Vraag:
Welke technologieën voor 2015 werden correct voorspeld door Back to the Future II?
Praxis
2015-07-20 07:00:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit jaar is niet alleen het 30-jarig jubileum van de Back to the Future -franchise als geheel, maar ook het jaar waarin Back to the Future II is ingesteld.

Welke technologieën die in 2015 bestaan ​​(tenminste als prototypes) werden correct voorspeld door Back to the Future II ?

Three people riding hoverboards in the film

Ter verduidelijking, ik zoek alleen naar technologieën die niet bestonden op het moment dat Back to the Future II is gemaakt. (Alle technologieën die verschijnen in Back to the Future II zijn relevant, ongeacht of ze ook in andere werken voorkomen.)

Hoverboards bestaan - althans prototypes!
http://www.globalnerdy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/star-trek-predicting-the-future-since-1966.jpg
Het is geen technologie.Maar de Cubs hebben de World Series nog steeds niet gewonnen.
De dubbele banden.Ik draag de mijne nu.
132 stemmen in twee dagen lijkt me verbazingwekkend.
@Omegacron: Het zou een record kunnen zijn.
In plaats van een antwoord toe te voegen (en met betrekking tot de hondenuitlatende drone "controverse" hieronder), zal ik de foto toevoegen van Griff en de bende die werd gearresteerd werd genomen door een drone, wat zeker iets is dat vandaag is gedaan.
@GenericGeek [NIET WAAR] (http://www.chicagotribune.com/sports/baseball/cubs/ct-cubs-win-world-series-sullivan-spt-1103-20161102-story.html)
Vier antwoorden:
#1
+246
Wad Cheber stands with Monica
2015-07-20 07:31:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoverboards

Bedrijf: Hendo
Jaar uitgevonden: 2014
Prijs: $ 10.000

Status: in feite een prototype. Een beetje zoals de film, maar niet echt. Ze werken alleen op metalen oppervlakken, dus surfen op de stoep is uitgesloten.

enter image description here enter image description here


Smartwatch met nauwkeurige weersvoorspelling

Apple Watch met 'Dark Sky'-app

Bedrijf: Apple & The Dark Sky Company
Jaar uitgevonden: 2015 & 2012
Prijs: $ 350 + & $ 3,99

Nadat Doc Brown de DeLorean in de toekomst heeft geland, vraagt ​​hij Marty om uit de auto te stappen. Als Marty erop wijst dat het regent, kijkt Doc op zijn horloge en zegt "wacht nog vijf seconden." Precies op het juiste moment stopt de regen en Doc verwondert zich over het vermogen van 2015 om het weer "tot op het vinkje" te voorspellen.

Status: beschikbaar om te kopen. Bijna precies zoals de film, behalve dat het alleen op de minuut nauwkeurig is, niet op de seconde.

enter image description here enter image description here


Sneaker met vetersluiting

Nike Air MAG sneakers

Bedrijf: Nike
Jaar uitgevonden: 2015?
Prijs: Nader te bepalen

Status: Air MAG sneakers bestaan ​​al, maar ze binden zichzelf niet. De zelfbindende versie is in de maak. Nike beweert dat ze tegen het einde van het jaar beschikbaar zullen zijn, maar we wachten al bijna 30 jaar, dus je moet waarschijnlijk niet op adem blijven.

enter image description here enter image description here

Update: op Back to the Future -dag, 21 oktober 2015, heeft de Michael J. Fox Foundation getweet de volgende afbeelding van Michael probeert het eerste paar Air Mags uit:

enter image description here

Evenals deze video:

div>

Nike veilt in 2016 meer zelf-vetersluiting Air Mags, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Michael J. Fox Foundation, die is gewijd aan de financiering van onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Een soortgelijke inzamelingsactie werd gehouden in 2011, hoewel in dat geval de Air Mags zichzelf niet hadden vastgemaakt.


Robotic Gas Pumps

Bedrijf: Husky
Uitgevonden jaar: 2013

Status: prototype. Husky overweegt ze binnenkort te installeren; de kosten - elk $ 50.000 - kunnen een probleem zijn als het bedrijf er een groot aantal wil verkopen. Ze lijken te suggereren dat gas dat bij een van hun pompen wordt gekocht, duurder zal zijn dan bij normale pompen, wat ook een probleem is.

enter image description here enter image description here


Robot Restaurant Obers

Bedrijf: Diverse
Jaar uitgevonden: 2012

Status: in gebruik in China. Vergelijkbaar met Veel beter dan de film, maar ze imiteren geen beroemdheden.

enter image description here enter image description here


Smart Homes

De hele reeks waarin Jennifer wakker wordt in haar toekomstige huis en we de oude Marty, de oude Jennifer en hun kinderen ontmoeten, is vastgelegd in een opmerkelijk nauwkeurige blauwdruk van wat het slimme huis van vandaag kan doen. Talloze huistechnologieën (waarvan de meeste hieronder worden behandeld) werken met elkaar samen, zoals de flatscreen-tv die ook videogesprekken kan voeren, of de bril die Marty's kinderen voor verschillende doeleinden gebruiken.

Al deze apparaten praat met elkaar en werk samen in de film, wat des te indrukwekkender is als je bedenkt dat [de gemiddelde persoon] op dat moment geen idee had van een internet. Tegenwoordig is internet de basis die wordt gebruikt om deze apparaten met elkaar te verbinden.

De slimme apparaten voor thuisgebruik die worden gebruikt in Back to the Future, deel II, die vandaag beschikbaar zijn, zijn onder meer: ​​

 • Vingerafdrukdeursloten: meerdere bedrijven bieden tegenwoordig deursloten die u kunt installeren om deuren te ontgrendelen, niet met een sleutel maar met een vingerafdruksensor.

 • Virtuele ramen: het McFly-huis had een groot digitaal scherm aan de muur waarop verschillende buitenscènes konden worden weergegeven. Deze zijn nu beschikbaar.

 • Hangende binnentuinen: deze zijn er in een grote verscheidenheid aan vormfactoren, hoewel er nog geen zijn die op commando van het plafond kunnen dalen en zich kunnen terugtrekken.

 • Gigantische flatscreen-tv's: in het McFly-huis zet Marty Jr. een gigantische, brede flatscreen-tv aan. Het is gemakkelijk om deze scène vandaag te bekijken en niets bijzonders futuristisch te zien, want we hebben enorme flatscreens in overvloed.

enter image description here enter image description here
En het split-screen-ding is ook beschikbaar

 • Videotelefoontjes op tv: de oude Marty wordt thuis gebeld door zijn "vriend" Needles, die hij op de grote tv in de woonkamer neemt. Tegenwoordig werkt Skype op sommige smart-tv's, maar ook via de Xbox van Microsoft. Sony werkt naar verluidt aan iets soortgelijks voor PlayStation.

enter image description hereenter image description here

 • Persoonlijke creditcardlezer: Old Marty autoriseert een creditcardtransactie als onderdeel van een onwettig plan bedacht door Needles. Om aan het plan deel te nemen, haalt Marty zijn creditcard tevoorschijn en ritst hem door een kaartlezer in de buurt. Smartphone-bezitters kunnen dit vandaag doen met een dongle voor een creditcardlezer, zoals die van Square, PayPal en Intuit.

 • Smartglasses: het chromen vizier van Doc Brown en de bril die thuis wordt gedragen door de McFly kids passen in de definitie van smartglasses. De kinderen kijken tv en nemen de telefoon op met hun bril, terwijl Doc een achteruitkijkcamera in de zijne heeft tijdens het besturen van de DeLorean. Waarschijnlijk hebben beide apparaten extra toepassingen. Google Glass (uitgesteld) en Microsoft's Hololens (nog niet beschikbaar) zijn de beste benaderingen die we vandaag hebben, maar de technologie bestaat waarschijnlijk om het soort dingen te doen dat in de film wordt weergegeven.

enter image description here enter image description here

 • Stemactivering: de jonge Jennifer schakelt de binnenverlichting (per ongeluk) in met een spraakopdracht. Marty Jr. vraagt ​​om fruit uit de hangende tuin. Tal van producten bieden spraakactivering in het hier en nu.

Bron voor alle bovenstaande citaten: artikel in Tech Times door Robin Parrish


Vingerafdrukbetalingssysteem

Bedrijf: Discover Financial Services; Citibank; Anderen
Jaar uitgevonden: afgelopen jaren

Status: beschikbaar op geselecteerde locaties.

enter image description here enter image description here


Vliegende auto's

Bedrijf: verschillende
Jaar uitgevonden: midden 20e eeuw
Prijs: verschillende

Status: de versie die we zien in BttF II is cool en lijkt erg praktisch; het echte werk ... laten we zeggen dat het veel te wensen overlaat. Het komt neer op ofwel een gewone auto met vastgeschroefde vleugels, ofwel een vliegtuig met vier wielen dat met een aanzienlijke inspanning kan worden veranderd in iets dat op een auto lijkt. Ik ga deze "nog niet echt een ding" noemen.

enter image description here enter image description here enter image description here


Dingen die de film misging

Echte, brilvrije 3D / vrij zwevende holografische films; ook zijn we nog steeds 15 sequels te kort voor Jaws 19

enter image description here

Opmerking: er is gesuggereerd dat dit eigenlijk een nauwkeurige voorspelling is, omdat sequels en 3D-films beide populair zijn. Het probleem met deze suggestie is dat geen van deze dingen echt voorspellingen zijn: Back to the Future II is zelf een vervolg, en sequels waren populair lang voordat het werd gemaakt; de grap hier is een verwijzing naar het feit dat er, toen BttF II werd gemaakt, er al 3 Jaws-films waren; de derde Jaws-film was zelf een 3D-film, en de originele titel was Jaws 3D; en ten slotte waren 3D-films al erg populair in de jaren 50, zoals blijkt uit het feit dat in de eerste BttF-film, wanneer Marty in 1955 is, een van de jongens in Biff's bende (gespeeld door Casey Siemaszko) draagt ​​een 3D-bril :

enter image description here

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat je niet kunt voorspellen iets dat al is gebeurd . De enige feitelijke voorspellingen zijn hier onjuist: de laatste Jaws-film was Jaws 4, niet Jaws 19, en hoewel de 3D-technologie zich heeft ontwikkeld, moet je nog steeds een bril dragen om een 3D-film.

Zwevende inversieborden

enter image description here

Mr. Fusion

enter image description here

The Newspaper

 • De Cubs zijn goed (ze zijn eigenlijk verschrikkelijk) 1
 • World Series verlengd tot beste van 9 (het is eigenlijk nog steeds de beste van 7 games)
 • Prinses Diana leeft en wordt koningin van Engeland (dat is ze eigenlijk niet, en eigenlijk niet )
 • Koningin Elizabeth die dood is (ze is eigenlijk een onsterfelijke cyborg)
 • De president is een vrouw (hij is eigenlijk een man - maar hij is tenminste zwart); mensen lezen nog steeds kranten (dat doen ze eigenlijk niet).

Ook als de bewering '3 miljard lezers elke dag' bedoeld is om te suggereren dat de bevolking van de VS nu uit 3 miljard mensen bestaat , is er ongeveer 2,7 miljard mensen minder (het is eigenlijk 300 miljoen).
[ Met dank aan Random832 voor het wijzen op het ding van Koningin Diana, dat de krant zelf onder mijn aandacht bracht ]

enter image description here

Dog Walking Drones

Ja , je zou waarschijnlijk kunnen je hond vastbinden aan een drone en hem op afstand "rondlopen" door het blok. Er is echter een kleine maar aanzienlijke kans dat u een dode hond krijgt en gearresteerd wordt wegens dierenmishandeling. Mensen neigen ernaar om honden dood te wurgen met helikopters met afstandsbediening.
enter image description here


Eervolle vermelding:

Pepsi Perfect

Bedrijf: Pepsi
Uitgevonden jaar: 2015
Prijs: ongeveer $ 20 van de Pepsi-website; $ 400 of meer van eBay en vergelijkbare bronnen.

Dit telt niet echt, want Pepsi doet het alleen om het Back to the Future II jubileum te verzilveren. Toch hebben ze een redelijk facsimile gemaakt van de fles die in de film te zien is, dus hier is het:

enter image description here enter image description here s

Voor het geval je je afvroeg: het spul in de fles is gewoon Pepsi gemaakt met rietsuiker in plaats van glucosestroop. Je kunt een gewone fles van hetzelfde spul kopen voor ongeveer $ 1,50.


1 Opmerking: de playoffs van de World Series zijn begonnen en de Cubs zijn nog in de race. Ze spelen de Mets voor de National League-wimpel en als ze winnen, zullen ze meedoen aan de World Series. Als ze winnen, is dat niet alleen een bevestiging van de voorspellingen van Back to the Future II - het wordt ook hun eerste World Series-titel in meer dan een eeuw. De scenarioschrijver van BTTF II heeft zojuist verslag gedaan van deze ongelooflijke reeks gebeurtenissen.

De Mets hebben zojuist de Cubs uitgeschakeld. De Cubs zullen in 2015 niet eens spelen in de World Series, laat staan ​​die winnen. Ze deden hun best, en ze hadden het bijna gehaald, maar de wielen vielen eraf tijdens de play-offs.

Update: in 2016 wonnen de Cubs eindelijk de serie. BTTF II was een jaar vrij.

Geweldige post, maar ik denk dat hoverboards een enorm stuk zijn.De manier waarop hoverboards momenteel worden geïmplementeerd, zal nooit toestaan dat ze die in BFII nabootsen.We zouden een heel andere technologie nodig hebben, dus ik zou zeggen dat de technologie zeker * niet * is uitgevonden.Ik besef dat u hier zelf op zinspeelt.
Nog een artikel over de voorspellingen van de BTTF II World Series: http://www.newsday.com/sports/baseball/mets/the-cubs-the-mets-and-that-back-to-the-future-ii-prediction-voor-2015-1.10972352
Update: De Mets hebben twee wedstrijden gewonnen tegen de Cubs in de NL wimpel.De wimpel is de beste van zeven games, dus het lijkt minder waarschijnlijk dat de Cubs de World Series zullen halen.Als de Mets nog twee games winnen, gaan ze naar de serie.De Cubs moeten vier games winnen om het te halen.Niet onmogelijk, maar moeilijk.
Ook zijn de Cubs sinds 1945 niet eens * naar de wereldserie geweest, niet alleen niet de moeite waard
Update: The Mets wonnen gisteravond opnieuw.De Cubs hebben nog een laatste kans om in leven te blijven.
Nou, de voorspelling over "Jaws" was behoorlijk nauwkeurig.Marty zei dat de haai er nog steeds niet overtuigend uitziet ... :-)
Update: De vierde wedstrijd van de play-offs is net begonnen, en in de eerste helft van de eerste inning keerden de Mets terug naar de homeruns.De score is al 4-0 Mets, dus de Cubs zijn waarschijnlijk klaar.Het zou bijna ongehoord zijn als de Cubs terug zouden komen van zo'n grote voorsprong.
Eindscore in de vierde en laatste playoff-wedstrijd: 8-3 Mets.Sorry, Chicago.
* Kleine gemiste hits *: [Scenery TV] (http://www.nytimes.com/2013/02/20/world/europe/in-norway-tv-program-on-firewood-elicits-passions.html) * Nog wat missers *: [Zelfstellende / drogende jassen] (https://www.youtube.com/watch?v=VZ73TLa_aL4), de slaapopwekkende alpha-ritme generator, klankbordvest (zie Grif's thug, Data),proliferatie van faxmachines, Black & Decker Food Hydrator. * Over honkbal *: Cubs tegen een * Miami * (gator) team in de World Series NOOIT (Marlins zijn nationaal).
Het lijkt erop dat [de Cubs hebben gewonnen] (http://www.chicagotribune.com/sports/baseball/cubs/ct-cubs-win-world-series-sullivan-spt-1103-20161102-story.html), dusdat daarbinnen
De YouTube-link is dood
Het hoverboard in BTTF II bestond echt (en werkte buiten metalen platforms), maar Mattel heeft er eigenlijk niet veel gemaakt omdat veiligheidsgroepen voor ouders de druk uitoefenen dat kinderen hen kunnen verwonden, vanwege veel ongelukken die tijdens het testen van het spel waren voorgevallen.Als gevolg hiervan werd het hoverboard (dat zelfs op niet-metalen oppervlakken werkte) uiteindelijk alleen gezien als de legendarische filmprop.Tegenwoordig bestaat het hoverboard inderdaad, maar als 1) een rollend zijwaarts skateboard met kracht, of 2) iets dat alleen op metalen oppervlakken werkt.Het TRUE hoverboard uit de film is nog steeds niet verschenen.
Ik nam altijd aan dat het "tot op het vinkje" regen / wacht-ding gewoon was dat hij eerder had opgemerkt wanneer het zou stoppen met regenen tijdens een eerdere passage door die periode.
Met betrekking tot de robotwaters die beroemdheden imiteren, hebben we * dat * misschien niet, maar dit lijkt een nauwkeurige voorspelling van deepfakes te zijn.De term stamt uit 2017, maar de technologie was al aanwezig en in ieder geval in 2016 uitgebracht. Dus in het slechtste geval slechts een jaar vrij.
#2
+37
Often Right
2015-07-20 07:25:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een lijst:

 • Drones met camera's

  enter image description here

  enter image description here

 • Flatscreen-televisies

 • Videogesprekken

  Video calling

 • Biometrie (onthoud de politiescène)

  enter image description here

 • Holografische afbeeldingen waarvan we momenteel prototypes hebben

 • Oproepen beantwoorden via een bril (we hebben Google Glass)

  enter image description here

 • Vliegende auto's

 • Zelfveterige schoenen - een Canadese kickstarter genaamd Powerlace heeft schoenen ontwikkeld die strakker kunnen worden voor een atleet

 • De mogelijkheid om meer dan één televisiekanaal te bekijken

Heet van de pers!

Zeer nauwkeurig weer voorspellingen

Deze nieuwe app beweert dat deze zeer nauwkeurige weerberichten. Dit is nog niet vrijgegeven, maar zal waarschijnlijk binnenkort zijn, dus ook jij kunt Marty vertellen om

Wacht nog vijf seconden

Uitstekend werk, @N_Soong!
Goede lijst, maar 3D-films zijn niet bepaald een voorspelling, aangezien ze toen al bestonden, net als hologrammen (hoewel af en toe geen hologram vrij in de lucht kan worden geprojecteerd, in plaats van dat ze als een stuk uit een achtergrondoppervlak lijken te springen)glas), evenals [prototype vliegende auto's] (http://www.laesieworks.com/ifo/lib/moller.html) (die vandaag de dag nog steeds even ver van wijdverspreide adoptie zijn als toen), evenals [magnetischekaartstroken die kunnen worden geveegd] (http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_stripe_card).
Eigenlijk zijn "hologrammen ... vrij geprojecteerd in de lucht" [nu beschikbaar] (http://www.pocket-lint.com/news/131622-holograms-are-finally-here-plasma-lasers-used-to-create-images-in-mid-air) (hoewel in zeer beperkte toepassingen, vanwege de kosten en het gevaar).
Bedankt voor die punten @Hypnosifl - ik heb de post gewijzigd;)
Die afgebeelde vliegende auto is nog steeds een visie: "* [TF-X ™] (http://www.terrafugia.com/tf-x) is Terrafugia's visie voor de toekomst van persoonlijk transport. *".(Ze maken echter [echte] (http://www.terrafugia.com/aircraft/transition))
Het projecteren van afbeeldingen op een draaiende spiegel zoals in de demo waarnaar je hebt gelinkt, lijkt niet echt hetzelfde als de hologrammen die zijn afgebeeld in BTTF, die vrij in de lucht zweefden zonder enig oppervlak erachter (met de holo-haai die Marty in feite kort in zijn mond omhult).De technologie waarnaar ik in de bovenstaande opmerking heb verwezen, is dichterbij, maar zou te gevaarlijk zijn om de manier te gebruiken waarop ze in BTTF worden weergegeven, omdat elk punt van licht intens heet is, zoals bliksem.
Verdere vooruitgang bij het vrijelijk projecteren van beelden in de lucht, dit keer zonder je huid te verbranden als je ze probeert aan te raken: http://spectrum.ieee.org/tech-talk/consumer-electronics/audiovideo/femtosecond-lasers-create-3d-midair-plasmaschermen-die-u-kunt-aanraken
Sommige van je afbeeldingen waren dood, dus ik heb ze uitgesneden.[Zie hier] (http://meta.scifi.stackexchange.com/a/10694/70236)
YouTube-video is verdwenen;Ik vond [een voor de _Powerlace_ Kickstarter] (https://www.youtube.com/watch?v=r41gNOLJe5g).
"Dat woord betekent niet wat je denkt dat het betekent" hologrammen bestaan al duizenden jaren - een hologram is een met de hand geschreven document waarvan de inhoud het werk is van de persoon die het schrijft.Het corrigeren naar 'hologram' is een te kleine wijziging om als bewerking te worden geaccepteerd.
#3
+23
Josh
2015-07-20 19:19:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou er nog een willen toevoegen, maar het verbaast me dat ik tot nu toe geen antwoorden heb gezien:
Videogames waarvoor je je handen niet hoeft te gebruiken.

Kinect Sensor

Eigenlijk vereisen kinect en zijn rivalen het gebruik van je hand, alleen hoeven ze geen controller / joystick / pistool vast te houden.Nu laten ze in de film niet zien wat ze bedoelden met "je hand gebruiken", maar ik ging altijd uit van een soort neurale verbinding.
We zijn ook * bijna * helemaal zover .. maar ik merkte dat ik onlangs over dit exacte punt mijmerde toen ik me realiseerde dat ik de kamer kon binnenlopen, een paar woorden kon spreken, een paar gebaren kon maken, een dansspel kon spelen, maak nog een paar gebaren / bezweringen om het systeem af te sluiten, allemaal zonder ook maar iets aan te raken.
Naast kinect zijn er een aantal * zogenaamd * mindcontrollers die al een aantal jaren rondzweven.Bijvoorbeeld [Emotiv] (https://emotiv.com/).Ik denk dat ze het idee hebben teruggetrokken dat ze goed genoeg zouden zijn om games te spelen.
Deze scène voorspelt ook correct hoe Elijah Wood eruit zou zien in 2015.
Ik had een Power Pad voor mijn NES in 1986 of zo.U gebruikte uw voeten in plaats van uw handen.Ik had ook de Power Glove, die je hand op een andere manier gebruikte.
Hey nu, hou jezelf niet voor de gek;iedereen weet dat je de Power Pad hebt gebruikt door op je knieën te gaan zitten en er met je handen op te trommelen ...;)
Kinect kan ook andere lichaamsdelen volgen en [Intelligaze volgt je ogen] (https://www.youtube.com/watch?v=g3il4fdAOvo).Voeg gewoon gezichtsherkenning / irisherkenning toe en [Dredd-style ammo selection] (https://www.youtube.com/watch?v=iaqtp-oYDvQ).
@MattBurland De NIA doet het lang niet zo goed als waarvoor ze het probeerden te verkopen, maar het zou passen bij de definitie van "geen handen" - in feite leest het redelijk goed de neurale impulsen van je gezichts- (en kaak) spieren.Het gedeelte waar het "je hersenen leest" lijkt niet te werken, hoewel sommige mensen beweren dat het wel werkt (naar mijn ervaring is het effect bijna willekeurig en kan het gemakkelijk worden geïnterpreteerd als "soort werken").Het deel met de gezichtsspieren werkt geweldig, en het heeft echt een aanzienlijk lagere latentie dan een muis, wat op zichzelf best geweldig is, maar niet helemaal wat mensen BCI zouden noemen.
#4
+6
MicroMachine
2015-10-19 13:37:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op deze pagina zijn veel goede antwoorden gegeven. Hier is mijn bijdrage op twee dagen na oktober 2015. De pyrolyse die de Mr. Fusion lijkt te doen, wordt gedemonstreerd in deze video.

enter image description here

enter image description here

De ondergang van Laserdiscs:

enter image description here

Drones kunnen, technisch gezien, je hond uitlaten:

enter image description here

Goed spotten van de laserdiscs.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...