Vraag:
Waarom werd van Paul verwacht dat hij Stilgar zou doden / uitdagen?
lemuel
2018-07-30 18:50:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom verwachtten de Fremen dat Paul Stilgar zou uitdagen? Was het alleen maar omdat ze hem nu meer als een leider zagen dan Stilgar, en het was de gewoonte van Fremen om de huidige leider uit te dagen zodat hij kon opstaan? Of heeft Stilgar iets gedaan om deze uitdaging ter sprake te brengen?

Vier antwoorden:
Valorum
2018-07-30 18:59:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het incident vond een paar pagina's eerder plaats. Paul, nu officieel een man, rijdt op de worm en zegt dat ze naar het zuiden gaan. Stilgar vraagt ​​wat er gebeurt als hij iets anders zegt. Paul dringt aan en Stilgar beschouwt dit als een uitdaging voor zijn autoriteit. Een stam kan niet twee leiders hebben.

Je bent vandaag de dag de mudir van de sandride, ’zei Stilgar. Koude formaliteit klonk in zijn stem. ‘Hoe gebruik je deze kracht?’ We hebben tijd nodig om te ontspannen, tijd voor koele reflectie, dacht Paul. 'We zullen naar het zuiden gaan,' zei Paulus.
'Zelfs als ik zeg dat we terugkeren naar het noorden als deze dag voorbij is?'
'We zullen naar het zuiden gaan,' herhaalde Paul. sterk>
Een gevoel van onvermijdelijke waardigheid omhulde Stilgar terwijl hij zijn mantel strak om zich heen trok. ‘Er zal een bijeenkomst zijn’, zei hij. ‘Ik zal de berichten sturen.’

Merk op dat deze uitdaging volledig kunstmatig is. Stilgar is eigenlijk durft Paul om hem te roepen.

'Ik ben je vriend, Stilgar,' zei Paul.
'Niemand twijfelt eraan,' Stilgar zei. Hij haalde zijn hand weg en haalde zijn schouders op. ‘Het is de manier.’
Paul zag dat Stilgar te diep in de Fremen-manier was ondergedompeld om de mogelijkheid van een ander te overwegen. Hier nam een ​​leider de teugels uit de dode handen van zijn voorganger, of doodde onder de sterksten van zijn stam als een leider stierf in de woestijn. Stilgar was op die manier uitgegroeid tot een naib

Zie je, zelfs met deze citaten kan ik de behoefte aan een uitdaging niet bevatten.Paul was de leider van de sandride, zoals de douane aangeeft.Dit was geen uitdaging voor Stilgars autoriteit, het was gewoon de weg, correct?De Fremen-gebruiken zijn misschien zo subtiel dat ze me ontgaan, of waarschijnlijker ben ik te dichtbegroeid om deze gebruiken te begrijpen.Bedankt voor je antwoord.
@lemuel denkt als een stamlid, niet als een liberale First Worlder die niets dan vreedzame verkiezingen kent.
@RonJohn Ik weet zeker dat de verkiezingen alleen aan de oppervlakte vreedzaam lijken, maar je opmerking maakte me aan het lachen.Het is ook een beetje logisch.MAAR!De Fremen houden zich zeer aan de gewoonte, en het was zelfs Stilgar die tegen Jamis zei dat hij bij een andere gelegenheid niet door Paul beledigd moest worden.
@lemuel Trump voerde geen * letterlijke * dodelijke strijd met Obama om het presidentschap van de VS te krijgen.
@lemuel - De uitdaging was gemaakt.* "Zelfs als ik zeg dat we terug zullen keren naar het noorden?" * - Op dat punt had Paul het naar hem moeten uitstellen "* In dat geval Stilgar, zullen we doen wat je zegt" *.
@RonJohn Mijn fout, ik dacht dat je het over Caladan had en ik moest letterlijk hardop lachen.Het maakt niet uit ... we dwalen af.Voor de duidelijkheid, ja, ik begrijp uw punt een beetje.
@lemuel aangezien Trump en Obama van verschillende partijen zijn, zou een beter voorbeeld kunnen zijn dat George HW Bush niet betrokken is bij een dodelijk gevecht met Ronald Reagan ...
@RonJohn Weet u zeker dat dit niet is gebeurd?Ik dacht dat de nieuwe kandidaat zijn tegenstander in de strijd moest verslaan en vervolgens zijn ziel moest absorberen voordat ze voorbereid waren op het presidentschap.Misschien krijg ik dat in de war met een droom die ik had, wie weet met de Amerikaanse politiek.
@JMac nee, dat is de planeet Trisol, diep gelegen in de _Forbidden Zone_ in de _Galaxy of Terror_.
@lemuel in onze overvloedige omgeving doen we dingen zoals debatbeslissingen in commissies, compromissen sluiten en waarderen we verschillende standpunten.In een schaarse omgeving in een samenleving die is gestructureerd rond een militaire hiërarchie is het een * directe uitdaging voor autoriteit * om het publiekelijk oneens te zijn met een leider.Zelfs in onze moderne instellingen behouden we het misdrijf van insubordinatie.
Ik denk dat het belangrijkste punt hier dat in de commentaren lijkt te worden gemist, is dat "Jij bent mudir van de sandride voor deze dag", nadruk op "deze dag".Paul regisseert ze maar voor één dag.Stilgar zegt dan: "Zelfs als ik zeg dat we terugkeren naar het noorden als deze dag voorbij is?", Met nadruk op "wanneer deze dag voorbij is".Paul zegt dat hij het bevel niet aan Stilgar zal teruggeven, zelfs niet nadat zijn prijs om een dag mudir te zijn voorbij is.
@forgivenson - De uitdaging is gemaakt.Stilgar zegt Noord, Paul zegt Zuid.Merk op dat het volledig kunstmatig is.Stilgar zou zwart zeggen als Paul wit zei.Het hele punt van de uitwisseling is om een uitdaging te bedenken.
@forgivenson, Paul zegt dat helemaal niet.Hij zegt dat * terwijl hij de leiding heeft * ze naar het zuiden zullen gaan.Stilgar zegt, zou dat niet zinloos zijn, want als ik weer de leiding heb, gaan we gewoon naar het noorden?En Paul zegt, aangezien ik * nu de leiding heb, * zullen we toch naar het zuiden gaan.
@Wildcard Het klinkt alsof deze hele uitdaging gewoon een groot misverstand was!
@JMac Nee, dat kan niet goed zijn.Politici hebben geen ziel.
coteyr
2018-07-31 01:34:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In wezen komt het neer op een combinatie van een paar feiten.

  • Paul heeft al die tijd getraind om de freman te leiden.
  • Pauls populariteit als de messias groeit al een tijdje
  • Paul, door het proces te voltooien, wordt nu als een volwassen persoon beschouwd.
  • Stilgar twijfelt er niet aan dat Paul zal leiden
  • Om Paul te laten leiden, moet Stilgar sterven
  • Er was geen kwaadwilligheid, het was gewoon een feit.

De "uitdaging" was in wezen een formaliteit. Stilgar had op de dag gewacht, hij wist dat die zou komen, en nu was het laatste obstakel voor de dag uit de weg. Stilgar koos in wezen dat moment om van Paul de leider te maken, en nu om vast te stellen dat het tijd is voor de volgende stap. Stilgar zou alles hebben gevraagd, alles gezegd, om de uitdaging aan te gaan. Hij was ernaar op zoek. Als Stilgar heeft gezegd: het is heet buiten vandaag, en Paul zei: "Ik denk dat het een beetje warm is". Stilgar zou hebben gehandeld alsof "klein" een uitdaging was. Hij was in wezen op zoek naar de uitdaging. Vanuit het perspectief van Stilgar is het wat er vervolgens moet gebeuren. Er is geen keus. Het is misschien vandaag of volgend jaar, maar het is de volgende, dus waarom zou je het uitstellen?

'Je bent vandaag de mudir van de sandride,' zei Stilgar.Koude formaliteit klonk in zijn stem: 'Het is heet buiten vandaag.'- 'Ik denk dat het een beetje warm is,' zei Paul.Een gevoel van onvermijdelijke waardigheid omhulde Stilgar terwijl hij zijn mantel strak om zich heen trok.‘Er zal een bijeenkomst zijn’, zei hij.‘Ik zal de berichten sturen.’
Prachtig, je bent echt een schilder met woorden, coteyr :)
Voor Paul lag de oplossing natuurlijk even voor de hand - als koninklijk uit een feodale samenleving was hij gewend aan * hiërarchieën *.Dat is het nieuwe concept dat hij naar de Fremen bracht: een leider kan zijn eigen leider hebben.Het is vrij duidelijk dat de Fremen niet in lagen van leiderschap denken, en Paul moest dat veranderen om de bekwame Fremen-leiders te behouden in plaats van ze te vervangen.
swbarnes2
2018-07-30 23:17:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paul werd een volwassen Fremen met de sandride. (nadruk van mij)

“En ik ben een Fremen die vandaag hier in de Habbanya erg. Ik heb voor deze dag geen leven gehad. Ik was als kind tot op de dag van vandaag. "
" Niet echt een kind, "zei Stilgar. Hij maakte een hoek van zijn kap vast waar de wind hem ranselde.

Nu hij de status heeft om Stilgar uit te dagen (en formeel hun leider te worden) verwachten Stilgar en de andere Fremen het, en kan me niet voorstellen waarom hij dat niet zou willen doen.

"Er komt woord uit het zand", zei Tharthar. “Usul ontmoet de maker voor zijn test… het is vandaag. De jonge mannen zeggen dat hij niet kan falen, hij zal tegen het vallen van de avond een sandrider zijn. De jonge mannen verenigen zich voor een razzia. Ze zullen overvallen in het noorden en daar Usul ontmoeten. Ze zeggen dat ze dan zullen schreeuwen. Ze zeggen dat ze hem zullen dwingen Stilgar te roepen en het bevel over de stammen op zich te nemen ... "De jonge mannen zeggen dat als Usul Stilgar niet roept, hij bang moet zijn," zei Tharthar.

Later

En [Paul] dacht: ik kan niet terugdeinzen. Ik moet de controle houden over deze mensen.

.

Paul zag dat Stilgar te veel in de Fremen-manier was ondergedompeld om de mogelijkheid van een ander te overwegen. Hier nam een ​​leider de teugels uit de dode handen van zijn voorganger, of doodde onder de sterksten van zijn stam als een leider stierf in de woestijn. Stilgar was op die manier uitgegroeid tot een naib.

Dit voegt eigenlijk niets toe dat Valorum niet had gezegd in zijn [geaccepteerde] antwoord.Als u informatie heeft om dat antwoord te verbeteren, kunt u de uwe bewerken om citaten en een meer gedetailleerde uitleg toe te voegen.
@Vanguard3000 - Eigenlijk is dit geen slecht punt.Voordat hij op de worm reed, werd Paul als een jongen beschouwd (en is het daarom niet waard om eruit geroepen te worden).
@Valorum Het is zeker een geldig punt, maar ik heb het gevoel dat je dat in het algemeen had behandeld in je punt "challenge to autoriteit".In elk geval zou dit antwoord veel beter zijn met enige uitbreiding.
Ik denk dat dit het betere antwoord is.Laten we niet vergeten dat Paulus degene is uit de profetie ... Je weet wat ik met mijn eigen antwoord zal maken om neergeslagen te worden.
Ik heb de vrijheid genomen om een paar citaten toe te voegen die uw belangrijkste punten illustreren
Starshine
2018-08-01 02:48:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben helaas aan het werk en kan niet ondersteunen met offertes. Hopelijk klopt mijn geheugen en kunnen vriendelijke mensen zoals @Valorum de relevante secties geven.

Ik moet het respectvol oneens zijn met het geaccepteerde antwoord van @ Valorum. Dit geeft een goed overzicht van de gebeurtenis die de uitdaging mogelijk maakte, maar het gesprek van Stilgar met Paul werd door geen van beiden als flauw ervaren.

Het antwoord van @ swbarnes2 komt dichter bij de bron, maar mist een sleutel details.

De Sisterhood had de messias-mythe in de Fremen geïmplanteerd sinds ze een verenigd volk werden. Toen de Atreides naar de planeet kwamen, gaven de geruchten van de opperste eerwaarde moeder Gaius Helen Mohiam hen genoeg hints om de Fremen te laten geloven dat hij degene was. Toekomstige interacties met de Shadout Mapes (de moordaanslag) en Kynes (op zijn stillsuit-fitting) versterkten dat geloof.

Tijdens hun eerste ontmoeting in de woestijn met Stilgar's stam, was er (voor Fremen) open debat over hem als The One. Na het duel met Jamis geloofden sommigen zelfs dat een leiderschapswisseling dan gedwongen zou worden (hoewel aangenomen werd dat dit zou gebeuren door een huwelijk van Jessica en Stilgar).

Er waren later gesprekken met Chani over hoe de stam wilde hem als leider, maar hij was nog geen man en "kon niet doen wat de minste van hen konden" (bv. een zandworm noemen).

Het rijden op de zandworm was het laatste obstakel voor wat de stam riep al jaren. Het gesprek tussen Paul en Stilgar over de worm moet door de subtekst worden gelezen. Stilgar was loyaal aan de stam en plicht tegenover de stam boven zijn eigen leven. Paul was op zoek naar een andere manier, en hoopte de droom van zijn vader te vervullen om de stammen onder de vlag van Atreides te verenigen.

Eerste bericht, dus wees aardig?
Sorry dat ik pedant was, maar degene die het stillsuit paste was Kynes, niet Stilgar, en de man die met Paul vocht, heette Jamis.
Normaal gesproken probeer je geen commentaar te geven op de antwoorden van anderen, omdat ze in de loop van de tijd veranderen.
@coteyr Het commentaar lijkt prima, want voorlopig kunnen we het altijd op een later tijdstip verwijderen, indien nodig,
@FabioTurati- bedankt voor de correcties.Mijn geest liet me op die punten in de steek.
@coteyr- Ik ben het ermee eens dat de opmerking bij een ander antwoord misplaatst leek.Ik vond dat de opname ervan nodig was, omdat ik dit specifiek betwistte als het geaccepteerde antwoord.Voel je vrij om de richtlijnen van de site te bewerken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...