Vraag:
Boek over constante microfoonbewaking en geen kleuren
Aeyoun
2015-06-18 18:33:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar jaar geleden een boek gelezen waarvan ik hoop dat iemand het voor mij kan identificeren. Dit zijn de weetjes die ik me herinner:

  • Kleine gemeenschapsomgeving, nabije toekomst
  • Microfoonbewaking in elke kamer
  • Kinderen gooien een bal, een van ze merkten dat de bal "op de een of andere manier anders" was (kon de kleur rood voor de eerste keer identificeren)
  • Kinderen kregen een baan toegewezen toen ze meerderjarig werden, behalve de hoofdrolspeler
  • De hoofdrolspeler werd overgeslagen benoemingsceremonie, maar kreeg een speciale unieke baan. Iemand verontschuldigt zich bij de gemeenschap en iedereen antwoordt "Verontschuldiging geaccepteerd", wat een soort van culturele gewoonte is.
  • De ouderling wiens baan de hoofdrolspeler verving, had groot respect in de gemeenschap en de onvoorstelbare kracht om de microfoon in zijn huis

Weet iemand welk boek dit is? Ik heb het waarschijnlijk twaalf jaar geleden gelezen.

Twee antwoorden:
mantis
2015-06-18 18:46:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit klinkt veel als The Giver door Lois Lowry

Van "The Giver", Wikipedia :

Jonas, die 12 is, is ongerust over de aanstaande Ceremonie van Twaalf, waar hij zijn carrière of zijn "opdracht in de gemeenschap" zal krijgen toegewezen. In zijn samenleving is weinig privacy toegestaan; zelfs privéhuizen hebben tweewegsintercoms die kunnen worden gebruikt om te luisteren naar overtredingen van de regels . De regels lijken echter door iedereen gemakkelijk te worden geaccepteerd, ook door Jonas. Het is dus zonder echt protest dat hij aanvankelijk zijn selectie als de ontvanger van het geheugen aanvaardt, een roeping die hem wordt verteld zal gevuld zijn met pijn en de training waarvoor hij voor altijd zal isoleren van zijn familie en vrienden.

Maar onder leiding van de huidige ontvanger, een verrassend vriendelijke man met dezelfde zeldzame, bleke ogen als Jonas, neemt de jongen herinneringen op die voor het eerst gevoelens van echt geluk en liefde oproepen. Bovendien weet Jonas voor het eerst wat het is om een ​​regenboog te zien , en om sneeuw te ervaren en de sensatie van het rijden op een slee van een heuvel af. Maar dan krijgt hij de pijnlijke herinneringen: oorlog, pijn, dood en honger.

Dank je. Dit was het precies. Het wijzigen van mijn Google-zoekopdrachten van "microfoon" naar "intercoms" vond het meteen. Het is altijd maar een klein ding dat het zoeken doorbreekt
Ik heb ook vooral genoten van de film. Het hielp natuurlijk dat Jeff Bridges de gever was.
Aeyoun je hebt gelijk over "altijd maar een klein dingetje"; maar ik denk dat als we deze neurale verbindingen hadden gehad, we de hulp van Google niet nodig zouden hebben gehad. Ik hoop dat er ooit een aparte zoekmachine komt voor 'dingen die ik moet onthouden' versus 'dingen die ik nooit wist'
Alyksandrei
2015-06-18 18:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me niets van microfoons, maar de rest klinkt als The Giver van Lois Lowry.

Jonas, die bijna zijn twaalfde jaar nadert, heeft last van zijn vreemde ervaringen. Hij heeft vreemde dromen die hij niet kan verklaren, en ziet dingen die nergens op slaan. Niemand die hij kent, ervaart ze, en niemand zal er met hem over praten. Wanneer hij wordt aangewezen als de volgende ontvanger van herinneringen tijdens de jaarlijkse ceremonie van volwassen worden, wordt hij de leerling van een man die zichzelf de gever noemt. In staat om herinneringen van een andere tijd over te dragen, helpt de Gever Jonas te begrijpen wat er met hem gebeurt, en om actie te ondernemen wanneer het leven van een baby ons bedreigt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...