Vraag:
Wat is de langste sciencefiction-saga in boeken?
pupeno
2011-01-12 05:53:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de langste sciencefiction-saga wat betreft het aantal boeken dat niet is gemaakt na films of tv-shows (dat wil zeggen: Star Trek, Star Wars, X-Files weggooien)?

Om maar te noemen een paar:

  • 2001, Rama, slechts 4.
  • Foundation, 7 (10 als je de niet-Asimovs meetelt)
  • Dune, 6 (17 of zo als je de niet-Frank Herberts meetelt)

dus, welke is de langste?

bedoel je het langst zoals in het meeste aantal boeken / pagina's? Of de meeste tijd overspannen (in het verhaal of uit)?
@merk: langste in aantal boeken.
Als je het als SciFi kunt beschouwen (het bevat een zelfherstellende Android (Mr Gordons), een Cyborg (Elizu Roote), een Artificial Intelligence (Friend) en een biologisch gecreëerde Were-tiger (Dr. Judith Loftus) naast andere SciFi elementen), '[The Destroyer] (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Destroyer_%28fiction%29)' serie bevat tot nu toe ongeveer 150 boeken. Het is echt een 'Men's Adventure / Spy'-verhaal, maar het heeft wat SciFi en fantastische elementen. Het bracht het volgende voort: [Remo Williams: The Adventure Begins] (http://en.wikipedia.org/wiki/Remo_Williams:_The_Adventure_Begins), maar de boeken kwamen eerst.
Er is altijd het metafictieconcept van de Wold Newton Family dat verschillende series, zoals Sherlock Holmes, Doc Savage, Tarzan, Nero Wolfe, James Bond, Arsen Lupin, Allan Quatermain en vele anderen, zou samenbinden tot één megasaga.
U moet Doctor Who ook weggooien.
De beulenreeks heeft 709 boeken, maar is niet scifi
Ik zou echt willen dat het OP deze vraag had beperkt tot "door dezelfde auteur" en had gespecificeerd of een stripboek een "boek" is.Het is een fascinerende vraag, maar het grijze gebied maakt een echt antwoord moeilijk.
@JoshuaBigbee Deze vraag werd (terecht) gesloten en verwijderd vrij snel nadat deze was gesteld en (onverklaarbaar) jaren later ongedaan gemaakt en heropend;het OP lijkt nog steeds actief te zijn, dus misschien komen ze terug en verduidelijken ze.
Zestien antwoorden:
#1
+25
user56
2011-01-12 06:05:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

La Compagnie des glaces door G. J. Arnaud bestaat uit 98 romans van dezelfde auteur. Alleen het eerste deel lijkt in het Engels vertaald te zijn (als The Ice Company ). Het Perry Rhodan -universum is zelfs nog groter, maar geen enkele reeks.

Merk op dat ik de aanwezigheid van kwantiteit claim, niet van kwaliteit. "Wat is de langste sciencefiction-saga als je alleen de goede boeken meetelt?" zou ongetwijfeld verschillende antwoorden opleveren (maar het is te subjectief voor deze site).

Perry Rhodan omspant zo'n duizend jaar en bestaat uit meer dan honderd boeken in de hoofdverhaallijn en veel romans eromheen. Het is het grootste universum dat ik ken, maar heeft veel verschillende auteurs.
Ik denk dat het veel meer is dan dat. Sinds 1961 verschijnt er elke week een nieuwe novelle.
Perry Rhodan heeft meer dan 3.000 volumes en is vrijwel zeker de langste serie.
#2
+16
DampeS8N
2011-01-12 06:49:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is vals spelen, maar technisch gezien bevinden alle boeken van Heinlein zich in hetzelfde 'universum' vanwege de gebeurtenissen in The Number of the Beast

Dit betekent ook dat alle Star Trek, de Lensman-serie, de Oz-boeken, de Wonderland-boeken, de Barsoom A Princess of Mars -serie en andere maken allemaal deel uit van dat 'universum'.

Dat gemakkelijk maakt het de grootste collectie. Maar aangezien, per definitie, alle werken van krachtige fictie die niet eens rechtstreeks in de romans worden genoemd, deel uitmaken van dat gigantische multiversum, maakt al het andere dat hier wordt genoemd ook deel uit van dat gigantische multiversum.

#3
+11
Rogue Jedi
2015-10-17 01:21:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn blijkbaar ongeveer 30.000-40.000 individuele stripboeken gepubliceerd door Marvel. Omdat ze bijna allemaal in hetzelfde multiversum plaatsvinden, zou het verreweg winnen.

Hoe zijn ze 'Science Fiction'?
@TaW Omdat ze plaatsvinden in een universum met geavanceerde AI, genetische manipulatie, verkenning van de ruimte, enz.
LOL, dus Superman en Batman zijn sciencefiction?Wat nu, stripboeken zijn boeken?Niet in mijn universum ;-)
@TaW, Ja, ik zou zeggen dat de alien en de man met een robotachtig exopak sciencefiction zijn.De naam "stripboek" impliceert ook dat het boeken zijn.
#4
+10
Thaddeus Howze
2015-12-01 22:20:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"The Big Two" van DC Comics en Marvel Comics hebben de grootste samenwerkingen en geïntegreerde fictieve universums opgeleverd die ooit in gedrukte vorm zijn gezien, op geen enkele na. Bovendien hebben hun collectieve werken gerelateerde geschreven boeken, graphic novels, televisie- en filmamusement voortgebracht.

DC Comics is het grootste gezamenlijke schrijfproject dat ooit is ondernomen. Er zijn meer creatievelingen bij betrokken in de afgelopen 75 jaar dan bij al het andere dat ooit continu is geschreven. Een lijst van elke publicatie die ze ooit hebben gemaakt, is verbijsterend! DC heeft sinds 1935 meer dan 43.000 strips in de bibliotheek met gepubliceerde werken.

  • DC Comics is een van de grootste uitgevers van stripboeken in Noord-Amerika. DC heeft stripboeken gepubliceerd onder een aantal verschillende opdrukken en bedrijfsnamen. Dit is een lijst van alle series, miniseries, gelimiteerde series en one-shots op stripboekformaat gepubliceerd onder de opdruk DC of AA, en gepubliceerd door National Periodical Publications, National Comics Publications, All-American Comics, Inc., National Allied Publications, Detective Comics, Inc. en gerelateerde bedrijfsnamen.

Marvel Comics: het eerste nummer van The Official Index To The Marvel Universe suggereert dat 32.000 strips geproduceerd door Marvel in de afgelopen 70 jaar.

  • Timely's eerste publicatie, Marvel Comics # 1 (omslag gedateerd oktober 1939), bevatte de eerste verschijning van Carl Burgos 'Android-superheld de Human Torch en de eerste optredens van Bill Everett's antiheld Namor the Sub-Mariner, naast andere kenmerken.

  • Marvel begon in 1939 als Timely Publications en tegen het begin van de jaren vijftig was algemeen bekend geworden als Atlas Comics. De moderne incarnatie van Marvel dateert van 1961, het jaar waarin het bedrijf The Fantastic Four en andere superheldentitels lanceerde die zijn gemaakt door Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko en vele anderen.

Houdt u rekening met continuïteitsresets?Dat lijkt erop dat het aantal in dezelfde serie zou verminderen.
#5
+6
Fabio
2015-10-17 00:59:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perry Rhodan heeft bijna 3.000 boeken en is actief sinds 1961.

Het was al genoemd
Dit zijn geen boeken, maar er komen boeken uit die de wekelijkse serie compacteren en stroomlijnen.Daarvan hebben we er nu meer dan 100.
Zelfs zijn boekjes meer 'boek' dan stripboeken.
#6
+5
merk
2011-01-12 06:01:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat de lengte van het materiaal betreft, de Mission Earth -serie van L. Ron Hubbard is behoorlijk lang. Ik denk dat er 10 boeken zijn en elk is ongeveer 400-500 pagina's. De Dune -serie van boeken was ook behoorlijk lang - ervan uitgaande dat je de nieuwste ook meetelt, ook al zijn ze niet geschreven door Frank Herbert.

Ik denk dat de Dune-serie, en ik heb het hier in grote lijnen, ongeveer 16 boeken omvat
als je op pagina's gaat ... WheelOfTime laat je misschien verslaan.14 boeken, 11.916 in totaal.Gemiddeld 851 pagina's met Lord of Chaos op 987
#7
+5
user8719
2014-04-25 22:47:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga de Malazan-romans van Steven Erikson en Ian Esselmont als mededinger nomineren. Het is een lichte buiging van de regels omdat er twee auteurs zijn (hoewel het altijd expliciet een gedeelde wereld was), nog steeds in uitvoering is en 4 reeksen omvat (1 voltooid, 1 bijna afgelopen, 1 gestart en 1 niet gestart nog).

Malazan Book of the Fallen bestaat uit 10 boeken, Malazan Empire wordt 6, Kharkanas Trilogy wordt 3, de geprojecteerde Toblakai Trilogy zal er ook 3 zijn, en er zijn plannen om een ​​Encyclopedia Malaz af te ronden het af.

Ik maak dat totaal van 23, en de meeste zijn ook vrij forse deurstoppers.

Wat dit speciaal maakt, is dat Erikson en Esselmont daadwerkelijk leveren. Ze maken af ​​waar ze aan begonnen zijn, ze geven vrij volgens (of bijna) schema, er zijn geen eindeloze vertragingen bij het schrijven, geen "een GRRM doen" of "een Robert Jordan doen" voor ons.

De enige grote vertraging in WoT was toen RJ zelfzuchtig stierf.
Daarmee bedoel ik dat "een Robert Jordan doen" zelfs niet tussen "aanhalingstekens" hoort.
@RyanReich - Ik denk er meer aan om oorspronkelijk een trilogie te plannen, deze dan uit te breiden en uit te breiden totdat het einde niet in zicht lijkt. MBotF was gepland als 10 boeken en volgens schema geleverd als 10 boeken.
Oh, nou, dat is zeker de klassieke Jordan.
Jordan deed er zeker steeds langer over om boeken in de WoT-serie te publiceren.De eerste 6 boeken van WoT kwamen ongeveer 1 jaar na elkaar uit (geholpen door het feit dat ik denk dat de eerste twee klaar waren en de derde put begon tegen de tijd dat de eerste daadwerkelijk werd gepubliceerd), maar de volgende twee waren op ~ 18 maandenintervallen, daarna twee intervallen van 25 maanden, met Jordan's laatste na 34 maanden wachten.
Tellen geplande toekomstige boeken echt?
#8
+5
Athena Widget
2015-12-01 19:48:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tom Swift

Tom Swift is de hoofdpersoon van vijf series Amerikaanse sciencefiction- en avonturenromans voor jonge kinderen die de nadruk leggen op wetenschap, uitvinding en technologie. De serie werd voor het eerst gepubliceerd in 1910 en telt in totaal meer dan 100 delen.

#9
+4
Wayfaring Stranger
2014-04-25 23:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Discworld weegt 40 boeken, maar is niet echt een Saga. De Tom Swift, Jr.-serie is meer de Saga van een jonge wetenschapper, en beheert 33 delen; van Tom Swift and His Flying Lab (1954) tot Tom Swift and the Galaxy Ghosts (1971) Er zou een argument kunnen worden aangevoerd dat Doc Savage op zijn minst Science- fictief. Zijn verhaal telt meer dan 67 paperbackomslagen.

#10
+3
Jerry
2011-01-19 10:13:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Dumarest-sage van E.C. Tubb is 33 boeken lang.

#11
+3
JohnP
2014-04-26 03:29:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Riftwar-saga (Midkemia-romans) van Raymond E. Feist bestaat uit 20 boeken in de directe saga die meerdere generaties beslaat, met nog eens 7 boeken in hetzelfde universum, sommige met dezelfde karakters als de hoofd "lijn" van boeken .

Het lijkt erop dat er momenteel [30 boeken] (http://www.crydee.com/raymond-feist/reading-order/written) in de saga zitten. Het zou nog erger zijn om op te merken dat de boeken enorm kunnen zijn (1000+ pagina's voor de Empire-cyclus).
@Morwenn - Ik heb de Krondor (Betrayal, Assasins, Tear of the Gods) niet echt als onderdeel van de serie gerekend, omdat het in feite boekversies waren van een paar gemiddelde RPG-computerspellen. Toch hebben ze enkele van dezelfde karakters en bevinden ze zich in dezelfde wereld, dus ze moeten waarschijnlijk worden geteld. Goed punt.
Praat niet over verraad bij Krondor.Dat spel was geweldig, en ook de enige reden waarom ik tientallen boeken van Feist las.
@DCShannon - Vergeleken met andere spellen uit die tijd was het op zijn best gemiddeld.Als weergave van een novelle was het behoorlijk, beter dan andere pogingen uit dezelfde tijd.Begrijp me niet verkeerd, ik speelde het en vond het leuk, maar als programmeur waren er veel gebreken.
#12
+2
PearsonArtPhoto
2011-01-12 06:23:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Xanth-serie van Piers Anthony bestaat momenteel uit 27 boeken, en geen enkele heeft het grote of kleine scherm gehaald.

#13
+2
KutuluMike
2016-03-06 05:50:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je bereid bent om individuele nummers van stripboeken als "één boek" te accepteren, dan heeft DC meer dan 40.000 nummers gepubliceerd, waardoor het met een enorme marge de winnaar is. Hoewel niet al deze problemen zich in hetzelfde universum afspelen - DC (en Marvel) -strips vinden plaats in een multiversum waar niet alle verhalen direct verband houden. Zelfs als je je beperkt tot het 'mainstream'-verhaal, zou een van deze twee veel winnen.

Anders, als je bereid bent novellen of pulptijdschriften te accepteren, kan de Perry Rhodan -serie is in ieder geval in de duizenden, en het gaat nog steeds.

Als je specifiek om volledige romans vraagt, dan denk ik dat de winnaar misschien The Forgotten Realms, waarvan ik meer dan 200 romans tel (de talrijke bloemlezingen met korte verhalen niet meegerekend), en nog een keer, er komen er nog meer.

Als je werken van één auteur bedoelt, dan is de grootste die ik ken is The Riftware Cycle door Raymond E. Feist, die tot 30 boeken bevat en (naar mijn mening) nog steeds gaande is.

Als je bedoelt dat de grootste serie één enkele, continue ononderbroken verhaal, ik ben minder duidelijk, maar ik weet dat The Wheel of Time tot wel 14 romans bevatte, plus één novelle; Ik heb persoonlijk nooit meer iets gelezen.

Lees de vraag, zowel DC als The Forgotten Realms zouden in fantasie vervallen, niet in sciencefiction.
Dat moet de reden zijn waarom niemand anders DC of Riftwar of Dune heeft genoemd ... Oh wacht.
Van Magician's End wordt gezegd dat het de laatste is in de Riftwar-cyclus, geloof ik (helaas).
#14
+1
b_jonas
2015-12-01 21:04:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Animorphs is een sciencefiction-serie die bestaat uit ongeveer 52 boeken die zich in hetzelfde universum afspelen.

#15
+1
SylvainL
2016-01-05 01:18:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Honorverse is ook behoorlijk groot. Het omvat 13 boeken in de hoofdreeks (allemaal van dezelfde auteur) en meer dan 50 met de spin-offs (prequels, subreeksen en bloemlezingen, verschillende auteurs).

#16
+1
January First-of-May
2016-03-07 06:26:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is misschien niet de langste, en zou waarschijnlijk niet als een 'saga' gelden, maar de Richard Long Arms-serie van Gaius Julius Orlovsky, met 50 boeken (het laatste boek, "Emperor", ontbreekt op de Wikipedia-lijst), lijken de langst gepubliceerde sciencefictionboekenserie te zijn met dezelfde auteur en hetzelfde hoofdpersonage .

Ze grenzen aan op fantasie; de sciencefiction-elementen zijn moeilijk onmiddellijk te zien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...