Vraag:
Gestrande ruimtevaarder stelt een plan op om de ongerepte planeet te beschermen tegen landroof en exploitatie
Peter Pirx
2017-10-07 16:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ruimteschiptechnicus landde (stortte neer?) op een ongerepte planeet (sterke Polynesische gelijkenis) waar een stam mensen in harmonie leeft met de natuur, geïsoleerd van de roofzuchtige kapitalistische mensheid, en steeds meer ruimte koloniseert.

Hij besluit hen te trainen hoe ze zich kunnen verzetten tegen de verwachte landroof en bedrijfsinvasie. Sterft voordat de eerste ruimtemissie arriveert, en laat een gedetailleerd handgeschreven plan achter.

Het hele complot gaat over de - uiteindelijk succesvolle - verzet, geweldloze en wettelijk ondersteunde manier.

Mogelijke titel "X's Planet" of "X's Plan" - X is de naam van de genoemde ruimtevaarder.

"Monument" door Lloyd Biggle, Jr. Eerst een novelle, daarna uitgebreid tot een roman.Was je op zoek naar de novelle of de roman?
Biggle's "Monument" is een aantal keren op deze site geïdentificeerd, bijv.[hier] (https://scifi.stackexchange.com/questions/108994/short-sci-fi-story-of-plan-devised-by-marooned-spaceship-pilot-to-save-paradise).
Mogen de loas van Matrix u zegenen.Het jeukte een tijdje. Ik weet niet zeker welke ik oorspronkelijk heb gelezen, maar ik zal ze allebei controleren.
Een antwoord:
Organic Marble
2017-10-07 16:22:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is de prachtige roman Monument van Lloyd Biggle.

Nadat de inboorlingen erin zijn geslaagd de controle over de planeet te behouden, bespreken enkele indringers hoe de onbekende mentor de inboorlingen heeft gered, en hoe triest het is. dat hij onbekend is. Zonder dat ze dat wisten hebben de inboorlingen de planeet naar hem vernoemd, vandaar de titel.

http://garthright.blogspot.com/2011/01/monument-by-lloyd- biggle-jr.html

Kun je aan de hand van de vraag zien of het OP de [korte vorm] (http://www.isfdb.org/cgi-bin/title.cgi?55503) of de [lange vorm] (http: //www.isfdb.org / cgi-bin / title.cgi? 4567)?
Ik was me niet bewust van de korte vorm van het werk.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...