Vraag:
Weet iemand waar dit fantasiescript vandaan komt?
James Mccoon
2017-06-01 20:58:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vriend blijft het schrijven, maar hij wil me niet vertellen waar het vandaan komt.
Hij zegt dat de derde regel van boven zegt: "om welke reden."

[Wingdings] (https://en.wikipedia.org/wiki/Wingdings)?Ik heb geen idee, maar het lijkt me geïnspireerd door Egyptisch schrijven: /
Lijkt meer op runen.
@FuzzyBoots Ik dacht dat runen in wezen lineair waren.Zeer weinig bochten / cirkels.Ik dacht in het begin hetzelfde, maar gewoon te veel gebogen "letters".
@FuzzyBoots is te inconsistent om een echte reeks runen te zijn.Ik herken er een paar, maar heel weinig, en er is teveel verschil tussen hen.Dit is een lelijke mengelmoes van veel verschillende alfabetten, en ik word gek omdat ik me niet kan herinneren waar ik de bladvormige versie al heb gezien. \ /.
Runen hebben meestal geen gebogen of horizontale lijnen omdat ze werden gebruikt bij het snijden op hout of steen.Deze taal is misschien gebaseerd op runentalen, maar is er zelf geen vanwege de horizontale en gebogen lijnen.Maar niet 100% zeker.
Lijkt niet op Cirth (https://en.wikipedia.org/wiki/Cirth).
Hoe meer tijd ik hieraan besteed, hoe meer tijd ik me afvraag of je vriend het zelf heeft verzonnen.
Waarschijnlijk is dit Engels getranslitereerd in een alfabet dat een mashup is van verschillende echte alfabetten.Dus technieken om een mono-alfabetisch cijfer op te lossen, moeten van toepassing zijn.Het ding dat op twee Xen lijkt, is vrijwel zeker een medeklinker en de verticale rechthoek is waarschijnlijk een klinker.Cirkel met een punt erin is vrijwel zeker 'E'.
Een beetje doet me denken aan Agents of Shield.Waar de mensen werkten, konden niet stoppen met schrijven in de vreemde taal.Is je vriend in orde?Moeten we de eenheid bellen?laat ons weten of ze tentakels ontkiemen of zoiets.:)
Dus het is gewoon symboolvervanging?(|) is o, driehoek met staart is A, enz.?
Meer geschikt voor de Puzzling-site?
Hoe staat dit op het onderwerp?U noemt het een "fantasietekst", maar aangezien het niet te ontcijferen is, welke basis hebt u om te zeggen dat het fantasie of sciencefiction is?
De vriend van @user14111 OP impliceert dat het afkomstig is van een scifi / fantasiewerk.
Is je vriend toevallig een _Life is Strange_-fan?
Ik heb een [vertaalde versie] (http://i.imgur.com/sNVMRMU.png) ingediend bij een van de antwoorden.Als je je vriend ziet, vertel hem dan dat een willekeurige schedel op internet je vertelde dat zijn krijtvaardigheid afschuwelijk is en dat "verschrikkelijk" twee R's en een E aan het einde heeft.
Twee antwoorden:
#1
+352
Adele C
2017-06-02 04:49:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Key From Redwall Wiki
Wauw, dit brengt me terug. Dit is het script van het Royal House of Riftgard, uit de Redwall-serie van Brian Jacques. In het bijzonder komt het voor in Triss .

Hier is het volledige bericht van je vriend:

Translation By Pharap

Wat staat er, ik (en mogelijk anderen) ben te lui om het zelf te vertalen!
@Edlothiad * HET LEVEN IS VREEMD WAAROM WAAROM VANDAAG OM WELKE REDEN * (eerste bit)
@JonClements, Je bent niet de held die we verdienen, maar de held die we nodig hebben.
Het leven is vreemd.Waarom waarom vandaag.Waarom.Waarom gebeurt dit steeds weer?School is verschrikkelijk.Is (whlor?).Zijn we dat niet?
Gecorrigeerd voor een paar spelfouten / woorden die van de afbeelding zijn afgesneden.Ik kan er echter niet achter komen wat datgene dat er echt uitziet als "whlor" hoort te zijn.
@DisturbedNeo ja - bracht 15 minuten door met proberen te bedenken wat dat zou moeten zijn en gaf het op.Dat zal me de rest van de dag irriteren.
Lijkt een variant van het [Runen-alfabet] (https://en.wikipedia.org/wiki/Runes#Runic_alphabets)
@MarkRogers Voor mij lijkt het meer op een samensmelting van elementen uit het Cyrillisch, Fenicisch en Egyptisch.Ah, Redwall.
Wauw!Gefeliciteerd met je antwoord.Mensen zullen dit antwoord echt leuk vinden: 224 upvotes voor slechts 5000 views is behoorlijk indrukwekkend.
Weet niet of dat helpt bij het ontcijferen, maar het teken * w * in * whlor * is verkeerd geschreven.Aan de rechterkant zit een verticale streep die daar niet hoort.
@Adamant Ik denk dat mensen reageren op het feit dat het "juiste" antwoord onder een "nuttig, maar niet correct" antwoord staat (in die zin dat het technisch gezien geen antwoord geeft op de vraag "waar komt dit script vandaan").Dat komt natuurlijk alleen omdat het andere antwoord wordt geaccepteerd, maar toch.
Goede oude RHOR.Ik ben dol op de Redwall-serie :)
Ja, dit is beslist * netter * dan het geaccepteerde antwoord.Goed gedaan met het bereiken van het op twee na hoogste antwoord op SFF.SE.
Uw antwoord wordt waarschijnlijk zeer binnenkort het meest gestemde antwoord op de site.
@Adamant- Ik weet niet zeker of ik het verdien.Ik haat het om ermee om te gaan, maar er was heel weinig onderzoek bij betrokken.Ik heb de serie net religieus gelezen als kind.
@AdeleC Oh, dan zal ik wat vrienden bellen om te stemmen en het evenwicht te bewaren.Hahah.Grapje …
#2
+140
santyclause
2017-06-02 00:23:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BEWERKEN: Adele C. lijkt de werkelijke taal te hebben gevonden. Dus geef ze wat liefde.


Ik denk dat na het overlopen van mogelijk honderden fictieve talen om een ​​exacte match te vinden, kan ik vol vertrouwen zeggen dat je vriend de taal zelf heeft bedacht. Dat gezegd hebbende, ik heb nog meer tijd besteed aan het proberen te ontcijferen en hieronder staat wat ik tot nu toe ben bereikt.

"Het leven is vreemd, waarom waarom waarom vandaag, om welke reden (?) Y doet dit (?) eey gebeuren in (? 'sc' misschien?) hool is hori (?) l (verkeerd gespeld verschrikkelijk misschien?) is (?) lof zijn we dat niet "

Ik ben redelijk zelfverzekerd in de meeste letters, hoewel een paar gissingen gebaseerd zijn op letters eromheen. Op basis van de inhoud die redelijk nauwkeurig lijkt, denk ik dat er misschien meer in dit bericht zit dat ofwel door elkaar is gegooid, afgesneden of wat dan ook. Mijn huidige brievenbibliotheek is hieronder te zien. Excuseer de rommeligheid ervan.

letters

Als u dit kunt verbeteren, doe dat dan.

Ja ... ik ben aan het stemmen voor Adele, maar ik moet de jouwe stemmen voor het decoderen!
Je bedoelt 'alfabet', niet 'taal'.
@Hurkyl Om specifieker te zijn, het is een script, geen alfabet.
@poepje Een alfabet is een soort schrift en aangezien dit een eenvoudige codering is voor het Engelse alfabet, is het ook een alfabet.
@Marq Een alfabet is een schrift dat is gebaseerd op het Latijnse of Griekse schrift.Runen, Chinese karakters, hiërogliefen;het zijn allemaal scripts maar geen alfabetten.
@poepje: een alfabet is een script met medeklinkers en klinkers.In tegenstelling tot lettergrepen, abjads (bijvoorbeeld: Hebreeuws en Arabisch, waar symbolen medeklinkers vertegenwoordigen (of, misschien wel de klasse van lettergrepen met een bepaalde medeklinker), en korte klinkers worden in moderne tijden weergegeven via diakritische tekens), abugidas (bijv. Devanagari, Tibetaans, waar symbolen lettergrepen vertegenwoordigen met een impliciete klinker, en kunnen worden gewijzigd om een andere klinker te hebben), pictografische scripts, ideografische scripts, logografische scripts, ...
@poepje Wat ninjaij zei!Zie het uitstekende [omniglot] (www.omniglot.com) voor meer informatie en voorbeelden.
We hebben je decodeervaardigheden nodig op [puzzling.se]!
Dit is als een aanzienlijk minder boeiende versie van Gold Bug door Edgar Allen Poe.
@ninjalj maar het Fenicische alfabet wordt een alfabet genoemd ondanks dat het geen klinkers heeft!
@DmitryNarkevich: Ik heb het gezien als een proto-alfabet, een medeklinker of een abjad.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...