Vraag:
Wat is het verband tussen Snow Crash en The Diamond Age?
thelsdj
2011-01-16 04:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gehoord dat deze twee romans van Neal Stephenson zich in hetzelfde universum afspelen.

Welke verbanden bestaan ​​er tussen de twee romans en hoe ziet de tijdlijn eruit?

Een antwoord:
Dori
2011-01-16 05:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van Wikipedia:

The Diamond Age kan worden gezien alsof het zich afspeelt in hetzelfde universum als Snow Crash , vele jaren later. Deze lezing is gebaseerd op een verband tussen YT, een hoofdpersoon in Snow Crash , en de bejaarde neo-Victoriaanse Miss Matheson in The Diamond Age , die schuine verwijzingen naar haar laat vallen verleden als een harde skateboarder. Dit zou The Diamond Age ongeveer 80-100 jaar na Snow Crash instellen.

Verder ondersteunend bewijs om deze twee romans met elkaar te verbinden, zijn onder meer: ​​

  • Stephensons korte verhaal 'The Great Simoleon Caper', dat verwijst naar zowel het Metaverse uit Snow Crash als naar de First Distributed Republic uit The Diamond Age ( een ander kort verhaal dat past in het Diamond Age-milieu en zelfs een personage deelt, is "Uittreksel uit het derde en laatste deel van Stammen van de Pacifische kust ").

  • verwijzingen naar door franchise georganiseerde quasi-nationale entiteiten (FOQNE's) in beide romans.

Wanneer genomen als onderdeel van de tijdlijn van Snow Crash , The Diamond Age geeft inzicht in de setting van zijn voorganger. In een gesprek met Miranda vertelt een personage haar dat de natiestaten van de wereld instortten toen elektronische communicatie een onvindbaar relaissysteem begon te gebruiken dat het onmogelijk maakte om belastingen af ​​te dwingen op online transacties (dat later werd gebruikt als plotelement in een ander van Stephensons werken, Cryptonomicon ). Beroofd van hun financiering stortten grootschalige regeringen in en kleine, vrijwillige regeringen zoals de burbclaves die zijn afgebeeld in Snow Crash kwamen in hun plaats.

Beide romans hebben te maken met een bijna 'primitieve techniek' die een huidige, wereldwijde gebruikstechnologie vervangt, in de zin van het herprogrammeren van de geest door middel van oud Sumerisch gezang in Snow Crash (die ook toespelingen gebruikt op Babylonische prostituees die een informatievirus doorgeven als een seksueel overdraagbare aandoening), en het idee van nanotechnologie die zich verspreidt en communiceert via geslachtsgemeenschap, en van lichaam op lichaam gaat als een virus. Beide romans gebruiken een oude, bijna primitieve bedreiging voor de moderne, "westerse" technologie en ideologie (The Raft in Snow Crash en The Fists of Righteous Harmony in The Diamond Age ). Stephenson verkent het idee van de technische kloof en de sociale en economische gevolgen ervan tot het uiterste met behulp van deze gewelddadige, maar niet allemaal verrassende sociale revoluties.

+1 Die verwijzing naar het zijn van een _thrasher_ deed me grinniken (goede ouwe YT, allemaal volwassen!).Ik vroeg me er zo erg over af dat ik dacht dat ik het hier zou vragen;iemand sloeg me ervoor.Die van Cryptonomicon heb ik echter gemist en het is bijzonder interessant.Ik veronderstel dat dat door associatie in de barokke cirkel ligt.Jongen, ik zou dolgraag een film willen zien in dat universum, over de eeuwen heen!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...