Vraag:
Heinlein boek (en) met FTL reizen?
Stewbob
2011-01-14 06:44:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een nieuwe Heinlein-fan en ook een FTL-fan (sneller dan het licht). Heeft hij boeken geschreven waarin FTL mogelijk was? Al degenen die ik tot nu toe heb gelezen, waren alleen intra-systeem (Sol).

Dit is geen off-topic lijstvraag, omdat deze beperkt is tot het eindige universum van Heinlein-romans.
Volgens het antwoord (geaccepteerd en gestemd 17-0) op de metavraag {Zijn * alle * lijstvragen buiten het onderwerp?] (Https://scifi.meta.stackexchange.com/questions/2638/are-all-list-questions-off-topic), "eindige en goed afgebakende lijstvragen zijn hier toegestaan."Ik veronderstel dat dat de reden is waarom al die vragen met de vraag "Met hoeveel buitenaardse vrouwen heeft Kirk geslapen" of "Met hoeveel mensen heeft deze superheld vermoord" niet als off-topic werden afgesloten.
Heinlein schreef ongeveer 35 romans, een eindig aantal.
Vijf antwoorden:
#1
+27
Goodbye Stack Exchange
2011-01-14 07:20:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Methusaleh's Children vertoonde een experimentele FTL-drive van een van de personages die essentieel was voor de plot; in Time Enough for Love wordt ontdekt dat dezelfde FTL-drive ook werkt als tijdreis.
 • The Number of the Beast , The Cat Who Walks Through Walls en To Sail Beyond the Sunset hebben allemaal een universum-hopping-apparaat dat dient als een FTL-stand-in
 • Starship Troopers omvat FTL, zoals Michael aangaf, het boek gaat niet echt in op details.
 • Tunnel in the Sky en, denk ik, Have Spacesuit - Will Travel en Starman Jones hebben allemaal betrekking op FTL of iets dergelijks systemen, althans perifeer.
Vergat Starman Jones (maar één keer gelezen). Have Spacesuit-Will Travel is echter mijn favoriet aller tijden! * hand-klap *
_Have Spacesuit - Will Travel_ heeft zeker een FTL-drive (hoewel niet tot het laatste deel van het boek).
#2
+12
Rusty
2011-01-14 06:59:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit de Faster Than Light and Normal Space Starship and Spaceship Drive List...

 • Number of the Beast . Gevestigd in een 6-dimensionale ruimte, kunt u onmiddellijk reizen naar waar u heen wilt, op voorwaarde dat u de juiste vectoren kent.

 • Starman Jones . Het ruimteschip in kwestie versnelde tot de snelheid van het licht waar het ergens anders heen sprong.

 • The Cat Who Walks Through Walls , To Sail Beyond The Sunset . Drive is zo groot als een naaimachinekast en kan het vaartuig onmiddellijk overal en altijd in elk universum plaatsen met een snelheid tot de lichtsnelheid. Computergestuurd en verbruikt vrijwel geen stroom.

 • Toekomstige geschiedenis . In een van de Lazarus Long-verhalen wordt een inertieloze drive gebruikt om FTL te gaan.

Mogelijk Starship Troopers en Citizen of the Galaxy ... maar ik herinner me de referenties niet.

Ah, je antwoord kwam pas toen ik het mijne plaatste! Ik denk dat je gelijk hebt over Citizen of the Galaxy, maar ik weet het niet zeker.
@neilfein Mijn 20+ jaar oude exemplaar van Citizen is hier ergens ..... Ik zoek een referentie op als ik het verdomde boek vind.
Absoluut gelijk over Citizen.
technisch gezien gebruikt Number geen FTL-reizen omdat er geen werkelijke snelheid bij betrokken is :)
#3
+12
Mike Scott
2011-01-14 22:50:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast degenen die al zijn genoemd:

 • Vrijdag
 • Citizen of the Galaxy
 • The Star Beast
#4
+8
Michael
2011-01-14 06:49:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof dat Starship Troopers FTL had, maar ik weet niet hoe het werkt. Het boek ging meer over planetaire aanvallen dan over ruimtevaart. Ze waren echter zeker op andere planeten. Een ander boek van hem had "poorten" naar andere planeten, waardoor kolonisatie-expedities voortgingen. Ik herinner me de titel niet - bewerk deze of laat een opmerking achter als je die weet. Het was een Tunnel in de lucht .

'Tunnel in the Sky' was een goede. Ik heb deze gelezen en zag poortreizen niet eens als FTL. Technisch gezien is dat zo, maar ik heb FTL = ruimteschip in mijn hoofd. :)
#5
+6
Ward - Reinstate Monica
2012-03-10 13:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat Time for the Stars de enige is die niemand anders heeft genoemd. Nadat ze het grootste deel van het boek relativistisch hebben gereisd, wordt aan het einde van het boek een FTL-drive geïntroduceerd.

Variable Star van Spider Robinson, gebaseerd op een schets van RH, heeft ook FTL die later in het boek opduikt.
Het boek draait om FTL-communicatie over STL-sharships.
@BenCrowell Dat is waar, maar uiteindelijk leidt de communicatie tot een doorbraak in FTL-reizen en worden ze allemaal van de schepen gehaald.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...