Vraag:
Is er enig bewijs dat het kasteel van Maz Kanata een Jedi-tempel was?
Praxis
2015-12-23 01:34:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er enig concreet bewijs in The Force Awakens of andere elementen van de Disney-canon dat het kasteel van Maz Kanata op Takodana een Jedi-tempel was?

Maz Kanata's cantina

Het is een torenhoge structuur met catacombe-achtige passages eronder. Het bestaat al minstens duizend jaar, zo niet veel meer - Han zegt in de film dat het ongeveer duizend jaar in zijn huidige bezit is.

Gebaseerd op de leeftijd en configuratie, en wat werd gevonden door Rey in zijn catacomben, vraag ik me af wat het oorspronkelijke doel van de structuur is.

Wie zegt dat het item dat in de catacomben was, door Luke was toevertrouwd om daar te zijn?
@JackBNimble: Redelijk punt.Ik heb dat weggewerkt.In het proces is het ook minder bederf.:-)
Hoe zit het met het feit dat de torenspits erboven op de Jedi-tempel lijkt, net als de verkeerstoren die door de keizer in DS2 werd bezet?
Vier antwoorden:
NKCampbell
2015-12-23 01:41:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat we hier in het land van speculatie zijn, maar dit is een interessante versnapering over ME-8d9, gezien in het kasteel van Maz:

Een oude protocol-droid van onbekende fabricage, ME-8D9 heeft was al vele jaren een vaste waarde in het kasteel van Maz op Takodana ... sommigen fluisteren dat ze haar lange mechanische leven begon bij de Jedi Order.

enter image description here http://www.starwars.com/databank/me-8d9

Goede vondst.Maz is ook heel goed geïnformeerd over de Force en Jedi voor een willekeurige piraat :)
Maz is vermoedelijk meer dan duizend jaar oud.Goed geïnformeerd, zou u dat ook niet zijn op die leeftijd?
In de film en expliciet in het boek wordt gezinspeeld dat ze een beperkte krachtgevoeligheid heeft.
Ik denk dat het uiterlijk van de droid is gebaseerd op een vroege concepttekening voor C-3PO (misschien door Ralph McQuarrie).Gewoon een kleine versnapering.
Valorum
2020-03-28 12:57:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We weten niet of het specifiek een 'tempel' was, maar we hebben wel een bevestiging uit het canon-feitenboek Star Wars: absoluut alles wat je moet weten, bijgewerkt en uitgebreid dat het kasteel ooit werd bewoond door de Jedi en dat de catacomben de graven van Jedi Knights bevatten.

enter image description here

Het feit dat de Jedi het 'bezetten' lijkt sterk te impliceren dat het niet voor hen is gebouwd en dat zij ( en Maz) waren slechts bewoners van het kasteel, onderdeel van een reeks opeenvolgende bezitters.

GreyM2911
2016-03-26 23:05:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We kunnen duidelijk een toren bij het kasteel zien in exact dezelfde stijl als het Jedi Council-gebouw op Coruscant en in Clone Wars S3 E 13

Welkom bij Stack Exchange!Kunt u alstublieft wat meer bewijs toevoegen (bijv. Afbeeldingen) om dit antwoord te ondersteunen?
Spencer
2016-12-12 00:33:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker of dit een hoog aangeschreven argument zou zijn, maar in het Lego Force Awakens-spel, wanneer je door het kasteel gaat, is er een sectie met puzzels met een aantal geklede, Jedi-achtige kerels en de Jedi insigne.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...