Vraag:
Wat is de etniciteit van Hermione Granger?
Valorum
2015-10-20 00:19:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In alle Potter-boeken lijkt er maar één verwijzing naar Hermelien's huidskleur te zijn:

Ze waren daar, beiden, zaten buiten de ijssalon van Florean Fortescue - Ron ziet er ongelooflijk sproet uit, Hermelien erg bruin , beiden zwaaien verwoed naar hem.
Prisoner of Azkaban, Chapter 4: The Leaky Cauldron sup >

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om aan te nemen dat JKR bedoelde dat ze gebruind is (bijvoorbeeld van de zon), andere schrijvers hebben gesuggereerd dat de regel hierboven, en gebrek aan andere descriptoren, sterk impliceert dat Hermelien van nature een donkere huidskleur heeft. Zeba Blay, de 'Voices Culture Writer' voor Huffington Post gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat het aan individuele lezers is om hun eigen oordeel over de kwestie te maken.

"Dus is het fictieve personage eigenlijk wit? Misschien is dat een vastberadenheid die lezers voor zichzelf moeten nemen. " - Cursief en vetgedrukt van mij


Is er op de een of andere manier bewijs? Heeft JKR ooit een reden gegeven in het universum om aan te nemen dat Hermelien blank, zwart of gemengd ras is?

Opmerkingen zijn bedoeld ter verduidelijking van de vraag.Als je over ras versus etniciteit of de motivaties voor deze vraag wilt discussiëren, doe dat dan in [chat].
Het is een trope van het Britse leven dat kinderen - vooral welgestelde kinderen, waaronder Hermelien - een deel van hun zomervakanties buiten en / of in zonniger oorden doorbrengen dan Groot-Brittannië, en daarom bruiner naar school terugkeren dan toen ze vertrokken.
Zon bevordert meer sproeten en een gebruinde huid.Het impliceert dat ze veel buiten zijn.
Ik denk dat het de moeite waard is erop te wijzen dat het tweede citaat niet door J.K.Rowling, het is van een HuffPo-commentator.
@Richard Bekijk http://scifi.stackexchange.com/questions/111437/what-ethnicity-skin-color-is-hermione-granger?lq=1
@randal'thor - Ooh, dat is interessant!Dat gezegd hebbende, ging ik een paar jaar geleden naar een productie van Othello met een witte Othello en een zwarte Iago.
Ik weet het niet man.Stel je voor dat Rowling iets schrijft als 'Harry zag Tonks, Moody en Kingsley Shacklebolt daar staan, Shacklebolt zag er erg bruin uit.'Best raar, vind ik, als ik het over een echte bruine man heb.
@Misha: JKR op Twitter, 21 december: _ "Canon: bruine ogen, kroeshaar en heel slim. Witte huid werd nooit gespecificeerd. Rowling houdt van zwarte Hermelien." _ Https://twitter.com/jk_rowling/status/678888094339366914
@sbi - Gevangene van Azkaban - "* Hermeliens blanke gezicht stak achter een boom uit." *.Witte huid * lijkt * te zijn gespecificeerd.
@Richard: Dat zou wel eens zo kunnen zijn.Maar de feitelijke auteur zei dat een zwarte huid net zo goed zou zijn voor Hermelien.Ik ga haar hierover niet betwisten.
@sbi - Het grootste probleem hier (zoals ik het zie) is dat JKR haar eigen duidelijke intentie betwist.
Negentien antwoorden:
#1
+169
Martha
2015-10-20 00:48:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dingen en onzin. Waarom zou je iets moeten zeggen over Hermelien's "erg bruine" huid als dat de normale tint was? Dit zegt heel duidelijk dat zowel Ron als Hermelien meer tijd in de zon hebben doorgebracht dan gewoonlijk; bij Ron komt het eruit als sproeten en bij Hermelien manifesteert het zich als een kleurtje.

Voeg de boekomslagen toe (tegen de tijd dat de latere boeken, en vooral de heruitgaven, uitkwamen, had JKR genoeg een veto uitspreken over alles wat overduidelijk verkeerd was) en de filmcasting (waarvan we weten dat JKR input had), en het is duidelijk dat mensen proberen om in deze persoon dingen te 'lezen' die er absoluut niet zijn.


Het woord van God staat nu bekend als te zeggen dat Hermelien's ras niet werd gespecificeerd, maar in dat geval heeft het citaat in kwestie niet echt zin: tenzij we allemaal de observatiemogelijkheden van de heer Data's verwerven, zou niet kunnen zeggen of mevrouw Dumezweni haar vakantie diep onder de grond doorbracht in een grot of op een zonnig strand. Ik denk dat mevrouw Rowling tijdens het schrijven van de boeken een blank meisje in gedachten had voor Hermelien - vandaar de toespelingen op roze worden, bleek lijken en op een panda lijken - maar ze realiseert zich dat het casten van een toneelstuk of film meer is dan alleen fysiek beschrijvingen. Bedenk dat in de originele producties van Romeo & Juliet een jongen Juliet speelde.

Dat is misschien waar, maar niets wat je hebt gezegd, komt op de een of andere manier neer op feitelijk bewijs.Zoals ik in mijn eerdere opmerking al zei, als ze van gemengd ras was (bijvoorbeeld) maar normaal gesproken een vrij lichte huid had, dan zou het de moeite waard zijn om op te merken dat ze een donkerdere tint in de zon is geworden.
"JKR had genoeg invloed om een veto uit te spreken over alles wat overduidelijk verkeerd was" of misschien kon het JKR niet genoeg schelen omdat de huidskleur van hermelien uiteindelijk onbeduidend is.het feit dat iets de film heeft gehaald, maakt het niet noodzakelijkerwijs boekaccuraat, laat staan wat JKR voor ogen had.
Ik denk dat dit een goed antwoord is op een * andere * vraag, en ik wens dat in plaats daarvan wat die andere vraag ook is gesteld.
Dit "antwoord" is niets anders dan een persoonlijke mening.Geen moeite om de eigenlijke vraag te beantwoorden.(Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat de meesten van ons deze specifieke mening WEL delen. Desalniettemin was het antwoord precies hoe gegrond deze algemene mening is. Herhaling maakt het niet meer waar.)
@Richard Maar het is ook opmerkelijk als ze geen gemengd ras was.Het citaat waarop deze vraag is gebaseerd, is dus volkomen irrelevant.
@Agent_L: De vraag stelt in wezen: "impliceert dit citaat dat Hermelien niet blank is?", En het antwoord daarop is een volmondig "uh, nee? Wat rook je en waarom deel je het niet?".Dit is geen persoonlijke mening;het is gewoon hoe taal en logica werken.Zeggen dat dit citaat iets over het ras van Hermione impliceert, is ongeveer net zo logisch als zeggen dat het iets impliceert over het ras van Ron.
@Martha Nee, Martha.De vraag is "** Heeft JKR ooit een reden in het universum gegeven om aan te nemen dat Hermelien blank, zwart of gemengd ras is? **".En je gaf absoluut niets over dit onderwerp.Ik begrijp je "Onzin!"reactie (de mijne was hetzelfde), maar het is geen antwoord op de gestelde vraag.
@Martha Ik heb een beetje bewerkt om uw betekenis duidelijker te maken;voel je vrij om indien nodig meer terug te draaien / te bewerken
@Daenyth: Hermione heeft geen schaduw, haar huid wel.
Waarom zou je iets moeten zeggen over haar "borstelige bruine haar" als dat het normale uiterlijk was?Omdat het een boek is, en hoe moeten we anders weten hoe de personages eruit zien?De vraag gaat niet uit van het een of ander, maar vraagt gewoon welk canoniek bewijs er is van haar ras.Ik weet niet zeker hoe je zoveel upvotes hebt gekregen zonder antwoord, maar dat is het leven, denk ik.
Ik denk "wat deed Noma Dumezweni tot nu toe ondergronds?"is hier een uitstekende vervolgvraag op :-)
#2
+143
Jason Baker
2015-10-20 00:45:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel het niet precies bewijs is, heeft Rowling af en toe schetsen van haar personages gemaakt, die Hermelien allemaal als een lichte huid afschilderen:

 • In 1999 maakte ze een schets van haar hoofdpersonages, maar ik ken het verhaal erachter niet:

  A sketch of Hagrid, Snape, Dumbledore, McGonagall, Ron, Harry, Hermione, the Sorting Hat and Dobby all stood together; a close up shows the Hermione sketch: long bushy hair and pale skin

 • Ze heeft in 2004 een schets van een scène uit Philosopher's Stone op haar website gepubliceerd ( gearchiveerd door het HP Lexicon):

  A sketch of the main trio with Dean and presumably Neville moving through the dark with candles; Hermione is depicted as in the previous drawing

  Het vijfde personage, uiterst rechts, is vermoedelijk een vroege versie van het personage dat Dean Thomas zou worden; Pottermore onthult dat een personage met de naam 'Gary Thomas' een van de oorspronkelijke veertig studenten van Hogwarts was die door Rowling waren gemaakt, later omgedoopt tot 'Dean'. Aangezien we weten dat Dean een donkere huidskleur heeft, en hij er in de schets donker uitziet, is het logisch dat Hermelien bedoeld was om een ​​lichte huidskleur te hebben 1 .

Helaas zegt niets hiervan ons of ze al dan niet als gemengd ras bedoeld was.

Uiteraard bereik ik hier een beetje, en hoe canoniek deze tekeningen zijn zijn is een kwestie van persoonlijke smaak. Desalniettemin geeft het enig inzicht in Rowlings geest toen ze het personage creëerde, en ik heb geen bewijs gevonden dat suggereert dat ze het veranderde.

Het is mogelijk ook de moeite waard erop te wijzen dat er overvloedige voorbeelden zijn van Hermelien die wordt beschreven. als "bleek uitziend" in de boeken. Nogmaals, dit is geen bewijs van veel; de voorbeelden zijn altijd in situaties met veel stress, en een bleke teint in dat soort situaties heeft weinig tot niets te maken met huidskleur.


1 Hat-tip naar Jason (geen familie) in opmerkingen om me in deze richting te duwen

Ik denk dat de illustratie voldoende talent laat zien dat we zouden kunnen zien of Hermelien bedoeld was om volledig niet-blank te zijn, hoewel het misschien niet helemaal een soort etnische mix uitsluit.
Wat is dat voor ding in de linker benedenhoek?
@Hypnosifl Hoewel haar haar in deze schets ook niet erg bruin is, wordt in het eerste boek duidelijk meerdere keren vermeld dat ze bruin haar heeft.
@WadCheber Dobby, natuurlijk
Wat me verbaast, is hoe zichtbaar de schaduw van Sneep van 5 uur is in die eerste illustratie, terwijl ik hem nooit met stoppels had voorgesteld.
Omdat een vroege versie van een zwart personage zwart bleef, kan Rowling niet van gedachten zijn veranderd over Hermelien sinds het maken van deze schets?Dat klinkt voor mij als een non-sequitur.
Een beetje off-topic, maar in de schetsen ziet Hermelien er nerd uit, met konijnentanden.Heel anders dan de schattige kleine Emma Watson http://news.makemeheal.com/images/emma-watson-young.jpg
@Junuxx Ik denk niet dat zijn punt was dat Hermione niet veranderde omdat het andere personage dat niet deed, maar eerder dat Rowling _did_ het andere personage duidelijk zo tekende dat hun donkere huidskleur duidelijk was.Dit impliceert dat als ze de bedoeling had gehad dat andere personages in de scène een donkere huid zouden hebben, ze hetzelfde voor hen zou hebben gedaan.Het antwoord zegt niet dat Rowling _kon_ later van gedachten veranderde over Hermelien's huidskleur, alleen dat er geen bewijs is dat ze dat deed.
@Nav: In de boeken had Hermelien te grote voortanden, tot * Goblet of Fire * waar ze ze op magische wijze liet verkleinen, zie citaten van http://scifi.stackexchange.com/a/60839/4918.
Gefeliciteerd met het derde antwoord van gr8
Gary, zijnde een vroege versie van Dean, werd vermeld in de tekst bij de originele foto op Rowlings site.Het was niet nieuw voor Pottermore.
#3
+99
Valorum
2015-10-20 03:38:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een paar aanwijzingen voor de raciale achtergrond van Hermione;

Hermione wordt (in Gevangenis van Azkaban ) beschreven als een 'wit gezicht'

'Een ogenblik geduld, Macnair,' klonk de stem van Perkamentus. ‘Jij moet ook tekenen.’ De voetstappen stopten. Harry hees aan het touw. Scheurbek klapte met zijn bek en liep een beetje sneller.

Hermelien's witte gezicht stak achter een boom uit.

'Harry, schiet op!' Zei ze met de mond .

Harry Potter en de gevangene van Azkaban - Hoofdstuk 21: "Hermione's Secret"

Merk echter op dat JKR nu op record staat en beweert dat dit niet indicatief was voor haar ras:

"Ik had een stel racisten me te vertellen dat, omdat Hermelien 'wit werd' - dat wil zeggen, kleur van haar gezicht verloor na een schok - dat ze een blanke vrouw moet zijn, waar ik veel moeite mee heb. Maar ik besloot er niet al te opgewonden over te worden en gewoon heel duidelijk te stellen dat Hermelien een zwarte vrouw kan zijn met mijn absolute zegen en enthousiasme. ”

Hermelien is getekend Kaukasisch

De Amerikaanse versies van de Harry Potter -boeken hadden hoofdstukillustraties die met de hand waren uitgekozen door JKR. Hoewel het een beetje moeilijk is om de details te zien, op de foto's die Hermione bevatten, lijkt ze zeker blank / blank te zijn. Er is geen substantiële schaduw en haar kleur lijkt hetzelfde te zijn als die van Ron en Harry.

Bust sketches of the main trio next to an open latter sketch with a logo coming out of it; all 3 look pale with Hermione perhaps the least so Sketch of the main trio stood together in their robes Sketch with Hermione performing a spell with her wand in front of an open book with Ron stood behind watching her

Hermione is JKR

In verschillende interviews heeft JKR verklaard dat Hermione in feite een Mary Sue personage, in wezen zichzelf in fictieve vorm:

Lydon: Ik stond op het punt te zeggen 'ben jij Hermelien?'

JKR: Ja - w-well - n-n-niet ... Ik bedoel, geen van de karakters in de boeken is rechtstreeks uit het leven gehaald. Een paar van hen inspireerden echte mensen, maar als ze eenmaal op de pagina zijn, worden ze natuurlijk iets heel anders. Maar ja, Hermelien is een karikatuur van wat ik was toen ik 11 was - echt overdreven, ik was niet zo slim - Hermelien is op sommige punten een grensgenie - en ik hoop dat ik dat niet was Dat is niet vervelend, want ik had het verdiend hebben verdiend; soms is ze een ongelooflijke betweter.

Het is zeker niet definitief, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat iemand die zichzelf portretteert, zijn race.

Weten we zeker dat Rowling de illustraties persoonlijk heeft uitgekozen?
@JasonBaker - Er is een citaat van haar die zegt dat ze er erg blij mee was.Ik zal het opgraven
@randal'thor - eigenlijk, [Hermione is @DVK] (http://scifi.stackexchange.com/questions/18501/why-was-ron-so-nasty-to-hermione#comment34727_18501)
Hoe weet je dat JKR eigenlijk niet stiekem zwart is?
@Möoz - Omdat ik haar biografie heb gelezen en foto's van haar ouders heb gezien;http://aws-cf.ados.fr/prod/photos/4/0/7/1025407/430792/img-4307929c5.jpg?v=6
#4
+81
anemone
2015-10-20 01:16:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hermelien wordt in de boeken herhaaldelijk beschreven als borstelig bruin haar .

Van nature donkere huid gaat meestal samen met donker of ronduit zwart haar. Hoewel bruin natuurlijk in verschillende tinten kan variëren, waarvan sommige behoorlijk donker zijn, denk ik dat we kunnen vertrouwen op Rowlings welsprekendheid (zo duidelijk bij andere gelegenheden) om te geloven dat, als ze bedoeld had donker (of zwart) haar, dat zou ze gezegd hebben. Als ik bruin hoor, verwacht ik tenminste kastanje, geen koffie.

Ook heeft Hermelien de gewoonte om nogal vaak roze te worden.

"Ik hou van je, Hermelien," zei Ron, terwijl hij achterover in zijn stoel zakte en vermoeid in zijn ogen wreef. Hermelien werd een beetje roze, maar zei alleen: "Laat Lavender je dat niet horen zeggen."

[HBP, hoofdstuk 20]

Nou ja. Een bruin -harig meisje dat de gewoonte heeft roze te worden.

Deze charmante jonge dame is letterlijk de eerste persoon die opduikt als ik op Google zoek naar "[Borstelig haar] (https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/34/61/0d/34610de9414c3922a9f8802d91e4fdb2.jpg) "
@Richard Heel.Haar haar is van nature donker en (vermoedelijk) gekruld.Geef de kapper de eer voor de hoogtepunten en veel van de bossigheid.
Je hebt mijn +1 voor haar die vaag roze wordt.Dat is denkbaar voor een gemengde huidskleur, maar hoogst onwaarschijnlijk.
@Richard - Zoals anemoon zei, het haar van die vrouw zou zwart zijn, niet bruin, zo niet voor de haarverf.Aan het begin van de serie is Hermione een nerdy meisje dat op die leeftijd niet het type lijkt dat schoonheidsproducten zoals kleurstof of make-up gebruikt, dus ik denk dat bruin haar natuurlijke haarkleur moet zijn - en voor zover ikweet dat bruin haar van nature alleen wordt gezien bij mensen met Europese afkomst (hoewel dit wederom een soort gemengd erfgoed niet helemaal uitsluit).
@Hypnosifl Noord-Afrikaanse mensen kunnen ook bruin haar hebben.Zoek naar Berbers of Marokkaans.Dit kan ongetwijfeld het gevolg zijn van het mengen van bloed van de Iberische indringers ... maar vergeet het sterke tegenargument niet dat Iberiërs een donkerdere huidskleur hebben vanwege bloedvermenging met Moorse mensen.
@Richard Probeer nu te googlen [borstelig bruin haar] (https://www.google.com/search?q=bushy+brown+hair&ie=utf-8&oe=utf-8).Ik vind het nogal verbazingwekkend dat de helft van de foto's van Emma Watson als Hermelien is.
@ANeves Beide argumenten zijn waar.Iberische indringers, voornamelijk Germaanse Vandaalstammen in de vroege 400's kwamen Noord-Afrika binnen en vermengden zich met stammen in Numidië en het voormalige Carthago.Toen, in de vroege jaren 700, viel het Umayyad-kalifaat Noord-Afrika en Iberia binnen en vestigde het emiraat van Cordova.Dus het mixen ging heen en weer, ze sluiten elkaar niet uit.
Bossig bruin haar ... Het is hoe dan ook geen bewijs, maar er is mij verteld dat er een stereotype van moeilijk of onhandelbaar haar is dat verband houdt met bepaalde etniciteiten.Ik zou een donkerder bruin prima vinden, maar ik denk niet dat ze specificeert, dat is alleen een mening.Een lichtere huidskleur laat haar huid roze zien, zoals je zag, maar een bruine kleur laat zien wanneer ze verbleekt (meerdere keren, van schrik), en het zou worden benadrukt (zoals het citaat) wanneer ze bruin wordt.Ik zie niets dat een gemengde etniciteit zou tegenspreken, zolang ze maar naar het lichtere uiteinde van het spectrum neigde - licht tot halfbruin, met borstelig bruin haar.
#5
+50
Himarm
2016-01-04 22:05:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een panda:

A panda sat on its backside looking at the camera

Dit is de beschrijving van een panda's

De reuzenpanda heeft een lichaamsvorm die typerend is voor beren. Het heeft zwarte vacht op zijn oren, ooglapjes, snuit, benen, armen en schouders. De rest van de vacht van het dier is wit.

Wat hebben we geleerd? Panda's hebben een witte vacht op hun gezicht en een zwarte vacht rond hun ogen.

Hier is een citaat over Hermione van Halfbloed Prins .

Hermelien kwam hoestend tevoorschijn uit de rook, hield de telescoop vast en had een schitterend paars zwart oog.

Hier is een tweede citaat even later wanneer mevrouw Wemel probeert Hermelien's oog te fixeren.

Hermelien zit in grote opwinding aan de keukentafel, terwijl mevrouw. Wemel probeerde haar gelijkenis met een halve panda te verminderen ".

Laten we samenvatten

 1. Panda's hebben witte gezichten.

 2. Panda's hebben een zwarte vacht rond hun ogen.

 3. Hermelien heeft een blauw oog.

 4. Hermelien ziet eruit als een halve panda.

Moraal van het verhaal, Hermione is wit ... of een panda .

pandalink

Dit is een uitstekend speurwerk.En ja, dat is inderdaad een panda.De foto was zeer leerzaam.
@Richard Ik vond dat we voor sommige gebruikers moeten laten zien hoe een panda eruit ziet.: D
Uw conclusie, hoewel niet alleen onjuist, combineert moraal met samenvattingen, een hoogst dwalende beslissing.
til moraal = "een les, vooral een over wat juist of verstandig is, die kan worden afgeleid uit een verhaal, een stukje informatie of een ervaring."
Ik kom nu in de verleiding om te vragen of er een canonbevestiging is dat Hermelien geen panda is.
@Richard hebben we dat misschien nodig om een aantal dingen te verduidelijken.
Deze vraag resulteert nog steeds in dagelijkse downvotes voor mij.
@Richard ik heb 2 downvotes gekregen omdat mensen panda's niet leuk vinden, denk ik, ook is het goed dat ik dit toen niet heb gevraagd omdat ik geen upvotes zou hebben verzameld!
"Rowling houdt van panda Hermione":,)
Maar wat als ze een [Quinling-panda] is (https://en.wikipedia.org/wiki/Qinling_panda) ?!Ze zijn bruin.
#6
+44
riddler
2015-10-20 14:43:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zeer bruin is een Britse term voor er gebruind uitzien na buitensporten of een vakantie. Ron die er 'ongelooflijk sproetig' uitziet, zou betekenen dat hij een roodharige is, hij is erg bleek en wordt helemaal niet bruin.

Voorbeelden zouden in het echte leven zijn, en ik herinner me de kostschoolboeken van Enid Blyton die verwijzen naar een sportief personage ziet er bruin uit na de zomervakantie.

'Hallo, Sally! Wat ben je bruin! '

Mary-Lou zat in het diepe en keek naar de anderen. Ze keek tenminste vooral naar Darrell, bewonderend hoe ze zwom, het water zo schoon doorsneed met haar sterke bruine armen en als een kleine torpedo door de golven stak.

Een paar boze ogen keken uit het raam van een auto, en een pluk haar viel over een bruin voorhoofd. 'Misschien heb ik!' zei Betty terwijl ze uitstapte.

Mallory Towers -serie door Enid Blyton

Kunt u een prijsopgave doen?
Het weer was de laatste tijd zo heet geweest.Dag na dag had niets anders gebracht dan blauwe lucht en zonneschijn.George was donkerbruin verbrand en haar ogen waren verrassend blauw in haar verbrande gezicht ... George, wat ben je bruin!http://www.amazon.com/Five-Away-Together-Famous-Book-ebook/dp/B007JNX5ZI
@Fillet bedankt en ik heb ook mijn eigen citaten toegevoegd.
Kunt u enige bevestiging geven dat JKR Enid Blyton heeft gelezen of dat ze de uitdrukking in een van haar andere geschriften heeft gebruikt?
@Richard - Ik denk dat Riddler Enid Blyton zojuist gebruikte als een voorbeeld van een auteur die een redelijk gebruikelijke uitdrukking gebruikte, en niet zei dat ze deze beschrijving van een bruine kleur bedacht.Als u in Google Books zoekt naar "bruin door de zon" of "bruin door de zon", vindt u tal van andere voorbeelden, bijvoorbeeld p.252 van * The Sun Also Rises * door Ernest Hemingway zegt: "Ze dronken veel wijn en werden allemaal verbrand en bruin door de zon".Zie ook de vermelding voor 'bruin' in [dit woordenboek voor leerlingen] (https://books.google.com/books?id=AB1f965CUnwC&lpg=PP1&pg=PA80) met het voorbeeld 'je zult vandaag mooi bruin worden in de zon'.
Oh, en ik heb net gemerkt dat de vermelding in de Learners 'Dictionary een gebruiksvoorbeeld geeft dat nog dichter bij JKR's komt - "suntanned: * Ze was erg bruin na haar vakantie in Griekenland. *"
@Hypnosifl - Begrijp me niet verkeerd.Ik denk dat dit een goed antwoord is.Een citaat aanbieden dat suggereert dat JKR de zin ergens anders heeft gebruikt of een auteur leest die die zin heeft gebruikt, zou dit van een goed antwoord in een geweldig antwoord veranderen.
Ja, zoals @Hypnosifl zei, het is een Britse omgangstaal.Het betekent niet noodzakelijk dat JKR deze zin in de boeken van Enid Blyton heeft gelezen. '' Jo hield haar dorst naar lezen ook in deze periode vast door boeken van schrijvers als Edith Nesbit, Enid Blyton en series als What Katy Did bySusan Coolidge en CS Lewis 'bekende Chronicles of Narnia. "Onofficiële biografie gebaseerd op interviews https://books.google.co.uk/books?id=GJgbW9c9mpwC&q=enid+blyton#v=snippet&q=enid%20blyton&f=false en een andere bron http://www.hp-lexicon.org/muggle/encyc/muggle-b.html#blyton_enid
#7
+30
user1807
2015-10-20 02:17:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had een discussie met een vriend over deze vraag, en hij zei iets in de trant van dit:

Ook ik nam aan dat Hermelien blank was vanwege mijn vooroordelen.

Ik ben het er niet mee eens: het is geen vooroordeel dat mijn vriend doet denken dat Hermelien blank is. In plaats daarvan denk ik dat mijn vriend een aantal subtiele aanwijzingen heeft opgepikt die in de tekst van Harry Potter zijn ingebed. De westerse cultuur en de Engelse taal gebruiken terecht of ten onrechte een aantal vage en ongebruikelijke technieken om informatie over ras over te brengen. Dit is de reden waarom, hoewel JKR nooit expliciet het ras van veel van haar personages vermeldt, we het ras van veel van deze personages kunnen afleiden door de taal, of beter gezegd het gebrek aan taal, die ze gebruikt om deze personages te beschrijven, goed te bekijken. .

Ik heb eerder beweerd dat JKR alleen het ras van niet-blanke karakters specificeert. Ik heb verder onderzoek gedaan en ik weet dat dat niet waar is. Ik heb een aantal voorbeelden gevonden waarin JKR de huidskleur van witte karakters bespreekt. (Ik kom zo op die voorbeelden). Ik blijf echter achter het volgende idee, dat de rest van mijn antwoord zal informeren:

Ik denk dat het mogelijk is dat sommige lezers niet eens merken welke kleur de mensen in het verhaal hebben . Let niet op, het kan me niet schelen. Blanken hebben natuurlijk het voorrecht niets te kunnen schelen, 'kleurenblind' te zijn. Niemand anders.

( Slate, A Whitewashed Earthsea)

Hier is de claim dat ik de rest van mijn antwoord bewijzen. JKR specificeert de huidskleur van haar personages alleen in een paar specifieke omstandigheden:

 1. Als een personage een minderheid is. Dit komt omdat voor de meeste (bijna alle) minderheden de huidskleur een belangrijk onderdeel van hun identiteit is omdat het het kenmerk is waarop de rest van de samenleving hen beoordeelt .
 2. Als een personage slecht is. Een van de bepalende kenmerken van Voldemort is dat hij doods (bijna onnatuurlijk) bleek is. Veel andere karakters die (aanvankelijk) geassocieerd worden met het kwaad, worden ook op vergelijkbare manieren beschreven.
 3. Als er een "biologische reden" is om de huidskleur van een personage te beschrijven, bijv. als een personage ziek, bang, depressief of (zoals geciteerd in de vraag) is gebruind van de zon. Als Tonks bijvoorbeeld depressief is in The Half-Blood Prince , wordt ze beschreven als "bleek". Ik vermoed dat dit komt omdat bleek zijn een symptoom is van ziek zijn.

In alle andere gevallen, wanneer JKR de huidskleur van een personage niet beschrijft, is dat omdat dat karakter is wit . Minderheden in westerse culturen hebben niet het voorrecht hun huidskleur te negeren; blanken kunnen hun hele leven doorlopen zonder na te denken over het feit dat ze blank zijn. Dit komt omdat als u blank bent, u niet systematisch wordt gediscrimineerd vanwege de kleur van uw huid; iedereen zal dat zijn.

Ik kan dit bewijzen door het feit dat ik maar één instantie heb gevonden waarin een personage als wit werd beschreven, en geen van de bovenstaande redenen was van toepassing (zie het onderste antwoord voor een discussie daarover ). Maar ik denk dat het ook logisch moet zijn dat witte karakters niet nadenken of opmerken dat ze wit zijn. In feite is het zelfs lastig voor mensen om dingen te zeggen als 'mijn blanke vriend' of 'ik ben blank', zelfs als die zinnen waar zijn.

In Learning To Be White: Money, Race and God in America beschrijft de theoloog en universiteitsprofessor Thandeka een klein sociaal experiment dat ze bedacht, genaamd The Race Game. De oorsprong van dit spel was dit: tijdens een lunch samen, vroeg een blanke medewerker van Smith College aan Thandeka hoe het voelde om zwart te zijn. Thandeka zei dat als haar lunchpartner een week The Race Game speelde, ze dan de vraag van de collega zou beantwoorden. Het spel bestond uit één regel. Een week lang moest de vrouw “de ascriptieve term wit gebruiken” telkens wanneer ze de namen van “Euro-Amerikaanse cohorten” noemde. Ze moet bijvoorbeeld zeggen ‘mijn blanke echtgenoot, Phil’ of ‘mijn blanke vriendin Julie’ of ‘mijn lieftallige blanke kind Jackie’. De vrouwen hebben nooit meer geluncht met Thandeka. Telkens weer, toen Thandeka het idee van The Race Game presenteerde, weigerden blanke collega's het te doen. Thandeka merkt op: "... in hun [mijn blanke collega's] raciale lexicon wordt hun eigen raciale groep de grote onuitgesproken."

( Opmerkingen over het ondervragen van witheid als een literaire praktijk)

Dus om een ​​aantal redenen, zowel het feit dat blanke karakters niet aan hun ras hoeven te denken als het feit dat het voor blanke karakters ongemakkelijk is om na te denken over hun ras, zorgt het ervoor dat het gevoel hebben dat Hermelien niet als blank zou worden omschreven, in ieder geval op dezelfde manier waarop andere minderheidspersonages als zwart worden beschreven.


Bij het onderzoeken van dit antwoord zocht ik letterlijk in elk boek op zoek naar verwijzingen naar de huidskleur van de karakters. Ik ga niet elk citaat opnemen dat ik vind, omdat dit antwoord te lang zou zijn. Ik heb ook een uitzondering gevonden, die ik onderaan het antwoord heb opgenomen. Dit zijn de resultaten:

Minderheidsfiguren

"Thomas, Dean", een zwarte jongen die nog groter was dan Ron, voegde zich bij Harry aan de Griffoendor tafel.

( Sorcerer's Stone )

'Ja, ik begrijp wat je bedoelt, Remus,' zei een kale zwarte tovenaar die het verst naar achteren stond - hij had een diepe, langzame stem en droeg een gouden ring in zijn oor - 'hij lijkt precies op James.'

( Order of the Phoenix )

"Evil" Characters

[Voldemort] stond in een donkere kamer met gordijnen verlicht door een enkele tak kaarsen. Zijn handen waren geklemd op de rugleuning van een stoel voor hem. Ze hadden lange vingers en waren wit alsof ze al jaren geen zonlicht meer hadden gezien en zagen eruit als grote, bleke spinnen tegen het donkere fluweel van de stoel.

( Orde van de Feniks )

Harry draaide zich om, zijn eigen toverstok omhoog gehouden, en zag dat de Dooddoener zijn masker had afgescheurd en zijn toverstok recht op Harry richtte, die de lange, bleek, verwrongen gezicht van de Ochtendprofeet: Antonin Dolohov, de tovenaar die de Prewetts had vermoord.

( Order of the Phoenix )

En hij gooide de kopie van The Quibbler naar haar. Ze ving het op en staarde naar de omslag. Haar bleke, deegachtige gezicht werd een lelijk, vlekkerig violet.

'Wanneer heb je dit gedaan?' vroeg ze met een lichte trillende stem.

'Afgelopen Zweinsveldweekend,' zei Harry.

Ze keek naar hem op, gloeiend van woede, het tijdschrift trilde in haar stompe vingers.

( Order of the Phoenix )

En achter de zes grote figuren voor hen kwam een ​​zevende, kleinere jongen, grijnzend over zijn bleke, puntige gezicht. Het was Draco Malfidus.

( Geheime Kamer )

Zieke / depressieve / bange karakters

Een jonge heks met een bleek hartvormig gezicht en muisbruin haar zat aan tafel met een grote mok tussen haar handen.

'Hallo, professor,' zei ze. "Wotcher, Harry."

"Hallo, Tonks."

(Dit is in The Half-Blood Prince , wanneer Tonks zich depressief voelt vanwege Lupin. Wanneer ze zich verloven, wordt Tonks niet langer beschreven als Pale.)

'Harry, schat, weet je zeker dat alles goed met je gaat?' zei mevrouw Wemel met een bezorgde stem, terwijl ze om het onverzorgde grasveld midden op Grimmauld Place liepen. 'Je ziet er zo bleek uit. . . weet je zeker dat je vanmorgen hebt geslapen? Je gaat nu naar boven om naar bed te gaan en je kunt een paar uur slapen voor het avondeten, oké? '

( Orde van de Feniks )

Uitzonderingen op mijn theorie

"Nou, nou," zei de Dikke Dame, "Violet heeft me net alles verteld. Wie is er dan zojuist gekozen als schoolkampioen?"

"Balderdash," zei Harry dof.

"Zeker niet!" zei de bleke heks verontwaardigd.

"Nee, nee, Vi, het is het wachtwoord," zei de Dikke Dame sussend, en ze zwaaide met haar scharnieren naar voren om Harry de leerlingenkamer binnen te laten.

( Vuurbeker )

Ik ben niet helemaal zeker van dit citaat: als iemand ideeën heeft, laat het me dan weten in de comments. Ik vermoed dat dit komt omdat Violet wordt geassocieerd met alcohol (ze drinkt veel met de Dikke Dame), en dat ze als bleek wordt beschreven, kan daarom zijn. Ik ben echter niet 100% zeker van dat argument.

Merk op dat taal vaak economisch is
Die onuitgesproken regel is onvolledig.De aanname is "alle karakters zijn de nationaliteit van het land waarin de literatuur zich bevindt, tenzij anders aangegeven."
@Scott Dat is niet waar;zie mijn bewerking voor het antwoord.
#8
+24
Dave Johnson
2015-10-20 00:32:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De niet-Amerikaanse Deathly Hallows -omslag geeft haar een lichte huidskleur weer, net als de "nieuwe" Scholastic-omslag, dus men kan gemakkelijk aannemen dat het citaat in kwestie inderdaad een kleurtje aangeeft.

Both the covers described above left-to-right: Tha main trio dive through a pile of treasure; the main trio sit on the back of a pale dragon

Ook heeft Jim Kay de illustraties voor de nieuwe edities gedaan. Die van Hermione staat op Pottermore en de illustraties van Jim Kay hebben JKR's stempel van goedkeuring gekregen. We kunnen dus op zijn minst aannemen dat de laatste illustratie correct is en dat ze op zijn minst een witte huidskleur heeft, hoewel we gemengd ras niet definitief kunnen uitsluiten.

Hermione in her robes pointing her wand at a lamp

Kunt u aangeven dat die covers door JKR zelf zijn gekozen?
Op de omslag van mijn exemplaar van PoA staat ook een Hermelien met een lichte huid (rijdend op Scheurbek met Harry).
@Richard Dankzij een andere vraag heb ik een Telegraph-artikel gelinkt waarin JKR wordt geciteerd als goedkeuring van Jim Kay's illustraties.
Gerelateerd: http://scifi.stackexchange.com/questions/105522/are-the-illustrations-in-harry-potter-and-the-philosophers-stone-illustrated-ed
Ik heb de voorkant van de Bloomsbury (niet-volwassen) editie van Harry Potter and the Deathly Hallows_ nooit leuk gevonden - die rode gezichten lijken uit een andere wereld te komen, hoewel ik veronderstel dat het in de context logisch is.
#9
+20
alexwlchan
2015-12-21 16:45:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens JK Rowling wordt Hermelien's etniciteit niet definitief vermeld in de canon.

Haar citeren op Twitter:

@mauvedust: like. vooral roeien. hoe voelt ze over zwarte hermelien. ik moet het weten.

Canon: bruine ogen, kroeshaar en heel slim. Witte huid werd nooit gespecificeerd. Rowling loves black Hermione

- @JK_Rowling op Twitter, 21 december 2015

Dit volgt op de aankondiging dat Noma Dumezweni zojuist gecast als Hermione in het toneelstuk The Cursed Child .

Alleen omdat ze niet expliciet een etniciteit specificeerde, wil nog niet zeggen dat ze er geen had in gedachten. Ze maakte al op jonge leeftijd vergelijkingen tussen Hermione en haarzelf. Ik denk dat ze waarschijnlijk een blanke Hermelien in gedachten had toen ze de boeken schreef, wat misschien een verklaring zou kunnen zijn voor een aantal formuleringskeuzes - maar ze was voorzichtig om het nooit helemaal vast te leggen.

Welp, dat is een woord van God als antwoord als ik er ooit een heb gezien.+1
Ik zag het bericht op BBC News en kwam kijken, en zoals ik verwachtte was het al gepost.
Ik heb naar haar getweet om de zin van POA in twijfel te trekken, waar ze praat over Hermelien's blanke gezicht.Misschien zal ze antwoorden, misschien niet :-)
Hoewel ik van plan ben mijn acceptatie te veranderen, blijf ik vuren totdat er een woord-van-god-uitleg is van de regel die in mijn antwoord wordt genoemd.In de tussentijd kunt u een upvote krijgen.
Zet Retcon Shields op "Lucas", Mr Sulu.
#10
+10
isanae
2015-10-20 02:03:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat betreft je specifieke citaat, ik zou zeggen dat ze net een mooi kleurtje had gekregen omdat ze net terug was van een vakantie in Frankrijk:

Beste Harry,

Ron schreef me en vertelde me over zijn telefoontje naar je oom Vernon. Ik hoop echt dat het goed met je gaat.

Ik ben momenteel op vakantie in Frankrijk en ik wist niet hoe ik dit naar je zou sturen - wat als ze het hadden geopend om Douane? - maar toen kwam Hedwig opdagen! [...]

(The Prisoner of Azkaban)

In The Order of the Phoenix , Hermelien zegt tegen Hagrid dat ze op vakantie in Dijon is geweest:

Ik was op weg naar de school van Olympes, omdat we wisten dat we werden gevolgd door iemand van het ministerie. We moesten langzaam gaan, omdat ik niet echt magie gebruiken en we wisten dat het ministerie zou zoeken om een ​​reden om ons naar binnen te rennen. Maar we zijn erin geslaagd om de klootzak ons ​​de slip te geven over 'Dee-John -'

'Ooooh, Dijon?' zei Hermelien opgewonden. 'Ik ben daar op vakantie geweest, heb je gezien -?'

(The Order of the Phoenix)

Terwijl Dijon is niet bijzonder warm of zonnig in de zomer, je bent maar een paar uur verwijderd van veel stranden aan de zuidkust van Frankrijk.

Maar is ze een blanke met een mooi kleurtje of een ander ras / etniciteit?
@Richard Ik was alleen maar commentaar op het citaat, en ik ben het eens met de meeste antwoorden die je hebt.Ik zou er ook aan willen toevoegen dat Rowling nooit erg sterk is geweest in fysieke beschrijvingen.Er werd bijvoorbeeld nooit vermeld dat Dean Thomas zwart was, en hoewel Cho Chang en de Patil-tweeling typische Chinese / Koreaanse en Indiase achternamen hebben, wordt hun uiterlijk nooit expliciet beschreven.
#11
+9
Slytherincess
2016-01-05 21:12:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist de nieuwe geïllustreerde versie van Harry Potter and the Sorcerer's Stone (Amerikaanse editie), en Hermelien lijkt blank te zijn:

Hermione in her school uniform and robes pointing her wand at a jar to light it up presumably with Lumos

Hier is het nieuwe boek:

Book cover showing the Hogwarts Express steaming along the track with Hedwig flying to its side above Harry who stands with other students amongst the luggage

En deze;http://i.stack.imgur.com/ghJE5.png
En deze;http://i.stack.imgur.com/C0zpf.png
Zie ook [DaveJohnson's antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/a/105468/19561) die dezelfde afbeelding gebruikt.
#12
+8
Boo
2015-10-20 06:24:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Mensen van gemengd ras hebben niet altijd donker of zwart haar
 2. JKR zei zelf in een interview dat Emma Watson er net zo uitzag als Hermelien, maar dan mooier. Ik denk dat dat vrij definitief is. Zou ze het ook niet hebben gezegd als mensen het bij het verkeerde eind hadden?
Kunt u naar dat interview linken?
Ik weet niet zeker of punt 1 relevant is
Misschien https://www.reddit.com/r/harrypotter/comments/2xlxn6/til_jk_rowling_agrees_that_emma_watson_was_too/?
@user165604 - Ze zegt dat niet echt, wat ze zegt is dat ze (verbaal) is zoals ze zich haar altijd had voorgesteld, maar niet fysiek.
#13
+8
Scott
2015-10-22 02:59:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gezien haar naam, is het feit dat de enige plaats waar naar haar wordt verwezen als bruin, is wanneer ze terugkeert van een plaats die zonniger is dan normaal, en het feit dat ze in Groot-Brittannië woont, en daarom zou de standaardaanname Anglo zijn -Saxon, ik zou zeggen dat verreweg het meest waarschijnlijke antwoord is dat het verwijst naar een kleurtje.

Wikipedia's lijst met mensen met de naam Hermione bevat 9 mensen die afwisselend als Engels of Brits worden beschreven, en 1 (vanaf 110 na Christus) die in Rome woonden, en wiens vader blank was.

Van die 9 hebben er 6 foto's op het Wikipedia-artikel en zijn ze blank, 1 heeft een link naar IMDb met foto's die laten zien dat ze blank zijn. De anderen zijn een barones en een president aan de universiteit van Oxford. Ik ga ervan uit dat ze ook blank zijn.

In fictie zijn die van Hermione over het algemeen Brits / Engels, met een paar Italianen en één persoon uit de oude Griekse mythologie.

Wat nu Granger betreft: er zijn te veel mensen op Wikipedia om 1 voor 1 te doorlopen, maar ze zijn overwegend Brits / Engels, de 2e meest voorkomende Amerikaanse (van de 5 waarop ik klikte, waren er 4 blank en de ene was Native American), of Frans / Australisch / Nieuw-Zeelander / Canadees (ik klikte op 5 die allemaal wit waren). Er zijn er echter elk 1 uit Guyana, Trinidad / Tobago en het Caribisch gebied.

Als we naar fictie kijken, dan is elk personage met de achternaam van Griffel in Wikipedia wit, met één uitzondering, van een personage in de anime Beyblade , waar het personage een Japanse naam heeft in de Japanse versie, en een 'westerse' naam met achternaam Granger voor de Engelse vertaling.

Dus in werkelijkheid, een persoon met de naam Hermione Granger is hoogstwaarschijnlijk blank, maar in fictie wordt de kans dat iemand met de naam Hermione Granger niet blank is, aan het verdwijnen klein.

#14
+8
Umbrella Corporation
2016-01-14 18:19:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit hoofdstuk 8 - "The Quidditch World Cup" van Harry Potter en de Vuurbeker :

Mr. Malfidus 'ogen waren teruggekeerd naar Hermelien, die een beetje roze werd , maar hem vastberaden aanstaarde.

Huiden hoog op melanine worden niet roze. Ze was bruin (in het citaat van uw vraag) vanwege een probleem met hoge blootstelling aan UV-straling of een ander gezondheidsprobleem.

#15
+7
Dr R Dizzle
2015-12-21 15:21:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hieronder staat een foto van de 3 mensen die Harry, Hermelien en Ron zullen spelen in het toneelstuk Harry Potter en het Vervloekte Kind .

The actors who will be playing the main trio in TCC; two white men and a black woman
De mensen die Harry, Hermione en Ron zullen spelen in Harry Potter en het Vervloekte Kind .

De vrouw die Hermione speelt, is actrice Noma Dumezweni. Ze werd geboren in Swaziland uit Zuid-Afrikaanse ouders, voordat ze als kind naar Engeland verhuisde.

Deze castingaankondiging is bevestigd door Pottermore, waarin JK Rowling zegt:

"Ik ben zo enthousiast over de keuze om te casten voor Harry Potter en het Vervloekte Kind . Ik kan niet wachten om te zien dat Jamie, Noma en Paul de volwassen Harry brengen, Hermelien en Ron tot leven op het podium volgende zomer. "

Dankzij het feit dat er niets in de tekst van de boeken staat (waarmee ik een definitieve vermelding van Hermelien's race bedoel) om te ondersteunen een hypothese hoe dan ook, kunnen we concluderen dat;

 • In de films is Hermelien canoniek blank, gespeeld door actrice Emma Watson.
 • In het toneelstuk is ze canoniek zwart, gespeeld door actrice Noma Dumezweni.
 • In de boeken specificeert JK Rowling geen huidskleur voor Hermione die niet kan worden geïnterpreteerd als demonstratie van emotie. Haar vreugde over het feit dat zowel Emma Watson als Noma Dumezweni Hermelien speelden, lijkt erop te wijzen dat ze dit aspect van Hermelien karakter gewoon niet kan schelen.
In de boeken specificeert ze ** wel ** een huidskleur voor Hermione, zoals ik aangaf in [mijn eigen antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/a/105487/20774);"*** Hermelien's witte gezicht ** stak uit achter een boom. *"
@Richard Ongetwijfeld, gezien de context van het citaat, is Hermelien bang / flauw / nerveus, niet blank.
Ongeacht de context vind ik het ongelooflijk dat een kinderauteur een zwart personage beschrijft als een blanke van angst.Dat is gewoon een heel groot 'nee-nee'.
@Richard Nou, ik zorgde ervoor dat ik duidelijk maakte dat ik het had over de tekst van de boeken, niet over mogelijke subtekst of interpretatie buiten het universum van de intentie van de auteur.Ik zal dat duidelijker maken.
Eigenlijk gaf JKR hier zelfs een opmerking op op Twitter: _ "Canon: bruine ogen, kroeshaar en heel slim. Witte huid werd nooit gespecificeerd. Rowling houdt van zwarte Hermelien." _ Https://twitter.com/jk_rowling/status/678888094339366914.Hier, heb een upvote.
#16
+6
phantom42
2015-10-21 20:33:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de junior roman van Harry Potter & the Goblet of Fire wordt Hermelien's moeder beschreven met groene ogen en een bleke huid. Dit levert een redelijk bewijs op dat Hermelien op zijn minst half blank is.

Ik zal proberen om later vanavond een direct citaat te krijgen, maar Reddit heeft dit [hier] besproken (https://www.reddit.com/r/SubredditDrama/comments/2t8gye/how_can_we_tell_that_hermoine_granger_is_white/).
Ik heb moeite om een citaat vast te stellen.Volgens de wiki wordt haar oogkleur alleen in de films bevestigd - http://harrypotter.wikia.com/wiki/Hermione_Granger%27s_mother#cite_note-DHPO-0
Ik denk niet dat het uiterlijk van haar ouders in de boeken wordt beschreven.We ontmoeten ze in _Chamber of Secrets_ (_At Flourish and Blotts_), maar er is niets over hoe ze eruit zien.
@chirlu - Overeengekomen.Ik denk dat de Reddit-schrijver in de war raakt tussen de film en het boek
@Richard mogelijk.ik ben nog steeds aan het zoeken, maar meerdere mensen maken soortgelijke beweringen.
@phantom42 - Aangezien dit niet overeenkomt met wat er in de boeken staat, vroeg ik me af of je dit antwoord wilt verwijderen ...
#17
  0
Nzall
2015-10-21 15:44:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien andere gebruikers veel bewijs hebben geleverd voor de etniciteit / het ras van Hermione, wil ik het hebben over het fragment dat deze vraag opriep en een andere interpretatie uitleggen.

Ik denk dat een meer accurate interpretatie van dit fragment zou zijn dat dit een beschrijving is van het meest prominente kenmerk. Voor Ron is zijn meest opvallende kenmerk de Wemel met sproeten en rood haar. Voor Hermelien is dat haar ruime bos bruin haar op haar hoofd. Dus voor Ron wordt hij gelabeld met de sproeten op zijn huid, terwijl Hermelien wordt gelabeld met haar bruine haar.

En ja, Wemels staan ​​bekend om hun sproeten, zoals vermeld door Draco Malfidus in Philosopher's stone (niet zeker welk hoofdstuk, als iemand het weet, voel je vrij om het te bewerken):

Je hoeft niet te vragen wie je bent. Mijn vader vertelde me dat alle Wemels rood haar, sproeten en meer kinderen hebben dan ze zich kunnen veroorloven.

Dit is logisch, behalve dat ze de race van Blaine Zabini pas in boek 4 identificeerde
@richard en op welke manier is dit relevant voor het fragment?Ik weet niet eens wie Zabini is door het boek in het Nederlands te lezen.
Blaine Zabini is een personage dat in het eerste boek verscheen als een van Harry's medestudenten.Pas in het vierde boek werd onthuld dat hij zwart was.Dat lijkt in tegenspraak met uw bewering dat JKR altijd spreekt over het meest prominente kenmerk van het personage.
@Richard Het spijt me, maar Blaine Zabini is ongeveer een zo klein karakter als je kunt krijgen.In de boeken heeft hij letterlijk één opmerkelijke scène, in de Slug Club aan boord van de Express in HBP.De enige reden dat hij een grotere rol in de films kreeg, was omdat de acteur die Korzel speelde, taakstraf kreeg toen ze de FyendFyre-scènes in DHP2 opnamen en ze een andere Zwadderich nodig hadden om Malfidus en Kwast te steunen.
#18
-3
Broklynite
2015-12-27 19:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grappig, al deze antwoorden, en toch is mijn eigen interpretatie heel anders. Voor mij is de beschrijving niet van huid, maar eerder haar hele ensemble als persoon. Als ik in het verleden iemand heb horen omschrijven als erg bruin, duidt dit over het algemeen op een ietwat verkreukeld persoon, in saaie bruine kleuren, meestal het soort persoon dat kleren uit de kast pakt en ze aantrekt zonder er echt naar te kijken. Klassiek zou het idee zijn dat de persoon saai en saai is en alleen geïnteresseerd is in kleine dingen waar niemand anders echt om geeft. Met andere woorden, net als een klassieke afbeelding van een wetenschapper wiens vakgebied zoiets is als de paringsgewoonten van de ringworm uit de Amazone. Ze hebben geen last van mode, dus hebben ze 10 dezelfde outfits.

Hoewel dat misschien waar is, geeft dit niet echt een antwoord op de gestelde vraag 'wat is haar ras / etniciteit?'.
Uitstekend punt, dit is meer geschikt als opmerking dan als antwoord.
Zoals een ander antwoord laat zien, wordt "bruin" in het Brits Engels vaak gebruikt als synoniem voor "zongebruind".
@adeptus - Overeengekomen.Het zou hoogst ongebruikelijk zijn om iemand met een donkere huidskleur te omschrijven als "erg bruin" als gevolg van het zonnen of wit geworden van angst.
#19
-4
Umbrella Corporation
2018-01-10 19:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op deze Pottermore-pagina staat een illustratie met de naam "Hermione valt op de Basilisk":

Hermione falls foul of the Basilisk: 3 students lay in the beds in the Nursing wing, the closest one is a blonde girl with her backk to us being tended to by the nurse; the middle one is unseen apart from their legs and raised hand; the last is a male with his right hand over his face

In deze illustratie kun je duidelijk zien dat Hermione blond en blank is.

Dit vertroebelt het water alleen maar verder, aangezien Hermione's haar canoniek * bruin * is.
@F1Krazy, want als je Potter vaker genoeg bezoekt, realiseer je je dat veel van de makers van inhoud voortdurend de canon tegenspreken.
Um Nee.Het blonde meisje is Penelope Clearwater.Hermelien is degene wiens hand achter Madam Pomphrey uitsteekt.(Deze foto is gemaakt door Atomhawk voor de oude interactieve momenten van Pottermore, en het moest een beetje een verrassing zijn om Hermelien daar te zien, dus ze was niet volledig zichtbaar totdat je klikte om voorbij Madam Pomphrey in te zoomen.)illustratoren van deze momenten hebben in interviews gezegd dat ze geen contact hadden met Rowling en alles baseerden op gepubliceerde geschriften / interviews, dus dit is op zijn best een secundaire bron.
Om te verduidelijken, [hier] (https://images.pottermore.com/bxd3o8b291gf/6cyRPoRT44omg2WWIOsaC8/40aee357a24bad08c22fe6284e77d59e/HospitalWing_PM_B2C16M1_HarryPotterAndRonWWIOsaC8/40aee357a24bad08c22fe6284e77d59e/HospitalWing_PM_B2C16M1_HarryPotterAndRonWasleyMisiting is de volledige afbeelding verwijderd met de volledige afbeelding van de pomphond.Zoals je duidelijk kunt zien, zitten Harry en Ron rond het bed van een ander meisje, die een bijpassende haarkleur heeft bij boek Hermelien, en die haar arm heeft bevestigd zoals die van haar op dat moment in het boek.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...