Vraag:
Wat gebeurt er met de tweede Marty aan het einde van Back to the Future?
benhowdle89
2011-02-25 19:35:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Back to the Future (de originele film) komt Marty 10 minuten te vroeg terug uit 1955 om te voorkomen dat Doc wordt neergeschoten (wat hem niet lukt). Hij rolt dan op naar de Lone Pine Mall en ziet zichzelf 88 mph halen en terug schieten naar 1955 (opnieuw). Marty gaat dan gewoon door met dit leven. Wat gebeurt er met de Marty die aan het einde van de film teruggaat tot 1955?

Dit is duidelijk een recursief probleem waarbij het een nieuwe tijdlijn zou creëren en Marty zou 10 minuten te vroeg terugkomen om een ​​andere Marty-zip te bekijken terug naar 1955?

Dat is een manier om ernaar te kijken, de andere is dat ze allebei dezelfde Marty zijn. Omdat elk van deze alternatieve universums identiek is, zeggen beide hetzelfde.
Ze kunnen niet dezelfde Marty zijn als hij zijn tegenhanger aan de overkant van de parkeerplaats ziet. Ergo, twee fysieke Marty's!
@benhowdle89: twee fysieke, maar de tweede verdwijnt uit het universum. Dus uiteindelijk maar één.
Hmm, nietwaar? Hij verdwijnt niet. Hij gaat terug tot 1955.
@benhowdle89: Het hangt af van uw perspectief. Je ziet het als een keten van oneindig identieke universums, en ik beschrijf het als een man die zichzelf overlapt in een universum. Ze zijn twee dezelfde verklaring. Dingen die identiek zijn, zijn hetzelfde.
@DampeS8N, "Dingen die identiek zijn, zijn hetzelfde." Onbetaalbaar. = :-) (Gewoon een grapje.)
"Quantum Mechanics bezorgt me hoofdpijn"
"De meeste mensen denken dat tijd een strikte opeenvolging van oorzaak en gevolg is. Maar vanuit een niet-lineair, niet-tijdelijk standpunt is tijd een grote bal van tijdloze ... dingen" - The Doctor
Dat is letterlijk de plot van de film.Je hebt het net gezien.Hij gaat terug naar 1955, inspireert die man om op een dag burgemeester te worden, wordt door zijn moeder geslagen, leert zijn vader op te komen tegen Biff, vindt rock and roll uit, enz. Dat is geen tweede Marty, hij is dehetzelfde, eerst Marty, precies zoals je in het begin van de film zag, maar dan opnieuw.
@benhowdle89 "Ergo, twee fysieke Martys!"** Fysiek **, ja.Maar dezelfde persoon ** qua identiteit **.Denk ook terug aan de scène waarin de oude Biff terug in de tijd reist om de jonge Biff de almanak te geven.Old Biff reisde naar het verleden ** om zijn jonge zelf ** te ontmoeten.Ander lichaam, maar dezelfde persoon (in verschillende levensfasen).Het tijdsverschil tussen Marty 1 en Marty 2 is korter dan de jonge Biff en de oude Biff, daarom zien beide Marties er hetzelfde uit (en zien de Biffs er heel anders uit);maar het principe is hoe dan ook hetzelfde.
Dat gevoel wanneer ik naar StackExchange ga met een computervraag, alleen om "Hot Network Questions" te hebben die me overhalen om hier te komen, en het is mijn middag ...!#nostalgie
Vijftien antwoorden:
#1
+52
Saiboogu
2011-02-25 20:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stel je een string voor - Marty's beweging door ruimte en tijd. Draai een lus in het midden. Een tijdlang loopt de string parallel met zichzelf - dat was de tijd dat er twee Marty's bleken te zijn op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Dan reist Marty in de tijdmachine terug, en Marty gaat te voet verder met leven.

Dezelfde Marty. Gewoon verschillende punten op zijn persoonlijke tijdlijn.

De vraag is: keek Marty aan het begin van de film naar de dood van Doc en zijn eigen ontsnapping aan de dood?
die opmerking verbaast me :)
@Ras Ik heb er een theorie over, zie mijn [antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/questions/2137/what-happens-to-the-second-marty-at-the-end-of-back- naar-de-toekomst / 2149 # 2149)
AilidiowceCMT Ja. Hij was.
Er is maar één universum tegelijk.Het rimpeleffect zorgt ervoor dat elke wijziging in het verleden de preset inhaalt, dus er is maar één Marty.Hij bestond in 1985, en voor een paar minuten bestond hij toen weer.De persoon die Marty zag was hij * nog * niet.Die persoon zou in 1955 een week doorbrengen om * hem * te worden.
Roept de vraag op: zou de Marty die net uit 1955 arriveerde het bord zien als "Lone Pine Mall", terwijl de andere Marty het ziet als "Twin Pines Mall"?En als een andere Marty eenmaal naar 1955 reist, overspoelt het rimpeleffect alle anderen en is het officieel "Lone Pine Mall"?Het andere alternatief zou veronderstellen dat een andere Marty opgroeide in het veranderde 1985 (gebaseerd op het veranderde winkelcentrum-bord, het vest van Doc, enz.) En daar slaat veel gewoon nergens op.
@Raskolnikov alleen als het niet de eerste iteratie van de lus was.Maar ik vermoed dat deze lus voor altijd zou doorgaan en dat de kans dat dit de eerste lus was, bijna nul is.Aan de andere kant kan het heel goed zijn dat dit er gewoon niet toe doet, aangezien de tweede martelaar zich niet bewust is van de eerste marteling en zijn gedrag niet zou beïnvloeden en dus tot precies hetzelfde resultaat zou leiden.
@user1841243: Het zou heel goed kunnen dat er geen eerste iteratie van de lus is.Het universum kon zo worden gemaakt dat het altijd 'toekomstige' Marty was die 'voorbij' Marty ontsnapte.
#2
+19
Raskolnikov
2011-02-26 04:14:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oké, misschien geef ik mijn twee cent voor wat er volgens mij gebeurt. Ik zie voorlopig drie theorieën:

  1. De geschiedenis is onveranderlijk . Wat er ook is gebeurd, is gebeurd. Wat er ook gebeurt, zal gebeuren en er kan niets worden veranderd. Dit is duidelijk niet de filosofie van BTTF, maar ter wille van de discussie zal ik in detail beschrijven wat dit zou betekenen: het zou betekenen dat de Marty die naar de scène kijkt waarin hij vertrekt, exact dezelfde Marty is als degene die vertrok. , behalve natuurlijk een week of zo in 1955. Het zou betekenen dat hij al in de scène zat te kijken aan het begin van de film. Het zou ook betekenen dat de ouders van Marty nog steeds dezelfde waardeloze ouders zouden zijn als in het begin. Aangezien dit niet is wat er gebeurt, kunnen we deze hypothese uitsluiten.

  2. Geschiedenis kan worden gewijzigd . Dit lijkt de manier waarop het in de films werkt. Maar dan was er hoogstwaarschijnlijk geen gluurder Marty in de eerste introductie van de Doc-sterfscène. Als er een Marty was, is het waarschijnlijk dat deze Marty niet dezelfde Marty was als degene die in dezelfde scène vertrok. In de scène later in de film is het duidelijk dat de twee Marties verschillend moeten zijn, aangezien degene die vertrekt het verleden heeft met de rijke ouders, terwijl degene die arriveert het verleden heeft met de arme ouders. Je vraagt ​​je af wat er gebeurt met het vertrek van de Marty. Omdat de geschiedenis is veranderd, is er bijvoorbeeld een kans dat het rimpeleffect ook het commandopaneel van de Deleorean verandert en hem niet terug doet reizen naar 1955 maar naar een andere datum. Als hij terugreist naar hetzelfde 1955, zal hij in ieder geval de arme Marty tegenkomen die er was om de zaken recht te zetten. Hoe dan ook, hoewel dit lijkt samen te vallen met de visie die in de film wordt uiteengezet, heeft het een aantal rare implicaties.

  3. Een andere theorie is die van de alternatieve tijdlijnen . Maar dat past niet goed bij de "geschiedenis herschrijft zichzelf" die in de film wordt herhaald. Dat is ook de reden waarom de sequels nog inconsistenter lijken. Ook zou in dat geval geen rimpeleffect nodig zijn. Marty die in 1955 verscheen, zou onmiddellijk een alternatieve toekomst creëren. In deze theorie zouden de twee Marties opnieuw verschillend zijn. Maar het probleem van het hebben van twee Marties die in het verleden rondrennen is zwakker omdat het zou corresponderen met het hebben van nog een ander alternatief universum en dus niet zou kunnen interfereren met het eerste alternatief gecreëerd door de eerste Marty.

  4. ol>

    Wat film één betreft, lijkt het mij hoe dan ook dat de makers voor nummer 2 hebben gekozen.

    (Als je het verhaal vanuit deze hoek bekijkt, lijkt het alsof er materiaal voor een scifi-versie van de prins en de pauper waar de rijke Marty probeert terug te keren in zijn eigen tijd ten koste van de arme Marty. Er kunnen wat gevechten zijn ... met luie balken ... lol ...)

Het echt verwarrende aan BttF-fysica is dat ze stabiele tijdlussen * toestaan waarin de geschiedenis kan worden gewijzigd tussen het begin van de lus en het einde ervan, wat natuurlijk ook het begin is *.Ik heb geen idee hoe dit werkt, maar ik heb ook geen idee hoe tijdreizen werkt, dus ik ben tenminste consistent.In tegenstelling tot deze films.Heh.
Meesterlijke analyse.Maar lazor -> laser.
@Faheem: het was een opzettelijke referentie.https://www.google.be/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=i%27m+firing+my+lazor&nfpr=1
#3
+13
Jeff
2011-02-25 21:35:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een stabiele tijdlus waarin Doc Marty helpt terug te keren naar de toekomst, het briefje reconstrueert en leest, een magisch kogelvrij vest draagt ​​(dat puntloos aanvalsgeweer kan stoppen), ziet Marty gaan terug in de tijd, en Marty rent naar hem toe (10 minuten voordat hij vertrok).

De zorgwekkende vraag is wat er met de Marty van 2015 gebeurt na BTTF2 ...

#4
+10
juan
2011-02-26 03:13:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is geen tweede Marty, het is dezelfde Marty, op een ander moment in de tijd - we zien exact dezelfde scène vanaf het begin van de film, maar vanuit een ander perspectief.

Ik don geloof niet dat het een recursief probleem is; Ik heb de theorie dat er maar één persoonlijk cadeau is. De Marty die de scène aan het einde ziet, is de Marty die in dat heden leeft en naar het verleden kijkt, dus in het begin van de film is er geen Marty die buiten ons gezichtsveld kijkt , aangezien het heden op dat moment is wat we zien en dat is nog niet gebeurd.

Hoe dan ook, de tweede alinea is slechts een theorie van mij die ik me altijd afvroeg ( en het zou verklaren waarom ik mezelf (nog) niet heb bezocht vanuit de toekomst)

Uw theorie past tenminste in de theorie die in de film wordt gebruikt, cf. het verdwijnen van Marty's familieleden op de foto. De geschiedenis herschrijft zichzelf. Maar de film, of in ieder geval de sequels, gebruiken niet altijd hetzelfde idee.
Eigenlijk spreek je jezelf tegen, want als we de theorie van "de geschiedenis herschrijft zichzelf" volgen, zijn de twee Marty's echt verschillend. Degene die naar de scène kijkt, is degene met waardeloze ouders, degene die weggaat terwijl hij wordt bekeken, is degene met rijke ouders. Vraag je je af of de rijke Marty na zijn avontuur terugkeert naar een toekomst met rijke of arme ouders?
@Ras, misschien schakelen de ouders over van arm naar rijk als Marty 1 naar 1955 gaat, want daarvoor is er nog de kans dat Marty 2 hem op de een of andere manier tegenhoudt. Veranderingen in het verleden verspreiden zich ook in een "golf" naar de toekomst, waardoor het langzaam verdwijnen van zijn broers en vervolgens van hem. En bovendien is het geen exacte wetenschap =)
12 Apen iemand? Ik denk dat dat een goed voorbeeld is van wat @Juan hier probeert te zeggen.
12 Monkeys is een voorbeeld van een stabiele tijdlus, in lijn met wat Jeff zegt. Het probleem is dat BTTF geen stabiele tijdlus kan zijn omdat de toekomst is gewijzigd.
#5
+6
user964
2011-02-26 02:10:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is veel discontinuïteit in de films, maar dit deel van de film doet het goed. In dit deel moet je het zien alsof het verleden de toekomst is, het verleden. Dat wat in het verleden is gebeurd, zou sowieso al zijn gebeurd.

Zie in de rest van de films tijdreizen als meerdere universums.

Een betere vraag zou zijn waarom Old Biff in BTTF2 terugkeert naar dezelfde toekomst die hij vertrok (de auto inleveren), ook al gaf hij in het verleden levensveranderende informatie aan zichzelf.

Als het waar is dat hij het verleden veranderde (dat is het verleden waar Marty naar terugkeert waar zijn vader dood was), hoe kon Old Biff dan naar de onveranderde toekomst reizen.

Mijn verklaring van het fenomeen is dat het mogelijk is dat we geselecteerde delen van een tijdreis in de tijd zien. Dat in feite toen Old Biff terugkeerde naar de toekomst, hij in tweeën splitste, de ene terugkeert naar de tijdlijn waar hij rijk is, de andere terugkeert naar de tijdlijn waar niets is veranderd. Dat laat echter een probleem achter. Als hij zich in tweeën splitste, dan zou hij, als hij terugkeerde naar de tijdlijn waar hij rijk was, er twee zijn, aangezien het origineel geen reden zou hebben om door de tijd te reizen omdat hij rijk is.

Ah, maar het is veel ingewikkelder dan dat ... Old Biff sterft / verdwijnt meteen na zijn terugkeer naar de toekomst. Wat betekent dat hij er niet alleen in slaagt terug te keren naar een tijdlijn die niet meer bestaat, maar dat hij ook wordt beïnvloed door gebeurtenissen uit een andere tijdlijn! Wat, moet je toegeven, echt vies is. Zoals uitgelegd in de dvd-specials, was het idee dat hij in de nieuwe tijdlijn in de jaren negentig door Marty's moeder zou zijn neergeschoten, waardoor hij "met terugwerkende kracht" stierf.
#6
+6
user1027
2011-03-07 08:25:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij gaat terug naar een 1955 dat identiek is aan degene die we eerder in de film zagen. Het is mogelijk dat hij alles doet wat we Marty Prime toen zagen doen. Wie weet? Maar dat is niet dezelfde Marty die we tijdens de film zagen. Marty2 groeide op met succesvolle ouders. Hij groeide op met het nabijgelegen winkelcentrum Lone Pine Mall in plaats van Twin Pines Mall.

Precies. Zijn ouders zijn succesvol dankzij 'Calvin', dus het is essentieel dat de tijdlus doorgaat.
#7
+5
user1960
2011-05-23 18:45:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je bekijkt dit niet vierdimensionaal :).

Stel altijd een tijdlijn samen om dergelijke problemen op te lossen. Beschouw niets als een toevallige link van gebeurtenissen of een geordende reeks gebeurtenissen. Alle evenementen moeten worden gezien als een verzameling van 4-tupels (x, y, z, t).

Alle tijdreizen zouden een gesloten lus moeten zijn als ze zo worden bekeken. Hij gaat terug tot 1955 en doet precies wat hij deed in de film (tenzij iemand anders die tijdlijn verstoort, wordt de onzekerheid van de kwantummechanica natuurlijk genegeerd). Degene die terugkomt naar 1985 en zijn andere zelf naar 1955 ziet reizen, zal in de toekomst blijven leven (waarin hij nog vijf tijdreizen zal maken). Die uit 1955 zal blijven terugkomen en niets nieuws doen in die extra 10 minuten om zijn andere zelf op enigerlei wijze te beïnvloeden.

Als de Marty die terugkomt naar 1985, zijn andere zelf ervan weerhoudt terug te gaan naar 1955 , zou hij onmiddellijk verdwijnen en de dokter. zou sterven, zou de Lone Pine Mall opnieuw de Twin Pine Mall worden en zou de 'oorspronkelijke tijdlijn' worden hersteld (waarin zijn vader 'goedgelovig' zou zijn en Biff de supervisor van zijn vader zou zijn enz.) met enkele uitzonderingen die zouden voortvloeien uit de twee Matry's interacties. Dit zal ertoe leiden dat hij erin slaagt om naar 1955 te gaan, omdat er nu niemand is om hem te stoppen. Deze twee cycli zouden afwisselend worden voortgezet. De hierboven beschreven gesloten lus zou nooit bestaan.

#8
+2
Henri_C_K
2017-07-27 06:44:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kan niet dezelfde Marty zijn, want de eerste Marty groeide op in tijdlijn 1 en de tweede in tijdlijn 2. Het zijn dus verschillende mensen, en de tweede Marty, die teruggaat tot 1955, zou alle dingen weer veranderen en maak een nieuwe tijdlijn. Of hij sterft op slag, zoals James McCormack uitlegde.

#9
  0
DocPink
2013-12-31 04:43:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een theorie die ik heb is dat Marty 2 snel zou verdwijnen na een reis terug naar '55 op een vergelijkbare manier als Old Biff in BTTF2. Op die manier is er geen manier voor Marty 2 om nog een andere tijdlijn te creëren. Ik denk dat dit een waarschijnlijk antwoord is gezien wat we in de film te zien krijgen, hoewel je zou denken dat het Marty Prime zou zijn die zou verdwijnen in plaats van Marty 2. Ik dacht ooit dat Marty's gebruik van de tijdmachine hem isoleerde van de effecten, maar dat zou betekenen dat Old Biff ook niet had moeten verdwijnen.

#10
  0
Chris
2016-08-23 01:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de tweede Marty teruggaat tot 1955, wordt hij onmiddellijk teruggedraaid naar de Marty of Twin Pines (degene die we de hele film hebben gevolgd). Zodra hij terugkeert, smelt het rimpeleffect de twee Marty's samen, waardoor hij twee sets herinneringen krijgt: opgroeien met een alcoholische moeder en opgroeien met een gezonde moeder en een sci-fi-schrijver.

Het zou helpen als u citaten uit de films kunt opnemen om deze stelling te ondersteunen.
Mijn collega-fanfictieschrijvers van BTTF zijn het eens met het bovenstaande idee.
#11
  0
Wallnut
2016-08-23 14:59:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vermoedelijk zou Rich Marty zijn opgegroeid met een andere reeks verhalen die zijn ouders hem vertelden over hoe ze elkaar ontmoetten. Ze kusten nog steeds voor het eerst tijdens de Enchantment Under The Sea-dans, maar er was een mysterieus joch genaamd "Calvin Klein" die George aanmoedigde en die kort daarna verdween. Rich Marty zorgt ervoor dat zijn vader instinctief niet wordt aangereden door de auto, maar als zijn moeder hem 'Calvin Klein' noemt op basis van de naam op zijn onderbroek, realiseert hij zich dat hij de 'Calvin Klein' is die zijn ouders heeft gekregen. samen, en gaat zo uit het hoofd alles doen wat zijn ouders hem vertelden over wat "Calvin Klein" deed.

#12
  0
Nick
2016-09-03 06:14:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat toen Marty 2 in 1955 werd gestuurd, hij verloren was in de tijd. Hij werd niet uit de geschiedenis gewist, maar stierf technisch gezien. Hij bestond daarna gewoon niet meer.

#13
  0
Nick
2016-09-16 07:35:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nu ik erover nadenk, kunnen ze dezelfde Marty zijn. De reden dat ik dit denk is dat ze in de Back to the Future -films duidelijk maken dat er niet meer dan één versie van iemand kan zijn, alleen een andere geschiedenis dan zij.

Toen Marty terugkwam in 1985, zag hij de versie van zichzelf die nog niet terug in de tijd was gegaan. Toen de tweede Marty terugging naar 1955, had hij de mentaliteit van de eerste Marty. Omdat Marty degene was die de Delorean gebruikte en zijn eigen geschiedenis veranderde, herinnert hij zich nu twee verschillende versies van zijn leven. Hetzelfde met Biff. Toen hij terugging naar 1955 om zichzelf de sportalmanak te geven, herinnerde hij zich het arme leven dat hij had gehad en het nieuwe dat hij zichzelf had gegeven. Toen hij terugkeerde naar 2015, moest hij wachten tot de effecten van zijn tijdreizen een impact hadden op zijn toekomst. Ik denk dat dat de belangrijkste reden is dat ze de scène uit BTTF 2 hebben verwijderd waar de oude Biff verdwijnt.

#14
  0
Katie
2016-12-29 04:35:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, ik heb mijn eigen theorie. Als Marty zichzelf ziet, was hij het eigenlijk die opgroeide in DIE tijdlijn, waarbij zijn ouders normaal waren en zo. The Doc raakt bevriend met Marty in 1985, (de andere Marty) wetende dat hij een tijdmachine zou moeten maken voor de komst van de originele Marty. En omdat Doc de slimme man is die hij is, heeft hij Marty verteld dat als hij dit experiment niet doet, het het ruimte-tijdcontinuüm zal vernietigen, en hij zet de delorean terug naar een tijd waarin de aarde in feite nog niet eens heeft bestaan. de andere Marty in zijn dood storten terwijl hij en de oorspronkelijke Marty nog lang en gelukkig leven, het einde.

Stack Exchange is niet voor theorieën, het is een vraag en antwoord. Lees de [tour] (http://scifi.stackexchange.com/tour) om een beter begrip van SE te krijgen.
#15
-1
James McCormack
2014-11-16 07:56:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zonder tussenkomst van Marty ontmoet 'arme' George Lorraine en krijgt hij de 'arme' Marty die we in 1985 ontmoeten.

Arme Marty gaat terug in de tijd en geeft Arme George na een paar avonturen de gave van moed, waardoor Rich George ontstaat, die Rich Marty verwekt, die we in 1985 in het winkelcentrum Lone Pine zien terwijl hij terug in de tijd reist, na de Libische aanval.

Postulation:

Op dat moment materialiseert Rich Marty zich recht boven Arme Marty, terwijl ze tegelijkertijd verschijnen in 1955. Ze sterven allebei onmiddellijk en de boer begraaft het verwrongen samengevoegde wrak in zijn veld.

Zonder tussenkomst van Marty, "arm" George ontmoet Lorraine en gaat over tot het hebben van de "arme" Marty die we in 1985 ontmoeten ...

"Rich Marty materialiseert precies boven Poor Marty". Waarom denk je dat ze elkaar ooit zullen ontmoeten? Ze reizen naar verschillende tijdlijnen (zoals uitgelegd door Doc Brown in de tweede film)
@ArturoTorresSánchez Het ding met de parallelle tijdlijnen moest een metafoor zijn geweest, anders zou het rimpeleffect geen reden hebben gehad om te bestaan.Ook zouden veel van de acties van de personages grotendeels zinloos zijn gemaakt.
@user867, we weten al dat het tijdreismodel voor BTTF gebrekkig is, maar het is tenminste altijd zo.Het rimpeleffect, hoewel onmogelijk in een van de vele voorgestelde tijdreistheorieën, werkt altijd hetzelfde in de films.
AilivtwwcxCMTánchez Precies.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...