Vraag:
Kunt u uzelf tot de dood "dwingen"?
Connor Spencer Harries
2016-01-29 21:42:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of je jezelf echt kunt stikken of niet, is vaak besproken, en de algemene consensus is dat je op deze manier niet zelfmoord kunt plegen. Snel vooruit naar een melkweg ver, ver weg. Een van de krachten die we het meest associëren met de donkere kant van de kracht is de iconische 'Force Choke', het vermogen om te tillen (niet zeker of Vader speciaal was, maar ik kan me niet herinneren dat ik nog een keer iemand van de grond zag tillen) ) en wurgen iemand gewoon door je vuist te balanceren.

Wat als je als Sith alles haatte, vooral jezelf, en op een dag besloot er een einde aan te maken? Toegegeven, er zijn veel snellere manieren (snel een-twee met het oude lichtzwaard of misschien gekieteld worden met griezelige bliksem) om een ​​einde te maken aan je leven, maar om de een of andere reden sta je vast en zeker om dood te stikken. Vraag ik uit nieuwsgierigheid terwijl Anakin zijn greep op Padmé voortijdig losliet (als de herinnering haar goed doet), waardoor ze genoeg tijd had om haar kinderen een naam te geven voordat ze haar klompen liet vallen. Of ze werkelijk stierf door "het verliezen van de wil om te leven" of niet, ik weet het niet zeker.

je zou waarschijnlijk ook flauwvallen en de greep op de kracht verliezen.vandaar het stoppen van de krachtsmoorspoel.
Kietelen met griezelige bliksem lijkt echter spookachtig.
@Himarm Ik begrijp dat, daarom citeerde ik Anakin die Padme verstikte en mijn onzekerheid over de werkelijke oorzaak van haar dood :)
@ConnorSpencerHarries ik denk dat je het gewoon mist, Anikin stopte haar te stikken terwijl hij nog steeds voor haar was nadat hij bij zinnen kwam (een klein beetje).
@Himarm Ik ben me daarvan bewust.Ondanks de vrijlating had ze mogelijk nog steeds last van de gevolgen ervan.Ik heb echter geen informatie om aan te halen over de gevolgen van gedwongen verstikking.Er zijn genoeg wilde theorieën om te suggereren dat ze niet gewoon de wil om te leven verloor, omdat ze nog steeds geloofde dat Anakin kon worden verlost, wat me weer doet nadenken over wat haar eigenlijk heeft gedood.
http://scifi.stackexchange.com/questions/76856/what-did-padm%C3%A9-die-of de verstikking had haar keel kunnen beschadigen, maar de kracht was haar niet langer actief aan het stikken.het is denkbaar dat u uzelf soortgelijke schade zou kunnen toebrengen, het is meestal niet in dodelijke hoeveelheden voordat u flauwvalt.het is duidelijk dat als hij het had gewild, hij de kracht had kunnen gebruiken om haar nek te breken, of om haar trechea te breken, wat je waarschijnlijk zou doden als je jezelf zou aandoen als je geen medische hulp zou krijgen
'Waarom stik je jezelf gedwongen?Waarom stik je jezelf gedwongen? ""Oh Ani!"
Ik vraag me af of je aan een heel specifieke erotische fanfic werkt
@Richard sorry dat ik teleurstel, twee van mijn vrienden (die hoogstwaarschijnlijk niet zo blij zullen zijn om dit te lezen) hadden het over het op kinky manieren gebruiken van geforceerde choke.Ik maakte op dat moment door Star Wars-dingen heen en begon na te denken.: P.
Waarom zou je dat moeten doen?Ben je niet altijd binnen bereik van jezelf?
Als je zou kunnen, dan is David Carradine misschien nog bij ons.
[Verplicht xkcd] (https://xkcd.com/682/)
Drie antwoorden:
thegreatjedi
2016-01-29 22:11:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Force Grip is technisch gezien geen duistere kant. Het is op Force gebaseerde telekinese, een kracht waar alle Force-sensitieven toe in staat zijn. Hierin is het het gebruik van Force-druk op het ademhalingsapparaat in alle richtingen, waardoor de luchtstroom in wezen wordt beperkt en verstikking wordt veroorzaakt.

Dat is ook hoe fysiek verstikking werkt. Het enige voordeel is dat Force Grip buiten het melee-bereik kan worden gebruikt en geen vingerafdrukken achterlaat (wat gunstig is omdat ... je weet wel).

De reden waarom het plegen van zelfmoord met Force Grip niet werkt, is de hetzelfde als dat voor fysieke zelfverstikking. Beide handelingen vereisen bewuste controle van uw handen / de Force tijdens de handeling om de vereiste hoeveelheid kracht te behouden. Terwijl je stikt, vervaagt je bewustzijn langzaam door een gebrek aan lucht, en je geest verliest langzaam de controle over je handen / de Kracht, die op zijn beurt geleidelijk zijn grip verliest totdat de luchtstroom weer normaal wordt en je terugkeert naar een vol leven.

Als u in staat bent om uw ademhalingssysteem verstikt te houden zonder kracht te verliezen, dan kunt u zeker sterven door uzelf, lichamelijk of anderszins, te stikken. Maar dat gebeurt normaal gesproken niet.

Zaken als bliksem en onthoofding van lichtzwaarden werken omdat ze sneller gebeuren dan wanneer uw controleverlies het kan stoppen. Een voldoende sterke stroom kan uw hart kortsluiten voordat uw hersenen frituren. Momentum houdt een lichtzwaard gaande, zelfs als je loslaat.

Bron: wetenschap!

Ik heb een upstem omdat je 4.999 rep ._ hebt.
En nu is hij MEER DAN VIJF THOUSA ... wacht ... verkeerde instelling vol superkrachten.
En dit is niet eens zijn definitieve vorm.
CodesInChaos
2016-01-30 05:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

[...] het is essentieel om onderscheid te maken tussen lucht- en bloedsmoorspoelen. [...] als de luchtweg in plaats van de halsslagaders is geblokkeerd, kan de patiënt niet ademen, maar zijn hersenen zijn nog steeds doordrenkt met bloed en blijft hij bij bewustzijn en kan hij een minuut of langer blijven worstelen; hij zal alleen het bewustzijn verliezen als de zuurstof in het circulerende bloed is verbruikt en hij bezwijkt door hypoxie. Zelfs als de greep op dit punt wordt losgelaten, bevat het bloed dat door de hersenen circuleert geen zuurstof, en bijgevolg kan het zijn dat de patiënt niet bij bewustzijn komt of de spontane ademhaling hervat.

van wikipedia

Dus als de force-choke stopt zodra je het bewustzijn verliest, is dat misschien te laat. Ik denk dat het afhangt van hoe dicht je bij bewusteloosheid kunt komen terwijl je de krachtvernauwing handhaaft, die misschien langer is in vergelijking met handen, aangezien er geen fysieke spieren bij betrokken zijn.

Verdomme, +1 voor moar science EN de xkcd haha
actionrandell
2017-04-13 12:06:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

een krachtige krachtgebruiker kan de krachtgreep zo gebruiken dat hij zijn of haar doelwit onmiddellijk doodt, dus hier zou geen verschil moeten zijn. als een zus wil sterven en de krachtgreep tot zijn of haar maximale vermogen gebruikt en hij of zij de vaardigheid heeft om onmiddellijk te doden, dan is dat mogelijk.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...