Vraag:
Is er een verslag van Gandalfs eerdere reizen door Moria?
Daniel
2015-12-24 18:16:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor zover ik me herinner, wanneer Aragorn en Gandalf het alternatief van Moria bespreken, zegt Aragorn zoiets als "Ik heb ook door Moria gereisd ...". Dit zou betekenen dat Gandalf na de val door de gangen van Khazad-dum heeft gelopen. Dus mijn vraag is: waarom, wanneer en waar kan ik erover lezen?

Gerelateerd: http://scifi.stackexchange.com/questions/106827/do-we-know-anything-about-aragorns-first-time-in-moria
Inderdaad gerelateerd en die vraag is wat mijn eigen vraag opriep
Heb je geen stapels verkoolde orkskeletten opgemerkt?:)
Ik begrijp dat je een grapje maakt: P Maar dat geeft geen antwoord op de vraag wanneer en waarom
Drie antwoorden:
Jason Baker
2015-12-25 00:13:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

When

Het moet ergens tussen 2841 en 2850 van het derde tijdperk zijn geweest (de gebeurtenissen van Lord of the Rings vinden plaats in 3018). 2841 is het moment waarop Thráin voor het eerst begon rond te dwalen, en 2850 is wanneer Gandalf hem uiteindelijk vindt:

2841 Thráin II wil Erebor opnieuw bezoeken, maar wordt achtervolgd door de dienaren van Sauron.

2845 Thráin de dwerg zit gevangen in Dol Guldur; de laatste van de zeven ringen wordt hem afgenomen.

2850 Gandalf gaat opnieuw Dol Guldur binnen en ontdekt dat zijn meester inderdaad Sauron is, die alle ringen verzamelt en op zoek is naar nieuws over de Een, en van Isildur's erfgenaam. Hij vindt Thráin en ontvangt de sleutel van Erebor. Thráin sterft in Dol Guldur.

Return of the King Bijlage B "The Tale of Years" (ii) The Third Age sup>

Helaas kunnen we niet specifieker zijn dan dit.

Waarom

Om Thráin te vinden, Thorin Oakenshield's vader (nadruk van mij) :

'Goed, Gimli!' zei Gandalf. 'Je moedigt me aan. We zullen samen de verborgen deuren zoeken. En we komen erdoorheen. In de ruïnes van de dwergen zal het hoofd van een dwerg minder gemakkelijk te verbijsteren zijn dan elven of mannen of hobbits. Toch zal het niet de eerste keer zijn dat ik in Moria ben. Ik zocht daar lang naar Thráin, de zoon van Thrór, nadat hij was verdwaald . Ik ging erdoorheen en ik kwam er weer levend uit! '

Fellowship of the Ring Boek II Hoofdstuk 4: "A Journey in the Dark"

Waar kun je meer lezen

Nowhere; Sorry. Alles wat we weten over Gandalfs reis door Moria wordt onthuld (in fragmenten) door zijn dialoog in Fellowship.

Gandalfs zoektocht naar Thráin wordt in bijlage A heel licht uitgewerkt, en in een essay in Unfinished Tales , maar er wordt geen melding gemaakt van een reis door Moria om hem te vinden, laat staan ​​details van zijn reis.

Ik heb de Geschiedenis van Midden-aarde doorzocht en niet meer details gevonden dan in het gepubliceerde Fellowship wordt gepresenteerd.

Athena Widget
2015-12-25 00:39:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bevestiging dat het maar een keer was:

Ik vrees dat we ze helemaal niet zullen bereiken. Het is niet ver, maar ons pad kan kronkelig zijn, want hier kan Aragorn ons niet leiden; hij heeft een reis in het donker 391 wandelde zelden in dit land, en slechts één keer ben ik onder de westelijke muur van Moria geweest, en dat was lang geleden.
Fellowship van de Ring pag. 390-391

De mijnen van Moria waren enorm en ingewikkeld, buiten de verbeelding van Gimli, Glo´ins zoon, al was hij een dwerg van de bergrace. Voor Gandalf waren de verre herinneringen aan een reis lang daarvoor nu van weinig nut ...
Fellowship of the Ring pg. 405

Het klinkt alsof slechts één keer het antwoord is.Maar het is nog steeds mogelijk dat hij zich op andere momenten in verschillende delen van de berg waagde.Gewoon niet onder de westelijke muur.
Gandalf legt Borromir ook uit dat hij in zijn vorige reis door Moria een andere ingang had gebruikt
M. A. Golding
2016-01-03 08:53:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind het heel moeilijk te geloven dat Gandalf maar één keer door Moria ging voor LOTR. Ik geloof dat Gandalf in Midden-aarde aankwam en zijn reizen begon te maken bijna duizend jaar voordat de Dwergen door Durins Bane uit Moria werden verdreven. Gedurende een groot deel van die tijd zou het vredig genoeg zijn geweest rond Moria voor de Dwergen om zich veilig genoeg te voelen om geld te vragen voor reizen door Moria, waarbij ze de gevaarlijke Redhorn Pass omzeilden.

Dus Gandalf had Moria vaak moeten passeren op zijn reizen, ook al was de laatste keer meer dan duizend jaar vóór LOTR.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...