Vraag:
Wie is de vader van Anakin Skywalker?
DavRob60
2011-02-05 05:13:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Episode 1: The Phantom Menace zei Anakins moeder, Shmi, dat hij geen vader heeft, hoewel het me leek of ze daaraan twijfelde.

Is is er een canoniek antwoord op wie Anakins vader is? Zo ja, wie?

In een toekomstige film zal worden onthuld dat Luke terug in de tijd reist op de planeet Roswellooine en zijn eigen grootvader wordt.
Op grond van de regel dat de prequels niet bestaan, blijft deze vraag onbeantwoord. Anakin heeft een vader, we zijn gewoon nooit aan hem voorgesteld;)
Nou, het is duidelijk, kijk naar zijn neus, hij is een Romein :)
Acht antwoorden:
#1
+61
Tangurena
2011-02-05 08:49:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Wookieepedia had Anakin geen vader. Hoewel " maagdelijke geboorten" in het echte leven kunnen en zullen plaatsvinden bij veel niet-zoogdierlijke levensvormen, zijn het allemaal dochters en in feite klonen van de moeder (of tweelingzussen als je dat liever hebt).

Skywalker's moeder, Shmi Skywalker, beweerde dat haar zoon zonder vader was verwekt, maar kon niet uitleggen hoe dat was gebeurd. Het was de theorie van Jedi Master Qui-Gon Jinn dat de wil van de Force zijn geboorte veroorzaakte. Er zijn aanwijzingen dat de geboorte van Skywalker mogelijk is ontworpen door de Sith Lord Darth Plagueis als onderdeel van een experiment in onsterfelijkheid.

En in overeenstemming met regel 34:

Als je oud genoeg bent, bekijk dan de maart 1985 uitgave van Penthouse. Mannen onder de 30 kunnen ze niet uit elkaar houden, terwijl de onderzochte vrouwen van alle leeftijden moeder van dochter kunnen onderscheiden.

Dit valt tegen. Toen ik het ding rond Star-Wars nog steeds volgde, was er een gerucht dat Palpatine zijn vader was, zonder een spoiler te onthullen, laten we zeggen dat het ding meer verwrongen zou maken.
Niet de enige maagdelijke geboorte voor deze actrice: http://en.wikipedia.org/wiki/Mary,_Mother_of_Jesus_%28film%29
Technisch gezien heeft Shmi nooit beweerd dat Anakin zonder vader was verwekt, ze zegt eenvoudigweg dat "er geen vader is" en ze vervolgt met: "Ik droeg hem, ik baarde hem, ik voedde hem op, helemaal alleen" nu Shmi's status alsAls slaaf is het vrij waarschijnlijk dat ze werd verkracht en zo werd Anakin bedacht. Deze verklaring voldoet aan alle criteria van Shmi's feitelijke verklaring. Qui-Gon is degene die ervan uitgaat dat het een maagdelijke geboorte was.
Wat is de relevantie van het stukje over Penthouse?Er zijn toch geen parthenogene geboorten onder mensen?Het kan dus geen probleem zijn met klonen van moeder en dochter.
#2
+38
DavRob60
2012-01-25 23:53:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een onlangs gepubliceerd boek, Star Wars: Darth Plagueis , dat deze vraag zogenaamd beantwoordt. Uit Anakin Skywalker Wookieepedia-artikel

Bovendien, hoewel Darth Plagueis probeerde de midichlorians te beïnvloeden om samen met Darth Sidious het ultieme Sith-wapen te maken, was het experiment uiteindelijk een mislukking , en de midichlorians, die de inherente kwaadaardige bedoeling van de Sith aanvoelden, weigerden niet alleen dit te doen, maar bedachten als vergelding Anakin Skywalker om de Sith voor eens en voor altijd te vernietigen.

Dus, volgens dit zijn noch Darth Plagueis noch Darth Sidious de vader van Anakin Skywalker, de midichlorians hebben hem echt bedacht zonder enige directe tussenkomst van buitenaf.

Een artikel in [secrethistoryofstarwars] (http://www.secrethistoryofstarwars.com/grandfatherskywalker.html) (neem deze link met een korreltje zout, ik heb geen idee hoe "canon" het is), waarin vroege geschriften van het ROTS-script staan had eigenlijk Darth Plagueis 'midichlorians manipuleren' om leven te creëren, waardoor Anakin ontstond.
Palpatine draait zich naar Anakin en zegt "Anny, ik ben je vader", dus de cirkel is rond.
#3
+13
Robert Brim
2011-02-18 02:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Shmi stelt specifiek dat er geen vader is. Uit latere gesprekken tussen de Jedi kan over het algemeen worden geconcludeerd dat de midichlorians Anakin in Shmi hebben gecreëerd om de kracht weer in balans te brengen.

Ze beweerde nooit dat ze maagd was toen hij werd verwekt, dus is het zo niet nodig om aan te nemen dat het een maagdelijke geboorte was, alleen dat er nooit een biologische vader was.

Ik zou beweren dat een geboorte zonder vader in de praktijk hetzelfde is als een maagdelijke geboorte. De kwaliteit van de geboorte die opmerkelijk is, is het ontbreken van een vader, niet de hoeveelheid seks die de ouder heeft gehad.
#4
+9
Annoymous101
2016-10-23 00:28:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er was een regel in The Phantom Menace die uit het originele script was verwijderd in de scène waarin Qui-Gon Jinn en Shmi Skywalker het hebben over Anakins vader die Persoonlijk vond ik interessant:

SHMI: Er was geen vader, waarvan ik weet ... ik droeg hem, ik beviel ... ik kan ' t leg uit wat er is gebeurd.

Dit vertelt ons dat toen Anakin werd geboren, Shmi geen huidige relatie had. Door deze verklaring zou het mogelijk kunnen lijken dat Anakin een echte vader had kunnen hebben (maar de lijn werd uit de film gehaald). het canonantwoord op deze vraag is echter nog steeds The Force :

Skywalker werd geboren in het jaar 41 BBY voordat hij naar de Outer Rim-planeet Tatooine verhuisde tijdens het tijdperk van de Republiek. Hoewel hij een moeder had, de slaaf Shmi Skywalker, was de waarheid over zijn ouderschap dat Anakin geen vader had - waardoor Jedi Master Qui-Gon Jinn vermoedde dat de conceptie van Skywalker het werk was van de midi-chlorians.

Verondersteld te zijn bedacht door de midi-chlorianen, Anakin Skywalker werd geboren uit de slaaf Shmi Skywalker.

QUI-GON JINN: Had hij geboren in de Republiek, zouden we hem vroeg hebben geïdentificeerd. De Force is buitengewoon sterk bij hem, zoveel is duidelijk. Wie is zijn vader?

SHMI: Er was geen vader. Ik droeg hem, ik beviel, ik voedde hem op, ik kan niet uitleggen wat er is gebeurd.

Star Wars liet enkele hints vallen dat het Palpatine / Sidious had kunnen zijn die de midi-chlorians manipuleerde om Anakin te creëren. Het stripboek Darth Vader nr. 25 lijkt direct te impliceren dat Sidious Anakin heeft gemaakt in een reeks op Mustafar.

enter image description here

Onlangs hebben Lucasfilm Story Group Creative Executive Matt Martin en de stripauteur Charles Soule van Darth Vader No.25 op Twitter onthuld dat ze niet van plan waren suggereren Sidious als de vader van Anakin.

Matt Martin tweette:

Dit zit allemaal in Anakins hoofd ... Ik kan je zeker zeggen, als iemand die aan de strip heeft gewerkt, dat dit 100% niet de bedoeling is implicatie. Het is onderdeel van mijn taak om ervoor te zorgen dat de verhalen aansluiten bij de algemene visie van Star Wars. Als het de bedoeling was om een ​​direct verband te leggen tussen Palps en de geboorte van Anakin, had ik het laten verwijderen.

Charles Soule steunde Martins verklaringen en antwoordde:

"Ik ben in feite de schrijver. Matt en ik hebben nauw samengewerkt aan deze serie en dit punt in het bijzonder. Ik haat het om dingen in mijn werk te gedetailleerd uit te leggen, maar je moet de scenario dat zich hier afspeelt. The Dark Side is geen betrouwbare verteller.

Oorspronkelijk was het echter de bedoeling van George Lucas dat Sidious Anakins vader zou worden als het boek, The Making of Star Wars Revenge of the Sith onthult de scène op pagina 42.

"Op Coruscant voltooit PALPATINE zijn verleiding van ANAKIN, die op weigert eerst om over te gaan naar de duistere kant - totdat de bondskanselier een verrassende bekentenis doet:

DARTH SIDIOUS: Ik heb al die jaren gewacht tot je je bestemming vervult ... Ik heb gezorgd voor uw conceptie. Ik heb de kracht van de Force gebruikt om de midichlorians te laten de celdelingen starten die jou hebben gemaakt.

ANAKIN: Ik geloof je niet.

DARTH SIDIOUS: Ahhh, maar je weet dat het waar is. Als je je hoofd leegmaakt, voel je de waarheid. Je zou me bijna als je vader kunnen zien.

ANAKIN: Dat is onmogelijk!

DARTH SIDIOUS: Niettemin moet je beslissen.

enter image description here

Dit werd verwijderd uit de definitieve versie van de film, waarschijnlijk omdat het te dicht bij The Empire Strikes Back 's ouderschap onthullen tussen Vader en Luke. De enige implicatie van het manipuleren van Anakins geboorte door de Sith ligt in de operascène in de laatste film, waar Palpatine opmerkt:

PALPATINE: Darth Plagueis was een Dark Lord of the Sith, zo krachtig en zo wijs hij kon de Force gebruiken om de midi-chlorians te beïnvloeden om leven te creëren ... Hij had zulke een kennis van de duistere kant dat hij zelfs kon voorkomen dat degenen om wie hij gaf stierven ... Hij werd zo machtig. . . het enige waar hij bang voor was, was zijn macht verliezen, wat hij uiteindelijk natuurlijk deed. Helaas leerde hij zijn leerling alles wat hij wist, waarna zijn leerling hem in zijn slaap vermoordde.

Deze zin is slechts een implicatie, geen direct feit, dat Sidious zou de leerling in kwestie kunnen zijn die Plageuis heeft vermoord. Maar later in de film geeft Sidious toe dat hij het geheim niet kent om de dood te bedriegen, wat zou kunnen betekenen dat hij geen leerling van Plageuis was of loog over hoeveel hij had geleerd van zijn duistere meester.

SIDIOUS: De dood bedriegen is een macht die alleen iemand heeft bereikt, maar als we samenwerken, weet ik dat we het geheim kunnen ontdekken.

Ondanks dit alles lijkt het erop dat het canonantwoord nog steeds The Force

is.
"Nee, Anakin ... * ik * ben je vader!"
#5
+5
Arc-Vile
2012-03-07 08:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij het schrijven van The Phantom Menace , was een antwoord eigenlijk nooit gepland door George Lucas, omdat het simpelweg het verhaal van Jezus Christus weergeeft.

Maar in de eerste versie van Revenge of the Sith , wanneer Palpatine Anakin naar de Dark Side probeert te lokken en de jonge Jedi ontdekt dat Palpatine eigenlijk een Sith Lord is, vertelt Palpatine hem dat hij degene was die de dood van zijn moeder.

In datzelfde script wordt Darth Plageuis niet genoemd, maar Palpatine vertelt Anakin dat hij hem verwekt heeft via midichlorians in zijn moeder.

Voilà!

Dit is interessante informatie, maar aangezien het van het eerste ontwerp is, het nooit tot het definitieve script is gemaakt EN het werd tegengesproken door latere publicatie, kan dit niet als Canon worden beschouwd. Maar nog steeds interessante informatie (+1).
Tegengesproken door wie? George Lucas? Lucas Films? Uitgeput universum?
Uitgebreid universum, Star Wars: Darth Plagueis-roman.
Oh! Dus je "gelooft" liever iets uit het uitgebreide universum dan wat Lucas oorspronkelijk had bedacht ... ok!
@Arc-Vile Zie http://starwars.wikia.com/wiki/Canon#Canon_in_the_Holocron_continuity_database. Je eerste ontwerp valt onder N-Canon, en niet onder G-Canon, omdat het ontwerp door Lucas "uit de canon is gesneden". De boeken zijn C-Canon.
Ik ga gewoon zeggen "Citaat nodig" over dit hele antwoord.
#6
+3
Douglas
2012-09-02 14:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het canon "antwoord" is dat de Force zelf ervoor zorgde dat Anakin werd bedacht zonder uitleg over de betrokken biofysica. IMO, dit is AANGENOMEN omdat Shmi in aflevering I eenvoudigweg verklaart dat Anakin geen vader had, dat ze zwanger was geworden zonder voordeel van geslachtsgemeenschap (arme Shmi, voor al dat verdriet en werk verdiende ze minstens één nacht plezier) . Dit weerspiegelt de 'wonderbaarlijke' conceptie van Jezus Christus. Evenzo sluit het volgen van het script van Episode I een biologische vader voor Anakin niet uit, maar geeft het ook geen aanwijzingen over de identiteit van die vader.

#7
  0
Anne
2011-05-21 07:30:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de eerste film Phantom Menace , toen Anakin Skywalker een jongen is, zei zijn moeder dat hij geen vader heeft. Ik dacht aan Darth Maul - zou Darth Maul de vader van Anakin kunnen zijn? Het lijkt erop dat wanneer Anakin een Sith wordt als Darth Vader, zijn zoon Luke hem bevecht. Misschien vechten of voelen de vader en zoon elkaar in deze films? Misschien wist de moeder van Anakin dat Anakins vader zich tot de duistere kant wendde en die Sith werd in de eerste film.

Sorry, maar Darth Maul heeft al een gevestigde achtergrond. Bovendien is hij geen mens, hij is een Zabrak, dus hij kan de vader van Anakin niet zijn geweest.
Ik dacht altijd dat die uitspraak betekende dat ze een weduwe was, en Annakin een wees.
@jwenting De verklaring is "Er was geen vader. Ik droeg hem, ik beviel, ik voedde hem op ... Ik kan niet uitleggen wat er is gebeurd." Als ze weduwe was, zou ze het vrij gemakkelijk kunnen uitleggen, denk ik: P
#8
-4
MLP
2011-05-21 22:53:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als Anakin een menselijke vader had - wat, zoals gezegd, onduidelijk is - is waarschijnlijk graaf Dooku de beste kandidaat. Merk op dat de gevechten tussen Anakin en Dooku in de tweede en derde film van de prequel lijken op de gevechten tussen Luke en Anakin in de tweede en derde film van het origineel: de jongere Jedi verliest een hand in de tweede filmduels, maar draait de tafel om. in de derde film en verslaat de Sith in de derde film, waarbij hij een hand afsnijdt - en wordt vervolgens aangezet door Palpatine om zijn verslagen tegenstander te doden. De verschillen zijn dat Anakin beide handen van Dooku afsneed en vervolgens zijn weerloze tegenstander doodde, terwijl Luke slechts één van zijn vaders handen afsneed (blijkbaar de vervanger van degene die Dooku afsneed) en weigerde de nog niet hulpeloze Vader te doden. .

Dit antwoord is niets meer dan wensdenken. Poëtische symmetrie zou leuk zijn, maar er is helemaal niets om het in de films of in het uitgebreide universum te ondersteunen.
+1. Ik denk een beetje van wel, met de "Balance In The Force", etc. etc.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...