Vraag:
Bij welke religie is St. Mungo aangesloten?
Matt
2017-04-03 22:11:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik betwijfel of St. Mungo een christelijke heilige is. (Verkeerd bewezen door Jason Baker.) Zo niet, is er dan een religie geassocieerd met St. Mungo, of is het een aandoening om het op dezelfde manier te noemen als Dreuzelziekenhuizen?

Niemand vertelt Glasgow.https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Mungo
Gerelateerd: http://scifi.stackexchange.com/questions/16058/are-there-practiced-religions-in-the-wizarding-world?noredirect=1&lq=1
Typisch gesproken is "heilige" ofwel orthodox of rooms-katholiek (waarom betwijfel je of hij een christelijke heilige is?).Voorafgaand aan het Grote Schisma in 1054 is er geen onderscheid, en elke heilige is voor beiden een heilige.Gezien de tijdlijn van 1600 en het sterk westerse standpunt in HP, denk ik dat het veilig is om te zeggen dat St. Mungo Romeins was, maar zeker niet de St. Mungo van Glasgow die in de 6e eeuw leefde.
Een antwoord:
Valorum
2017-04-03 22:27:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens het Harry Potter " feitenbestand" op St Mungo's Hospital, was het

opgericht door Healer Mungo Bonham in de 17e eeuw

Welke een weerspiegeling is van de informatie die is gevonden op JKR's originele website (en die ook zijn geboortedatum vermeldt en zijn geslacht bevestigt)

Wizard of de maand - maart 2005: Mungo Bonham (1560 - 1659): Beroemde tovenaar-genezer. St Mungo's ziekenhuis voor magische ziekten en verwondingen opgericht

Er wordt geen indicatie gegeven waarom meneer Bonham tot heilige werd gemaakt of dat dit gewoon een bijnaam was voor iemand die zijn leven en aanzienlijke rijkdom aan het welzijn wijdde van zijn mede-tovenaars.


Zoals in de commentaren is opgemerkt, is er nog een St. Mungo geassocieerd met genezing (hij wekte een vogel op), maar deze persoon stierf bijna een duizend jaar voordat Mungo Bonham zijn ziekenhuis oprichtte, dus het is relatief onwaarschijnlijk dat ze een andere verbinding in het universum delen dan een vergelijkbare voornaam.

Dit [gerelateerde artikel] (https://www.hp-lexicon.org/2006/08/12/how-did-mungo-bonham-become-a-saint/) stelt dezelfde vraag en trekt dezelfde blanco.
Het is mogelijk dat Mungo Bonham het ziekenhuis naar zijn naamgenoot heeft vernoemd
@Valorum - Ik heb nog steeds het gevoel dat het citeren van Pottermore's parafrasering volkomen zinloos is in de aanwezigheid van de werkelijke canon-bron waarvan het is afgeleid, en dat het zeker niet bovenaan je antwoord zou moeten staan.Maar dan denk ik dat dit gewoon neerkomt op ons meningsverschil over de canonwaarde van de niet door Rowling bijgedragen delen van Pottermore.(mopperen mopperen.) Nou, in tegenstelling tot wiki-links, weerhouden Pottermore-links me er niet van om te stemmen, dus heb een upvote denk ik.(verouderde opmerkingen verwijderen)
@ibid - In dit geval biedt het Pottermore-artikel nieuwe informatie.
@Valorum - Maar alles wat "nieuw" is, is slechts het resultaat van een slechte parafrasering.Ik zou er niet zo zeker van zijn dat Mungo wachtte tot hij 40 was geworden om het ziekenhuis te vinden.
De link werkt niet.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...