Vraag:
Wat was de oorsprong van Star Trek's Borg?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-01-13 14:14:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Was er enige verklaring voor de oorsprong van de Borg uit Star Trek?

Ik heb de meeste tv-shows gezien, maar geen boeken gelezen - wordt het daar uitgelegd?

Geen antwoord, maar ik denk dat iemand op een gegeven moment suggereerde dat V-yer, uit Star Trek: The motion picture, de maker van de borg was. Tijdens zijn reizen reisde het eigenlijk naar het verleden en creëerde de borg als een ongeluk of iets dergelijks.
@Pablo - ja, dat had ik eerder gehoord. Weet niet waar.
Speculatie op veel sites zal vaak worden beantwoord met reacties waarin u wordt gevraagd om een ​​back-up van het antwoord te maken, of eenvoudigweg downstemd. Het hangt af van de context. (Mensen lijken speculatie in commentaren meer vergevingsgezind te zijn dan in antwoorden bijvoorbeeld.)
@neilfein - is logisch, bedankt.
@J.PabloFernandez Shatner's "The Return" suggereert dat V'ger deel uitmaakt van de Borg: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Return_%28Star_Trek%29
Enige relatie met Nomad van TOS?
@J. Pablo Fernández, ik ben aan het muggenzifterij, maar het was V'Ger, wat eigenlijk de Voyager 6-sonde was die vanaf de aarde werd gelanceerd. Het landde op de Borg thuiswereld waar ze het "repareerden", en stuurden het weer naar buiten.
@Teknophilia je hebt gelijk en ik weet dat het V'Ger is ... niet zeker wat ik dacht toen ik die opmerking typte.
Oude vraag, ik weet het, maar een van de William Shatner Star Trek-boeken (die * moeten * zeker canon zijn) moeten ze naar de Borg-thuiswereld reizen. Ik kan op dit moment geen details bedenken, maar ik geloof dat er ook een beetje de Borg-oorsprong in het boek zat. Ik zal proberen het later van de zolder op te graven ...
Acht antwoorden:
#1
+83
Mark Embling
2011-02-03 04:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit werd behandeld in de boekenreeks Star Trek: Destiny van David Mack. Of dit als canon wordt beschouwd of niet, staat ter discussie, maar het is zeker een goed verhaal. Om heel kort samen te vatten, er bestaat een zeer geavanceerd en xenofoob ras dat bekend staat als de Caeliar, en hun technologie is zodanig dat ze hun lichaam (dat vermoedelijk biologisch van aard was zoals het onze) hebben vervangen door deeltjes die catoms worden genoemd. Deze catoms bieden ze allerlei mogelijkheden. Ze hebben echter een energiebron nodig, waarvan er één zich in het centrum van elke Caeliar-stad (/ ruimteschip) bevindt.

Er vond een gebeurtenis plaats waarbij een van deze steden werd verwoest en naar het verre verleden werd gezogen. De ondergang van de krachtbron van deze stad betekende dat de overlevenden een energiebron nodig hadden. Na verloop van tijd werden ze steeds wanhopiger totdat in wezen hun bewuste geest (en moraal, enz.) Verloren was gegaan en hun catoms '"instinct" (bij gebrek aan een beter woord) het overnam om hun overleving veilig te stellen. In de loop van de tijd werden de Borg geboren: de Borg-nanosondes zijn een ernstig kromgetrokken en beschadigde (en minder capabele) versie van de Caeliar-catoms.

Ik zal de boeken niet bederven door uit te leggen wat er van de Borg komt. .. en ik heb het verhaal daar liever afgeslacht. Het is de moeite waard om ze te lezen om dit goed te begrijpen.

Ik vind het niet leuk: / ... Van het kijken naar veel ST;voor mij waren het versterkte mensachtigen met AI die de show overnamen ("the hive mind").Uiteindelijk plofte er een koningin uit.Het einde.
@n00dles, hij heeft het verhaal niet afgemaakt.Wat er gebeurde, was dat de Caeliar terug in de tijd werden gegooid met enkele mensen, van wie de overlevenden zich verzetten tegen het aanbod van de Caeliar om met hen samen te voegen zodat beide groepen de vijandige planeet konden overleven.Wanneer ze bij een overlevende Caeliar en drie mensen komen, dwingt de laatste Caeliar hen om met haar samen te smelten, maar op dat moment is ze krankzinnig en opereert ze op instinct, meestal honger en de behoefte om anderen te absorberen om haar eigen overleving te verzekeren.Het eenzame vrouwtje (menselijke overlevende) wordt de eerste koningin, het eenzame menselijke mannetje de eerste drone.
@KeithMorrison Ah dat voelt een beetje beter.Is dat dan het algemeen aanvaarde oorsprongsverhaal van de Borg?Of wordt het gewoon gezien als een mogelijk oorsprongsverhaal?
het is een behoorlijk goed verhaal @n00dles - en, in termen van de uitgebreide post-Nemesis Trek-lit canon (die heel hard probeert om consistent te zijn in zichzelf), het effect is lang reikend.Als het geen korte tv-serie is, zou het een geweldige IDW-stripreeks zijn
#2
+71
StasM
2011-01-13 15:17:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begrijp dat er geen definitief antwoord is, maar op Memory-Alpha staat dat Borg het product was van cybernetische vergroting van levende organismen die zo ver gevorderd was dat ze niet meer de soort waren die ze waren daarvoor en werd Borg. De bijenkorfgeest begon waarschijnlijk als het middel om te communiceren en de informatie te delen (net als internet) en naarmate soorten er steeds meer op vertrouwden (net zoals wij op internet zijn), verloren ze geleidelijk het vermogen om zonder te functioneren (net als wij ... nou ja, misschien nog niet :) en werden de bijenkorfgeest.

geweldige link. Maar het lijkt erop dat de oorsprong speculatief is in plaats van canoniek - correct?
Persoonlijk denk ik dat we hier naartoe gaan. En ik ben blij.
Op basis van het artikel waarnaar StasM linkt, lijkt het erop dat dit het resultaat is van het bij elkaar passen van al te schaarse stukken uit verschillende afleveringen. Memory-Alpha is redelijk goed in [vasthouden aan wat definitief canon is] (http://memory-alpha.org/wiki/Memory_Alpha:Canon_policy).
Borg kan functioneren zonder de Hive Mind ... ze hebben gewoon geen plan wat ze doen omdat ze niet weten wat ze alleen moeten doen.
Nou, ik zou zeggen dat we er al zijn. Ik denk niet dat ik te lang kan functioneren zonder internet.
@Bobby Dat is niet helemaal juist. Een enkele Borg-drone kan volledig functioneren zonder verbinding met het collectief. Het enige dat verandert, zijn de richtlijnen. De eerste wordt "koste wat het kost de verbinding met het collectief herstellen". De tweede wordt waar het ooit aan werkte op het moment dat de verbinding werd verbroken.
@fredsbend: Dat is waar, voor sommigen. Maar we zien ook dat de meeste drones die zijn losgekoppeld nogal gedesoriënteerd zijn, niet echt weten wat ze moeten doen en soms gaan afdwalen omdat ze ineens een eigen geest hebben. En dat het tijd kost om te herstellen en om zelfstandig na te denken. Hoewel Seven of Nine een goed voorbeeld is van een Borg die functioneert zonder het collectief, zijn de drones waarmee ze op die planeet is gestrand dat niet.
De videogame Star Trek: Legacy heeft een oorsprongsverhaal voor de Borg, hoewel ik het persoonlijk niet erg goed vond. Duidelijk geen canon.
Het probleem met deze theorie is dat recent geassimileerde wezens ook afhankelijk zijn van het collectief.Iets moet die afhankelijkheid afdwingen.
#3
+27
Brian Ortiz
2011-03-15 07:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een interessante theorie met betrekking tot de Voyager 6-sonde (V'Ger) die wordt genoemd in Memory Alpha: http://memory-alpha.org/wiki/Voyager_6#Apocrypha

"Star Trek: Legacy" presenteerde de theorie dat de 20e-eeuwse Borg-beschaving een vreedzaam ras was. Toen V'Ger ze tegenkwam, bestudeerden ze de programmering, repareerden de sonde en stuurden hem op zijn taak. Toen V'Ger terugkeerde naar het Sol-systeem, kon het zijn schepper niet vinden, maar 'een biologische plaag'. De sonde keerde terug naar de Borg thuiswereld en voegde zich bij hen, en de programmering verspreidde zich door het hele collectief. Er brak iets van een burgeroorlog uit. Enorme hoeveelheden kennis, inclusief de locatie van de aarde, gingen verloren in het resulterende conflict en de Borg van de 24e eeuw werd geboren.

Ik denk dat het een beetje een uitdaging is, maar interessant gezien het feit dat er nog niets bekend is over de machine-planeet.

Het relevante deel van Star Trek: Legacy is te zien in deze video: Origin of the Borg

De Star Trek online game neemt dit idee en speelt ermee, aangezien het Borg ubership qua uiterlijk lijkt op het 'innerlijke' lichaam van de V'Ger-sonde
@ClaraOnager Dat is interessant! Ik wil het bijna spelen.
De Borg zijn duizenden jaren oud .. VGer is dat niet.Daarom kon VGer ze niet hebben gemaakt
@Chris Het fragment beweert niet dat V'Ger de Borg helemaal heeft "gemaakt" ...
#4
+8
Rob
2011-02-21 06:44:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Speculatie: In Star Trek: Voyager, wanneer ze de Borg voor het eerst ontmoeten, wordt er (misschien door Janeway) beweerd dat de Borg alleen nieuwe informatie verkrijgt door assimilatie. Ze zijn niet (of zijn niet in staat) om hun eigen onderzoek te doen (daarom wordt Voyager door de Borg-ruimte begeleid). Ik neem aan dat de Borg ooit een primitieve levensvorm was (het is mij niet duidelijk wat de Borg eigenlijk is ) die door evolutie door middel van assimilatie in praktijk is gebracht - en op een gegeven moment zijn ze technologisch geavanceerd geworden ( en daarom de naam waardig)

Ik hou van het speculatieve idee - heel anders dan het traditionele, "ze waren organisch en experimenteerden met augmentatie die fout ging" -theorie.
Als ik me goed herinner, was mijn gedachte destijds (misschien zei iemand dit in die aflevering) dat de Borg veel emotie ontbeerde, het verbeeldingsproces en daarom innovatief denken vreemd of onmogelijk voor hen als soort was. Daarom het onvermogen om R&D te doen.
De Borg DO doet onderzoek, er wordt bijvoorbeeld meerdere keren vermeld dat ze tests hebben uitgevoerd op het Omega-deeltje, en ze experimenteren en onderzoeken actief om nieuwe dingen te vinden om te assimileren (bijvoorbeeld hun uitstapjes naar de fluïde ruimte). Ik betwijfel ten zeerste dat ze speciale onderzoeksfaciliteiten hebben, omdat ze nooit worden getoond en de meeste Borg-schepen al voor algemeen gebruik zijn
@TomJNowell: Ik ben het ermee eens. Ik heb het idee van assimilatie van kennis altijd begrepen als een gemakkelijke en snelle manier om aanvullende kennis op te doen, niet als de enige manier om kennis te vergaren.
Ze hadden misschien het vermogen om onderzoek te doen kunnen assimileren.Het is natuurlijk een beetje moeilijk voor te stellen hoe deze originele soort eruit zou zien.Soort 0 (bij gebrek aan een betere term) is misschien niet eens in de verte humanoïde.
#5
+7
KeithS
2013-02-22 02:17:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek: First Contact heeft veel algemene informatie over hoe de Borg is geworden tot wat ze nu zijn; in feite begonnen ze als een mensachtig ras dat op zoek was naar fysieke perfectie, dat ze verkenden door mechanische elementen te ontwikkelen en vervolgens in hun fysiologie te integreren. Uiteindelijk gingen de meer mechanische elementen het biologische domineren. De Borg-koningin stelt openlijk tijdens het ondervragen van Data dat ze de Borgs grootste zwakheid beschouwt als hun overgebleven overblijfselen van de mensheid (humanoiditeit?), Iets dat de Borg voortdurend probeert te 'transcenderen' terwijl ze assimileren en aanpassen (in tegenstelling tot Data, een bewuste kunstgreep die meer mens wil worden). De film geeft echter geen details over de tijdlijn of de naam van het oorspronkelijke ras dat het zaad werd van het Borg Collective. Het lijkt erop dat ze het zelf als onbelangrijk zijn vergeten.

#6
+2
Derfguy
2015-06-24 21:59:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me dat ik een afgewezen Voyage-script met de titel Origin of the Species las, waarin de nano-sondes die soorten assimileren in de Borg eigenlijk als een wapen waren ontworpen, maar het wapen faalde en zijn uitvinders inschakelde die de soort creëerden.

Kunt u een link geven om dit te ondersteunen?
Dit script klinkt alsof het is geleend uit het achtergrondverhaal van Fred Saberhagens "Berserker" -serie.De bouwers hebben zelfreplicerende machines gemaakt om het rode ras te vernietigen.Nadat de Berserkers het Rode ras hadden uitgeschakeld, schakelden ze de Builders in en begonnen zich vervolgens door de rest van de melkweg te verspreiden met de bedoeling om al het leven te vernietigen.Het eerste verhaal, "Without a Thought", verscheen in 1963, en echo's van Saberhagens creatie zijn te vinden in veel sciencefictionverhalen.
#7
+1
The Extinct Surgeon
2013-08-11 17:56:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen BEWIJS, maar men gelooft dat het Delta Kwadrant de oorsprong is van het Borg Collectief. Evenmin is hun biologische oorsprong. Men geloofde dat ze een humanoïde geavanceerde beschaving waren die het zat werd om niet perfect te zijn. Ze wilden perfectie bereiken, dus begonnen ze soorten te assimileren. De Vaadwaur waren een van de eersten die de borg tegenkwamen, de borg had slechts een handvol sterrenstelsels geassimileerd.

#8
+1
Valorum
2019-09-26 02:10:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het originele script voor Q, Who? spreekt Guinan over de oorsprong van de Borg. Ze geeft ons geen volledige geschiedenis, maar ze geeft wel aan dat ze oud zijn, minstens 100.000 jaar oud als samenleving / soort.

GUINAN: Ze zijn een mengeling van organisch en kunstmatig leven dat gedurende duizend eeuwen is ontwikkeld.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...