Vraag:
Why was Darth Vader called Lord Vader?
Xantec
2012-07-19 02:03:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In afleveringen drie, vier, vijf en zes van Star Wars wordt Darth Vader soms Lord Vader genoemd. Waar staat deze titel, "Heer", voor?

Op dit punt in de geschiedenis van Star Wars is kennis van de Jedi vermoedelijk vrij schaars, dus ik betwijfel of bijna niemand iets van de Sith zou weten, of om een Sith beheerst een Dark Lord (of the Sith), dus dit is een indicator van adel lijkt een rek. Zelfs als je zou zeggen dat Anakin getrouwd was met Padme, wisten maar heel weinig mensen in het universum wie Darth Vader eigenlijk zou overwegen om die link te gebruiken.

Toen moest de titel 'Heer' een standpunt vertegenwoordigen in een hiërarchie? Iets dat lijkt op een onder een koning een hertog noemen? Als dat het geval is, had hij dan niet King Vader moeten heten, in de veronderstelling dat hij de volgende logische positie onder de keizer bekleedde?

Ik denk niet dat koningen en keizers meestal tegelijkertijd bestaan
Koningen en keizers bestaan ​​vaak tegelijkertijd. Een keizer is vaak een koning met mindere koningen onder zich.
Je hebt al een paar prinsessen en een paar koningin. Denk je dat een of andere kerel de tweede bevelhebber van een imperium zal worden en zichzelf "Mr Vader" zal noemen?
@DJClayworth - voorbeeld alstublieft.
@DVK - Zie in fictie: The Mallorean, door David Eddings. Zakath was de keizer, maar elke regio onder hem had zijn koning. In RL is het [nooit consequent gebruikt] (http://en.wikipedia.org/wiki/Emporer)
@DVK Zie het [Heilige Roomse Rijk] (http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Roman_Empire#Institutions). Het werd geregeerd door een keizer die aan het hoofd stond van verschillende 'individuele entiteiten die werden bestuurd door koningen, hertogen, graven, bisschoppen, abten en andere heersers, gezamenlijk bekend als prinsen'.
Het is misschien wat voor jouw tijd, maar in 1987 verleende koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk Darth Vader adelstand, waardoor hij een echte Heer werd. In het House of Lords staat Vader bekend als een doordachte wetgever en een voorstander van milieubehoud.
"milieubehoud"? Wist dat hij slecht was!
@Xantec: niet echt altijd "over hen", aangezien de Heilige Roomse Keizer werd gekozen door de verschillende prinsen, en hij had geen absoluut gezag over hen allemaal. Elke beslissing die de HR-keizer nam, moest worden ondersteund door ten minste een deel van de prijzen, anders zou hij zichzelf als ex-keizer kunnen vinden.
@JohnO Ik dacht dat het 2001 was en [hij moest zijn Canadese staatsburgerschap neerleggen om het te verzamelen] (http://en.wikipedia.org/wiki/Conrad_Black#Peerage_controversy_and_citizenship).
@DJClayworth Nee, dit was duidelijk heel, heel lang geleden. Ver voor 2001.
@vsz Klopt, maar het is nog steeds een voorbeeld van een keizer en een koning die tegelijkertijd bestaan.
Alleen omdat niemand van Sith Lords afwist, betekende niet dat Vader een extreem prestigieuze titel zou opgeven.Als je de koning bent van een plaats waar niemand ooit van heeft gehoord, zal dat je er niet van weerhouden om mensen te vertellen dat je een koning bent.
Zeven antwoorden:
DVK-on-Ahch-To
2012-07-19 02:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Wikipedia is

Heer een eerbiedige benaming voor een persoon of godheid die autoriteit, controle of macht heeft over anderen; een meester, chef of heerser.

Als zodanig was het in het origineel alleen bedoeld om Vader (of wat dat betreft andere Lords of the Sith) aan te wijzen als gezagsdragers.

Daar ben ik het mee eens. En "Sir Vader" klinkt niet zo goed, dus "Lord Vader" is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om hem met een naam aan te spreken.
@b_jonas Misschien niet "Sir" Vader, maar waarom geen andere titel? Mag ik "In?" Of misschien "Ele?"
@ChaseSandmann, Ik geef persoonlijk de voorkeur aan "Master"
Jack B Nimble
2012-07-19 02:07:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij wordt aangesproken als Lord omdat hij een Dark Lord is. Darth Vader is een Dark Lord of the Sith.

http://starwars.wikia.com/wiki/Dark_Lord_of_the_Sith

De titel Dark Lord of the Sith wordt vaak als synoniem beschouwd met de titel Darth. In tegenstelling hiermee is echter het feit dat bekend is dat Sith-leerlingen de titel ook dragen. Twee voorbeelden zijn Darth Malak als leerling van Darth Revan en Darth Vader als Darth Sidious '. Veel Sith Lords hebben de Darth-titel gebruikt, maar er is geen bewijs voor de synoniemen van deze twee benamingen.

Dus toen wist iedereen dat hij een Sith was?
@Xantec Hij was een bekende Force-gebruiker en ik geloof dat de Jedi toen uitgestorven waren. Bovendien hebben lichte spelers de neiging om hun ondergeschikten niet zomaar te doden. Dus ... ja, waarschijnlijk.
@Xantec - Ja, niet dat de gemiddelde persoon überhaupt begreep wat dat betekende. Alleen degenen die de moeite namen om de delen van de galactische geschiedenis te bestuderen, zouden zelfs maar een idee hebben. En alleen degenen die het dichtst bij de sith stonden, begrepen wat het werkelijk betekent.
Wad Cheber stands with Monica
2015-04-23 08:49:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van de Wookieepedia-pagina over het woord "Darth":

Van de "Canon" -pagina:

Darth was een titel gegeven aan de Dark Lords van de Sith Order, die voorafging aan een andere naam dan de geboortenaam. De Sith-namen van Sheev Palpatine, Dooku en Anakin Skywalker waren Darth Sidious, Darth Tyranus en Darth Vader. De titel was al ongeveer een millennium vóór de Clone Wars in gebruik, toen Darth Bane de regel van twee creëerde. In ten minste één bekend geval, dat van Anakin Skywalker, werden de Darth-titel en de bijbehorende naam door de meester aan de Sith-leerling verleend. De Jedi-meester Obi-Wan Kenobi gebruikte ooit "Darth" als een aanspreekvorm bij het praten met Darth Vader. Het was traditioneel dat alleen de huidige Sith Master en zijn of haar leerling de Darth-titel mochten gebruiken.

Van de "Legends" -pagina:

Veel Sith Lords kozen ervoor om "Darth" aan hun naam toe te voegen, zo erg zelfs dat het woord in sommige kringen als synoniem wordt beschouwd met de donkere kant van de Force. Het werd ook opgevat als het opgeven van iemands oude leven. Zulke voorbeelden zijn Anakin Skywalker die Darth Vader wordt, of Jacen Solo die Darth Caedus wordt. Maar de oorsprong van het woord is onzeker. Er wordt vaak gedacht dat "Darth" slechts een samentrekking is van de titel "Dark Lord of the Sith" , maar er zijn theorieën die een diepere interpretatie suggereren.

Uit het gedeelte "Behind the Scenes":

Darth wordt vaak beschouwd als een combinatie van letters uit de titel Dark Lord of the Sith , een theorie die gezinspeeld in Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force. Darth kan ook een samenvoeging zijn van duisternis en dood.

Vóór de release van The Phantom Menace was Darth Vader de enige bekende Sith Lord die de titel Darth droeg. Toen Darth Sidious en Darth Maul werden onthuld in The Phantom Menace, kreeg de titel een duidelijke associatie met de Sith, en hij is in alle tijdperken van de Star Wars-saga verschenen. Als gevolg van de populariteit van Star Wars is de term "Darth" het populaire lexicon binnengekomen als een term voor het kwaad. De meeste verwijzingen worden nog steeds geassocieerd met het Star Wars-universum.

In A New Hope spreekt Obi-Wan Kenobi Darth Vader simpelweg aan als Darth, wat het enige exemplaar is in de films waarin het woord wordt gebruikt geïsoleerd. Het is mogelijk dat op dit punt in de ontwikkeling van de saga "Darth" bedoeld was als de naam van het personage, niet als een titel; in het universum benadrukte Obi-Wan mogelijk opzettelijk de titel als een manier om Vader te bespotten en naar huis te rijden wat hij was geworden.

Stefano O.
2012-07-19 12:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vergeet ook niet dat Vader "Heer" wordt genoemd door keizerlijke sergeanten en andere soortgelijke officieren, waarschijnlijk om zijn rang te bepalen, hoger dan "Admiraal" of zelfs "Commandant". Waarschijnlijk is Vader ook de enige die dit soort rang heeft in het hele rijk, dus het zou een andere manier moeten zijn om zijn status boven de andere commandanten te verheffen.

Het is niet echt een rang, net zoals 'Emperor' geen rang is. En technisch gezien voert hij geen bevel over militairen, hoewel als ze niet deden wat hij zei, er waarschijnlijk reprecussies zouden zijn (Grand Moff Tarkin had het bevel over de DS 1, terwijl Vader technisch gezien hoger was dan iedereen daar)
Ja, "Lord" is geen rang in het keizerlijke leger, maar toch heeft Vader zijn eigen persoonlijke superstervernietiger en hij leidt ook de aanval naar de Hoth Rebel-basis.
Broklynite
2015-11-12 20:23:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat Vader letterlijk de rechterhand van de Evil Warlock Emperor is en de volgende in de rij voor de zetel van de macht, en de leiding lijkt te hebben over het equivalent van de SS in het rijk. Er zou iemand met echt koper voor nodig zijn om naar hem toe te gaan en hem te vertellen dat hij geen recht op de titel heeft. Die persoon zou waarschijnlijk met geweld worden verstikt en een objectieve les zijn voor de volgende persoon.

En gezien het feit hoe vrijelijk onze samenleving de titel 'Doctor' toestaat aan mensen die deze niet hebben verdiend (Dre, Seuss, Pepper ) we zijn niet bepaald in staat om te oordelen.

Anthony
2012-07-29 17:56:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet veel mensen wisten dat Vader een Sith Lord was. Alleen hoge ambtenaren, zoals Tarkin, kenden dat kleine detail. Als rechterhand van de keizer zou hij natuurlijk gezag hebben. Velen gingen ervan uit dat Vader de titel van keizerlijke heer had gekregen.

user76442
2017-01-04 23:25:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht dat Darth Vader pas de titel Lord kreeg na de vernietiging van de Death Star in A New Hope, aangezien dit een nieuwe positie markeerde die hij bekleedde nadat Grand Moff Tarkin, het personage gespeeld door Peter Cushing, was vernietigd in de Death Star

Dit geeft geen antwoord op de vraag.Zodra je voldoende [reputatie] (http://scifi.stackexchange.com/help/whats-reputation) hebt, kun je [commentaar geven op elk bericht] (http://scifi.stackexchange.com/help/privileges/commentaar);in plaats daarvan [geef antwoorden die geen opheldering van de vragensteller vereisen] (http://meta.stackexchange.com/questions/214173/why-do-i-need-50-reputation-to-comment-what-can-ik-doe-in plaats daarvan).- [Van beoordeling] (/ review / low-quality-posts / 97334)
@Gallifreian dit doet _try_ echter om een antwoord te geven.Geen goede, maar het is een poging.
@SQB - je hebt gelijk.Het lijkt erop dat ik me vergiste.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...