Vraag:
Kort verhaal waar God is gestorven en de duivel aanbiedt om de hemel "in bedrijf" te houden?
Helbent IV
2017-11-14 20:56:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plotdetails / samenvatting

Het verhaal begint in de hel, waar de duivel zojuist is bezocht door een engelboodschapper die hem vertelde dat God dood was (nee, het was niet ' t Nietzsche). De duivel geloofde het nieuws niet en scheurde een handvol veren van de vleugels van de engel. Wanneer geen vergelding in de vorm van een bliksemschicht hem treft, realiseert hij zich dat het waar moet zijn.

De duivel besluit dat hij de hemel moet bezoeken en uitzoeken wat er precies is gebeurd. Ik herinner me dat hij besluit dat hij een lunch moet inpakken voor de reis (het verhaal heeft een semi-serieuze, semi-komische toon). De lunch is nogal duivels van aard - ik herinner me duidelijk dat de duivel een fles "Raped Virgin's Tears" inpakte om te drinken als hij onderweg dorst zou krijgen.

Wanneer de duivel bij de paarlen poorten arriveert, is hij dat geconfronteerd door Peter. De aartsengel gaat er natuurlijk van uit dat de duivel is gekomen om te verkneukelen en / of aan te vallen. De duivel doet zijn best om St. Peter ervan te verzekeren dat hij er alleen is om erachter te komen wat er is gebeurd. Ik vergeet de details, maar God is gestorven en nu lijkt het erop dat de hemel zal wankelen en tot een einde zal komen zonder Gods kracht.

De duivel stelt een deal voor met Petrus en biedt hen aan om een ​​deel van de hel te gebruiken om de hemel te verplaatsen. Ik geloof dat zijn grondgedachte is dat hij vindt dat hij het te danken heeft aan zijn oude rivaal (d.w.z. God). Of zoiets.

Ik geloof dat het verhaal eindigt met de verplaatsing van de hemel naar de bovenloop van de hel, waar het blijft functioneren en de balans van de dingen in stand houdt, of zoiets.

Tijdsbestek / publicatiedetails

Het blijft bij mij in gedachten dat deze in een of ander sciencefiction-tijdschrift stond en waarschijnlijk halverwege de jaren 80 of daaromtrent is geschreven. Ik weet zeker dat ik het op dat moment lees.

Is St. Peter een "aartsengel"?Ik dacht dat hij een man moest zijn die was gestorven en naar de hemel was gegaan.Ik veronderstel dat er onder analfabeten dat populaire stereotype is dat engelen dat zijn.Is dat een van de uitgangspunten van het verhaal?
Michael Hardy - je hebt gelijk.Petrus is de poortwachter, geen aartsengel zoals Gabriël, enz. Mijn fout.
Een antwoord:
Valorum
2017-11-14 21:14:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is 'Our Resident Djinn' uit de Crown of Stars -bundel van James Tiptree Jr. (een pseudoniem van Alice Bradley Sheldon) die je hier a volledig kunt lezen >.

[Dit verhaal] koud met de dood van God. Satan heeft zojuist het nieuws van de dood van zijn rivaal gekregen van een engelachtige boodschapper en besluit dat het het beste zou zijn om naar het hemelse koninkrijk te vliegen om zijn laatste eer te bewijzen aan zijn oude tegenstander. St. Peter geeft Satan een rondleiding door de lege hoofdstad, die stukje bij beetje zal worden verkocht in een soort goddelijke Hoofdstuk 7 Faillissement.

Voor de goede orde, een snelle zoekopdracht want de zeer kenmerkende uitdrukking "verkrachte maagdenstranen" zou je onmiddellijk het resultaat hebben gevonden.

Een stevig broodje met geroosterde leugenaarstongen (waarin een van de kleinste duivels leek zijn verstrikt geraakt, zodat hij het eruit moest plukken en gierend weg moest gooien. Kleine kannibalen!) En een fles verkrachte maagdentranen, ja - en wat ingelegde motorrijdersonderdelen, een mooie tijdgenoot aanraken. Hij moet eraan denken ze bij zijn terugkeer te prijzen, dacht hij, aangenaam kauwend. Misschien willen ze een mollige politicus helemaal voor zichzelf kwellen? Dankbaarheid was natuurlijk ongehoord in de hel; maar een goede beheerder weet hoe hij de hulp moet laten werken.

Het is vermenigvuldigd verzameld, maar u leest het waarschijnlijk in The Magazine of Fantasy & Science Fiction, oktober 1986 .

Zonder twijfel het verhaal waarnaar ik op zoek was.Ik las het in SF&F van oktober '86.De omslag ervan beantwoordt overigens een andere verhaaltitel die ik heb geprobeerd te onthouden ("The Boy Who Plaited Manes")!
@HelbentIV - Ik blijf verbijsterd door mijn downvote, maar ik ben blij dat je je verhaal hebt gevonden.Veel leesplezier :-)
Een snelle zoektocht naar "tranen van verkrachte maagden" klinkt als een goede manier om op een lijst te belanden.
@mikeTheLiar - Ik ben er vrij zeker van dat ik een paar keer op de radar van de NSA ben verschenen;https://scifi.stackexchange.com/questions/53226/isnt-the-bomb-in-pacific-rim-a-bit-small/53229#53229
@user14111 - De apostrof is de sleutel
Interessant genoeg heb ik ontdekt dat meneer Tiptree eigenlijk een pseudoniem was voor Alice Bradley Sheldon, die tevreden lijkt te zijn geweest om mensen te laten denken dat ze het grootste deel van haar carrière een man was. https://en.wikipedia.org/wiki/James_Tiptree_Jr.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...