Vraag:
Waarom vlogen Gandalf of Frodo niet naar Mount Doom?
Teknophilia
2011-03-10 06:30:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom gebruikte Gandalf zijn adelaars niet om over Mount Doom te vliegen en de ring te laten vallen? Ik weet dat hij bang was voor wat hij zou doen als de ring hem zou overmeesteren, dus waarom zou je Frodo niet gewoon een adelaar geven? ? Waarom zou je het riskeren met zo'n lange wandeling; veel minder riskant om het grootste deel van de reis te vliegen.

Dus wacht even, je bedoelt me ​​te vertellen [zo is het niet afgelopen] (http://bcove.me/j5xj5lur)?
Het is ook mogelijk dat de reis nodig was om Frodo de beste kans te geven om het op te geven. (Zie http://www.angryflower.com/lordot.gif)
Misschien had hij geen frequent flyer-korting bij Eagle Airlines
Je vliegt niet simpelweg * naar Mordor.
De adelaars zijn geen dienaren van Gandalf, noch op zijn wenken. Ze helpen wanneer ze ervoor kiezen. Ze zijn een soeverein, nobel ras.
@TZHX: Echt? Omdat ik zou zeggen dat weigeren te helpen tegen een vijand die beschavingen dreigt te vernietigen, wetende dat daarvoor een alternatief plan nodig is dat in wezen het spelbrekende artefact rechtstreeks in de gezichten van het vijandelijke leger werpt, een behoorlijk dom ding is om te doen. Klinkt als een soevereine, schokkerige race voor mij.
@Jeff Een schokkerige race inderdaad! En Tom Bombadil lijdt ook aan deze fout. Hoe kan iemand zich niets aantrekken van de hele Midden-aarde die tot slaaf is gemaakt van een machtige boze geest? (Voordat iedereen naar mijn strot springt: ik hou van de boeken. Het is alleen dat sommige personages irritant zijn).
Ik ben er vrij zeker van dat Tolkien dit tijdens zijn leven heeft beantwoord, en het verbaast me dat niemand een verband heeft gelegd met zijn uitleg. Ik meen me te herinneren dat het ging om de Eagles die zich niet echt druk maakten om de zaken van andere rassen, of zoiets.
Ah, vond het! Dit is wat Empire magazine onlangs over de kwestie schreef: * De reden waarom de adelaars niet iedereen naar Mount Doom vliegen, omdat "de adelaars hun eigen ras zijn en dingen doen om hun eigen redenen". Tolkien hield er ook niet van dat ze werden gezien als "Middle-Earth taxi's" ... *
Brandon Sanderson bespreekt deze specifieke vraag eigenlijk in zijn uitleg van [Sandersons eerste wet] (http://brandonsanderson.com/article/40/Sandersons-First-Law) over hoe effectief met magie kan worden omgegaan in fantasieliteratuur. De manier waarop Tolkiens magie werkt, kan in feite niet worden gebruikt om ernstige problemen op te lossen zonder dat de lezers zich ontevreden en bedrogen voelen.
Casey en Andy comics hebben hier een mening over op http://www.galactanet.com/comic/view.php?strip=363. Andy, Gandalf speelt in een DnD-spel, gewoon Greater Teleports to Mount Doom en gooit de ring erin.
Ik vermoed dat Eagles een instrument waren van * Deus ex machina * voor Tolkien; en hij had waarschijnlijk die 'gemakkelijke' delen waar Eagles 'gewoon de dag redden' kunnen herschrijven als hij de kans kreeg.
Omdat [je wilt er niet op rijden als hij honger krijgt] (http://media.oglaf.com/comic/ornithology.jpg).
Zie ook op * Movies & TV SE *: [Waarom gebruikte de fellowship geen adelaars om naar Mordor te reizen?] (Http://movies.stackexchange.com/q/15671/1876)
Ik kan het niet te gemakkelijk maken. Het hele boek legt de kabosh op iemand of iets, gebruikmakend van de volledige omvang van hun macht. Witch King doet niets, Bombadil is een te grote verstrooiing om zich zorgen te maken, Gandalf heeft een magische fobie, Elron zit de hele tijd op zijn reet en de som van Galadriels bijdragen is een touw voor Sam en een zaklamp voor Frodo. Het is alleen maar logisch dat Eagles ook gierig zouden zijn in hun bijdragen.
Ik kwam dit net tegen: http://m.tickld.com/x/this-guy-just-changed-the-way-we-see-lord-of-the-rings-mind-blown
Het echte antwoord is simpel: ze hadden de Ring naar Mordor kunnen vliegen, maar het verhaal zou verschrikkelijk zijn geweest als ze dat hadden gedaan, en er zou geen reden zijn om het te lezen. Er was eens een zeer slechte ring die alleen in een specifieke vulkaan kon worden vernietigd. Dus gigantische adelaars namen hem mee, vlogen naar de vulkaan en lieten de ring vallen. Iedereen was zo blij dat de ring weg was dat ze had een groot feest en zong en danste de hele nacht, en de Eagles waren de eregasten. Ze leefden allemaal nog lang en gelukkig. The End "
Bedenk ook: Nazgul heeft vliegende rijdieren.
Voor een alternatieve uitleg: http://www.gocomics.com/imogen-quest?ct=v&cti=1906973
@zzzzBov - Helaas lijkt je (directe) link te zijn overleden, hier is hij op YouTube: [How Lord of The Rings Should Have Ended] (https://www.youtube.com/watch?v=1yqVD0swvWU)
23 antwoorden:
#1
+338
StasM
2011-03-10 08:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reuzenarenden met tovenaars op hun rug zouden kilometers ver zijn gezien. Zelfs een normale elf als Legolas kon op enige afstand kleine vliegende vogels spotten, het oog van Sauron zou zijn grenzen proberen te beschermen, van boven en van onderen. Sauron had tenslotte ook de Nazgul-luchtmacht, en misschien ook anderen :)

Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze in een dergelijke positie buitengewoon kwetsbaar zouden zijn geweest en waarschijnlijk zouden worden neergehaald, en als dat gebeurde over Mordor, zou het gegarandeerd zijn dat Sauron zijn ring terugkreeg.

In termen van militaire strategie zou het meer een "Weesgegroet" zijn dan een solide plan, met een hoog risico op catastrofale mislukking.

Aangezien de gecombineerde krachten van Sauron zo sterk waren tegen de tijd dat de Ring werd ontdekt, betekende dit dat een volledige aanval zeer onwaarschijnlijk zou zijn , en dus zou alleen een geheime missie voldoende zijn. Het punt van het te voet sturen van Hobbits was dat ze veerkracht hadden getoond tegen de corrumperende invloed van de Ring, maar ook dat ze onverwachts zouden zijn, aangezien Hobbits als nogal onbelangrijk werden beschouwd.

Het is ook vermeldenswaard dat het de Giant Eagles, net als de Wizards of Middle Earth, verboden was om stervelingen rechtstreeks te helpen problemen te overwinnen die ze zelf konden oplossen. Ze konden alleen adviseren of anderszins tangentieel betrokken raken.

Samenvattend: de ring moest te allen tijde verborgen blijven voor Saurons oog, en bovenop een adelaar aan boord in de lucht zou de dekking kapot gaan en kon de dood verdragen.

Ja, er waren twee verschillende situaties: de pre- en post-ring werden vernietigd
Ik had aan een soort "luchtverdediging" gedacht, maar behalve de draken leek het niet zo erg.
Het gaat zeker niet om de verleiding, maar zoals StasM uitlegt. De hele strijd die plaatsvindt terwijl Frodo Mordor binnensluipt, is simpelweg om Saurons aandacht af te leiden.
De Nazgul waren aan de grond gebonden toen Gandalf aan Frodo onthulde dat hij de Ringdrager (van de Ene Ring) was. Ze hadden toen rechtsaf moeten zijn, op adelaars zijn gegaan en dan de Ring-Taker-Offer-machine moeten gebruiken die ik hieronder beschrijf. Tenzij Sauron natuurlijk een soort alternatieve "luchtverdediging" had. :)
Sauron had een krachtige luchtverdediging - hij kon het weer beheersen. Een storm kan een adelaar immobiliseren en hem dwingen te landen. Dan kunnen de orks Nazgûl eindigen.
Dit is mijn favoriete antwoord, aangezien het GEHELE PUNT van het sturen van een hobbit op deze missie was om geen aandacht te trekken.
@muntoo ze hadden trollen. en orks. geef een orc een speer en een helm (op die manier aerodynamischer) en laat ze vliegen! (denk aan goblin belegeringscommandant van Magic the Gathering)
"... het was verboden om stervelingen rechtstreeks te helpen ..." hey, ik heb dit ... citaat of zoiets alstublieft nooit geweten? Dat zou veel dingen verklaren ...
Dit antwoord zou het juiste antwoord moeten zijn. Momenteel niet de geaccepteerde. Beide punten staan ​​centraal, die van Nazgul en de adelaars mogen niet helpen.
Dit antwoord is hier verreweg het beste. Tijdens de Raad in Rivendell met betrekking tot wat te doen met de Ring, worden de adelaars nooit specifiek besproken, maar het punt wordt herhaaldelijk gemaakt dat (A) iemand zonder macht de Ring moet nemen, dus Frodo, en (B) de Fellowship moet volledig reizen ongezien.
Dit is verreweg de beste van de antwoorden. De adelaars zijn dienaren van Manw \: e. Ze zullen het probleem niet oplossen om dezelfde reden dat Elrond weigert de ring naar Valinor te varen en Aul \: e hem te laten vernietigen.
Ik vraag me af hoe een gigantische arend advies zou geven aan de rassen van Midden-aarde? "O, machtigste van de Eaglest, onze gewassen zijn verdord, wat zullen we doen?" "Kauw, kauw kauw kauw, kauw kauw." "Een vis? Dat is jouw antwoord op alles!"
"Het is ook vermeldenswaard dat het de Giant Eagles, net als de Wizards of Middle Earth, verboden was om stervelingen rechtstreeks te helpen bij het overwinnen van problemen die ze zelf konden oplossen. Ze konden alleen adviseren of anderszins tangentieel betrokken raken."- Hoe zit het met alle keren dat ze stervelingen volledig rechtstreeks hielpen?
Ook wordt het vermogen van Sauron om ze te zien niet noodzakelijk beperkt door de normale gezichtsgrenzen.En zijn vermogen om ze te stoppen is niet beperkt tot zijn militaire eenheden zoals boogschutters en vliegende Nazgul.Zie mijn antwoord.
@JamieHutber Ik weet niet of het de Nazgûl eigenlijk verboden is om de Ring te vernietigen (er staat waarschijnlijk ergens iets in die zin in hun contract ergens), maar ik kan me niet voorstellen dat ze dat ** zouden willen **.;-)
#2
+256
user1027
2011-03-10 06:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kortom, de adelaars zouden ook in de verleiding komen om de ring te pakken. Ik ben er tenminste altijd van uitgegaan dat ze Midden-aarde zouden regeren met een ijzeren klauw.

Hier een uitstekend overzicht van verklaringen in het universum, en een paar echte degenen. Het vat de frequente Usenet-discussies in rec.arts.books.tolkien samen van het zogenaamde "Eagle-plan" waarbij de Eagles worden gebruikt om de ring naar Mount Doom te vliegen. Het is absoluut een populair plotgat om te bespreken, met veel voor- en nadelen die daar worden beschreven.

Ik denk dat het het thema van het verhaal zou ondermijnen, dat het gaat om normale mensen die verantwoordelijkheid nemen voor de wereld en de afhankelijkheid van oude krachten (inclusief Gandalf en Sauron).

Het zou ook een verhaal van 10 pagina's zijn.

+1 voor de laatste alinea. Alleen omdat het een populair verhaal is, wil nog niet zeggen dat het geen plotgaten kan hebben.
"Kortom, de adelaars zouden ook in de verleiding komen om de ring te pakken" is ** vals ** volgens uw gelinkte artikel. Feit is: "Ik denk dat er twee mogelijke verklaringen zijn: 1) de mogelijkheid is nooit bij Tolkien opgekomen, of 2) Tolkien realiseerde zich dat hij een probleem had en koos ervoor om er geen aandacht op te vestigen. In beide gevallen moet de kwestie worden geteld als een gat in de plot. "* Van uw gelinkte artikel *
@KronoS, zegt het artikel 'misschien kennen we de adelaars niet zo goed', niet 'nee ze zouden nooit de ring nemen'. Het werd ook toegevoegd nadat mijn eerste antwoord was gepost.
@BillyONeal er staat dat de laatste update 30 mei 2010 was, maar dat kan verkeerd zijn. Het belangrijkste is dat Tolkein er volgens mij niet aan heeft gedacht.
Het zou leuk zijn als het overzicht een kleine samenvatting in je antwoord zou hebben :-)
@Ivo goede oproep, ik heb wat bewerkt. Beter?
Err ... de simpele reden waarom dit niet gebeurde, is omdat de adelaars van ver zouden zijn gezien en onderschept + de ring die door Sauron werd teruggevonden. Het ding over het sturen van twee dikke hobbits is dat het helemaal geen kans van slagen heeft, dus Sauron kan er geen plannen voor maken, en daarom weet Gandalf dat dit de beste oplossing is (hij ziet een beetje verder in de toekomst, weet veel over Sauron en heeft een algemene overtuiging dat het zal lukken).
@Morg. Nee dat zouden ze niet zijn geweest. Optimaal plan: Bijna hetzelfde als het was geschreven, grote groep / leger marcheert naar de poorten van Mordor. Terwijl de aandacht wordt getrokken, vliegt Frodo met de adelaars naar binnen, laat de ring vallen in Mount Doom en vliegt weg.
Ik denk dat het antwoord hierop eigenlijk vrij duidelijk is als je rekening houdt met de volledige omvang van de Midden-aarde-mythologie. De Eagles konden ze niet zomaar binnenvliegen om dezelfde reden dat Gandalf niet al hun gevechten kon voeren. Ze waren dienaren van de Valar en de valar wilde zich slechts op beperkte wijze bemoeien met Middle Earth. Zie mijn antwoord.
Die link is eigenlijk behoorlijk onbehulpzaam, omdat hij is geschreven door een man die opzettelijk probeert te bewijzen dat het een plotgat is, in plaats van een eerlijk en evenwichtig standpunt te bieden. Hij zegt aan het begin van het artikel: "Mijn stelling is dat ... het gewoon een gat in de plot van een verder uitstekend boek is dat de kwestie nooit ter sprake komt." Het hele artikel is met opzet geschreven om te proberen zijn punt te bewijzen.
@DjangoReinhardt Dat is op zichzelf niet voldoende om de resultaten te diskwalificeren.
@TylerH In dit geval is het zeker. De auteur negeert veel van de betere contrapunten.
@KronoS Nou, de reden dat de schrijver op die link denkt dat de adelaars niet in de verleiding zouden komen door de ring, is voornamelijk omdat "er geen instantie in de tekst is waarin de ring zo snel de controle over iemands wil overneemt." Dat is echter niet helemaal waar: Smeagol viel vrijwel onmiddellijk in de ring en ik ben er vrij zeker van dat Isildur er ook geen maanden mee heeft doorgebracht. Wat Gandalf betreft, hij weigerde zelfs de ring aan te raken, wat duidelijk aangeeft dat de corruptie snel kan optreden, zelfs met iemand zoals hij. Gelukkig leken Frodo en Sam op dat moment om wat voor reden dan ook in orde. Eagles - wie weet.
@Keen - het artikel dat je hebt gelinkt is eigenlijk een argument voor het idee dat de Eagles waarschijnlijk de Ring - of Frodo en de Ring - naar Mordor hadden kunnen vliegen.
Ik verwelkom bijvoorbeeld onze nieuwe extra grote ornithologische opperheren.
Adelaars hebben klauwen, geen klauwen.
Ik zou het up-stemmen als de laatste zin "Het zou ook een verhaal van 10 pagina's zijn" de eerste was :)
"Bad Bird is een legende, hij regeert over Middle-Earth met een ijzeren klauw!"
@Johan Pretorius Ze bestonden al op het moment dat Lord of the Rings werd geschreven (ze zaten in de Hobbit, vroege versies van wat de Silmarillion zou worden).En Gandalfs 'zelfmoord en terugkeer' vereiste een directe daad van God / Eru.Een die vrijwel zeker niet zou zijn gebeurd als Gandalf het opzettelijk met dat doel had gedaan.
#3
+110
Daniel Bingham
2011-12-14 23:14:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is geen plot-hole. De Eagles zijn de vertegenwoordigers van Manwë in Middle-earth. Zoals vermeld in de link in het geaccepteerde antwoord.

Het verbaast me dat dit argument net zo vaak naar voren komt, omdat ik weet dat er geen tekstuele ondersteuning is voor dit idee. De adelaars zijn vrij vaak betrokken in de strijd tegen Sauron (of tegen het kwaad in het algemeen):

Ze redden Bilbo, Thorin, & Co. van de orks en wolven. Ze nemen deel aan de Battle of Five Armies. Ze redden Gandalf van Orthanc. Ze redden Gandalf opnieuw van Zirak-Zigil. Ze vallen de vliegende Nazgûl rechtstreeks aan tijdens het laatste gevecht. Ze vliegen naar Mordor om Frodo en Sam te redden. Gezien al deze zware betrokkenheid zou het buitengewoon verrassend zijn als de Valar de adelaars specifiek zou verbieden de Ringbearer naar Mordor te vliegen. Tolkien noemt nergens een dergelijk verbod.

De enige ondersteuning die ik kan zien voor dit argument is zeer indirect: namelijk dat de adelaars de vertegenwoordigers van Manwë zouden zijn, en in het derde tijdperk handhaaft Manwë een beleid van de Valar die niet rechtstreeks tussenkomt in de zaken van Middle-Earth. Maar de adelaars komen vaak tussen in de strijd van Middle-Earth, en er zijn geen aanwijzingen dat ze in dit geval onder enige beperking stonden. Als het de adelaars verboden was rechtstreeks betrokken te zijn bij de strijd tegen Sauron, zouden we kunnen verwachten dat ze zich lang geleden in Valinor zouden hebben teruggetrokken in plaats van in Middle-Earth te blijven.

Als je kijkt naar de betrokkenheid van de Eagles, lijkt het erg op de betrokkenheid van de Istari. De Istari zijn Maia die als gidsen naar Midden-aarde zijn gestuurd en om wat hulp te bieden bij het tegengaan van de grote machten van degenen die waren gevallen. Ze mogen de problemen van Middle-earth niet oplossen, alleen om diegenen te begeleiden en te helpen die die problemen oplossen. De Eagles spelen een vergelijkbare rol. Beiden zijn krachten van de Valar - die, na het eerste tijdperk dat uitgestrekte delen van Midden-aarde verwoestte, beloofden nooit meer rechtstreeks in de zaken van de stervelingen van Midden-aarde te interfereren - en beiden helpen de strijd tegen Sauron. Maar alleen waar de stervelingen van Midden-aarde de vijand niet alleen konden overwinnen.

De ring is een vijand die de stervelingen van Midden-aarde zouden kunnen overwinnen. En in zekere zin is het de enige vijand die ze alleen moeten overwinnen. Gandalf begeleidt hen naar dit besef en helpt hen het "hoe" te achterhalen. Maar hij zal de vijand zelf niet verslaan.

Gandalf helpt hen door een peer te verslaan die was gevallen, waartegen geen van hen bestand was (de Balrog) en door te helpen de bewegingen van een van de gevallen Istari tegen te gaan. De Eagles helpen hen door enige mobiliteit te bieden en de vijand te weerstaan ​​wanneer ze de lucht in gaan, het rijk van Manwë, dat stervelingen niet echt zouden moeten betreden.

Al deze acties zijn consistent met de manier waarop de Valar bereid zijn om die van Middle-earth te helpen. Het vliegen van de ringdrager naar Mordor is echter niet consistent met hen. Dat zou directe betrokkenheid zijn en het enige probleem oplossen dat de mensen van Middle-earth zelf moeten oplossen: hun machtswellust ten koste van Middle-earth zelf.

Ik hou van deze uitleg. Manwe kwam niet van Taniquetil om Sauron te verslaan, maar hij verleent wel op andere manieren hulp
Nog een uitstekend antwoord.
Dit is voor mij het juiste antwoord: de Eagles staan ​​onder het bevel van Manwe en de Valar nemen een niet-interventionistische rol aan (ze erkennen hun eerdere fouten).
#4
+77
user296
2011-03-10 14:43:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wil je een "In Universe" -verklaring?

Omdat het op geen enkele andere manier had kunnen werken.

De machten wisten dat niemand de ring gewillig kon vernietigen, daarom hadden ze de strijd nodig tussen Frodo en Gollum, en dat Gollum zou vallen om de ring te vernietigen.

Als ze dat zouden doen gevlogen op Eagles, dan zou Gollum er niet zijn geweest, zou Frodo er niet in geslaagd zijn de ring te vernietigen, zou Sauron hebben gewonnen en zou het vierde tijdperk er een zijn geweest van duisternis over het oppervlak van Midden-aarde.

Gandalf had Frodo naar binnen kunnen duwen, of hij had in de klauwen van de adelaar kunnen worden gedragen en kunnen vallen als hij weigerde los te laten.
@Jeff: Damn! Ik dacht dat ik alle bases had gedekt. Ik meen me niet te herinneren dat Gandalf zo neutraal was, dat moet ik gemist hebben :)
@Binary Worrier: Het is waar, hij is over het algemeen een zorgzaam persoon ... maar Frodo raspt me zoooo veel. Hoogstwaarschijnlijk zou Gandalf redeneren: "Hij zal het laten vallen. Zo niet, dan is hij duidelijk bezweken aan de invloed van de ring en is hij voor ons verloren." Ik denk dat Gandalf, zorgzaam of niet, één dwerg zou opofferen voor heel Midden-Aarde.
Ik denk dat een universum waarin Gandalf bereid was Frodo op te offeren ertoe zou hebben geleid dat Gandalf zeker zou zijn geworden van zijn macht om de gebeurtenissen van het volgende tijdperk te beïnvloeden, en hij zou de volgende Sauron zijn geworden.
Gandalf heeft een scherp zwaard ... hij had zojuist de hand kunnen afhakken: P.
Waarom hebben ze geen ouderwetse krukasmachine uitgevonden? Of gebruik een "magische robot"? Gandalf dwingt Frodo tot de ring-nemer-bod, en de ring-nemer-offer spuugt het in het vuur van Orodruin!
Dat zou een ** GEWELDIGE ** film hebben gemaakt! :)
Ik denk dat dit had kunnen werken, omdat de ring niet zoveel tijd had gehad om vast te houden, dus ...
@Pearsonartphoto: Isildur zou de ring al uren niet hebben gehad voordat hij door de elfen werd aangespoord hem te vernietigen, en hij kon het niet doen. Ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat de ring de grote kanonnen tevoorschijn zou halen als het ging om verbranding in lava.
@Binary: Goed punt.
Zou Accio Ring hebben gewerkt?
@Jeff Als Gandalf Frodo in het vuur had geduwd, zou hij in wezen gewillig de ring vernietigen. En het staat vast dat niemand dat kan. Het maakt niet uit dat er een hobbit de ring vasthoudt: als je door de ring in het vuur gaat, vernietig je hem - met of zonder hobbit-bevestiging erop. Gandalf zou die test waarschijnlijk niet hebben doorstaan ​​en zelfs als dat niet het geval was: het is geen veilig plan.
@PearsonArtPhoto Isildur was een man die tussen de elfen stond, met de reden van hun alliantie, voor zover hij wist, dood.Oh, en hij houdt een magische ring vast.Ze willen dat hij het vernietigt.Dit is een beslissing die een goede koning niet snel neemt.Ze hebben een leger in het veld.De relatie tussen mannen en elfjes is ambivalent.Isildur deed het juiste.
#5
+72
KeithS
2011-09-29 21:58:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende verklaringen, zowel binnen als buiten het universum:

  • De Nazgul (meer specifiek hun gevallen beesten) zou in staat zijn geweest om ze uit te schakelen.
  • Alles wat Mordor binnenvliegt, vooral een zelden geziene Reuzenarend, zou snel worden opgemerkt door Sauron, die onmiddellijk al zijn krachten rond en in Mount Doom zou verzamelen. Frodo en Sam probeerden specifiek de blik van het Oog te vermijden.
  • Als de Adelaar (of wie er ook op reed) de Ring niet rechtstreeks in het vuur van Mount Doom zou laten vallen / gooien, zouden ze de Ring overhandigen rechtstreeks naar de strijdkrachten van Sauron.
  • Tolkien vermeldde in notities en gesprekken dat hij niet wilde dat de adelaars werden gezien als "Middle-earth taxi's". Ze grijpen dus alleen direct in in tijden van grote nood, als laatste optie.
Dit lijkt mij het beste en meest logische antwoord. Omdat Sauron actief op zoek was naar de ring, en omdat gigantische adelaars met tovenaars op hun rug relatief zeldzaam waren, is het zeer waarschijnlijk dat Sauron de Nazghul achter hen aan zou hebben gestuurd. Kortom, ze hadden geen schijn van kans gehad. Het zou veel te riskant zijn geweest: één fout en de ring zou zeker in handen van Sauron zijn.
Ik vind dit antwoord ook leuk, behalve het laatste punt. 1) Ze zijn erger dan "taxi's", ze zijn [deus ex machina] (http://en.wikipedia.org/wiki/Deus_ex_machina) "een schijnbaar onoplosbaar probleem wordt plotseling en abrupt opgelost door de bedachte en onverwachte tussenkomst van een nieuwe gebeurtenis, karakter, vaardigheid of object. " Zoals @DanielBingham's citeert, zijn ze betrokken bij het redden van zes (!!) andere schijnbaar onmogelijke situaties. 2) Als het vernietigen van de Ene Ring en Sauron ermee je niet als een tijd van grote nood lijkt, dan heb je niet opgelet.
U zegt ook "als de laatste optie." Dit versterkt naar mijn mening de karakterisering van de adelaars als deus ex machina. Het feit dat de adelaars niet betrokken waren bij, overwogen of zelfs maar genoemd werden bij de vorming van de Fellowship bij de Council of Elrond, toont aan dat Tolkein ze niet als personages behandelt, maar als een plot-apparaat.
#6
+30
jwenting
2011-03-10 14:04:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat alles plus de Eagles waren niet beschikbaar op het moment dat de Ring vertrok vanuit Rivendell, een reis die bedoeld was om in het geheim gemaakt te worden om niet aan Sauron te onthullen dat de Ring onderweg was en waarnaar einde (tot het einde toe had Sauron de indruk dat de Ring, nadat hij was gevonden, aan de hand van een van zijn vijanden zou verschijnen om als oorlogswapen te worden gehanteerd, in plaats van naar zijn ondergang te worden gestuurd in de smederijen waar het is gemaakt).

Het sturen van een adelaar met een hobbit op zijn rug, de hobbit met de ring (waarvan Sauron de aanwezigheid op enige afstand kon detecteren) zou te veel aandacht hebben getrokken, onthulde Sauron dat de dingen niet zijn zoals ze lijken (hoogstwaarschijnlijk nam hij aan dat ofwel Gandalf of de heren van Minas Tirith de Ring zouden onthullen in de strijd aan de poorten van Mordor).

#7
+26
Kevin
2011-03-11 20:41:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk denk ik dat iets alleen een plot-hole is als er geen plausibele verklaringen in het universum zijn, ongeacht of de auteur die verklaringen daadwerkelijk opsomt.

In dit geval ging ik er altijd van uit dat terwijl er slechts negen Nazgûl waren, waren er veel meer dan negen van de 'gevallen beesten' waarop ze rondvlogen - er is geen indicatie dat deze wezens speciaal voor de Nazgûl zijn gemaakt, of dat er een soort van beperkte voorraad van is .

Sauron die een stel vliegende wezens in Mordor grootbrengt, maakt het veel riskanter voor de Eagles om daarheen te vliegen, laat staan ​​om daarheen te vliegen met de ene ring. Nadat de ring is vernietigd, is het echter logisch dat de handlers van de beesten zijn verspreid en dat het veiliger is om een ​​reddingsmissie in de lucht te maken dan vóór de nederlaag van Sauron.

Dat is mijn "geëxtrapoleerd uit de gegeven informatie "redenering, tenminste.

Goed punt dat iets alleen een plot-hole is als er geen plausibele verklaringen in het universum kunnen worden gevonden (tenzij het boek de uitleg van de reden volledig overslaat in een passage waar men zeker zou verwachten dat het dat doet).
#8
+19
Mike Scott
2013-03-08 18:50:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een nieuwe theorie waarom de adelaars hier niet werden gebruikt, die aannemelijk lijkt.

In het kort:

Gandalf had was van plan om de ring naar de Eagles te brengen, maar hield het plan voor zichzelf, zodat dat woord Sauron niet kon bereiken. Hij probeerde de Fellowship over het plan te vertellen toen hij voor de Balrog viel - dat bedoelde hij met "Vliegen, dwazen".

Het lijkt vrij duidelijk dat "Fly" in deze context slechts een synoniem is voor ["flee"] (http://thesaurus.com/browse/flee). Vooral omdat er geen adelaars aanwezig zijn en deze scène meestal wordt afgebeeld als ondergronds zonder toegang tot de open lucht. Hoewel ik denk dat deze theorie volledig voor de grap zou kunnen zijn, wat het als een echt antwoord ongeldig maakt.
Hoewel ik denk dat na het herlezen van enkele details over [de brug van Khazad-dûm] (http://en.wikipedia.org/wiki/Bridge_of_Khazad-d%C3%BBm#Durin.27s_Bridge), het niet noodzakelijk ondergronds is. Hoewel het nog steeds vrij duidelijk lijkt dat Gandalf zijn metgezellen vertelde dat ze moesten vluchten voor hun leven, omdat hij wist dat hij op het punt stond uit het conflict te worden gehaald.
Eigenlijk, volgens [Glyphweb's artikel over de Tweede Zaal] (http://www.glyphweb.com/arda/s/secondhall.html), bevindt de brug zich ondergronds in de zaal zelf, dus zou er geen toegang zijn tot open lucht.
Dat antwoord klinkt als deze complottheorieën: D
@MadTux: het deel met "vliegen, dwazen" is eigenlijk de zwakste schakel in de hypothese. Het klinkt aannemelijk: "Wanneer [Gandalf] denkt de adelaars te halen om hem te helpen ontsnappen [uit Isengard], roept dat de ideeën op dat hij ze ook kan vragen om de ring naar Mordor te krijgen [...] hij gaat niet rechtstreeks tegen Rivendell gaat hij eerst de adelaars ontmoeten [...] de adelaars zijn het erover eens [om redenen die worden opgesomd in de vraag van het OP hier over SE], [en ook] dat het plan zeer geheim moet worden gehouden. [...] Niemand kunnen het plan kennen totdat ze de adelaars bereiken en onderweg zijn. [Dan komt Moria.] "
En * wie * zou het de Eagles hebben verteld nadat Gandalf van de foto was verwijderd? Hm? Heeft Gimli een klein beetje "Bird" opgepikt toen hij nog een jongen was?
@Zibbobz: Natuurlijk deed hij dat.De dwergen gebruikten raven als boodschappers.
@Joshua Huh.Leer elke dag iets nieuws over Tolkiens werken.
#9
+13
Christopher
2011-06-27 14:56:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb begrepen dat de adelaars een eigen wil hebben. Gandalf vroeg tenslotte toestemming om op hun rug te mogen rijden. Gezien deze veronderstelling zou het geen goed idee zijn geweest om hen als metgezellen van de Ringdrager te vertrouwen, omdat ze kwetsbaar zouden zijn voor de corruptie van de ring. Ook zou het onwaarschijnlijk zijn dat ze zouden instemmen met een zelfmoordaanslag in Mordor.

#10
+12
xdhmoore
2015-12-04 10:01:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef antwoord omdat ik denk dat er een aspect is van het gebruik van magie in de LoTR dat ik vaak genegeerd zie en dat in veel van de antwoorden wordt genegeerd.

tldr;

Je vliegt niet simpelweg rechtstreeks in de blik van het Lidloze Oog.

Lange versie

Betovering versus magie

Ik ben geen Tolkien-expert, maar mijn begrip van Tolkiens gebruik van magie, geloof ik beschreven in zijn "On Fairy Stories", maakt onderscheid tussen een meer mechanische soort magie en een meer spirituele "betovering". Vergeef / verbeter me als ik zijn gebruik van de woorden verkeerd gebruik. Het is lang geleden dat ik het heb gelezen. Er zijn veel voorbeelden van deze betovering, maar sommige die bij me opkomen zijn Faramirs beschrijving van het karakter van de notenbalken die hij aan Frodo en Sam geeft, en van hun ervaringen met de elfenmantels, roap, boten, enz. Geen concrete regels van de fysica zijn gevestigd. In plaats daarvan lijken objecten de regels van de fysica vaag te buigen in overeenstemming met de atmosfeer / aard van het object of hun maker. En het wordt vaak niet volledig uitgelegd of zelfs niet expliciet beweerd. Het is opmerkelijk dat ons nooit definitief is verteld of Sams touw zichzelf losmaakte bij zijn oproep of dat zijn knoop slecht was als ze 's nachts van de klif naar beneden klimmen. Als het gezelschap Caradhras beklimt, bespreken ze of de "vallende stemmen" die ze horen de wind of een wezen zijn. Tolkien houdt ervan onzekerheid in stand te houden, en het gaat meer om de sfeer van de & (spirituele?) Sfeer dan om de fysica van wat er gebeurt. Een ander voorbeeld is de manier waarop het boek de testamenten van Gandalf en de Balrog beschrijft wanneer ze elkaar voor het eerst aan weerszijden van een deur confronteren, hoewel dat iets explicieter is. Wanneer de 3 reizigers Gimli, Aragorn en Legolas de orks achtervolgen die Merry en Pippin hebben gevangen, praten ze ook over een vijandige wil die tegen hen is ingesteld tijdens hun reis die hun tocht vermoeiender maakt. Tolkien somt gewoonlijk niet op hoe de verschillende mensen en objecten de wetten van de fysica kunnen manipuleren zoals sommige andere fantasiewerken uit de literatuur (in tegenstelling tot het gebruik van de Ene Kracht in het Wiel van de Tijd bijvoorbeeld). In plaats daarvan creëert Tolkien "sferen" en "aura's", bij gebrek aan een beter woord, rond mensen en objecten om ze een soort persoonlijkheid, een natuur, een karakter te geven. Het maakt deel uit van wat het conflict tussen goed en kwaad zo episch maakt in het verhaal, denk ik. Tolkiens gebruik van tovenarij en tovenarij in LoTR is, naar mijn mening, meer in de trant van "betovering" (waarnaar wordt verwezen in "On Fairy Stories"), maar ik zie altijd dat mensen het behandelen als een mechanische manipulatie van de natuurkunde. Gandalf is een interessant voorbeeld, omdat we enkele specifieke mechanische prestaties kunnen noemen die hij met vuur kan bereiken. Maar andere dingen die hij doet, zijn vager en meer over wie hij is dan we maar kunnen noemen. Zijn kracht vergeleken in het verhaal in de ogen van Pepijn met Denethor bijvoorbeeld. (Dit is ook de reden waarom dingen doen zoals Gandalf tegen Darth Vader opnemen in een gevecht, naar mijn mening niet goed werken. Je moet beslissen uit welk soort magie / krachten het gevecht zal bestaan, en naar mijn mening, dat bepaalt wie zal winnen.) Aragorn is op dezelfde manier, net als Faramir, Galadriel en de meeste personages in het boek.

Saurons kracht is in de eerste plaats betovering, niet magie

Een van de bezwaren die ik tegen het adelaarsplan zag, was dat Sauron mogelijk vuurballen naar Frodo op een adelaar zou kunnen werpen, maar ik denk dat dit het punt van Saurons kracht. Er is een deel van het verhaal waar Gandalf enigszins onheilspellend zegt dat hij nog niet is getest tegen Sauron. En als Aragorn Sauron met de Palantir confronteert, heeft hij nauwelijks de kracht om hem te overwinnen en de steen weg te rukken. Er wordt gezegd dat als de hobbits werden gevangen, er geen twijfel over bestaat dat ze uiteindelijk alles zouden vertellen. En ik denk niet dat het in overeenstemming zou zijn met Tolkien om dit toe te schrijven aan louter fysieke marteling. Zie Pepins ontmoeting met Sauron door de steen. Ik denk dat je een deel hiervan kunt toeschrijven aan een of ander mechanisch vermogen, maar niet alles.

Dit is een van de mooie dingen aan Tolkiens schrijven die de films niet volledig konden of niet overbrengen, ik weet het niet. denk maar niet.

Het Adelaarsplan lost het echte probleem van Saurons kracht niet op.

Ik denk dat de belangrijkste reden waarom het arendplan niet zou werken, is dat slechts weinigen op Middle Earth hebben enige hoop op het winnen van de wilswedstrijd die zou plaatsvinden in een directe vlucht rechtstreeks in het Oog van Sauron, zelfs zonder rekening te houden met de trekking van de Ring . De sterkste goede personages in het verhaal worden vaak omschreven als niet zeker van hun vermogen om de macht van Sauron rechtstreeks onder ogen te zien. Het is eigenlijk een vraag die veel opkomt, tenminste over Tom Bombadil, Gandalf, Aragorn, Galadriel en Denethor. En ik denk niet dat al deze vergelijkingen militair bedoeld zijn, zelfs niet het gepraat over Tom Bombadil die overweldigd wordt als de bewaker van de Ring of over Galadriels testamenten tussen haar en Dol Guldur. Het is niet alleen, of zelfs niet in de eerste plaats, de militaire kracht van Sauron die hem formidabel maakt. In de boeken gaat zijn kracht meer over wilskracht & boosaardigheid & spirituele (?) Aanwezigheid.

Tot slot, als je aan het adelaarsvluchtscenario de Ring toevoegt, die de gebruiker verleidt en trekt volgens de wil van Sauron, wordt het onmogelijker. Afgezien van de confrontatie met Sauron, hebben zowel Galadriel als Gandalf laten doorschemeren dat ze het gevoel hebben dat ze niet sterk genoeg zijn om vertrouwd te worden met de Ring. Ik denk niet dat ze zichzelf sterk genoeg zouden achten om ermee rechtstreeks in het Oog te vliegen, tenzij ze het misschien voor zichzelf zouden claimen.

Sidenote - Ongemerkt vliegen

Op het argument dat ze onopgemerkt door Saurons blik zouden kunnen glippen, zou ik eerst willen vermelden dat Frodo moet vechten tegen Saurons blik / wil / macht / etc zonder zelfs maar gezien te worden. Ook betwist ik dat ze waarschijnlijk in de open lucht zouden worden gezien, omdat deze mysterieuze 'spirituele' aard van Saurons kracht vooral van toepassing is op zijn zicht, afgezien van elke Palantir. (Hij wordt tenslotte het "Grote Oog" genoemd). Er zijn verschillende voorbeelden in de boeken van personages als Gandalf (na de slag om de Pelennor-velden) of Aragorn (sprekend over de zetel van de koning boven Rauros), die ervaringen hebben of bespreken om zonder Palantir meer van een hoge plaats te zien dan waarschijnlijk fysiek zou kunnen zijn mechanisch gezien. Ik ben geen geleerde in de middeleeuwse literatuur, maar het zou me niet verbazen als dit idee werd ontleend aan oudere romans en sprookjes. Hurins gevangenschap door Morgoth op een hoge plaats terwijl hij de levens van zijn kinderen ziet, is hier ook een voorbeeld van. Gezien Frodo's talrijke ervaringen van honderden kilometers ver weg zijn en het Oog voelen op een steenworp afstand van hem te zien, denk ik dat we veilig kunnen zeggen dat dit deel uitmaakt van de aard / kracht / aura / betovering van Sauron. Hoe de palantir hieraan toevoegt, weet ik niet zeker, maar ik denk dat het meer is dan fysiek zicht. Ook was de hele aanval op de Zwarte Poort bedoeld om zijn aandacht van zijn eigen land af te leiden, dus zijn vermogen om alles te zien wat er in Morder gebeurt, staat duidelijk centraal in het verhaal. Om deze reden denk ik dat het bijzonder riskant zou zijn om kaal en niet verborgen in de open lucht Mordor in te vliegen, zelfs hoog. De kans is groot dat ze gezien worden, zeker gezien de aard van de Ring. En zodra ze werden opgemerkt, zouden ze (de arend van de hobbit &) worden geconfronteerd met de kracht van de hele wil en boosaardigheid van Sauron, zoals hierboven vermeld.

En natuurlijk komen daar bovenop de risico's die anderen hebben genoemd: de militaire macht van Sauron, de pijlen van orks en de kracht van de Nazgul, die zelf een verschrikkelijke macht hebben.

Update

Ik heb net naar "The LEGO Batman Movie" gekeken. Blijkbaar kun je recht in de ogen van het oog vliegen als je Barbara Gordon bent. Maar ze is een speciaal geval.

Je hebt helemaal gelijk over hoe Tolkien details van magie aan de lezer overlaat, en dat dit goed werkt als je het op de juiste manier opvat.
#11
+9
tir38
2013-04-27 10:00:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

@ user296 verwijst naar een mogelijke reden, maar licht niet veel toe.

Ik denk dat hoewel Gandalf de toekomst niet kan zien, hij weet dat Gollum een ​​rol te spelen heeft:

zelfs de meest wijze kan niet alle doelen zien. ... hij is verbonden met het lot van de Ring. Mijn hart zegt me dat hij voor het einde nog een rol moet spelen, voor goed of slecht; en als dat komt, kan het medelijden van Bilbo het lot van velen bepalen - niet de minste van jou.

(Fellowship of the Ring)

Ik denk dat Gandalf meer weet dan laat hij door. Wanneer Sam en Frodo ruzie maken over het doden of verlaten van Gollum, worden we er opnieuw aan herinnerd dat hij een rol te spelen heeft. Het wordt verondersteld dat de rol die Gollum speelt hen naar Mordor leidt. Maar ik vermoed dat de echte rol die hij speelt het wegwerken van de ring is, en Gandalf weet dit.

We weten dat het bijna onmogelijk is om de ring op te geven. Slechts drie keer geeft de ringdrager de ring op:

  1. Bilbo, die niet verwacht dat hij vernietigd zal worden.
  2. Tom Bombadil, die duidelijk "speciaal is ".
  3. Sam, die niet zo dicht bij Mount Doom is om totaal onder de voet gelopen te worden door zijn macht.

Gandalf vermoedt dus dat de enige manier waarop de ring kan zijn vernietigd is per ongeluk. Met andere woorden, er moet een ongeluk gebeuren op Mount Doom om de ring te vernietigen. Hij zegt ergens dat niemand krachtig genoeg is om het te vernietigen. Als de Eagles Frodo gewoon afzetten met de ring, is er veel bewijs dat hij het niet zal kunnen vernietigen.

  1. Het is altijd op zoek naar zijn meester, niet om te proberen vernietigd te worden
  2. Wanneer hij het bijna vernietigt, aarzelt Frodo.
  3. Isildur bevond zich in dezelfde positie en vernietigde het niet.
#12
+6
FoxMan2099
2013-07-14 12:24:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wie kan met enig vertrouwen zeggen dat Gandalf niet van plan was de Eagles te gebruiken, ook al is het maar voor een deel van de totale reis?

Nadat Gandalf is overleden, zijn de leden van de Fellowship gefrustreerd. en nogmaals dat Gandalf zijn masterplan om de Ring voor zijn dood naar Mount Doom te krijgen niet onthulde. Vooral Strider is herhaaldelijk gefrustreerd over de onmogelijke beslissingen die tijdens de reis steeds weer naar voren komen en betreurt meerdere keren dat zijn beslissingen achteraf verkeerd waren (vanuit zijn beperkte perspectief destijds, maar niet vanuit het grootse perspectief van het verhaal).

Ik denk niet dat het een hele klus is om te theoretiseren dat Gandalf van plan zou zijn geweest om op de een of andere manier of voor een bepaald deel van de reis gebruik te maken van de Eagles; maar, zoals anderen al hebben gezegd, er is gewoon GEEN MANIER dat een gigantische vogel (A) Mordor binnen sluipt en verder naar Mount Doom (onthoud dat het een goede manier is om Mordor binnen te komen, kijk maar naar een fatsoenlijke kaart), en (B) naar Mount Doom gaan zonder enig risico de Ring te verliezen aan Sauron daar in zijn eigen koninkrijk.

Dus ik kan niet geloven dat de Eagle die de Ring naar Mordor vliegt überhaupt zou werken, het is gewoon geen haalbare optie, maar we kennen niet alle originele ontwerpen van Gandalf.

#13
+5
Royal Canadian Bandit
2014-01-17 22:04:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een variant op de theorie "Adelaars zouden de Ring nemen voor hun eigen". Er is beargumenteerd dat aangezien machtige wezens zoals Gandalf en Aragorn Frodo maandenlang vergezelden zonder te proberen de Ring te grijpen, een Adelaar hetzelfde zou kunnen doen in de korte tijd die nodig zou zijn om van de grenzen van Mordor te vliegen. naar Mount Doom.

De Ring heeft echter een eigen wil. Tolkien maakt heel duidelijk dat dit het geval is. De Ring verraadde bijvoorbeeld Isildur door tijdens het zwemmen zijn vinger af te glijden. Later merkt Gandalf op dat de Ring Gollum heeft bedorven, maar hem vervolgens heeft verlaten om uit zijn grot onder de Misty Mountains te ontsnappen.

Laten we nu dit concept nemen en ermee doorgaan. We kunnen aannemen dat de prioriteiten van de Ring zijn om te overleven en terug te gaan naar Sauron. Het kan de gesproken taal niet begrijpen, maar het heeft enig vermogen om de geestenwereld te voelen. Meestal is het behoorlijk geduldig, bijvoorbeeld door verscheidene eeuwen bij Gollum door te brengen, maar het kan dringender handelen als het dat wenst.

Tijdens de reis van de Fellowship wachtte de Ring zijn tijd af. Het begreep niet dat het in enig bijzonder gevaar verkeerde. Misschien hoopte het in de handen van Boromir te vallen, of een kwaadaardig wezen zoals een orc, de Balrog of een van de Nazgul.

Als iemand het meeneemt naar de Cracks of Doom, de Ring bevindt zich in een heel andere situatie. Het voelt dat het onmiddellijk gevaar loopt te worden vernietigd, en zal er alles aan doen om te overleven. Toen Isildur het voor het eerst verwierf, adviseerde Elrond hem om het in het vuur te gooien. Ook al had Isildur het maar een paar minuten of uren in bezit gehad, de Ring zwaaide zijn wil en belette hem het te vernietigen. Toen Frodo het vuur naderde, was ook hij niet in staat om de Ring te vernietigen. Het werd uiteindelijk alleen vernietigd omdat Gollum uitgleed en in het vuur viel terwijl hij het vasthield.

Stel nu dat een adelaar Frodo naar Mount Doom brengt. De Ring zal al zijn kracht gebruiken om zichzelf te redden. Het zal naar de Adelaar roepen, en er is een zeer goede kans dat de Adelaar antwoordt, Frodo overmeestert en de Ring voor zichzelf grijpt.

(Bewerken: als Frodo Mount Doom betreedt, is het vermeldde dat de Phial van Galadriel zijn weg niet verlicht, omdat alle krachten behalve die van Sauron verzwakt zijn. We kunnen veronderstellen dat de Ring dienovereenkomstig versterkt is; hoewel hij daar kwetsbaar is, is hij ook op zijn krachtigst. Dit zou hem meer waarschijnlijk in staat om een ​​nabijgelegen Eagle te corrumperen.)

Ik denk niet dat dit bij Tolkien is opgekomen. Anders, zoals het gelinkte artikel aangeeft, zou het een goede zaak zijn geweest om op de Raad van Elrond te vermelden. Maar als een post-hoc verklaring voor de plot-hole, denk ik dat het logisch is binnen de regels van Tolkiens wereld.

#14
+5
Michael Richardson
2016-11-19 03:28:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Hobbit verzocht Gandalf de Eagles om ze "ver weg te dragen en goed neer te zetten op hun reis over de vlakten beneden".

Het antwoord was:

De Lord of the Eagles wilde ze nergens in de buurt brengen van waar mensen woonden. 'Ze schoten op ons met hun grote taxusbogen', zei hij, 'want ze zouden denken dat we achter hun schapen aan zaten. En op andere momenten zouden ze gelijk hebben. Nee! we zijn blij om de goblins van hun sport te bedriegen en willen u graag bedanken, maar we riskeren onszelf niet voor dwergen in de zuidelijke vlaktes. ”

Soortgelijke redenen kunnen worden gegeven voor het proberen over een continent te vliegen terwijl ze zwaar beladen waren met gepantserde krijgers (of zelfs met alleen de hobbits, als ze besloten het risico te nemen hen met alleen de adelaars te sturen voor bescherming). De adelaars zouden regelmatig moeten pauzeren, en dan zouden ze langere pauzes moeten nemen waarin ze zouden moeten jagen.

Tijdens elk van deze stops moesten ze landen. Elk van deze stops zou potentiële hinderlaagpunten zijn (en zoals al vele malen in deze antwoorden is aangegeven, zouden ze niet ongezien reizen).

Zelfs zonder het gevaar van de Fell-beasts, die de Fellowship wist het nog niet, uit angst dat de Nazgul die op nieuwe paarden zat, hen waarschijnlijk zou kunnen onderscheppen bij de vele, vele stops die ze zouden moeten maken tussen Rivendale en Mordor, zou redelijk zijn.

#15
+4
anoxm
2014-05-09 02:16:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze zijn niet van hem om te geven.

Eagles zijn een race die in staat is tot hun eigen acties en gedachten. De Eagles zijn geen taxi's uit de middenaarde.

#16
+3
phil
2012-03-27 05:51:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De adelaars zijn niemand trouw verschuldigd aan wie ze Gandalf hebben geholpen om uit Saruman te ontsnappen, omdat hij het leven van hun koning heeft gered, zie de Hobbit. Hem weer gezond maken na een ongelukkig incident met een jagerspeer. Of die hulp tot zelfmoord leidde om Mordor tegen het lijf te lopen, is iets heel anders ...

Maar nogmaals, ze hielpen Frodo te ontsnappen uit Mount Doom nadat de Ring was vernietigd.
#17
+2
Zibbobz
2014-08-25 23:59:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de Eagles de hobbits naar Mt. Doom, ze hadden ook de dwergen in Smaug's hol kunnen overleveren, en hoewel hij niet op dezelfde manier een bedreiging vormde als Sauron, drukte hij zwaar op Gandalfs geest. Dus waarom gebruikte hij de Eagles alleen als reddingsmiddel in moeilijke situaties en als bondgenoten in een strijd tegen duistere machten?

Omdat Gandalf een Maia is, en niet verondersteld wordt zich rechtstreeks te bemoeien met de strijd van de mens en de wezens van Middle Earth.

In moeilijke situaties, waarin duistere machten een einde dreigden te maken aan een dergelijke zoektocht, kan Gandalf de Eagles hebben opgeroepen, en dat deed hij in feite tijdens zijn gevangenschap boven op de toren, en toen de reis om de dreiging van Smaug werd bedreigd.

Maar Gandalf is de enige onder de raad die de hulp van de Adelaars had kunnen vragen, en het was niet zijn plaats om rechtstreeks in te grijpen. Zelfs toen hij tevoorschijn kwam als Gandalf de Witte, hoewel hij in de strijd reed en de mannen van Helm's Deep redde, en in de voorhoede stond van het laatste gevecht met Sauron, fungeerde hij nog steeds alleen als een gids.

De Eagles hebben opgeroepen om de last van de Ring te dragen, zou een grove misbruik van zijn macht als Maia zijn geweest, en hoe 'gemakkelijk' het ook zou zijn geweest, hij zou nooit overwegen zoiets doen. En aangezien niemand anders de macht heeft om de Adelaars om hulp te vragen, zouden ze het ook niet hebben overwogen.

Was hij doorgegaan met de Fellowship, in plaats van ten strijde te trekken met de Balrog, had hij misschien een of twee keer een beroep op hen gedaan voor hulp in wanhoop, maar nooit als een definitieve oplossing.

In de boeken roept Gandalf de Eagles nooit zelf op. Ze komen uit eigen beweging aan bij de Black Gate en de Battle of Five Armies (en redden Thorin & Co ook van goblins). Gwaihir redt Gandalf van Orthanc puur bij toeval - hij werd gestuurd om een ​​bericht van Radagast te bezorgen. Wanneer Gandalf ook wordt gered uit Zirakzigil, werd Gwaihir dit keer gestuurd door Galadriel.
@ssell Nou, dat schiet mijn theorie neer ... maar roept een andere vraag op: hoe verwachten mensen dat ze überhaupt een beroep doen op de Eagles?
Ik geloof dat deze vraag meer afkomstig is van mensen die de films hebben gezien, maar niet erg goed thuis zijn in de literatuur. Het is duidelijk dat Gandalf de mogelijkheid had om de Eagles op te roepen (zoals Radagast en Galadriel dat konden), maar het belangrijkste punt van de Lord of the Rings is dat dit het begin is van het tijdperk van de mens, en dat mannen ( inclusief Hobbits) moeten zelf het nieuwe tijdperk inluiden. Het sturen van de Eagles (dienaren van Manwë) om dit allemaal te doen, zou het punt van het verhaal verslaan. Dit is de reden waarom het de Istari expliciet verboden was om hun macht te evenaren tegen die van Sauron.
#18
+2
JBiggs
2016-05-18 00:50:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pure zelfmoord.

Er is veel discussie geweest over het gebruik van de adelaars om rechtstreeks naar Mt Doom te vliegen, en ik zal er niet nog een keer op terugkomen. Ik zal wijzen op een paar dingen in de LOTR-boeken die niet vaak worden genoemd.

Ten eerste: de Fellowship of the Ring moet zich verstoppen op weg naar de Misty Mountains (zowel in het boek als in de film). Waarom? Omdat er duizenden Sauron-uitgelijnde kwaadaardige intelligente vogels overal naartoe bewogen en op zoek waren naar vijanden van Sauron. Sommigen waren duidelijk dienaren van Sauron en sommigen waren dienaren van Saruman, maar in beide gevallen krijg ik de duidelijke betekenis van het boek zoals het is geschreven, dat de lucht grotendeels vol is met vijanden voor de Fellowship. Waarom zouden we aannemen dat het zo gemakkelijk zou zijn om gewoon Mordor binnen te vliegen als er mogelijk overal miljoenen kwaadaardige vliegende wezens zijn? De adelaars zouden een lang, aanhoudend gevecht hebben gehad om daar te komen.

Later in de boeken zien we dat de Black Riders na hun "verdrinking" terwijl ze de grens naar Rivendell probeerden over te steken, hun paarden hebben ingeruild voor "gevallen beesten" die minstens zo groot waren als de adelaars en perfect in staat om het luchtruim boven Mordor te patrouilleren. Het is zeer waarschijnlijk dat deze beesten iets waren dat Sauron een tijdje in Mordor had, en mensen als Gandalf en Elrond waren waarschijnlijk voldoende op de hoogte van enkele van de vervelende dingen daar die ze niet eens zouden hebben geprobeerd om er gewoon in te vliegen. , binnenvliegen op een groep adelaars wanneer je in lucht-luchtgevechten belandt met ALLE 9 rijders op hun gevallen beest rossen zonder back-up? Dat is nog erger dan te voet!

Ten slotte weten we van de Silmarillion en de Hobbit dat "woerden" en draken in de loop van de tijd vaak op één lijn stonden met Morgoth en zijn opvolger Sauron. Elrond zou een goede reden hebben gehad om te denken dat Sauron misschien wel een soort draak in zijn dienst had. Gebaseerd op alles wat we weten over de draken van Middle Earth, zou de LAATSTE plek waar je ooit zou willen zijn, iemand van aangezicht tot aangezicht in de lucht staren zonder ergens dekking te vinden! Als zoiets als Smaug de Fellowship of the Ring-riding eagles zou tegenkomen, zou ik ze geen grote kans geven, vooral niet als de woerd wordt ondersteund door 9 ringwraiths die op "fall beesten" rijden.

Dat heeft slechts betrekking op een paar van de vliegende kwaadaardige wezens waarnaar in de boeken werd verwezen. Er zijn herhaalde hints van ergere en akeligere dingen dan expliciet werden geschreven over het leven in Mordor terwijl Frodo zijn weg door dat land baant. Het is zeer waarschijnlijk dat een aanzienlijk percentage van de vervelende wezens die door de oproep van Sauron naar Mordor waren getrokken, konden vliegen!

Ik zou ook kunnen vermelden dat Saruman in staat was om een ​​sneeuwstorm naar de Fellowship te werpen terwijl ze probeerde de bergen over te steken. Nog een keer; omdat ze heel gemakkelijk te herkennen zijn, maar snel, lopen ze het risico dat dat soort magie naar hen wordt gegooid terwijl ze in de lucht zijn. Een zeer riskant vooruitzicht.

Vliegen op adelaars zou snel zijn geweest, maar het zou ook pure zelfmoord zijn geweest.

#19
+1
The Witch King of Angmar
2017-08-02 22:59:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze moeten dit in het geheim doen.

'En ik zal je metgezellen uitkiezen om met je mee te gaan, voor zover ze willen of fortuin het toelaten. Het aantal moet klein zijn, want je hoop is in snelheid en geheimhouding'.

Bovendien, Saurons oog, The Witch King of Angmar en zijn Nazguls, The Mouth van Sauron en de orks kunnen ze gemakkelijk herkennen wanneer ze in Mordor zijn.

In feite is de video logisch dat dit zou gebeuren als ze de Eagles naar Mordor zouden brengen.

Adelaars op aarde kunnen vliegen op een hoogte van 12.000 voet;niet laten zien dat pijlen zo hoog zouden reiken
Dat zijn veel pijlen, wat betekent dat er een mogelijkheid is dat ze worden neergeschoten.
#20
  0
M. A. Golding
2017-12-17 10:05:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet veel over vulkanologie of wat Tolkien wist over vulkanologie, maar een vulkaan heeft niet altijd een open verticale rechte schacht die naar het magma gaat. De verticale schacht is meestal alleen open als er lava naar buiten komt, en dan stroomt de lava naar boven, waardoor de ring boven de magmakamer blijft. En wanneer de uitbarsting voorbij is, koelt de lava in de schacht af en stolt en blokkeert de schacht.

En veel vulkanen hebben niet-verticale draaiende schachten.

En de ring kan alleen worden vernietigd in de Cracks of Doom in de berg vanwege de mystieke magische behoefte om het te vernietigen waar het werd gemaakt.

Dus hun doel was niet om de ring in de krater op de top van Mount Doom te laten vallen en hopen dat dat zou gebeuren werk, maar om de deuren te vinden die naar de Crack of Doom leiden, ga ze binnen en gooi de ring daar in de vuren, die om mystieke redenen de enige plaats in de hele berg waren waar de Ring kon worden vernietigd.

En als de adelaars en hun passagiers zouden worden gedetecteerd op weg naar Mount Doom, zou Sauron zijn controle over de branden van de berg kunnen gebruiken om hun plan te stoppen. Sauron zou het vuur in de Crack of Doom kunnen uitschakelen, zodat het erin gooien van de ring het niet zou smelten, en later de Ring terughalen voordat het vuur weer aangaat. Of Sauron zou de berg woedend kunnen laten uitbarsten en een kilometers brede wolk van gifgas kunnen uitspuwen die de adelaars en hun passagiers doodt voordat ze op de berg kunnen landen.

Dus voeg dat toe aan de vele andere redenen, zowel correct als incorrect, die zijn aangevoerd als redenen waarom het Adelaarsplan een slecht idee zou kunnen zijn, redenen die Tolkien misschien door iemand in de Raad had laten noemen als hij aan het Adelaarsplan had gedacht.

#21
  0
Stevernator
2018-05-18 06:30:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat gigantische vliegende adelaars die Mordor binnenvliegen, gemakkelijk door Sauron konden worden opgemerkt en door de Nazgul konden worden onderschept. Dat zou het plan voor de vernietiging van de ring in Mount Doom hebben opgegeven en hem de ring hebben overhandigd. Als de Eagles de strijd met de Nazgul in de lucht hadden gewonnen, zou Sauron zijn aandacht hebben gericht op het bewaken van Mount Doom en het plan verijdelen. Kortom, vliegende reuzenarenden zouden niet hetzelfde zijn als "binnensluipen" en ofwel het plan voor de vernietiging van de ring onthullen of de ring aan Sauron hebben gegeven.

Maar fundamenteler dan dit: de adelaars zijn in wezen gigantische, wilde dieren, meer afgestemd op de geesten van het bos, zoals Ents, Beren en Tom Bombadil. De veldslagen van mensen en orks, goed en kwaad, maken geen deel uit van hun wereld hoog op de bergtoppen in het wild. De 'beschaafde' wereld van mannen en orks is iets dat ze koste wat kost proberen te vermijden. Ze houden niet van wezens die bossen verwoesten en lelijke gebouwen maken.

De adelaars zijn beslist niet iemands huisdier of ros, het zijn wilde, trotse, intelligente dieren en hebben weinig met Gandalf te maken, behalve de meest erbarmelijke omstandigheden. Ze hebben een hekel aan onnatuurlijke dingen, orks, Sauron en de gruwelen van Morgoth. Dus naar Mordor vliegen was iets dat ze alleen wilden doen als een speciaal geschenk aan degenen die de uiteindelijke dreiging voor de natuurlijke wereld die de heerschappij van Sauron over heel Midden-Aarde zou hebben vertegenwoordigd, hebben overwonnen, en alleen na de dreiging van Sauron en de Nazgul is verwijderd.

#22
-1
Wad Cheber stands with Monica
2015-05-25 03:07:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste antwoord ligt voor de hand. Ik ga die versie van het verhaal vertellen om je te laten zien waarom de Eagles de Ring niet naar Mordor namen:

"Er was eens een magische Very Bad Ring. The Very Bad Ring kon alleen worden vernietigd door de lava in een bepaalde vulkaan die heel ver weg was. Dus gaven de mensen de Very Bad Ring aan een paar gigantische Eagles. De Eagles vlogen naar de zeer ver weg gelegen vulkaan en lieten de Very Bad Ring in de lava vallen. De Very Bad Ring werd vernietigd en iedereen was zo blij dat ze een geweldig groot feest gaven en de Eagles waren de eregasten. Iedereen zong en danste de hele nacht. En ze leefden allemaal nog lang en gelukkig. The End. "

Zou je een driedelige, 1200 pagina's tellende versie van dat verhaal willen lezen? Ik weet dat ik dat niet zou doen.

Alle antwoorden in het universum zijn puur speculatief van aard. Dit antwoord buiten het universum is het enige dat u nodig hebt. Het verhaal zou ongelooflijk stom zijn geweest en niemand zou het willen lezen - grote vogels die naar een vulkaan vliegen en er iets in laten vallen, is gewoon geen interessant verhaal. Er is geen conflict, geen spanning, geen drama. Het zou het slechtste boek zijn dat ooit is geschreven.

#23
-2
algiogia
2015-09-23 17:28:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor wat ik me herinner, hadden ze niet echt een plan om de ring in Mount Doom te vernietigen. Daarom namen ze een aanzienlijke hoeveelheid tijd om uit Rivendel te vertrekken en reden ze langzaam: ze hadden tijd nodig om de beste strategie te bepalen.

Het plan was in de trant van: laten we naar Mordor gaan, wat waarschijnlijk de beste plaats is om de ring te vernietigen, dan zullen we te zijner tijd zien wat we moeten doen.

Nee, ze wisten beslist dat ze naar Mount Doom gingen;uit "The Shadow of the past": "Er is maar één manier: de Cracks of Doom vinden in de diepten van Orodruin, de Vuurberg, en de Ring daarin werpen, als je hem echt wilt vernietigen, omhet voor altijd buiten het bereik van de vijand. "En uit "The Ring Goes South": "Op dat moment kwam Elrond met Gandalf naar buiten, en hij riep de compagnie bij zich. 'Dit is mijn laatste woord,' zei hij zacht. 'De Ring-drager gaat op pad.op zoek naar Mount Doom. "
Misschien zat ik fout.Maar ik herinner me wel wat besluiteloosheid in het bedrijf onderweg, vooral na de dood van Galdalf in Moria.
Je herinnert je dat deel nog goed, maar dat ging meer over de spanning tussen de wens om de Ring naar Mordor te nemen versus naar de (relatieve) veiligheid van Minas Tirith gaan.Het speelt niet echt een rol in waarom ze de Eagles niet hebben gebruikt
Ook kwam de besluiteloosheid pas nadat Gandalf, hun gids, was vertrokken, omdat hij hun niet duidelijk had verteld dat hij van plan was om na Lothlorien naar Mordor te gaan.Maar ik denk dat het duidelijk was in het boek dat het zijn raad en bedoeling was dat ze naar de barsten van het noodlot gingen om de ring te vernietigen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...