Vraag:
Hoe wist Perkamentus, of wie dan ook, dat Lily zichzelf had opgeofferd voor Harry?
SQB
2014-06-18 11:29:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er waren geen getuigen, behalve Harry, die nog een baby was en de ervaring pas veel later opnieuw beleefde / herinnerde. James en Lily waren allebei dood, Voldemort was niet helemaal dood maar niet veel beter en hij zal waarschijnlijk niemand vertellen wat er is gebeurd.

Dus hoe deed Perkamentus, of iemand , weet dat Lily zichzelf heeft opgeofferd voor Harry?

Houd er rekening mee dat zelfs als u erachter komt wat er in meer algemene zin is gebeurd, dat James en Lily waren overleden en Voldemort gedood door een terugkaatsende moordvloek, was al moeilijk genoeg.

Natuurlijk zou het duidelijk zijn dat ze waren gestorven terwijl ze hun familie, zichzelf en Harry verdedigden, maar niets dat ter plaatse werd gevonden, zou iemand hebben verteld dat Lily de keuze had gekregen om te leven, maar nam die niet aan . Misschien had James dezelfde keuze gekregen, maar hij weigerde ook. Of - minder waarschijnlijk - misschien was hij de enige die de keus kreeg, terwijl Lily meteen werd vermoord.

Toch lijkt Perkamentus het te hebben geweten, zoals blijkt uit dit citaat (nadruk van mij):

Maar ik wist ook waar Voldemort zwak was. En dus nam ik mijn beslissing. Je zou worden beschermd door een oude magie waarvan hij weet, die hij veracht en die hij daarom altijd heeft onderschat - ten koste van hem. Ik heb het natuurlijk over het feit dat je moeder stierf om je te redden. Ze gaf je een aanhoudende bescherming die hij nooit had verwacht, een bescherming die tot op de dag van vandaag door je aderen stroomt. Ik vertrouw daarom op het bloed van je moeder. Ik heb je overgeleverd aan haar zus, haar enige overgebleven familielid.

Misschien heeft ze je met tegenzin, woedend, onwillig, bitter genomen, maar toch nam ze je mee, en daarmee bezegelde ze de charme die ik oplegde u. Het offer van je moeder maakte van de bloedband het sterkste schild dat ik je kon geven.

Order of the Phoenix, hoofdstuk 37. Met dank aan Anthony Grist voor het erop wijzen.

Hier praat Perkamentus over Lily's offer , in het bijzonder haar offer, niet alleen maar sterven terwijl ze hem verdedigde, zoals wat er met James gebeurde. Aangezien Harry binnen 24 uur bij de Duffelingen wordt afgeleverd, moet Perkamentus er binnen die tijd achter zijn gekomen. En hij moet het met voldoende vertrouwen hebben geweten om de volledige bescherming van Harry op dat feit te baseren.

Natuurlijk moet hij op de hoogte zijn geweest van dit soort magie, zoals het citaat laat zien. Maar hoe wist hij dat het van toepassing was op Lily en Harry?


Deze vraag is gesteld op Quora, maar ik kan niet verder lezen dan de eerste antwoord daar en zelfs als ik me heb aangemeld om alle antwoorden te lezen, van wat ik heb gehoord, lijkt Quora niet de meest betrouwbare bron te zijn.


Zwadderich wees me op een verwante vraag van haar, waarin ze vraagt ​​hoe Voldemort op de hoogte was van dit soort magie (JKR's boeken en interviews lijken elkaar daar tegen te spreken). Maar wat ik wil weten, is hoe er achter kwam wat er gebeurde, zo gedetailleerd dat Perkamentus wist dat Lily zichzelf had opgeofferd.

is "magie" een antwoord?
Gerelateerd interview: http://www.the-leaky-cauldron.org/2007/12/23/transcript-of-part-1-of-pottercast-s-jk-rowling-interview “Hoe kwam Perkamentus erachter wat is gebeurd in Godric's Hollow? " Het antwoord van JKR is een beetje een fluff, en pakt deze vraag niet echt specifiek aan, maar kan toch interessant zijn. (via de Quora-thread)
Ik heb altijd aangenomen dat Voldemort's toverstok ter plaatse zou zijn achtergelaten toen hij zijn lichaam verliet toen de moordvloek die op Harry gericht was, terugkaatste. De Priori Incantatem-spreuk zou enige afleiding van gebeurtenissen mogelijk maken .. hoewel dit puur speculatief is, aangezien Voldemort zijn eigen toverstok terug had toen hij door Wormstaart op het kerkhof werd opgewekt.
@IanLewis Ik denk dat Wormstaart de toverstok heeft opgehaald, dus geen kans op Priori Incantatem-spreuken. hoewel dat een heel andere vraag zou kunnen zijn, waarom nam niemand de moeite om zijn toverstok te pakken en ermee te breken? http://scifi.stackexchange.com/questions/4493/how-did-voldemort-get-his-wand-back
mogelijk echt slim giswerk van Perkamentus gecombineerd met de informatie van Sneep en bevestigd door de daaropvolgende opschepperij van Voldemort tijdens in de kamer met de Spiegel van Erised: "Hoe ontroerend ...", siste het. "Ik waardeer moed altijd ... Ja jongen, je ouders waren moedig ... Ik heb eerst je vader vermoord en hij heeft een moedige strijd geleverd ... maar je moeder hoefde niet te zijn gestorven ... ze probeerde je te beschermen ... Geef me nu de steen, tenzij je wilt dat ze tevergeefs is gestorven. '
+1 voor het niet aanmelden bij Quora ... :)
@calccrypto Het is meestal met Harry Potter, nietwaar? En ik zeg dat niet omdat de serie zich afspeelt in een wereld met magie, maar omdat ik denk dat de uitleg van de schrijver vaak "omdat magie" is. Dat is een deel van de reden waarom er zo veel vragen op deze stapel zijn die proberen de verschillende toepassingen van magie te begrijpen, wanneer iets is toegestaan ​​en wanneer iets dat ogenschijnlijk erg op elkaar lijkt, niet is. Het is omdat JKR het zegt.
Als Harry en Perkamentus achter het medaillon Horcrux in de grot (HBP) aan zitten, vraagt ​​Harry hem hoe hij kan vertellen wat hij moet doen. D antwoordt zoiets als "* magie laat altijd sporen achter *". Het is duidelijk dat Perkamentus goed is in het lezen van deze sporen om te bepalen wat voor soort magie is gebruikt. Gezien het feit dat Perkamentus constant aan het praten is (en V probeert te overtuigen van) de kracht van 'liefdesmagie', zie ik niet in waarom hij het * niet * zou moeten herkennen.
Misschien heb ik de manier waarop het die avond allemaal ging verkeerd begrepen, maar zou Harry's litteken geen grote aanwijzing zijn geweest? Perkamentus had dat litteken kunnen zien, wist wat voor soort daad het zou hebben veroorzaakt, had twee dode ouders en een afwezige Voldemort kunnen zien, en had zonder veel moeite kunnen afleiden wat er gebeurde, toch?
@SQB Inderdaad! Ik kan niet begrijpen waarom HP zoveel aandacht krijgt en mensen muggenzifterige vragen stellen over hoe dingen werken in het universum, terwijl de auteur toegeeft dat er genoeg plotgaten zijn en dergelijke. Het is gewoon niet zo'n goed werk als dingen als LotR of WoT.
@SQB "Op zoek naar een antwoord op basis van geloofwaardige en / of officiële bronnen" - hoe is het antwoord van alexwlchan niet geloofwaardig / officieel genoeg?Wat zoek je nog meer?
In principe zou het antwoord kunnen zijn ... "HEY HE IS DUMBLEDORE" !!:)
op sluwe's nieuwe antwoord, had Delphi die dingen alleen kunnen weten omdat Harry het mensen vertelde.Harry wist niet eens dat zijn eigen moeder die dingen deed totdat Perkamentus het hem vertelde, dus ik denk niet dat de nieuwe canon oudere antwoorden echt overtroeft, aangezien Delphi erachter kwam nadat het verhaal was uitgebracht, Perkamentus en anderen wisten het voor Harry zelf.dat lijkt de echte geest van uw vraag te zijn.
In feite vertelt Harry in feite iedereen in de slag om Zweinstein het verhaal dat vecht tegen Voldemort.
Hoe stellen politie, forensisch onderzoekers en forensisch pathologen samen wat er is gebeurd, ook al hebben ze de gebeurtenissen zelf niet gezien?Ze kijken naar fysiek bewijs en zoeken uit wat er is gebeurd op basis van achtergelaten bewijs.Waarom zou het anders zijn bij het gebruik van magie?Gebeurtenissen ontvouwden zich op een manier die een paar alternatieven overliet met betrekking tot wat er gebeurde, en de meest waarschijnlijke van die alternatieven werd waarschijnlijk bepaald door welke paste bij het achtergelaten bewijs of de sporen.
Quora begaat een van de meest flagrante zonden voor gebruikerservaringen op internet: u laten inloggen om te zien wat er recht voor u is.Dit is oneerlijker dan een betaalmuur, omdat het niet eens het lef heeft om je om geld te vragen - het vraagt je in plaats daarvan of het je kan opnemen in hun marketingmachine.Dit is verschrikkelijk.Ik heb het tegen jullie Forbes en Pinterest.Stop met deze rotzooi.
Zestien antwoorden:
#1
+101
Anthony Grist
2014-06-18 14:40:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het antwoord waarschijnlijk een combinatie is van ieders favoriete Toverdrankmeester, Severus Snape, en wat solide giswerk van Perkamentus. Perkamentus wist al voor hun dood dat Sneep Voldemort had gevraagd om Lily's leven te sparen:

"Als ze zoveel voor je betekent," zei Perkamentus, "zal Heer Voldemort haar zeker sparen? Zou je niet om genade kunnen vragen voor de moeder, in ruil voor de zoon? "

" Ik heb - ik heb het hem gevraagd - "

...

De heuveltop vervaagde en Harry stond in het kantoor van Perkamentus, en iets maakte een vreselijk geluid, als een gewond dier. Sneep viel voorover in een stoel en Perkamentus stond grimmig over hem heen gebogen. Na een paar tellen hief Sneep zijn gezicht op en hij zag eruit als een man die honderd jaar ellende had geleefd sinds hij de wilde heuveltop had verlaten.

"Ik dacht ... je ging ... haar houden ... veilig. … ”

“ Zij en James stelden hun vertrouwen in de verkeerde persoon, ”zei Perkamentus. 'Liever zoals jij, Severus. Hoopte je niet dat Heer Voldemort haar zou sparen? "
Harry Potter and the Deathly Hallows, Chapter 33 - The Prince's Tale

Ze geloofden duidelijk, om welke reden dan ook, dat Voldemort zijn woord zou houden. Van daaruit is het geen grote stap om te concluderen dat, aangezien ze ook was vermoord, ze zijn aanbod om zichzelf te redden had geweigerd.

Zoals SQB in de commentaren zei, hangt dit allemaal af van het geloof van Perkamentus en Sneep. dat Voldemort zijn woord zou houden. Waarom zouden ze dat doen?

Op zijn eenvoudigst heeft Voldemort absoluut geen reden om zijn woord niet te houden. Sneep had hem enorm geholpen door hem over (een deel van) de profetie te informeren, en - zoals Voldemort tegen Wormstaart zei na zijn opstanding in Vuurbeker - beloont Voldemort zijn helpers. Harry was het enige dat hij als een bedreiging zag, het laatste dat tussen hem en ware onsterfelijkheid in stond, dus Lily in leven houden heeft geen enkele invloed op hem.

Door haar in leven te houden, zou hij de trouw van Sneep veiligstellen door hem het enige te geven dat hij boven alles verlangt. Misschien had hij zelfs gehoopt dat Lily, als ze genoeg tijd had gekregen, kon worden overgehaald om zich bij hem aan te sluiten. Hij lijkt voldoende gebrek te hebben aan begrip van menselijke emoties om die mogelijkheid in overweging te nemen; het is duidelijk dat ze nooit echt van de man zal houden die haar man en zoon heeft opgegeven om vermoord te worden, of zich zal aansluiten bij degene die hen heeft vermoord.

-1
Ik kan nog steeds niet zien hoe dat dit bewijst. We weten allemaal dat Perkamentus de evenementen ruwweg van tevoren had gepland; daarom dacht ik dat de bescherming moest dienen totdat Harry oud genoeg was om tegen Voldemort te gaan vechten (toen Harry volwassen werd). Onthoud dat Perkamentus aan het begin van boek # 1 zei: 'We kunnen alleen maar raden, we zullen het misschien nooit weten', wat impliceert dat Perkamentus vermoedde van Lily's bescherming van liefde voor Harry, of misschien voorzag Perkamentus de gebeurtenis dat Lily en James vermoord zouden worden, en koel berekende dat Harry de enige manier zou zijn om Voldermort te stoppen.
We weten allemaal dat hij (Perkamentus) verantwoordelijk was voor de moord op zijn zus (of zichzelf er in ieder geval de schuld van geeft), en we weten ook dat het niet ongebruikelijk is dat Perkamentus mensen als pionnen ziet, om het eindresultaat te krijgen dat hij wil.
@zyboxinternational “Maar ik wist ook waar Voldemort zwak was. En dus nam ik mijn beslissing. Je zou worden beschermd door een oude magie waarvan hij weet, die hij veracht, en die hij daarom altijd heeft onderschat - ten koste van hem. Ik heb het natuurlijk over het feit dat je moeder stierf om je te redden. Ze gaf je een aanhoudende bescherming die hij nooit had verwacht, een bescherming die tot op de dag van vandaag door je aderen stroomt. Ik vertrouwde daarom op het bloed van je moeder. Ik heb je overgeleverd aan haar zus, haar enige overgebleven familielid. "
'Misschien heeft ze je met tegenzin, woedend, onwillig, bitter genomen, maar toch nam ze je mee, en daarmee bezegelde ze de charme die ik je oplegde. ** Het offer van je moeder maakte van de bloedband het sterkste schild dat ik je kon geven. ** "(Orde van de Feniks, hoofdstuk 37). Hij wist duidelijk van Lily's offer toen hij Harry bij de Duffelingen plaatste, dus hij kwam er niet achter aan het einde van het eerste boek toen Harry elf was.
Interessant, maar zoals ik al eerder zei, zou het gemakkelijk het resultaat kunnen zijn van het giswerk van Perkamentus. Onthoud dat veel van het giswerk van Perkamentus correct bleek te zijn, het kostte Perkamentus tenslotte een decennium of zo om zijn vermoeden over Voldemort's horcruxen te bevestigen, en dat deden dit alleen toen Harry en Ginny er het slachtoffer van werden.
Je antwoord hangt af van het geloof van Sneep en Perkamentus dat Voldemort zijn woord houdt. Waarom zouden ze hem vertrouwen om dat te doen?
@SQB Kort antwoord: Voldemort had geen reden om dat niet te doen, en ik denk dat er een paar dwingende redenen zijn om dat te doen. Ik moet citaten en dergelijke vinden om mijn theorie duidelijk te ondersteunen, maar dat kan ik waarschijnlijk pas veel later vandaag doen.
@SQB Er was een bepaald citaat dat ik wilde en niet kon vinden, waarin Voldemort en Severus bespreken hoe hij zich realiseerde dat er meer geschikte partners zijn dan Lily Evans (een Dreuzelgeboren). Herinnert iemand anders dat of verzin ik nu gewoon dingen?
Perkamentus heeft een geschiedenis van het van tevoren opzetten van zijn stukken. De nieuwe omstandigheden kende hij waarschijnlijk van plan voor Lily om zichzelf op te offeren, wetende dat de profetie hem al vertelde dat Voldy degene is die zou kiezen wie zijn gelijke zou zijn.
Om je antwoord te staven, zou ik eraan kunnen toevoegen dat Lily haar toverstok niet had, wat aantoont dat ze ** vrijwillig ** de dood koos.
@AnthonyGrist Dat is geen gesprek tussen Voldemort en Sneep, het is aan het einde wanneer Harry en Voldemort elkaar in de Grote Zaal cirkelen (denk ik). Harry zegt dat Sneep een spion werd toen Voldemort besloot achter Lily aan te gaan omdat hij van haar hield, en Voldemort antwoordt zoiets als "hij begeerde haar, ja, maar hij besefte al snel dat er andere, betere vissen in de zee zijn". In ieder geval woorden in die zin.
-1
@JanusBahsJacquet Nu je dat hebt gezegd, het klinkt aannemelijk. Ik zal proberen te onthouden om ernaar te zoeken in dat deel van het laatste boek wanneer ik toegang heb tot een exemplaar.
@JanusBahsJacquet Het boek is op dit punt ver terug in mijn geheugen, maar ik denk dat ergens in het boek James en Lily zich veilig voelden in hun "veilige huis" en dus liepen ze door het huis zonder hun toverstaf aan. (Misschien kan het zelfs worden geïmpliceerd: tegen het advies van Perkamentus in.) Dus je kunt maar zo veel plannen, zelfs Perkamentus geeft toe dat hij gebreken heeft in zijn veronderstelling. (Harry in het donker houden)
@Mallow Precies mijn punt - het feit dat Lily toevallig haar toverstok niet bij zich had en daarom geen manier had om te proberen haar zoon te beschermen, behalve door hem af te schermen met haar lichaam en te smeken bij Voldemort, maakt deel uit van de reden waarom haar dood een offer. Als ze haar toverstok had gehad, zou ze zeer waarschijnlijk hebben geprobeerd terug te vechten, en Voldemort zou haar regelrecht hebben vermoord - in welk geval er geen opoffering zou zijn en Harry zou zijn gestorven. Er is geen enkele manier waarop Perkamentus had kunnen regelen dat dat niet zou gebeuren.
@JanusBahsJacquet Speculatief zou het een back-upplan kunnen zijn; DD kende immers de profetie, maar wist niet of Harry of Neville. Had hij er niet op kunnen vertrouwen dat als Voldemort op de een of andere manier hun locatie had gevonden, ze, door het karakter van Lily en James te kennen, zouden hebben gevochten voor de liefde. Ik weet zeker dat Lily gewapend zou zijn geweest, maar ik betwijfel of ze in haar eentje veel zou hebben kunnen doen. En tenslotte had hij de belofte gedaan haar niet te vermoorden, en hij speelt graag met zijn slachtoffers. Desalniettemin denk ik dat hij haar zou hebben ontwapend en haar zou hebben aangeboden om opzij te stappen.
@JanusBahsJacquet Speculatief zou het een back-upplan kunnen zijn; DD kende immers de profetie, maar wist niet of Harry of Neville. Had hij er niet op kunnen vertrouwen dat als Voldemort op de een of andere manier hun locatie had gevonden, ze, door het karakter van Lily en James te kennen, zouden hebben gevochten voor de liefde. Ik weet zeker dat Lily gewapend zou zijn geweest, maar ik betwijfel of ze in haar eentje veel zou hebben kunnen doen. En tenslotte had hij de belofte gedaan haar niet te vermoorden, en hij speelt graag met zijn slachtoffers. Desalniettemin denk ik dat hij haar zou hebben ontwapend en haar zou hebben aangeboden om opzij te stappen.
"Het lijkt hem voldoende gebrek aan begrip van menselijke emoties om die mogelijkheid in overweging te nemen." Het ontbreekt Voldemort helemaal niet aan het begrijpen van menselijke emoties.Integendeel zelfs: hij was zeer bedreven in het doordringen van de geest van zelfs de beste tovenaars.Wat hem wel ontbrak, was bezorgdheid over iemands emoties.
#2
+61
Royal Canadian Bandit
2014-06-18 13:23:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen reden waarom de Penseive niet zou werken bij een baby. Harry kon zien en horen wat er gebeurde, zelfs als hij het niet kon begrijpen.

Dus Perkamentus had de hele zaak vanuit Harry's standpunt kunnen bekijken en precies kunnen weten wat er gebeurde.

(Je zou kunnen zeggen dat het gezichtsvermogen en het geheugen van een baby nog niet volledig ontwikkeld zijn, maar de magie van de Penseive zou dat misschien kunnen overwinnen. de lijst.)

Ik heb geen citaat bij de hand, maar ik ben er vrij zeker van dat JKR heeft gezegd dat een Hersenpan gebeurtenissen * herhaalt zoals ze werkelijk hebben plaatsgevonden *, niet zoals ze werden herinnerd.
@alexwlchan: Eerlijk genoeg. Er lijkt wel een (levende) getuige van de gebeurtenissen voor nodig te zijn om het "geheugenmateriaal" eruit te halen. AFAIK het is een open vraag of het ook zou werken bij niet-menselijke wezens die aanwezig waren (katten, insecten, bomen ...).
@alexwlchan Dat lijkt waarschijnlijk. Harry kon zelfstandig rondkijken terwijl hij in de Penseive in * Goblet of Fire * zat, hij zag niet alleen wat Perkamentus zag. Hij was ook in staat om een ​​bepaalde afstand van Sneep weg te lopen en naar gesprekken tussen de Marauders te luisteren die Sneep waarschijnlijk zelf niet hoorde.
Hier is het citaat. http://www.accio-quote.org/articles/2005/0705-tlc_mugglenet-anelli-3.htm "Weerspiegelen de herinneringen die zijn opgeslagen in een Hersenpan de realiteit of de opvattingen van de persoon waartoe ze behoren?"
Dat kan niet, want Perkamentus zag Harry pas nadat hij het wist. In de Tovenaarssteen zegt Hagrid dat hij Harry uit het verwoeste huis heeft gehaald. Hij had geen kans om de herinnering eruit te halen en te bekijken.
Ook hoeft iemand geen herinnering te geven om het in een Hersenpan te bekijken. Ik kan me niet voorstellen dat baby Harry zoiets kan doen
JKR heeft ook verklaard dat Harry de moorden van James of Lily niet heeft gezien: "* Harry zag zijn ouders niet sterven. Hij lag op dat moment in zijn bedje (hij was iets meer dan een jaar oud) en, zoals ik al zei in ' Philosopher's Stone ', alles wat hij zag was een flits van groen licht. Hij zag Krinkel's dood ook niet. Harry was flauwgevallen voordat Krinkel stierf en werd er pas over verteld door Perkamentus in het laatste hoofdstuk. * "Http: // web.archive.org/web/20060316221549/http://www.jkrowling.com/textonly/en/faq_view.cfm?id=21 Een Hersenpan is nutteloos als er geen geheugen is om erin te stoppen.
@Slytherincess: Eerlijk genoeg, ik sta gecorrigeerd.
@Slytherincess Dat had hij niet hoeven te doen. Hij was _daar_, en de Hersenpan toont ook dingen die buiten het gezichtsveld van de onthouder vallen.
@chama Ik denk niet dat er enige definitieve canoninformatie is of herinneringen alleen door de onthouder zelf kunnen worden gegeven, of dat een ander ze kan extraheren, op voorwaarde dat de onthouder het niet verhindert (door occlumentie of een ander middel te gebruiken?). Perkamentus zegt overal in Halfbloed Prins dat hij herinneringen uit verschillende getuigen haalt, en hij had die als Pensievable herinneringen, niet alleen een glimp zoals bij Legilimency.
-1
@JanusBahsJacquet Als hij er tot op dat moment niets van wist, waarom bracht hij Harry er dan überhaupt naartoe? Het hele punt om hem daar te brengen was om de charme te versterken.
@chama Ja, dat besefte ik toen ik het antwoord van Alex verderop op de pagina las. Ik had er niet aan gedacht toen ik de opmerking hierboven schreef. Hij had wel de gelegenheid om de herinnering van Harry voor de deur te halen, maar daar zou hij waarschijnlijk niet veel aan hebben gewonnen, aangezien hij tegen die tijd alles al geweten moet hebben.
@alexwlchan: Ik begrijp niet hoe JKR's antwoord op de Hersen / realiteit-vraag zelfs intern consistent is: het is realiteit.Toen Perkamentus bijvoorbeeld naar Slakhoorns geheugen keek, zag hij wat er echt was gebeurd, en niet Slakhoorns verzonnen versie.Wacht even - OOPS!
@PeregrineRook Ik zou zeggen dat het consistent is, het is op zichzelf onbevooroordeeld.Maar met specifieke magie kun je proberen het te vervalsen.Dat betekent dat James geen ezel in Sneep's geheugen zou zijn, alleen omdat Sneep hem niet mag, hij zou die herinnering moeten uitkiezen en specifiek magie gebruiken om het te veranderen om te beïnvloeden wat het laat zien.
@Darkwing: Maar ze zei niet: "Het is de realiteit ** \ * behalve - ** je kunt het aanpassen."Ze zei: "Het is realiteit."
@Darkwing Toch zou ik, wat betreft de originele "opname", zoals ze zou omschrijven, beschouwen dat de camera zelf temperatuurbestendig is.Maar dat betekent niet dat je geen vervalsing kunt maken zoals Slakhoorn deed van een opname (zoals we ook bij Slakhoorn zagen, het origineel was er nog, hij maakte een goedkope kopie).
#3
+46
alexwlchan
2014-06-19 18:46:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een Pottercast-interview in 2007 behandelt JK Rowling deze vraag gedeeltelijk (voor de duidelijkheid bewerkt):

SU: Hoe heeft Perkamentus ontdekt wat er in Godric's Hollow is gebeurd?

MA: En wat is er gebeurd? Er zijn deze hele vierentwintig uur waar mensen al jaren over fantaseren.

JKR: Het is duidelijk dat Perkamentus een woning kan betoveren die hem onmiddellijk zou waarschuwen als er iets mee zou gebeuren . (SU: Oh.) Zodat hij het onmiddellijk kon weten. Dat is helemaal geen probleem. En dan zou hij Hagrid kunnen sturen, enzovoort.

Ze gaat niet in op details over wat deze spreuk inhoudt, maar ik denk dat het waarschijnlijk een belangrijke factor was. Ik denk dat het hem zeker zou hebben verteld dat Voldemort het huis had aangevallen, en waarschijnlijk dat iemand het had overleefd (met een afgelegen variant van hominem revelio ).

Persoonlijk denk ik dat deze spreuk verwant was aan een vliegtuigvluchtrecorder, of een “zwarte doos”. Het nam gebeurtenissen in het huis op (audio zou waarschijnlijk voldoende zijn, maar het bewaakte waarschijnlijk ook magie in het huis), en het waarschuwde Perkamentus toen Voldemort arriveerde. Hij kon de opname achteraf afspelen en gebruikte zijn aanzienlijke kennis om af te leiden wat er was gebeurd.

Dit betekent dat hij vrijwel onmiddellijk zou hebben geweten wat er was gebeurd (en wat hij vervolgens moest doen), wat consistent is met de canon. Het is maar een gok, maar het is de beste die ik heb.


Ik heb ook even stilgestaan ​​bij legilimentie en / of het gebruik van Harry's herinneringen in de Hersenpan. Ik heb deze theorie op twee gronden verworpen:

 1. Het strookt niet met de opeenvolging van gebeurtenissen. Als de rapporten van Hagrid en Perkamentus kloppen, dan is de eerste keer dat Perkamentus Harry ziet na de aanval, wanneer Hagrid hem naar Kleine Zucht brengt. Dit betekent dat er voor Perkamentus geen gelegenheid is om zijn herinneringen te inspecteren, en dus geen reden voor hem om ze naar de Duffelingen te brengen.

 2. Het is potentieel traumatiserend voor Harry. Bij het gebruik van legaliteit die we zien in Halfbloed Prins beleeft Harry de herinneringen die Sneep aan het inspecteren is opnieuw. Zelfs als Perkamentus Harry's herinneringen zou kunnen inspecteren voordat hij hem naar de Duffelingen zou brengen, denk ik dat er een risico bestaat op verdere schade als hij gedwongen wordt de dood van zijn ouders te herbeleven, enkele uren nadat het gebeurde. Ik denk niet dat Perkamentus het zou willen riskeren.


(Out-of-universe) Het volledige transcript van het interview hierboven verwijst naar de theorie van @ SQB als de juiste: die JK Rowling heeft deze verkeerd begrepen. Dat betekent niet dat er geen verklaring in het universum is, of dat er geen verklaring is die consistent is met de bestaande canon, maar het is vermeldenswaard.

MA: En wat is er gebeurd? Er zijn deze hele vierentwintig uur waar mensen al jaren over fantaseren.

JKR: Ja, ik weet het. Ik heb hier zelf een beetje een probleem mee, want elke keer als ik het recht in mijn hoofd denk, ga ik terug en kijk naar waar de fans over theoretiseren, en ik denk "Ja, misschien hebben ze een punt." Perkamentus - Er is een eenvoudig antwoord op hoe zou Perkamentus dat weten. Omdat je kunt ... Hij? (lacht) Dat kan. Dat kan.

MA: Ja. Ja. (SU lacht)

JKR: Vergeef me als ik spreek alsof het even echt is. (schraapt haar keel)

SU: Het is echt! Wat bedoel je met dat het niet is?

JN: Dat is wat we allemaal voelen.

JKR: Ik weet het precies! Dat is hoe ik me ook voel. Ja, dus oké. Het is duidelijk dat Perkamentus een woning kan betoveren die hem onmiddellijk zou waarschuwen als er iets mee zou gebeuren. ( SU: Oh.) Zodat hij het onmiddellijk kon weten. Dat is helemaal geen probleem. En dan zou hij Hagrid kunnen sturen, enzovoort. Ik denk dat The Scottish Book die vraag zal moeten beantwoorden. (SU, MA en JN lachen) Ik zal echt terug moeten door de aantekeningen en ofwel toegeven dat ik vierentwintig uur heb verloren, of ik weet het niet, haastig een achtergrondverhaal verzinnen om in te vullen. (SU lacht ) Hoe dan ook, je krijgt ofwel gelijk, of je krijgt meer verhaal. Je mag dus niet klagen.

Goed punt over de herinneringen: Perkamentus _ had de herinnering uit Harry kunnen halen, maar niet tot Liguster Drive - en tegen die tijd, zoals je zegt, moet hij al geweten hebben van het offer om te kunnen besluiten om Lily's bescherming te gebruiken als de versterkende basis van zijn eigen beschermende charmes op Harry die samenleeft met zijn bloedverwant.
ik denk dat dit waarschijnlijk het beste antwoord is, hoewel ik denk dat iets vergelijkbaars met de bedieningstracering is wat er op het huis werd gegoten, dat de exacte spreuken registreert die worden uitgesproken, dit zou aantonen dat hij X castte om vloeken te doden en mogelijk zelfs het gebruik van leliesvan beschermende magie, aangezien het spoor Harry's toverstafloze magie in boek 3 op zijn tante Marge kon lezen, evenals het gebruik van toverstokloze zwevende charme uit boek 2. Het lijkt zeer nauwkeurig.het ministerie zou deze info ook hebben gehad via het spoor op harry (tenzij het spoor later in het leven begint)
#4
+33
user3459110
2014-06-18 21:41:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Jullie weten allemaal dat ik op de avond dat ik mijn krachten en mijn lichaam verloor, ik probeerde hem te vermoorden. Zijn moeder stierf in een poging hem te redden - en bood hem onbewust een bescherming Ik geef toe Ik had het niet voorzien. ... ik kon de jongen niet aanraken. "

...

" Zijn moeder liet de sporen van andere offers op hem na. Dit is oude magie, ik had het moeten onthouden, ik was dom om het over het hoofd te zien. maar het maakt niet uit. Ik kan hem nu aanraken. "

Harry Potter en the Goblet of Fire Pg.421

We hebben sporen uit het hele verhaal waarvan bekend is dat Voldemort dingen over het hoofd ziet. Vooral in die tijd had hij te veel vertrouwen in zijn krachten.

Zij, die bewijzen hadden gezien van de onmetelijkheid van mijn macht in de tijd dat ik machtiger was dan welke tovenaar dan ook leven ?

Harry Potter en de Vuurbeker blz.421

Hij leefde met een verkeerde interpretatie dat niemand slimmer is dan hij. Daarom zei hij:

Ik wist dat tovenaars overal op een dag bang zouden zijn om te spreken, als ik de grootste tovenaar ter wereld was geworden!

Harry Potter en de Geheime Kamer blz.314

Aan de andere kant is Perkamentus voorzichtig genoeg om elk aspect van de situatie en kom dan tot een beslissing. Hij is in het echt behoorlijk slim. Als Voldemort zou kunnen weten dat het een oude magie is, waarom dan niet Perkamentus?

Om nog maar te zwijgen, Perkamentus kwam niet meteen tot een beslissing. Het kostte hem wat tijd. Een van de eerste verschijningen van zijn mogelijke aanwijzingen was in het eerste boek:

"Maar waarom kon Quirrell me niet aanraken?"

" Je moeder stierf om je te redden . Als er één ding is dat Voldemort niet kan begrijpen, is het liefde. Hij realiseerde zich niet dat liefde die zo krachtig is als die van je moeder voor jou zijn eigen sporen achterlaat. Geen litteken, geen zichtbaar teken ... om zo diep bemind te zijn, ook al is de persoon die van ons hield er niet meer, zal ons voor altijd enige bescherming bieden. Het zit in je huid.

Harry Potter en de Steen der Wijzen Pg.241

Dus, denk ik. Dit moet een magie zijn, waarvan de populariteit vergelijkbaar is met die van een Gruzielement. Het was niet iets heel onbekends, maar het was alleen bekend bij degenen die diep in de studie van magie waren gegaan. Perkamentus en Voldemort, beide kwalificeren zich voor deze categorie, het enige verschil is dat Voldemort onwetend, dwaas, idioot is en te zelfverzekerd (en slecht natuurlijk).

Het zal niet extreem moeilijk voor hem zijn om dit te weten. Er waren ook andere aanwijzingen, zie het antwoord van Anthony Grist.

Als Perkamentus kan trainen, kan de locatie van een Gruzielement zwaar bewapend tegen sporen van magie, dit is niet moeilijk.

“En je wist dit? Je wist het al die tijd? ”

Ik raad het al. Maar mijn gissingen waren meestal goed , 'zei Perkamentus blij, en ze bleven een tijdje zwijgend zitten, terwijl het wezen achter hen bleef jammeren en beven.

Harry Potter en de Relieken van de Dood blz.593

Uw laatste quote is ook precies wat mijn vraag is. _Hoe weet Perkamentus dit? _
-1
Dit!Ik denk dat dit het juiste antwoord is.Het is ook vrij algemeen bekend dat Avada Kedavra geen tegenspreuk heeft.Iedereen zou er zeker van zijn dat Voldemort de moordvloek moet hebben gebruikt (dit was tenslotte het doel van zijn missie).Perkamentus zou er twee en twee bij elkaar hebben gelegd en begreep dat de enige manier om de moordvloek te stoppen, bescherming is door opoffering.
Ik weet niet zeker of dit de vraag echt beantwoordt.De meerderheid van de post bespreekt alleen het vermogen van Perkamentus om het concept van dergelijke bescherming te kennen, maar de vraag was hoe hij wist dat een dergelijke bescherming in dit specifieke geval werd geïmplementeerd.De rest van de post zegt alleen dat als Perkamentus andere dingen zou kunnen bedenken, het voor hem niet moeilijk zou zijn om dit uit te zoeken, maar dat gaat ook niet in op hoe hij het in dit specifieke geval ontdekte.
#5
+18
Lefteris008
2019-03-25 17:03:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perkamentus had de plek kort na de val van Voldemort kunnen bezoeken en de scène opnieuw kunnen afspelen met Appare Vestigium

Hoewel er een ander bericht is dat probeerde de " of wie dan ook " deel van de vraag met behulp van nieuw materiaal van Harry Potter en het Vervloekte Kind , het gaf geen antwoord op hoe Perkamentus erachter kwam wat er was gebeurd. Met de release van de recente film 'The Crimes of Grindelwald' hebben we misschien eindelijk een antwoord.

In de film kunnen we Newt zien, terwijl hij op zoek is naar Porpentina, een voor fans onbekende opsporingsspreuk uitspreekt . De spreuk lijkt sporen van recente magie te onthullen en te verlichten met een soort 'goudpoeder' dat bovenop de dingen zit die het landschap vormen, zelfs als deze items verdwenen zijn wanneer de spreuk is geïncarneerd.

Newt casting Appare Vestigium

Hoewel het Newt is die de spreuk uitspreekt en niet Perkamentus, bewijst het bestaan ​​van deze spreuk dat er is een (canon) manier om erachter te komen wat er in termen van magie op een specifieke plaats is gebeurd, uren nadat de gebeurtenissen zich ontvouwden.

Perkamentus die de scène zo gedetailleerd herhaalt, zou hem kunnen onthullen dat Voldemort dreigde Lilly te vermoorden , bood haar de keuze om te vluchten , en wierp Avada Kedavra op haar, evenals zijn ultieme poging om Harry te vermoorden. Dan zou hij getuige zijn van de vloek die op hem terugkaatste, de vernietiging van zijn lichaam enz. Door 2 en 2 samen te voegen, zou hij concluderen dat Harry gered was vanwege de schijnbare zelfopoffering van zijn moeder, iets dat bewees om essentiële informatie te zijn in de hele serie.


Opmerking: het feit dat magie sporen achterlaat wordt door niemand minder dan Perkamentus zelf vermeld:

"Magie laat altijd sporen na", zei Perkamentus, terwijl de boot met een zachte schok de oever raakte, "soms zeer kenmerkende sporen. Ik heb Tom Riddle geleerd. Ik ken zijn stijl. ”

Harry Potter en de Halfbloed Prins, Hoofdstuk 26 "The Cave" [Nadruk van mij]

Is deze spreuk ter plaatse gedaan?
Ja, het is gegoten op de exacte locatie waar de vorige nacht Porpentina, Credence en Nagini waren.
Dus dat zou waarschijnlijk betekenen dat Perkamentus daarvoor naar Godric's Hollow had moeten gaan.
Ja, dat is wat ik hierboven suggereerde.We weten dat Hagrid daarheen ging om Harry-baby op te halen en JK Rowling had verklaard dat hij waarschijnlijk een alarmspreuk had geplaatst om hem te informeren als er een aanval plaatsvond.Dus hij zou weten wanneer het gebeurde en we kunnen theoretiseren dat hij hem had kunnen bezoeken kort nadat Hagrid de plaats had verlaten.
Misschien een beetje een beetje ...
Ik zie geen rek.Als JKR verklaarde dat Perkamentus wist wanneer het gebeurde en we hebben minstens één hoofdpersoon (Hagrid) die het huis van Lilly en James bezoekt om Harry op te halen vlak na de val van Voldermort, wat had Perkamentus kunnen tegenhouden om daarheen te gaan om te zien wat er is gebeurd?Hij was de leider van de Orde van de Feniks, een broederschap die probeerde * Voldemort * te verslaan.Ik kan me niet voorstellen dat hij geduldig wacht op de officiële conclusie van het ministerie en de situatie niet zelf wil analyseren.
#6
+17
KharoBangdo
2014-06-18 11:57:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als Lily zichzelf niet opgeofferd had voor Harry's leven, dan zou zelfs Harry dood zijn geweest.

Aangezien Harry niet dood was, was & Voldemort een soort dood, het zou gemakkelijk zijn voor een geest als die van Perkamentus om af te leiden dat Lily de magie van het liefdesoffer van & gebruikte om Harry te beschermen. Geen enkele andere magie kon Avada Kedavra afweren.

Hoewel de kracht van Lily's liefde een redelijke theorie is, lijkt er geen sluitend bewijs te zijn dat dit het geval was. Eerlijk gezegd had Perkamentus iets anders kunnen concluderen: misschien heeft Harry een anti-magische huid, of misschien is Voldemorts toverstok gebroken en heeft hij zelfmoord gepleegd, enz.
@Voldemort vandaar dat ik het had over 'geest als die van Perkamentus'
Nog steeds niet overtuigend.
@Voldemort: Je bent gewoon bitter omdat je werd verslagen door een baby. :-)
@Voldemort Je gaat in op alle mogelijkheden. Ernstig? Anti-magische huid. Ik wou dat Lily niets had opgeofferd en Harry dood was. Dan zou er geen verhaal zijn en geen irrelevante, voor zichzelf sprekende vragen
@KharoBangdo: Dat was een ** voorbeeld **. Het * punt * is dat het iets anders had kunnen zijn, aangezien er geen getuigen waren.
@Voldemort je bedoelt "(...) misschien was ** mijn ** toverstok gebroken (...)"?
@Voldemort Ik weet het niet zeker, maar ik meen me te herinneren dat Perkamentus zei dat hij ooit in het verleden over deze opofferingsbescherming heeft gelezen. Gezien hoe goed Perkamentus is gelezen, is het redelijk voor hem om te concluderen dat dit waarschijnlijk de enige manier is waarop Voldemorts aanval is mislukt. In combinatie met de kennis van Sneep's verzoek, kon hij daaruit afleiden dat Lily zich hoogstwaarschijnlijk had opgeofferd om Harry te redden.
Ik ben het eens met @KharoBangdo. Voor mij is het feit dat Harry het heeft overleefd voldoende verklaring voor Perkamentus om te raden wat er is gebeurd. Perkamentus wist dat Voldemort de Avada Kedavra-spreuk zou gebruiken, wat zogenaamd onmogelijk te vermijden is. Perkamentus had echter veel meer kennis dan de meesten en kon raden wat de enige manier was om dit af te wenden: het offer van een persoon. Omdat Lily's lichaam naast Harry lag, moet het haar offer zijn geweest dat verhinderde dat de betovering hem doodde.
Ik ben het met dit antwoord eens. Het lijkt erop dat de enige mogelijke verklaring waarom Harry niet stierf, is dat er een offer voor hem werd gebracht. De vraag is dan waarom denken dat Lilly het deed in plaats van James? Misschien heeft de plaatsing van hun lichamen er iets mee te maken.
#7
+12
Slytherincess
2016-08-11 10:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wist dat er een reden moest zijn waarom ik deze vraag niet meteen beantwoordde! Nieuwe canon - wie had dat gedacht? Hoe dan ook, spoilers voor Harry Potter en het vervloekte kind , gepubliceerd op 07.30.16, en door J.K. Rowling:

Delphi Diggory (Voldemort's geheime dochter door Bellatrix Lestrange) en Voldemort zelf wisten op zijn minst dat Lily zichzelf opofferde in de naam van liefde voor Harry:

DELPHI: Je missie is een vergissing. Harry Potter aanvallen is een vergissing. Hij zal je vernietigen.

HARRY / VOLDEMORT's hand verandert in HARRY's hand. Hij kijkt ernaar, verbaasd en ontzet, en trekt het dan snel in zijn mouw.

HARRY / VOLDEMORT: Hij is een baby.

DELPHI: Hij heeft de liefde van zijn moeder . Je betovering zal terugveren, je vernietigen en hem te krachtig en jou te zwak maken. Je zult herstellen om de volgende zeventien jaar te besteden aan een gevecht met hem - een gevecht dat je zult verliezen.

HARRY / VOLDEMORT's haar begint te ontkiemen, hij voelt het, hij probeert het te bedekken. Hij trekt zijn kap over zijn hoofd .

HARRY / VOLDEMORT: Dan zal ik hem niet aanvallen.

Harry Potter en het vervloekte kind - Part Two, Act Four, Scene Eleven, Godric's Hollow, St. Jerome's Church, 1981 - Pagina 285 - Scholastic

Dus:

Delphi Kannewasser wist van Trelawney's profetie en van het verhaal van Harry en Voldemort, en ook hoe Lily haar eigen leven opofferde uit haar enorme liefde voor Harry, omdat Delphi uit de toekomst kwam. Ze leerde alle informatie over Voldemort, en vervolgens Harry, door haar intense behoefte om al het mogelijke te weten over haar vader, Voldemort. Voorafgaand aan het onderscheppen van Delphi door tijdreizende Harry et al op St Jerome's Church in Godric's Hollow op Halloween 1981, Delphi was de enige persoon die zeker wist van 1) de volledige profetie van Trelawney, 2) dat de vloek van Voldemort zou terugkeren, en 3) dat de reden waarom de vloek van Voldemort terugkeert zou opofferende liefde van Lily zijn.

Wat Perkamentus betreft, hij had een idee van de profetie sinds de dag dat hij professor Trelawney interviewde in de pub van Hog's Head; Ik kan nergens specifiek in de canon vinden dat precies aangeeft hoe Perkamentus twee en twee samenvoegde en Lily's liefde voor Harry verbond met Voldemort's falen om hem te vermoorden. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat Perkamentus, een briljante man, terecht tot de conclusie kwam dat de kracht die Harry redde liefde was na een periode van intense deductie. Het is moeilijk te lokaliseren; J.K. Rowling zelf heeft hierover gesproken in een interview en zei ronduit dat de oude magie die Lily aanhaalde zonder precedent was - het was nog nooit eerder gebeurd. Op basis van dit punt lijkt het erop dat er niemand anders zou zijn die had moeten weten over Lily's opofferingsmagie.

Harry schetst alles wat Delphi nieuw was in het laatste gevecht met Voldemort, dus het was waarschijnlijk openbare informatie voor haar opgroeien.
Het was openbare informatie * nadat * Voldemort stierf in de Slag om Zweinstein, natuurlijk.Maar het was * geen * openbare informatie over Halloween van 1981, de dag dat Voldemort aanviel en Harry probeerde te vermoorden - niemand wist het.Dat soort magie was nog nooit eerder gebeurd (per JKR-interview).Een persoon zou de informatie van de toekomst moeten verkrijgen als ze het zouden bezitten op de nacht dat Lily stierf en Voldemort zijn krachten verloor.Als er een andere verklaring is, sta ik er volledig voor open om ervan overtuigd te worden.Kijk, ik ben niet dol op de nieuwe canon, maar het is wat het is, en ik denk dat dit antwoord dat weerspiegelt.
@slytherincess Dus je zegt dat Delphi en de bemanning die terug in de tijd gingen en elkaar ontmoetten in Godric's Hollow, het iemand anders vertelden, terwijl ze in het verleden waren?Dat heb je niet beweerd, maar je moet het impliceren ... Maar daar is ook geen bewijs voor.Als de mensen uit de toekomst naar het verleden gingen, deden wat ze deden, en teruggingen naar de toekomst zonder dat iemand het wist, dan heeft niemand in het verleden "toekomstige informatie" gekregen, toch?
Harry Potter en het Vervloekte Kind is ** geen ** canon!
#8
+11
Rand al'Thor
2015-10-09 20:55:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een logisch argument voor hoe Perkamentus had kunnen uitzoeken wat er gebeurde zonder enige redelijke twijfel.

 1. De Killing Curse werd zowel naar Lily als Harry geworpen. sterk> In het geval van Lily kan dit waarschijnlijk worden afgeleid uit de toestand van haar lichaam: Avada Kedavra laat geen sporen achter op het lichaam, in tegenstelling tot elke andere vorm van moord (daarom waren de Dreuzelautoriteiten zo in de war door de dood van Tom Riddle Sr. . en zijn ouders). Beide gevallen vallen ook onder het vermogen van Perkamentus om sporen van magie te detecteren, zoals besproken in deze vraag en het antwoord, en om onderscheid te maken tussen verschillende soorten magie - in dezelfde scène in de grot is hij in staat om vertel dat er bloed nodig is om door de rotsen te gaan. (Zie ook het antwoord hier.)

 2. Harry heeft de Killing Curse overleefd. Hij is de enige persoon die ooit bekend is hebben dit gedaan, zoals we weten van Barty Crouch Jr. / Alastor Moody:

  "Niet prettig. En er is geen tegenverpleegkundige. Er is geen blokkering. Slechts één bekende persoon heeft het ooit overleefd, en hij zit recht voor me. "

 3. Er is maar één manier om de Killing Curse te overleven (waarschijnlijk). Aangezien het maar één keer is overleefd, is er zeker maar één manier waarop iemand het kan overleven. En Perkamentus wist vrijwel zeker van deze beschermende magie, aangezien zelfs Voldemort het deed:

  "Zijn moeder heeft de sporen van haar offer op hem nagelaten. Dit is oude magie, ik had het moeten onthouden, ik was dwaas om het over het hoofd te zien. "

  Wat Voldemort misschien niet had gerealiseerd, maar Perkamentus wel, was dat deze beschermende magie (waarvan Voldemort wist) krachtig genoeg zou zijn om zelfs de Killing Curse af te weren . In dit stadium zijn we zover gekomen dat we kunnen concluderen dat iemand zichzelf heeft opgeofferd om Harry te laten overleven.

 4. Lily was degene die zichzelf opofferde. Ten eerste werd ze naast Harry gevonden, terwijl James veel verder van hem verwijderd werd; het was duidelijk dat zij de laatste verdedigingslinie tegen Voldemort was. Ten tweede, als James het was geweest die zichzelf had opgeofferd, zou hij dat waarschijnlijk hebben gedaan met de bedoeling om zowel zijn vrouw als zoon te beschermen, en Voldemort zou Lily ook niet hebben kunnen vermoorden.

De conclusie is dat Lily, door het ultieme offer te brengen, een krachtige beschermende spreuk over Harry uitsprak . Perkamentus was oud, slim en deskundig genoeg om tot deze conclusie te komen - geen andere mogelijkheid zou passen - en hij baseerde zijn plan om Harry de komende 15 jaar te beschermen hierop.

Ik hou van je interpretatie omdat het niet steunt op het licht seksistische idee dat alleen de liefde van een moeder magisch is.
@Pwassonne - Ik haat het om de party pooper te zijn, maar JKR heeft gezegd dat ze het gevoel heeft dat er een speciale band is tussen een moeder en haar kind - een band die zo kostbaar is dat ze een hele serie schreef gebaseerd op het uitgangspunt.Dat gezegd hebbende, zegt ze niet dat de liefde van een vader absoluut niet dezelfde magische kracht kan uitlokken als de liefde van Lily;James kreeg geen keuze of hij voor Harry zou sterven of zichzelf zou redden.Hij is net buiten de poort terechtgesteld.:)
@Slytherincess Ik denk dat zolang ze niet zei dat het nooit mogelijk zou zijn geweest met de liefde van een vader, het prima met mij is ...
Laten we nog een punt toevoegen: na het bovenstaande af te leiden, stelt Perkamentus zijn hypothese op de proef en werpt hij de magie die Lily's offer aan de woning van Duffeling verbindt, zodat Harry daar wordt beschermd.Dan, wanneer Petunia Harry binnenhaalt, kan Perkamentus ontdekken dat de spreuk van kracht is.Dit bevestigt dat Lily inderdaad degene was die zichzelf opofferde.
#9
+7
Himarm
2015-10-09 21:28:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laten we proberen dit op te splitsen. Wat zijn de bekende feiten?

Feiten

 1. Voldemort vermoordt James en Lily, en probeert Harry te vermoorden.

 2. Doubledore ziet Harry pas als Hagrid voor de Duffelingen arriveert.

 3. Perkamentus wist van de aanval via het citaat dat Alex vond van JKR .

  JKR: Het is duidelijk dat Perkamentus een betovering zou kunnen uitspreken over een woning die hem onmiddellijk zou waarschuwen als er iets mee zou gebeuren. Zodat hij het onmiddellijk kon weten. Dat is helemaal geen probleem. En dan kon hij Hagrid sturen enzovoort.

 4. Perkamentus heeft de brief al aan Petunia geschreven voordat hij Harry ooit had gezien.

 5. Er zijn maar heel weinig dingen die een dodelijke vloek kunnen stoppen / weerspiegelen, via Jeffs antwoord hier.

Wat is veilig om aan te nemen Perkamentus weet (hoewel hij niets van deze eerste hand heeft gezien):

 1. Het huis is verwoest.

 2. Het is duidelijk dat Harry leeft.

 3. Voldemort lijkt te zijn gestorven / verdwenen.

 4. Voldemort beweerde tegen Sneep dat hij Lily zou sparen, maar Lily is dood, wat betekent dat Voldemort loog - niet ongehoord - of Lily kwam tussenbeide.

Wat Perkamentus waarschijnlijk wist:

 1. Voldemort's gebrek aan begrip / veronachtzaming van opoffering / liefde en diepe, oude magie.

 2. Wat ouders zijn bereid te doen voor hun kinderen (ook bekend als wat de vader van Perkamentus deed uit wraak voor de marteling van zijn dochter)

 3. Dat beide Lily en James zouden bereid zijn te sterven om Harry te redden.

 4. Dat iets de moordvloek blokkeerde / weerspiegelde, wat een explosie veroorzaakte. (Dit is gebaseerd op het feit dat een dodelijke vloek een explosie veroorzaakt die niet-levende objecten raakt. Bijvoorbeeld de beelden in de strijd tussen Perkamentus en Voldy in de bediening.)

Side-info nuttig voor onze conclusies:

 1. Het ministerie van magie gebruikt de Trace op alle minderjarige tovenaars.

 2. De Trace kan vertellen welke magie er in de buurt van de Trace-houder.

 3. De Trace is niet duidelijk genoeg om te vertellen wie de spreuk heeft uitgesproken.

 4. De Trace weet welke spreuken worden gegoten.

 5. The Trace kan zelfs toverstafloze magie detecteren en nauwkeurig vertellen welke spreuk is uitgesproken. (Voorbeelden: Dobby's zwevende charme en Harry vergroot zijn tante).

 6. (Speculatief) We weten dat Perkamentus ofwel zelf, ofwel via een bondgenoot, kennis heeft van magie van minderjarigen - op het minst bij Harry - in het bijzonder binnen enkele seconden nadat het gebeurde. Vanaf boek 5 werd Harry binnen enkele minuten van school gestuurd tot de herziening tot een hoorzitting.

Dingen waarvan we weten dat niet gebeurden.

 1. Perkamentus gebruikte de Penseive op Harry om zijn herinneringen te zien.

Dit leidt ons naar enkele mogelijke scenario's:

 1. De betovering van Perkamentus die op de woning van de Potter werd uitgesproken, was vergelijkbaar met de Trace, in die zin dat het de magie registreerde die in het huis werd gebruikt. Dit zou hem in staat stellen zeker te weten dat er moorddadige vloeken waren uitgesproken, en hem mogelijk zelfs informeren over de magie die vrijkwam door Lily's offer. Als dat het geval was, had hij zeker kunnen weten wat er was gebeurd, en dus wist hij dat hij de beschermende spreuk van Lily's dood moest beëindigen door Harry naar Petunia te brengen.

 2. Perkamentus in elkaar geknutseld wat hij hoorde van de verschillende tweedehandsverslagen, en maakte een van zijn mentale sprongen dat hij het zo goed en nauwkeurig doet. Zoals we door de serie heen zien, zou het enige dat de moordvloek zou hebben afgewend, de oude vorm van magie zijn geweest die Lily specifiek gebruikte. Niets anders had voldoende kunnen verklaren hoe een moordvloek er niet in slaagde iemand te doden.

 3. Perkamentus was in staat om de Trace-logs op Harry zelf te controleren via het Ministerie om te zien welke spreuken waren uitgesproken. die nacht in Harry's directe omgeving.

TL; DR / Eindconclusie

Perkamentus is zeer intelligent. Keer op keer hebben we gezien hoe Perkamentus met beperkte informatie intuïtief naar een juiste of grotendeels correcte conclusie kan springen. Dat gezegd hebbende, hij had die avond veel informatie om mee te werken. Hij weet dat de Potters stierven - JKR vertelde ons dat hij het huis in wezen had afgeluisterd - dus hij wist specifiek dat Voldemort hun huis had aangevallen. Hij weet dat Harry leeft, dus iets weerkaatste de moordvloek van Voldemort, kaatste mogelijk terug op Voldemort en blies de helft van de bovenverdieping van het huis op. Hij weet dat Voldemort kwetsbaar is voor oude, oeroude, op liefde gebaseerde magie. Hij weet dat Lily en James voor Harry zullen sterven. Als we al deze dingen bij elkaar optellen, wetende dat hij zelf op de hoogte is van en studies zei dat oude, oude, op liefde gebaseerde magie, zou ons tot de conclusie leiden dat, tenzij er meerdere oude spreuken zijn, het de enige bekende vorm van opofferende beschermende magie was die Harry spaarde. , wat Perkamentus ertoe aanzet onmiddellijk een brief te schrijven en Hagrid ertoe aan te zetten Harry naar de Duffelingen te brengen, wat de betovering zou voltooien.

Mijn mening gebaseerd op wat we weten, is dat de spreuk die het huis van de Potters bewaakt was vergelijkbaar, zo niet dezelfde, magie als die wordt gebruikt in de Trace zelf, wat verder zou hebben bewezen en in zijn geest zou hebben absoluut gemaakt welke vorm van beschermende magie Lily's offer Harry verleende.

#10
+4
Jon Story
2014-10-24 03:18:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voldemort:

"Dit is oude magie, ik had het moeten onthouden, ik was dom om het over het hoofd te zien"

Voldemort wist er duidelijk van , ook al beschouwde hij het niet als een bedreiging. Is het een enorme sprong om aan te nemen dat Perkamentus dat ook deed?

Vooral gezien het feit dat het sterk impliceert dat Voldemort het alleen vergat omdat hij dacht dat hij almachtig was? Had op dat moment geen reden om aan te nemen dat een baby een bedreiging zou kunnen zijn, dus analyseerde hij de situatie niet en dacht niet aan risico's, daarom dacht hij niet aan de 'Oude magie'.

Perkamentus, met een een paar momenten om na te denken en een onbewolkte geest, om nog maar te zwijgen van het feit dat je 'dichter' bij de begrippen liefde en bescherming (begrippen die vreemd zijn aan Voldemort) het zich zeker zou hebben kunnen herinneren? Hij is ook zeer intelligent en heeft een enorme kennis van magie, zelfs vóór de gebeurtenissen rond Harry's dood (hij was al "de enige tovenaar waar Voldemort bang voor was")

Met deze kennis en een paar momenten met de plaats delict (priori incantatem, om te beginnen, waaruit blijkt dat Voldemort Lily een moment eerder heeft vermoord) Ik kan echt niet zien hoe dit verder zou gaan dan Perkamentus om uit te werken.

Een goed antwoord, maar het deel met V ter herinnering aan de 'Oude Magie' is genoemd.
Inderdaad, maar niet in dezelfde context besproken.
Bedankt voor je antwoord. Ik zou er echter op willen wijzen dat [Perkamentus op dat moment waarschijnlijk niet op de plaats delict was] (http://scifi.stackexchange.com/q/11328/19561). Dus hoewel Perkamentus moet hebben geweten van dat soort magie (zoals het citaat in mijn vraag laat zien), is mijn vraag _hoe wist hij dat het in dit geval van toepassing was? _
Hij was er niet meteen, maar kijk naar Perkamentus in de Gruzielement-grot - zonder een enkele spreuk uit te voeren, bedenkt hij hoe hij Voldemort's geheime deur moet openen en vindt hij de exacte plek om hem te openen. de eerste paar boeken laten ook zien dat Perkamentus niet 100% zeker was van de Love-connectie: hij vermoedt het gewoon sterk en kan geen andere reden bewijzen. Ik blijf bij "Hij wist * niet * dat het in dit geval niet van toepassing was, maar hij werkte het uit" - kortom, hij gebruikte de reden en de beschikbare feiten om het meest waarschijnlijke antwoord te vinden.
En zoals hij toegeeft voordat hij sterft, is hij niet onfeilbaar: hij maakt fouten. Hij wist het helemaal niet, hij had gewoon zijn beste gok met de informatie die hij had. Op dezelfde manier als ieder van ons echt iets "weet"
#11
+2
Lord Voldemort
2015-10-11 23:10:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laten we allereerst de volgende feiten bekijken:

 • Avada Kedavra heeft geen tegenvloek of blokkerende spreuk
 • Harry Potter was een jaar en een paar maanden oud
 • Lily werd dood aangetroffen in dezelfde kamer waar Harry werd gevonden
 • Perkamentus kende de profetie van Sybill Trelawney

Nu, de citaten (alle nadruk van mij ):

 1. De profetie:

  "Degene met de kracht om de Heer van het Duister te overwinnen nadert ... geboren uit degenen die driemaal hebben getrotseerd hem, geboren als de zevende maand sterft ... en de Heer van het Duister zal hem markeren als zijn gelijke, maar hij zal macht hebben die de Heer van het Duister niet weet ... en beide moeten sterven door toedoen van de ander want geen van beiden kan leven terwijl de ander overleeft ... degene met de macht om de Heer van het Duister te verslaan zal geboren worden als de zevende maand sterft ... "

 2. Perkamentus tegen Harry, na de confrontatie met Krinkel / Hoofd Voldemort:

  Je moeder stierf om je te redden. Als er één ding is dat Voldemort niet kan begrijpen, is het liefde . Hij realiseerde zich niet dat liefde zo krachtig als die van je moeder voor jou zijn eigen sporen achterlaat. Geen litteken, geen zichtbaar teken ... om zo diep bemind te zijn, ook al is de persoon die van ons hield weg, zal ons voor altijd enige bescherming bieden.

 3. Slakhoorn over Amotentia:

  " Amortentia creëert natuurlijk niet echt liefde. Het is onmogelijk liefde te vervaardigen of te imiteren. Nee, dit zal gewoon leiden tot een krachtige verliefdheid of obsessie. Het is waarschijnlijk de gevaarlijkste en krachtigste toverdrank in deze kamer - oh ja, 'zei hij ernstig knikkend naar Malfidus en Nott, die beiden sceptisch grijnsden. "Als je zoveel van het leven hebt gezien als ik, zul je de kracht van obsessieve liefde niet onderschatten."

 4. EEN ZEER BELANGRIJKE herinnering uit de pensieve:

  "Ik heb de grenzen van magie misschien verder verlegd dan ooit tevoren -" " Van sommige soorten magie ," corrigeerde Perkamentus hem zachtjes. " Van sommigen. Van anderen blijf je ... vergeef me ... jammerlijk ignorant ." Voor het eerst glimlachte Voldemort. Het was een strakke grijns, een boosaardig iets, dreigender dan een blik van woede. " Het oude argument ," zei hij zacht. " Maar niets dat ik in de wereld heb gezien, ondersteunt je beroemde uitspraken dat liefde krachtiger is dan mijn soort magie, Perkamentus. " "Misschien heb je in de verkeerde plaatsen, "stelde Perkamentus voor."

 5. Perkamentus over de manier waarop Voldemort werd bedacht:

  "Persoonlijk Ik ben geneigd te denken dat ze een liefdesdrankje gebruikte . Ik ben er zeker van dat het haar romantischer zou hebben geleken. "

Op 31 oktober 1981 begon een profetie die ergens eerder in het jaar 1980 was gedaan Toen Voldemort door Harry werd "verslagen", of slechts tijdelijk "vermoord", werden veel vragen beantwoord en kwamen er veel naar boven uit de gebeurtenissen van de nacht.

 • Is Harry de uitverkorene? Ja.

 • Zal een van hen de ander doden? Ja.

 • Wat is de kracht die Harry heeft en Voldemort niet? Hoe heeft Harry het overleefd?

  Dat brengt ons bij uw vraag. Mijn eerste, tweede, derde en vierde aanhalingstekens bewijzen wat Perkamentus wist te zijn feit .

 • Amortentia creëert geen liefde.

 • Voldemort kent de kracht van liefde niet , zoals duidelijk wordt gemaakt in het vierde citaat.

 • Er is een kracht die Harry zal hebben die Voldemort niet kent noch begrijpt (met andere woorden, een kracht die Voldemort is onwetend tot).

Perkamentus wist dat Voldemort geen liefde kent (en vermoedde dat dit vanwege Amortentia was, maar deze gok is niet essentieel voor de conclusie, ondersteunt het alleen), wist dat er geen tegenvloek was, kende de beschermingsspreuk en wist dat Harry's moeder met hem stierf. Bovendien is Perkamentus een heel oude tovenaar die alles heeft gezien.

P.s. het zegt eigenlijk nooit dat Perkamentus wist zeker dat Harry zo overleefde. Perkamentus vertelt Harry pas over de beschermingsspreuk na de confrontatie Quirrel / Head Voldemort, en tegen die tijd was het overduidelijk door het feit dat Krinkel Harry niet kon aanraken. En het feit dat hij Harry naar de Duffelingen heeft gestuurd? Hij had op verdenking kunnen handelen, en in Harry Potter en de Halfbloed Prins vertelt Perkamentus de Duffelingen dat hij dacht dat ze Harry als een zoon zouden behandelen toen hij hem als baby afzette. Hij kon niet weten dat het vreselijke mensen waren, en Harry zou hoogstwaarschijnlijk bij hen terecht zijn gekomen, zelfs als Perkamentus niet aan de beschermingsspreuk dacht, omdat hij zijn enige familie was en zo.

#12
+1
Shana Tar
2018-11-18 19:18:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik was hier zelf ook nieuwsgierig naar. Nu krijgen we een nieuwe canon (ik beschouw Fantastic Beasts -films als canon) en nieuwe informatie over de magische wereld.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald we maken kennis met een nieuwe spreuk die kan uitleggen hoe Perkamentus de details kon weten van wat er gebeurde in Godric's Hallow.

Ik kreeg de informatie uit het antwoord op (SPOILER ALERT) dit vraag dus alle credits voor @Valorum

In de film zien we Newt cast Appare Vestigium spreuk waarmee je weerzinwekkende magische activiteit in een gebied kunt traceren. Zoals het in de film wordt getoond, is het een buitengewoon handig hulpmiddel om de gebeurtenissen met je eigen ogen te zien - bijna alsof je er zelf bij was.

Ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat Perkamentus de spreuk kan uitvoeren. Hoewel het lijkt alsof hij niet persoonlijk naar Godric's Hallow is gegaan nadat de Potters waren vermoord, kunnen we daar niet zeker van zijn. Hij zou Hagrid kunnen sturen om de baby op te halen terwijl hij bezig is met andere zaken, maar aangezien er 24 uur zitten tussen de moord en zijn ontmoeting met Hagrid op Privet Drive, kan hij gemakkelijk binnen deze uren langskomen om de plek te onderzoeken. / p>

#13
  0
AStopher
2014-06-19 00:56:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voldemort zelf vertelde Harry, in de Steen der Wijzen (Sorcerer's Stone voor jullie Amerikaanse volk).

Een klein fragment van pagina 213 in het hoofdstuk "De man met twee gezichten":

'Wat ontroerend ...' siste het. 'Ik waardeer moed altijd ... Ja, jongen, je ouders waren moedig ... ik heb je vader eerst vermoord en hij heeft een moedige strijd geleverd ... maar je moeder hoefde niet te zijn gestorven ... ze probeerde te beschermen jij ... '

Nergens eerder in het boek staat dit, en om het citaat van Awal Garg uit zijn antwoord uit te breiden:

"Maar waarom kon Krinkel me niet aanraken? "

" Je moeder stierf om je te redden. Als er één ding is dat Voldemort niet kan begrijpen, is het liefde. Hij realiseerde zich die liefde niet zo krachtig als je moeder voor jou laat zijn eigen sporen na. Geen litteken, geen zichtbaar teken ... om zo diep bemind te zijn, ook al is de persoon die van ons hield weg, zal ons voor altijd enige bescherming geven. Het is in jouw erg huid.

In de paragraaf voorafgaand aan deze (in het boek - pagina 216):

'Nou ... Voldemort zei dat hij alleen heeft mijn moeder vermoord omdat ze probeerde te voorkomen dat hij mij vermoordde . '

H arry herinnert aan Perkamentus wat Voldemort Harry had verteld over Lily die doodging om Harry te beschermen, daarom kunnen we concluderen dat Lily zichzelf heeft opgeofferd voor Harry.

#14
-1
Emily Campbell
2016-04-20 21:09:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afgezien van de magische middelen of informatie van Sneep, is er ook het fysieke bewijs: Lily's lichaam bevindt zich voor Harry en beschermt hem. Mogelijk geven de positie van Voldemorts lichaam (als het nog steeds bestaat) en toverstok aan dat hij Harry probeerde aan te vallen.

Natuurlijk zou Priori Incantatem ook getuigen, evenals het feit dat zowel Perkamentus als Sneep wisten dat Voldemort had beloofd Lily te sparen als ze niet tussenbeide kwam.

#15
-1
Dev
2017-03-10 19:58:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De lichamen die op zo'n manier in het huis waren geplaatst, suggereerden dat Lily stierf na James. wat zou betekenen dat ze hem direct afschermde terwijl ze hem omhelsde of ze blokkeerde het zicht van voldemorts in de slaapkamer. beide scenario's laten zien dat ze Harry beschermde, waardoor de hele oude betovering begon. Maar we moeten ook niet vergeten dat beide ouders stierven tijdens het redden van Harry. Dus zelfs als James hem niet letterlijk beschermde als lelie, beschermde hij hem nog steeds.

Het belangrijkste punt is dat deze oude spreuk sterker was als hij werd beschermd door een bloedverwant. Maar James 'directe familie is allemaal dood. zijn ze niet? ook de uitgebreide familie zou allemaal magisch zijn en we weten niet wie er in de zak van voldemort zit. Dus het laatste levende directe familielid was petunia.

Een moeder zou haar kind niet in de steek laten, zelfs niet om te gaan vechten in zo'n situatie als de vader daarvoor beschikbaar is.

trouwens, iemand gaf een soortgelijk antwoord, maar werd afgeremd ...

het opsplitsen, ja, beide ouders offerden het op, maar Lily deed het letterlijk, wat een krachtig beeld had dat over het algemeen kracht toevoegt tot oeroude spreuken die onbewust door haar begonnen waren, begonnen omdat niemand het in de eerste plaats had verwacht. Het is gewoon veilig om aan te nemen dat zelfs als Perkamentus het bij het verkeerde eind had, aangezien zowel Lily als James stierven, petunia de enige keuze was zoals hierboven geredeneerd, die zowel veilig was voor de magische gemeenschap (van voldemort-volgers als fans) en ook nuttig was in de betovering.

#16
-3
amogha
2014-06-18 14:40:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen Lily stierf, stond ze voor Harry's wieg. Dus daar zou haar lichaam zijn als Hagrid daarheen ging. Een genie als Perkamentus zou dat hebben uitgewerkt.

Wat is er uitgewerkt? Alleen omdat ze bij Harry's wieg stond, wil nog niet zeggen dat ze een bewuste beslissing nam om zichzelf op te offeren voor Harry, door het aanbod van Voldemort om opzij te gaan te weigeren.
Ook werd James (vermoedelijk) voor hun huis gevonden. Hoe weet iemand dat James niet dezelfde keuze kreeg, maar ook weigerde?
@SQB Want als dat het geval was, zou hij niet zo ver zijn gekomen als Lily en Harry.
Ik weet niet zeker waarom niet. Vrijwel elke vader zou iemand in de weg staan ​​die probeert zijn kind te vermoorden, ongeacht het risico, waarom zou James anders zijn? V zou hem zojuist ter plekke hebben gedood en het huis binnen zijn gegaan.
Trouwens, amogha, welkom bij SF&F StackExchange. Helaas beantwoordt je bericht mijn vraag niet echt, dus ik vermoed dat het daarom is neergehaald (hoewel niet door mij). Laat dit je alsjeblieft niet ontmoedigen en blijf rondhangen - wie weet welke geweldige antwoorden je later misschien geeft.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...