Vraag:
Wat was er VERLOREN?
edelwater
2011-01-21 04:26:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb elke aflevering bekeken. Ik besprak elke aflevering. Uiteindelijk zou het allemaal worden uitgelegd, maar ik ben in de war over wat er in de laatste aflevering is gebeurd:

Ze waren allemaal dood vanaf dag één en in een soort van limbo activiteiten uitvoeren die zijn gegenereerd door hun eigen verbeeldingskracht. Geen tijdreizen, geen UFO's, geen parallelle dimensie, niets van dat alles, gewoon "dood".

Is dit een nauwkeurige inschatting van wat er is gebeurd? Of heb ik de werkelijk geweldige uitleg van de laatste aflevering gemist?

Uw interpretatie van het einde is afgewezen door de producenten. Zie http://blastr.com/2010/05/abc-clarify-that-everyone-on-lost-was-not-dead-the-whole-show.php.
Het antwoord van Tony Meyer is dood (ik kan bevestigen dat ik in de geschiedenis van de show veel onderzoek heb gedaan). De producers wilden het suggereren dat de "zijwaartse wereld" van seizoen 6 een vagevuur was, maar niet de hele show.
@jsbangs bedankt, ik had dat nog niet eerder gelezen!
Grote vraag. Zelf had ik het einde nog nooit helemaal begrepen.
@edelwater - heb ik in een aflevering een UFO gemist?
@zipquincy: het was een samenvatting van één woord van de N theorieën dat ze op de een of andere manier betrokken zouden zijn bij buitenaardse wezens, dat het eiland de UFO WAS, enz ...
Waar ging het over?Het waren ongeveer zes seizoenen, geven of nemen.
Ik zou het mis kunnen hebben, maar ik * denk * dat het ging om het overtuigen van genoeg mensen om ernaar te kijken dat de makers geld konden verdienen met reclames.
Vier antwoorden:
#1
+62
Tony Meyer
2011-01-21 07:05:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze waren niet de hele tijd dood. Christian Shepard zegt dat expliciet tegen Jack in de kerk. Het vliegtuigongeluk gebeurde, alles op het eiland gebeurde, enzovoort.

Toen de mensen op het eiland (vooral de schipbreukelingen) stierven (nadat ze van het eiland waren vertrokken en voor sommigen hun leven hadden geleefd), ging een vagevuur-universum binnen (het "zijwaartse" universum waarnaar Seizoen 6 flitste). Omdat ze zulke extreme ervaringen in hun leven deelden, creëerden ze samen dit universum als een plek om 'elkaar te ontmoeten' voordat ze verder gingen.

Voordat ze allemaal verder konden gaan, hadden ze te maken met slepende problemen van hun echte levens (bijv. Kate: moord, Jack: vaderschap). Toen dat eenmaal was gebeurd, waren ze vrij om samen verder te gaan naar het laatste hiernamaals (wat het ook is). Toen iedereen van het eiland eenmaal arriveerde, hielp dat (op een boeddhistische manier) iedereen om hun ervaringen uit het leven te gebruiken om door hun problemen heen te komen.

(De afbeelding na de aftiteling was niet opgenomen door Cuse / Lindelof, dus dit moet buiten beschouwing worden gelaten).

Het eiland was een soort container (fles) voor wat belangrijke energie - als het licht uitgaat, gebeuren er slechte dingen (bijv. wereld, einde van goedheid, einde van hiernamaals). Omdat het licht op het eiland was, had het veel rare eigenschappen (bijvoorbeeld het elektromagnetisme) die tijdens de show werden onderzocht. Veel andere eigenaardigheden zijn het resultaat van Dharma-experimenten.

Een deel van het mysterie van het eiland is dat het altijd een "beschermer" heeft (bijv. Moeder, Jacob, Jack, Hurley). De beschermer mag bepaalde regels verzinnen over hoe dingen kunnen werken op het eiland - we hebben de regels gezien die vooral betrekking hadden op Jacob en "Man in Black".

Wat betreft waar het over ging: het ging over relaties - vooral vader / kind-relaties, maar ook andere (veel goede scifi is dat!). De plot ging over dit mysterieuze eiland en mensen die probeerden de macht te grijpen die het bevatte, maar de show ging eigenlijk over de schipbreukelingen en hoe ze omgingen met verschillende tekortkomingen in hun karakter.

Bravo over je antwoord. Ik haat het dat mensen zo in de war raken door het einde van de show, maar het was bedoeld als een verwarrende show.
Bedankt voor het totaal veranderen van mijn houding over hoe de show eindigde. Ik had hetzelfde idee als @edelwater door te denken dat ze de hele tijd dood waren (wat me nog gekker maakte sinds de producers deze theorie vroeg in de show hadden ontkracht). Nu ben ik alleen maar verdrietig over het aantal losse eindjes dat ze hebben achtergelaten. Goed antwoord!
@BrentonTaylor: ja, ik begrijp niet echt hoe mensen konden denken dat het einde betekende dat ze de hele tijd dood waren. Je zou niet op moeten letten om dat te denken, en als je geen aandacht besteedt aan Lost, mis je echt het punt.
Ik vind dit antwoord erg leuk. Ik heb echter ergens gelezen dat LOST niet over een verhaal gaat ... het gaat over _hoe het verhaal wordt verteld_
Mens!Nu moet ik LOST er weer uit trekken en het helemaal opnieuw bekijken.Je hebt me geïnspireerd.Bedankt!!!lol
#2
+3
Xaetherium
2011-01-21 04:40:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een groep mensen die zeer verweven levens hebben die ook sterk verweven zijn met een zeer mysterieus eiland (mysterieus zoals in magie, tijdreizen, monsters, enz.).

De verhaallijn is erg complex maar dat is een redelijke samenvatting.

bedankt voor het antwoord, ik begrijp dat deel :) echter het "waarom" en "het einde van dat mysterie" (zie bijvoorbeeld alle open vragen op LostPedia.com ... dus om alles in elke aflevering UIT TE LEGGEN dat eigenlijk mijn vraag is: het antwoord van de schrijvers zoals ik het zie van de laatste aflevering is simpel: ze hebben het allemaal in hun hoofd verzonnen omdat ze dood waren ... (?) (dat is de vraag)
Misschien begreep ik de vraag verkeerd - ik vatte de vraag op als iemand die overwoog naar de show te kijken en probeerde te zien of het interessant was, niet iemand die op zoek was naar een verklaring voor het (niet zo geweldige) einde.
Nou ... grijns ... sinds je het hebt gezien ... wat was de hele serie eigenlijk over terugkijken?
#3
+1
MPelletier
2011-01-21 05:22:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zie twee mogelijkheden:

  • Limbo
  • Gespleten realiteiten door tijdreizen (het eiland is verzonken in één realiteit), reis van bewustzijn tussen de twee, gemoedsrust en acceptatie voor iedereen. Maar dat verklaart niet dat Christian terugkomt uit de dood.

Dus uiteindelijk is er geen antwoord. En dat is wat de schrijvers JJ Abrams wilden, geloof ik.

EDIT:

Ik had ook deze theorie vanaf het begin: alle personages gaan verloren in hun leven, of iets belangrijks hebben verloren. Aan het einde worden ze gevonden, doordat ze weer vrede in hun leven hebben.

zodat ik een antwoord niet als antwoord kan taggen?
Voor zover ik begrijp, was de show meer een Cuse / Lindelof-voertuig dan een Abrams-voertuig, ook al was hij er aan het begin.
@TonyMeyer: Ik vertrouw je daar meer op dan ik, aangezien ik weinig kennis heb van het schrijfproces achter Lost. Aanstaande bewerken.
@edelwater: Ik heb net je opmerking gezien. Dat er geen antwoord is, zou het antwoord kunnen zijn;)
#4
+1
Lauren Louise
2011-10-18 16:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kijk hoe de doos opnieuw wordt opgezet om aanwijzingen te krijgen. Op Charlie's arm in seizoen 1 heeft hij "op zijn arm getatoeëerd" Levend leven met gesloten ogen ". Dat is waar.

Ik geloof dat de show een vagevuur is. De flashforwards voor de crash laten zien hoe elk personage worstelde met zichzelf en waren niet gelukkig in hun vorige leven. Jack en zijn vader, Jack's huwelijk met Sarah toen hij niet verliefd op haar was. Kate en haar jeugd / problemen met de wet en spijt van de dood van haar jeugdvriend. Sawyer met de dood van zijn ouders en het worden van een oplichter. Sayid en de dood van zijn grootste liefde en omdat hij een Irak was, had Locke problemen met zijn vader en omdat hij niet meer kon lopen in zijn vorige leven, zette hij hem terug, zon en Jin viel uit van liefde, waren niet gelukkig en werden mensen die ze niet wilden zijn. Hurley won de lotto en er gebeurden slechte dingen met hem, Charlie en zijn drugsverslaving en de relatie met zijn broer, Claire die haar baby wilde opbrengen en kreeg te horen dat ze was om hem op te voeden. Michael en Walt werden samen gedwongen door de dood van Wa Het is moeder. Boone en Shannon hadden geen respect of waardering voor elkaar in hun vorige leven. Desmond, Penny en Penny's vader.

Deze karakters geven duidelijk weer dat deze mensen niet gelukkig waren in het leven. Misschien had het lot hen bij elkaar gebracht en stond vast dat ze ten goede moesten veranderen. Het waren allemaal op de een of andere manier goede mensen.

Ik denk dat de crash is gebeurd en dat ze nog leefden. Ze zaten bijna vast in een parallelle wereld tussen hemel en hel. Jacob en zijn broer waren als Kaïn en bekwaam en God of de duivel. De zwarte rook kwam om de mensen weg te halen toen de tijd om was. Het was een eiland om hun ziel voor de dood te reinigen. Het daagde iedereen uit om zijn gebreken onder ogen te zien en verlost te worden van al zijn angsten.

Het eiland veranderde deze mensen weer in de goede mensen die ze ooit waren. Ze werden eindelijk vrijgelaten in een beter leven.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...