Vraag:
Waarom ligt de moeder van Satsuki en Mei in het ziekenhuis?
phantom42
2016-06-15 17:19:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In My Neighbor Totoro is hun moeder weg van huis in een ziekenhuis vanwege een niet nader omschreven ziekte. Op een gegeven moment denken ze dat ze misschien wel naar huis kan komen, al was het maar voor een bezoek, maar de ziekte wordt erger en ze kan het ziekenhuis niet verlaten.

Welke ziekte houdt mevrouw Kusakabe in het ziekenhuis? ?

De moeder van meester Miyazaki leed aan tuberculose - waarom dat soort ziekte in sommige films voorkomt.
@phantom42: Kan ik nog iets aan mijn antwoord toevoegen om het voor u te verbeteren?
Een antwoord:
FuzzyBoots
2016-06-15 17:31:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tuburculose volgens de FAQ:

Er werd gesuggereerd dat haar ziekte tuberculose was. In de romanversie van "Totoro" (geïllustreerd door Miyazaki), werd vermeld dat mijn moeder aan tuberculose leed. Het Shichikokuyama-ziekenhuis, waar ze verbleef, had een goede reputatie op het gebied van de behandeling van tuberculose, en daarom zijn ze daarheen verhuisd. Het huis waarin ze betrokken waren, werd oorspronkelijk lang geleden gebouwd door een rijke stadsmens wiens vrouw leed aan tuberculose. Oma werkte vroeger als huishoudster voor deze dame, maar de dame stierf. Daarom is het huis enigszins anders dan de andere dorpshuizen, meer verwesterd, met gevels.

Dit is een beetje autobiografisch: Miyazaki's moeder leed jarenlang aan spinale tbc, en ze was een tijd van huis weg. lange tijd.

Veel * mensen hebben tbc in de werken van Miyazaki.Ik heb me altijd afgevraagd waarom.Bedankt voor het beantwoorden van de vraag die ik nooit heb mogen stellen!
@Axelrod: Met het risico het voor de hand liggende te noemen, komt dat deels ook doordat, in de tijdsperioden waarin veel van zijn stukken worden geplaatst, veel mensen tbc hadden.Een beetje zoals waarom zoveel mensen roken in oudere films.:)
@Axelrod in welke andere films van hem hebben mensen tbc?
@coburne The Wind Rises, bijvoorbeeld
@Axelrod Afgezien van wat FuzzyBoots zei, werd tbc als een ziekte geromantiseerd in Japan, wat de zichtbaarheid enorm deed toenemen.Een goed kort essay over tuberculose in de Japanse geschiedenis is hier: http://lang.nagoya-u.ac.jp/~mfukuda/english.html
@coburne Waarom post je dat niet als een aparte vraag?;)
@robbat2 Bedankt!Ik hou van leren op deze site!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...