Vraag:
In "The Matrix Revolutions" Hoe stopt Neo de machinewapens in de echte wereld?
Tango
2012-02-20 01:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In The Matrix Revolutions , wanneer Neo en Trinity proberen de Machine City te bereiken, wanneer de Machines wapens tegen hen lanceren, kan Neo enkele van de binnenkomende wapens vernietigen.

Dit is op dit moment in de echte wereld, niet in de Matrix. Hoe heeft Neo enige macht tegen de machines buiten de Matrix?

Addendum: ik zoek alleen naar in universe antwoorden. Ik zou denken dat dat voor de hand liggend zou zijn, maar ik voeg dit toe na een antwoord dat in wezen is: "Het is een film ..."

Waarom ben je er zo zeker van dat het de echte wereld is, en niet slechts één niveau dichter bij de echte wereld? ;)
@Izkata: Als dat is wat u denkt, waarom zou u er dan geen goed argument voor maken en er uw antwoord van maken?
Het zijn schildpadden helemaal naar beneden! :)
Wi-fi, degene die zijn implantaten draadloos kan verbinden.
@TangoOversway Het _was_ slechts een semi-sarcastische opmerking zonder echt geval, maar ik heb me iets herinnerd ... Geef me een paar minuten = D
hij raakte de Bron aan. Het legt uit. ;)
Volg Simulacra & Simulatie!
Heeft Neo de machinewapens niet eerst gestopt in The Matrix Reloaded, zelfs vóór Revolutions? ("Er is iets anders. Ik kan ze voelen.")
@Null: Normaal gesproken ben ik terughoudend in het accepteren van late antwoorden, maar je gaf goede ondersteuning en documentatie waardoor het een solide antwoord was - en dat is niet gemakkelijk te doen met The Matrix, aangezien de producers zich meer zorgen maakten over stijl dan over inhoud.
Gerelateerd over M&TV: [Waarom had Neo bevoegdheden in de echte wereld?] (Https://movies.stackexchange.com/q/8370/44222)
Ik denk dat het niet de bedoeling is "dit is de echte wereld", maar "is dit de echte wereld."Het gaat terug naar de architect die zegt dat, zolang mensen het gevoel hebben dat ze een keuze hebben, ze niet zullen nadenken over het feit dat al hun keuzes deel uitmaken van hetzelfde systeem.
Elf antwoorden:
#1
+115
Izkata
2012-02-20 05:29:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van de eerste regels van Morpheus verwijst naar Alice in Wonderland. Maar, hoe diep gaat het konijnenhol?

Ik ben van mening dat Zion en de rest van de echte wereld niet echt de echte wereld is. Mensen zijn van nature rebels, dus wat de architect zei over het bestaan ​​van Zion is logisch. Maar zolang de mensen geloven dat ze uit de Matrix zijn ontsnapt, waarom moet het dan echt zijn?

Weet je nog wat Cypher zei in de eerste film? Zoals ik me herinner, was het een tijdje een vrij populaire quote:

Nou, je moet wel. De beeldvertalers werken voor het constructprogramma. Maar er is veel te veel informatie om de Matrix te decoderen. Je went eraan. Ik ... Ik zie de code niet eens. Alles wat ik zie is blond, brunette, roodharig. Hé, wil je wat drinken?

Waarom maakt dat uit? Herinner je je deze scène nog van het einde van Matrix Revolutions, waarin Neo door Machine City liep met zijn ogen ingepakt? Op dat moment had Neo ook geleerd / bedacht hoe hij de code moest zien, en had hij zijn ogen niet langer nodig:

("Echte" wereld) real world

(De onderliggende code / structuur) underlying code

Dus hoewel Neo misschien een niveau dichter bij de realiteit is gekomen, was hij er nog niet.

Afbeeldingsbron

Au. Nu doet mijn brein pijn!
Ik zou heel graag willen weten waarom ik hiervoor een downvote heb gekregen ...
@Izkata De architect probeert uw werk in diskrediet te brengen.
U zegt dat Machinestad ook niet echt was. Betekent dat we nooit echte machines hebben gezien?
+1: Ik dacht dat dit was waar de films naartoe gingen, en de derde film zou Noe zijn die de jongens uit de Zion VR zou leiden, met de prikkelende vraag "Zijn ze nu echt uit?". Man was ik ooit teleurgesteld door de laatste, het slaagde erin de 2e ook voor mij te verpesten. [Jammer dat ze nooit sequels hebben gemaakt] (http://xkcd.com/566/)
@Izkata - Ik heb geen DV gemaakt, maar de MWAM (Matrix Within a Matrix) is nergens in de buurt van een bevestigde correcte waarheid, slechts één populaire fan-theorie. Dus misschien ben je daarom doorgestuurd.
@BinaryWorrier haha, grappige xkcd. Maar ik * hou * van de sequels, allemaal. Als je nadenkt over de gevolgen van elke film en deze vervolgens vergelijkt met de volgende, kun je het verschil zien. Revoluties vind ik in het bijzonder (weer) revolutionair, als je erover nadenkt ... ah zo heet het!
Hoewel ik denk dat je antwoord vermakelijk en goed geconstrueerd is, denk ik niet dat er in de films enig direct bewijs was dat de echte wereld niet echt was, en de laatste ui-laag van de realiteit. Ik denk dat ze suggereerden dat Neo controle had over sommige aspecten van de fysieke realiteit. Inclusief het kunnen zien zoals Mohadeeb en machines bedienen.
@MarkRogers: Nou, wat hij doet in de "echte" wereld is niet echt verenigbaar met enige natuurwet die ik ooit ben tegengekomen. Het * is * echter inderdaad een sterke aanwijzing dat hij tegen het einde van * Revolutions * voorbij de façade van de zogenaamde "echte" wereld kon kijken, net zoals hij voorbij die van de Matrix in de eerste film kon kijken. Je zou zelfs op een ledemaat kunnen gaan en beweren dat wanneer hij lijkt te zijn gestorven, hij eindelijk een laag omhoog heeft gekregen - alleen.
Ja, ik neem aan dat het betekent dat zijn macht gedeeltelijk de gecodeerde realiteit overstijgt en dichter bij die van een religieuze profeet ligt. Neo transcendeerde in een soort god / profeet / martelaarschap. Ik denk wel dat de gebroeders Wachowski (bijna zei Coen) het opzettelijk vaag maakten om vragen te stellen over de aard van de werkelijkheid.
@MarkRogers Je krijgt fantasie in mijn harde scifi = o_0 =
@Izkata - Lol, mijn excuses. Als het enige troost is, denk ik dat jouw manier een beter verhaal zou maken, ik denk dat de broers de neiging hadden om een ​​aantal directere religieuze elementen in het verhaal op te gaan. Waarschijnlijk in een poging om een ​​deel van die door Star Wars multi-religie geïnspireerde kracht goedheid te krijgen, die fans geboeid houdt.
Christopher Nolan zou trots zijn!
Je afbeelding met de gouden code werkt eigenlijk tegen de MWAM-theorie.Alleen de machines zijn in gouden code, maar * alles * in de Matrix - machines / programma's, mensen, gebouwen, enz. - heeft groene code.Als de "echte wereld" gewoon een andere Matrix was, zouden we verwachten dat alles erin in gouden code zou verschijnen.
Ik stemde naar beneden omdat de MWAM-fan-theorie behoorlijk uitgebreid is ontkracht.Hoewel fan-theorieën (zoals de Jar Jar = A Sith) grappig zijn, mogen ze niet als objectieve waarheid worden gepromoot.
Het punt van Null is belangrijk om dit te ontkrachten.Hoewel Neo Smith kan zien nadat hij verblind is (en hem ziet als Smith en niet als Bane), kan hij niets anders zien en moet hij zijn weg terug in een stoel voelen als hij weer bij Trinity in de hovercraft komt.Dit maakt het extreem duidelijk dat Neo alleen machine-gerelateerde objecten in de echte wereld kan zien.
@Ellesedil Dat punt helpt niet om iets te ontmaskeren.* Smith bestaat niet in de echte wereld *.Het beantwoorden van de telefoon injecteerde Bane niet met nanobots of zoiets.Er is geen fysieke structuur in Bane waardoor Neo hem had kunnen zien.Hell, Neo's ogen waren uitgebrand.Zelfs als er * iets * fysieks voor hem te zien was, hoe kon hij het dan zien?Hoe zijn de gegevens die Smith in Bane bevindt, van de 'echte' wereld in Neo's hersenen terechtgekomen?Of hij is nog steeds ergens ingehaald, of de machines lieten die gegevens aan hem zien.Als dat zo was, waar hebben * ze * die gegevens dan vandaan gehaald?
@Null Waarom denk je dat als MWAM waar is, alles van goud moet zijn?Stel dat een tweede MWAM waar is.Het programma van Neo heeft, net als dat van iedereen, geen toegang tot die gegevens.Als gevolg van een of andere fout of bug die door het Smith-virus is gemaakt, worden sommige gegevens van Neo over de MWAM aan Neo blootgesteld.Omdat het een bug is, krijgt zijn programma niet alle gegevens of zijn de gegevens beschadigd.Deze corruptie maakt het goud in plaats van groen.Of, de MWAM is helemaal van goud, maar hij ziet er maar een deel van, omdat hij er geen zou moeten zien en er is een bug.
In de eerste Matrix wordt ons een flagrante leugen verteld die de mensen geloven;het zijn batterijen.Er wordt ons verteld dat "als je de realiteit accepteert, die dan niet net zo echt is?"Er wordt ons verteld dat "hoe weten we dat dit is hoe dingen echt smaken, alles wat we hebben is onze ervaring".In de tweede film wordt ons verteld dat Zion "in de kern van de aarde" is.We zien dat iemands brein wordt overgenomen door een telefoontje.In de laatste film zien we Neo TK gebruiken op machines en zien zoals hij kan in de Matrix.Er is veel bewijs dat er een MWAM is;ze sloegen je ermee op je hoofd.U kunt ervoor kiezen om het te accepteren of niet.
#2
+63
so12311
2012-02-22 22:25:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ok ... voor mij lijkt dit vrij eenvoudig. Neo is in staat om dingen in de matrix te beïnvloeden die normale mensen niet kunnen - hij heeft verhoogde privileges, superuser-toegang zelfs boven die van de agenten. Waarom zou hij niet in staat zijn om andere delen van de machine-infrastructuur buiten de matrixsimulatoren te beïnvloeden?

De enige vraag is dan, hoe worden zijn wensen gecommuniceerd naar de machines? Wel, hij heeft nog steeds een door een machine geïmplanteerde aansluiting in zijn schedel - wie weet of deze een soort draadloze back-upverbinding bevat?

Ja, er is geen bewijs dat ik ken in de films hiervoor, maar het is zeker een eenvoudiger verklaring dan een heel ander niveau van gesimuleerde realiteit.

Dit voelt voor mij het meest goed. Het verklaart zelfs netjes waarom Neo de echte wereld als code zou kunnen zien, aangezien de machines zelf op code gebaseerde informatie over de hele echte wereld zouden hebben (Google Earth, Maps en Street View doen dit al aardig).
Goed antwoord. Merk op dat de schrijvers oorspronkelijk bedoeld hadden dat de machines mensen zouden gebruiken als * verwerkingskracht *; de kracht van de Ene is het vermogen om de delen van het machine-besturingssysteem die in zijn eigen brein draaien, te zien en te gebruiken.
Dit past bij mijn interpretatie dat naarmate de films gaan, Neo meer machine wordt en Smith menselijker. Smith krijgt emoties, vrije wil, stappen in de echte wereld. Neo krijgt wifi (kan zonder harde lijn in en uit de Matrix komen).
Brian, dit is het omgekeerde van Occam's scheermes. Occam zei "Vermenigvuldig entiteiten niet onnodig". Ruwweg "Laat het niet meer dingen hebben dan het nodig heeft". Zeggen "Er is alleen de matrix" vermindert het aantal entiteiten en complicaties. Zelfs zeggen "Mensen in de Matrix zien wat ze willen zien", maakte elk probleem met de film helemaal af.
Een bijkomend argument hiervoor is dat Neo in de Matrix zijn "telekinetische" krachten op vrijwel alles kon gebruiken, maar in de echte wereld kon hij * alleen * machines zoals de squiddies stoppen. Evenzo kon hij in de Matrix alles als code zien, in de echte wereld kon hij * alleen * machines en A.I.'s zien (inclusief Bane, omdat agent Smith zijn brein had overgenomen). En hij kon niet vliegen in de echte wereld, wat enorm nuttig zou zijn geweest om de machinestad te bereiken; noch kon hij gekke, zwaartekracht tartende kungfu-films maken, het gevecht met Bane werd gepresenteerd als een veel realistischer gevecht.
Naast de opmerking van Hypnosifl weten we dat ingeplugde mensen in een schip actief kunnen worden verbonden met de matrix terwijl het schip vliegt. Dit houdt in dat de verbinding via de ether wordt gemaakt (wifi, elektromagnetisme, meer geavanceerde techno, enz.). Het is dus duidelijk dat ** de infrastructuur van machines via de ether toegankelijk is **. Maar mensen hadden nog steeds een stoel nodig met een stekker en een computer als interface om de verbinding te beheren. Neo lijkt de enige die verbinding kan maken zonder die interface: we kunnen veronderstellen dat hij vanwege zijn verhoogde rechten geen andere interface nodig heeft dan zijn brein.
Leg uit hoe een mens als batterij kan worden gebruikt;leg uit hoe een stad in de kern van de aarde kan bestaan.Een eenvoudige uitleg die de dingen inconsequent laat, gaat Occam niet voorbij.
Occam's Razor zou Neo hebben verteld om de blauwe pil te nemen omdat de alternatieve verklaring te belachelijk ingewikkeld zou zijn om waar te zijn.
@Wildcard Occam's Razor zegt "vermenigvuldig geen entiteiten zonder noodzaak", niet "vermenigvuldig geen entiteiten".
#3
+59
Adam Wuerl
2012-02-20 05:14:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een aantal theorieën in het universum waarover al eerder is geschreven (zie # 4 hier).

We hebben je eerder verteld over een populaire interpretatie die stelt dat de "echte" wereld van Zion nog steeds deel uitmaakt van de Matrix; Keanu was net opgeschoven naar een ander simulatieniveau, zoals in Inception.

Maar deze meer uitgebreide theorie is naar mijn mening interessanter.

Zion is een Matrix-achtige simulatie, maar een gemaakt door mensen met als doel betere machines te maken. In dit scenario waren Neo en zijn "verlichte" medemensen eigenlijk al die tijd machines, en de verbijsterende, recursieve vechtscènes die ze meemaakten in Matrix Reloaded waren software die door de mensen werd geïmplanteerd om hen te leren menselijke pijn te begrijpen.

De filmcanon verwijst niet naar een van de theorieën; hoewel ze niet rechtstreeks worden weerlegd. Helaas is het echte antwoord waarschijnlijk out-of-universe: de gebroeders Wachowski hebben een Lucasiaanse blunder gemaakt en hebben iets in de plot geschreven dat niet klopt binnen het universum dat ze eerder hadden gecreëerd.

-1 Ik weet zeker dat het niet verre van een blunder kan zijn. Laat staan ​​een "Lucasiaanse". Als je erover nadenkt, is het totaal niet nodig om Neo-stopmachines als kogels op te nemen, en dat geldt ook voor het hele architect-gedoe, de hele trilogie zou het prima doen zonder hen; maar het idee wordt consequent nagestreefd.
Wat is precies een "Lucasiaanse blunder"? Dit antwoord is eigenlijk het enige Google-resultaat dat deze zin bevat.
Het is geen term met een eerder gebruik dat ik ken. Ik bedoelde het zo in latere werken (bijvoorbeeld de tweede twee Matrix-films of Star Wars-prequels) dingen toe te voegen die nergens op slaan. Het SW-voorbeeld zou de demystificatie van de kracht zijn. In feite een situatie creëren waarin je iets aan een nieuwe film wilt toevoegen dat in tegenspraak is met je eerdere werk, maar het toch in het spel stopt en het probeert opnieuw te bevestigen of het probleem negeert.
Vreemd genoeg vond ik [een ander exemplaar van "Lucasian"] (http://marginalrevolution.com/marginalrevolution/2014/03/modeling-vladimir-putin.html), maar in dat geval denk ik dat het verwijst naar [* Robert * Lucas] (http://en.wikipedia.org/wiki/Lucas_critique), niet George.
#4
+46
Null
2015-10-15 00:28:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De uitleg die in de films wordt gegeven, is dat Neo (als de Ene) een speciale band heeft met de Bron waardoor hij machines in de echte wereld kan besturen. Neo vroeg het Orakel hoe hij in staat was om Sentinels in de echte wereld tegen te houden en zij gaf hem het antwoord:

Neo: Vertel me eens hoe ik mijn geest van mijn lichaam scheidde zonder in te grijpen. Vertel me hoe ik vier schildwachten heb tegengehouden door eraan te denken. Vertel me precies wat er met me aan de hand is.

Oracle: De kracht van de Ene reikt verder dan deze wereld. Het reikt van hier helemaal terug naar waar het vandaan kwam.

Neo: waar?

Oracle: The Source. Dat voelde je toen je die Sentinels aanraakte. Maar je was er niet klaar voor. Je zou dood moeten zijn, maar blijkbaar was je daar ook niet klaar voor.

The Matrix Revolutions

Neo was in staat om de wapens van de machines in The Matrix Revolutions op dezelfde manier te vernietigen. De films leggen nooit precies uit hoe Neo de machines in de echte wereld kon besturen, maar het is vermeldenswaard dat Neo door de machines is ontworpen om machinecode te dragen waarmee hij de functie van de One kon uitvoeren. Zoals uitgelegd door de architect:

De functie van de Ene is nu om terug te keren naar de Bron, waardoor een tijdelijke verspreiding van de code die je draagt ​​ mogelijk wordt gemaakt, waarbij het hoofdprogramma opnieuw wordt ingevoegd .

...

Uw 5 voorgangers waren per definitie gebaseerd op een vergelijkbare voorspelling - een voorwaardelijke bevestiging die bedoeld was om een ​​diepe gehechtheid te creëren aan de rest van je soort, waardoor de functie van de Ene wordt vergemakkelijkt.

The Matrix Reloaded

We weten dat machinecode die in een menselijk lichaam wordt gedragen, de echte wereld kan beïnvloeden vanwege Smith's controle over Bane in de echte wereld. De code die door de Ene werd gedragen, gaf Neo dus ongetwijfeld ook een connectie met de Bron in de echte wereld.

De grootste vraag is hoe Neo erin slaagt orders via de Bron in de echte wereld te communiceren, en de films leggen niet uit hoe. Vermoedelijk communiceert hij draadloos met zijn hoofdkrik. Het gebruik van EMP's door Zion zou de head-jack moeten uitschakelen, maar de EMP's schakelen blijkbaar alleen de head-jacks tijdelijk uit: mensen kunnen niet worden aangesloten op de Matrix tijdens een EMP-explosie, maar ze kunnen de Matrix na de explosie, en Smith / Bane wordt in coma gebracht door zijn EMP-explosie in The Matrix Reloaded , maar komt uiteindelijk weer bij bewustzijn. Machines zoals Sentinels worden permanent uitgeschakeld door EMP's, maar blijkbaar fungeert het menselijk lichaam als een "batterij" om het hoofd weer op gang te brengen.


Even terzijde, de Matrix-in-een-Matrix (MWAM) -theorie is een begrijpelijk populaire ventilatortheorie die gemakkelijk uitlegt hoe Neo de machines in de echte wereld bestuurde. Het lijdt echter aan een aantal opmerkelijke inconsistenties met bekende feiten. Bijvoorbeeld:

  1. Neo's krachten in de echte wereld zijn veel beperkter dan zijn krachten in de Matrix. In de Matrix kan hij vliegen, kogels stoppen, ongelooflijke versnellingen doorstaan, Trinity terugbrengen uit de dood, enz. Maar in de echte wereld kan hij alleen machines beïnvloeden, hij kan niet vliegen (waarom zou hij anders het schip van Niobe nodig hebben om bij de Machine City?), Raakt hij gemakkelijk en permanent gewond (verblind) in zijn gevecht tegen Smith, en - met name - hij is niet in staat om Trinity van de dood te redden. Als de "echte wereld" gewoon een andere Matrix is, is er geen reden waarom Neo er niet zo krachtig in zou zijn.
  2. De Zion-archieven geven de geschiedenis weer van de machineoorlog en het ontstaan ​​van de Matrix. Als MWAM waar is, zouden de machines opzettelijk de Zion-archieven aan Zion hebben geleverd. Maar het verhaal dat in de Zion-archieven wordt verteld, stelt de machines in een zeer slecht daglicht en bevat enkele zeer grafische scènes van menselijk lijden veroorzaakt door de machines en de schijnbaar zinloze ontploffing van een kernwapen door de machines nadat de mensen zich al hadden overgegeven. Als de machines opzettelijk de archieven aan Zion hadden verstrekt, zouden ze die scènes hebben weggelaten en een verhaal hebben geportretteerd waarin het allemaal de schuld van de mensen was om preventief de Machine City aan te vallen en de lucht te verschroeien.
  3. In In de slotscène van The Matrix Revolutions vertelt de architect het orakel dat ze een "gevaarlijk spel" speelde door de cycli van de Enen te doorbreken en vrede met Zion tot stand te brengen. Maar als MWAM waar is, was er geen gevaar of doel voor het plan van het Orakel - de mensen zijn niet dichter bij het ontsnappen aan de buitenste Matrix van de "echte wereld". En er zou in de eerste plaats voor het Orakel en de Architect geen reden zijn geweest om dat gesprek met elkaar te voeren.
  4. De machines werken samen met Neo om Smith te verslaan en als resultaat een einde te maken aan de oorlog met Zion. Ze gedragen zich alsof ze echt worden bedreigd door het verlies van hun enige krachtbron. Maar als de 'echte wereld' een andere Matrix was, zou het de machines niet schelen of Smith de Matrix zou overnemen - de mensen in de 'echte wereld' zouden nog steeds stroom leveren aan de machines in de 'echt echte wereld', ongeacht de status van de Matrix.
  5. Mensen verschijnen als groene code in de Matrix, maar alleen de machines hebben gouden code in de echte wereld. Als de "echte wereld" gewoon een matrix was met goud in plaats van groene code, dan zouden mens en omgeving er ook uit moeten zien als gouden code. Wat we zien is precies in overeenstemming met wat we zouden verwachten als alles wat door een machine is gegenereerd als code verschijnt en de echte wereld realiteit is - alles in de Matrix zoals verschijnt als code, maar alleen de machines zelf verschijnen als code in de echte wereld.
  6. Scènes in de Matrix hebben een groene tint, maar scènes in de echte wereld niet.

Oké, maar wat als de 'echte wereld' een Matrix is ​​die wordt bestuurd door verschillende machines? Met andere woorden, wat als de machines die we in de films zien, zelf producten waren van Supermachines die de Matrix van de "echte wereld" besturen? Vermoedelijk zouden de machines in de films gewoon een ander controleniveau zijn voor de Supermachines en zouden de machines niet op de hoogte zijn van de Supermachines; de machines zouden denken dat de "echte wereld" echt was en niet zomaar een Matrix. Dit zou een aantal dingen verklaren, zoals waarom de machines zich bedreigd gedroegen door het verlies van hun krachtbron in de "echte wereld", maar er zijn nog steeds inconsistenties met deze Supermachine-theorie. Bijvoorbeeld:

  1. De vermeende Supermachines zouden volledige controle hebben over de "echte wereld" / "buitenste Matrix" en zouden Neo's vermogen om de machines te zien als gouden code in de "echte wereld" moeten kunnen onderdrukken. wereld". Ze kunnen blijkbaar voorkomen dat hij iets anders als gouden code in de echte wereld ziet (bijv. Andere mensen, die nog steeds simulaties zouden zijn en dus als code in de "buitenste matrix" zouden verschijnen). Dus waarom kunnen ze niet voorkomen dat hij ook de machines ziet? Door Neo de machines als gouden code te laten zien, zou het nut van de "buitenste Matrix" ernstig worden ondermijnd. De Supermachines zouden het niet toestaan, als ze zouden bestaan.
  2. Evenzo zouden de vermeende Supermachines moeten kunnen voorkomen dat Neo Sentinels in de "echte wereld" controleert. De Supermachines hebben zeker een stimulans om dit te doen, aangezien ze al het mogelijke zouden willen doen om hun machines te helpen de oorlog te winnen en de mensen opgesloten te houden in de "innerlijke Matrix". Nogmaals, het feit dat de Supermachines dit blijkbaar niet kunnen doen ondanks dat ze de volledige controle hebben over de "buitenste Matrix", geeft ons reden om aan te nemen dat ze niet bestaan.
  3. Net als bij de reguliere MWAM-theorie, geeft de vermeende Supermachines hebben geen reden om de mensen te voorzien van de Zion-archieven, die de machines afbeelden die de overgegeven mensen op brute wijze doden. Dit dient alleen om de vlammen van haat tegen de machines aan te wakkeren. Vanuit het perspectief van de Supermachines verdient het de voorkeur dat de mensen bij een mogelijke nederlaag van de machines een wapenstilstand aangaan met de machines, zoals ze deden aan het einde van The Matrix Revolutions . Op die manier zouden de mensen er gewoon tevreden mee zijn om in de "echte wereld" te leven, denkend dat ze al aan de Matrix waren ontsnapt. Door mensen toegang te geven tot de Zion-archieven wordt een wapenstilstand tussen mensen en machines alleen maar minder waarschijnlijk.

De Supermachine MWAM-theorie is een gecompliceerde theorie die ervan uitgaat dat er een ander ras van machines is die een andere Matrix (en mogelijk meer) die volledig onbekend is bij zowel de mensen als de machines. De dialoog uit de films suggereert daarentegen dat Neo draadloos communiceert met de machines in de echte wereld, en dat er slechts een paar kleine aannames nodig zijn om uit te leggen hoe dat mogelijk is: dat Neo's head-jack draadloos kan communiceren met de machines in de echte wereld. world, en dat de head-jack na een EMP opnieuw kan worden opgestart door zijn menselijke "batterij". Door Occam's Razor is de MWAM-theorie minder waarschijnlijk waar.

Beide versies van de MWAM-theorie lijden ook aan een ander probleem buiten het universum: als MWAM waar is, zijn alle gebeurtenissen in de gehele Matrix-franchise uiteindelijk zinloos. Het verhaal begint met de mensen die opgesloten zitten in meerdere Matrix-niveaus, er gebeuren veel dingen en het verhaal eindigt met de mensen die gevangen zitten in meerdere Matrix-niveaus.

Punten 1-6 gaan ervan uit dat dezelfde machines beide niveaus van de Matrix hebben gebouwd, en werken niet in het geval dat de machines binnen de buitenste Matrix niet weten dat ze zich in een Matrix bevinden.Bij punt 7 begreep ik dat die laatste scène in mijn antwoord een hint was dat we ons in het echte leven in de buitenste Matrix bevinden, met de optimistische boodschap dat het mogelijk is om nog hoger te gaan.
bij punt 2: Gezien het feit dat het hele 'Mensen zijn een batterij'-ding in strijd is met enkele van de meest basale en fundamentele natuurwetten, weten we *** zonder enige twijfel: alles wat de mensen van Zion wetenzit vol met leugens, halve waarheden en door machines gecreëerde propaganda.
Machines besturen is één ding, en ze in een oogwenk ontploffen is iets anders.Het is niet aangetoond dat een van deze machines explosieven vervoert.Hoe kan iemand ze eenvoudig laten ontploffen?En als dat zo is, zou hij ze allemaal kunnen vernietigen, ook die in Zion.Waarom is de afstand van belang voor draadloze communicatie?
-1, ondanks enkele goede punten aan de top, zijn die argumenten tegen de MWAM-theorie behoorlijk verschrikkelijk.
@DCShannon * schouderophalend * Mijn antwoord was goed genoeg om de acceptatie van het MWAM-antwoord te stelen.
@Null Men wordt verondersteld een verklarende opmerking achter te laten na downvoting.Je lijkt om de een of andere reden beledigd.Als je een reden hebt waarom ik het mis heb en dat zijn goede argumenten, deel het dan gerust.Anders heb ik geen idee wat je nu doet.De acceptatie is van één persoon.De upvotes vertellen een ander verhaal.Dit is hoe dan ook een verklarende opmerking van één persoon.Wil je nog iets van mij?Als dit niet het geval is, verwijdert u deze opmerking.Waarschijnlijk ook het verontwaardigde antwoord.
@DCShannon De overgrote meerderheid van de upvotes op het MWAM-antwoord werd gegeven voordat ik mijn antwoord plaatste (het had een voorsprong van 3 1/2 jaar).Het MWAM-antwoord heeft ook meer downvotes ontvangen (vanaf nu 7 tegen 2).Jouw opmerking is dat mijn argumenten "behoorlijk verschrikkelijk" zijn, dus mijn punt is eenvoudig dat anderen (inclusief het OP) het niet eens zijn met * jou *.
* Als de 'echte wereld' gewoon een andere Matrix is, is er geen reden waarom Neo er niet zo krachtig in zou zijn. * Behalve dat het allemaal om geloof draait, en Neo is alleen krachtig in de Matrix omdat hij gelooft dat hij in de Matrix zit.Wanneer hij niet in de Matrix is, heeft Neo geen reden om te denken dat hij in een andere Matrix zit, dus hij gelooft dat hij in de Echte Wereld is en zou niet geloven dat hij de regels kan overtreden.
Het is vermeldenswaard dat Nero in het treinstation geen bovennatuurlijke krachten lijkt te hebben (maar dat is een onderlaag van de matrix), en je andere redenen zijn gebaseerd op wat je denkt dat de machines willen: en de primaire matrix moeten behouden.Al uw redenen kunnen eenvoudig worden verklaard door de machines die de illusie voor de komende jaren in stand houden.Ik ben het niet eens met MWAM of 'echte wereld', ik wijs er alleen op dat er ook geen manier is om dit te bewijzen
En toch is uw antwoord nu veel lager dan het andere antwoord.Dus ja, uw argumenten waren slecht, en er verwaand over zijn in plaats van te reageren op de feitelijke tegenvorderingen die werden gemaakt, was een slecht idee.
@trlkly Zoals ik al eerder zei, had het andere antwoord een voorsprong van 3 1/2 jaar en een hoge score voordat ik antwoordde.Het andere antwoord geeft slechts een speculatieve fan-theorie en geeft niet de uitleg die in de films wordt gegeven.Ik heb * ook * ingegaan op de tegenclaims dat de machines die we in de films zien ook de "echte wereld Matrix" besturen in de [tweede revisie van mijn bericht] (https://scifi.stackexchange.com/posts/105138/revisions).
@Null "Neo's krachten in de echte wereld zijn veel beperkter dan zijn krachten in de Matrix. In de Matrix kan hij vliegen, kogels stoppen," enz ... Hij kan alleen die dingen in de matrix doen omdat hij _gelooft_ dat hij dat kan, omdatMorpheus overtuigt hem ervan dat hij in een simulatie leeft.Bedenk dat hij aanvankelijk geen van deze dingen kon doen, totdat hij begon te geloven.Hij gelooft echter ook in een "echte" wereld buiten de matrix, en hij gelooft dat wanneer hij in de "echte" wereld is, hij geen van die verbazingwekkende dingen kan doen, omdat die dingen in de echte wereld onmogelijk zijn.Hij gelooft dat de lepel echt is.
@Matt als je gelooft dat de machines bepalen welke krachten Neo heeft in wat hij veronderstelt de echte wereld te zijn en die krachten beperken om 'de illusie in stand te houden', waarom gaven ze hem dan speciale krachten in de 'echte wereld' in de eersteplaats?Zo zouden ze hem smeken om de waarheid te ontdekken.
@BrandonL hij ontdekte dat hij de machines kan besturen / uitschakelen, zonder eerst te geloven dat de wereld niet echt is.Hij kan zien zonder zijn ogen.Allemaal zonder te geloven dat hij zich in een virtuele realiteit bevindt.En nu, zegt u, is de reden dat hij geen andere dingen kan doen, omdat hij eerst moet geloven?
#5
+11
Tinch
2013-09-29 15:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een stuk eenvoudiger dan wat jullie hebben gezegd. Beschouw Neo als een machinale versie van A.I.

Neo is een pod-mens. Alle pod-mensen worden gemaakt door de machines. Omdat hij degene is, stelt de manier waarop hij is gemaakt door de machines hem in staat om dingen te doen (dwz vliegen en kogels stoppen) in de Matrix die geen ander mens kan doen.

De enige manier waarop hij de ^ niet omdat zijn RSI in de Matrix hem de "master user status" verleent, het is omdat zijn fysieke lichaam uniek werd gecreëerd toen de machines hem maakten. Daarom is de reden dat hij dingen in de Matrix kan doen die anderen niet kunnen, is dat de machines zijn fysieke lichaam anders hebben gemaakt dan die van andere mensen en dat fysieke onderscheid hem in staat stelt om ook dingen buiten de Matrix te doen. (dwz in de echte wereld) die anderen niet kunnen (dwz de mogelijkheid om de energiemachines te zien en ze te stoppen, vermoedelijk via draadloze vermogens).

Beschouw Neo als een machinale versie van AI:

Ten slotte, om het te vergelijken, denk aan Neo als een machine met AI, de machines zijn mensen , en de pod-mensen zijn gedachteloze machines (zoals een afwasmachine of een lamp).

De machines gebruiken mensen om hen te helpen leven (vergelijkbaar met de reden waarom mensen in het algemeen machines hebben gemaakt) en de machines hebben A.I. (in dit geval Neo) als een ander middel om te overleven (in dit geval om ervoor te zorgen dat de Matrix faalvast is). Hoewel mensen A.I. om ze te laten overleven, maar ze uiteindelijk verpestte, gebeurde hetzelfde toen de machines Neo creëerden. Net als A.I. f @@@ ed mensen voorbij, Neo f @@@ ed de machines voorbij omdat hij niet is zoals elke pod-mens die ze hebben gemaakt; hij heeft zelfbeheersing, net als A.I. Daarom gebruikte Neo zijn "outside the Matrix" -krachten, die hem door de machines waren verleend, tegen zijn makers, net als de A.I. machines gebruikten hun krachten (in dit geval intelligentie), die hen door mensen waren verleend, om tegen hun menselijke scheppers in opstand te komen.

Maar zijn genetisch materiaal is nog steeds menselijk. Hoewel zijn fysieke manier van conceptie werd uitgevoerd door de machines, zou er toch donorsperma en eicel van een mens moeten zijn geweest, waardoor hij hetzelfde creëerde als jij of ik.
@Monty129 Je gaat ervan uit dat er niets met het genetisch materiaal is gedaan.
#6
+4
fantomdave
2012-05-20 03:24:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou zeggen dat het misschien iets telepathisch is. Van de scène waar hij terug in de matrix werd getrapt en eruit moest. Hij ontwikkelde het vermogen om de machines te beïnvloeden. Het gaat zelfs verder terug tot wanneer hij tegen meneer Smith springt. De heer Smith zegt later iets in de trant van dat ik een deel van u werd en vice versa. Het toonde zich voor het eerst toen hij de inktvissen doodde, maar het is nog indrukwekkender als hij alle raketten opblaast

Ja. Misschien hielp het zijn in de echte matrix om zijn vaardigheden te ontwikkelen. Nu ze zijn ontwikkeld, werken ze ook vanuit de Matrix.
#7
+3
LifeH2O
2012-09-17 01:15:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is eenvoudiger dan het soort dingen van Inception. Zoals te zien is in de film ergens bleef hij, in tegenstelling tot anderen, zelfs in de echte wereld verbonden met Matrix. Hij voelde de machines omdat ze ook deel uitmaakten van Matrix.

Door zijn indirecte connectie met machines kon hij ermee communiceren. Hij stopte ze door erover na te denken (net zoals hij deed in simulatie) en kon ze voelen (ze zien zonder ogen) vanwege zijn connectie.

Als Smith het brein van Ben bezette, zou hij hetzelfde kunnen doen.

#8
+3
gaborous
2015-06-24 07:20:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere theorie, gebaseerd op het uitgebreide universum van de Matrix Online-game: net als toen hij in "digitale" coma verkeerde, werd zijn bewustzijn vastgehouden in de digitale wereld en het lichaam in de fysieke wereld, toen hij een deel van zelf kan nog steeds in de matrix staan.

Dit zou verklaren waarom hij nog steeds een zekere mate van vermogen zou behouden, natuurlijk alleen op machines, terwijl hij niet verbonden was: hij kan mogelijk niet rechtstreeks communiceren met zijn "digitale tegenhanger", maar de digitale tegenhanger is wellicht op de hoogte van alles over zijn fysieke tegenhanger via de machines (bijv. wanneer de raketten worden gelanceerd richting Neo in zijn vliegende schip richting Deus Ex Machina, is de digitale tegenhanger al op de hoogte en kan werk om de raketten neer te halen).

Dit wordt min of meer bevestigd door Matrix Online, waar de corrupte RSI (residueel zelfbeeld) van Neo opnieuw verscheen, zelfs toen Neo dood was (aangezien de gebeurtenissen van het spel plaatsvinden na de films), en het was in het proces van wordt gerepareerd voordat het spel is afgelopen, wat impliceert dat de digitale tegenhanger zou kunnen worden gescheiden en zelfs de fysieke tegenhanger zou overleven.

Dit verklaart echter niet hoe Neo de machines kon "voelen", maar het kan wel zo zijn slechts een resterend gevoel van zijn gevoel dat een deel van hem is losgemaakt om in de Matrix te blijven, net als een fantoomlidmaat.

#9
+1
Qbik
2012-05-23 22:27:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neo is een cyborg, hij is gemaakt door machines - als de uitverkorene. Of misschien is hij gewoon genetisch gemodificeerd, omdat hij geen ouders heeft (het waren machines). Daar zitten echter geen feiten achter, maar onthoud dat hij bijna geen leven in de matrix heeft - geen familie of vrienden, zo lijkt het alsof hij een tijdje geleden is gereset en op de matrix is ​​aangesloten.

#10
+1
Zommuter
2015-06-24 16:26:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou deze vraag eigenlijk al kunnen stellen over de manier waarop hij de Sentinels aan het einde van Reloaded heeft afgesloten, en het antwoord is waarschijnlijk hetzelfde. Hoewel de ene verklaring zeker de uber-Matrix is ​​die in een ander antwoord wordt genoemd, komt er een veel eenvoudigere verklaring bij me op:

Zoals de architect onthulde, is Neo The One (of in ieder geval , iemand die zo nu en dan de Ene wordt) maakt deel uit van het Matrix-programma. Daarom is het niet onwaarschijnlijk dat de machines eigenlijk nog steeds een zwakke draadloze verbinding met de Redpills hebben en dus weten wat Neo probeert te bereiken - en zijn doel is

om die te verraden die hem vertrouwden door 23 anderen te selecteren om Zion te herbouwen in plaats van iedereen te redden (natuurlijk weigerde hij dat te doen)

dus het is denkbaar dat de machines hem actief hielpen, zelfs zijn ontmoeting met de architect vooral één keer

Smith verwoestte ravage,

wat ook zou verklaren waarom hij plotseling weer kon "zien" nadat hij verblind was.

Natuurlijk zou je het zelfs zonder een draadloze verbinding kunnen redden, als je aanneemt dat Neo een iets andere fysiologie had om The One te zijn (misschien iets over Delta Brainwaves) dat stelde hem in staat om daadwerkelijk eerst elektromagnetische golven uit te zenden en later onafhankelijk van zijn ogen te detecteren ...

#11
  0
Citizen Shane
2014-07-13 03:23:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik moet zeggen - het argument van Tinch is het argument dat ik hier heb gezien en het verschilt van het mijne, maar toont veel originaliteit in zijn analyse en ik denk dat het interessant is.

De machines gebruiken mensen om hen te helpen leven (vergelijkbaar met de reden waarom mensen in het algemeen machines hebben gemaakt) en de machines hebben AI gemaakt (in dit geval Neo) als een ander middel om te overleven (in dit geval om ervoor te zorgen dat de Matrix faalvast is).

Hoewel ik kon zien dat dit gedeeltelijk gerechtvaardigd was vanwege naar canon, waar de architect uitlegt dat de 'ene' een systemische anomalie is die in wezen alle overgebleven onderbewuste rebellie van de menselijke psyche belichaamt, en een opslagplaats voor incompatibele algoritmen. Die moet opnieuw in de Matrix worden ingevoegd, zodat mensen opnieuw kunnen "kiezen", zelfs op een onbewust niveau (zoals hij uitlegde over het Orakel, of het idee van "Jezus"). Het antwoord was voor mij eenvoudig, zelfs vanaf de eerste keer dat ik de conclusie van de trilogie zag. Onthoud dat agent Smith in staat was de matrix te vervangen door dat telefoontje aan te nemen - en dus het digitale vertaalmechanisme van de telefoon te gebruiken om in de geest van dat andere personage te komen - zijn bewustzijn te worden. Dit bracht Agent Smith uit uit de Matrix, want hoewel binnen de matrix een bewustzijn virtueel is (of je nu een Menselijke OF machine bent) . Dus waarom zou het niet andersom kunnen werken? Het is niet toevallig dat Neo rond dezelfde tijd in de tweede aflevering zo gewend is geraakt aan het 'gevoel' van hoe de Matrix werkt (tenslotte in staat zijn om in code te zien en alles), dat op een bepaalde manier dualistisch hoe Smith ontsnapte, hij is eigenlijk in staat om Matrix-achtige krachten tegen hen te gebruiken van BUITEN de virtuele constructie.

Houd in gedachten dat de Matrix door deze machines is gemaakt - dus het is niet verwonderlijk dat Smith weliswaar de mogelijkheid heeft om de 'virtuele wereld' naar de werkelijkheid te transcenderen, maar de keerzijde daarvan is dat Neo in staat is om te transcenderen de beperkingen van de 'echte' wereld rechtstreeks via zijn opgebouwde interface met de aard van deze zelfde machines. Weet je nog, toen hij de avatar van Smith binnenkwam in de dramatische afsluiting van de eerste film? Welnu, ik geloof dat dit een HOOFDSTUK is voor wat de architect uiteindelijk zou bevestigen in de tweede film, en dat is dat Neo op de een of andere manier een integraal onderdeel is van het voortbestaan ​​van de Matrix. Er is dus geen reden om bezwaar te maken tegen de mogelijkheid dat deze fundamentele verbinding niet die virtuele vorm zou kunnen vervangen - de geesten achter de Matrix hebben tenslotte een fysieke basis BUITEN van net zo goed als de acteurs die zich in de Matrix wagen. Het is het tegenovergestelde van bloeden in je stoel als je te vaak een klap krijgt terwijl je verbonden bent met het programma, eigenlijk.

Het is daarom geen toeval dat Smith in Bane's lichaam direct in de medische ruimte terechtkomt. (en tegengesteld gepositioneerd) van Neo, nadat deze manifestatie van zijn intrinsieke verbinding met de Machines buiten hem in werkelijkheid eigenlijk al zijn energie wegzuigt - hey, ik zou ook uitgeput zijn na zoiets.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...