Vraag:
Waar verwijst de naam Elmonzo naar in "Avengers: Endgame"?
Stark07
2019-05-04 21:48:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film, wanneer Tony

Howard vraagt ​​of hij een naam voor zijn kind heeft bedacht, waarop Howard antwoordt dat ze het wel hebben over "Elmonzo".

Ik kan me niet herinneren dat ik dit ooit ergens heb gelezen.

Mijn vraag: is dit een verwijzing naar iets uit de strips, of een soort uit -universum paasei? Hebben we hier aanwijzingen over?

Het is waarschijnlijk gewoon gekozen als een bijzonder slecht klinkende naam.(Oh nee, veel Elmonzo's zullen me nu haten.)
@FabianRöling - In een film die $ 200 miljoen kost om te maken en * jaren * wordt gemonteerd voordat hij het daglicht ziet, zijn er geen toevalligheden of onbedoelde regels.
@Valorum Precies waarom ik me afvroeg.
@Valorum maar volgens dezelfde redenering hoeft niet alles een dubbele betekenis of referentie te hebben.
Ik heb het (weer) teruggedraaid.Het wordt als een slechte vorm beschouwd om een bestaand antwoord ongeldig te maken met een bewerking van de vraag, vooral een die * is gebaseerd op het antwoord *
@Valorum - Uw antwoord zou "ongeldig" zijn ** als ** ik een fundamentele wijziging in de vraag had aangebracht.Ik heb alleen een woord gerepareerd dat ik ** verkeerd had verstaan **.Ik had liever gezien dat het nauwkeuriger was.Maar als je het "slechte vorm" vindt, dan moet dat maar.
@DaveJohnson - Stop alsjeblieft met proberen om deze vraag *** te "corrigeren" op basis van het antwoord ***.
En voor de duidelijkheid, dit is geen "typfout"..Een typefout zou zijn als ze Almonzo hoorden en per ongeluk Elmonzo typeerden vanwege onhandige vingers.
Laat de vraag zoals deze oorspronkelijk werd gepost, met "Elmonzo".De spelling van het woord heeft weinig effect op de vraag, maar als je het wilt wijzigen, moet het geaccepteerde antwoord worden aangepast.
@Valorum zijn er echter [dingen die op de set ad-libbed] (https://www.menshealth.com/entertainment/a27344673/thor-lebowski-avengers-endgame/) tijdens het fotograferen, zelfs als ze niet logisch zijnzin.Zoals, als de Big Lebowski-film bestond in de MCU, wie zou de Dude erin spelen?Obadiah Stane?
Twee antwoorden:
Valorum
2019-05-04 22:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij zegt niet " Elmonzo ", hij zegt " Almanzo ", wat erop wijst dat zijn vrouw waarschijnlijk een fan is van het Kleine Huis aan de Prairie boeken waarin Almanzo Wilder een hoofdpersoon was.

De grap hier is (ik neem aan) dat in The Long Winter , Almanzo en een personage genaamd Cap Garland gaan samen op avontuur.

Twee van haar jonge buren, Almanzo Wilder en Cap Garland, werden stadshelden toen ze tijdens een zeldzame pauze in de storm een ​​voorraad tarwe voor de hongerende inwoners van De Smet haalden.

De reis van Almanzo en Cap is het hoogtepunt van The Long Winter, het zesde boek in de klassieke autobiografische Little House-serie van Laura Ingalls Wilder.

Almanzo: The Origins of an Offbeat Pioneer Name

Heeft u een referentie voor deze aanname?Het is een interessant toeval, maar het is niet eens een grapje (aangezien ze * niet * deze naam hebben gekozen).
Ik dacht dat het ook een verwijzing naar Almanzo Wilder zou kunnen zijn, toen ik deze zin hoorde.Plus de Wilders waren upstate NY-boeren, een beetje zoals Tony & Pepper-homesteading upstate in het post Thanos 50% apocalyps-tijdperk lol.Ik kan me niet herinneren dat Almanzo een vriend genaamd Cap had in The Long Winter, maar ik las die boeken een paar decennia geleden.;)
mattdm
2019-05-05 20:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is de uitwisseling (zoals getranscribeerd op een site met filmcitaten):

Tony Stark: En dus, waar sta je met namen?

Howard Stark: Nou, als het een jongen is, vindt mijn vrouw Almanzo leuk.

Tony Stark: Huh. Misschien wil je dat even laten stoven, je hebt tijd.

Het is waarschijnlijk maar een grapje: de voorgestelde naam is dichtbij bij Tony's echte naam (die is Anthony), maar klinkt grappig omdat het zo ongebruikelijk is. Tony vraagt ​​dat ze daar een tijdje over nadenken - 'iets laten stoven' is om het wat meer tijd te geven om volledig ontwikkeld te worden. Vermoedelijk is dat wat er gebeurt en eindigt met zijn echte naam.

Het antwoord van Little House on the Prairie is interessant, maar het is slechts speculatie zonder citaat. Ja, dat is het meest populaire voorbeeld van deze ongebruikelijke naam, maar er is geen indicatie dat er iets anders mee wordt bedoeld dan "vreemd klinkende naam die niet te ver verwijderd is van de werkelijke naam".

Elke diepe connectie met andere karakters, instellingen of plot is niet echt logisch, omdat ze niet die naam kozen - als de grap "naam die isn" was t helemaal goed ➡ naam die klopt en een slimme connectie heeft ", dat kan logisch zijn. Maar hier hebben we "naam die (misschien) een slimme verbinding heeft ➡ naam die juist is en die niet heeft". Dat is niet erg bevredigend. En Tony's antwoord heeft ook geen betrekking op Little House ; het is veel logischer als het gewoon een simpele "vreemde naam, niet helemaal juiste" grap is.

Verder zijn er geen andere grote verwijzingen naar Little House in de MCU. Als dit een slim paasei was, lijkt het erop dat er op zijn minst een andere verwijzing of grap naar zou zijn - dat is iets wat de MCU duidelijk graag doet.

Er is dus misschien geen diepe betekenis. Natuurlijk, zoals een opmerking zegt, er zijn geen ongelukken bij een productie van deze omvang, maar het betekent ook niet elk stukje dat overeenkomt met een interessant toeval is dat toeval. We zouden zeker met nog meer vergezochte mogelijke referenties kunnen komen als we dat zouden willen, maar daar lijkt echt geen reden voor te zijn.

Misschien is dat niet zo opwindend als het andere antwoord, maar zonder enige verwijzing naar inzichten van schrijvers, acteurs of regisseurs, suggereert Occam's Razor dat de eenvoudigste verklaring waarschijnlijk de beste is. En dat is "die grappige naam is bijna maar niet helemaal juist".

Ongedaan gemaakt.Dit is misschien niet het * juiste * antwoord, maar het is * een * antwoord.Als u het er niet mee eens bent, stem het dan in, maar gebruik verwijderstemmen niet als super-downvotes.(In andere omstandigheden, "deze wegwerplijn heeft geen betekenis" zou het juiste antwoord zijn. Die algemene * vorm * van antwoord kan zeker geldig zijn, ook al is het niet altijd juist.)
Opmerkingen zijn niet voor uitgebreide discussie;dit gesprek is [verplaatst naar chat] (https://chat.stackexchange.com/rooms/93303/discussion-on-answer-by-mattdm-in-avengers-endgame-what-does-this-name-refer).
"het is een * grappige * naam" - Citaat nodig.
AilixcdgxuCMT Oké, klaar.
"* Voor meisjes die zijn opgegroeid met The Little House on the Prairie-boeken of tv-show, zal Almanzo altijd de onstuimige blonde boer zijn die onze heldin van haar voeten heeft geveegd. *" - https://www.parents.com/baby-namen / almanzo /
En niet zo ongewoon.Het was de 3000e meest populaire naam in de VS in 1980;https://www.babycenter.com/baby-names-almanzo-1208895.htm
@Valorum Nogmaals, ik betwist niet of dat is wat Maria Stark in de naam zag.Het is.niettemin een ongebruikelijke naam, vooral in vergelijking met _Anthony_ (# 24 in 1980).
Ik denk ook dat uw gegevensbron verdacht is.Merk op dat er voor Almanzo "geen gegevens" zijn voor de andere jaren.
En de jaren die echt interessant zouden zijn, zijn: 1969/1970, toen de naam in de fictie werd overwogen, of 2019, toen de grap daadwerkelijk werd gemaakt.
@mattdm - Er zijn ook gegevens van 2013, 2011 en 2005. Ik ben het ermee eens dat het nooit de top 1000 namen heeft geschonden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...