Vraag:
Waar gaat menselijk afval naartoe als ik naar het toilet ga in het Star Trek-universum?
Eight Days of Malaise
2011-01-23 00:51:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als de samenleving in Star Trek is geëvolueerd naar een toestand zonder contant geld, blijft de kwestie van ontlasting en andere lichamelijke uitscheidingen (geen zweet of bloed) over.

Waar gaat dat alle uitwerpselen en urine naartoe?

Nu we in geen van de films of tv-series een afbeelding van toiletten of waterkasten hebben gezien, moet er een manier zijn om omgaan met deze fundamentele lichaamsfunctie. Ze zijn tenslotte niet de Brady Bunch.

Ze eten prima en drinken veel thee van de replicators. En die Neelix-kerel op Voyagar kookt zeker exotische maaltijden. Dat alles moet op een hygiënische manier worden behandeld. Het is niet alsof ze in de transportkamer staan ​​en hun darmen de ruimte in worden gespoten. Is dat zo?

Ik heb de titel enigszins aangepast, als je het niet leuk vindt, kun je het gerust terugdraaien.
dit zou een bijzonder belangrijke overweging moeten zijn met een bemanning vol verschillende soorten die allemaal elkaars keukens proeven.
Hoeveel televisieshows en films hebben toiletten getoond? Er was één scène in het eerste seizoen van Babylon 5 waarin Sinclair en Garibaldi een kort gesprek voerden in het herentoilet, en dat is alles wat ik me herinner.
Toen ik een kalme jeugd was, dacht ik dat in ‘Star Trek: The Next Generation’ mensen verder waren geëvolueerd dan de noodzaak om afval fysiek te verdrijven, omdat je nog nooit een badkamer in de show hebt gezien.
Naar de badkamer gaan is een inefficiëntie van tijd en apparatuur. Starfleet raadt aan om het afval rechtstreeks uit je darmen en blaas te teleporteren. (grapje)
Leuk feitje, de schrijvers spraken over het volledig ontbreken van toiletten of badkamers in de serie in First Contact: "Ik moet een lek zoeken." - "Een lek? Ik detecteer geen lek." - "Plassen jullie mensen uit de 24e eeuw nooit?"
@DavidThornley Ze worden een paar keer genoemd in Babylon 5, zoals: zorg ervoor dat je de tweede deur gebruikt, de eerste is voor methaanontluchters.
@chobok Ik geloof dat Geordy dit deed in een TNG-aflevering of film wanneer hij zijn behoefte moet doen, maar hij is alleen op het schip en kan de brugfunctie niet verlaten.
@DavidThornley: Dat was precies mijn gedachte. Toiletten kwamen pas in Babylon 5 voor in SciFi-ruimteschepen. Ik denk dat er een tweede toiletreferentie is in B5, over het vermijden van toiletten voor levensvormen op basis van zwavel. Het is vergelijkbaar met tekenfilms, waar alleen de meer "gruizige" en "realistische" tekenfilms toiletten hebben
"Waar gaat al die ontlasting naartoe?" Het werd gecomprimeerd en met de paplepel ingegoten aan de fans in de vorm van "Threshold" en "The Outrageous Okona".
Er is een reden waarom Picard Riker 'Number One' noemt.
Oh god, niet de ruimte toiletten weer
Wat denk je dat replicators als basismateriaal gebruiken?
Elf antwoorden:
#1
+51
MPelletier
2011-01-23 10:38:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste (en volgens mij enige) verwijzing hiernaar is in een Enterprise-aflevering genaamd Breaking the Ice. De bemanning registreert een reeks antwoorden voor schoolkinderen in Ierland en een van de vragen is "Als je het toilet doorspoelt [op de Enterprise], waar gaat het dan heen?" Kapitein Archer vertelt ingenieur Trip Tucker om de vraag te beantwoorden, wat hij met tegenzin doet, zeggend (niet letterlijk) dat afval wordt opgesplitst in de samenstellende moleculen en gerecycled als alles wat nodig is, namelijk laarzen, uniformen, enz. (Vermoedelijk op dat moment doneren ze niet om er iets eetbaars van te maken. Voedsel wordt inderdaad later genoemd als zijnde gevuld en "natuurlijk".)

In het TNG-tijdperk, zoals Zypher opmerkt, is het afbreken van materie hoogstwaarschijnlijk atomair ( letterlijk het icky-argument verpulveren) en voedsel kan ook worden gerepliceerd, of een redelijk nauwe facsimile daarvan. Ook tafelafval werd afgevoerd (er staat een vermelding in DS9).

Er zijn meerdere afleveringen waarin wordt getoond dat tafelafval wordt teruggevoerd naar de replicator, waar het lijkt te worden opgenomen, inclusief de plaat.
@blueberryfields: Ik heb ineens medelijden met de rekwisietenman die de set elke shoot moest schoonmaken als ze misten ...
Ik snap niet wat het probleem is. Als de replicator atomen uit elkaar kan scheuren, en mogelijk zelfs nog meer in deeltjes, dan maakt dat echt niet uit? Dode lichamen kunnen replicatorvoedsel zijn en in echt voedsel of ander materiaal worden veranderd.
@Xaade Dat is het idee. Er is echter een ick-factor bij veel mensen, zelfs als je naar het atomaire niveau gaat ...
@MPelletier - Ik denk dat we ze dan niet moeten vertellen van wat voor spullen boeren op hun gewassen doen.
@LeeLouviere Ik neem aan dat daar de meeste dode lichamen naartoe gaan.VIP's krijgen een ceremonie en een torpedolancering, maar de overblijfselen van rode shirts?Ik denk dat dat een nieuwe vraag is ...
#2
+37
Zypher
2011-01-23 01:27:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de ST: TNG technische handleiding secties 13.4 en 13.5 wordt afvalwater teruggewonnen door het replicatorsysteem, hoewel ze eerst hun voorraad vers bronmateriaal zullen opgebruiken en alleen in noodsituaties in het teruggewonnen materiaal duiken.

Ze eten uiteindelijk hun eigen kak en plassen?
@Eight Days: Als je het ver genoeg volgt door de ecologische cycli, doen we dat allemaal. Het kan een ‘ick’ moment geven wanneer je het voor het eerst beseft, maar zo zijn de dingen ...
Ze zouden het kunnen doen door het vaste afval te gebruiken als meststof voor planten die aan boord worden gekweekt.
dit is ook vergelijkbaar met wat de fremen in duin dragen.
Er wordt ook gesuggereerd dat replicators geen vloeistoffen kunnen maken, maar gewoon water gebruiken uit het systeem dat aan boord is opgeslagen, dus dit wordt nooit gerepliceerd maar gerecycled. ook gerepliceerd.
@RoguePlanetoid: terwijl het canon was, zijn de dingen die je noemde niet in de verste verte wetenschappelijk (zelfs voor zover replicators gaan), het waren gewoon plotgaten die gevuld waren met wegwerpverklaringen.
@PLL: is niet per se een ick-moment. Ik vind het nogal fascinerend dat sommige van de atomen in mijn lichaam misschien toebehoorden aan bijvoorbeeld Genghis Khan.
@RoguePlanetoid: Dus als ze een glas water krijgen, wat gebeurt er dan? Ze stralen het water in het nagemaakte glas? Ik dacht dat latinum gewoon een unieke niet-repliceerbare verbinding was.
Wat me volledig in de war heeft gebracht, is hoe, na zoveel jaren van show-time, niemand ooit op heterdaad lijkt te zijn betrapt, om zo te zeggen.
@blueberryfields: De dingen die we op het scherm zien, worden niet willekeurig geselecteerd. Het is allemaal zorgvuldig gekozen om de interesse van het publiek vast te houden en te voorkomen dat sponsors verloren gaan.
@Keith Thompson: geloof wat je wilt. Ik kies ervoor te geloven dat afval simpelweg uit mensen wordt gestraald zonder zelfs maar een toilet nodig te hebben: D
@Eight Days - houd er rekening mee dat de replicator dingen afbreekt tot op moleculair niveau. Dus wat ooit "poep en plas" was, is nu niets meer dan koolstof, stikstof en verschillende andere moleculaire stoffen. Op dat moment is het niet meer poepen en plassen dan een stapel stenen een huis is.
Chris Hadfield, commandant van het internationale ruimtestation, "tilt het deksel op" van het Water Recovery System, het eerste vloeistofrecyclingsysteem dat in de ruimte wordt gevlogen en dat bijna al het door bemanningsleden geproduceerde "water" (grijs water, urine, zweet) reinigt, zodat het kan opnieuw worden gebruikt. Zoals voormalig ruimtestationbewoner Don Pettit zei: "De koffie van gisteren wordt de koffie van vandaag."
#3
+11
Adam
2011-01-27 01:05:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eenvoudig antwoord: ruw materiaal voor de replicators.

#4
+5
RunnerRick
2011-01-26 11:56:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Star Trek V wanneer Kirk, Spock en McCoy in de cel zitten, neemt Kirk plaats op wat een toilet lijkt te zijn. De enige reden waarom ik denk dat het een toilet is, is omdat er borden staan ​​met de tekst "niet gebruiken in Spacedock". (Wat zou het anders kunnen zijn?)

Hoewel ik het eens ben met de bovenstaande antwoorden, neem ik ook aan dat de ontwerpers van die brik niet wilden dat gevangenenpoep werd "teruggevorderd".

Waarom zou gevangenenpoep anders worden behandeld? Aan het eind van de dag zijn atomen atomen.
Oh, mooie observatie. Ik vermoed dat het een grap is, een verwijzing naar commerciële vliegtuigen die misschien een soortgelijke kennisgeving hebben, maar uiteraard voor luchthavens. En de reden waarom ze niet willen dat je daar poepen terwijl je op het vliegveld bent, is dat ze het afval wegpompen, en niemand wil het tijdens de operatie op zijn hoofd.
Vliegtuigen hebben die kennisgeving niet, maar vroeger zeker.
Het lijkt gek om zo'n bord in de cel te hebben. Ik kon begrijpen dat de bemanning zo'n teken gehoorzaamde, maar waarom zouden gevangenen er iets om geven?
@PaulWagland mogelijk voor het geval de gevangene poep en plas moest worden geanalyseerd voor veiligheidsdoeleinden, bijvoorbeeld als de gevangene drugs had gebruikt of smokkelwaar had opgeslagen waar de zon niet schijnt.
#5
+4
Schroedingers Cat
2011-11-02 18:16:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ter ondersteuning van de meeste van deze commentaren wordt Chakotay in een aflevering van Voyager (Year of Hell), als ze bijna leeg zijn, verteld dat hij iets moet recyclen dat hij voor Janeway heeft gerepliceerd. De implicatie hiervan is dat ze de faciliteiten hebben om materiaal te recyclen voor de replicatoren, en het zou logisch zijn om aan te nemen dat menselijk afval - evenals elk ander afval - hierin ook zou kunnen worden opgenomen.

Of natuurlijk worden er geen details gegeven over hoe materiaal wordt gerecycled, of hoe de replicators werken en hun middelen gebruiken om iets te maken.

Sorry - ik kijk naar Warehouse 13, waar ze een Jane speelt !!!
#6
+3
OghmaOsiris
2011-11-02 10:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de documentaire Journey's End: The Saga of Star Trek - The Next Generation beantwoordt Johnathan Frakes deze vraag door erop te wijzen dat er in een van de rekwisieten slechts 1 badkamer op een echte kaart staat. .

Dus als je technisch wilt zijn, er was maar 1 badkamer op de Enterprise.

Dus waarom zie je nooit een rij van 100 mensen wachten om daar binnen te komen bij het begin van een dienst?
Nou, de wachtrij is er en het is er niet tegelijkertijd. We hebben het gewoon nog niet waargenomen;)
Kleine transportsystemen die in de uniformen zijn ingebed, maken de noodzaak voor de bemanning om fysiek naar het toilet te gaan overbodig. Alle afvalproducten worden rechtstreeks naar het toilet gestraald, geen poespas, geen muil!
@Beofett Het maakt ook julienne frietjes.
of er is 1 badkamer per sectie, waarbij elke kaart slechts een klein deel van het schip vertegenwoordigt. En er is altijd de mogelijkheid van meerdere toiletten per badkamer, wat ook in kantoorgebouwen gebruikelijk is.
@jwenting: En de wijken van mensen ...
@LightnessRacesinOrbit in een van de beelden van persoonlijke vertrekken in ST-films en -series Ik heb nog nooit een deur ergens anders dan de ingang zien openen ...
@jwenting: Dan stel ik voor om beter op te letten. :) Slechts een duidelijk voorbeeld: http://vignette1.wikia.nocookie.net/memoryalpha/images/6/67/Intrepid_class_crew_quarters.jpg/revision/latest?cb=20070318122913&path-prefix=en
#7
+1
Nihil
2011-11-02 06:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is normaal om aan te nemen dat het wordt afgebroken in het replicatorsysteem, maar in DS9 zijn er enkele vermeldingen dat Rom de afvalverwijderingssystemen reinigt, wat een beetje botst met die uitleg.

Er zouden delen van het systeem moeten worden schoongemaakt - bijvoorbeeld overgebracht naar de replicator-terugwinningseenheid.
Het is mogelijk dat de Cardassians een ander afvalbeheersysteem hadden dan de normale faciliteiten van de Federatie.
#8
+1
Vallin
2015-06-11 16:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afval in de bergingseenheid zou hoogstwaarschijnlijk via traditionele leidingen naar één locatie worden weggespoeld en elke dag op een vast tijdstip in bulk worden verneveld, wat energiezuiniger zou zijn dan het gebruik van replicatortechnologie bij elke spoeling, en ook rekening houden met de noodzaak om ze schoon te maken.

Hoe zou het logischer zijn om lange buizen in een schip toe te voegen dan een transportsysteem te gebruiken?
_ "wat zou energiezuiniger zijn dan het gebruik van replicatortechnologie bij elke spoeling" _ Volgens welk bewijs?
#9
+1
dean1957
2017-11-19 02:06:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens The Making of Star Trek had de oorspronkelijke Enterprise NCC-1701 uit het Kirk-tijdperk een "afval- en waterreconversie" -gebied in de secundaire romp.

#10
  0
Anthony X
2019-03-04 09:29:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals MPelletier opmerkt, kreeg afvalverwerking (elk onderdeel van de kwestie van toiletfaciliteiten tot het opruimen van het afvalmateriaal) nooit een vermelding op het scherm buiten de Q&A-reeks van de schoolkinderen in ST: Enterprise, hoewel ik Herinner vaag tenminste één, misschien dubbelzinnige verwijzing naar "afvalwinning" in DS9.

Aangezien het ISS water terugwint uit menselijk afval en in de natuur alles uiteindelijk wordt gerecycled, is het redelijk om aan te nemen dat in het Star Trek-universum al het afval op de een of andere manier zou worden teruggewonnen. Zelfs op een groot schip als de TOS Enterprise is de ruimte beperkt, dus het heeft geen zin om maanden aan provisie op te slaan als je de middelen hebt om een ​​alternatieve aanpak te implementeren. In TOS wordt alleen melding gemaakt van "voedselverwerkers", waarbij niet duidelijk wordt gespecificeerd hoe voedselselecties worden bereid (hetzij gesynthetiseerd of uit winkels gehaald), dus geen indicatie of er een "gesloten systeem" is. De replicatortechnologie uit het TNG-tijdperk zou echter duidelijk suggereren dat afvalverwerking zou zijn als een omgekeerde replicator, zodat afvalverwerking deel zou kunnen uitmaken van een gesloten systeem met voedselsynthese.

#11
  0
LazyReader
2020-04-22 08:39:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afvalwinning is nooit veel gespecificeerd in het Star Trek-universum. Replicators worden echter verondersteld het belangrijkste middel te zijn om het afval aan boord te recyclen tot nuttig materiaal. Blauwdrukken voor de Enterprise D tonen verschillende opslagtanks voor anorganische en organische stoffen aan boord, vermoedelijk is dit de grondstof voor het schip.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...