Vraag:
In welke volgorde moeten de Star Wars-films worden bekeken?
benhowdle89
2011-02-01 21:28:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyncheer me alsjeblieft niet, maar ik heb nog nooit een hele Star Wars-film meegemaakt. Ik ben me ervan bewust dat de 3 (nieuwe) films technisch gezien prequels zijn, maar ik voel me raar als ik 3 nieuwe films dan 3 oude films kijk?

Moet ik de nieuwe bekijken dan de oude?

Gerelateerde vraag op [movies.se]: [In welke volgorde moet een nieuwkomer Star Wars-afleveringen bekijken?] (Http://movies.stackexchange.com/q/2063/49)
De Holiday Special en de Ewoks-films zijn de enige goede.
Ik zou nu, als je geen van de films hebt gezien, Rogue One in het theater gaan zien en dan naar huis gaan en onmiddellijk A New Hope in de dvd stoppen.
Zie ook http://movies.stackexchange.com/q/65237/9391 "Op welke plek zou de nieuwe Star Wars-film" Rogue One "in de Machete-volgorde gaan?"
Negentien antwoorden:
#1
+355
Mike Scott
2011-02-01 22:58:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste volgorde die ik heb voorgesteld, is als volgt:

Chart

 • IV: A New Hope (originele trilogie )
 • V: The Empire Strikes Back (originele trilogie)
 • I: The Phantom Menace (prequel-trilogie)
 • II: Attack of the Clones (prequel-trilogie) )
 • III: Revenge of the Sith (prequel-trilogie)
 • VI: The Return of the Jedi (originele trilogie)
 • VII: The Force Awakens (vervolg trilogie)
 • VIII: The Last Jedi (vervolgtrilogie)

In feite heb je een zeer uitgebreide flashback tussen afleveringen V en VI.

Dat plaatst de oudste en meest onhandige SFX op de eerste plaats, voorkomt dat de onthullingen uit aflevering V worden verpest en eindigt aan het einde van het originele verhaal voordat we verder gaan met de vervolgtrilogie. En het betekent dat je niet stopt en vol walging opgeeft na het bekijken van slechts één film.

Bewerkt 2015-12-20: ik heb nu The Force Awakens gezien , en het past zeker in deze volgorde na Return of the Jedi , en dus na alle zes andere films (of in ieder geval die films die je kiest om te bekijken). En je zou het moeten zien; het is een waardige opvolger van de originele trilogie.

Bewerkt op 04-01-2017: En ik raad aan om Rogue One te bekijken na het zien van de originele Star Wars / A New Hope , maar het maakt niet echt uit of je het voor of na een van de andere films ziet.

Ik hou van deze aanbeveling. En als ouder van kleine kinderen wil ik eraan toevoegen dat je waardering voor de verschillende films wordt vertroebeld door je leeftijd en waaraan je voor het eerst werd blootgesteld. Mijn kinderen hielden veel meer van I, II en III dan van degenen naar wie ik opgroeide.
Bederft het einde van Episode III niet de onthulling aan Luke op Dagobah in Episode VI?
@Chris: Misschien, maar de betekenis zou discutabel zijn. Onthoud dat als je dit plan volgt, je begint met 2 films om iedereen te leren kennen. Ik kan me niet herinneren dat het einde van de E3 een gedetailleerde uitleg was, maar een "hier is de visuele geschiedenis" -moment voor mensen die wisten wat er aan de hand was. En zelfs dan is het maar ongeveer 30 minuten bedorven.
Je hoeft alleen maar de geanimeerde serie kloonoorlogen tussen ep II en III toe te voegen voor de volledigheid.
Nog beter: volg deze volgorde, [kijk gewoon niet naar _The Phantom Menace_] (http://www.nomachetejuggling.com/2011/11/11/the-star-wars-saga-suggested-viewing-order/).
Ik denk dat dit klopt, maar dat Phantom kan worden verwijderd. Het voegt niets toe en het is gewoon een afleiding. Het kan later worden bekeken als een beetje extra achtergrondverhaal als je wilt.
Is er een * naam * voor deze bestelling?Ik wil mensen kunnen vertellen "Je moet het in X-volgorde bekijken!"
@Mooz dit wordt de Machete-order genoemd.Hoewel technisch gezien de Machete-bestelling de Phantom Menace overslaat.
Is er iemand die dit daadwerkelijk heeft gedaan?Ik kan me geen enkel kind voorstellen, laat staan volwassen, dat wil wachten om erachter te komen wat er met Han Solo en Vader gebeurt.Omgekeerd is er niet veel passie voor Hayden Christiansen vóór de stand-alone aflevering III.Ook eens met Preston - dit antwoord zegt dat je eerst IV en V moet kijken om ze uit de weg te ruimen, zodat je bij de mooiere films kunt komen?Hmm ... ik voel me niet oud, gewoon verdrietig ...
Mike, laat R1 voorlopig opzij liggen.Misschien komt er, als er nog een paar films zijn uitgebracht, een soort verstandige volgorde.
En waar past Solo in?
@TheAsh Ik ben er vrij zeker van dat het aan de kant moet staan met Rogue One, om in de gaten te worden gehouden na _Star Wars / A New Hope_, maar verder doet het er niet toe.
@MikeScott Waarom staat IV tweemaal in het diagram?Is er geen storing in Revenge Of The Sith?
@TGar Het is duidelijk dat vak nummer 5 III moet zijn, zoals weergegeven in de onderstaande lijst.Iedereen weet dat Revenge of the Sith aflevering III is ...
Het diagram is vriendelijk toegevoegd door @neilfein, en ik heb het origineel niet om te bewerken.Hopelijk ziet hij deze opmerking.
@MikeScott - Ik zal een gecorrigeerde versie uploaden.Als je me een e-mailadres wilt geven, geef ik je ook toegang tot het originele Google-document voor toekomstige wijzigingen.
@neilfein Bedankt, ik heb je een bericht gestuurd via het contactformulier van je website.Ik wil mijn e-mailadres hier niet echt posten.
@MikeScott Perfect, je zou nu een e-mail moeten hebben.
#2
+161
Owen Blacker
2012-02-26 17:43:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist een heel goede blogpost gelezen waarin wordt beweerd dat Machete Order de beste manier is om ze te bekijken:

De volgende keer dat je iemand wilt voorstellen aan Star Wars voor het eerst, bekijk de films met hen in deze volgorde: IV, V, II, III, VI.

Iets opgemerkt? Ja, aflevering I is weg.

De blogpost zelf gaat in op veel meer (overtuigende) details over waarom dit beter is, wat ik alleen zal uittreksel als:

De kijkervaring van Star Wars begint met de film die de beste manier is om het universum van Star Wars tot stand te brengen, Episode IV, en hij eindigt met de meeste bevredigend einde, aflevering VI. Het begint de serie ook met de twee sterkste films, en je hoeft je kijkervaring nooit te beginnen of te beëindigen met een waardeloze film. Twee films van het verhaal van Luke, twee films van het verhaal van Anakin en vervolgens een enkele film die beide verhalen met elkaar verweven en eindigt.

Afgezien hiervan stelt Episode I Anakin vast als een schattig klein kind, volkomen onschuldig. Maar in aflevering II wordt hij snel als impulsief en machtshongerig bestempeld, waardoor zijn karakter consistent blijft met [zijn uiteindelijke lot met spoilers] . Obi-Wan lijkt nooit echt enige controle over Anakin te hebben, hij worstelt tussen hem behandelen als een vriend (hun allereerste gesprek samen in Episode II) en hem behandelen als een leerling (hun tweede gesprek, met Padme). Anakin is nooit een zorgeloos kind dat 'jippie' roept, hij is een complexe tiener die in bijna elke scène bijna overkookt van woede. Het is veel logischer voor Anakin om altijd zo te zijn geweest.

Rod Hilton legt uit wat het beste werkt, is de spanning rond Luke's bestemming - alles wat hij wil, wil niet hij?" in aflevering VI:

De zeer reële dreiging dat Luke zijn vaders pad volgt, duidelijk gemaakt door naar II en III te kijken voordat VI de spanning verhoogt van [Luke confronteert de keizer] , en het maakt in feite Return van de Jedi beter. Ja, door naar Revenge of the Sith te kijken, wordt Return of the Jedi een betere, effectievere film. Aangezien dit de zwakste van de originele trilogiefilms is, is deze verbetering welkom.

Het enige dat merkbaar minder goed wordt, kanttekeningen van Hilton, is dat

Anakin die terugkeert naar Tatooine

slaat nergens op. We weten het niet

zijn moeder is een slaaf, en we weten niet dat hij de C-3P0 heeft gebouwd. Als hij visioenen krijgt van zijn moeder die sterft en terugkeert, zegt Watto dat hij haar heeft verkocht. Dat is niet iets wat je verwacht te horen over de moeder van een Jedi

, dus het is een beetje schokkend.

Ik kan zeker de kracht in dit argument zien; Misschien moet ik het binnenkort eens uitproberen.

En mijn favoriete ding over de blogpost is wel dat het deze gast inspireerde om te suggereren welke aflevering ik had moeten zijn: What if Star Wars: Episode I was goed?

+1 voor het vermelden van de machete-bestelling - ik denk dat mijn zoon het in die volgorde zal zien.
Ik zou zeggen dat de persoon die je citeerde nogal dom was. Handelde u hetzelfde als toen u 9 was? Er is een sprong van 10 jaar tussen Episode I en II, en een sprong van 3-4 jaar tussen Episode II en III. Bovendien zijn er ook andere factoren die bijdragen aan de verandering van Anakin. Hij was een vredeshandhaver en een generaal! Hij moet behoorlijk vreselijke dingen hebben gezien tijdens missies voor de Jedi. Net als in Episode II jaagt hij de premiejager naar een bar, en hij is pas negentien! Als generaal moet hij veel wreedheden hebben gezien. Dit is puur speculatief, dus ik zal geen antwoord posten.
@jacen.garriss: De verdiensten van de Machete Order gaan zeker niet over de vraag of Anakins verandering volledig wordt verklaard of niet; het gaat erom of het opnemen van _Episode I_ iemands kijkplezier vergroot of verkleint. Zeker, voor mensen die zich herinneren dat ze als kinderen naar de originele trilogie hebben gekeken, is er een argument dat dit niet het geval is. Als je echter geen goede jeugdherinneringen hebt aan die trilogie, dan zal je ervaring waarschijnlijk heel anders zijn, denk ik. Ik zeg niet dat _Ep I_ intrinsiek is, alleen dat het weglaten ervan de kijkervaring van sommige mensen zou kunnen verbeteren.
Geweldig antwoord (behalve de vermelding van Ep VI als de zwakste film - ik had altijd een hekel aan Ep V).
De vraag is in welke volgorde je de 7 (uiteindelijk 9) films moet bekijken, niet om meningen over welke films goed / slecht zijn.Ontbrekende films voorstellen is daarom ongepast imho.
@TheDarkLord Ik denk dat het redelijk is om zo'n suggestie _ te maken_ - het is tenslotte niet alsof ik deze bestelling _ eis_ :)
#3
+91
Daniel Bingham
2011-02-01 21:31:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee. Let niet op de nieuwe. Negeer ze in feite. Kijk maar naar de oude ( A New Hope , Empire Strikes Back en Return of the Jedi ).

Kijk of je onversneden exemplaren kunt vinden. De originelen waren briljant. De onlangs uitgebrachte DvD's zijn veranderd in retcon in dingen die ze in de prequels hebben verknoeid.

Of je kunt de oude bekijken en de prequels bekijken, maar wees gewoon klaar om grondig teleurgesteld te zijn door hoe erg de prequels zijn in vergelijking met de originelen.

Als alternatief, als je belooft niet schreeuwend te rennen als je ontdekt hoeveel de prequels waardeloos zijn. Je kunt ze in volgorde bekijken en in plaats van teleurstelling kun je een bepaald niveau van voldoening ervaren naarmate ze gestaag beter worden.

+1: Ik vind zowel Ewan McGregor als Natalie Portman leuk, maar man, er was een dialoog in delen I - III die zelfs die jongens niet konden redden.
Dat gezegd hebbende, er waren een aantal heel mooie planeetgezichten in deel III, je kon ze bekijken met het volume gedempt en snel vooruitspoelen door de niet-actiescènes :)
Je kunt hetzelfde doen als Jar Jar Binks ook op het scherm staat, maar je moet ook het scherm uitschakelen.
+1: gewoon ja. De beste volgorde om ze te bekijken is: IV, V, VI. :-) Zie ook [this xckd] (http://xkcd.com/566/) (laatste regel).
Als je de fout maakt om naar I te kijken, zul je in ieder geval een duidelijke waardering hebben voor deze 1 uur durende videoreview ervan, die als mondwater kan dienen: http://www.redlettermedia.com/phantom_menace.html
Ja, de nieuwe zijn vreselijk. En niet alleen waren de toevoegingen van 1997 en 2004 van de originele trilogie niet nodig. Ze zijn ook vreselijk, omdat de visuele stijl van de film gewoon plotseling verandert als scènes wisselen tussen gefilmd worden met miniaturen en vervolgens volledig weergegeven CGI.
Maar als hij wilde dat ze steeds beter werden, moest hij stoppen bij V;)
De beste volgorde is IV, V, (lees) Shadows Of The Empire, VI.
Je kunt de onvervalste vinden op Netflix; controleer de beschrijvingen zorgvuldig. Waarschuwing: bereid je voor op een extreem monofone ouverture aan het begin van A New Hope. Zodra de film begint, vergeet je de slechte geluidskwaliteit volledig.
Jullie laten het klinken alsof het acteren in de originelen fenomenaal was, maar denk er echt over na, als het acteren zo goed was, waarom waren er dan maar twee van de acteurs ooit in iets anders ...
@Sydenam, het acteren * was * beter in de originelen, omdat ze in de meeste gevallen echte sets hadden om op te treden voor in plaats van groene schermen.
@sydenam Het was niet zozeer dat het acteerwerk beter was, het was wel dat de originelen beter waren geplot, beter geschreven en dat de speciale effecten tot op de dag van vandaag standhouden. Er is CGI in aflevering I waarmee binnen een paar jaar na de release gedateerd werd, het plotten van de hele prequel-trilogie is behoorlijk ellendig en de dialoog is pijnlijk. De prequel-trilogie bevat een heleboel fantastische acteurs, maar zelfs zij konden de dialoog en het plotten niet redden. Het is niet dat het acteerwerk slecht is, het is dat alles eromheen slecht was.
Het achtergrondverhaal dat in de prequels werd vastgelegd, zorgde ervoor dat ik de originelen minder leuk vond. Het vervuilde gewoon het universum met zoveel onzin ...
Ik vind mijn leven beter als ik I, II, III beschouw als fanfictie.Als je echt iets van I, II, III in je IV, V, VI-ervaring wilt meenemen, doe dan alsof Alderan een wereld is van Jar-Jar's in IV.
@Sydenam Je weet toch dat het niet letterlijk waar is dat maar twee acteurs ooit in iets anders hebben gespeeld, toch?Frank Oz, Carrie Fischer, Harrison Ford (uiteraard), Alec Guinness (uiteraard), James Earl Jones (uiteraard) Kenny Baker en Warwick Davis hadden allemaal opmerkelijke rollen buiten Star Wars, en dat is gewoon uit mijn hoofd zonder zelfs maarhet controleren van IMDB.Ik ben er vrij zeker van dat de man die Tarkin speelde al half beroemd was vóór Star Wars.Let op, ik zeg niet dat het acteerwerk geweldig was, alleen dat sommige acteurs op zijn minst goed waren - meer dan twee.
Ik kon eerlijk gezegd niets schelen voor de originele trilogie.Iedereen laat het lijken alsof de originelen veel beter waren, maar ik kan er niet één doornemen, terwijl afleveringen I, II, III kunnen worden bekeken.Ik denk dat als je bent opgegroeid met de originelen, het anders zou lijken.
@ToddWilcox En vergeet niet dat Mark Hamill een enorme carrière als stemacteur heeft gehad.
(Zoals hierboven).De vraag is in welke volgorde je de 7 (uiteindelijk 9) films moet bekijken, niet om meningen over welke films goed / slecht zijn.Ontbrekende films voorstellen is daarom ongepast imho.
Ik heb eigenlijk geprobeerd om dit antwoord twee keer te stemmen (vergat mijn eerste) en kreeg een polsslag.Ik zou aanraden om Harmy's Despecialized Editions te zoeken!Het zijn absoluut geweldige reproducties van de ORIGINELE films zonder de slechte cgi-onderbrekingen uit de jaren 90.Ze zijn ook verkrijgbaar in blue ray.Ook: vertel mensen niet dat ze met Phantom moeten beginnen, anders zullen ze waarschijnlijk halverwege stoppen en nooit naar de goede kijken (laat ze echter de heer Plinkett's Review of PM bekijken).
Ik zou willen voorstellen om ongeveer vijf minuten naar _The Phantom Menace_ te kijken ... net lang genoeg om te horen "Ik heb een slecht gevoel hierover, Meester" van Ewan McGregor.Zie ook _In welke volgorde moeten de Matrix-films worden bekeken? _ (Spoiler: ** I **).
[Ik moest naar een 'preview'-vertoning van The Phantom Menace, en omdat ik een van de drie mensen was die om die zin lachten, voelde ik me, laten we zeggen, oud :)]
#4
+36
Nellius
2011-02-03 21:15:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen "officiële" aanbevolen kijkvolgorde voor de Star Wars-serie, maar er zijn twee hoofdbenaderingen:

 • Bekijk de serie in numeriek (in universum chronologisch) volgorde (I, II, III, IV, V, VI)
 • Bekijk de serie in release volgorde (IV, V, VI, I, II, III)

Mijn persoonlijke aanbeveling zou zijn om de serie in de volgorde van uitgave te bekijken. Dat wil zeggen: bekijk eerst de originele trilogie en daarna de prequel-trilogie.
Een aantal factoren speelt een rol bij deze beslissing.

 • Er zijn onthullingen in Episode V (Empire Strikes Back) die verwend zullen worden als je eerst naar de Prequel-trilogie kijkt.
 • De originele trilogie is gemaakt met heel weinig kennis van het verhaal van de prequel-trilogie, maar de Prequels zijn gemaakt met kennis van het volledige verhaal van het origineel. trilogie.
 • De Prequels zijn gemaakt om het achtergrondverhaal te vertellen van personages uit de originele trilogie; in plaats van de originele trilogie die de toekomst van de personages in de Prequels vertelt.
 • De originele trilogie ontwikkelde een enorme schare fans eromheen, maar de prequel-trilogie is grotendeels bekritiseerd door fans van de originele trilogie.
 • Een groot deel van de aantrekkingskracht van de Prequel-trilogie was de spanning om te weten hoe de chracters zouden eindigen en hoe ze daar terechtkwamen.
Nog een punt om toe te voegen. De prequels komen vaak niet overeen met het verhaal van de originele saga. Dingen zoals wie Obi Wan werd getraind door (Yoda, niet Qui Gon), toen hij Anakin ontmoette (als piloot, niet als jongen), het feit dat alle schepen in één seconde prachtig waren ontworpen en na 10 jaar allemaal stapels van grijze metalen troep. Jedi was niet opgeleid in een of ander gigantisch "Jedi College" in het midden van de melkweg.
Om eerlijk te zijn tegenover de prequels, zou ik zeggen dat wij fans van de originelen ze haten omdat ze gemaakt zijn voor kinderen, niet voor degenen onder ons die kinderen waren in de jaren 70 en 80. Alle kinderen die de franchise voor het eerst met de prequels meemaakten, waren dol op hen. Ze hielden zelfs van Jar Jar Binks, zegen ze.
@NickBedford Onthoud dat we Obi-Wan's woord vanuit een bepaald oogpunt moeten nemen: P Zoals elke Jedi in het vorige halve millennium trainde Obi-Wan op een of ander moment onder Yoda, en Anakin was een piloot toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten : een _ ** menselijke ** podracer-piloot_, een prestatie die voor die soort onmogelijk zou moeten zijn. Hoewel je natuurlijk gelijk hebt, zijn de prequels nieuw en glanzend, maar missen ze echte inhoud.
#5
+32
Zoot
2011-02-01 21:47:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk de prequels niet, althans in eerste instantie. Laat het gewicht van de eerste trilogie tot rust komen voordat je naar de prequels gaat.

Bekijk eerst afleveringen 4, 5 en 6. Ik denk dat 7 (The Force Awakens) het beste past vóór de prequels, dus ik zou het hier bekijken als dit mijn eerste keer was. Op dit moment zou ik de prequels beschouwen als een soort 'speciale functies'-sectie van het Star Wars-universum.
Vanaf hier raad ik aan om ook naar drie van de meest populaire originele trilogieparodieën te kijken: Spaceballs, Steve Oedekirk's " Thumb Wars" en de "Laugh it up, Fuzzball" -parodietrilogie van Family Guy ( Blue Harvest / Something Something Something Darkside / It's A Trap). Hierdoor krijg je een algemeen idee over de culturele impact van de originele trilogie voordat je verder gaat.

Als je nog steeds geïnteresseerd bent in wat er vóór "A New Hope" is gebeurd, bekijk dan de animatieserie Clone Wars. Verwacht geen Shakespeare van de animatieserie, en je zult van tijd tot tijd aangenaam verrast worden door hun inhoud. "The Clone Wars" helpt echt bij het uitwerken van de relatie tussen Obi-Wan en Anakin Skywalker. Houd er rekening mee dat 'The Clone Wars' verwijst naar twee afzonderlijke series: een tweedimensionale serie uit 2003 en een 3D CGI-serie uit 2008. Technisch gezien vinden beide series plaats in de tijd tussen Episode II en Episode III, dus je zou Episode I en Episode II kunnen bekijken voor elke iteratie van de Clone Wars-serie.

Als je wilt, kun je de prequels een keer bekijken. Misschien wil je daarna de prequels nooit meer zien, en dat is oké. De Robot Chicken Star Wars-trilogie ( I, II en III)) parodieert echter verschillende momenten uit de prequel-trilogie, dus het is het beste om te wachten met kijken tot nadat u klaar bent met kijken naar I, II en III. Eerlijk gezegd genoot ik meer van de Red Letter Media-kritiek op de prequels ( I, II, III) dan van de films zelf, omdat de kritieken hielpen een stem te geven aan de redenen waarom de prequels geen blijvende emotionele impact op mijn leven hadden. Als je de prequels echter leuk vindt, geweldig! Voel je vrij om ze zoveel te bekijken als je wilt. Als je ze niet leuk vindt, overweeg dan om een ​​ "fan-edit" -versie te bekijken die misschien beter overeenkomt met wat je zoekt.

TL; DR - IV, V, VI, VII (TFA), Spaceballs, "Thumb Wars", "Laugh it up, Fuzzball", I, II, Clone Wars (2003), Clone Wars (2008), III, Robot Chicken Star Wars I-III, Red Letter Media Critique of Episodes I-III, (Fan-Edits?).

EDIT: Mijn excuses voor het meerdere keren bewerken van het antwoord. De meerdere bewerkingen van mijn eigen antwoord bewijzen in ieder geval dat er beslist meer dan één manier is om Star Wars te bekijken.

BEWERKEN: aangezien The Force Awakens nu bestaat, heb ik het in de lijst opgenomen. Het is goed genoeg dat ik zou overwegen om toevallige fans te vertellen dat ze IV-VII moeten kijken, en hen zou vertellen dat al het andere bestaat als / wanneer ze terugkomen en om meer vragen.

Eventuele verklaringen voor de downvotes? Ik hoor graag redenen.
Waarschijnlijk vanwege Jar-Jar. Iedereen die aanbeveelt dat iemand naar iets met dat personage kijkt, triggert reflexen bij volwassenen - of in ieder geval mensen die volwassen waren toen ze naar Phantom Menace keken.
+1 voor het bekijken van spaceballs om de culturele impact te begrijpen
#6
+26
Nick Bedford
2011-04-20 04:52:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je van lezen houdt, is er misschien een nog betere manier om ervan te genieten.

 • Bekijk Episode IV: A New Hope
 • Bekijk Episode V: The Empire Strikes Back
 • Lees Shadows Of The Empire
 • Bekijk Episode VI: Return Of The Jedi
 • Bekijk Episode VII: The Force Awakens
 • George heeft nooit prequels gemaakt ...
 • UPDATE: Kijk nu naar Rogue One en hijg van verrukking bij het einde.
ja, de prequels zijn niet echt het bekijken waard. Jar-jar Binks is soms grappig, maar niet grappig genoeg om 3 dvd's te kopen :)
Welke tijden? ;)
... en als je tijdens ANH Han eerst schiet, kijk je zelfs naar de _right_-versie.
#7
+25
yrodro
2013-09-18 09:36:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik dit antwoord had gepost, heb ik het uitgeprobeerd en denk dat deze volgorde best goed werkt. Denk aan de symbolische overeenkomst tussen de twee Skywalker-generaties, beide beginnend in Tatooine:

IV, I, II, V, III, VI

Probeer het! De flashbacks en flashforwards werken redelijk goed, zonder de spanning tot het juiste moment te bederven.

 • (IV) Ontmoet een onschuldige Luke op een afgelegen planeet die leert over zijn familieband met grote gebeurtenissen in de recente galactische geschiedenis. . Leer hoe slecht het huidige rijk is.
 • (I) Flash-back om een ​​onschuldige Anakin te ontmoeten op dezelfde binnenwaterplaneet, en zie hoe idyllisch de Republiek had moeten zijn. Verbind de twee verhaallijnen via Obi-Wan. Er is die mysterieuze slechterik in de mantel.
 • (II) De Republiek breekt. Anakin wordt de jedimeester waarover Obi-Wan Luke vertelde. De Clone Wars (die hij ook noemde) beginnen.
 • (V) Flash-forward! De nieuwe republiek vecht serieus tegen het rijk. Yoda is er nog steeds. De mantelman is nu de keizer. Vader heeft Anakin niet vermoord ... Hij is Anakin!
 • (III) Dus wat is er gebeurd? Palpatine had een goede vent moeten zijn, maar hij is de mantelman! Anakin lost op in Vader (dus technisch vertelde Obi-Wan Luke de waarheid). Nu weten we waarom Yoda moest onderduiken.
 • (VI) Keer terug naar de binnenwaterplaneet om Luke's bemanning te herenigen en bereid je voor om het rijk voor eens en voor altijd neer te halen in een conclusie die twee generaties voortbrengt samen.
Wauw, dat is niet zo erg, een gevarieerde mix van oud en nieuw maken en het achtergrondverhaal van * Luke * 's vader verschaffen zonder zijn ware identiteit te bederven. Daar had ik niet aan gedacht.
Ja, deze bestelling heeft niet veel van de scènes in de prequel bedorven
Iemand op Quora schreef een antwoordpost op basis van deze bestelling met een zeer vergelijkbare grondgedachte: https://www.quora.com/What-is-the-best-order-to-watch-the-Star-Wars-series-1/answer / Hunter-Carlisle Het is interessant om te lezen.Ik vind deze bestelling leuk !!
PS: om aan mijn bovenstaande opmerking toe te voegen, bevat de Quora-antwoordpost ook aflevering VII die aan het einde van deze bestelling komt.
Heel interessant idee.Ik moet je rekwisieten geven voor creativiteit, maar het lijkt een beetje te veel op het mengen van de konijnenpoep door de cacaobonen, omdat ze zowel donker als rond zijn en je niet zo veel merkt ... je eet toch het konijnachterschip.
#8
+24
Valorum
2015-12-28 18:50:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

George Lucas - I, II, III, IV, V, VI

De maker van Star Wars heeft verklaard dat de juiste kijkvolgorde voor de originele trilogie en prequel-trilogie is de genummerde volgorde, niet de vrijgavevolgorde .

“Begin met één. Dat is de manier om het goed te doen: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Dat is de manier waarop ze moeten worden gedaan. Alleen omdat het lang duurde om te filmen, wil dat nog niet zeggen je doet het niet in de juiste volgorde. ”

The Vulture: in welke volgorde moet je de Star Wars-films bekijken? George Lucas en anderen wegen in

en

"Wat je moet onthoud dat dit één film is. En het is de bedoeling dat deze van één tot zes wordt bekeken. Dus ik denk dat wanneer je de daadwerkelijke film in volgorde bekijkt, het verhaal heel duidelijk zal worden. "

Featurette: The Chosen One

Mark Hamill

"Rogue One komt voor vier! Ja, dus je gaat: een, twee, drie, Rogue One, vier, vijf, zes, zeven, acht ", besloot hij. "Ik raad het."

Mark Hamill regelt eindelijk het Star Wars-debat over kijkorders


De Vulture-website heeft ook de voorgestelde kijkorders verzameld van een reeks andere mensen die direct en indirect betrokken waren bij het origineel, de prequel en de nieuwe trilogieën:

Daisy Ridley - (I, II, III, IV, V, VI):

"Ik zou zeggen 1, 2, 3, 4, 5 , 6, omdat het voor een jongere gemakkelijker is om de chronologie te begrijpen. "

John Boyega - (geen aanbeveling)

"Ik zou zeggen wat je wilt! Kijk 3, 6, 2, 1 - doe wat je ook wilt doen zolang je het op een heel unieke manier ervaart en ervan geniet. "

Mark Ruffalo - (IV, V, VI, I, II , III)

"Van de eerste gemaakt tot de meest recente. Dwars door. Ze bouwen zich gewoon mooi op die manier op. Zo zag ik het, en ik ben een beetje een erfenis. "

Aaron Paul - (IV , V, VI, I, II, III)

"Je begint met de originele StarWars-film. Er is geen andere weg. Misschien is het nostalgie. Of misschien is het dat niet eens. Ik heb geen idee waarom ik me zo voel, maar je moet ze bekijken in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht. "

Ze boden ook advies aan van een professionele filmcriticus.

Matt Zoller Seitz - (IV, V, I, II, III, VI)

"The Godfather, Part II order. Dit is het bevel dat mijn vrouw in 2005 bedacht. We bespraken de juiste volgorde om de films aan onze kinderen te laten zien, en we waren het erover eens dat de onthulling van Darth Vader zo belangrijk was dat het zonde zou zijn om het te verpesten door de afleveringen in numerieke volgorde. Ze was een grote fan van The Godfather, Part II, dat heen en weer flitst tussen Michael Corleone in 1959 en zijn vader Vito als jonge man in de late 19e en vroege 20e eeuw. "

" In deze volgorde, je begint met A New Hope en gaat verder door Empire, wat natuurlijk eindigt met Vader die die enorme plotbom op Luke laat vallen. Dan 'flash terug' naar The Phantom Menace, Attack of the Clones, en dan Revenge of the Sith om te laten zien hoe Anakin werd Darth Vader. Dan eindig je met Return of the Jedi, waar Luke probeert zijn vader terug te trekken van de Dark Side en hem op zijn minst gedeeltelijk te verlossen, waarbij hij de balans van de Force herstelt. We hebben de films echt op deze manier bekeken, en het werkte echt.

"Het vergrootte niet alleen de impact van de troonkamerscènes in Jedi, het maakte het ook veel gemakkelijker om de spiegelspellen te zien die George Lucas speelde in de prequels, waardoor The Phantom Menace een rijm werd van ANew Hope, The Empire Strikes Back with Attack of the Clones (helemaal tot aan het trieste einde van de cliff-hanger), en Jedi het antwoord op Sith, die recht op zijn gepantserde hielen volgde. "

Dit is een geweldig antwoord.Het biedt de meest waarschijnlijke mogelijkheden plus redenen waarom u voor die optie zou kunnen kiezen.
Dit is verreweg het beste antwoord, en het verdient die premie!:)
@Bellatrix - Ik geef toe dat ik een beetje teleurgesteld ben dat het zo laag zit, aangezien het de enige is die daadwerkelijk ingaat op wat de maker van orde vond.
@Valorum Akkoord, en hopelijk krijgt het wat meer aandacht!:) De jouwe heeft informatie over wat de maker, evenals verschillende andere betrokkenen, denken over de kijkvolgorde.Dat maakt het opvallend als uitzonderlijk geweldig!:)
#9
+7
Hugo
2012-06-08 23:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finse MTV3-bestelling: III, II, I, V, IV, VI

Toen het Finse MTV3-kanaal (niet gerelateerd aan MTV) de rechten verwierf in oktober 2008 om alle zes films en The Clone Wars te laten zien, hielden ze een poll op hun website om de meest populaire te vinden. Ze kregen meer dan 24.000 stemmen:

 • Star Wars: Episodi III - Sithin kosto (2005) (7926 stemmen)
 • Star Wars: Episodi II - Kloonien hyökkäys (2002) (6974 stemmen)
 • Star Wars: Episodi I - Pimeä uhka (1999) ( 6337 stemmen)
 • Star Wars: Episodi V - Imperiumin vastaisku (1980) (5861 stemmen)
 • Star Wars: Episodi VI - Jedin paluu (1983) (4956 stemmen)
 • Star Wars: Episodi IV - Uusi toivo (1977) (4582 stemmen)

Op de een of andere manier hebben de MTV3-planners besloten dat het logischerwijs moet volgen dat de films eerst het populairst getoond moeten worden; dat als de meesten op Revenge of the Sith als uw favoriet hebben gestemd, u het zeker ook eerst wilt bekijken. En als Attack of the Clones de op één na populairste is, laat dat dan zien!

Je kunt niet tegenspreken met democratie: 24.000 mensen kunnen het niet mis hebben.

Afleveringen III en II werden dus vertoond met Kerstmis 2008. Afleveringen I en V werden vertoond in januari 2009. Ze lieten de laatste twee pas in november 2009 zien en hadden uiteindelijk besloten (na het tonen van III, II, ik toen V) het zou stom zijn om VI vóór IV te laten zien en de poll te negeren en verstandig om te schakelen.

 • 25.12.2008: Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
 • 26.12.2008: Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)
 • 17.01.2009: Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
 • 31.01.2009: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
 • 22.11.2009: Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
 • 29.11.2009: Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

(Het jaar daarop slaagden ze erin ze wekelijks in numerieke volgorde weer te geven.)

#10
+6
Giacomo1968
2016-01-01 23:53:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Korter antwoord.

Moet kijken.

 • Star Wars (1977) - The Unexpected Hit: Als je dat niet doet ' Als je geen van de andere films ziet, zou je dit moeten bekijken. Vergeet de ideeën van achtergrondverhalen en dergelijke, dit is de distillatie van de beste ideeën van George Lucas.

 • The Empire Strikes Back (1980) - The Unexpected Sequel: Fantastisch vervolg maar een afwijking. Veel donkerder van toon en hint naar volwassenheid, maar hoop nooit dat die volwassen toon ooit weer terugkomt.

Moet toekijken.

 • Return of the Jedi (1983) - The Creation of a Franchise: Geen slechte film, maar zeker de film waarin George Lucas besloot dat de franchise nooit 'volwassen' zou worden en niet volwassen zou worden dat bestond uit The Empire Strikes Back werd zo goed als weggespoeld. Deze film is ontworpen om een ​​franchise te definiëren; niet om een ​​plot verder te zetten.

Optioneel.

 • The Prequels (1999-2005) - The Milking of the Franchise as a Special Effects Demo Reel: Niets dat hier op het scherm wordt weergegeven - of uitgelegd in een dialoog - is het onthouden waard. De films geven voornamelijk invulling aan een achtergrondverhaal dat niet hoeft te worden uitgewerkt en fungeren voornamelijk als demo-reel voor speciale effecten.

 • The Force Awakens (2015) - Reviving the Franchise to Milk it Some More: Dit is geen slechte film, maar je krijgt niet veel nieuws. De hele reden om te bestaan ​​is om vast te stellen dat de Star Wars -franchise nieuwe eigenaren heeft en dat zij hier zijn om u precies te geven wat u wilt, zonder een vleugje voorsprong, volwassenheid of groei.

Langer antwoord.

Hoewel er hier veel goede antwoorden zijn - zoals de eenvoudige en beknopte lijst van Nick Bedford - die verschillende grondgedachten over dit onderwerp verklaren, denk ik dat niemand echt de waarde aankaart van het simpelweg kijken naar ze puur in productie / release order met een contextueel begrip van waarom elke film is gemaakt. Dus hier ga ik: mijn algemene gevoel is dat de films moeten worden bekeken in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht en niet in de volgorde van 'afleveringen'; het verhaal is niet zo diepgaand en de "onthullingen" zijn niet zo onthullend.

 • Star Wars (1977) - The Unexpected Hit: Eerlijk gezegd, je kunt kijk gewoon naar deze ene film en kijk nooit meer naar iets anders en wees gelukkig. Deze film is 100% op zichzelf staand en vrijwel een perfecte distillatie van het verhaal dat George Lucas heeft geprobeerd te vertellen zonder tijd te verspillen aan - eerlijk gezegd - de tonnen vreemde onzin uit het achtergrondverhaal, zelfs aan hardcore fans. Er is een duidelijk begin, midden en einde en de achtergrondverhaalelementen dienen hun doel; ze hebben meer diepte gekregen waardoor een vrij eenvoudig ruimtelijk sprookje kan worden verteld.

 • The Empire Strikes Back (1980) - The Unexpected Sequel: Geweldig vervolg, maar toch een vreemde eend in de bijt. Toen dit werd geproduceerd, was de werktitel gewoon Star Wars II ; niet "Episode V" of een dergelijke onzin. Hoe goed deze film ook is - en het is een heel goede film - het was / is nog steeds slechts een film die werd gemaakt simpelweg omdat de eerste film een ​​grote hit was. De vraag naar een 'vervolg' was voornamelijk om meer van dat zoete, zoete geld binnen te halen dat de eerste film opleverde.

  Dat gezegd hebbende, deze film is een vreemde eend in de bijt in de hele serie, simpel omdat het een onverwacht vervolg is; Niemand die bij de productie betrokken was, kon destijds bedenken dat een vervolg op Star Wars financieel of creatief succesvol zou zijn. Dus wat je hier hebt, is een poging om de versleten plot van de eerste film te verdiepen. En dat werd gedaan door de karakterdiepte op veel verschillende manieren uit te breiden. Waar de eerste Star Wars zich afspeelde als een kinderfilm waar volwassenen van konden genieten, voelt The Empire Strikes Back aan als een roman voor jonge volwassenen met veel meer echte volwassenheid en serieklanken genomen. De grootste daarvan is dat de film eindigde met niet iets positiefs, maar een vrij eenvoudig: "En dit zijn de worstelingen van onze helden ..." basis.

  Maar toch moet je deze film als een afwijking zien naar de visie van Star Wars ; het was / is een experiment om te zien wat een vervolg op een blockbuster als Star Wars zou kunnen zijn, maar in veel opzichten was het te donker voor de smaak van George Lucas.

 • Return of the Jedi (1983) - The Creation of a Franchise: If Star Wars was een onverwachte hit, en The Empire Strikes Back was een onverwacht succesvol vervolg, deze film kan worden gezien als George Lucas die nu niet definieerde wat een vervolg zou kunnen zijn, maar wat een franchise zou moeten zijn. Met het succes van die twee films was het duidelijk dat als de films zich aan een specifieke formule zouden houden, de serie gewoon een spreekwoordelijke gans die gewoon altijd gouden eieren legde zou kunnen zijn. En dat zie je hier op het scherm.

  Zelfs plotverklaringen en karakterredenen waren verdwenen, en in plaats daarvan hebben we personages die op een "knipogende" manier worden gespeeld met tonnen maffe bijpersonages zoals Sy Snootles en dergelijke. En wat krijg je in deze film nadat je Boba Fett hebt neergezet als een echt eng 'wie is die vent'-personage in The Empire Strikes Back ? Ze vermoorden hem gewoon op een tamelijk zielige manier die wordt onderbroken door het enorme monster dat hem verteerde, gewoon oprispingen? En aangezien veel mensen The Force Awakens (2015) bespotten als een afgeleide van de film uit 1977, is deze film ook een vrij afgeleide van die eerste film; Ik bedoel, het hele plot na het redden van Han Solo was om nog een Death Star op te blazen.

  Dat gezegd hebbende, deze film is niet helemaal slecht en er zijn een aantal erg coole actiescènes - de speeder bike-achtervolging vind ik fantastisch, maar het is echt het moment waarop je je realiseert dat er een schijn van diepte tussen jonge volwassenen en volwassenen die de serie had kunnen hebben, uit het raam werd gegooid. Om Phil Tippett te citeren, de stop-motionartiest van de originele 'Star Wars'-trilogie, zei George Lucas expliciet tegen Return of the Jedi -regisseur Richard Marquand: ' Nou , wat we nu doen is een soort kruising tussen Benji en wat we deden op Empire Strikes Back . " Dit is de film waarin George Lucas besloot dat toegeven aan het publiek beter was dan de intelligentie van het publiek respecteren en het verhaal op een volwassen manier laten groeien.

 • The Prequels (1999-2005) - Het melken van de franchise als demo-reel voor speciale effecten: het melken van een franchise. Naar mijn bescheiden mening hoef je om welke reden dan ook nooit naar dit spul te kijken; niet voor plot en zelfs niet voor actiescènes. De manier waarop ik dit zie is simpel: alles wat hier wordt gepresenteerd is slechts een achtergrondverhaal van de personages die George Lucas heeft gemaakt voor de Star Wars -film uit 1977. Weet je wat een achtergrondverhaal is? Het is niets bijzonders; het zijn gewoon de simpele grondgedachte en ideeën die een creatief persoon zou schetsen als ondergeschikt aan een groter verhaal. Dit betekent dat er achtergrondverhalen zijn voor praktisch elk personage in praktisch elk werk van creatieve fictie dat er is; het is een normaal bijproduct van een creatief proces. Maar eerlijk gezegd zijn bijproducten - op zichzelf - niet de moeite waard om mee om te gaan.

  Deze prequels zijn in ieder geval geproduceerd om te pronken met de magie van speciale effecten die ILM (Industrial Light and Magic) kan doen. Op die manier fungeren deze films als zeer dure en uitgebreide demo-reels van het hoogwaardige werk dat ILM kan maken. Die er - op zichzelf - cool uitzien, maar uiteindelijk geen echte plot bevatten waarin je echt om een ​​van de personages geeft. Deze films zijn gewoon hol en vergeetbaar.

 • The Force Awakens (2015) - Reviving the Franchise to Milk it Some More: Als je alle films in de originele trilogie, kunt u deze film net zo goed bekijken. Maar zelfs als je nog nooit een van de films in de originele trilogie hebt gezien, is deze film prima als op zichzelf staand stuk.

  Het is inderdaad een leuke rit om op te rijden terwijl je ernaar kijkt, maar de film speelt het op veel niveaus veilig af. Het is duidelijk dat het doel van deze film niet is om de plot echt vooruit te helpen - of de kijker te verrassen - maar om de nieuwe eigenaar van een versleten franchise vast te stellen en stelt: "Vergeet die prequels die jullie allemaal haatten ... We gaan geven je precies wat je wilt! " Je kunt dat als slecht of goed beschouwen, maar over het algemeen vond ik dat The Force Awakens meer een fanfictie was met een behoorlijk budget dan wat dan ook. Deze film is ontworpen om de franchise aantrekkelijk te maken voor een nieuwe generatie consumenten -fans en niet veel anders.

+1 voor alleen het kijken naar de originele Star Wars-film.Alles ging bergafwaarts toen George Lucas besefte dat hij beroemd is en kan doen wat hij wil.
#11
+4
scarytall
2014-08-05 03:50:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Aflevering IV
 2. Aflevering V
 3. Aflevering VI

Herhaal zoals gewenst.

Geef de redenen op waarom dit moet worden gevolgd; zoals het er nu uitziet, lijkt dit antwoord meer op een mening.
Elk antwoord dat George Lucas niet citeert, is een mening. +1 voor de juiste volgorde.
Dit klopt precies.De rest van de serie is rotzooi.
Aah, schoon en beknopt.Maar met name correct.De prequels bestaan niet, en hoewel de malafide uitstekend is, is het niet nodig.7 & 8 zijn leuk, maar ook niet noodzakelijk.Dit is de hoofdlijst
#12
+4
Dyppl
2011-02-24 12:03:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oké, ik ben een beetje laat hier, maar ik zou het volgende willen voorstellen: je begint met IV , V , VI . Dat is de originele trilogie en het geeft je het lef om de hele marathon daadwerkelijk af te maken. Ga dan naar I , II en III , zodat je ze bekijkt in de volgorde waarin ze zijn gefilmd en deel de ervaring van alle mensen die ze hebben bekeken zoals ze verschenen. Het enige nadeel van deze benadering is dat je het gevoel hebt dat je een onafgemaakt verhaal hebt. Dan ga je gewoon je gang en bekijk IV , V en VI nogmaals, ze zijn het waard en je voltooit het verhaal in lineaire volgorde .

Dus, IV , V , VI , I , II , III , IV , V , VI . Het kost wat meer tijd, maar wat maakt het uit, je gaat hoe dan ook de originele trilogie opnieuw bekijken. Gooi Clone Wars-series en film tussen II en III als je wilt.

#13
+3
KeithS
2011-09-17 04:22:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is wat mij werd verteld dat het beste zou zijn vanuit het standpunt van een verteller; natuurlijk had ik de originele trilogie van kinds af aan gezien lang voordat de prequels uitkwamen, dus er waren geen verrassingen meer, zelfs niet in de nieuwe films, maar ...

 • Bekijk Aflevering IV: A New Hope
 • Bekijk Episode V: The Empire Strikes Back
 • Bekijk Episode VI: Return of the Jedi tot waar Luke Obi-Wan op Dagobah ziet en Obi-wan legt zichzelf uit.
 • Bekijk alle drie de prequels in volgorde, I, II en III
 • Keer terug naar Episode VI en bekijk de rest.

Nu, de oorspronkelijke verhaalboog van Star Wars moest een "trilogie van trilogieën" zijn; A New Hope werd gekozen als de originele release, want als Lucas geen steun kreeg voor de rest van de films, was Star Wars de beste die alleen kon staan. De derde trilogie, die zou plaatsvinden na de originele trilogie, zal waarschijnlijk nooit in filmformaat te zien zijn. Tussen alle fanfics en de Star Wars: Jedi Knight-videogameserie is het basisidee dat er nog steeds imperialistische "opstandelingen" zijn die problemen veroorzaken, Luke herbouwt de Jedi Knights en de natuur verafschuwt een vacuüm; er kan geen licht zijn zonder duisternis.

gerelateerd aan: [Waren er oorspronkelijk niet negen Star Wars-films?] (http://scifi.stackexchange.com/questions/1207/werent-there-originally-going-to-be-nine-star-wars -films)
#14
+2
Kidburla
2016-12-29 04:56:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Community Wiki-antwoord om alle tot nu toe voorgestelde bestellingen te catalogiseren:

 • IV, V, I, II, III, VI, VII (MikeScott) / IV, V, I, II, III, VI (Valorum-3)
 • IV, V, II, III, VI (OwenBlacker)
 • IV, V, VI (DanielBingham, scarytall)
  • IV, V, Shadows Of The Empire, VI (NickBedford)
 • IV, V, VI, I, II, III (Nellius, Valorum-2) / IV, V, VI, I , II, III, VII (JakeGould)
 • IV, V, VI, VII, ..., I, II, ..., III, ... sterk> (Zoot)
  • IV, V, VI, VII. I, II, III (WadCheber)
 • IV, I, II, V, III, VI (yrodro)
 • I, II, III, IV, V, VI (Valorum-1)
 • IV, V, VI, I, II, III, IV, V, VI (Dyppl)
 • III, II, I, V, VI, IV (Hugo)
 • IV, V, VIa, I, II, III, VIb (KeithS)
 • IV, I, II, III, V, VI (jcolebrand)
 • IV, V, VI, VII (Nathaniel)
 • IV, I, II, V, VI, III, VII ( Kidburla-1)
 • IV, V, I, II, VI, III, VII (Kidburla-2)

NB: Antwoorden die VII niet bevatten en die vóór VII zijn gepost, worden op dezelfde regel vermeld als verder identieke antwoorden, inclusief VII. Antwoorden die geen andere films bevatten, hebben dit vermoedelijk met opzet gedaan, zodat ze apart van elkaar worden vermeld. Antwoorden die zijn ingesprongen, zijn hetzelfde als hun ouder, behalve dat ze andere media opnemen / uitsluiten, zoals boeken of niet-officiële films enz.

#15
+1
jcolebrand
2011-10-24 21:54:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat dit lang na de oorspronkelijke vraag is, maar in plaats van de recente blogpost: In welke volgorde moeten de Star Wars-films worden bekeken?, wil ik een kleine andere volgorde:

4 - 1 - 2 - 3 - 5 - 6

Zie de Rebellenalliantie en word verliefd op de rebellenidealen, en wees verward en gekwetst door het woeste en onverschillige rijk, ga dan terug en kijk hoe de niet één generatie vóór de rebellen degenen waren die het rijk werden, kijk dan hoe Anakin oud wordt, trouwen, zijn vrouw laten sterven, de kinderen verborgen waren, nu maken hij en Luke opnieuw kennis, en dan de finale.

Alleen mijn voorgestelde bestelling.

Dit zal niet vliegen omdat de onthullingen aan het einde van Empire volledig worden verwend.
Ja, achteraf gezien is het redelijk logisch om 4 - 5 - 2 - 3 - 6 te gaan en 1 een bonusfunctie te laten zijn.
@user8719: de onthullingen daar zijn al verwend voor vrijwel iedereen die in onze cultuur leeft.
#16
  0
Wad Cheber stands with Monica
2016-01-19 06:01:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk veracht ik de prequels, dus op basis daarvan denk ik niet dat je veel zou missen als je ze negeerde en deze volgorde gebruikte:

 • Aflevering IV: A New Hope

 • Episode V: The Empire Strikes Back

 • Episode VI: Return of the Jedi

 • Aflevering VII: The Force Awakens

Maar je wilt ze waarschijnlijk allemaal zien, en aangenomen dat dit het geval is, stel ik voor :

 • Aflevering IV: A New Hope

 • Aflevering V: The Empire Strikes Back

 • Episode VI: Return of the Jedi

 • Episode VII: The Force Awakens

 • Episode I: The Phantom Menace

 • Episode II: Attack of the Clones

 • Episode III: Revenge of the Sith

Er zijn enkele verrassingen in aflevering V die verpest zouden worden als je de serie in numerieke volgorde zou bekijken, dus het belangrijkste is om eerst de originele trilogie te bekijken, DAN de prequel-trilogie. Je moet ook de nieuwe trilogie - Episodes VII tot en met IX - na de originele trilogie bekijken, maar je kunt de nieuwe trilogie voor of na de prequels bekijken.

#17
-1
Mazura
2014-08-06 09:44:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet wanneer je ze bekijkt, het is wat je kijkt. Alleen de ongewijzigde versies kunnen in episodische volgorde worden bekeken zonder de prequels te bederven. Ik heb de niet-gespecialiseerde versies pas onlangs zelf gevonden en hier alleen begraven in commentaarlinks, ik wil ze erop wijzen. Het zijn reconstructies van de theatraal uitgebrachte versies van de STAR WARS-trilogie in 1280x720p.

"Nog beter: volg deze volgorde, kijk gewoon niet naar The Phantom Menace. "

- William Jackson 27 februari 2012 om 19:41


Harmy's STAR WARS Despecialized Edition

enter image description here

Dit beantwoordt niet echt de vraag van het OP.
Pffft.Dit is POB, door en door.Ik wijs erop dat we het eerst over dezelfde film ('s) moeten hebben.Als de "eerste" * A New Hope * heet, hebben we het NIET over dezelfde film.'Wie heeft er eerst geschoten' IS GEEN geldige vraag.Ik heb * die * film maar één keer gezien, en dat zal ik nooit meer doen.- Ter verduidelijking: * Star Wars * werd uitgebracht in 1977. * A New Hope * werd uitgebracht in, uh ... (who cares?)
Akkoord.Hernoemen en opnieuw doen is hetzelfde als het aanbieden van excuses aan een beroemdheid.je weet dat het BS is en alleen maar erger maakt.Er bestaat niet zoiets als "een nieuwe hoop" en wat nog belangrijker is, er zijn geen afleveringen 1 - 3.
#18
-2
Nathaniel
2016-01-18 18:24:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een oude vraag, maar met een aantal nieuwe films die uitkomen, denk ik dat het het volgende antwoord vereist:

Als je Star Wars nog nooit hebt gezien, moet je zeker beginnen met aflevering IV , kijk dan naar V en VI . Dit zijn alle drie klassieke stukken filmgeschiedenis en alle drie zijn plezierige films. Samen vertellen ze een compleet verhaal, met een begin, een midden en een einde.

Ik zou dan de prequels helemaal overslaan en de eerste nieuwe bekijken, aflevering VII . Deze film is duidelijk ontworpen om bekeken te worden zonder ooit de prequels te zien, en het volgt mooi op aflevering VI, zij het met een lange tijdsperiode ertussenin. (Op het moment van schrijven zijn er geen verdere Disney-sequels uitgebracht, maar ik denk dat ik zou aanbevelen om ze in de juiste volgorde te blijven bekijken.)

Ik zou dan naar Rogue One kijken, wat een behoorlijke film is dat de gebeurtenissen van aflevering IV opzet. Logischerwijs hoort het er natuurlijk voor, maar ik denk niet dat het werkt als het begin van de algehele saga, aangezien het is ontworpen als een op zichzelf staand verhaal. Dit zou dan worden gevolgd door de rest van de Disney-films, vermoedelijk in volgorde van release. (Ze zijn nog niet allemaal op het moment van schrijven.)

Als je dan verslaafd bent, kun je doorgaan naar de George Lucas-prequels als je wilt. Maar onthoud dat hoewel ze vol zitten met door de computer gegenereerde effecten, ze niet echt iets aan het verhaal toevoegen en er in veel opzichten van aftrekken. Ze eerst bekijken is beslist geen goed idee, omdat ze in feite een gigantische spoiler zijn voor een van de grootste "grote onthullingen" in de filmgeschiedenis. Als het je op de een of andere manier lukt om afleveringen III, IV en V te bekijken zonder te weten dat het eraan komt, kun je echt iets lekkers verwachten.

Ze zijn officieel "canon", maar ik vermoed dat ze in toekomstige sequels en spin-offs van Disney voor alle praktische doeleinden zullen worden genegeerd. U zult niet veel verliezen door ze te vermijden, of door ze een keer te bekijken om uw nieuwsgierigheid te bevredigen en vervolgens te proberen te doen alsof ze niet bestaan.

#19
-2
Kidburla
2016-12-29 04:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou nog een andere order willen voorstellen:

IV, I, II, V, VI, III, VII

Het probleem met elke volgorde die aflevering III voor VI plaatst (die de meeste bestellingen in de eerdere antwoorden behandelt) is dat de Luke-Leia-draai uit aflevering VI zou worden bedorven door aflevering III. Sommige mensen zeggen dat aflevering VI "moet" worden bekeken na aflevering III omdat VI een happy end heeft, wat zeker niet gezegd kan worden voor III. Dit was in het verleden misschien waar, maar nu hebben we aflevering VII (die zeker moet worden bekeken na VI, welke volgorde je ook voorstelt), het einde van je kijken zal altijd nogal duister zijn - er is gewoon geen ontkomen aan dat.

Met betrekking tot de eerder beantwoorde bevelen (zoals op het moment van schrijven) die aflevering VI vóór III plaatsen, zal ik mijn specifieke kritiek geven:

 • JakeGould en Nellius stel voor om in vrijgavevolgorde te kijken. Het grootste probleem hierbij is dat kijkers geen idee hebben wie Hayden Christensen is als hij in de slotscène van Episode VI verschijnt. De volgorde die ik voorstel omzeilt dit door aflevering II voor VI te plaatsen, dus het zal duidelijk zijn wie dit personage is.
 • Zoot en Wadcheber stelden in wezen hetzelfde voor als JakeGould / Nellius, maar met aflevering VII tussen VI en I. Dit lijdt aan hetzelfde probleem als hierboven.
 • De volgorde die door KeithS wordt voorgesteld is zeer interessant en uniek, en lost beide bovengenoemde problemen op door aflevering VI in tweeën te splitsen. Ik vind deze bestelling best leuk, maar een film in tweeën splitsen is rommelig en dat is de belangrijkste reden waarom ik hem heb afgewezen.

Het kan ook controversieel zijn om afleveringen I en II voor aflevering V te plaatsen. Zie voor meer details over die beslissing het uitstekende antwoord van yrodro. In feite lijkt zijn volgorde erg op de mijne, maar met afleveringen III en VI omgekeerd, wat ik om de hierboven genoemde reden niet wilde doen. In wezen lijken veel mensen te denken dat ik en ik de 'ik ben je vader'-draai bederven, maar ik denk niet dat dit waar is - het wordt alleen bedorven door aflevering III. Als je echt afleveringen I en II om de een of andere reden niet voor V wilt plaatsen, volg dan deze licht gewijzigde volgorde: IV, V, I, II, VI, III, VII . (Dit is in feite de volgorde van MikeScott, maar met III en VI omgedraaid.)

Eindelijk, na onlangs Rogue One te hebben gezien, is het duidelijk om te vragen waar dit in past. Ik denk echter dat deze vraag enigszins zinloos is, aangezien het in principe kan past overal na aflevering IV. Ik zou niet aanraden om het vóór aflevering IV te bekijken, omdat veel dingen nergens op slaan (zoals The Force), maar daarna is het niet essentieel voor het algehele verhaal om het op enig moment te bekijken . (NB: ik ben dol op Rogue One, en ik stop de film niet, ik denk gewoon niet dat het uitmaakt waar je hem in de kijkvolgorde bekijkt.)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...