Vraag:
Is Quorra nu een mens?
user11295
2013-01-07 21:38:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als uitvloeisel van mijn andere vraag vroeg ik me af:

Als Quorra eenmaal de echte wereld betreedt, wordt ze dan een mens of is ze iets anders? d.w.z. Is ze een levend, ademend mens met bloed, zweet en tranen, is ze een soort mens die 'buitenaards' lijkt, of is ze een synthetische creatie zoals een robot?

Ik hou echt niet van de titel van deze vraag. Ik weet niet zeker of het erg een spoiler is om de naam van het personage te zeggen of misschien "verlaten entiteiten de Grid-mens nu?" Zoals het er nu uitziet, is de titel voor niemand erg nuttig.
Ik heb het veranderd, ik wilde geen spoilers hebben voor het einde van de film, maar het verkrampt de vraag wel een beetje
Ik vind het gebrek aan hete foto's van Olivia Wilde in leer behoorlijk verontrustend.
Vier antwoorden:
Jack B Nimble
2013-01-07 21:52:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Flynn sprak over Quorra als een oplossing voor alle problemen in de echte wereld.

Kevin Flynn: Ja. De laatste ISO.
Sam Flynn: Al die tijd beschermde je haar gewoon.
Kevin Flynn: Zij is het wonder, man. Alles waar ik ooit voor heb gewerkt. "Een digitale grens om de menselijke conditie te hervormen."
Sam Flynn: Ik dacht altijd dat dat een plug-in was.
Kevin Flynn: In onze wereld kan ze alles veranderen.

Dit brengt me tot de conclusie dat ze niet opnieuw materialiseerde als mens. Of misschien is ze de perfecte mens, zonder gebreken (zoals misschien geen genetische gebreken, of perfecte immuniteit tegen ziekten of zoiets). Ik denk niet dat ze een android is, als er een programma doorkomt, zou het gewoon proberen het programmeren te voltooien. Misschien is ze een nieuwe levensvorm die de vorm aanneemt van een mens.

Dit is hetzelfde antwoord dat ik gaf op een vergelijkbare vraag op Movies.SE.

Hoewel, als iemand het net kan betreden en ze krijgen een identiteitsdiskette, zou het dan niet mogelijk moeten zijn om een ​​gewoon mens te 'repareren' terwijl ze daar zijn?
* "Dit brengt me tot de conclusie dat ze niet opnieuw materialiseerde als mens." * Ik ben het daar niet mee eens.De digitaliserende laser kan natuurlijk een mens in een digitale entiteit veranderen, en vice versa (hoe zou Flynn anders terugkeren naar de echte wereld?). Denk aan de laser als een soort vertaler.
Goed _duidelijk_ Sam ging door met vlees en bloed intact (hij bloedt als hij door Rinzler wordt gesneden).Ik zie geen reden waarom Quorra niet zou slagen met een 'glazen' behuizing van programma's / ISO's.Programma's voelen angst / plezier / pijn bij die lichamen.De digitizer _duidelijk_ vertaalt dat in de echte wereld _stuff_.(_duidelijk_ wordt hier gebruikt omdat dit een film is waar je geen gaten in wilt prikken, of het valt allemaal heel snel uit elkaar).
RobertF
2014-11-28 00:16:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn (zeer) speculatieve antwoord is dat Quorra inderdaad een mens van vlees en bloed is. De laser in de originele Tron was in staat materie te 'digitaliseren' tot informatie die in het geheugen was opgeslagen, terwijl atomen of moleculen in de laser werden opgehangen, en vervolgens het object op een later tijdstip opnieuw samen te stellen (zie hier voor een korte beschrijving).

Aangezien Flynn en Sam beide met succes werden gedigitaliseerd en gereconstitueerd met behulp van deze technologie, is het logisch dat Flynn een mens vanaf nul kon 'bouwen' met de juiste ingrediënten (bijv. , ~ 140 lbs atomen van het juiste type en verhoudingen: C, H, O, N, etc.) + montage-instructies. Het assemblagegedeelte zou op zijn zachtst gezegd moeilijk te coderen zijn, maar misschien zou Flynn een snelkoppeling kunnen gebruiken door assemblagecode te lenen van andere mensen die was ingescand.

enter image description here
The Art of Tron: Legacy

Volgens het Art of Tron: Legacy-boek worden de buizen onder de digitaliserende laser gebruikt om de CHON-elementen te bevatten. Hoe kon de laser haar in een mens van vlees en bloed veranderen bij afwezigheid van die elementen?
@Richard - Goede vraag. Een mogelijkheid is dat de digitaliserende laser nog steeds de atomen van Flynn opsloeg van zijn laatste reis naar het Grid. Nadat Sam naar onze wereld was teruggekeerd, had Quorra de atomen van Flynn kunnen "lenen" toen ze opnieuw als mens werd geïntegreerd (wat CLU misschien van plan was te doen als zijn plan was geslaagd). Het is ook mogelijk dat Flynn reservetanks met elementen in opslag had in zijn geheime kantoor onder de arcade.
Goed gebeld. Ik vergat dat er al een aantal elementen in de tanks zat.
Sean Riddolls
2015-09-29 21:36:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In 'Legacy' wordt duidelijk afgebeeld dat mensen [gebruikers] die gewond raken in de digitale wereld, bloeden wat op bloed lijkt - in plaats van simpelweg te derezen zoals de oorspronkelijke programma's doen. Dit suggereert dat de interne organen van gebruikers op zijn minst structureel doen denken aan hun anatomie uit de echte wereld.

Quora wordt afgebeeld als een digitaal DNA in haar reanimatie- / herstelscène, wat vermoedelijk haar kenmerkt ( en de ISO's) als zijnde inherent verschillend van de andere programma's.

Dit brengt mij tot de hypothese dat ze genetisch voorbereid is om digitale manifestatie te overleven via een portaal naar de fysieke wereld. Daarom is Flynn (the Elder) zo ongelooflijk enthousiast over de ontdekking van de ISO's.

Betekent dit dat ze in de echte wereld kleine fluorescerende blauwe blokjes zou laten bloeden?

Ik kan het niet zeggen, maar ik veronderstel dat haar interne structuur in de echte wereld verwant is aan haar digitale zelf - en enorm verschilt van die van ons.

"Biomechanical Jazz", zoals Kevin Flynn het zegt.


Dit roept de vraag op of een regulier programma in de echte wereld zou kunnen worden gerealiseerd.

CLU denkt duidelijk van wel - omdat zijn hele plan voor wereldheerschappij afhangt van het vermogen om een ​​leger aan programma's door het portaal te brengen.

In geen van de films wordt echter aangetoond of het mogelijk is dat een regulier programma wordt gerealiseerd.

user20285
2013-12-09 23:26:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een mens gaat door het "portaal" naar het raster en zij, geen gegevens zijn, worden "vertaald" in code. Hetzelfde geldt andersom.

Heeft u referenties om dit idee te ondersteunen? Komt dit definitief voor in een van de boeken, shows, enz.? In de films is Quorra het enige wezen dat als digitaal is ontstaan ​​en de "echte wereld" betreedt.
Zoals ik al zei, de jury is er nog niet. Misschien weet Jeff Bridges het antwoord.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...