andere verklaringen?

Waarom denk je in absolute tijd? Luke kan altijd meer tijd besteden en Leia in haar tijd ontmoeten.
Twaalf antwoorden:
#1
+49
user1027
2011-03-07 10:14:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat er een reden is om te denken dat er een plotgat is. Beide partijen hadden downtime buiten het scherm. We weten niet hoe lang ze in Cloud City rondhingen voordat de imperialen Han en de bende in de val lieten lopen. We weten ook niet hoeveel tijd Luke heeft getraind. In mijn gedachten leek het alsof hij een korte tijd had getraind en werd onderbroken omdat zijn vrienden in gevaar waren.

was het ermee eens, vooral omdat, zoals je suggereert, Luke's training niet compleet was toen hij wegging.
Ik denk dat de meer dringende tijdspanne is reizen tussen hoth en bespin zonder hyperdrive.
Ik heb mijn antwoord aangepast terwijl ik momenteel * Empire * opnieuw bekijk, en ik was Lando's zin over de imperialen die in Cloud City arriveren vergeten voor onze onverschrokken helden.
Hoe lang denk je dat ze zouden blijven hangen als C3PO ontbreekt?
Volgens de kaart in de essentiële atlas liggen Bespin en Hoth in feite bovenop elkaar, terwijl Dagobah redelijk ver weg is, hoewel nog steeds binnen een vrij korte sprong.
@WorldEngineer dit misschien zo, maar Luke had het voordeel van een volledig functionele hyperdrive terwijl de Falcon naar Bespin moest hinken
#2
+30
DVK-on-Ahch-To
2011-03-07 10:35:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn twee waarschijnlijke verklaringen die u in staat stellen om dit niet als een "tijdlijnfout" te beschouwen.

1) De training van Luke nam veel minder tijd in beslag dan wellicht wordt aangenomen. Ofwel vanwege Luke's aangeboren capaciteiten (midichlorian count? :)) of het feit dat Force-training tot een bepaald niveau een soort faseverschuivingsgebeurtenis is - je krijgt een bepaald niveau van controle (wat elke tijd kan duren, van 1 dag tot 10 jaar) en je verkrijgt een aantal vaardigheden / capaciteiten, de rest van de "Jedi Training" -tijd is die alleen maar aanscherpen.

2) Reizen naar Cloud City duurde veel langer dan naar Dagobah. Ja, de Millennium Falcon is een snel schip, maar de melkweg is behoorlijk groot EN Han probeerde de Imperials te vermijden, dus moest hij misschien een ietwat omslachtige route nemen.

P.S. Houd er rekening mee dat het uitgebreide universum (vooral de Bounty Hunter-gerelateerde boeken) een redelijk behoorlijke hoeveelheid details kan bieden om de tijdlijn vast te stellen.

Maar als je mij vraagt ​​om mijn geld op een specifiek antwoord te zetten, "tijdlijnfout" zou mijn weddenschap zijn. Onthoud - Lucas maakte een space-opera, GEEN harde sci-fi.

Mijn geld staat op (2). De Falcon had op dat moment geen lichtsnelheid, en * als * Bespin in een ander sterrensysteem zat dan Dagobah, zou reizen minimaal jaren hebben geduurd.
@neilfein: Het duurde bijna een jaar voordat Phoenix van de aarde naar Mars reisde. Waarschijnlijk is de missie uitgevoerd in bijna optimale omstandigheden / vliegroute. De reis kan zelfs in hetzelfde systeem een ​​jaar duren (tussen haakjes - was Falcon in Dagobah?)
Zelfs met de hyperdrive kon de Falcon maar 1,5x de lichtsnelheid halen. Het Star Wars-universum heeft zijn sterrenstelsels iets dichter bij elkaar dan in onze hoek hier in de zegeningen van de Melkweg. Maar zelfs zonder een hyperdrive lijken schepen in het SW-universum heel weinig brandstof nodig te hebben en motoren te hebben die continu branden, wat in de ruimte het resultaat zou zijn van een bijna constante versnelling waardoor schepen de lichtsnelheid kunnen naderen. Het schip van prinses Amidala kon van Naboo naar Tattoine komen voordat alle personages stierven, dus waarom kan de Falcon niet naar Bespin komen?
Wat zijn deze "midi-chlorians" waarover u spreekt?
Merk op dat Anakin in staat was om de podrace te winnen na slechts één les "vertrouw je gevoelens". Luke lijkt ook erg krachtgevoelig te zijn geworden na slechts een paar uur met Obi-wan. Ik vermoed dat Jedi-training met horten en stoten werkt.
Je kunt een Jedi Padawan in "Star Wars: The Old Republic" tot level 10 brengen in minder dan een uur. ;)
#3
+14
aVeRTRAC
2011-09-28 05:51:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De hyperdrive van de Falcon was kapot, dus ze stonden voor een reis onder het licht. Het kon geen JAREN zijn geweest, aangezien alle officiële SW-bronnen Return of the Jedi plaatsen als binnen 2 jaar na Empire Strikes Back. Maar het kan weken of maanden duren. Of misschien maar een paar dagen. We weten niet hoe snel "non-hyperdrive" reizen is in Star Wars. Er zijn veel plaatsen waar de tijd had kunnen worden ingehaald. Hoe lang waren ze verborgen in het asteroïdenveld?

Hoe lang het ook duurt om daar te komen, Luke heeft een werkende hyperdrive op zijn X-Wing en kan er in vergelijking daarmee bijna onmiddellijk naartoe springen.

Hyperdrive was [de minste van hun problemen] (http://scifi.stackexchange.com/questions/1458/was-the-millennium-falcon-too-slow).
#4
+10
Mara Jade's Father
2014-10-09 08:48:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een aantal jaar geleden dat ik het heb gelezen, maar ik denk dat het in Star Wars: The Anotated Screenplays was ...

http: / /www.amazon.com/Star-Wars-Screenplays-Laurent-Bouzereau/dp/0345409817/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1412826137&sr=1-1&atedkeywords+theplayer+

... dat Ivan Kirshner aangaf dat hij het jammer vond dat hij het verstrijken van de tijd niet goed overbracht. Als ik het me goed herinner, zouden de training van Luke en de reis van de Falcon zes maanden duren.

#5
+5
Benjamin Johnson
2013-03-31 00:11:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik neem ook de back-up hyperdrive-theorie. De backup hyperdrive is als een reservewiel: je kunt er maar een beperkte tijd op rijden en je moet er handmatig naar overschakelen. Het is ook mogelijk dat een of meer van Han's aanpassingen de werking van de backup hyperdrive verstoorden, of dat het niet werkt vanwege het slechte onderhoud van het schip. Mogelijk zelfs beide. Ik denk dat de hyperdrive van de Falcon net lang genoeg werkte om de Falcon relatief dicht bij Bespin te krijgen en daarna reisden ze de rest van de weg daarnaartoe op sublichtmotoren. De totale tijd tussen het vertrek uit Hoth en de aankomst in Bespin mag echter niet langer zijn dan 2 maanden, aangezien dat de limiet is van de verbruiksartikelen van de Falcon-bemanning, aldus de Wook. Het is niet duidelijk hoeveel tijd er aan Bespin wordt besteed vóór het diner met Vader, maar ik denk niet dat Leia meer dan een paar dagen zou doorbrengen met het missen van Threepio voordat ze achterdochtig werd.

#6
+4
Hypnosifl
2016-03-10 02:53:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Richard vermeldt in dit antwoord dat volgens het boek Star Wars in 100 Scenes een 'feitenboek' dat in augustus 2014 is uitgebracht deel uitmaken van de huidige Disney-canon volgens de richtlijnen die Richard besprak in dit antwoord: "De Falcon had enkele weken nodig om van Anoat naar Bespin te hinken met haar back-up hyperdrive." Anoat was een planeet waar ze stopten tussen het verlaten van het asteroïdenveld en de aankomst in Bespin volgens de roman van ESB, die volgens de canonrichtlijnen hierboven ook deel zou moeten uitmaken van de huidige Disney-canon, zolang het maar is niet in strijd met wat op het scherm werd weergegeven (en de tussenstop had gemakkelijk buiten het scherm kunnen plaatsvinden).

Dus ervan uitgaande dat de hyperdrive op het schip van Luke hem veel sneller van Hoth naar Dagobah zou kunnen brengen, zou Luke op zijn minst die "enkele weken" hebben gehad om met Yoda te trainen, en zoals het antwoord van gebruiker1027 zegt, doen we dat ook Ik weet niet hoeveel tijd Han, Leia, Chewbacca en de droids in Cloud City hebben doorgebracht voordat Vader zichzelf openbaarde.

#7
+3
Greg
2012-06-27 06:44:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niemand heeft tot nu toe opgemerkt dat volgens EU- en "officiële" bronnen de meeste schepen groter dan snubfighters een "back-up" low-power hyperdrive hebben tegen precies zo'n gelegenheid als die waarin de Falcon zich bevindt.

#8
+2
starwarsjunkie
2016-07-06 22:03:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn belangrijkste theorie is dit. Omdat de hyperdrive niet goed functioneerde na de schrik van het Hoth-asteroïdesysteem, moesten Chewwie en Han de backup-hyperdrive online zetten. De belangrijkste hyperdrive was een klasse 2.0, terwijl de back-up klasse 12 was, waardoor de back-up aanzienlijk langzamer werd. Dat betekent dat ze NIET snel genoeg gingen om Bespin binnen een paar dagen te halen, meer in vele weken of maanden. Dit geeft Luke de tijd om lang te trainen en zijn training bij Yoda bijna af te ronden, en voor Han en Leia om in een veel langere tijd dan normaal naar Bespin te gaan, zodat ze je 'plotgat' vullen.

Hoewel dit inderdaad waar is, voegt het geen informatie toe die nog niet in de bovenstaande antwoorden staat.
#9
+1
Eric
2017-01-05 11:37:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn gedachte, vergelijkbaar met de film Interstellar: de tijd gaat misschien sneller op Dagobah, daarom lijkt Yoda zo snel ouder te worden, aangezien hij meer dan 800 jaar leefde zonder al te veel merkbare verandering. Misschien koos hij die plek omdat het rijk daar niet heen gaat vanwege de tijdverschuiving. En hij wist dat hij in een relatief korte tijd veel meer training bij Luke kon krijgen. Het zou ook kunnen verklaren waarom Luke zich steeds vreemd voelt, en wanneer zijn instrumenten niet werkten bij de landing.

Is daar enig bewijs voor?
#10
  0
Neow
2017-01-05 13:30:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een nieuw antwoord op: Dagobah en andere planeten die sterk zijn in de Force hebben hun eigen tijd. Luke had enkele weken of maanden kunnen trainen op Dagobah, terwijl de reis van Han & Leia naar Bespin maar een paar dagen of weken duurde.

Mijn bron is Pablo Hidalgo van Lucasfilm Story Group. Hier zijn zijn tweets daarover: https://twitter.com/pablohidalgo/status/719742305364652032 en https://twitter.com/pablohidalgo/status/707400665740345344

#11
-1
user130298
2020-06-23 14:42:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is mogelijk dat in het geval van Han en Leia 6 maanden hadden kunnen plaatsvinden waarin ze Vader ontweken tussen zich verstoppen in de grotworm en de wolkenstad, 6 maanden hadden kunnen duren. Dit idee van 6 maanden valt ook in de reden waarom Leia zo enorm verliefd is op Han in Cloud City en zei dat ze van hem hield net voordat Hans koolstof bevroor.

U zou wat meer bewijs moeten [bewerken] waarom u denkt dat 6 maanden zijn verstreken of iets anders dat dit ondersteunt.Dit is enigszins flauw in het bewijs: mensen kunnen in zeer korte tijd verliefd worden.
Ik ben het met @TheLethalCarrot eens, er is niet genoeg bewijs in uw antwoord om te bewijzen dat uw antwoord goed en nauwkeurig is.
#12
-3
Donmax
2012-08-12 00:50:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De novelle impliceert dat de training van Luke op zijn best enkele weken duurt, dus het is waarschijnlijk een tijdlijnfout.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...