Vraag:
Wat was het verleden van Shepherd Book in Firefly?
PearsonArtPhoto
2011-01-12 05:28:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige grote vraag die ik altijd heb gehad over de Firefly-serie was: wat was het verleden van Shepherd Book? Het is duidelijk dat hij niet altijd een prediker was, maar wat was hij?

Gerelateerde vraag op [movies.se]: http://movies.stackexchange.com/q/14142/49.
Als je van strips houdt, kun je zijn geschiedenis lezen in [Serenity: The Shepherd's Tale] (http://www.amazon.com/Serenity-Shepherds-Tale-Zack-Whedon/dp/1595825614).
Zes antwoorden:
#1
+41
Omegacron
2015-07-10 20:37:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL; DR: De officiële status van Boek binnen de Alliantie (en dus op zijn ident-chip) was die van een gepensioneerde Bondgenootschappelijke commandant. Dit zou resulteren in een VIP-behandeling bij de meeste Alliance-faciliteiten.


Ik zal hieronder zijn volledige bekende geschiedenis schetsen. Het meeste hiervan wordt uiteengezet in de strip " The Shepherd's Tale", die in wezen een boek is dat terugkijkt op zijn leven terwijl hij stierf in Haven. Spoilers!

Early Life

Oorspronkelijk genaamd Henry Evans, de man die we kennen als Derrial Book werd geboren op een grensplaneet van een gewelddadige vader. Op tienjarige leeftijd rende hij van huis weg en raakte bedreven in het overleven op straat. Hij verwierf uiteindelijk enige reputatie als dief van &-crimineel, maar sloot zich uiteindelijk aan bij de groeiende Onafhankelijkheidsbeweging.

Leven als een bruine jas

In de vier jaar voor zijn Bondgenootschapstoewijzing werd Evans snel bekend om zijn wrede vaardigheden in de strijd - gemakkelijk (en brutaal) het neerhalen van hele squadrons van Alliantie-soldaten tijdens missies. Toen de Browncoats op zoek gingen naar een langdurige agent die als dubbelagent in het Bondgenootschap kon infiltreren, bood Evans zich aan. Hij had een nieuwe identiteit nodig, dus vermoordde hij een willekeurige burger genaamd Derrial Book en nam die naam als de zijne.

Leven in de Alliantie

Eenmaal in de Alliantie begon Book een " snelle 'stijging door de gelederen. Hij werd gezien als volledig toegewijd aan de zaak en verdiende een reputatie voor het gebruik van woeste tactieken tegen de Browncoats, en werd al snel bekend als een meester-ondervrager. Vanwege zijn stijgende &-invloed, merkte Book dat hij steeds beter in staat was om zowel de plannen van de Alliantie te beschadigen als verliezen of informatielekken te verdoezelen. Hij werd al snel een belangrijke aanwinst voor de Browncoats, maar ook een van hun best bewaarde geheimen.

Pensioen

Book kreeg uiteindelijk het bevel (of misschien XO) van de IAV Cortez, een Alliantie-kruiser die toezicht hield op een operatie die bedoeld was om de Eenmakingsoorlog in één klap te beëindigen. Book zelf had de leiding over de operatie, waarbij enorme middelen werden ingezet om meerdere doelen tegelijk te raken. Door de betrokkenheid van Book was de operatie echter eigenlijk een enorme hinderlaag. Talloze troepen gingen verloren, waaronder de totale vernietiging van de IAV Alexander en alle 4000 bemanningsleden. Beschouwd als een van de grootste nederlagen in de geschiedenis van de Alliantie, werd de hele operatie onder de mat geveegd en werd Derrial Book stilletjes ontslagen uit de Alliantie-dienst.

Life at the Abbey

With the Independent Movement Kort daarna verpletterd, wist Book niet goed wat hij met zichzelf moest doen. Hij zwierf door de buitenste gebieden, moe van zijn leven en zijn verdriet verdronk in alcohol. Op een gegeven moment bevindt hij zich in een kerk en gaat hij religie zien als een manier om boete te doen voor de vele mensen die hij zijn hele leven had vermoord. Het werkte blijkbaar, want hij belandde uiteindelijk in de Southdown Abbey op Persephone. Book vond eindelijk rust in de tuin van de abdij, maar wist dat hij daar niet voor onbepaalde tijd kon blijven.

Life on Serenity

Na een onbekende hoeveelheid tijd in de abdij (maar vermoedelijk meerdere jaren ), Besloot Book te vertrekken en terug te keren naar de melkweg. De abdij had toegang tot de Cortex en Book was het zat om anderen langs de rand te zien lijden. Hij kondigde zijn voornemen aan om de boodschap van de Heer aan anderen over te brengen, en dit leidt ons rechtstreeks naar zijn introductie in S01E01 "Rust".

Wat betreft uw specifieke vraag, zijn ident-chip weerspiegelde zijn officiële status bij de Alliantie - een gepensioneerde kapitein of commandant. Vooral in een dergelijke medische situatie zou een dergelijke status vereisen dat elke Bondgenootschappelijke officier onmiddellijke hulp verleent.

#2
+36
PearsonArtPhoto
2011-01-14 18:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, ik heb besloten om het boek te krijgen, dus hier is het antwoord. Spoilers!

Shepherd Book werd als jongen misbruikt en leefde een tijdje op straat. Hij werd niet geboren onder de naam Shepherd Book, tussen haakjes. Hij sloot zich aan bij de onafhankelijkheidsbeweging en bood zich aan om de Alliantie te bespioneren. Hij was officier totdat hij een schitterende nederlaag leidde, waarna hij werd ontslagen. Hij woonde later een tijdje in een klooster en werd de predikant die we allemaal kennen :-)

Ik weet niet precies wat ik ervan vind, maar daar is het, dus ...

Dit verklaart echter niet waarom hij de behandeling kreeg die hij van de Alliantie kreeg in die aflevering waarin hij werd neergeschoten.
Rechtsaf. Het enige wat het doet is aannemen dat ze hem voorrang hebben gegeven omdat hij een officier was, wat een beetje vreemd lijkt.
Eigenlijk lijkt dat volkomen aannemelijk. Militaire en politieorganisaties verlenen voortdurend de voorkeursbehandeling aan gepensioneerden. Ik zie niet in waarom het Bondgenootschap anders zou zijn.
Het deel dat er niet uitziet was dat hij diende bij de onafhankelijken, maar toch gerespecteerd werd door het Bondgenootschap. Ik heb altijd gedacht dat hij ooit deel uitmaakte van de Alliantie, iemand die ooit een hoge status en aanzien had.
@Paperjam - Ik denk dat ze zeggen dat hij een officier in de Alliantie was (terwijl hij hen bespioneerde voor de Independents). Daardoor zou hij een voorkeursbehandeling krijgen, aangezien zijn reputatie dat van een voormalige Alliantieofficier is.
Dus alliantiedierenartsen hebben recht op gratis medische behandeling?
Het verhaal leek me nog steeds niet goed. Ik nam altijd de implicatie van zijn optreden, en dit soort dingen in veel afleveringen, dat Boek was een * zeer * slechte man, op het niveau van de Operative van Serenity. Ik zie Shepherd's Tale als zijn "officiële" versie, het verhaal dat hij vertelt wanneer hij * iets * moet onthullen. (Merk op dat Jubal de premiejager, die met iedereen in de bemanning te maken heeft op basis van wie ze zijn, ervoor zorgt dat hij Book onmiddellijk en zonder waarschuwing tevoorschijn haalt. Hij beschouwt Book duidelijk als verreweg het gevaarlijkste bemanningslid.)
Natuurlijk werd hij niet geboren als "Shepard Book". "Shepard" is een titel.
#3
+6
mggates
2011-07-14 01:02:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De hoofdschurk in Serenity dwong het respect af van de alliantietroepen die Shepard Book deed toen ze zijn identiteitsbewijs zagen. Ik vraag me af of er nog iets is dat we niet over hem weten, misschien was hij ook een van de fixers.

Ja, voorafgaand aan de strip die in andere berichten wordt genoemd, nam ik aan dat een van de punten van Serenity was om Shepard's verleden uit te leggen, door iemand te laten zien die op een dag net als hij zou eindigen.
#4
+3
Jobe
2013-09-07 10:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henry Evans had een moeilijke jeugd en was een tijdje een crimineel voordat hij zich bij de onafhankelijkheidsbeweging meldde. Als lid van The Independence bood hij zich aan om The Alliance te bespioneren. Hij vermoordde een man genaamd Derrial Book en nam zijn identiteit aan om dienst te nemen bij het Bondgenootschap. Terwijl hij nog steeds als spion voor The Independence werkte, werkte hij snel de rangen van de Alliantie op om een ​​prominente officier te worden. Op een belangrijk punt tijdens de oorlog verloor hij opzettelijk een grote veldslag, waarbij hij de alliantie een verpletterende slag bezorgde en ertoe leidde dat hij werd ontslagen. Dit verlies was zo verpletterend dat de alliantie er een punt van maakte om alle gegevens uit te wissen. Betekenis op papier Shepherd Book is niets anders dan een gepensioneerde prominente Alliance-officier. Nadat hij was ontslagen, 'vond hij god in een kom soep' terwijl hij in een gaarkeuken was en besloot hij zich bij een Abby aan te sluiten. Hij vertrok uiteindelijk en ging uiteindelijk aan boord van Serenity.

#5
+1
Daniel
2012-09-25 17:26:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit de aflevering met de premiejager lijkt het alsof hij ooit zelf premiejager was en daarna predikant werd. Dat zou ook verklaren waarom de alliantie hem behandelde. Misschien heeft hij wat premiewerk gedaan voor de alliantie, zoals jullie allemaal weten, zegt de premiejager wel "die man is geen prediker".

#6
  0
Hary
2013-08-19 21:25:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het meer aannemelijk is dat hij de voormalige 'niet-bestaande' agent van Allience zou kunnen zijn, net als degene die de Firefly-crew achterna zat in de 'Serenity'-film ... het zou passen bij hoe hij werd behandeld door de cruiser-crew en zijn vaardigheden in (vermoedelijk) gevechten en vuurwapensDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...