Vraag:
Was de Millennium Falcon te traag?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-01-30 20:59:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb me altijd verbaasd over de snelheden van ruimteschepen in Star Wars. De Millennium Falcon zou reizen op " punt 5 voorbij de snelheid van het licht" - wat volgens mij 1,5c is:

HAN: Ze zal maak punt vijf voorbij de snelheid van het licht. Ze ziet er misschien niet zo uit, maar ze heeft het waar het telt, jongen. Ik heb zelf een aantal speciale wijzigingen aangebracht.

En er werd door Han Solo gezegd dat het het snelste schip in de vloot is.

HAN: Kijk. Ik wil dat je haar meeneemt. Ik meen het. Neem haar. Je hebt alle hulp nodig die je kunt krijgen. Ze is het snelste schip in de vloot.

Maar met die snelheid zal het jaren duren om tussen zonnestelsels te reizen.

Is dit een fout in het Star Wars-universum?

Waarom de sluitende stemmen? Dit is een goede vraag, die een interessant geaccepteerd antwoord heeft dat verwijst naar retcons en zelfs enig gerechtvaardigd giswerk over wat de hyperdrive-klassen zijn.
Ik denk dat het probleem ligt in je aannames over wat punt vijf voorbij lightspeed betekent. Nee, George Lucas is niet zo goed met natuurkunde en real-world toepassingen in zijn science fantasy-epos, maar dat weten we al. Dus, om aan te nemen dat het iets betekent zonder enige andere verwijzing naar hyperdrive-mogelijkheden ...
** Welke ** vloot ??!Han heeft maar één schip, de Falcon.Het moet zijn snelste zijn.
Misschien is het een logaritmische steno.Stel dat 1.0 lichtsnelheid is en 2.0 oneindige snelheid, dan zou 1.5 behoorlijk snel zijn.Onthoud dat dit een universum is vol met bedachte intelligente soorten, technologie en (dus) standaarden, dus smokkelaars zoals Han die minder standaard jargon gebruiken, zou niet ongeloofwaardig zijn.Ik geloof ook dat Star Trek een vergelijkbare logaritmische schaal van 1-10 gebruikt.
Deel gewoon de lengte van de Kessel-run door 12 parsec en je zou de topsnelheid moeten kunnen achterhalen, ervan uitgaande dat je natuurkunde beoefent zoals George Lucas ...
De * echte * vraag is punt vijf * wat *?Je mag aannemen dat hij het over 1.5c heeft, maar het is niet duidelijk uit de dialoog.
@JohnSensebe: hij zegt ** punt vijf * voorbij de snelheid van het licht *** het is in de vraag.
Hij had het duidelijk over de Millennium Falcon die 1.5c deed zonder zijn hyperdrive te gebruiken.
@Shufflepants Als ze geen hyperdrive gebruikten, bewogen de schepen langzamer dan auto's.We zien dit toen ze de Death Star aan het plunderen waren, asteroïden ontweken, enz. Lucas wilde dat schepen traag waren om verhalen te vertellen, maar toch tussen sterren varen, dus gebruikte hij hyperdrive en sprong in hyperspace als een plot-apparaat.Hans moest 1.5c bedoelen voor zijn hyperdrive, anders had hij het enige ruimteschip in het universum dat zonder dat hij sneller dan 80 mijl per uur kon varen.
Acht antwoorden:
#1
+175
Daniel Bingham
2011-01-30 22:17:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Dit is een vergissing in het Star Wars-universum. George Lucas had geen verstand van ruimtevaart of natuurkunde. Daarom duiken zijn starfighters over de manier waarop gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog dat deden.

In moderne uitleg is het "voorbije lightspeed" -bit teruggetrokken. In plaats daarvan zijn er de hyperdrive-klassen met een omgekeerde schaal. Hoe hoger het nummer, hoe langzamer het schip. Dus een klasse 1 hyperdrive is een van de snelste, maar de Millennium Falcon heeft een hyperdrive van 0,5 klasse. Twee keer zo snel als een Klasse 1. Hoe snel een Klasse 1 is, wordt nooit echt uitgelegd.

Maar als je er echt op in wilt gaan, koop dan een paar rollenspellen. Ze hebben kaarten voor reizen tussen sterrenstelsels (en mogelijk afstanden). Daaruit kun je misschien achterhalen hoe snel een klasse 1 hoort te zijn.

Meer informatie: Hyperdrive op Wikia

[bewerken] Oké, dit is een belachelijk ruwe berekening. Ik ging erheen en haalde mijn oude WEG RPG-boek tevoorschijn en keek naar het gedeelte over ruimtereizen. Het had geen kaart of afstanden of zoiets - een ervan wel, maar ik heb nu geen tijd om het te vinden - maar het maakte wel deze verklaring:

Zelfs met een goed bereisde hyperspace-route zouden de snelste schepen, zoals de Millennium Falcon, enkele maanden nodig hebben om de hele diameter van de melkweg te doorkruisen.

Elders werd de Melkweg geciteerd als 120.000 lichtjaar in diameter. Door dit te gebruiken kunnen we een heel ruwe schatting maken van hoe snel de Falcon is, en daaruit, wat de klassen echt betekenen. Dus we nemen aan dat "meerdere" 6 maanden is. Daarmee kunnen we ontdekken dat een hyperdrive van klasse 1/2 ongeveer 28 lichtjaar per uur zou reizen. De snelheid van een klas is dus ongeveer 14 lichtjaar per uur.

Ik zal die kaart zoeken en later een betere maken. Ik merk op dat het boek zegt dat goed bereisde hyperspace-routes, zoals handelsroutes, aanzienlijk minder tijd in beslag nemen dan minder bereisde routes. Waarom dat zou zijn, weet ik niet, maar het geeft aan dat er meer aan de hand is in hyperspace dan simpelweg sneller reizen dan licht. [bewerken ]

'George Lucas had geen verstand van ruimtevaart of natuurkunde.' Dat verklaart ook waarom de Falcon de Kessel Run kan maken in minder dan 3.702813098 × 10 ^ 14 km (oftewel twaalf parsecs).
Meer in het algemeen [Sci-fi Writers Have No Sense Of Scale] (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ScifiWritersHaveNoSenseOfScale)
Dit is volkomen logisch. Je bent een vrachtwagenchauffeur en moet een X aantal stops maken. De haltes zijn niet in rechte lijnen, en afhankelijk van hoe je gaat, kan de afgelegde afstand meer of minder zijn. Solo leefde op de rand en ging door gevaarlijke ruimte om de benodigde afstand te verkleinen.
@JoeTaxpayer: nee het slaat nergens op, want Solo werd gevraagd of het schip * snel * was. Je kunt het ook in twaalf parsecs maken als je op een ruimteslak rijdt.
Martinho - hij gebruikte het om de snelheid te rechtvaardigen, je hebt gelijk, ik stap terug.
Ze (probeerden) het parsecs = afstand-ding in een van de romans weg te redeneren - de Falcon was snel genoeg om dichter naar een zwart-gatcluster te vliegen dan enig ander schip, waardoor het afstand kon afsnijden. Ik kan me echter niet herinneren of de verminderde afstand het gevolg moest zijn van de directere route of de zwaartekrachtseffecten van het zwarte gatcluster.
@Daniel uw in-edit berekeningen wijken af ​​met een dubbele orde van grootte ... de reistijden voor het doorkruisen van de melkweg in de huidige canon zijn in uren met dubbele cijfers ... niet in dagen met drie cijfers. WEG had het mis in SW 1E, en LFL liet ze het later wijzigen. Maar dan, zoals Nick opmerkt, hebben Sci-Fi-schrijvers geen gevoel voor schaal.
En toch kan de valk in dagen van coruscant naar kessel komen. Haal dan een vloot terug en breng alles binnen een week terug.
Om eerlijk te zijn, zelfs Lucas wist dat ruimteschepen zich niet echt als jagers gedragen. Hij negeerde dat omdat hij het gevoel van een seriefilm uit de jaren 30 wilde hebben. Opzettelijke artistieke keuze, niet verknoeien zoals de meeste SW-fysica.
Re: Falcon doet de Kessel in minder dan 12 parsecs - er zijn een aantal redenen waarom uitleggen hoe snel een schip is door de afstand die je van A naar B kunt krijgen, geldig zou kunnen zijn. Om voort te bouwen op het antwoord van @JoeTaxpayer kan het zijn dat een deel van het rechte pad op de Kessel-run je door piraten gecontroleerd gebied voert. Om de Kessel-run in minder dan 12 parsecs uit te voeren, moet je daarom sneller zijn dan de piraten. De meeste schepen zijn dat niet, dus ze gaan rond de vijandige ruimte en gaan over 12 parsecs.
Ik heb altijd aangenomen dat de regel "12 parsecs" een toneelstuk was van Han, in een poging erachter te komen hoe stom Ben was, zodat hij kan beslissen of hij hem extra in rekening wil brengen.
@TheWhole "Parsec" ding dat ik liever uitleg dat Han, die een oude man en een boerenjongen zag, probeerde een snelle op hen te trekken met een beetje technisch materiaal.
Voor het parsecs-ding heb ik me altijd voorgesteld dat in hyperspace tijd niet echt een factor is. Aangezien je vermoedelijk in een andere dimensie reist, of eigenlijk "boven" (hyper) het normale weefsel van ruimte-tijd, is afstand een veel betrouwbaardere beschrijving van hoe efficiënt je motor is. Of misschien uw computer - misschien kan de hyperdrive van de Falcon kortere sprongen berekenen dan andere (12 parsecs zijn de best berekende voor die specifieke run).
@Tynam, hoe kunt u het verschil zien?
-1
@Jeff De Star Wars Wikia heeft wat meer informatie over het bijna-zwarte-gat-snijden-afstand-ding, en het lijkt te dateren uit een stripverhaal "The Second Kessel Run" dat in 1980 werd gepubliceerd. [Star Wars Wikia - KesselRun] (http://starwars.wikia.com/wiki/Kessel_Run/Legends) / [Star Wars Wikia - The Second Kessel Run] (http://starwars.wikia.com/wiki/The_Second_Kessel_Run) _Misschien is het een beetjeretconning, maar ik vind het oneerlijk om in diskrediet te brengen dat Lucas een flink team van modelmakers, animators en anderen had die ervoor moesten zorgen dat hun werk bij de rest paste.Het is oud genoeg om het canon te noemen.
@SlippD.Thompson: Helaas maakt het niet uit wat een bepaalde persoon (die geen Disney-directeur is) als canon beschouwt.En het onderwerp werd beter uitgelegd in (geloof ik) de Jedi Academy-trilogie, toen ze Kessel bezochten.Wat nu natuurlijk 'Legends' is in plaats van canon.
@Jeff Ja, ik denk dat ik gewoon niet geïnteresseerd ben in wat Disney of J.J. Abrams denken, noch in welke stukken verhaal deze handelsmerken van Canon en Legends zijn toegewezen.Ik ben eigenlijk alleen geïnteresseerd in de originele bedoelingen van de oorspronkelijke makers van de originele trilogie, op het moment dat ze deze creëerden of kort daarna.De prequels waren slecht en The Force Awakens was methodisch en eentonig, dus ik geef gewoon niet om de gedachten en beslissingen van die makers in de late jaren 90 en midden 2010._Ze hebben het mis._
Ik vergeleek het altijd met relativiteit.De werkelijke afstand die je aflegt wordt korter naarmate je de lichtsnelheid nadert, dus een langzamer schip kan 20 parsec op zijn kilometerteller hebben afgelezen terwijl de Falcon er slechts 12 heeft gelezen. Ik bedoel, we zijn voorbij de lichtsnelheid, maar ik kon begrijpen wat ze aan het fotograferen warenvoor.
Hoe dicht je bij een zwaartekrachtlichaam kunt komen, is gebaseerd op de ontsnappingssnelheid.En hoe dichtbij je de dichtstbijzijnde nadering komt, heeft gevolgen voor hoe kort je reis langs dat lichaam is.
'George Lucas had geen verstand van ruimtereizen of natuurkunde. Daarom duiken zijn starfighters over de manier waarop gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog dat deden.'Of, als alternatief, omdat dat de filmische stijl was die hij wilde.Alleen een heel slechte regisseur zou de natuurkunde de stijl van hun ruimtegevechten hebben laten bepalen.
#2
+39
user8719
2013-08-25 05:49:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een sterke afkeer van het soort EU-reactie dat hier wordt getoond - het kan de neiging hebben om iets te maken, wat in het begin al verwarrend genoeg was, nog verwarrender en zelfs rommeliger. Het script zei niet "0,5", maar "punt vijf".

Laten we aannemen dat er een schaal van snelheden is die verder gaat dan de lichtsnelheid. De Falcon staat op het vijfde punt van die schaal. Het hoeft niet ingewikkelder te zijn dan dat.

Dit is het beste antwoord van de partij.
#3
+36
RunnerRick
2011-01-30 23:07:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht dat het vergelijken van hoe snel een schip van punt A naar punt B komt in het Star Wars-universum, werd bepaald door hoe goed hun navigatiecomputer was. (Ik weet niet zeker of ik de term navi-computer goed heb. Daarmee bedoel ik een computer voor navigatie (of astrogatie als je die term beter vindt).)

Blijkbaar hyperspace heeft een uitgebreid netwerk van routes en hoe beter de navigatie-computer, hoe efficiënter de route die hij door de hyperspace nam, waardoor het schip sneller zijn bestemming bereikt.

Ik weet zeker dat snelheid ook belangrijk is. Het lijkt mij dat de Millenium Falcon altijd langzamer leek te zijn dan het achtervolgen van stervernietigers totdat hij naar hyperspace sprong. In de "A New Hope" is Luke gealarmeerd over de snelheid waarmee de keizerlijke kruisers hen inhaalden toen ze bijvoorbeeld Mos Eisley ontvluchtten. Ook al beweert Han Solo in de Cantina keizerlijke schepen te hebben ontlopen. (Niet de lokale bulkcruisers, maar de grote Corelliaanse schepen ... gewoon om te verduidelijken welke .... :))

Om de vraag te beantwoorden, denk ik graag dat de Falcon was een snel schip. Han Solo en Lando Calrisian leken dat te denken, hoewel iedereen er nog nooit van had gehoord (Obi-Wan), dacht dat het een stuk rotzooi was (Luke), en bood aan om eruit te komen en te duwen (Leia). Ik denk dat het afhangt van uw standpunt. (Tenslotte zijn veel van de waarheden waar we ons aan vastklampen sterk afhankelijk van ons standpunt ...)

Dus ik denk dat dit een vrij goede vraag is die zeker veel verschillende perspectieven biedt!

Hoewel, ik ben het er over het algemeen mee eens, onthoud dat de Falcon aan de effecten van de zwaartekracht van de planeet ontsnapte terwijl de vernietigers er al vrij van waren (relatief) en de valk waarschijnlijk tijd nodig zou hebben om op volle snelheid op te bouwen. Dit gaat natuurlijk niet in op waarom de bulkcruisers al zo snel waren, maar willen we echt dat blikje bantha-voer openen?
Voor de goede orde, * navicomputer * is inderdaad de juiste term, hoewel ik het in de meeste EU-boeken in één woord zie. +1
Ik heb de uitleg van de navigatiecomputer eerder gehoord. Het valt uit elkaar als je eraan denkt dat Han Lando vertelt om de Falcon te nemen, omdat ze de beste Hyperdrive-navigatie in de vloot heeft. Lijkt niet zo handig in een veldslag in de ruimte. Maar misschien als hij boten is, is zij "het snelste schip in de vloot", dan verwijst hij alleen naar star fighters en andere kleine, manoeuvreerbare schepen. De Falcon lijkt TIE Fighters goed genoeg bij te houden.
Let op, de _Falcon_ heeft de neiging om een hoge sublight-snelheid te hebben in videogames, maar het duurt even voordat het sneller is.Niet per se canon, maar het geeft wel geloof aan het idee "heeft tijd nodig om op volle snelheid te komen".
#4
+22
Teknophilia
2011-01-30 22:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Wars gebruikt een omgekeerde schaal. Hoe lager de rating, hoe sneller het schip. 0,5 is 2x zo snel als een keizerlijk oorlogsschip. De schaal is asymptotisch, waarbij 0,0 een oneindige snelheid is en hogere getallen langzamer. Het volgende snelste schip is Boba Fett's Slave I, dat een klasse 0.7 hyperdrive had.

Om dat uit te breiden, wordt naar de genoemde keizerlijke schepen teknophilia verwezen als een klasse 1 hyperdrive. De Death Star had een klasse 2 of 3 hyperdrive (als ik me goed herinner) en de meeste burgerschepen hadden relatief langzame klasse 4 of 5 drives.
Verklaart nog steeds niet het "verleden lichtsnelheid-bit".
Het lijkt op een fout van een deel van de schrijvers. Rechtstreeks overgenomen uit Wookiepedia's 'Lightspeed'-item:' Lightspeed was een slangterm die verwijst naar de snelheid waarmee een ruimteschip door hyperspace reisde. In werkelijkheid was lightspeed of reizen door hyperspace met een klasse 1.0 hyperdrive-motivator eigenlijk meer dan honderd miljoen keer sneller dan de lichtsnelheid, waardoor een schip binnen enkele dagen de melkweg kan doorkruisen. "
Zijn woorden zouden kunnen worden opgevat als: "Zodra je de lichtsnelheid passeert door hyperspace binnen te gaan, zal dit schip net zo goed tijd maken als een klasse 0,5 zou doen"
Dat is geen omgekeerde schaal.Een omgekeerde schaal zou eerder aftellen dan omhoog.Het is een ** wederkerige ** schaal.
#5
+8
scarytall
2014-08-02 01:58:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het altijd afgeschreven als Han in anachronistische taal. Het is vergelijkbaar met hoe mensen van mijn leeftijd nog steeds zeggen dat ze een programma op tv gaan 'opnemen'. Als een term eenmaal algemeen wordt gebruikt, wordt hij vaak gescheiden van de oorspronkelijke betekenis. Het is dus heel goed denkbaar dat mensen iets nog "lichtsnelheid" noemen, lang nadat het geen nauwkeurige beschrijving meer is. En het "punt vijf" is misschien niet een simpele decimale schaal.

Ook krijg ik een beetje het idee uit de cantinascène dat Han niet helemaal rechttoe rechtaan is met wat hij ziet als woestijnhicks - - jargon gebruiken om indruk op ze te maken en de prijs op te drijven.

Het resultaat is dat ik niet geneigd ben om wat Han zegt uit elkaar te halen alsof hij een lezing geeft over voortstuwing op de ruimtevaartschool.

#6
+7
CMDR. Sheppard
2013-07-28 02:40:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat de meeste mensen niet beseffen, is dat het bij het maken van een film heel goed mogelijk is dat reistijden tussen bijvoorbeeld Tatooine en Alderaan (of de Death Star, als het ware in de vierde plaats toen Han de opmerking maakte waarnaar hierboven wordt verwezen) waren veel langer dan ze in de werkelijke schermtijd leken. Je twijfelt er niet aan wanneer een film een ​​vliegreis over de Atlantische Oceaan overslaat, ook al duurt dat enkele uren. Dus misschien heeft de Falcon wel een maand of twee nodig gehad om van Tatooine naar Alderaan te komen en kregen we het gewoon niet te zien. Nu betwijfel ik of het zes maanden duurt om de melkweg over te steken, waarschijnlijk meer als twee of drie. Anders zou de timing bij de meeste van deze evenementen erg afwijken, maar je moet je realiseren dat Obi-Wan Luke een goddelijk beetje heeft geleerd over de kracht en een lichtzwaard tijdens die eerste reis op de Falcon. Het is dus veilig om aan te nemen dat de reissnelheden van de Falcon meer als 40-45 keer de lichtsnelheid zijn. Dit betekent dat een klasse 1 hyperdrive waarschijnlijk ongeveer 20-25 gaat en een klasse 4 meer zoals 8-12. Nog steeds niet zo direct als in de films, maar dat is gewoon Hollywood voor jou.

Ik zou er ook op willen wijzen dat deze snelheden de Star Wars-oorlogsschipsnelheden op één lijn brengen met die van schepen uit andere sci-fi-series, zoals de massa-effectkernen in Mass Effect (minus het gebruik van massarelais) en de hyperdrives van de Stargate-serie.

Dit is logischer als je bedenkt hoeveel Obi Wan heeft betaald voor de overtocht aan boord van de Millennium Falcon.Luke was behoorlijk verbijsterd over de prijs die Obi Wan wilde betalen, en zei dat ze voor zoveel een schip konden kopen.Als de reis maar een paar uur duurde, zou het nauwelijks redelijk lijken om zoveel te betalen.
Niet praten over een fractie van de reis afsnijden door in een luxe hogesnelheidsschip te vliegen.De Millennium Falcon is een vervallen vrachtschip in een melkweg vol sterrenschepen en piloten.Hier op aarde zijn vliegtuigen sneller dan bijvoorbeeld auto's, en kosten ze meer, maar vliegtuigen kosten veel meer om te rennen en ze hebben een grote vraag met een laag aanbod.De economie van ruimtevaart in Star Wars is enorm verschillend.
@shim Integendeel, denk ik.Een snellere reis is duurder (doet de overledene * Concorde * een belletje rinkelen?)
Mijn opmerking hierboven gaat al in op uw punt.
#7
+1
HeX
2015-07-19 09:37:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Millennium Falcon gaat 4401 lichtjaar per uur: de Kessel Run is 18 parsec. Han Solo zei dat hij het in 12 deed. Misschien bedoelde hij 12 seconden, niet 12 parsec. Een parsec is 3,26 lichtjaar, dus de Kessel Run is 58,68 lichtjaar. Han's schip is twee keer zo snel als een c1 hyperdrive (zijnde c0,5), dus een c1 hyperdrive kan 58,68 lichtjaar gaan in 24 seconden. 24 seconden × 2,5 is 1 minuut. 58,68 x 2,5 is 146,7 lichtjaar. 146,7 L-Y / min. Vermenigvuldig met 60 om 8.802 lichtjaar per uur te krijgen. 120.000 / 8.802 = Een c1 Hyperdrive kan de Melkweg in 13 uur en 38 minuten oversteken. Je kunt 818 (minuten) vermenigvuldigen met welke klasse de hyperdrive ook is, om erachter te komen hoe lang het duurt om 120.000 lichtjaar te gaan. Gewoon een theorie. Er staat ook dat het 7 of 8 uur duurt om van Cornelia naar Bespin te gaan met een c1 hyperdrive, en dat is halverwege de melkweg, dus mijn theorie komt het dichtst in de buurt.

Welkom bij SFFSE!Weet u waar u de specificaties van de Millenium Falcon vandaan haalt?
Jouw wiskunde ziet er goed uit en lijkt in overeenstemming te zijn met de meeste andere delen van de canon die anderen hier citeren.
#8
+1
Carolus Atte Welle
2016-08-26 00:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of hij zou het kunnen hebben over de sublight drive. Star Wars-schepen hebben een sublight-aandrijving, dat zijn de reguliere motoren, en een hyperdrive die lightspeed is. Maar hij zei dat ze punt vijf voorbij de lichtsnelheid zal halen, wat niet veel lijkt, tenzij de Falcon achteraf is uitgerust met een illegale sublichtaandrijving die 0,5 sneller gaat dan de lichtsnelheid.

Een sublight drive die sneller is dan de snelheid van het licht zou misschien illegaal zijn, maar het zou zeker tegenstrijdig zijn.
Hoe kan "sublight" sneller zijn dan licht?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...